Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Piort Giza: Legia mnie załamała

IP: *.ucr.edu 30.11.05, 06:27
    - Gazeta Krakowska: Trener wskazuje derby jako mecz, który przewrócił domino,
    osłabił waszą pewność siebie.

- Demony nie uciekły, bo ostatnio Legia pokazała, że z Reymonta można
    wywieść choć punkt. Pamiętajmy, że wiślacy z nami zagrali inaczej. Przyło-
    żyli się strasznie, uruchomili wszystkie rezerwy, żeby nas pokonać i to
    również się na nich odbiło. Poza tym ciężko im się grało, bo Legia ustawi-
    ła się wyjątkowo defensywnie. Nie musieli nawet stosować na warszawianach
    pressingu, bo oni kierowali się prostą zasadą: przyjąć i wykopać piłkę do
    przodu. Jeden jedyny Burkhardt próbował coś zrobić.

- Cel uświęca środki.

- Tak się mówi, ale jeżeli Legia chce grać o tytuł musi pokazać zdecydowanie
    więcej. W pierwszej chwili myślałem, że taktyka z pięcioma obrońcami to błąd
    Canal Plus. A oni rzeczywiście tak zagrali, dziwna sprawa. Załamali
    mnie tym ustawieniem, ale najśmieszniejsze jest to, że stworzyli przy tym
    dwie, czy nawet trzy sytuacje. Nie wiem jak to jest możliwe."
    Obserwuj wątek
      • oregon Re: Piort Giza: Legia mnie załamała 30.11.05, 09:14
        Dopoki ustawienie Legii i jej korzystny (a mogl byc korzystniejszy) wynik pana
        Gize śmieszy, to Legia moze spac spokojnie bo cracovia na pewno w tabeli jej
        nie przescignie. A do tego Wdowczyk przy Stawowym to prawdziwy mistrz!
      • Gość: calagan Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.zoliborz.org.pl / 213.17.180.* 30.11.05, 09:45

Załamali
        > mnie tym ustawieniem, ale najśmieszniejsze jest to, że stworzyli przy tym
        > dwie, czy nawet trzy sytuacje. Nie wiem jak to jest możliwe."

Powiedzial mis o malym rozumku. Juz wiemy czemu Cyfra wali takie teksty. Oni
        tak poprostu maja. Jakis taki wirus klubowy dzialajacy na zdroworozsadkowe
        myslenie.
        • bazyliszek4 Re: Piort Giza: Legia mnie załamała 01.12.05, 00:38
          trener Łazarek nie mógł kiedyś zrozumieć jak zremisował 0:0 z Cyprem mimo
          takiej masy napastników na boisku.
          powinni się spotkać z Gizą i razem przemyśleć zawiłości futbolu...
          • Gość: Cyfra Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.j.pppool.de 01.12.05, 15:59
            A potem przyjezdza szwajcarski przecietniak i po pucharch...
            • Gość: Gucwa Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: 62.173.207.* 01.12.05, 16:16
              zauważ że do nas przyjeżdżał nie tylko szwajcarski przeciętniak ale i norwescy
              drwale, i gruzini, itp. itd. zapewniam cię że efekt potyczek cracovii z
              tymi "potęgami" byłby taki sam, nasza piłka jest skopana, jest na dnie i
              świadczy o tym żenujący poziom naszej ligi, gdzie każdy z każdym może wygrać,
              przegrać lub zremisować....
              • Gość: Cyfra Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.j.pppool.de 01.12.05, 17:28
                tak tylko Pasy cos robia zeby nasza pilka byla lepsza,a bronienie sie w 10 na
                swojej polowie i liczenie na kontry dobre jest tylko na nasza lige i to nie
                zawsze..
                Trzeba patrzyc przyszlosciowo,uczyc naszych pilkarzy ataku
                pozycyjnego,rozgrywania akcji,gry ofenzywnej, systemu 433 .I tylko wtedy mozemy
                myslec o podniesieniu poziomu polskiej pilki.
                • Gość: Razorfan Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 17:40
                  Bardzo ciekawa analiza to powiedz mi co pasy zrobily dla polskiego futbolu w
                  meczu z Wisla? Do tego meczu sie odnosimy. Moim zdaniem pasy nic nie zrobily bo
                  chyba zapomnialy wyjsc na boisko. Tak to przynajmniej wygladalo. A taktyke
                  Stawowy zastosowal 2x bardziej denesywna niz Wdowczyk bo chyba zabronil 10
                  swoim pilkarzom przekraczac polowe (tak to przynajmniej wygladalo).
                  Co do przecietniakow to przyjezdzali tez przecietniacy z Holandii i dostawali
                  niezle becki wiec nie przesadzaj. A jak trafili akurat na Legie w przebudowie
                  to nawet Szwajcarzy mogli nas upokorzyc ale w innych wypadkach az takich
                  kompromitacji nie mielismy.
                  Ciesz ze Cracovia nie musi grac w pucharach bo jakby teraz na Kaluzy
                  przyjechali jacys Szwajcarzy albo nie daj bog Czeczeni to bys sie chyba musial
                  ze wstydu na 2 miesiace przerzucic znowu na kibicowanie Wisle.
                  • Gość: Cyfra Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.j.pppool.de 01.12.05, 20:44
                    Gość portalu: Razorfan napisał(a):
                    Ciesz ze Cracovia nie musi grac w pucharach bo jakby teraz na Kaluzy
                    > przyjechali jacys Szwajcarzy albo nie daj bog Czeczeni to bys sie chyba
                    musial
                    > ze wstydu na 2 miesiace przerzucic znowu na kibicowanie Wisle.

Cracovia buduje swoja druzyne dopiero od 2002 roku,a w 1 lidze wystepuje 2 sezon
                    Ja tez sie ciesze ze nie wystepujemy jeszcze w pucharach,chociaz napewno by nie
                    bylo gorzej od Legii...Czas pracuje na nasza korzysc...A odnosnie meczu z Wisla
                    to wasze szczescie ze wyscie grali po nas a nie odwrotnie...
                    Kiedy to ja bylem kibicem Wisly ?

• Gość: calagan Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 22:27

No, a Legia od 2004 - slabo wam idzie ;-).

Czemu nasze szczescie? Raczej wasz pech, bo tak, to bysmy pewnie rozjechali
                      Wisle i wam ulatwili robote. Wy niestety nic w tym kierunku nie zrobiliscie ;-).
                      • Gość: Cyfra Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.j.pppool.de 02.12.05, 09:56
                        calagan,o ile sie nie myle to Legia gra caly czas nieprzerwanie w 1 lidze i jest
                        jedyna druzyna w naszej ekstraklasie ktora nie zaznala po wojnie goryczy spadku,
                        a wiec nie pieprz mi ze wy budujecie druzyne od 2004 roku...
                        A wsze szczescie bo w takiej dyspozycji jak z nami to by was Wisla porostu
                        rozjechala rowniutko tak jak zreszta i nas...Zreszta Smuda sie wypowiadal
                        podczas meczu z Pasami na ten temat ...
                        A nam oczywiscie bylo by latwiej...
                        • Gość: Porter Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.orion.pl 02.12.05, 10:06
                          Jakby zawodnicy Legii zagrali tak tchórzliwie, jak Pasy, to Wisła by Legię
                          rozjechała.
                        • Gość: calagan Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.zoliborz.org.pl / 213.17.180.* 02.12.05, 12:04

Cyfra, ale sklad chyba Legia zmieniala w tym czasie, czy graja nadal tymi
                          emerytami? Zrozum, ze macie zespol budowany od kilku lat i zmiany sa w nim
                          kosmetyczne - i to bardziej w kierunku polepszenia niz pogorszenia (co
                          momentami w Legii jest watpliwe - patrz transfer Sagana). Wiekszosc kopaczy gra
                          ze soba dosc dlugo. W Legii po przyjsciu ITI zaczely sie zmiany - transfery
                          pilkarzy, zmiany trenerskie, a co za tym idzie takze w ustawieniach zawodnikow
                          na boisku. Niby sklad podobny, a jakze inaczej graja pilkarze.

Ta, z Wisla mielismy fure szczescia. Mozesz mi tylko powiedziec jak zmierzyles
                          roznice w dyspozycji Wisly z meczu z Craxa i z meczu z Legia? Niby Wisle mniej
                          zalezalo na wygranej z Legia, czy jak?
                          • Gość: Cyfra Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.j.pppool.de 02.12.05, 13:19
                            Gość portalu: calagan napisał(a):

>
                            > Cyfra, ale sklad chyba Legia zmieniala w tym czasie, czy graja nadal tymi
                            > emerytami?
                            Ale wyscie chyba nie wymienili naraz calej jedynastki?Tylko wprowadzaliscie
                            stopniowo do zespolu nowych zawodnikow.
                            U nas dla wiekszosci pilkarzy byl to debiut w tej klasie rozgrywkowej.Zgodze
                            sie z Toba ze gramy pare lat glownie tym samym skladem i dla tego alsnie uwzam
                            ze czas pracuje na nasza korzysc.A 3 miejsce jak narazie nie jest zle...
                        • Gość: Bonhart Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:27
                          > calagan,o ile sie nie myle to Legia gra caly czas nieprzerwanie w 1 lidze i
                          jes
                          > t
                          > jedyna druzyna w naszej ekstraklasie ktora nie zaznala po wojnie goryczy
                          spadku
                          > ,
                          > a wiec nie pieprz mi ze wy budujecie druzyne od 2004 roku...

Pewnie, budujemy od 50 lat. Nawet Brychczy sie ostal ze starej jedenastki.
                          Ale z ciebie blazen.
                • Gość: calagan Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 19:39

Wybacz, ale p... Zielinski uczyl przez rok systemu 4-3-3. Nie widzialem nawet
                  jednego meczu dobrego w tym systemie. Nawet efektowne wygrane odnosili w innym
                  systemie.
                  Jak przyjedzie do Craxy Barca, a Wy zagracie swoja ladna ofensywna pilke, to
                  na rewanz pojedziecie z bagazem 10 bramek na plecach.
            • Gość: bazyliszek Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.chello.pl 01.12.05, 17:56
              jedni kończą europejską przygode pucharową w Zurychu, a inni we Wronkach...
            • Gość: calagan Re: Piort Giza: Legia mnie załamała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 19:34

Jezeli Swieta Cracovia nie jest wstanie przeskoczyc w tabeli tych slabeuszy,
              ktorzy dostaja od szwajcarskiego przecietniaka, czy innego slabeusza
              norweskiego, to gdzie ona musi byc ze swoim poziomem pilkarskim?
      • Gość: Porter Krótkie wyjaśnienie IP: *.orion.pl 02.12.05, 10:05
        Cóż, Giza to po prostu matoł, albo treneiro Stawoweiro zapomniał powiedzieć mu,
        o co chodzi w grze w piłkę. To ja się poświęcę i napiszę:
        Słuchajcie, Giza - rzecz nie w tym, żeby dostać piłkę na czterdziestym metrze
        od własnej bramki, oddać ją przeciwnikowi i obserwować, jak strzela nam gola.
        Rzecz nie w tym, żeby na własnej połowie tak długo przetrzymywać piłkę, aż
        któryś z przeciwników nam ją odbierze. Rzecz nie w tym, żeby pęknąć w
        dwudziestej minucie meczu i pozwalać przeciwnikowi na absolutnie wszystko. Nie
        jest ważny czas posiadania piłki. Na poprzednich mistrzostwach świata 70%
        drużyn, które były dłużej przy piłce przegrywały swoje mecze. A te pozstałe 30%
        to Niemcy w meczu z Arabią Saudyjską, Portugalia z Polską, Brazylia z Turcją
        itp sytuacje różnicy kilku klas.
        W piłce nożnej chodzi o to, żeby strzelić więcej bramek, niż przeciwnik. W tym
        celu należy stworzyć jak najwięcej sytuacji pod bramką przeciwnika i dopuścić
        do jak najmniejszej ilości sytuacji przeciwnika pod własną bramką.
        • Gość: seven Re: Krótkie wyjaśnienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 12:49
          no wlasnie,kazda taktyka, ktora zapewnia sukces jest dobra. ale grekow po euro i tak dalej nie
          lubie ;P
          • Gość: Lqk Pasy kutasy IP: *.autocom.pl 02.12.05, 14:31
            pasy to kutasy,nawet Giza
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka