cover_wielki 10.02.06, 09:29 Olimpiada zaczyna się dzisiaj. Tu kibicujemy i komentujemy.Życze gorących emocji, bo sport to emocje przede wszystkim. sport.gazeta.pl/turyn2006/1,71324,3151421.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
curling_girl Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 10.02.06, 11:59 Z kobiet stawiam na Szwedki,a z mężczyzn na Niemców :) Odpowiedz Link Zgłoś
pfrynia Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 10.02.06, 17:34 u kobiet rzeczywiście chyba Szwedki ,a u mężczyzn przynajmniej według sondy na naszej stronie to Kanada oraz Szwedzi zapraszam do głosowania (www.mediacc.curling.pl) i do czytania relacji Arka prosto z Pinerolo, który w miarę możliwości dostępu do internetu, będzie zamieszczał swoje wrażenia PF Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 20.02.06, 11:04 Jestem za Szkotami i teamami Norwefii. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 11.02.06, 11:40 Wczoraj było otwarcie. Jak zwykle miało olśniewać i byc najlepsze z dotychczasowych, dużo patetycznych słów i prawie jak zwykle nudna dłużyzna, no może poza jednym wyjątkiem. Skoczek ! Skoczek był świetny. Za kilka lat nikt nie bedzie pamiętał teatralnych uniesień aktorskich ale Skoczka na pewno nikt nie zapomni i dlatego warto było oglądać. P.S Kto projektował te ochydne czapki dla naszej ekipy ? Dożywotni zakaz projektowania czegokolwiek to i tak łagodny wymiar kary. Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 11.02.06, 13:52 Nie wiem kto projektował, ale te stroje były okropne. Mogli się ubrać na biało- czerwono jak w barwy narodowe, a oni musieli mieć szare elementy... fuj! Jak brudasy. :) Rzeczywiście skoczek był świetny i jeszcze podobał mi się orzeł :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbarakarwat Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 11.02.06, 17:12 hmm... to raczej był gołąb - symbol pokoju Jeszcze fajna była budowa kół i zapalenie znicza też nieczego sobie ale każdy ma inne poczucie estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandzyk Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 11.02.06, 16:40 Liczę na Szwedów i Szwedki, ale może na "koniec" kariery Pal zafunduje sobie krążek? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsit Transmisje w Eurosporcie IO Turyn 2006 12.02.06, 08:27 Prześledziłem program transmisji Curlingiu z IO na stacji Eurosport. Chętnie suę z tym podzielę, jeśli kotoś zainteresowany.... A przecież na tym forum takich nie brakuje ...) 13/02 09:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn Italy- Great Britain (12:00) 15:00 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe kobiet Canada- Sweden (17:00) 15/02 16:00 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe kobiet Italy-Russia (17:00) 16/02 09:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn i kobiet (10:00) 11:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn i kobiet (12:00) 15:00 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn Great Britain-Germany (17:00) 17/02 09:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn i kobiet (10:00) 11:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn i kobiet (12:00) 14:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe kobiet Norway-Italy (17:00) 18/02 15:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn Finland- Norway (17:00) 19/02 15:15 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn Italy- Canada (17:00) 20/02 10:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe kobiet Denmark- Norway (12:00) 14:15 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn New Zealand-Germany (17:00) 21/02 03:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Rozgrywki grupowe mężczyzn New Zealand-Germany (04:30) 14:45 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy (17:00) 22/02 16:00 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Półfinały mężczyzn i kobiet (17:00) 23/02 15:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Mecz kobiet o 3. miejsce (17:00) 00:30 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Finał Kobiet (01:30) 24/02 14:00 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Mecz o 3. miejsce mężczyzn (16:00) 01:00 Zimowe Igrzyska Olimpijskie Turyn Włochy Finał Mężczyzn (02:00) Miłego oglądania...)) Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 12.02.06, 00:51 Przy okazji Igrzysk także w prasie mozna znaleźć sporo wątków curlingowych, a niektóre warte są odnotowania bo "fachowców" od curlingu nigdy za wielu :))) Poniżej przykład: Dziennik Zachodni 10.02.2006 Artykuł: "Każda dyscyplina zimowa ma swoje tajemnice" A oto jedna z tajemnic curlingu :) "jeden (but) ma podeszwę metalową, drugi zaś gumową. Dzięki temu sportowcy mogą szybko poruszać sie po lodzie, a w razie konieczności nagle zahamować." Wielu bezpiecznych, nagłych hamowań wszystkim szybko poruszającym się po lodzie życzę! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 12.02.06, 01:13 Ja natomiast dowiedziałam się z "Polityki", że gram dość niepopularnym rodzajem szczotki (Performance), bowiem "wypychającemu kamień graczowi pomagają koledzy "zamiatając" lód specjalnymi miotełkami zrobionymi najczęściej z borsuczego włosia". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszsit Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 12.02.06, 08:20 W trójmiejskich "Echach Miasta" także wkradły się drobne curlingowe nowości, jak np. "w grze biora udział dwie czterozepołowe drużyny" lub "szczotkowac lód, by wplynąć na precyzujne umieszczenie kamienia w tzw. tarczy". Ogólnie cały artykuł jest bardzo sympatyczny i fajny. Jeszcz dziś powinien znaleść się na stronie www.sopot.curling.pl/. Zapraszam do lektury... Ogólnie mieliśmy bardzo fajny tydzień medialnie, po za gazetą byliśmy, także w "Panoramie" w TVP3 Regionalnej, z króciótkim wywiadem. Chyba uda się podrążyć temat dalej. Tym bardziej że są nowe telefony i nowe zapytania o mozliwość spróbowania swych sił. Dodatkowo zaczynamy od środy prezentować curling w przerwach meczów hokejowych Stoczniowca (widzów ok. 2 tyś/mecz). I to wszystko się dzieje dzięki Olimpiadzie. Wzrasta zainteresowanie curlingiem. Teraz jeszcze Paweł B. ma zadanie aby jak najwięcej i jak najcześciej opowiadać o naszym polskim curlingu, naszych startach i ośrodkach gdzie jest curling i gdzie można grać w curling w Polsce! To jest dla nas bardzo dobry czas! Trzeba go maksymalnie wykorzystać! Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 12.02.06, 14:19 Co do głupot tropionych w róznych mediach to temat może być na całkiem nowy , spory wątek. Co do naszych - P. Zygmunt 18 na 5000m - czwarta olimpiada, trzeci raz 18. Chicał pojechać 10 sek lepiej... byłby 10. Nie uważam że to słaby występ, a do wszystkich którzy kręcą nosami (szczególnie na forum sport) ... zamiast żreć chipsy i popijać piwko rusz dupe i załóż łyżwy, przecież to takie proste ! ... A strój mi sie podobał, fajny orzeł. T. Sikora - dobrze biega, średnio strzela. Mogło być lepiej ale bez dobrego strzelania niestety nie ma co marzyć. Zresztą dobrze strzelał tylko jeden a i on był dopiero 6. Występ Tomasza Sikory nie martwi, martwi występ reszty 53 Wiesław Ziemianin, 73 Grzegorz Bodziana, a 76 Krzysztof Pływaczyk, trudno cokolwiek powiedzieć o tych wynikach bo tak dalekich miejsc nikt nawet nie analizuje. W każdym razie to chyba nie był szczyt formy i to trzeba wyjaśnić. Ponadto 4 naszych w konkursie skoków, zobaczymy co dalej. Prawie nikt nie upadł kręcąc kółka po tafli, Mariusz Siudek i Dorota Zagórska na 9 miejscu na razie, aspiracje chyba były wyższe. Inne refleksje, na razie fajna pogoda, komentatorzy nie przeszkadzają - głównie podglądam eurosport - może troszkę jakoś nie widac tej atmosfery igrzysk wśród kibiców a może tylko nie pokazują. A my czekamy na curling. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 12.02.06, 20:07 a na iTVP juz jutro relacja rano, na 3 kanale Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 12.02.06, 21:23 Boże... TVP się postarało! I to jak! Na ITVP będzie razem jakieś 57 relacji. Tylko kto będzie poniektóre komentował? Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Kilka refleksji 12.02.06, 22:33 2 x 7,5 Justyna Kowalczyk ósma. Bardzo dobry występ. Gratulacje. Trzymamy kciuki. Snowbordziści słabiutko ale na cyrkowych konkurencjach się nie znam. Katarzyna Wójcicka 3000m - dziesiąta, też gratulacje - a kostium taki sam jak u P.Zygmunta :). D. Kulesza w short tracku nawet nie podjął walki czym wkurzył komentująca w TVP E. Ryś-Ferenc i chyba słusznie. Hit dnia skoki ... oj sie działo. Pochwały za to że cała czwórka zakwalifikowała się, Mateja mógł troszkę bardziej powalczyć. Małysz raczej nie rozczarował, za to Wasiliew wypalił niczym Fortuna i sam nie wiem szkoda czy nie że nie utrzymał się w czołówce. Szkoda mi także sympatycznego Jandy i żal Ahonena któremu kibicuje od lat, złota w następnym konkursie życze mu bardziej niz Małyszowi medalu. Ponadto niespodzianki które upiększają sport to złoto dla Antoine Deneriaza w zjeździe, 44 (na 55) był M. Kałwa ładnie zjechał. Druga niespodzianka to Rosjanin Jewgienij Dementiew - złoto w biegu łączonym na 30 km. Bieg bardzo emocjonujący od startu - upadek i połamana narta Norwega Frode Estila (był drugi) po finisz, jak ten ruski t zrobił ?. Sport to fajna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Kilka refleksji 13.02.06, 11:38 Dzisiaj zaczyna się curling :)))) trochę bredni na teat można poczytać tutaj mniej więcej godziny ranne 9:15 - 9:50 a pewnie i póxniej cos będzie sport.gazeta.pl/turyn2006/1,71324,3160740.html P.S ja chyba nie mam poczucia humoru jakos wypociny redakcji mnie nie śmieszą Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl yyy? 13.02.06, 16:27 curling - kotrowersyjna dyscyplina olimpijska? zatkało mnie... przecież curling od zawsze był na Olimpiadzie tylko, że wcześniej występował tylko pokazowo. Niech sobie pan redaktor pójdzie na lodowisko i zagra, to zobaczy czy to takie proste :) To nie jest śmieszne, to wkurzające... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: yyy? 13.02.06, 17:02 Też zastanawiałem się o co chodzi z tą kontrowersyjnością? Pan redaktor oglądał zapewne curling przez pare sekund, i o co chodzi z tą całą herbatą? Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: yyy? 13.02.06, 18:43 heh, a ja jeszcze nie widzialem bo w pracy kompa niet... czekam wiec z niecierpliwoscia na transmisje o 19 :) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_curling Re: yyy? 13.02.06, 21:18 Dyrdymałami laików nie nalezy się wkurzać. Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: yyy? 13.02.06, 21:35 cover_curling napisał: > Dyrdymałami laików nie nalezy się wkurzać. No chyba, że się czyta tę samą bzdurę pisaną/mówioną przez tę samą osobę... Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl Re: Kilka refleksji 13.02.06, 21:18 Boże co za debile pracują w portalu gazeta.pl, ale może już nic nie powiem, bo zlikwidują nasze forum. Czemu ludzie są tacy aroganccy w stosunku do curlingu? Na szczęście na Eurosporcie mówił, że to najpiękniejsza dyscyplina drużynowa na lodzie. I z tym się zgadzam :) A teraz coś śmiesznego: "16:52: Zbliża się popularny five o'clock, więc cóż innego moglibyśmy podać, jak nie wyniki popołudniowej serii curlingu kobiet: Wielka Brytania - Dania 3:2 Szwajcaria - Włochy 11:4 Kanada - Szwecja 5:7 Norwegia - USA 11:6" One najwyżej poszły na piwo, a nie na herbatkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: Kilka refleksji 13.02.06, 21:34 spokojnie... one faktycznie mogły pójść najwyżej na herbatkę. podczas trwania igrzysk olimpijskich wszystkich uczestników (w tym curlerów) obowiązuje ABSTYNENCJA... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mcc Re: Kilka refleksji 13.02.06, 22:07 a moze harbatka z prądem??? Tak po góralsku? Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki a taka ciekawostka 14.02.06, 12:46 supergigant.blox.pl/html/1310721,262146,13.html;jsessionid=469E9C1BF8433DDA210377615DB7CD33.ib3tom2?873182 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mcc Re: a taka ciekawostka 14.02.06, 15:18 właśnie sobie oglądam relację meczu miedzy Norwegią a Szwajcarią panów. I pan komentator z telewizyjnej jedynki mówi na zagranie typu draw "drive"...ja tylko powiem...no comments :) a moze ja o czymś nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: a taka ciekawostka 14.02.06, 15:45 Życzę miłego oglądania. Ja się już tak napaliłem na te całe iTVP... To chodzi jakby chciało a niemogło! (przynajmniej u mnie), gdyby te całe buforowanie trwało szybciej to można by przetrzymać. Tak pozatym zobaczcie jakie brednie ludzie potrafią napisać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=761&w=36660114&wv.x=2&a=36679457 Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: a taka ciekawostka 14.02.06, 16:33 u mnie w biurze chodzi znośnie. zdarzają się "przycięcia", ale ogólnie da się oglądać. słuchać, jeśli już jest komentarz, niekoniecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki siła Igrzysk !! 14.02.06, 23:13 No prosze jaka jest siła w Igrzyskach. Przed tym blogiem nic sie nie ukryje sex.blox.pl/html/1310721,262146,20.html?14 Odpowiedz Link Zgłoś
robiq Re: siła Igrzysk !! 15.02.06, 14:29 a gdzie w tvp pokazuja curling? ja ani razu jeszcze nie widzialem, ale nie mam poki co dostepu do eurosportu :( w ogole uwazam, ze nasza telewizja za bardzo jest nastawiona tylko na naszych reprezentatow, tak jakby ludzie nie chcieli obejrzec innych dyscyplin. Najlepsze bylo Polskie Radio, jak skoczyl Malysz to przerwali relacje, jakby po nim juz nikt nie skakal :( Odpowiedz Link Zgłoś
elkmike Re: siła Igrzysk !! 15.02.06, 16:22 aloha Kocham curling:) I zespół Norweski :PP Tyle że jak brakuje Linn Githmark to już nie ten sam zespół;( Na eurosporcie codziennie pokazują mase curlingu :) Własnie ogladam mecz Szwecja-W.Brytania :P Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mcc Re: siła Igrzysk !! 15.02.06, 19:26 w TVP trzeba sie wstrzelić w relację. Nagle, ni stąd ni z owąd puszczą jakiś end. Chyba jutro ma być jakiś skrót...najfajniejszy przy tym wszystkim jest komentarz redaktorów...zupełnych laików:) Boże, tylko dlaczego na mijej uczelni właśnie skończyły sie ferie...grrrrrr :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: a taka ciekawostka 15.02.06, 19:55 "drive" to jest jak jedziesz z treningu o 2 rano przez siekierkowski i zatrzymuja cie smutni panowie w niebieskich ciuszkach Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Siostry Johnson to supersztuki! 16.02.06, 18:37 Nie wiem o co chodzi w curlingu, ale zawodniczki USA, siostry Cassie i Jamie Johnson są najładniejszymi zawodniczkami całej olimpiady. Nie mam pojęcia o przepisach, tak na oko to chyba o to że im więcej kul w środku po ostatnim rzucie tym lepiej, ale to tylko tak mi się wydaje z obserwacji. Nie oglądam tego dla samego sportu, ale dla sióstr Johnson. Toż już nawet Szarapowa przy nich wysiada! Odpowiedz Link Zgłoś
msfmcc Re: Siostry Johnson to supersztuki! 17.02.06, 07:27 Niestety Amerykankom sie nie wiedzie i ja ich jeszcze nie widzialam w zadnej telewizyjnej/internetowej relacji. Czyzbym przegapila piekne siostry Johnson? Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Re: Siostry Johnson to supersztuki! 17.02.06, 09:12 msfmcc napisała: > Niestety Amerykankom sie nie wiedzie i ja ich jeszcze nie widzialam w zadnej > telewizyjnej/internetowej relacji. Czyzbym przegapila piekne siostry Johnson? Ja klikam wlasnie z Ameryki, wiec zdolalem sie na nie napatrzec. Ale rzeczywiscie im sie nie wiedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
pntb1 Re: Siostry Johnson to supersztuki! 17.02.06, 18:56 > > telewizyjnej/internetowej relacji. Czyzbym przegapila piekne siostry John > son? Zaraz! Od oceniania kto ma piękne zielone oczy to ja tu jestem. ;-)))) Wobec wyjścia za mąż Anny Bergstroem (obecnie już Svaerd), postanowiłem się platonicznie zakochać w Bini Beeli. Na zabój. Właśnie wertuję słownik w poszukiwaniu odpowiednich komplementów... P. Odpowiedz Link Zgłoś
msfmcc Re: Siostry Johnson to supersztuki! 18.02.06, 18:20 > Wobec wyjścia za mąż Anny Bergstroem (obecnie już Svaerd), postanowiłem się > platonicznie zakochać w Bini Beeli. Zaraz, zaraz, a zapomniales juz o pieknych zielonych oczach Carmen Kung? ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Statystyki 16.02.06, 19:27 Może ktoś wie na jakiej stronie są dostępne dokładne statyski z każdego meczu z podziałem na "drive" i "tejk ołt". Najlepiej jak wszystkie wyniki były na curlicie, choć nie ma tam oszałamiającej szaty graficznej były wszystkie niezbędne informacje i więcej zdjęć. Ale jak olimpiada to olimpiada... Czekam na odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: Statystyki 17.02.06, 10:50 między innymi tutaj: www.torino2006.org/ENG/OlympicGames/gare_e_programma/realtime.html poklikaj też w poszukiwaniu już zakończonych spotkań ;) __________________ Wojciech Ratajczak www.city-curling.pl Odpowiedz Link Zgłoś
girlofartemis Re: Statystyki 17.02.06, 14:06 kurcze Niemcom nie idzie...przeciez Teamkapp powinien wygrywac, a oni na wlasne zyczenie potrafia oddac gre... massakra:( Moze chociaz david Murdoch nie zawiedzie moich oczekiwan;p Odpowiedz Link Zgłoś
elagrubabela Re: Statystyki 17.02.06, 19:39 Go Canada go!!! Od smierci Sandry Shmirler, kobiety nie bardzo moga sie pozbierac chociaz, chociaz kto wie: www.cbc.ca/olympics/sports/curling/stories/index.shtml?/story/olympics/national/2006/02/17/Sports/kleibrink060217.html A panowie z przeuroczym Brad Gushue maja coraz wieksze szanse na podium: www.cbc.ca/olympics/sports/curling/stories/index.shtml?/story/olympics/national/2006/02/13/Sports/mens_curling060213.html :))) Elka Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Trochę fotek 18.02.06, 11:00 sport.onet.pl/4215,1,1,galeria_turyn.html Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Trochę fotek 18.02.06, 12:18 Fotki są też na: www.worldcurling.org/CurlHome/Results/2005- 2006/OG/photos.asp?tid=237 Ci redaktorzy na gazecie już przeginają! Ośmieszają curling i w ten sposób nas. Czy pan z TVP wie, że nie mówi się na tor do curlingu boisko? Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 18.02.06, 20:09 Dziś po południu miało być 90 minut curlingu, a było? 0! Dlaczego? Bo były finały slalomu, zjazdu czy czegoś takiego (nie znam się na tym). Ale my na Eurosporcie będziemy musieli czekać na finały do 1 i 2 w nocy! W tym przypadku TVP się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejszewczyk Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 18.02.06, 20:22 Na stronach itvp.pl jest curling codziennie równolegle na kilku kanałach. Rozbijanie czajników :) komentuje Mikołaj Madej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mcc Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 18.02.06, 22:10 wiemy, wiemy... tylko ze nie kazdemu to chodzi tak jak powinno... a dziś o curlingu i o tym puszczaniu czajników z gwizdkami było w teleekspresie:) Odpowiedz Link Zgłoś
arekmcc Pozdrawiam z Pinerolo 19.02.06, 09:49 WItam wszystkich curlerow i nie tylko, pozdrawiam z olimpijskiego Pinerolo. Wlasnie od wczoraj pozwolono wolontariuszom pograc na bocznym lodowisku (3 tory), poniewaz zawodnicy coraz rzadziej z niego korzystali. Wiec teraz oprocz pracy przy turnieju, jazdy na inne obiekty i kibicowanie Polakom, mam jezcze wlane treningi. Na to wszsytko brakuje czasu, coz wyspie sie chyba dopiero po Igrzyskach. Ciao Arek Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Pozdrawiam z Pinerolo 19.02.06, 13:25 a my czekamy na relacje szczegółową :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mcc Re: Pozdrawiam z Pinerolo 19.02.06, 14:01 relacje z pinerolo są na naszej stronie klubowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
elagrubabela Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 19.02.06, 19:49 No i panie i panowie (Canada) sa na 4 pozycjach jak narazie - wciaz jest szansa na medal... medale .... :) Elka Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 20.02.06, 11:55 Znamy już wyniki przedpołudniowej sesji kobiet: Szwecja - Rosja 4:6 Dania - Norwegia 1:8 Włochy - Japonia 4:6 Ostre strzelanie urządziły sobie Norweżkim, mecz poddany po 6 endach. :) curling_girl napisała: > Boże co za debile pracują w portalu gazeta.pl, ale może już nic nie powiem, bo > zlikwidują nasze forum. zawsze można zrobić swoje, niezależne od gazety i porządniejsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 20.02.06, 22:08 No i wyniki popołudniowe: Kobiety: Dania - Kanada 8:9 Szwajcaria - Japonia 11:5 Norwegia - Rosja 8:10 USA - Wlk. Brytania 4:10 Mężczyźni: Szwajcaria - Włochy 10:2 Nowa Zelandia - Niemcy 1:10 Kanada - USA 6:3 Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Półfinały 20.02.06, 22:26 No i mamy po round robin, bez dogrywek. Mamy w półfinałach Kanadę więc jak zdobędą srebro to możemy spodziewać sie żałoby narodowej. Osobiście liczę na Szwedki i z powodu wyeliminowania Szwedów i Norwegów na Szkotów. Odpowiedz Link Zgłoś
elagrubabela Re: Półfinały 21.02.06, 00:28 niedoszly.islandczyk napisał: > No i mamy po round robin, bez dogrywek. Mamy w półfinałach Kanadę więc jak > zdobędą srebro to możemy spodziewać sie żałoby narodowej. Osobiście liczę na > Szwedki i z powodu wyeliminowania Szwedów i Norwegów na Szkotów. Go Canada, go :)))) A czy ktos ogladal dzis nasze panie w hokeja? Mamy zloto, tak pieknie zdobyte - poryczalam sie, ze az ha ;) Mam nadzieje, ze przynajmniej Brad Gushue da mi chociaz "srebrny" powod do podobnej radosci - o wiecej nie smiem prosic - ha ha ha. Elka Odpowiedz Link Zgłoś
lindseyleigh Re: Półfinały 21.02.06, 14:20 i wygraja calosc niezlomni brytyjczycy!!! Niemcy mi odpadli... buuu... GB do boju:) Odpowiedz Link Zgłoś
ccckb Re: Półfinały 21.02.06, 14:26 A ja bedę nudna i po raz setny na tym forum zakrzyknę Dordi, Dordi, Dordi... Mimo ze w MŚ i ME miała malutkie problemy z drivami (tak sie nazywają te rzuty kula w srodek boiska, nieprawdaż???) :-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Półfinały 21.02.06, 14:52 Perfekcyjnie! Szanowny pan komentator by cię pochwalił. Wczoraj nawet mówił coś o mocnym take-oucie bez wybicia... Odpowiedz Link Zgłoś
karolajna-cocktail Re: Półfinały 21.02.06, 19:34 Nie chcę Cię Rysiu martwić, ale jaki idol taki gracz. Ty też miewasz małe problemy z drivami. ;) Biorąc pod uwagę występ mojego idola na Olimpiadzie musisz chyba zacząć się martwić o moją formę w kontekście zbliżających się MP. :) Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Siła Igrzysk 21.02.06, 22:16 Od momentu zauważenia Kasi S. przez kultowy blog w portalu gazety, właściciel nie może zapomnieć... czemu daje głośny wyraz tu: sex.blox.pl/html/1310721,262146,20.html?20 oraz tu: sex.blox.pl/html/1310721,262146,20.html?21 właściciela bloga pozdrawiamy, bo rozumiemy go całkowicie. My też wolimy Kasie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Kanadyjkom już dziękujemy :/ 22.02.06, 16:57 no i po snach o złocie dla Kanadyjek, a po snach o kasie u bukmachera u mnie :( powiem tylko, że nigdy nie lubiłem Kanadyjek... wolałem kajaki... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Kanadyjkom już dziękujemy :/ 22.02.06, 17:46 Tylko jakby przegrały z Norweżkami (co jest możliwe) to niech ich nie powieszą od razu po przylocie do Kanady... Odpowiedz Link Zgłoś
elagrubabela Re: Kanadyjkom już dziękujemy :/ 22.02.06, 18:02 niedoszly.islandczyk napisał: > Tylko jakby przegrały z Norweżkami (co jest możliwe) to niech ich nie powieszą > od razu po przylocie do Kanady... My nikogo nie wieszamy - jestesmy zawsze dumni z naszych sportowcow niezaleznie od zajmowanych miejsc :) Jak juz pisalam wczesniej, od smierci Shmirler-the Curler, kobiety nie potrafia sie pozbierac. Zdarza sie - przyjdzie nastepne pokolenie i bedzie lepiej :) A jakby wygraly braz to i tak byloby pieknie, eh... Elka Odpowiedz Link Zgłoś
doornail Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 22.02.06, 08:30 No wlasnie, ja mam pytanko...bo znam niby zasady, kiedys tlumaczyli w studiu i czytalam o tym,ale nie rozumiem calej tej strategii do konca, niektore zagrania np zupelnie poza krag wydaja mi sie bez sensu, ale na pewno maja jakies strategiczny zamysl, ktorego nie potrafie odgadnac...:) czy moglby mi ktos polecic jakas stronke badz wytlumaczyc pare podstawowych strategii stosowanych przez druzyny, bo mam dziwne wrazenie ze jak ogladam curling to ciagle jakby cos mnie omija...:) Odpowiedz Link Zgłoś
msfmcc Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 23.02.06, 11:40 >niektore zagrania > np zupelnie poza krag wydaja mi sie bez sensu, ale na pewno maja jakies > strategiczny zamysl Tak, rzeczywiscie, wszyscy odczuwamy brak komentarzy Pawla Burlewicza... W Eurosporcie curlingu jak na lekarstwo, a tam najlepiej poznac zasady gry! Pawel prawde Ci powie ;-)))))))) Co do tzw. "przelotów" kamieni, sa to jak najbardziej zagrania celowe w dwoch przypadkach: 1) na poczatku partii (zazwyczaj ostatniej w meczu), kiedy prowadzisz duza iloscia punktow, przepuszczasz kamienie (z reguly pierwszy, badz pierwsze dwa), aby bylo ich jak najmniej w grze i aby nie dac przeciwnikowi szans na budowanie ofensywnej gry, ktora przyniesc mu moze kilka punktow. Im prosciej, tym dla ciebie lepiej. 2) na koncu partii, kiedy mozesz, ale nie chcesz wygrac za 1, przepuszczasz swoj ostatni kamien po to, by zachowac przywilej ostatniego kamienia w nastepnej partii i liczyc, ze wygrasz za wiecej niz 1. Ponoc wloska publiczonosc, jak pisal Arek, w wiekszosc kompletnie nie rozumie tych zasad i do konca ma nadzieje, ze ostatni kamien skipa zatrzyma sie w domu. A jak juz przeleci, slychac glosny jek zawodu........ Co do finalow? Jezeli chodzi o kobiety - dla mnie sklad wymarzony! Tak obstawialam. A panowie? - Markku sprawil spoooora niespodzianke, choc liczylam w polfinale na Murdocha. Ale teraz po odpadnieciu Szkotów w finale kibicuje Finom! Europa górą!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
13dzikos Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 22.02.06, 18:53 I mamy wyniki półfinałów kobiet :) Norwegia - Szwecja 4:5 Szwajcaria - Kanada 7:5 O 19 grają mężczyźni, transmisja w iTVP Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 22.02.06, 21:58 eee... ktoś stawiał na finów? to ja już wiem za kim będę w finałach, choć nie mam nic przeciwko kanadzie czy szwecji (chociaż khangoor cos moze powiedziec na temat ich puree) Odpowiedz Link Zgłoś
elagrubabela Re: Olimpiada. Turyn 2006. Curling 22.02.06, 22:55 Ufff... no to srebro juz mamy - dzieki Brad :) Zobaczymy co sie dalej wydarzy - wszystko jest mozliwe, prawda? Elka Odpowiedz Link Zgłoś
curling_girl hah! Moje faworytki w finale! 23.02.06, 14:02 Wiedziałam, że Szwedki dostaną się do finału :P To chyba największa ostatnio potęga curlingowa w Europie. A Szwajcarki... wszystko się może zdarzyć :P Jestem rozczarowana mężczyznami Szwedami i Niemcami, ale kibicuję Kanadyjczykom, niech sobie chłopaki zdobędą medal :P Odpowiedz Link Zgłoś
elagrubabela Re: hah! Moje faworytki w finale! 23.02.06, 17:44 Go Canada, go :) Piekne panie maja braz, na ktory juz nikt nie liczyl - o ilez lepiej przez to smakuje :) Elka Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Finał Pań 23.02.06, 21:04 Szwedki pokonały Szwajcarki 7:6 ciekawe endy i pochrzanione relacje w TV ( dokładnie to w TVP i eurosporcie również) a jutro Panowie.... no i hokej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pntb1 Re: Finał Pań - Party Time!!!!!! 23.02.06, 22:11 Jako samozwańczy prezes klubu kibica Anette Norberg ogłaszam wielkie święto z okazji zdobycia przez najlepszy kobiecy zespół świata - miłościwie panujące nam mistrzynie Europy i świata - złotego medalu olimpijskiego. Przyjmuje maile od wszystkich chętnych, celem zorganizowania popijawy. Oczywiście stawiam pierwsze piwo. Miejsce do ustalenia, choć Warszawa z pewnością. Zapraszam serdecznie wszystkich kibiców cudownych Szwedek, a w szczególności panie viceprezes Martę i Karolinę. No dobra. Tych co płaczą po 4. miejscu Dordi Nordby też. Będziemy pocieszać. Sverige, Sverige, Sverige! Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
ccckb Re: Finał Pań - Party Time!!!!!! 28.02.06, 22:24 Jeżeli popijawa jeszcze miejsca nie miała, to chetnie bedę pocieszana. Baaaa tym razem w Finale mocno trzymałam kciuki za Szwedki, bo po prostu im sie należało!!!! Koniec, kropka... Masz może Pawle to nagrane... Bo niestety lub raczej stety :-)))) byłyśmy w Szkocji i wcale a wcale nie widziałam łez szczęścia Anetki i tego, podobno niesamowitego, meczu... :-((( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pntb1 Re: Finał Pań - Party Time!!!!!! 01.03.06, 10:42 > Jeżeli popijawa jeszcze miejsca nie miała, to chetnie bedę pocieszana. Jeszcze miejsca nie miała. Czynności organizacyjne podejmiemy na najbliższym treningu w Warszawie. > Masz może Pawle to nagrane... Nie mam. I z tego miejsca apeluję do społeczeństwa - czy ktoś ma jakieś nagrania z curlingu z olimpiady??? Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Finał Pań 24.02.06, 08:41 Gratuluję Szwedkom, pierwsze ZIO i złoty medal ale przecież ich wcześniejsze tytuły... Co do relacji to naprawdę byo zagmatwane, A. Parson mówił, że powrócą jescze do Pinerolo, na ZDF pokazywali dwa endy do tyłu i skończyli na 6 bo musieli się rozkoszować tymi swoimi medalami. Mam nadzieję, że dzisiaj będzie trochę lepiej. W finale obstawiam na Skandynawów a w małym Szkotów. Odpowiedz Link Zgłoś
elagrubabela Brad Gushue RULEZ!!!! :) 24.02.06, 20:32 Canada-Finland 10:4 i mamy zloto!!! Jak pieknie - pierwsze zloto dla kanadyjskich facetow w curling. Piekny mecz. I na koniec wszyscy sie troszke splakali ze wzruszenia - ha ha ha. Elka Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Brad Gushue RULEZ!!!! :) 24.02.06, 22:15 Szczerze mówiąc to Kanadyjczycy pokazali klasę. Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Brad Gushue RULEZ!!!! :) 25.02.06, 22:55 No proszę i do naszych uśmiechnęło sie szczęście, kiedy juz nikt na nic nie liczył. Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
lindseyleigh Re: Brad Gushue RULEZ!!!! :) 27.02.06, 18:17 No pokazali...szkoda mi Finow:( ale jeszcze bardziej jestem zawiedziona wystepem chociaz w walce o brazowy GB no i kompletnie na wlasne zyczenie przegrali wiekszosc 1 punktem Niemcy:( Odpowiedz Link Zgłoś
hopp-schwiiz Re: Brad Gushue RULEZ!!!! :) 01.03.06, 20:20 najbardziej mi szkoda Szwajcarow, tak bardzo sie starali, biedny Ralph, znowu za podium, chyba wszyscy Szwajcarzy tak maja =[ Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Paraolimpiada 16.03.06, 11:56 serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35079,3214082.html?i=0 portal zauważył także niepełnosprawnych, szkoda tylko że w tak skromnym wymiarze trzech fotek. Odpowiedz Link Zgłoś
pntb1 Re: Paraolimpiada 16.03.06, 14:43 > portal zauważył także niepełnosprawnych, szkoda tylko że w tak skromnym > wymiarze trzech fotek. Zauważa też TV Eurosport. Finał olimpijskiej rywalizacji w curlingu wózkarzy na żywo w sobotę 18 marca o godzinie 11.00 w kanale Eurosport 2. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: Paraolimpiada 18.03.06, 22:57 Wspaniały finał, myślałem już, że ostatni end wygrają Brytyjczycy 4-0, ale curling jest nieobliczalny... Odpowiedz Link Zgłoś