Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konkurs na najgorszego komentatora TV

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.01, 14:14
    Poropnuję:
    1. Mateusz Borek - z wszystkimi kopaczami jest chyba na "ty", maniacko używa
    przydomków( Claudio "el tiojo" Lopez, Marcelo "el matador" Salas itp.), jest
    nieobiektywny, zawsze wybiera sobie drużynę której kibicuje.
    2. Stanisław Snopek - jego głos jest niesamowicie drewniany, nie umie wykrzeać
    nawet obrobiny emocji, "przespał" Puchar Świata dla Małysza.
    3. Włodzimierz Szaranowicz - wielka gwiazda, która nie zna się porządnie na
    żadnej dyscyplinie, a uważa się za nieomylnego, fanatycznie wspomina M.
    Jordana, ostatnio porównal z nim nawet Małysza...
    Czekam na kolejne propozycje.
    Obserwuj wątek
      • Gość: campo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.244.177.* 15.03.01, 14:25
        Co do dwóch pierwszych to się zgadzam,a Szaranowicza lubię i nic do niego nie
        mam.
        • Gość: Ja Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 19:03
          • Gość: Piotr_M Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.gazeta.pl 22.03.01, 20:39
            Jestem fanem Ala Bundy'ego (tego prawdziwego oczywiscie), ale uwazam, ze
            poniedzialkowe relacje z lig europejskich (Eurosport) bylyby ubozsze bez glosu
            pana Borka. Gdyby jeszcze jego glos byl zsynchronizowany z obrazem ... bo
            czesto slychac euforie Borka w momencie, kiedy pilkarze wznawiaja juz gre na
            srodku boiska.
          • Gość: Kaczmi Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.04.01, 13:08
            1.Szpakowski- ta pierdolona łysa pała myśli sobie że jest dobry we wszytskim, a
            tak nie jest.Bierze sie za komentowanie boksu nie znając sie na nim ( juz ja
            bym lepiej komentował).Jest z każdym selekcjonerem na "TY".Szczególnie z
            Januszem Wójcikiem, z którym tak rozmawiał jak z najlepszym kumplem.Gdy Wójt
            został zwolniony to Szpak go opierdalał równo.A te pytanie skierowane do Engela
            było "światowej klasy" ( "Kto odsnieży płyte na Łazienkowskiej ??" )
            2.Tomaszewski- ten to ma język ( "najlepsze pokrętło w Polsce" i wiele innych).
            Qrwa, wydaje mu sie ze zna sie na futbolu a guzk prawda.Opierdala "JUSKO" równo.
            Wymyslił nawet teorie dotyczącą braku Juskowiaka w kadrze.
            3.Dwaj Panowie z "Potrójmy o sporcie" , bo znają sie gówno na sporcie .....
        • Gość: Jacek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 19:04
          W pełni podzielam te sympatie
        • Gość: boyar Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.40.130.239, 10.1.10.* 23.03.01, 14:59
          Oczywiście kretyn-Banasikowski!!!
          Ten facet wydziera się w momencie, kiedy piłka jest
          jeszcze jakieś 40 metrów od bramki a jak sytuacja jest
          naprawdę sensowna, to pieprzy o dupie Maryni.
        • Gość: bydlo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.katowice.ppp.tpnet.pl 26.03.01, 14:12
          Moim zdaniem najgorszym z pośród wszystkich polskich komentatorów jest
          Zydorowicz. Koleś kompletnie nie zna się na swojej robocie. Brak obiektywizmu
          widać już na pierwszy rzut oka. Chybione spostrzeżenia czynią zeń komentatora
          drugiej kategori. Podczas meczu potrafi zagubić się w sytuacji. Z całego serca
          cieszę się, że Liga Mistrzów jest na Polsacie i nie muszę wysłuchiwać jego
          bzdur. Nie mam za to nic poważniejszego do zażucenia M.Borkowi.
          • Gość: rybka Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.0.0.76, 212.244.219.* 07.04.01, 10:23
            Nic dodać nic ująć, trafne typy. Ja dodał bym do nich
            jeszcze beznadziejnych debili z Wizji Sport z
            Bożydarem Iwanaowem i Mrówką na czele.
        • Gość: Zab Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.stat.gov.pl 26.03.01, 14:36
          moimi kandydatami sa:

1. Zydorowicz - klasyk w jego wykonaniu
          to"...zawodnik, 25 lat, 175 cm wzrostu 70 kg wagi,
          zonaty trojka dzieci..." do k... nedzy kogo to
          obchodzi?

2. Szpakowski - nie chodzi o jego glupie potkniecia
          slowne , ale gdy druzyna polska slabo grala do 40
          minuty to od drugiej polowy wil kasandryczne wizje
          przed reprezentacja na najblizsze 10 lat i trul o
          przebudowie reprezentacji

• Gość: mojo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.1.4.4, 195.205.100.* 31.03.01, 12:01
            1. zydorowicz: " halllllo Warszawa "
            2. borek - od pewnego czasu nie oglądam już ligi mistrzów, ponieważ z
            niewyjaśnonych powodów ciągle zasypiam po 15 min.
            3. miklas - swoim komentarzem skopał cały puchar świata w skokach
          • Gość: Przemek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 194.145.96.* 10.04.01, 16:37
            Może zostać tylko jeden - Darek Sz. Za to, że kompletnie nie zna się na żadnej
            dyscyplinie sportu a komentuje wszystko, co się rusza.
      • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:25
        Nieodzalowany Pan Ciszewski tez sie mylil ("Szewinska biegnie ostatnie 50 m a
        krok wciaz swiezy") ale byl przynajmniej charyzmatyczny, ekstrawertyczny i
        dowcipny! Nie to co dzisiejsze mamroczace sztywniaki...
        Szpak ciagle przypomina o ile minut jeden Zewlakow jest starszy od drugiego,
        Ten o skokow, chyba 13 razy wspomnial ostatnio, ze Malysz leci na antybiotykach,
        W sumie Zydorowicz sypnie czasem dowcipem tj. "poscil Baka prawym skrzydlem"
        albo "Szewczyk, kawal chlopa, kropnal nad poprzeczka"
        Napiszcie cos o innych przykladach swoich ulubiencow.
        Pozdrawiam !!!
        • Gość: Focus Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 14:36
          mnie najbardziej bawi Darek Szpakowski, kolejna gwiazda...pomijajac to, ze czesto sie myli, to nie
          widzialem jeszcze meczu, ktory komentowal, aby nie padlo jego ulubione powiedzenie: "pierwsza,
          jakze wazna interwencja bramkarza..." Szpak w tej kwestii jest niezniszczalny...
          • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:43
            :)))) masz racje ...podoba mi sie tez jak wymawia nazwiska graczy francuskich i
            angielskich..:)
            • Gość: campo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.244.177.* 15.03.01, 14:56
              Jeśli chodzi o szpaka to może to pamiętacie,ja nie zapomne do końca życia
              hasła jakie walnął podczas meczu na wembley Anglia-Polska.To było dokladnie w
              którąś rocznice meczu z 1973 (sławne 1-1) i pan szpak na powitanie ryknął w
              eter:"dobry wieczór ze stadionu wembley mówi do państwa Jan Ciszewski".Potem
              się tłumaczył w niedzieli sportowej.Istny kabaret:))
              • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:02
                hahahahahaha , pamietam, potem krazyly plotki ze byl wtedy drinkniety,
                ja pamietam tez jak Zydorowicz nie zauwazyl kiedys ze pilka wpadla do siatka, i
                przez pare minut snul dalej jeden ze swoich filozoficznych watkow..
              • Gość: Maro Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.ok.ae.wroc.pl 15.03.01, 15:05
                Ludzie odczepcie się od Szpaka, pomimo całej jego mizerii jest x razy(x dąży do
                nieskończoności), jak każdy w tej branży od tego kołka Zydorowicza. Przecież
                ten facet to tragedia, od jakiegoś czasu, kiedy on komentuje, przełączam na
                Czechy albo wyłączam głos. Wysłałem już dwie petycje do TVP1 o przesunięcie go
                na mniej eksponowane stanowisko, ale pozostay one bez odpowiedzi
                Pozdrawiam.
                • Gość: jak Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:09
                  faktem jest ze Zydorowicz jest najbardziej metafizyczny, a jego nowotwory slowne godne podziwu...
                  • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:12
                    Slyszeliscie to: "do konca meczu zostala jeszcze godzina, czyli okolo 60 minut"
                    to chyba byl Zydorowicz czy Szpak?
                • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:10
                  Zydorowicz ma chyba duze poparcie na Slasku i Malopolsce, bo zawsze jest
                  usmiechniety jak tam robi wywiady z pilkarzami,
                  a propos, podobal mi sie kiedys wywiad Gmocha (w roli dziennikarza Canal+) gdy
                  rozmawiam z Warzycha, tj ze soba samym, bo Warzysze nie dal dosc w ogole do
                  glosu, az chlopak zaczal sie smiac...
                  • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.01, 15:18
                    Gmoch skompromitował się kiedyś doszczętnie - jawnie był za Panathinaikosem w
                    eliminacjach LM z Polonią.
                    • Gość: jak Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:24
                      Miklas komentujac skoki mial kilka fajnych wpadek:
                      "dobry skok, dobry ....jak Na Kazacha oczywiscie"
                      lub o jakims Szwedzie, nazwiska nie pamietam "slaby skok, slaby...(pojawia sie odlegosc 118
                      m)...chociaz daleki, ale stylistycznie slaby, brzydko lecial, sedziowie odejma punkty....(pojawiaja sie
                      noty 19 i 18,5 w telwizji cisza....)
                      • Gość: zbyszko Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 05:25
                        taaaa, pamiętam! zajebiste to było!, najlepsza ta cisza! a czy to on gadał w
                        Lahti o martinie shmicie; "którego by chciała za zięcia każda niemiecka matka"
                        czy może inny ktoś?
                      • Gość: gbr Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wsap.szczecin.pl 21.03.01, 13:56
                        NIE ZAPOMNĘ JAK ZYDOROWICZ POWIEDZIAŁ NA MISTRZOSTWACH EURO 2000 O MPENZIE
                        (BELGIA):Przy piłce Mpenza , o jego romansie z 19 letnią miss Belgii
                        rozpisywała sie belgijska prasa.AUTENTYCZNE!Pozdrawiam, super pomysł!
                      • Gość: john Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.03.01, 14:24
                        Snopek- a teraz mistrz swiata z Tanderbei z 1993 roku jakos sie nie moze
                        odnalezc
                    • Gość: Anita Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.cu.com.pl 15.03.01, 16:02
                      mowicie o tym samym meczu,gmoch nawet nie raczyl sie nauczyc wymawiac nazwiska
                      olisadebe (mojej mamie tez sie to myli, ale ona nie komentuje dla telewizji, a
                      tym bardziej pilki noznej;)), do tej pory krew mnie zalewa, jak wspominam czego
                      musialam sluchac, i jak nie mogl sie nazachwycac panathinaikosem i warzycha
                      po tym jestem w stabnie wybaczyc szpakowi braci zewlakow (a propos "phil
                      neville podobnie jak jego brat gary pochodzi z bardzo usportowionej rodziny" -
                      trudno, zeby nie- ale to tez szpak) i to ze nie jest obiektywny, zydorowiczowi
                      jego drewnowatosc, itd,
                      ale naprawde nie rozumiem dlaczego tak jedziecie na borka, wg mnie ma o wiele
                      wieksza wiedze o pilce od ww panow, a to ze jest z pikarzami na "ty", no to co?
                      nie jest obiektywny, ok, ale kto jest- przeciez nie szpak?

• Gość: campo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.244.177.* 15.03.01, 15:26
                    Zydorowicz dlatego jest uśmiechnięty jak robi wywiady na Śląsku bo on jest z
                    TV Katowice ,tutaj zaczynał swą karierę.Pamietam jak w latach świetności
                    Polonii Bytom w hokeju potrafił podczas meczu piłkarskiego opowiadać o hokeju.
                    • Gość: Focus Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:31
                      ...jakos czas telwidzom trzeba zapelnic....nie mato jak Miklas o Kazachach na skoczni.
                      Pamietam ten komentarz o ktorym mowil jak. Miklas posunal sie nawet dalej mowiac: "Z Kazachow
                      skoczkow nie bedzie..."
                      Moze i nie bedzie, tak jak z Miklasa komentatora.
                      A pamietacie tego goscia, ktory komentowal na zywo wydarzenie z Wisly i domu Malysza podczas
                      ostatniego konkurdu TCS? Ten dopiero byl "dobry"....
                      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.01, 16:04
                        To był sławny Janusz "Panika" Zadura. On też podczas Igrzysk dzień w dzień
                        wietrzył kilka złotych medali dla Polaków.
                        • Gość: karnak Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 16:26
                          Tak, tak Janusz Zadura jest the best!
                          Pamiętam TCS, była jakaś przerwa w skokach, więc zdrzemnołem się na foteliku na
                          sekundę, nagle obudził mnie potworny krzyk! patrzę a w telewizji Januszek, w
                          jakiejś sali gdzie siedziała rodzina Małysza krzyczy na całe gardło:
                          TESCIOWA!!! PROSZE PANSTWA TESCIOWA!!! I CHOCIAZ TESCIOWYCH SIE NIE LUBI, TO I
                          ONA ZABIERZE GLOS!!! I po pewnej chwili: TESCIOWA!!! JAKA POTRAWE UGOTUJE PANI
                          ZIENCIOWI!!! Przyznacie, że to mistrzostwo świata?
                          • Gość: hakuna Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.10.22.19, 212.160.188.* 15.03.01, 21:47
                            Sluchajac naszych komentatorow, mozna sie niezle usmiac, ale to co uslyszalam
                            jakis czas temu (rok czy dwa - nie pamietam kto to komentowal) dobilo mnie
                            zupelnie. Nie moglam sie pozbierac ze smiechu: Marcin Bachleda....mlody
                            zawodnik......niewysoki......88 metrow...
                          • Gość: zbyszko Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 02:46
                            tak, tak tam w wiśle dał popis (zresztą cała tv dała tą relacją), mi się
                            podobało najbardziej jak się spytał mamy małysza czy ją w mieście rozpoznają
                            ludzie , a ona mu na to , że tak , bo w sklepie pracuje :-D
                            ... a później zaprosił na obiad do małyszów całą wisłę(!), niezły kolo, to mój
                            numer 1
                      • Gość: fred Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 12:21
                        Czy TV.niemoze zrobic konkursu na komentatorow.Mamy zdolna mlodzierz.To co
                        widzimy w TV to jest zbior nieudacznikow bez znajomosci jezyka i sportu.Stara
                        gwrdia odeszla,a mloda niedouczona.
                • Gość: JANUSZ Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 22:16
                  Masz rację, należy odczepić się od SZPAKA, gdyż ON ''runąwszy w górę'' niczym
                  sarmacka husaria wyleczył mnie ze skretyniałego oglądania 22 facetów latających
                  w krótkich gaciach za czymś okrągłym. Jest on SZPAK najdoskonalszym i do tego
                  niezwykle twórczym kontynuatorem NAJWYBITNIRJSZEGO ZNAWCY GEOMERII KIJA
                  HOKEJOWEGO
              • Gość: Tomek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 19.03.01, 22:50
                1- Jonca ( na szczescie juz go troche odsuneli od koryta i rzadko sie pojawia)
                2- Basalaj ( totalne nieomylne dno)
                3- Zydor (stara gwardia ciagle bledy totalne nieporozumienie)
                4- Szpaku & Zydor(oni wiedza wszystko...)
                5- Banasikowski(bylby wyzej ale na szczescie rzadko go puszczaja)

Borka lubie bo przynajmniej zna sie na tym co robi i dobrze mowi po
                polsku.rzeczywiscie z kazdym chyba pilkarzem jest na ty-to jest smieszne.
              • Gość: wasyl Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.bh.com.pl 27.03.01, 13:10
                tak dokladnie to powiedzial "wita panstwa Dariusz Ciszewski". Jest to
                zdecydowany numer 1 jezeli chodzi o szpaka.
                Najlepsze powiedzenie Zydorowicza to chyba "Robert Warzycha i Krzysztof
                Warzycha nosza to samo nazwisko".
            • Gość: zbyszko Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 05:33
              tak, jego znajomość języków jest niesamowita, i zawsze potrafi nią zabłysnąć,
              ja pamiętam jak kiedyś palnął coś takiego; "...no a w Londynie "typisz" english
              weather" - chyba chciał wtedy powiedzieć "typical" (!) :-)))))))
              • Gość: zbyszko PS IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 05:37
                "typisz" to o szpaku było oczywiście, ale po co to piszę przecież i tak każdy
                się domyśli
            • Gość: Jacek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 19:24
              Gość portalu: Kirk napisał(a):

> :)))) masz racje ...podoba mi sie tez jak wymawia nazwiska graczy francuskich i
              >
              > angielskich..:)
              Boi się jednak prawidłowo wypowiedzieć nazwisko holenderskiego bramkarza, de
              Goey'a, bo wymawia się "de huj". Wcale się mu nie dziwię, zresztą. A tak zupełnie
              serio, to wątpię, żeby znał poprawną wymowę, sądząc mianowicie o tej nieudolności
              z wymawiania nazwisk innych nazwisk, nie tylko zresztą holenderskich piłkarzy, bo
              również innych nacji. Faktycznie, trzeba mu jednak oddać: Szpaku przynajmniej
              widać, że się stara, radzi sobie lepiej niż jego liczni koledzy po fachu, którzy
              naprawdę są w tym względzie beznadziejni - nie tylko nie zadają sobie trudu
              opanowania w tym minimalnym stopniu wiedzy nt. zawodników (co nakazywałaby też
              zwykła kultura), ale wręcz wyraźnie boją się, wstydzą poprawności w tej kwestii.
              To połączenie swego rodzaju analfabetyzmu, nieznajomości choćby podstaw obcych
              języków, ich wymowy w połączeniu z tym obyczajowym oportunizmem, jest w zasadzie
              powszechne u polskich dziennikarzy. A powinno to być przecież ich podstawowym
              obowiązkiem- poprawnie wymawiać zagraniczne nazwiska i nazwy. Dziennikarze (na
              poczatek choćby tylko sportowi), bierzcie przykład z komentatora "Eurosportu",
              który już dawno opanował właściwe brzmienie nazwiska "Małysz"! Nie będą go już
              porównywał w ogóle ze Snopkiem, bo szkoda w ogóle gadać. Ten ostatni ma
              rzeczywiście tak drewniany głos, że chyba najlepiej jakby ograniczył się do
              transmisji meczy szachowych, najlepiej między ślimakiem i żółwiem. Jako abonent
              TVP stanowoczo protestuję!!! P.S. Bardzo fajny iżywiołowy jest spiker radiowy,
              ale nie znam naziwska, niestety.
              • Gość: Zigman Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.ipt.aol.com 23.03.01, 05:01
                Masz racje, ten gostek z radia jest o niebo lepszy -
                czesto wylaczlalem glos w telewizorze i wlaczalem radio -
                wtedy nawet niezle mozna bylo ogladac mecz.

Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Gość portalu: Kirk napisał(a):
                >
                > > :)))) masz racje ...podoba mi sie tez jak wymawia
                nazwiska graczy francusk
                > ich i
                > >
                > > angielskich..:)
                > Boi się jednak prawidłowo wypowiedzieć nazwisko
                holenderskiego bramkarza, de
                > Goey'a, bo wymawia się "de huj". Wcale się mu nie
                dziwię, zresztą. A tak zupełn
                > ie
                > serio, to wątpię, żeby znał poprawną wymowę, sądząc
                mianowicie o tej nieudolnoś
                > ci
                > z wymawiania nazwisk innych nazwisk, nie tylko zresztą
                holenderskich piłkarzy,
                > bo
                > również innych nacji. Faktycznie, trzeba mu jednak
                oddać: Szpaku przynajmniej
                > widać, że się stara, radzi sobie lepiej niż jego liczni
                koledzy po fachu, którz
                > y
                > naprawdę są w tym względzie beznadziejni - nie tylko
                nie zadają sobie trudu
                > opanowania w tym minimalnym stopniu wiedzy nt.
                zawodników (co nakazywałaby też
                > zwykła kultura), ale wręcz wyraźnie boją się, wstydzą
                poprawności w tej kwestii
                > .
                > To połączenie swego rodzaju analfabetyzmu,
                nieznajomości choćby podstaw obcych
                > języków, ich wymowy w połączeniu z tym obyczajowym
                oportunizmem, jest w zasadzi
                > e
                > powszechne u polskich dziennikarzy. A powinno to być
                przecież ich podstawowym
                > obowiązkiem- poprawnie wymawiać zagraniczne nazwiska i
                nazwy. Dziennikarze (na
                > poczatek choćby tylko sportowi), bierzcie przykład z
                komentatora "Eurosportu",
                > który już dawno opanował właściwe brzmienie nazwiska
                "Małysz"! Nie będą go już
                > porównywał w ogóle ze Snopkiem, bo szkoda w ogóle
                gadać. Ten ostatni ma
                > rzeczywiście tak drewniany głos, że chyba najlepiej
                jakby ograniczył się do
                > transmisji meczy szachowych, najlepiej między ślimakiem
                i żółwiem. Jako abonent
                >
                > TVP stanowoczo protestuję!!! P.S. Bardzo fajny
                iżywiołowy jest spiker radiowy,
                > ale nie znam naziwska, niestety.

• Gość: calvo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 195.205.248.* 16.03.01, 10:31
            tak tak, szpaku jest niezniszczalny
            "ważny jest ten pierwszy kontakt z piłką"
            hi hi
            • Gość: paolo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.0.0.8, 153.19.101.* 16.03.01, 11:41
              Lepsze jest to "i przycisnal pilke do piersi jak najdrozszy skarb" co za text!!!
              • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 16.03.01, 11:45
                Albo "ten skorzany przedmiot porzadania 22 mezczyzn.." to byl chyba wiecznie
                usmiechniety Zydor
                • Gość: zbyszko Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 01:29
                  a propos ilości zawodników, on chyba lubi liczby i liczebniki, tekst
                  "jedenastka agielska obecnie w dziesiątkę" ty chyba też Zydora
            • Gość: Jarek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.gazeta.pl 21.03.01, 15:48
              A kto powiedzial

Kosecki wypuścił prostopadle Bąka?
              • Gość: Jacek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 22:07
                Gość portalu: Jarek napisał(a):

> A kto powiedzial
                >
                > Kosecki wypuścił prostopadle Bąka?

Bońka!

• Gość: grg Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 05:52
              Moim ulubionym tekstem Szpakowskiego jest : „Wszyscy zawodnicy (tu dowolna
              nazwa druzyny) znajduja się na polu karnym lub w jego obrebie”. No i to jego
              odmienianie nazwiska Shearer – „Szira, Sziry...” Inni tez już zreszta zaczynaja
              podobnie, np. Jacek Jonca w meczach Liverpoolu : Heskey wymawia „Heski” i dalej
              „Heskiego”, choc powinno być raczej „Heskey`a”. Czekam teraz na relacje
              Szpakowskiego z meczu jego ukochanej „Barsy” z Liverpoolem. Wczesniej zgrzytal
              zebami, kiedy przegrywala Roma. Zobaczymy co będzie teraz...
        • Gość: Kubik Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.17.0.7, 156.17.215.* 31.03.01, 12:47
          Co do dowcipnisi.
          Szewczyk na,którejś olimpiadzie "a to przed państwem znakomity angielski ogier,
          mówie oczywiście o koniu"
          A pamiętacie jak Szaranowicz zachwycał sie ideą barona Piera de coś tam.
          Zainspirowany zdublowaną biegaczką z erytrei, która nie mogła biec z powody
          zbyt lużnej koszulki, spod której wyskakiwały jej wyjątkowo obfite jak na tą
          dyscypline sportu cycki. Na koniec nas orzeł stwierdził ,że biedna dziewczyna
          ma jakieś kłopoty z oddyczaniem.
      • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:37
        Nie mowicie nic o Szaranowiczu, a ja pamietam jak komentowal lekkoatletyke i
        walnal cos w tym "ten czarny murzyn z Kenii jest znow na prowadzeniu..", uwazam
        ze facet jest slaby gdy komentuje na zywo, ale lubie jego wywiady i programy...
      • Gość: maja Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 172.17.16.238, 195.117.243.* 15.03.01, 15:38
        Ludzie, koniecznie cos jeszcze napiszcie o tych wpadkach, bo to lepsze niz wymyslone dowcipy.
        Ubaw po pachy!
        Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: moler Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:43
          prosze, prosze maja sie uaktywnila...na stronie radia zet sa najlepsze kawalki z tekstami
          komentatorow. Nie pamietam dokladnie gdzie ale zaraz znajde...
          powodzenia.
          • Gość: maja Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 172.17.16.238, 195.117.243.* 15.03.01, 15:51
            Hej, Moler! Mi tez miło spotkać! Dzieki za podpowiedz. Zaraz sobie poczytam.
            Na raziku
        • Gość: monter Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 16:21
          Pamiętam kilka ciekawych lapsusów oto kilka z nich :
          ... i prowadzi nasz Stasio Szozda , cudowne dziecko dwóch pedałów !!
          "Cietrzew" to młody koń, nadstawia uszy, nadstawia....o Jezu ale skoczył !!
          ... z siedmiu metrów uderzył głową w słupek.
          To tyle co mi się przypomniało,a na koniec tragikomiczny tytuł z jednej z
          gazet sportowych po meczu hokejowym Unia Oświęcim -Cracovia :
          " Heroiczny bój pasiaków w Oświęcimiu"
          pozdrowionka
        • Gość: cykus tomasz zimoch - polski dickhead! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 24.03.01, 20:42
          pokomuszy palant wkrecil sie do lahti a teraz w norwegii mowil ze boisku jest
          przeplatane sciezkami jakby biegaly po nim tysiace zajecy!!!!das polnishe
          idioten jakby powiedzial schmidt!!!!
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.01, 16:06
        A pamiętacie słynną relację Tomasza Zimoch z meczu Widzew - Broendby o LM? Te
        wrzaski przejdą do historii relacji (radiowych).
        • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 16:12
          Tak gosciu przypominal nastolatke odbierajaco autograf od Natalii Oreiro (?)..
          :):)
          Musialem zciszyc telewizor, bo sasiedzi mysleli ze jakas orgia u mnie w domu..
          • Gość: KIrk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 16:15
            Czasem slychac jego niekontrolowane wrzaski w radiu (Zimocha), i nie daj Boze
            gdy gosciu komentuje mecz twojej ulubionej druzyny, wtedy atak serca murowany...
      • Gość: devtk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tuniv.szczecin.pl 15.03.01, 16:15
        Wedlug mnie najgorszy byl i bedzie Dariusz
        Szpakowski.
        Koles ma oczy jak by mial kolek w dupie i wyglada z ta
        swoja fryzura jak lamus.Poza tym jest lysy i nosi
        pedalska treske!!! Co do jego komentowania to>>> gdy
        slysze jego omylki w nazwiskach pilkarzy to prawie
        wymiotuje na telewizor. Aha Borek tez dupek.
        • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 15.03.01, 16:22
          Fakt Szpaku zabie oczy ma, a glowe przykrywa mchem, ale czy od razu pedal?
          A tak w sumie, to niezly kabaret nam funduje telewizja zatrudniajac tych
          pajacow!
      • Gość: monter Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 16:33
        Wg. mnie największym Łosiem jest pan Laskowski z C+. Nie znam bardziej
        nieobiektywnego komentatora.
        A przy okazji to kto zgadnie komu kibicuje pan Jacek ?
        • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.01, 16:40
          No chyba Legii ???
          • Gość: monter Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 16:48
            Ufff !! tak jak najbardziej !!
            A już myślałem że jestem przewrażliwiony..
      • Gość: campo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.244.177.* 15.03.01, 16:33
        ALE JAJA!!!!!!:)))))))))))))KOMENTATORZY TV ŁĄCZCIE SIĘ I ZAŁÓZCIE KABARET-
        KABARETON W OPOLU SIĘ ZBLIŻA:))))))))
        • Gość: Focus Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 16:51
          zaraz rozpeta sie kolejna wojna miedzy fanami Legii i Polonii.
          To, ze Lis. kibicuje Legii to dobrze czy zle?
          • Gość: campo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.244.177.* 15.03.01, 16:55
            Obojętne Focus nienawidze Lisa chyba bardziej niż Legii!!!
          • Gość: monter Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 17:04
            Rzecz nie w tym kto komu kibicuje, bo to w sam raz jest prywatna sprawa .
            Każdy może sobie kibicować komu chce. Jednakże komentatorzy telewizyjni nie
            powinni się uzewnętrzniać co do swoich sympatii.Powinni komentować a nie
            oceniać bądź cokolwiek sugerować.
      • Gość: Kibic Szpakowski i Zydorowicz IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 19:41
        Pierwszy w ogole nie komentuje wydarzen na boisku. Dobrze ze komentuje tylko
        kadre bo gra malo meczow. On przed meczami rozmawia z trenerem i przez caly
        mecz streszcza czego sie dowiedzial. A jak kogos zaprosi jako goscia to mu
        przerywa i nie daje dojsc do glosu. Druga kandydatura nie wymaga komentarza.
        • Gość: Picasso Re: Konkurs... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 00:10
          Stałe teksty Szpaka:
          " Hattrick, tyle że nie klasyczny "
          " Nie kto inny jak... "
          każdy piłkarz dla niego to "gracz"
          "Teraz przedźmy do tematu X, ale zanim to nastąpi najpierw zobaczmy temat Y" -
          stały text w sportowej niedzieli.

Zydorowicz już jest stary, więc trzeba mu wybaczyć. Zauważyliście, że podczas
          przeprowadzania wywiadów ( z uśmiechem ), nigdy nie zadaje pytań. Mówi jakieś
          zdanie i przykłada mikrofon rozmówcy z nadzieją, że ten powie coś ciekawego.

A komentatorzy Eurosportu?!
          Bohdan Chruścicki
          "!!!!!!DALEKI SKOK!!!!!! eee, aa, yyyyyyy, ta, ta."
          " Na belce Duffner, Duffi znaczy się, wesołek, niezbyt przystojny, ale lubiany
          przez kolegów"
          Natomiast uważam, że Borek to najlepszy komentator piłkarski. Jestem mu nawet w
          stanie wybaczyć to ciągłe "Hamburger Sport Ferrein" (czy jak to się tam pisze).
          A przecież tak łatwo powiedzieć HSV
          • Gość: zbyszko Re: eurosport IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 14:49
            No właśnie! nie zapominajmy o eurosporcie tam też mają swoich gwiazdorów, no
            nie jest to oczywiście kabarat na miarę TVP, ale czasem mają przebłyski
            geniuszu,
            jest tam taki facet między innymi od od tenisa(ja tam np. nie lubię oglądać
            tenisa, ale dla tego faceta naprawdę warto);

"Mówię Samprasowi, żeby mocniej liftował piłkę. Ale on mnie nie słucha. Ale jak
            ma mnie słuchać, skoro mnie nie słyszy"

albo;"To była korekta decyzji dokonana przez sędzinę krzesełkową. Sędzię
            właściwie, bo sędzina to żona sędziego, a tu nie wiemy czyją żoną jest ta pani."

albo;"Myślę, że gdyby on służył w amerykańskich wojskach rakietowych, to nie
            trafialiby w chińską ambasadę."

albo;"Punkt już w kieszeni, można by powiedzieć...no, nie ma ona
            kieszeni...może to i dlatego"
            • Gość: paolo Re: eurosport IP: 10.0.0.8, 153.19.101.* 16.03.01, 15:06
              albo, po ponownej kontrowersyjnej decyzji sedziego "no ale gdzie jest
              sedzia,nie wiem spi pewnie"
            • nathan Re: eurosport 16.03.01, 15:35
              To Adam Choynowski. Gość ma chyba z 80 lat. Debeściak to mało! Kiedyś, też to
              był tenis, zawodnik protestował, że był net. Sędzia tego nie uznał, a on na
              to: - No nie! Przecież słyszałem dobrze, był net. Państwo też, prawda? Nie wiem
              jak sędzia mógł tego nie słyszeć, skoro ja siędząc w studiu w Warszawie
              słyszałem! - . Litości. Pozdrowienia
              • Gość: zbyszko do nathana IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 16:01
                dzięki nathan za przypmnienie nazwiska, jak widzisz też nie mam pamięci ;-)
                POZDRO!
        • Gość: Krzysiek Re: Szpakowski i Zydorowicz IP: *.wodzislaw.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 04:35
          Podpisuję się pod tym obydwiema rękami. TAK TO PRAWDA. Nic dodać nic ująć!!!
        • Gość: Simon Re: Szpakowski i Zydorowicz IP: *.bci.pl 16.03.01, 13:10
          Fakt. Zydorowicz nie wymaga zadnych komentarzy. Ulubione zdanie Szpakowskiego
          (zawsze tuz po ostatnim meczu reprezentacji w jakichkolwiek eliminacjach): coz,
          i znowu sie nie udalo, ale mamy teraz czas, aby przebudowac reprezentacje,
          poddac analizie sytuacje i zaczac prace, a moze za cztery lata...
          Szaranowicz faktycznie zna sie na wszystkim, a jak ktos sie zna na wszystkim...
          Dwa powiedzenia Szaranowicza, ktore zapadly mi w pamiec to opinie o
          Jordanie: "koszykarz z antygrawitacja" i "koszykarz opetany przez Ikara"... No
          comments.
          Mateusz Borek oprocz przydomkow uwielbia zamiast nazwy druzyny wymieniac adres,
          przy ktorym znajduje sie jej stadion, np. pilkarze z Old Trafford. A do tego
          jest b. subiektywny - jego ulubiena druzyna jest Lazio, a teraz Galatasaray.
          Zobaczymy kogo polubi, po dwumeczu z Realem.
        • Gość: gq Re: Szpakowski i Zydorowicz IP: 212.87.21.* 16.03.01, 19:15
          najgorszy szpakowski - mowi o wszystkim tylko nie o meczu, a poza tym jak tylko przegrywamy to strasznie
          zaczyna marudzic, az smutno sie robi. wszyscy pozostali tez zadni fachowcy, ale przynajmniej da sie
          wytrzymac. a niedawno ogladalem mecz na polsacie i ktos baardzo fajnie komentowal, myslalem ze moze
          jakiegos tomaszewskiego reanimowali, a w przerwie okazalo sie ze to strejlau.
      • Gość: timur Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 213.77.34.* 16.03.01, 02:07
        A czy ktoś pamięta jeszcze nieśmiertelne hasło Zydora z czasów gdy komentował
        mecze GKS-u "Grzegorz Borawski........ grał kiedyś w drugoligowym Naprzodzie
        Rydułtowy..........strzelał sporo bramek.........." albo aktualne "szybki,
        przebojowy, dobry technicznie........podoba mi się ten piłkarz".
        Mateusz Borek is the best, no może poza "i ten niewysoki ale znakomity Pablo
        Munitis dawny gracz Realu Sociedad autor korony króla strzelców Salvy Bayesty z
        poprzedniego sezonu".
      • Gość: Mephisto Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.sejm.gov.pl 16.03.01, 08:32
        Hey,

nr 1 dla Szpakowskiego. Szczególnie denerwujące jest przekręcanie nazwisk
        piłkarzy w wykonanniu tego pana. Kiedy zapytałem go kiedyś o to (chyba dzwoniąc
        do radia...), to mi odpowiedział: "A wie pan, jak zagraniczni komentatorzy
        wykręcają nazwiska naszych?...". Po prostu no comments. A poza tym facet mówi
        wyłącznie równoważnikami zdania, jakby go w szkole nie uczyli, że istnieją
        jeszcze czasowniki.

Nr 2 dla Szaranowicza. To za okres, kiedy NBA była jeszcze w TVP. Szczególnie
        denerujące było odmienianie nazwiska Divac. Szaranowicz mówił np.: "Podał do
        Divca" (!!!!!!). Poważnie! Gość zapomniał, że to tak, jakby jego nazwisko
        odmieniać np.: "Podał do Szaranowcza". Poza tym facet jest straszna oliwa.

Nr 3 to chyba Borek. Zdenerwowało mnie ostatnio przy okazji komentarza meczu
        Milan-Deportivo, z jaką pewnością wypowiadał się co do zasadności obu karnych.
        Zapomniał chyba biedak, że to nie on podejmuje decyzje, ale mówił niczym stary
        sędzia piłkarski. No i poza tym przejął od Szpakowskiego tę denerwującą manierę
        mówienia równoważnikami zdania np.: "Podanie do Koseckiego", "Przyjęcie przez
        Owena" itd.
        • Gość: Yugol Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.telkab.pl 17.03.01, 15:13
          Pan Szaranowicz - mimo że nie jest delikatnie mówiąc najlepszym komentatorem -
          akurat z odmianą nazwiska Divac miał rację - tym bardziej, że z pochodzenia
          jest Czarnogórcem. A w ich języku (serbsko-chorwackim) "a" zanika - tak jak u
          nas "e", np. domek-domku, u nich jest np. Divac - Divca, Zadar - Zadra, itp.
          Tylko, że to wyszło trochę dziwnie...
          • Gość: kali Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.fr.grpleg.net 13.04.01, 11:38
            Gość portalu: Yugol napisał(a):

> Pan Szaranowicz - mimo że nie jest delikatnie mówiąc najlepszym komentatorem -
            > akurat z odmianą nazwiska Divac miał rację - tym bardziej, że z pochodzenia
            > jest Czarnogórcem. A w ich języku (serbsko-chorwackim) "a" zanika - tak jak u
            > nas "e", np. domek-domku, u nich jest np. Divac - Divca, Zadar - Zadra, itp.
            > Tylko, że to wyszło trochę dziwnie...

Masz chyba racje, szczegolnie ze gosciu ma jakieś chorwackie rodzinne koneksje
      • Gość: paolo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.0.0.8, 153.19.101.* 16.03.01, 10:05
        dlaczego nikt nie napisal o Jacku Banasikowskim to dopiero jest gosc!!!! Bardzo
        go lubie szczegolnie za szczerosc.Np. podczas meczu wydaje jakies dziwne
        dzwieki:hrrymmkkhhr i pozniej "przepraszam panstwa za to chrzakniecie"!!!!????
        Mozna spasc z krzesla. Albo po bramce jakiejkolwiek druzyny w jakimkolwiek
        meczu jego gooool trwa chyba tyle samo co u komentatorow argentynskich i
        brazylijskich. Ale nic to, nie zapomne klienta( nie Banas), ktory komentowal
        mecz Holandii, popisujac sie takim textem "graja tu dwaj blizniacy Ronald de
        Bur i frank de Ber" (pisownia fonetyczna) Myslalem ze goscia zlikwiduje bo
        sobie cala kawe wylalem na spodenki ze smiechu.
        • Gość: monter Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 10:57
          Tragiczny błąd w sztuce !!!
          Oczywiście Jacek Banasikowski jest największym "szołmenem" w TV !!!
          Relacja z MŚ 98 mecz Kamerunu :
          "..do piłki dochodzi ten, młody,obiecujący,(fonetycznie tak jak wymawiał
          p.Jacek) Żosef.... Dezibrdre Dżop !
          Zawodnik ten nazywa się Josep Desire Job.
          Banasikowski jest debeściak.
          • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 16.03.01, 11:03
            hahahaha, a tak na marginesie to niezle ten Kamerunczyk sie zwie w wolnym
            tlumaczeniu "Jozef Pozadana Praca"...

Podobaja mi sie rowniez luzne "wploty" Szpaka w stylu:

np. Pisz do Wojtka podaje Kowalczyka....:)
      • Gość: modo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tch.waw.pl 16.03.01, 10:59
        Czesc,
        jednak zdecydowanie Zydor.
        Moj ulubiony text:"Jedenastka Anglii.... grająca obecnie w dziesiatke....."
        pozdrawiam
        modo
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 217.30.130.* 16.03.01, 11:46
        Zapomnieliśmy chyba o jeszcze jednym "wytworze" TVP pt. Jacek Jońca. Gościa
        wysyłają na mecze za granicą chyba tylko raz na 2 lata i dlatego z jakiegoś
        przeciętnego meczyku robi widowisko godne finału MŚ. Ostatnio dwa razy był w
        Liverpoolu i dał żałosny popis. Może pamiętacie jakieś jego texty?
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 217.30.130.* 16.03.01, 11:47
        Zapomnieliśmy chyba o jeszcze jednym "wytworze" TVP pt. Jacek Jońca. Gościa
        wysyłają na mecze za granicą chyba tylko raz na 2 lata i dlatego z jakiegoś
        przeciętnego meczyku robi widowisko godne finału MŚ. Ostatnio dwa razy był w
        Liverpoolu i dał żałosny popis. Może pamiętacie jakieś jego texty?
      • Gość: paolo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.0.0.8, 153.19.101.* 16.03.01, 11:49
        Nie wiem czy ogladaliscie tour de pologne, tam dopiero byl gigant, zreszta i
        jeden i drugi ten z motocykla, szopka noworoczna przy nich wysiada. Problemy ze
        zlozeniem jednego konkretnego zdania i pomylki przy probie jakiejkolwiek
        wypowiedzi usprawiedliwic moze tylko to ze strasznie wialo i lykal powietrze
        • Gość: Jarek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 157.25.69.* 16.03.01, 12:25
          Dla mnie nr 1 - Szpakowski D. - za nieobiektywizm (...Legia uber alles...),
          na MŚ we Francji płakałem z wściekłości z wymowy francuskich nazwisk ,ale jak
          pisze ktoś z Was - on to "olewa" , bo komentatorzy z zachodu przekręcają nasze
          nazwiska , to on (chyba z zemsty) przekręca ich.
          Kolejny przykład nieobiektywizmu - pamiętam mecz ,finał ktoregoś z
          europejskich pucharów , grał chyba Juve (Milan ?) z Borussia Dortmund -
          75 minut było pianie na cześć Włochów i ledwie tolerancja dla Niemców ,gościu
          pod koniec meczu (3 bramka dla Borussi)dopiero zrozumiał,że faworyt tego dnia
          jest cieniutki ,ale z pochwałami dla zwyciezców czekał do gwizdka (widocznie
          liczył ,że sędzia anuluje mecz na korzyśc Włochów !!!).
          Rozpoczyna się weekend - oglądajmy mecze i transmisje i podzielmy sie w
          poniedziałek "wrażeniami" naszych "asów mikrofonu".
          Pozdrawiam. Jarek
          • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 16.03.01, 12:35
            Czesc, Tak to prawda Szpak wlazi bez wazeliny Wlochom, a Zydorowicz Niemcom i
            tak juz chyba zostanie, pamietam jak jego glos zmienia sie w ryk gdy podaje
            nazwiska niemieckich pilkarzy, a szcegolnie utkwil mi jego glos gdy wolal:
            Andeeaas Broeeeme, no i oczywiscie jego pupil wszechczasow Lothar M.

• Gość: paolo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.0.0.8, 153.19.101.* 16.03.01, 12:15
        nie wiem czy znacie takich gosci: Jan Lindner i Janusz Wozniak to komentatorzy
        tv gdansk. kiedys(czasy sredniowiecza) byly transmitowane mecze Lechii i
        wlasnie podczas jednego z nich Ci dwaj panowie okazali swoj kunszt. Przez jakis
        czas nikt nic nie mowil,(chyba ze 3 minuty) myslalem ze wciagnelo fonie, a tu
        nagle jeden metnym glosem mowi "nic sie nie dzieje". Faktycznie moze mecz nie
        byl porywajacy ale nie az tak
        • Gość: moler Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 12:24
          ja mysle, ze mogl to byc niezly komentarz do ligi polskiej....moze to bylo przemyslane...
      • Gość: darko Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.244.126.* 16.03.01, 13:16
        Proponuję Andrzeja Zydorowicza. Zawsze kibicuje drużynom niemieckim. Zna całe
        historie rodzin poszczególnych piłkarzy. Jak znam życie to chyba wie, jaki
        numer biustonosza nosi żona np. Baslera. Powinniśmy mu ufundować tonę
        wazeliny,żeby lepiej im wchodził do d...
        • Gość: Kirk Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.tele2.pl 16.03.01, 13:27
          Jakis czas temu wlaczylem telewizor w srodku jakiejs transmisji, widze obraz,
          ale zamiast fonii jest jakis kaszel przez dobrych kilkanascie sekund i od nowa,
          potem ten biedak jeszcze kaszlal dobrych kilkanascie razy do konca transmisji.

Czy na prawde,pracuje ich tak malo w TV ze sa niezastapieni?

A co do Zydorowicza to doszlismy do wniosku na forum ze koles jest ze Slaska i
          moze dlatego ta sympatia...oczywiscie nic nie mam do ludzie ze Slaska sa OK.
          • Gość: Kirk UWAGA!!!!! IP: *.tele2.pl 16.03.01, 13:38
            Hej, czy ktos sie moze doliczyl kto prowadzi w naszym konkursie???
            Chyba Zydorowicz przed Spakiem, mam racje?

Jest jeszcze taki smutny facet z WOT-u, jesli ktos to oglada, macie jakie
            cytaty z jego tworczosci artystycznej???
            • nathan Re: UWAGA!!!!! 16.03.01, 14:36
              Ten koleś z WOT-u jest naprawde niezly. Często komentował mecze koszykarzy z
              Pruszkowa. Pamiętam jak po kolejnej udanej akcji Tyrice Walkera zakończonej
              wsadem, puścił taki tekst: - I TO, PROSZĘ PAŃSTWA, JUŻ NIE JEST NORMALNA
              WSADKA. TO JUZ JEST EN BI EJJJJ!!!!- No myślałem, że nie wyrobie. Śmieszny jest
              przynajmniej. Co do Zydora, to stały jego tekst to też: - Mówi się o
              nim....... - . Pozdrowienia.
              • Gość: zbyszko Re: UWAGA!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 14:59
                to był słynny p. ZIELIŃSKI, miał (nadal ma, ale rzadziej go pokazują)
                rzeczywiście niesamowite teksty, no i zawsze podniecał się swoim ulubionym
                zawodnikiem i w bardzo charekterystyczny sposób(nie da się zacytować pisząc)
                wykrzykiwał ...kaaaaarWoWskiiii.. , nawet jak karwowski siedział na ławie, ale
                przynajmniej "robił" emocje, dla niego warto oglądać WOT (no i jeszcze dla
                gościa od teleturnieju warszawskiego), mogą żałować ci którzy nie olądali tej
                najdurniejszej telewizji świata zwanej WOT
                • Gość: tommasi Re: UWAGA!!!!! IP: 1.1.2.91, 195.117.143.* 16.03.01, 15:10
                  AAAAAAAAAAAAAaaaaaaa Jezus Maria!!!!!!!!!!!
                  pamietacie to?
                • nathan Re: UWAGA!!!!! 16.03.01, 15:28
                  No właśnie pan Wojciech Zieliński! Ale jak wiesz krucho u mnie z pamięcią do
                  nazwisk i dat...... Pozdrawiam
              • Gość: karolus Re: UWAGA!!!!! IP: 195.94.196.* 22.03.01, 17:32
                Pan Zieliński to słynna postać. Kiedyś, dawno, dawno temu, na MŚ w Meksyku
                komentował mecz, w którym nie zauważył gola. Kiedy piłarze radosnie biegli do
                strzelaca bramki on komentował: "Taki fatalny strzal, koledzy go pocieszają".
                Po 10 minutach: "Bardzo, bardzo państwa przepraszam - to przez ten upał, my tak
                tu ciężko pracujemy. Ale piszcie państwo skargi, gdzie tylko możecie, macie do
                tego prawo"
          • Gość: sliwa ulubione powiedzienia IP: *.olsztyn.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 15:39
            Zydorowicz na olimpiadzie komenuje hokej " zawodnik zawodowej ligi EN HA EL "

Borek relacje z ligii mistrzow " Luis Figo byly gracz Barcelony " lub " Rio
            Ferdinad byly gracz West Hamu" ewentualnie " George Hagi byly gracz Barcelony i
            Realu " takk przez caly mecz .

Szaranowicz " Biegacz z Kenii jest mocny "

Szpakowski " Zinedin Zidane Zinedin Zidane i Zinadin Zidane "

Jest ich jeszcze troche ale bym sie powtarzal

ZYDOR HOOLIGANS :)))))

• Gość: sfinx Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.40.129.* 16.03.01, 15:08
        nie przesadzajmy
        Borek - w porónaniu z innzmi - nie jest zły
        no, poza chamską opalenizną

ja lubię Szaranowicza
        pamiętacie druga relacje ze złota Małysza w Lahti?
        nikt poza Szaranowiczem nie zrobi takiej atmosfery!!!
        chociaż pierdoły gada, ale fajnie się go słucha
        • nathan Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV 16.03.01, 15:25
          Racja! Szaranowicz przynajmniej żyje tym co robi (w odróżnieniu od innych), a
          że głupoty czasami gada...... No cóż, nie dochowaliśmy się jeszcze takiego,
          który by nie gadał. Dobija mnie jeszcze taki gość z polsatu, chyba Piort Wańko
          się nazywa. Żałoba!. Pozdrowiebia
          • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.01, 15:48
            Gościu nazywa się Krzysztof Wanio i faktycznie jest zajebisty - prowadził m.
            in. studio przed walkami Gołoty w Polsacie, zero znajomości rzeczy. W Polsacie
            jest jeszcze jeden pajac - Jacek Kostrzewa, od wszystkiego, ostatnio czyta
            wiadomości - beznadziejny !!!
        • Gość: Tuptak Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.15.53.8, 212.76.33.* 16.03.01, 15:29
          Zieliński z Wotu to faktycznie niezły pajacyk. Pamiętam jak Pruszków z kimś
          grał w pucharach i było 44-44 o Zieliński na to z charakterystycznym
          podnieceniem- ta liczba...tak symboliczna w polskiej historii!! I do tego
          jeszcze podwojona!!
          A zna ktoś relację z meczu Broednby-Widzew z radio komentowaną przez Zimocha?
          Gość dostaje orgazmu na antenie. Krzyczy "Wybijajcie Widzewiacy, Wracjajcie!!!"
          A jak pada bramka to się drze ze 3 minuty, Ameryka Południowa wymięka. Pod
          koniec meczu krzyczał na sędziego "Kończ meczu Turku, kończ już ten mecz"!!! Po
          prostu całkowity popis i nawet wpadki Szpaka i Zydora bledną.
          • Gość: paolo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.0.0.9, 153.19.101.* 16.03.01, 15:59
            dla mnie najlepszy jest Banasikowski Zimoch tez jest niezly maja charyzme,
            czasami Szpaku taz jest niezly tak jak Szaran, ogolnie krecha dla Zydorowicza
          • nathan Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV 16.03.01, 16:01
            Tak, Zimoch był niezly:
            - Ryszard Czerwiec pięknie odbiera wślizgiem piłkę Duńczykowi. Jest faulowany!
            No może ja już też przesadzam, może to Polak faulował. -
            - Tadeusz Gapinski Lapie się za głowę - a, po chwili - Tadeusz Gapiński
            poprawia swą elegancka fryzurę -
            - Eleganckie kobiety w pięknych tutaj toaletach, eleganccy męszczyzni, białe
            koszule, wspaniałe krawaty, a jednak nie będzie radości! -
            - Kończ pan panie Ahmed Cakar! Dlaczego pan nie przerywa tego spotkania!?
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.01, 15:54
        Taaak zapomniałem o W. Zielińskim - to wyjątkowy talent ("to są te niuanse
        obrony"), ale jest jeszcze jeden kandydat - Marek Jóżwik, który komentuje l.
        atletykę. W Sydney zrobili z Szaranowiczem niezłą szopkę - ciągłe "o la la", "o
        Jezuuu"(to o naszej sztafecie), "Jesteśmy lekkoatletyczną potęgą" itp.
        • Gość: kopec wyscigi kolarskie w EUROSPORT IP: *.mimuw.edu.pl 16.03.01, 16:44
          na C+ w Lapu Capu bylo mnostwo fragmentow z Eurosportu w wykonaniu tego
          niezapomnianego duetu, Lech Piasecki i ... no wlasnie tego komentatora nigdy
          nie zapomne

ale teksty byly wspaniale
          zwlaszcza "proste" wypowiedzi naszego bylego kolarza :) ale komentator tez byl
          niezly np. widac jak jada takie malutkie kola kola kolaryki ... o przepraszam
          cos mi wpadlo do gardla

albo Lech o lezacym kolarzu: prosze panstwa wlasnie teraz spojrzal na reke i
          zobaczyl ze go boli

albo proba wejscia przez komentatora w d... bylemu kolarzowi: ach prosze
          panstwa co za sylwetka wydaje sie ze to tam Lech Piasecki jedzie...

tylko ze to byl wyscig kobiet akurat
      • Gość: zbyszko !!! BANASIKOWSKI !!! - nasza przyszłość IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 19:27
        Oczywiście , że Szpak i Zydor są nie do pobicia, Zydora ktoś tu określił jako
        najbardziej "metafizycznego" - to celne określenie mówi o nim wszystko :-D
        Ich najzdolniejszy uczeń to według mnie Banasikowski, ma naprawdę wielki
        talent, słusznie zwróciliście na niego uwagę, pod wpływem waszych wypowiedzi,
        poszperałem trochę i oto mam próbkę jego możliwości....

pamiętacie mecz Argentyny z Japonią na MŚ '98? , a było to tak;

" WooooWW !! To bardzo było bolesne !! Trafiła piłka w Sensiniego, Ups !! OOOOO
        ! Uuuuuu !! Wybity palec. Bardzo bolesna kontuzja. Sam to kiedyś przeżyłem i
        przyznam się szczerze, ze mało nie straciłem przytomności z bólu. Odruchowo sam
        nastawiłem palec, ale........"

Cóż za zdolność empatii , prawda? No i to doświadczenie życiowe, ale to nic w
        porównani z jego zdolnościami czytania w myślach (telepatia jest zresztą
        niezbędna w przypadku komentatora, zauważyliście na pewno , że oni zawsze
        wiedza co mają w głowie zawodnicy, pamiętacie tego gościa z Lahti co gadał co
        sobie skoczkowie "pod goglami" myślą?);

"Campos popatrzył na swoich zawodników, jakby chciał powiedzieć, nic nie
        mówiąc: nic nie robicie..."

A skoro mowa o zdolnościach paranolmanych, to Banasikowski próbuje też
        przepowiadać przyszłość (choć jak na razie mu nie zawsze wychodzi);

"Zdąży Dunga !!!! Nie zdąży !!! A jednak zdążył....."
        "Będzie bramkaaaa ...... chybaaaaa ....... tak jeeeest ...... a jednak nieeee."
        widać tu zresztą przemożny wpływy mistrza , dla Zydorowicza jest to tekst
        charakterystyczny np;
        "Szansa ... Bergkamp, nie to nie był Bergkamp ... a jednak słynny Denis
        Bergkamp."
        -jest to owo słynne zydorowiczowskie zagubienie(syndrom dziecka we mgle), nasz
        zdolny uczeń Banasikowski nie pozostaje jednak w tyle i posługuje się
        wypowiedziami godnymi samego mistrza;
        "Bebeto !! BEBETO !!! i strzela ! i broni Schmeichel !!! NIE !!!!! GOOOOLLLLL
        !!!! "
        A tak na marginesie , to jak tu można nie być zagubionym, i skąd można wiedzieć
        co się dzieje, przecież Zydor powiedział...;
        "Nie mam obrazu na monitorze, nie wiem, czy mój glos dociera do państwa i
        jeszcze na dodatek mam przed nosem brudna szybę"

A wracając do Banasikowskiego to posiadł on także inną niezbędną w tym zawodzie
        cechę , mianowicie coś co można nazwać "zmysłem surrealistycznym",

"Usiłował uciec odległością Francuz, ale nie był wystarczająco szybki"
        "Czereszewski... , Czereszewski... Dobre podanie do Czereszewskiego!"
        "Veron złapał się za włosy, a właściwie to nie miął się za co złapać, bo jest
        łysy."
        "Trener Szwedów gra va banque, wpuszczając na boisko niepełnosprawnego
        zawodnika"
        Absurdalny sens owych wypowiedzi przywodzi oczywiście na myśl mistrzów, choć
        jeszcze spory dystans dzieli Banasikowskiego od surrealizmu panów Z. i SZ., bo
        kto może się równać z;
        "Robert Waseige to ten pan w okularach przed chwilą na naszych okularach... " i
        "Nogi piłkarzy są ciężkie jak z waty" Zydorowicza
        czy też;
        "Alan Shearer, dla którego treścią życia jest futbol, nawet maturę z polskiego
        ustna zdawał z futbolu. Po prostu opowiadał o fascynacji ta dyscyplina. (po
        paru minutach) Oczywiście Alan Shearer maturę zdawał z języka polskiego a nie z
        angielskiego..." oraz
        "Montenegro Savicevic" - myśląc, ze słowo Montenegro, oznaczające narodowość
        piłkarza, jest jego imieniem.
        czy też słynne i niezapomniane
        "Wlodek Smolarek krąży jak elektron koło jądra Zbyszka Bonka" Szpakowskiego,
        że o jego tekście o Ciszewskim już nie wspomnę - to jest przecież mistrzostwo
        świata!

No ale Banasikowski, to wielki talent i kiedyś może doścignie niepokonanych ma
        również duże umiejętności literackie;

"Zaczął padać deszcz. Możnaby powiedzieć deszczyk."
        "... ale to olbrzymie doświadczenie. On na pewno nie będzie biegał po boisku
        jak szalony "

i jest powszechnie lubiany;

"Bardzo sympatyczny ten Francuz. Kiedy widział, jak obserwuje jego
        przygotowania, pomachał do mnie."

Na pewno będziemy mieli jeszcze z pana Jacka wiele pożytku :-)
        • nathan Re: !!! BANASIKOWSKI !!! - nasza przyszłość 17.03.01, 12:17
          Jak jest transmisja i on komentuje to myślę sobie, że musi być to chyba jakiś
          kiepski mecz. Kierownictwo TVP za karę chyba każe mu komentować. To co on
          potrafi zrobić z niezlego meczu, to......... . Płakać się chce. Jest jeszcze
          jedno "cudowne dziecko" telewizji publicznej, nijaki Bożydar Iwanow. Ale u
          niego nie słyszałem przynajmniej żadnych gaf. Bo jak tylko zobacze, że on
          komentuje to odrazu zciszam głos ;-). Pozdrowienia
      • Gość: mzs04 Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.klik.poznan.pl 16.03.01, 20:10
        godzine temu sluchalem zimocha broendby-widzew,naprawde kolo dal
        czadu.pamietacie zydora jakies 8,9 lat temu na gieksie stoi pod parasolem i
        mowi"przepraszam panstwa,ze wygladam jak duch na zamku,ale rzesista ulewa nad
        giekaesem".myslalem wtedy,ze wyp.sie na plecy. a borek naprawde cwaniakuje i
        denerwuje.on chyba by nawet o druzynie z mojego rodzinnego miasta inowroclawia
        goplanii powiedzialby,ze "graja na orlowska stadium"
        • Gość: hakuna Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.10.22.19, 212.160.188.* 16.03.01, 23:16
          A co powiecie na teksty w stylu: "gorsza charakterystyka sniegu" lub
          (zdegustowanym tonem) "Norweg skacze jak parasol..." i po chwili "...sklada sie
          i rozklada..." :)
      • Gość: timur A Janisz? IP: 213.77.34.* 17.03.01, 02:59
        Jest jeszcze Andrzej Janisz, gość, który chwilami pieprzy takie bzdety, że aż
        żal słuchać.
        • Gość: zbyszko Re: A Janisz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 03:10
          no to chyba niczym specjalnym się nie wyróznia ;-)
        • Gość: CCCP Re: A Janisz? IP: 10.15.53.8, 212.76.33.* 20.03.01, 23:57
          Gość portalu: timur napisał(a):

> Jest jeszcze Andrzej Janisz, gość, który chwilami
          pieprzy takie bzdety, że aż
          > żal słuchać.

Na przykład mecz Legia -Besiktas w radio. "I Daniel
          Amokachi dostojnie krąży niczym wódz murzyńskiego
          plemienia"
          "Amokachi- mocno podciągnięte białe getry kontrastują w
          czernią jego błyszczącej skóry" (gej czy co?)
          Legioniści opadli Amokachiego jak sfora wygłodniałych
          psów na polowaniu"
          • Gość: zbyszko Re: A Janisz? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 00:02
            po prostu gościu chciał zostać pisarzem, a my się nabijamy z biedaczka.
      • Gość: paolo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.0.0.9, 153.19.101.* 17.03.01, 11:50
        ogladacie skoki w Planicy? Malysz jak zwykle lata jak ptak. ale chodzi mi
        bardziej o tego typa co siedzi w studio. Jakis czs temu dbywal sie turniej o
        puchar sw.; byly jakies problemy, wial wiatr czy byla mgla-niewazne, wazne jest
        to, ze ten goscpo kolejnej przerwie mowi "jak widzimy jeszcze trwaja
        DELIBERACJE", jak to uslyszalem to wymieklem. Pol Polski(jesli nie cala) oglada
        transmisje , w tym zwykli prosci ludzie, a ten wyjezdza z deliberacjami, kret
        do kwadratu. Cholera to juz tak trudno powiedziec: rozmowy lub dyskusje?
        Ogolnie typ jest niezle zakrecony
        • nathan Re: MAŁE PODSUMOWANIE 17.03.01, 12:34
          Widzę, że wątek powoli zaczyna mieć najwięcej zwolenników. To w takim razie
          znaczy komentatorzy są gorsi niż reprezentacja, Michalczewski, Martin Schmitt,
          Zepter, Legia, Polonia i wogóle cała liga. Kolarze, łyżwiarze,
          saneczkarze ...... ha ha ha. I tak pewnie można by jeszcze długo bez końca.
          Każdy z nich narzeka na polski sport, a sami nie lepsi. Wychodzi na to, że
          najsłabsze wyniki mamy w sprawozdaniu sportowym. I co gorsza żadnych nadziei na
          przyszłość, w odróżnieniu do innych dyscyplin. Co myślicie? Pozdrawiam

P.S. Ale nich to nie będzie koniec! Na koła się wywalam jak czytam niektóre!
          Prosimy o jeszcze!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka