Gość: adam81w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 20:55 buahhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dennis26 Re: Pogon :D 12.03.06, 09:44 nie ma co sie smiac,jakbys bl brazzylijczykiem tez by Ci ciezko gralo w takiej temeraturze mysle ze wynik nawet korzystny:D Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Pogon :D 12.03.06, 18:05 jest sie co smiac i ja sie smieje pelna geba . Takie byly napinki co ta Pogon nie zrobi . A ze Brazylijcxzykom trudno grac w takich warunkach jak my teraz mamy w kraju to co mnie to obchodzi ? wszyscy maja takie same warunki . Trzeba bylo zatrudnic Polakow do zespolu co sa lepiej przywyczajeni do takich warunkow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Pogon :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 19:05 Nie wiem co tak po tych brazylianos jedziecie. Z tego co canal pokazywal, to oni tacy tragiczni nie byli. Mieli kilka okazji, ktorych nie wykorzystali, a bramki dla Wronek padly w sumie z niczego. Z relacji na GW wynika, ze przewage miala wrecz Pogon. Mysle, ze Polscy Canarinios moga byc jeszcze grozni. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Pogon :D 12.03.06, 19:16 z tego powodu jade po nich ze zamiast tych odpadow z Brazylii mogliby w liudze grac Polacy . to powinna byc oczywistosc ze jak kupujemy zawodnika z zza granicy to po to zeby ten zawodnik cos wniosl do ligi , zeby polepszyl jej poziom a ci zzawodnicy to nie wiem czy cos podnosza . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Pogon :D IP: *.aster.pl 12.03.06, 19:26 W zasadzie, też jestem za tym aby w lidze grało jak najwięcej Polaków ale Pogoń( z tego co wiem)jest taka nie dlatego, że ma to być Dream Team, tylko tak jest TANIEJ??! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Pogon :D IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.03.06, 20:19 Powtórze się, ale opieranie zespołu na Polakach nie gwarantuje sukcesow w pucharach. Jestem ciekaw eksperymentu Ptaka i myślę że pierwsze śliwki robaczywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Pogon :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:58 O jakie puchary Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Pogon :D IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.03.06, 21:27 Jewropejskie puchary oczywiście. Wisła Kraków oparta na najlepszych chyba nie nawojowała za wiele. Oczywiście nie chce przez to powiedzieć że Pogoń Ptaka zaraz awansuje do LM, a raczej że w polskich klubach Polacy powinni być tylko dodatkiem dla na prawdę dobrych graczy zza granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
fle_xx Re: Pogon :D 12.03.06, 21:45 Hugues, Baszczyński, Głowacki, Jop, Stolarczyk, Uche Szymkowiak, Strąk, Kosowski, Żurawski, Kuźba Dziwnym trafem o jednym z zawodników mówiło się że to on zahamował Wisłę przed dalszym podbojem Europy swoimi interwencjami a drugi za przeproszeniem sp..dolił w najmniej oczekiwanym i odpowiednim momencie. Dziwnym trafem obaj nie władali mową Mickiewicza i Słowackiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Pogon :D IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.03.06, 21:52 No tak, niby racja, ale uważasz że gdyby nie oni to było by cacy? Jakiś czas później inny bramkarz, ten od Dody też się nie popisywał ni to z Dynamem, ni to z Panathinaikosem. Podobnie sezon później Wisła już nie skażona obecnością tych dwóch co to nie władają mową Mickiewicza, Słowackiego ani nawet Broniewskiego też nie zawojowała Europy. Bęki z Anderlechtem a tym bardziej z Valerengą były bardzo dotkliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
fle_xx Re: Pogon :D 12.03.06, 22:24 Gość portalu: majrix napisał(a): > No tak, niby racja, ale uważasz że gdyby nie oni to było by cacy? Jakiś czas > później inny bramkarz, ten od Dody też się nie popisywał ni to z Dynamem, ni to > > z Panathinaikosem. > Podobnie sezon później Wisła już nie skażona obecnością tych dwóch co to nie > władają mową Mickiewicza, Słowackiego ani nawet Broniewskiego też nie > zawojowała Europy. Bęki z Anderlechtem a tym bardziej z Valerengą były bardzo > dotkliwe. Wydaje mi się że nawet Majdan spisałby się wtedy lepiej od "Iga". A przypomniałem ten skład bo to była wtedy praktycznie reprezentacja Polski, był to przykład że między "skład oparty na Polakach" a "Skład oparty na mocnych piłkarzach" i "świetnie rozumiejącą się drużyną" można było postawić znak równości. Wisła z pojedynków z Anderlechtem bez Głowackiego, Uche i Kosowskiego to już nie ten sam team. >i jeszcze jedno. O ile Uche jest osobnikiem o bardzo małym rozumku, to co >powiesz o tym, że Franek (łowca bramek) też sp...olił też w mało odpowiednim >momencie (może jeszcze bardziej mniej odpowiednim) przed meczami z VG w >trakcie sezonu? To byla zupelnie inna sytuacja, Wisla byla juz po el.LM i wielu chyba na miejscu Franka po odpadnieciu w takich okolicznosciach miala by dosc wszystkiego i chcialo uciekac jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: Pogon :D IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.03.06, 21:56 i jeszcze jedno. O ile Uche jest osobnikiem o bardzo małym rozumku, to co powiesz o tym, że Franek (łowca bramek) też sp...olił też w mało odpowiednim momencie (może jeszcze bardziej mniej odpowiednim) przed meczami z VG w trakcie sezonu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calagan Re: Pogon :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 22:51 Caly klopot polega na tym, ze to pokolenie kopaczy wyszlo z kraju, a ci ktorzy zostali sa slabsi - duzo slabsi - od tamtych. Zebranie mocnej paki krajowej bedzie kosztowac majatek (patrz ceny Ptaka, czy Zaglebia) i wcale nie daje nawet cienia szansy na awans do rozgrywek grupowych UEFA (nie wspominam celowo o LM). Wszyscy modla sie o szczesliwe losowanie i niemal w 100% uzalezniaja od tego awans. Napewno takie zboczenia jak Pogon nie sa najlepsze - zarowno dla samego klubu, jak i pilki naszej krajowej. Ale to, ze aby cos osiagnac na arenie miedzynarodowej potrzeba graczy zagranicznych IMO nie podlega dyskusji. Rzecz w tym, zeby ci zawodnicy byli duzo lepsi od krajowych. Wydaje sie, ze Legii sie to tym razem udalo. Pogoni pewnie nie, ale to kwestia Ptaka i PZPN, ktory pozwolil na taka wolna amerykanke. Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: Pogon :D 13.03.06, 10:44 Gość portalu: calagan napisał(a): > > > Nie wiem co tak po tych brazylianos jedziecie. Z tego co canal pokazywal, to > oni tacy tragiczni nie byli. Trzeba przyznac ze obrona Pogoni tez byla wspaniała,szczegolnie przy jednej bramce Amiki kiedy stali jak słupy i dziwili sie czemu piłka sie odbija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Pogon :D IP: 83.19.248.* 12.03.06, 21:44 Dopadła ich Ptasia grypa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Pogon :D IP: *.pke.pl 13.03.06, 07:23 wola mieć "swoja" ekipa w IV lidze, niż 10 brazylianos w wyjściowym skałdzie w orange lidze!!!! a tak w ogóle to nie Pogoń ino Piotrcovia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Pogon :D IP: *.r.pppool.de 13.03.06, 07:58 Krzys ,mysle ze w przyszlym roku bedziecie juz w 2 lidze ,a w nastepnym spotkamy sie w 1,czego wam zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyś Re: Pogon :D IP: *.pke.pl 13.03.06, 08:29 hehe, dzięki ;)Ale ... będzie ciężko ;/ A inauguracja przeniesiona na 1 kwietnia ;< p.s. w tym Krakowie to już się nieźle pie..oli ;<<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Pogon :D IP: *.r.pppool.de 13.03.06, 08:57 Za moich czasow tez byly "walki",ale normalne , czyste solo,1 na 1, bez zadnego "sprzetu". Teraz,to sa zwykli bandyci i tak tez trzeba ich traktowac! pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fle_xx Re: Pogon :D 13.03.06, 15:05 Gość portalu: Krzyś napisał(a): > hehe, dzięki ;)Ale ... będzie ciężko ;/ > A inauguracja przeniesiona na 1 kwietnia ;< > > p.s. w tym Krakowie to już się nieźle pie..oli ;<<<< A zanim GieKSa wróci w glorii chwały na salony to spotka się w III lidze z GKP/Stilonem Gorzów;) Sie zastanawiam nawet czy nie wybrać się na Bukową;D U nas chłopaki jak mówią o III-ligowych wyjazdach to jeden z najczesciej wymienianych ciekawszych to Katowice własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kzryś Re: Pogon :D IP: *.pke.pl 14.03.06, 07:26 no to zapraszam fle_xx ;)) Na jak na razie najlepszy sektor dla gości! Odpowiedz Link Zgłoś
fle_xx Re: Pogon :D 14.03.06, 13:14 Gość portalu: Kzryś napisał(a): > no to zapraszam fle_xx ;)) > Na jak na razie najlepszy sektor dla gości! A dzięki, no rzeczywiscie to chyba najbardziej "gościnny" sektor;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Pogon :D IP: 213.17.239.* 13.03.06, 11:29 Przynajmniej jest wreszcie jakiś pewniak w forumowym konkursie typowania :-) Mi sie nawet udało tym razem trafić za "trzy" :))) Odpowiedz Link Zgłoś