slodki 20.12.02, 20:48 Wszystkiego najlepszego! Facet mądrze gada, ale poczekajmy na pierwsze mecze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek zębala Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymenty IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.02, 21:04 List otwarty polskiego/jeszcze kibica/dotyczący nominacji na stanowisko selekcjonera Reprezentacji Polski. Nie przepadam za Jankiem Tomaszewskim.Komentując nawet najpro- strzy szczegół ,ubiera go w tysiące słów.Byłby naprawdę dobrym komentatorem,sprawozdawcą lub ekspertem gdyby wprowa- dził w życie hasło''streszczam się ,przecież jestem na antenie''. Jednak w jednej sprawie przyznaję Jankowi całkowitą rację. W tej chwili PZPN to po prostu facet bez jaj. Mój młodszy brat z miesiąca na miesiąc stracił wszystkie, dosłownie wszystkie włosy.Przeżył potężny stres.Z pomocą rodziny jakoś wyszedł z tego dołka.No cóż,jest tylko prostym elektrykiem.Co innego Prezes Listkiewicz. Jemu srebrna barwa jego włosów nie współgra z jego pozycją w polskim i być możę w europejskim układzie piłkarskim. Mój brat nie kupił sobie peruki.Prezes wstąpił do fryzjera by nieco rozjaśnić sobie włosy. To jest właśnie symbol sytuacji w PZPN/Janku tu się z Tobą zgodzam/. Nowy trener który rozpoczyna konferencję prasową od stwierdzenia że jak nie będzie miał wyników to odejdzie napawa pewnie wielkim optymizmem. Ludzie to jest jakaś paranoja!!!!!!!!!!! Moi znajomi stwierdzili że ja również powinienem kandydować na to stanowisko.Podobno znam się na futbolu. Stanowią grupę kilkudziesięciu osób.Postanowili że każda z nich wyłoży na moją pensję po 500 zł miesięcznie i wtedy PZPN nie będzie miał problemów z kasą dla trenera. Ja mogę się podać do dymisji już po pierwszym treningu z gwiazda- mi naszego futbolu. Zresztą tak być nie musi.Rozsądek wskazuje by powołać chłopaków z najbliższego LZS - tym bardziej że ojciec jednego z nich jest właścicielem baru piwnego. Stawiam Prezesowi oraz jego nowemu trenerowi małe piwo bez soku. Jacek Zębala 40-093 Katowice ul.Chopina 8 Odpowiedz Link Zgłoś
kdsz Re: Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymen 21.12.02, 00:51 Gość portalu: jacek zębala napisał: > List otwarty polskiego/jeszcze kibica/dotyczący nominacji > na stanowisko selekcjonera Reprezentacji Polski. > Nie przepadam za Jankiem Tomaszewskim.Komentując nawet najpro- > strzy szczegół ,ubiera go w tysiące słów.Byłby naprawdę > dobrym komentatorem,sprawozdawcą lub ekspertem gdyby wprowa- > dził w życie hasło''streszczam się ,przecież jestem na antenie''. > Jednak w jednej sprawie przyznaję Jankowi całkowitą rację. > W tej chwili PZPN to po prostu facet bez jaj. > Mój młodszy brat z miesiąca na miesiąc stracił wszystkie, > dosłownie wszystkie włosy.Przeżył potężny stres.Z pomocą > rodziny jakoś wyszedł z tego dołka.No cóż,jest tylko > prostym elektrykiem.Co innego Prezes Listkiewicz. > Jemu srebrna barwa jego włosów nie współgra z jego pozycją > w polskim i być możę w europejskim układzie piłkarskim. > Mój brat nie kupił sobie peruki.Prezes wstąpił do fryzjera > by nieco rozjaśnić sobie włosy. > To jest właśnie symbol sytuacji w PZPN/Janku tu się z Tobą > zgodzam/. > Nowy trener który rozpoczyna konferencję prasową od stwierdzenia > że jak nie będzie miał wyników to odejdzie napawa pewnie > wielkim optymizmem. > Ludzie to jest jakaś paranoja!!!!!!!!!!! > Moi znajomi stwierdzili że ja również powinienem kandydować > na to stanowisko.Podobno znam się na futbolu. > Stanowią grupę kilkudziesięciu osób.Postanowili że każda z nich > wyłoży na moją pensję po 500 zł miesięcznie i wtedy PZPN > nie będzie miał problemów z kasą dla trenera. > Ja mogę się podać do dymisji już po pierwszym treningu z gwiazda- > mi naszego futbolu. > Zresztą tak być nie musi.Rozsądek wskazuje by powołać chłopaków > z najbliższego LZS - tym bardziej że ojciec jednego z nich > jest właścicielem baru piwnego. > Stawiam Prezesowi oraz jego nowemu trenerowi małe piwo bez soku. > > Jacek Zębala 40-093 Katowice > ul.Chopina 8 Drogi Jacku! Piszesz o paranoi, ze trener mowi na poczatku o tym co zrobi, jak mu sie nie uda. Wydaje mi sie, ze niezbyt dokladnie przeczytales wywiad z Panem Janasem. Otoz dziennikarskie "asy" z GW zamiast zadac pytanie, jak ta reprezentacja bedzie wygladala - pytaja od razu o ewentualna kleske. Trudno sobie wyobrazic, by Janas odpowiadal nie na temat [chociarz takie rzeczy sie zdarzaja - Z.Boniek, A.Lepper i wielu innych] a Ty go za to krytykujesz. Facet ma poukladane w glowie. Nie pieprzy jak poprzednik, ktory na poczatku swej pracy w kolko powtarzal: "ja absolutnie mam papiery na prowadzenie kadry" lub "bedziemy grali systemem 3-5- 2" i tyle. Nic wiecej. Mam nadzieje, ze dziennikarze nie zwolnia go za szybko, bo znow od nastepnego selekcjonera uslyszymy o braku czasu na budowanie druzyny i takie tam, zreszta sluszne, hasla. Powodzenia Panie Pawle!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gignol Każdy trener brał najlepszych - wg niego... IP: *.smlw.pl / 10.1.16.* 21.12.02, 16:17 Każdy zawodnik, żeby być najlepszym, powinien spełniać jakieś kryteria. Nikt do tej pory nie określał i nie sprawdzał tych kryteriów. Jest najlepszy, bo jest najlepszy. Koniec, kropka. Trzy podstawowe kryteria: umiejętności techniczno-taktyczne, wydolność fizyczna i miejsce w koncepcji gry. Czy któryś z trenerów weryfikował na powitanie kadry w sprawdzalny i wymierny sposób kryteria określające przydatność zawodników do drużyny? Nie. Gramy!!!! A nuż się uda. Trenerze, sprawdź przydatność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymen IP: *.echostar.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 20.12.02, 22:54 W kwestiach niesportowych trochę pierd... lecz na piłce się zna. Panie selekcjonerze powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
larsurlich Re: Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymen 20.12.02, 23:06 Nareszcie trener ktory wie czego chce. Boniek ty p^^lancie naucz sie w koncu, ze jako bardzo przereklamowany polski pilkarz nie musisz byc gwiazda wsrod selekcjonerow. Powino byc Ci wstyd bo Platini osiagna lepsze wyniki niz Ty sweet glabiu. Do trenowania potrzebna jest glowa a do grania nogi, a zeby byc selekcjonerem trzeba miec i glowe i nogi!!. A Ty stechly Mistrzu nie masz teraz ani glowy ani nog tak wiec odposc sobie i chociaz raz przyznaj sie do porazki. Pewnie marzysz po nocaxch by miec tyle rozumu co M. Platini no ale niestety kazdy ma na co zasluzyl. Jestes najwiekszym niwypwlem wsro calej h istorii naszych selekcjonero reprezentacji Polski. Po prostu jestes GL^^B o czym swiadcza Twoje wyniki z druzynami wloskimi ktoryc na nieszczescxie byles trenerem. Mam nadzieje ze zaplaciles im odszkodowanie :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymen IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 21.12.02, 01:09 Życzę braku "motyli" i "piguł" i niech nasi "lutują" jak Ronaldo, żeby nawet Kahn "nie pierdnął". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simi Re: Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymen IP: *.sav.tkb.net.pl 21.12.02, 12:27 Gość portalu: Rex napisał(a): > Życzę braku "motyli" i "piguł" i niech nasi "lutują" jak > Ronaldo, żeby nawet Kahn "nie pierdnął". dobre:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Wrzos Re: Rozmowaz Janasem: meska, konkretna i rzeczowa IP: *.nsw.bigpond.net.au 21.12.02, 09:32 Poza Panem H.Kasperczakiem Pan Pawel Janas byl moim najpowazniejszym kandydatem na Selekcjonera Kadry Polski. Nieobawiam sie juz teraz powiedziec, ze po "niedomowieniach" z kandydatura Pana H.Kasperczaka, ucieszylem sie, ze Selekcjonerem zostal Pan Pawel Janas. Oczywiscie nalezy szanowac innych Kolegow trenerow - kandydatow, ale mowiac szczerze w obecnej chwili i sytuacji Pawel Janas (poza H.Kasperczakiem) byli jedynymi ktorzy mogli i ...pociagna "wozek" kadry Polski do przodu. Juz po tym pierwszym wywiadzie mozemy zorientowac sie, ze trener Janas jest szkoleniowcem konkretnym, rzeczowym i nie ma przeblyskow "bufonady" Mowi prosto, zrozumiale i ambitnie: - Jesli bede przegrywal sam odejde. Nie czas na eksperymenty. - Mowi otwarcie bez zarozumialstwa i bufonady: zalezy mi na radach H.Kasperczaka. Poprzedni Selekcjonerzy nigdy by tego nie powiedzieli. Faktycznie swoja szczeroscia zbliza swoja prace do stylu Pana K.Gorskiego. Nie jest wiec zarozumialy. Moge cos na ten temat powiedziec, bo rowniez w przeszlosci mialem wiele kontaktow szkoleniowych z Panem Kazimierzem. - Uwazam takze, ze dobor do wspolpracy Pana E. Klendinstem jest dobra i pomocna decyzja w analizach i rozszyfrowaniu gry przeciwnika. Pan Janas mowi uczciwie, ze jak zespol bedzie gral slabo - bedzie to moja wina. A wiec stawia sprawe po mesku, bez szukania roznych kruczkow usprawiedliwienia. - Mam wizje zespolu i zawodnikow na poszczegolne pozycje. Te wszystkie cechy i zalety Selekcjonera Pana Janasa powinni bardzo docenic pilkarze, ktorzy zalapia sie do gry w Reprezentacji Polski. W moim przekonaniu pozostaje jedna bardzo wazna sprawa; pilkarze powolywani do gry w Kadrze Polski musza zmienic z okresu poprzedniego Selekcjonera atmosfere wewnatrz grupy - zespolu. A wiec, mentalnosc myslenia, nastawienia psychiczne do gry, motywacje, koniecznosc poswiecenia sie dla wspolpartnera i swiadomosc odpowiedzialnosci indywidualnej za losy gry zespolu. Wierze jednak, ze w tym problemie powazna, uczciwa osobowosc Pana Pawla Janasa bedzie bardzo pomocna. Taka Ojcowska z konsekwencja i zelazna reka jak u Pana Janasa "wzorca" trenerskiego - Pana K.Gorskiego. Oby tylko czesc wyrozumialosci za "wyjscie z dolka" okazala tez nasza prasa sportowa i mas-media. A wowczas szanse na awans do finalow ME'2002 beda realne i Reprezentacja Polski nie bedzie prezentowal poziomu sportowego "chlopcow do bicia" jak to widzielismy w finalach MS'2002. gral slabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: % Re: Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymen IP: 64.246.43.* 21.12.02, 12:30 40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unleashed Jans jest IP: *.nyc.bestweb.net 22.12.02, 04:52 Do żadnych ME nie wiejdziemy - nie z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek O. Re: Jans jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.02, 10:23 Gość portalu: Unleashed napisał(a): > Do żadnych ME nie wiejdziemy - nie z nim. Jak nie z nim to z kim? Paweł Janas pokazał że ma charakter prowadząc Legię do ćwierć finałów ligi mistrzów. Zobaczymy co zrobi z tą "bandą kopaczy", jednego się boję, jeśli nie ma czasu na budowanie drużyny, to chyba skończy się tak jak na pisał Unleashed. Pozdrwiam Niebieskich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatus007 Re: Rozmowa z Janasem: Nie ma czasu na eksperymen IP: *.proxy.aol.com 22.12.02, 11:40 Wydai mi sie, mowiac slowami naszego znakomitego mistrza w trenerce, pana Kazimierza Gorskiego, ze Pawel poradzi sobie. Choc nie bedzie mu latwo. Odpowiedz Link Zgłoś