Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Obciach w Planicy

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 17:41
    Parę minut wcześniej przedstawiłem już moją refleksję nt. dzisiejszego występu
    Małysza w Planicy (tekst pt."Lepiej, że Adam przegrał?").
    Zapomniałem dodać, że uważam za skandaliczne, że Kwaśniewski dekorował tam
    Małysza. Nie miałbym mu za złe, gdyby po prostu podszedł do Adama i po prostu
    mu serdecznie pogratulował, ale trzeba mieć naprawdę cholera tupet, żeby
    wykorzystywać ciężko wywalczone sukcesy Małysza do jeszcze jednego
    zabłyśnięcia!
    Przecież jak chce to może Adama nagrodzić w Polsce w jakiś sposób. Jako kto
    Kwas tam wystąpił?!! Jako kto dekorował zwycięzcę PŚ ?!! Ale przecież mała
    Słowenia chce z Kwasa pomocą do NATO, a on poza tym jako "aktyw sportowy" ma
    jeszcze z czasów komuny kumpli wśród działaczy PKOl., którego przewodniczący
    Paszczyk również tam był. Swoją drogą liczyłem na to, że Kwas posunie się w
    swej dezynwolturze jeszcze dalej - pożyczy narty od Adama i odda skok.
    Wyłączyłoby go to wówczas na dłuższy czas z życia publicznego i uniemożliwiło
    wykonanie podobnego numeru na olimpiadzie w USA. Zresztą Bush, by mu nie
    pozwolił robić takiego obciachu!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Muniek Re: Obciach w Planicy IP: *.gazeta.pl 18.03.01, 18:05
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Nie miałbym mu za złe, gdyby po prostu podszedł do Adama i po prostu
        > mu serdecznie pogratulował, ale trzeba mieć naprawdę cholera tupet, żeby
        > wykorzystywać ciężko wywalczone sukcesy Małysza do jeszcze jednego
        > zabłyśnięcia!
        Zgadzam się w 100%!!! Kwaśniewsi zachował się jak burak.
      • Gość: xxl Re: Obciach w Planicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.01, 21:26
        Wyluzuj się gościu trochę. Kwas reprezentował tam Polske na najwyższym
        szczeblu, zrobił nam wszystkim dodatkową reklamę. Na tego typu zawodach b.
        często pojawiają się znani politycy, aktorzy czy piosenkarze i nikogo(?) to już
        nie dziwi. Niektórzy naprawdę pojawiaja się tam z miłości do sportu. I tak jest
        też w przypadku Kwasa - on po prostu lubi sport i zna się na nim, w
        przeciwieństwie do pseudoznawcy Buzka, który zrobił z siebie znowu idiotę,
        komentując skoki Małysza w TV. To on musi nabijać sobie popularność (obecnie
        ok. 20 %), a nie Kwas (80%).
        P.S. Przepraszam wszystkich, wiem, że to forum sportowe, ale typ mnie wkurzył.
        • Gość: Jacek Re: Obciach w Planicy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 21:42
          Buzek w Lahti nie uczynił właśnie tego, co zrobił Kwach w Planicy! To jest ta
          różnica między nimi właśnie. Wystarczające byłoby dla (wątpliwego) promowania
          Polski w Planicy przez prezydenta Kwasa, gdyby tylko pogratulował PANU Adamowi po
          dekoracji, a nie wykorzystywał PANA Adama do nachalnej autopromocji.
          Gdyby był powodowany "miłością do sportu", wówczas nie naruszałby właśnie
          sportowego charakteru wydarzenia. Nie wspomnę już o ordynarnym nadużywaniu swego
          statusu gościa w małej Słowenii, która licząc na poparcie Polski w swoich
          dążeniach do NATO, nie mogła mu odmówić tego "wyskoku".
          Gość portalu: xxl napisał(a):

> Wyluzuj się gościu trochę. Kwas reprezentował tam Polske na najwyższym
          > szczeblu, zrobił nam wszystkim dodatkową reklamę. Na tego typu zawodach b.
          > często pojawiają się znani politycy, aktorzy czy piosenkarze i nikogo(?) to już
          >
          > nie dziwi. Niektórzy naprawdę pojawiaja się tam z miłości do sportu. I tak jest
          >
          > też w przypadku Kwasa - on po prostu lubi sport i zna się na nim, w
          > przeciwieństwie do pseudoznawcy Buzka, który zrobił z siebie znowu idiotę,
          > komentując skoki Małysza w TV. To on musi nabijać sobie popularność (obecnie
          > ok. 20 %), a nie Kwas (80%).
          > P.S. Przepraszam wszystkich, wiem, że to forum sportowe, ale typ mnie wkurzył.

• Gość: zbyszko kwas zkwasił IP: 213.76.108.* 18.03.01, 21:53
            KWAS PRZEGIĄŁ, buzek też mnie rozśmieszył, ale kwasowe wystąpienie to był
            szczyt, kabaret to mało powiedziane, nasi plitycy to kupa durni grających pod
            publiczkę -chyba nikt w to nie wątpi
        • Gość: RAFI Re: Obciach w Planicy IP: 193.193.93.* 24.03.01, 17:33
          KWAS TO BURAK SZUKAJACY REKLAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: darek Re: Obciach w Planicy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 01:37
          Po obejrzeniu transmisji w tv publicznej wiem, że to oszust i pijak
          (kwasniewski) wygrał Puchar Świata w skokach. Zastanawia mnie tylko, kto to był
          ten mały, chudy z wąsami co stał obok oszusta/pijaka w czasie wywiadu dla tvp,
          czyżby ochroniarz?
      • Gość: Tur Re: Obciach w Planicy IP: *.pl 18.03.01, 22:23
        Może tak mniej zawiści. Kwas postąpił właściwie. Przecież w świecie jest
        przyjęte, że glowy państw dekorują zwycięzców zawodów sportowych. Dziś król
        Norwegii był na zawodach biegowych i uczestniczyl w dekoracji. uwaga oponenci
        zachowania prezydenta - macie szanse już w następnej kadencji mozecie
        wystartować w wyborach i uczestniczyć w zawodach w których będziecie dekorować
        polskich sportowców.
      • Gość: Inferno Re: Obciach w Planicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.01, 22:41
        W takich dyskusjach przez ludzi przemawiaja ich sympatie polityczne.
        Jestem pewien, ze Ci, ktorzy opluwaja PANA PREZYDENTA KWASNIEWSKIEGO za to
        zrobil w Planicy zupelnie inaczej odniesliby sie do tematu gdyby to PAN PREMIER
        BUZEK dekorowal PANA ADAMA MALYSZA. Wtedy prawdopodobnie czlowiek, ktory wpisal
        ten temat wychwalalby PANA PREMIERA jak to on potrafi dbac o polskich
        sportowcow.
        Troszke wiecej bezstronnosci panowie. Nie patrzcie na swiat tylko prawym lub
        lewym okiem.
        • Gość: Jacek Re: Obciach w Planicy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 23:36
          Powtarzam: Buzek tego nie zrobił, Kwas tak, więc zostawmy co by było gdyby
          prezydentem był Marian, a premierem np. Oleksy.
          Natomiast różnica między tym, że król Norwegii dekoruje skoczków w Norwegii
          polega na tym, że on on jest królem tego kraju, w którym zawody się odbywają,
          nie przez własne "widzi mi się", lecz na zaproszenie organizatorów imprezy.
          Naturalne byłoby więc w Planicy, że - jeśli już - prezydent/premier Słowenii
          dekoruje zwycięzców.
          W Zakopanem w przyszłym sezonie w PŚ będzie dekorował Kwas, i to będzie
          naturalne-jeśli go o to poproszą organizatorzy. Ale lepiej, żeby górale
          poprosili króla Norwegii!
          • Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Jacka - górala IP: *.legnica.dialog.net.pl 19.03.01, 09:58
            Najlepiej niech w Zakopanem dekoruje polskich sportowców jakiś znany baca -
            wtedy dopiero będzie ubaw. Co do Kwaśniewskiego, że go górale nie lubią to
            niech sobie stworzą oddzielne państwo i wybiorą na prezydenta Janosika.
          • Gość: sumik AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 19.03.01, 16:40
            TYLE KU......... ZE KWACHU ZAPLANOWAL WIZETE PRZED TYGODNIEM A BUZEK PRZED
            MISTRZOSTWAMI.NA MARGINESIE LADNIE SIE MUSIAL POCZUC PREZYDENT SLOWENIII!!!!
          • Gość: sumik AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 19.03.01, 16:40
            TYLE KU......... ZE KWACHU ZAPLANOWAL WIZETE PRZED TYGODNIEM A BUZEK PRZED
            MISTRZOSTWAMI i CALYM SEZONEM.NA MARGINESIE LADNIE SIE MUSIAL POCZUC PREZYDENT
            SLOWENIII!!!!
        • Gość: zbyszko re IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 02:21
          najpierw przeczytaj co ktoś chciał powiedzieć za nim go ocenisz panie kwaso-
          obrońco, nie jestem zwolennikiem buzka , co sugerujesz, tylko nie lubie głupoty
          i demagogii, dlatego nie mam zamiaru brać udziału w politycznej szopce jak ,
          któryś z was kwaśniaków proponował
        • Gość: moler Re: Obciach w Planicy IP: unknown, 193.150.166.* 19.03.01, 09:03
          Absolutna Racja...
          • Gość: moler Re: Obciach w Planicy IP: unknown, 193.150.166.* 19.03.01, 09:04
            absolutna racja dotyczy wypowiedzi inferrmo...
            • Gość: maja Re: Obciach w Planicy-do moler IP: 172.17.16.238, 195.117.243.* 19.03.01, 11:25
              Gość portalu: moler napisał(a):

> absolutna racja dotyczy wypowiedzi inferrmo...

Cóż, Moler, znów się nie zgadzamy. Uważam, że absolutną rację ma Jacek.
              A co do pana prezydenta, to zachowywał się tak protekcjonalnie, jakby sukces Adama był zasługą własnie pana
              Kwasniewskiego. Takie cyrki nie uchodzą prezydentowi! Wstyd!
              • Gość: moler Re: Obciach w Planicy-do maja IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 12:46
                niestety maju nie dane nam zgadzac sie ze soba, ale tylko pozornie. Najbardziej przeszkadza mi to, ze
                ludzie na tym forum interesuja sie zdaje sie bardziej polityka niz sportem. To, ze politycy zawsze
                pchaja sie tam, gdzie moga byc zauwazeni jest norma i nalezy sie z tym pogodzic. Czy mamy na to
                jakis wplyw? Nie, nawet gdyby zarzucic Kwachowi defraudacje pieniedzy podatnikow to i tak zostanie
                to podciagniete pod ogolnonarodowe dobro i promocje Polski w oczach Europy. Czy jest na to rada?
                Ja jej nieznam, wiec wiem, ze najwazniejsze, aby zachowac spokoj i nieangazowac sie w sprawy
                drobne, na ktore i tak nie mamy wplywu. Cieszmy sie raczej z PS Malysza nie zawracajac sobie glowy
                panem Kwachem - nie warto.
      • Gość: Robert Re: Obciach w Planicy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 22:46
        Widzę, że z Ciebie to przykładny antykomuch. A gdyby tak prezydentem był
        Maryjan i był na miejscu Kwacha to co - grzecznie by go poklepał po ramieniu???
        Chyba śnisz!
        • Gość: pst Re: Obciach w Planicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.01, 23:10
          Gość portalu: Robert napisał(a):

> Widzę, że z Ciebie to przykładny antykomuch. A gdyby tak prezydentem był
          > Maryjan i był na miejscu Kwacha to co - grzecznie by go poklepał po ramieniu???
          >
          > Chyba śnisz!

• Gość: pst Re: Obciach w Planicy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.01, 23:12
          Gość portalu: Robert napisał(a):

> Widzę, że z Ciebie to przykładny antykomuch. A gdyby tak prezydentem był
          > Maryjan i był na miejscu Kwacha to co - grzecznie by go poklepał po ramieniu???
          >
          > Chyba śnisz!

PANOWIE!!!!
          Zajmijmy się sportem
          ADAM MAŁYSZ jest dzisiaj najważniejszy !!!
          Kwachu był przecież pijany!

• Gość: Kredka Re: Obciach w Planicy IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 01:14
            Faktycznie musiał być nachlany bo tak się rył na przody, że jeszcze, jeszcze i
            nie byłoby zdjęcia bez jego grubej gęby - fuj kwach
          • Gość: Michal Re: Obciach w Planicy IP: *.daewoo.com.pl 19.03.01, 11:02
            Tu chyba wszyscy powariowali....i nie ogladali nigdy w TV zadnych duzych imprez sportowuch.
            Przeciez to normalne ze politycy dziekuja sportowca....troche realnego spojrzenia na swiat a co poniektorym
            komuna bielmem na oczy zaszla i ciagle i wszedzie ja widza
      • Gość: maria Re: Obciach w Planicy IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 19.03.01, 08:23
        uważam, że Prezydent postąpił bardzo pięknie.
        • Gość: Darek Re: Obciach w Planicy IP: *.archeton.com.pl 19.03.01, 09:05
          Gos´c´ portalu: maria napisa?(a):

> uwaz˙am, z˙e Prezydent posta˛pi? bardzo pie˛knie.

Pi´knie, ale dla kogo. Potrafi przebra˝aç si´ jak kameleon.
        • Gość: Krzych Re: Obciach w Planicy IP: *.iservice.pl 19.03.01, 09:41
          Panowie !

Politycy i tak robią co chcą bo traktują nasz kraj jak swój prywatny folwark.
          Szkoda tylko, że psują swoim widokiem i idiotycznymi gadkami takie wspaniałe
          wydarzenia jak zdobycie przez Pana Adama mistrzostwa świata w Lahti i Pucharu
          Świata w Planicy.
          Kiedy widzę Adama Małysza jak wygrywa ze wszystkimi rywalami, jak staje na
          podium, jak otrzymuje brawa od wszystkich kibiców to mi serce rośnie i mam
          świeczki w oczach. A te cieńkie Bolki muszą wszystko popsuć i człowiek zamiast
          się cieszyć z sukcesów Pana Adam to się wstydzi, że naszym krajem żądzą tacy
          mali ludzie, którzy chamsko i nachalnie wykorzystują wspaniałe loty Pana
          Małysza do swoich przyziemnych i ordynarnych politycznych celów...
          • Gość: Kredka Re: Obciach w Planicy IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 18:54
            Generalnie nie chodzi tu o różnych polityków i oto, że pojawiają się na takich
            imprezach - też uważam, że to normalne - ale obraz kwach wypala mi kineskop i
            szkoda elektronów na jego projekcję - fu
            • Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Kredki IP: *.legnica.dialog.net.pl 19.03.01, 19:45
              Gość portalu: Kredka napisał(a):

> Generalnie nie chodzi tu o różnych polityków i oto, że pojawiają się na takich
              > imprezach - też uważam, że to normalne - ale obraz kwach wypala mi kineskop i
              > szkoda elektronów na jego projekcję - fu

Gościu o co ci chodzi, żyjemy w wolnym kraju jesteś wolnym czlowiekiem, płacisz
              abonament za telewizję, dlatego jak nie chcesz oglądać telewizji, to jej kurwa
              nie oglądaj, a ty tylko płaczesz, że obraz kwacha wypala ci kineskop. Pamiętaj
              jeśli nie znasz instrukcji obsługi telewizora to ci ją przypominam, że jeden z
              jej punktów głosi, który przycisk na pilocie jest do wyłączenia telewizora.
              (zazwyczaj jest to przycisk czerwony !!!).

• Gość: zbyszko kwaśna demagogia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 19:15
            nie chodzi oto że politycy dekorują sportowców mało ważnymi orderami w swoich
            krajach, wyobraźcie sobie , że schmitt wygrał i odbiera puchar z rąk kanclerza
            niemiec? albo, że francuski zdobywca pucharu świata w biatlonie odbiera trofeum
            z rąk swojego prezydenta GROTESKA!
        • Gość: Jacek Re: Obciach w Planicy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 21:03
          Kwas nie był tym razem "wypity" - dał już nam niestety sposobność do
          stwierdzenia jak wygląda pop pijaku (np. boli go goleń) i to niestety w
          znacznie mniej stosownych sytuacjach. Jako, że w Planicy zaistniał naprawdę
          prawdziwy powód do radości (i wypicia), lepiej byłoby gdyby sobie ku czci Adama
          popił i - powtarzam - uściskał Adama.
          • Gość: gez Re: Obciach w Planicy IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 09:16
            uwazajcie, co mowicie bo moze sie to Szlomciowi nie spodobac.
            • Gość: Szlomcio Re: Obciach w Planicy-do geza IP: *.proxy.aol.com 21.03.01, 23:46
              Mowilem ci juz nie raz DURNIU,pisz poprawnie,zwracaj wiecej uwagi na
              przecinki.Also,nie pan Kwach,a kwach.
              • Gość: antek m. Re: Obciach w Planicy-do geza IP: *.man.polbox.pl 27.03.01, 11:40
                Gość portalu: Szlomcio napisał(a):

> Mowilem ci juz nie raz DURNIU,pisz poprawnie,zwracaj
                wiecej uwagi na
                > przecinki.Also,nie pan Kwach,a kwach.

szlomo, jak ci prezydent naszego kraju nie odpowiada to
                sp.. do siebie nad Morze Czerwone
          • Gość: Krzych Re: Obciach w Planicy IP: *.iservice.pl 20.03.01, 09:20
            Po prostu denerwuje mnie, że politycy wpychali się tylko dlatego, że Adama
            Małysza ogląda cała Polska ! Widzieliście kiedykolwiek wcześniej Buzka albo
            Kwaśniewskiego żeby interesowali się sportami zimowymi ? Przecież, Buzek wcale
            nie interesuje się sportem a to co komentował w Lahti to po prostu recytował
            przeczytane w prasie wypowiedzi Małysza (pamiętam jak przed którymś z meczów
            naszej reprezentacji piłkarskiej -po dwóch zwycięstwach nad Bułgarami, kiedy
            cała Polska wierzyła w awans i oglądała mecze drużyny Wójcika - pan Premier
            stał na murawie przed kamerami i wymądrzał się po czym się okazało , że facet
            nawet nie wie o co za chwilę będzie walczyła reprezentacja narodowa Polski. -
            Wiem, że premier naszego kraju nie musi tego wiedzieć ale w takim razie po co
            przychodzi na mecz i mówi o rzeczach na których temat nie ma zielonego pojęcia?
            Po za tym nie opowiadajcie, ze to jest normalne, że politycy wręczają medale na
            zawodach sportowych bo nie przypominam sobie takich sytuacji. Zawsze
            dekorowanie zawodników należało do działaczy narodowych i międzynarodowych
            organizacji sportowych. Politycy przychodzą na zawody i mecze ale zawsze
            ogladają je grzeczne na trybunach i nie pchają się przed kamery. A jeżeli się
            już udzielają to nie robią tego w takim stylu jak pan Prezydent, który
            potrząsał medalem jakby sam go zdobył.
        • Gość: Arek Re: Obciach w Planicy-do Marii IP: *.proxy.aol.com 22.03.01, 02:13
          Jezeli tak uwazasz,to przyowdziej sie w bikini uczestniczac w mszy sw.
          • Gość: gez Re: Obciach w Planicy-do Marii IP: unknown, 193.150.166.* 22.03.01, 09:47
            szlomciu, arku, czy jak masz teraz ochote, schizofrenia twoja mnie przeraza (czyt. bawi), zdenerwowalo sie
            dziecko? A dlaczego tak lagodnie glupolku? Czyzbys do szkoly wrocil lub OHP w Autralii rozkwit swieci?
            Edukacja to podstawa!
            Pozdrawiam
      • mjz Re: Obciach w Planicy 27.03.01, 12:14
        Co sie liczy, to to, że Adam wygrał.
        A reszta... no cóz, każdy chciałby mieć fotkę z
        Małyszem :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka