Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okolicznościowe medale WM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 08:46
    Niemiaszki wydali okolicznościowe medale 32 uczesników WM. Na poświęconym
    Polsce widnieje, co?
    bi.gazeta.pl/im/7/3368/z3368787M.jpg
    Ja twierdzę, że to juhas, bo jest w kierpcach, wąsy ma jak Kalinowski tylko
    powinien pasać owiecki a nie gęsi.
    Pewna pani z firmy co wydała to arcydzieło stwierdziła, że Ameryka się
    kojarzy się ze Statuą Wolności, Francja z Eiflem, itd. A Polska kojarzy się z
    gęsiami. ??? Jak Boga kocham jest to dla mnie nowość.
    Powiedzcie mi proszę z czym się kojarzą nam Niemcy i może by tak podesłać im
    parę pomysłów?
    A parcha darli na Holendrów za pomarańczowe baniaki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sardo Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 09:22
        O kurcze nie zauważyłem komentarzy pod artykułem a tam 4 strony!!! :)
      • Gość: Y_Sam Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:07
        Obawiam się, że te dwie pod pastuchem to nie gęsi. Zaszła drobna pomyłka
        ornitologiczna ... ;)
        • Gość: Cyfra Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.w.pppool.de 26.05.06, 16:21
          W Niemczech,na swieta Bozego Narodzenia,zgodnie z ich tradycja,glowna potrawa
          sa ..gesi.Oni uwazaja ze najlepsze pochodza z Polski.Zreszta my jestesmy
          glownym ich dostawca.Ostatnio ,zaczynaja nam konkurencje robic Wegrzy,ale w
          malym stopniu.
          Uwazam ze powinnismy ,wogole na te medale nie reagowac,bo mamy poczucie swojej
          wartosci,a swiadcza one zle nie o nas tylko o niskim poziomie wiedzy ich
          wydawcow...
          • Gość: Razorfan Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 23:00
            Na 90% gesi kupowanych w polskich supermarketach napisy sa po niemiecku. U nas
            jakos narod od gesi sie odzwyczail i tylko indyki wcina i rodzimi producenci
            nawet specjalnych opakowan na rodzimy rynek nie robia.

A w sprawie medali to nie ma sie co napinac. Nasi im za te 2 gesi strzela 2
            bramki i pojedziemy ich 2:1. Selekcjonerowi radze przed meczem wzorem Szkotow
            pokazac naszym Krzyzakow i filmy dokumentalne o Powstaniu (to tak a propos z
            czym Polakom sie sasiedzi kojarza). Zreszta chyba to nawet nie potrzebne bo
            sami wiedza o co graja.
            • Gość: Cyfra Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.w.pppool.de 27.05.06, 08:54
              Odpowiadasz na :
              Gość portalu: Razorfan napisał(a):

Nasi im za te 2 gesi strzela 2
              > bramki i pojedziemy ich 2:1.
              Serce by chcialo,ale rozum mowi co innego...

• Gość: Razorfan Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 10:57
                Moralna racja jest po naszej stronie wiec wynik tez musi byc pozytywny.
                • Gość: Cyfra Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.w.pppool.de 28.05.06, 12:54
                  Gość portalu: Razorfan napisał(a):

> Moralna racja jest po naszej stronie wiec wynik tez musi byc pozytywny.

Niby tak,ale na MS bardzo wazne sa UMIEJETNOSCI,a niestetydla nas te Niemcy
                  maja duzo wieksze..i dotego ten nasz sklad personalny...kto strzeli brami,ze o
                  slabej naszej obronie juz nie wspomne ?
                  Rasiak......
                  • Gość: Razorfan Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:24
                    Dla mnie cala nadzieja wlasnie w niewierze. Legii na mistrza tez nie typowalem
                    na mistrza a jednak sie udalo. Moze teraz bedzie podobnie tym bardziej ze moze
                    jeszcze zadzialac szczescie Janosika. Oczywiscie masz racje racjonalnych
                    argumentow nie ma zadnych niestety.
      • music_is_my_radar Re: Okolicznościowe medale WM 26.05.06, 23:07
        Propozycja nowego medalu jest tutaj:
        www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=ec37369842a17e6d&PHPSESSID=2288c8c797748336888d7d0bf4652b12

A dla Niemców proponuję medal z wizerunkiem pewnego pana również z wąsikiem
        (troszke mniejszym), który pasie dwie świniem (które kojarzą mi się z
        Niemcami). No i niech "macha" do swoich zwierzaków w taki charakterystyczny dla
        siebie sposób, prawą ręką!
        • Gość: Rychu Re: Okolicznościowe medale WM IP: 217.153.220.* 28.05.06, 02:35
          Czujne:) Naprawdę niezły komentarz
      • Gość: Zenobi Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 16:02
        Jak my bedziemy organizowac MŚ to na medalach dla Niemców damy Hitlera, dla
        Rosji Stalina a dla Polski sowę jako symol mądrosci, miecza jako symbol siły i
        coś jeszcze symolicznego np tolerancję, dumę, opnaowanie itd ;]
        • Gość: Y_Sam Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 16:52
          > a dla Polski sowę jako symol mądrosci, miecza jako symbol siły i
          > coś jeszcze symolicznego np tolerancję, dumę, opnaowanie itd ;]

Jako symbole mądrości, opanowania i tolerancji proponowałbym umieścić na owej
          monecie trio w składzie: Kaczyński, Lepper i Giertych ;-)
          • a.adas Re: Okolicznościowe medale WM 29.05.06, 16:56
            a za trzysta lat badacze by ustalili, że to wizerunki Rasiaka, Mili i
            Kosowskiego, najlepszych graczy zespołu mistrzów świata z roku 2006;)
            • Gość: Krzyś Re: Okolicznościowe medale WM IP: *.pke.pl 30.05.06, 06:31
              z czym mnie się kojarzą niemcy:

Kebab z półksiężycem. I takie cos im pie....lnąć przy najbliższej okazji ;))
      • jaewa1 Re: Okolicznościowe medale WM 14.06.06, 15:57
        Jestem wśiekła za ten medal, zostaliśmy najgorzej potraktowani! Dla mnie to
        skandal, Niemcy nie mogli sami tego ustalić, chyba FIFA ten projekt musiała
        zatwierdzić?
        prawy.pl/index.php?dz=felietony&id=8724&subdz
        Według mnie dziennikarze powinni się skrzyknąć i napisać jakiś protest. Wiem,
        że to na nic, ale na Rząd nie mamy co liczyć, a zareagować jakoś powinniśmy.

Tutaj wszystkie medale:
        www.fussballmedaillen.de/shop/action/magazine;jsessionid=0327938171465798F2D53CDBA13B5290?pageid=11636
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka