Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tajner OUT!

IP: *.icpnet.pl 19.01.03, 15:45
    Trzeba to sobie otwarcie powiedziec, ze Tajner powinien odejsc. Spojrzcie
    chociazby na forme naszych skoczkow (poza Malyszem oczywiscie). Nie do
    zaakceptowania jest fakt, ze nasi zamykaja liste piecdziesiatki w Zakopanem.
    To jest skocznia, ktora jest im swietnie znana!!! Inna sprawa, ze nikt po
    prostu z naszych nie zrobil zadnych widocznych postepow w ostatnich 2
    latach. Ile mozna czekac? Inna sprawa jest "zwalanie" wszystkiego na wiatr w
    przypadku skoków Adama. Po prostu Tajner nie potrafi pomoc obecnie Adamowi.
    W swoich wypowiedziach koncentruje sie glownie na warunkach atmosferycznych
    i o tym jakiego to nasi mieli pecha. Zobaczcie na Kojonkoskiego!!! To jest
    trener!! Widac ze Norwegowie zrobili postepy w bardzo krotkim czasie. Nie
    podoba mi sie tez popadanie w samozadowolenie naszych (vide: wczorajsze
    wypowiedzi Malysza i Bachledy). Oni nie maja w sobie w ogole sportowej
    zlosci!!! A Tajner caly czas twierdzi, ze wszystko jest OK. Takie jest moje
    zdanie na ten temat. Czas spojrzec prawdzie w oczy i NA CHLODNO dokonac
    analizy. pozdrawiam
    PS. Bardzo mnie denerwuja komentatorzy TVP (zwlaszcza Kurzajewski!!)
    Obserwuj wątek
      • okeciak Re: Tajner OUT! 19.01.03, 16:03
        Tez tak uwazam.
        Poziom naszych skoczkow (poza Adamem)jest tragiczny.
        Na wlasnej skoczni ktora znaja jak nikt inny powinni nawet z zawiazanymi oczami
        znalezc sie w pierwszej 30.
        A co oni zrobili to wszyscy widzieli.
        A pan Tajner nie widzi problemu.
        Temu panu juz dziekujemy
        • lokioki Re: Tajner OUT! 19.01.03, 16:11
          Zgadzam sie w 100% trzeba zmienić trenera. A teraz jest na to ostatnia szansa.
          Bo gdy skacze Adam znajdą sie pieniądze aby zatrudnić fachowca z zagranicy. A i
          zagraniczny trener z przyjemnością podejmie sie pracy z ekipą w której startuje
          wielki skoczek Adam Małysz. Czas Tajnera upłynął.
          • Gość: esscort Re: Tajner OUT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.03, 19:04
            obawiam się, że nie. Nie zauwazyliście, ze w piatkowych eliminacjach pojawił
            się młody skoczek - niejaki Wojciech Tajner. On jeszcze nie ma (w
            przeciwieństwie do swojego brata Tomisława) stypendium olimpijskiego, nie
            zwiedził jeszcze wsszystkich skoczni świata, a zatem trner Tajner nie może
            jeszcze odejść. Tajner jest sąsiadem (przez płot) Małysza. Dopóki Małysz jako
            tako skacze, to Tajner z rodziną będzie się na nim woził, będzie obiecywał
            różne rzeczy, uspokajał itp. Gdyby ktoś chciał podskoczyć tajnerowi, to pojawią
            się głosy, ze to potwornie dekoncentruje Adama, że poprzez takie działania
            bierze się na siebie odpowiedzialność za gorsze wyniki Małysza itp.
            Podsumowanie: dopóki Małysz jest w miarę dobry, Tajner bedzie trenerem.Jeyną
            osobą, która mogłaby doprowadić do wywalenia Tajnera jest... Małysz, ale on
            tego nie zrobi, bo obawiam się, że nie rozumie, iż lepszy trener móglby dać mu
            szansę na lepsze wyniki, poza tym nie będzie się skłócał z sąsiadem itp.
            • leia Re: Tajner OUT! 19.01.03, 23:48
              Bachleda. Kocham utopie i uwazam, że Bachleda ma szanse. Trzeba tylko dac mu
              szanse. To nie do wiary, ze po upadku troszczy sie o narty, a nie o siebie.
              Widocznie narty sa drozsze od Bachledy. Ale ja i tak uwazam, ze jest doskonaly
      • Gość: Piotr Re: Tajner OUT! IP: 217.97.246.* 20.01.03, 13:25

> PS. Bardzo mnie denerwuja komentatorzy TVP (zwlaszcza Kurzajewski!!)

Zgadzam się z Tobą, tylko pozwolę sobie na jedną poprawkę:
        nie Kurzajewski tylko Wkurzajewski!

Pozdrawiam
      • mchwilka Re: Tajner OUT! 20.01.03, 17:37
        Zgadzam się w zupełności.Może zacznę od błachostki. Kurzajewski jest zwykłym
        propagandzistą, który zamiast być obiektywny to dba tylko o podniesienie
        oglądalności przez swój nader nadmierny optymizm(lub głupotę:)).Druga sprawa to
        wynajdywanie przyczyn dlaczego Małysz nie wygrywa.A więc podobno jest to mała
        prędkość na rozbiegu(2 lata temu była podobna, nie sprzyjający wiatr, skocznia
        nie pasuje, zmęczenie(nawet nie bylo połowy konkursów).Kiedyś nie miał takich
        problemów. Teraz wygłasza je kto???? Oczywiście Apolonek Tajner. Ja znam na
        pytanie (dlaczego Małysz nie wygrywa)odpowiedż. Oto ona: fatalny trener.Po
        pierwsze dlaczego zmieniał technikę skoków Małysza?dlaczego pozostali
        skoczkowie nie robią postępów?MAłysz żeby jeszcze w tym sezonie wygrał powinien
        wrócić to techniki sprzed dwóch lat a nie koncentrować się na prędkościach na
        rozbiegu. A po sezonie radze zmienić trenera(najlepiej na zagranicznego)i
        powinnismy zobaczyc efekty tego posunięcia .Może nie będzie za poźno i nie
        zaprzepaścimy największego talentu polskich skoków narciarskich i nie tylko.
        pozdrowienia dla wszystkich którzy myślą tak ja ja i innych prawdziwych kibiców.

Rzeźnik
      • Gość: Johny Re: Tajner OUT! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.01.03, 19:35
        Fakty są takie:
        1. Małysz osiągnął sukcesy pod okiem Tajnera
        2. Dwa sezony z rzędu zwycięstwo w klasyfikacji generalnej, zwycięstwo w TCS,
        srebro i brąz na olimpiadzie, złoto i srebro na MŚ
        3. obecnie trzecie miejsce w klasyfikacji generalnej z realnami szansami na
        zwycięstwo, szanse na medale w MŚ
        4. zauważalna słabsza forma w obecnym sezonie
        5. brak postępów reszty drużyny przez okres 2 lat
        Czy to wina Tajnera czy zasługa?
        przypominam, że:
        1. przed tajnerem inni trenerzy nie potrafili z Małysza zrobic tagiego skoczka
        2. inni tez nie skakali dobrze
        3. Małysz uchodził za wielki talent, ale każdy następny trener nie potrafił go
        doprowadzić do sukcesów
        Moja propozycja jest następująca: Małysz do końca sezonu skacze pod okiem
        starej ekipy szkoleniowej, a pozostali już szykują ię do nowego sezonu pod
        okiem nowego szkoleniowca. Po sezonie podsumujemy wyniki małysza i reszty i
        całość obejmie ten trener, który doprowadził do większych sukcesów. Oczywiście
        chodzi o sukces w pojęciu względnym - wiadomo, że nikt nie zdobędzie nawet
        połowy punktów małysza, ale jeśli np. długopolski, sztok, tajner czy kruczek
        zaczna punktować regularnie w pŚ to będzie to sukces i będzie oznaczalł, że
        tajner coś robił z tymi chłopcami nie tak.
        • Gość: pawelec Re: Tajner OUT! IP: *.avamex.krakow.pl 20.01.03, 22:47
          zastrzegam , że nie jestem entuzjasta trenera Tajnera zwłaszcza po żenującym
          wystepie polskiego "skitimu" w Zakopcu. Zgadzam się z ostatnią z wyrazonych
          opinii, z tym że uważam, że trzeba do sprawy oceny dokonań trenera powrócić
          dopiero w oparciu o wyniki całego sezonu. pozdrawiam wszystkich kibiców - po
          konkursie w Zakopcu pojawiła się zupełnie nowa jakość w kibicowaniu- bez
          szowinizmu. A co do żenujących komentarzy Pana Kurzajewskiego et consortes to
          pozostawiam je ... bez kometarza
      • Gość: wawrzyk Re: Tajner OUT! IP: *.icpnet.pl 20.01.03, 23:56
        Pragne zwrocic na jeden czynnik, ktory zostal pominiety w powyzszych
        rozwazaniach (vide:Johny). Czy kadra sklada sie wylacznie z Malysza?
        Oczywiscie nie mozna rozliczac Tajnera tylko i wylacznie z osiagniec Malysza.
        Fakt jest jednak taki, ze cala reszta prezentowala sie w ostatnich latach
        slabo, albo wrecz zenujaco, poza parymi przeblyskami. Czy ten okres dwoch lat
        to zbyt malo aby dokonac oceny??? Oczywiscie osobnym tematem jest kiedy taka
        ewntualna zmiana na stanowisku trenera moglaby nastapic, ale kiedykolwiek
        dokonamy rozliczenia, blans wyjdzie mizerny. Na usprawiedliwienie Tajnera nie
        znajduje zadnych argumentow. Tak na marginesie, to swoim sposobem bycia Tajner
        przypomina mi Engela (zwlaszcza po Korei). Ten czlowiek jest niekonkretny i
        nie wykazuje zadnych oznak niezadowolenia z poziomu formy swoich
        podopiecznych. Dokonam ryzykownego stwierdzenia: poddaje w watpliwosc wielkie
        zaslugi Tajnera we wklad sukcesow Adama. Wynika to z faktu, ze jego
        umiejetnosci trenerskie na podstawie ocen formy WSZYSTKICH skoczkow polskich
        sa gorzej niz mierne. Przeciez Tajner nie potrafil zadbac nawet o umiejetnosci
        i forme SWOJEGO SYNA!!!! pozdrawiam wszystkich kibicow
        • Gość: esscort Re: Tajner OUT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.03, 00:42
          Ja się obawiam, że Tajner zabił (zwłaszcza w tych młodych chłopakach) tę
          konieczną dla osiągania sportowych sukcesów zaciekłość, pasję, chęć
          rywalizacji. Czytam, jak któryś z chłopakow mówi w takim stylu: czy skoczę
          dobrze, czy źle, to trener i tak mnie chwali. Krew mnie zalewa. Ja rozumiem, ze
          do skoku potrzebny jest spokój,koncentracja, ale oni powinni wewnetrznie
          kipieć, chcieć wygrywać. Tymczasem im się wmawia, ze zawody polegają na tym, by
          oddać dwa dobre skoki. Nie! Nie zgadzam się! Trenerze Tajner, sport polega na
          tym, żeby w uczciwej rywalizacji pokynywać innych. Popatrzcie na Haniego. Ten
          facet nie mówi, że chce tylko dobrze skakać, a reszta go nie interesuje. Ten
          facet nie walczy sam z sobą. On ma jakieś ambicje wygrywania z innymi
          zawodnikami. Dla będącęgo w fenomenalnej formie Malysza sprzed 2 lat takie
          mówienie było dobre (bo on miał wtedy jakąś misję od Boga i nic nie mogło
          gopowstrzymać), ale nie dla tych mlodych chlopaków. Co to jest? Kółko
          warcabistów w sanatorium dla emerytowanych urzędników?!
      • Gość: johny Re: Tajner OUT! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.03, 10:16
        Pojawiło się kilka spraw, które wymagają skomentowania:
        1. nie wiadomo jak ekipa skakałabybez tajnera. Teraz skaczą relatywnie słabo,
        ale trzeba zauważyć, że jednak punktuje kilku zawodników (Tajner, pochwała,
        bachleda, mateja). wcześniej jak pewnie wszyscy znawcy skoków pamiętają
        punktowali tylko mateja i skupień. I wcale nie zdobywali tych punktów więcej.
        Może więc i kojonkowski by sobie z takim materiałem nie poradził, może są słabi
        i brak im talentu. ( w tym wątku pominełem małysza swiadomie - o jego klasie
        nie trzeba mówić)
        2. Jeśli chodzi o brak woli walki. Tu się raczej zgadzam, że coś jest nie tak w
        ekipie, "trener mnie chwali czy skocze 90 czy 120 m.". "adam jest zmęczony, bo
        nie ma wsparcia kolegów". w ekipie chyba oś się psuje. Jest to dziwne, bo majac
        takiego asa w ekipie młodzi powinni dużo się uczyć od niego, podpatrywać,
        podglądać, obserwować i starać się go dogonić i prześcignąć. U nas tego nie ma.
        chyba z tym brakiem woli walki coś musi być na rzeczy.
        3. problem w ocenie tajnera jest taki: nikt nie wie i nigdy się nie dowie, jak
        małysz skakałby bez tajnera - więc nie wiadomo czy to tylko talent adama, czy
        tajner dorzucił do tego trochę kunsztu trenerskiego. Nikt też nie wie jak
        reszta skakałaby bez tajnera, czy lepiej czy gorzej. Czy rzeczywiście nie
        potrafi ich wyszkolic czy są po prostu tak słabi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka