Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!!

IP: 195.117.102.* 20.03.01, 09:12
    Po kolejnych 2 meczach, ktorez pewnoscia wygramy nie dosc ze bedziemy bardzo blisko finalow MS to jeszcze
    gazety przestana trabic o Malyszu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: gez Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 09:21
        mam taka nadzieje.
        • Gość: Krzysiek Re: Norwegia-Polska 3:0 IP: *.interkam.pl 23.03.01, 08:59
          Engel pewnie wpadnie na świetny pomysl, ze jak mamy juz te 7pkt to starczy na
          razie. Znowu wystawi swoich Żewlakowów (pojecia nie maja o piłce , ale sa z
          polonii)i następnego pajaca Iwana. Wydaje mi sie ,że Engel za te
          promowanie "swoich" w reprezentacji ma troche kasy. Przychodzi taki menedżer
          Wierzchowskiego i mówi: panie Engel daje tyle i Wierzchwski zagra w meczu
          towarzyskim. Engel: OK. I mamy taka reprezentacje jaka mamy!
      • Gość: elBrujo Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 194.29.129.* 20.03.01, 09:51
        Ognia panowie!Raczej bedzie wygrana, ale skromnie.No chyba ze w ataku zagra
        Malysz.Wtedy to i Brazylia padnie do stóp.Głeboki szacuneczek dla Pana Adama.
      • Gość: Paweł Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.unicom.pl 20.03.01, 10:12
        jasne ze super byłoby wygrac, aczkolwiek zawsze ( a przynajmniej ostatnio)
        kiepsko nam sie grało z druzynami grajacymi siłową piłkę . a do tego
        wszystkiego jeszcze wyjazd.... no i poczatek sezonu...... jesli chodzi o mnie
        to remis mnie w zupełnosci zadowoli!
        • Gość: Focus Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 12:22
          calkowicie popieram, remis bylby wporzadku.
        • Gość: Grzesiek Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 195.94.222.* 20.03.01, 14:28
          Nie chcę być pesymistą, ale przed każdym ważnym meczem jest tak dużo planów,
          optymistycznych wizji, a potem ... każdy wie jak to się kończy.

Powiem tak: chciałbym wierzyć, że nasi chociaż zremisują.
          W końcu dla Norwegii to jest prawdziwy mecz OSTATNIEJ szansy. Oni tego nie
          odpuszczą i obawiam się, że dostaniemy baty.
          • Gość: David Norway 2 Poland 2 IP: *.ade.iprimus.net.au 24.03.01, 03:09
            There's no fucking way Poland will beat Norway in this match: A) The game is in
            Oslo B) Norway are still a top team, despite recent results C) They simply
            can't lose and will throw all they have at Poland. Having said that, Poland are
            much stronger then they used to be. Five years ago they would have lost a match
            like this by three goals, if not more. Today, I can see Norway piling on the
            pressure, and scoring goals, but not coming away with a clean sheet. It'll end
            at two apiece. A bold prediction , I know, but that's the way I see it. And
            that would be a fantastic result for Poland.
      • Gość: Luzer Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 20.03.01, 15:01
        Gość portalu: Vincento napisał(a):

> Po kolejnych 2 meczach, ktorez pewnoscia wygramy nie dosc ze bedziemy bardzo b
        > lisko finalow MS to jeszcze
        > gazety przestana trabic o Malyszu.

Ha, ha, - "z całą pewnością wygramy"!! Gratuluję optymizmu. A zresztą, daj im
        Boże, niech sobie chłopaki wygrają. Tylko co z tego? Nawet jeśli po ćwierci
        stulecia (tak, tak - 25 lat!) uda się nam wreszcie zakwalifikować do mistrzostw
        świata (do czego jeszcze daleka droga, a jak sięgam pamięcią, zawsze początek
        eliminacji mieliśmy dobry, a potem im dalej, tym było gorzej - oby tym razem było
        lepiej), nawet, więc jeśli się tam szczęśliwie dostaniemy, to, powtarzam - co z
        tego? Prawdopodobnie skończy się na rozegraniu trzech meczów w grupie i do
        domciu. Porównując dokonania Adama Małysza z piłkarską reprezentacją Polski (z
        klubami zresztą też), należy stale sobie powtarzać: "znaj proporcją,
        mociumpanie". Trzeba sobie jasno i bez ogródek powiedzieć: Małysz to ścisła
        czołówka światowa (pierwsza trójka) - piłkarze to europejscy średniacy i to "w
        dolnej strefie stanów średnich". Na to, by w najbliższym czasie sytuacja mogła
        się radykalnie zmienić szans nie ma. Reprezentacja Polski w piłce nożnej to nie
        Małysz. To nawet nie Skupień czy Mateja, bo oni regularnie startują z najlepszymi
        i są "solidnymi średniakami". Reprezentacja to może być Łukasz Kruczek, Tomasz
        Pochwała czy Marcin Bachleda - przed nimi równie daleka droga do Kryształowej
        Kuli jak przed piłkarzami do FIFA World Cup ze złota i malachitu. I to są
        właściwe proporcje. I dlatego prasa "trąbi" o Małyszu a nie o Kruczku (niczego
        nie ujmując panu Łukaszowi) Dlatego nie mam zamiaru podniecać się pytaniem: czy
        tym razem uda się nam prześliznąć przez sito eliminacji czy nie. O właśnie - i te
        wieczne lamenty po losowaniu grup eliminacyjnych i ciągłe pretensje do losu, że
        znowu mamy pecha, znów inni mają lepiej... itd. itp. Nie przypominam sobie
        natomiast, żeby Adam kiedyś narzekał, że znowu musi skakać z tym Schmittem, że
        wolałby z kim innym, np. z Hindusami. Nie, on walczy i wygrywa z najlepszymi.
        Dlatego, jak już mówiłem, nie jestem w stanie podniecać sie meczami piłkarzy,
        (chociaż życzę im wszystkiego dobrego, podobnie zresztą jak hokeistom, łucznikom
        czy bilardzistom), wolę poczekać z emocjami na następny sezon zimowy!!!
        Pozdrawiam.
        • Gość: moler Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 15:12
          Luzer, jakie 25 lat? O ile dobrze pamietam to ostatni raz na MS wystapilismy w Meksyku czyli w 1986
          roku, a wiec 15 lat temu.
          • Gość: Luzer Do molera IP: *.opole.dialup.inetia.pl 20.03.01, 17:18
            Dzięki moler, oczywiście, masz całkowitą rację! Wiesz, ja jestem raczej
            humanistą - zawsze mi się rachunki chrzaniły. Serdecznie pozdrawiam.
        • Gość: Kirk Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.tele2.pl 20.03.01, 15:18
          Nic nie mowie o wyniku ale obawiam sie ze znowu
          uslysze pana Szpakowskiego: "..prosze panstwa, stalo
          sie, ...ale nie ma co zalamywac rak, teraz przyjdzie
          czas na refleksje, analyzy i nie pozostaje nam nic
          innego jak zyczyc trenerowi Engelowi aby szybko
          znalazl recepte na Armenie..."

Zyczmy wiec sobie wszyscy abysmy nie musieli sluchac
          kolejnego epitafium w wykonaniu pana Szpakowskiego
          (chyba ze pojawi sie usmiechniety Zydorowicz, co wcale
          nie oznacza ze byloby lepiej) !!!!!!!
        • Gość: Vincento Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 195.117.102.* 21.03.01, 09:10
          Porownywanie pilki noznej do skokow narciarskich jest chore. Proponuje abys zaczal sie leczyc.
        • Gość: Robert Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.czestochowa.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 22:44
          Ty chyba kpisz.
      • Gość: ARTUR ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 20.03.01, 15:41
        Ciekaw jestem na jakiej podstawie oparty jest hurraoptymizm polskich kibiców,
        że pokonamy Norwegię na jej terenie; Norwegię, która regularnie kwalifikuje się
        w ostatnich latach do najważniejszych imprez mistrzowskich i która ma w swoim
        składzie paru świetnych piłkarzy, w tym grających w czołowych klubach
        angielskich (Solskiear) czy hiszpańskich (Carew). Pokonanie rozbitej i słabej
        tego dnia Ukrainy, wygrana ze słabeuszami z Białorusi i Szwajcarii - drużynami
        bardzo nisko notowanymi w Europie, remis u siebie z półamatorską, beznadziejną
        Walią, na pewno nie czynią z Polski faworyta w meczu z Norwegami. Pewnie będzie
        0:1 lub 0:2 i nasze orły zejdą na ziemię, zejdą z boiska ze spuszczonymi
        głowami. Skończą się mżonki o awansie, na który Polacy, reprezentujący taki a
        nie inny poziom pod względem umiejętności piłkarskich, poprostu nie zasługują.
        Głupcami są ci, którzy wysnuwają wnioski o dobrej formie naszej reprezentacji
        po wygranej w sparingu ze słabą Szwajcarią. Gdyby Polska pokonała 4:0 np.
        Brazylię, Francję lub choćby taką Holandię czy Niemcy, to sam bym uwierzył w
        szansę sukcesu w meczu z Norwegami. A tak to przewiduję porażkę. Awansuje
        Ukraina, drugie miejsce w grupie zajmie Norwegia, a Polacy znowu będą w tyle.
        Znowu zacznie się biadolenie i szukanie winnych (pewnie winny będzie jak zawsze
        trener) Być może zabraknie do 2 miejsca 1-2 punktów, tych straconych w meczu
        remisowym na własnym boisku z kiepską Walią. Pod wzgledem piłkarskim polska
        reprezentacja to może 4-5 średniej klasy europejskiej piłkarzy (Wałdoch, Oli,
        Jusko, Dudek, Matysek), reszta to słabeusze, dla których zmiana zawodu byłaby
        najlepszym rozwiązaniem. "Najlepszy piekarz bez mąki chleba nie upiecze", więć
        nie wińmy Engela, że Polska nie wygrywa i bramek nie strzela (tak będzie).
        • Gość: moler Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 15:50
          troche Arturze przesadzasz, nie moge szczegolnie zgodzic sie z opinia, ze Dudek to srednia
          europejska.
          Faktem jest, ze faworytem w meczu z Norwegia nie jestesmy.
          • Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 20.03.01, 16:13
            Moim zdaniem Dudek jest przereklamowany. Owszem, to dobrej klasy bramkarz, ale
            nie przesadzajmy. W Polsce w myśl przysłowia "na bezrybiu i rak ryba"
            ktokolwiek odstaje ponad przecietność jest kreowany na wielka figurę. Widziałem
            mecz Feyenoord - PSV Eindhoven (0:1), w którym Dudek popełnił kardynalny błąd.
            Błąd, który prawdopodobnie będzie kosztował jego klub utratę mistrzostwa. W
            paru innycvh meczach ligi holenderskiej, w których go widziałem, też
            przydarzały mu sie proste błędy. Takich bramkarzy jak Dudek w Europie jest
            wielu. Są też i lepsi od niego: Barthez - gracz MU, mistrz świata i Euopy lub
            choćby młody Casillas z Realu - zdobywca Pucharu Europy. Niech Dudek odniesie
            jakieś sukcesy na miare światową, to wtedy potwierdzi swoją klasę sportową. Na
            razie mistrzostwo Holandii i wybór na najlepszego piłkarza sezonu (liga
            holendarska jest dość przecietna), to moim zdaniem nie jest oszałamiajacy
            sukces na miarę światową.
        • Gość: Kirk Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.tele2.pl 20.03.01, 16:01
          Artur, czesciowo sie z Toba zgadzam, znowu jestesmy w sytuacji gdy atmosfera
          (iluzja?) hurraoptymizmu wytworzona przez media i kolejnego usmiechnietego
          trenera przyslania prawdziwe zrodlo problemow. A jest tak ze bez:
          - obiektow sportowych dla mlodziezy,
          - prawdziwych stadionow i boisk treningowych,
          - powaznych inwestorow ( anie chwilowych "sponsorkow"),
          - dobrej kadry trenerskiej a nie ludzi z fikcyjnym papierkiem pana Kuleszy,
          ktory z nowoczesnym futbolem ma tyle wspolnego co wysluzony trabant z
          motoryzacja,

polski futbol jako calosc nie powstanie, beda pojedyncze jaskolki, awansy do
          Ligi Mistrzow raz na dlugich pare lat czy walka do konca w eliminacjach, i na
          tym koniec. Ja tez ulegam pokusie optymizmu ale po dluzszym zastanowieniu nie
          mam chyba podstaw...choc ostatnio np, slyszalem ze w szatniach Legii polozono
          glazure i terakote...:)

Na tle tego wszystkiego zastanawiaja mnie zarobki naszych pilkarzy w kraju,
          choc rozumiem ze jakos trzeba ich zatrzymac zeby nie uciekali do II ligi
          niemieckiej, ale przynajmniej winno sie od nich wymagac i rozliczac ich tak jak
          to robia np. Niemcy, a nie zwalniac kolejnego trenera..a z reszta kolo i tak
          sie zamyka.

Pozdrawiam optymistow bo ja do nich tez sie niestety zaliczam, moze zbiorowa
          mantra, przyczynimy sie do tego ze nastapi kolejny cud wbrew prawom logiki. A
          futbol bywa metafizyczny...

Kirk
          • Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 20.03.01, 16:28
            Można wygrać fuksem 1-2 mecze, ale nie całe eliminacje. I tu zaklinacze deszczu
            czy inni szamani nie pomogą. Gdy w grę wchodzą realne umiejetności piłkarskie,
            które trzeba "sprzedać na murawie" i gdy są one poparte motywacją finansową, na
            cuda nie ma co liczyć. Ja, który od lat obserwuje grę polskich piłkarzy w
            naszej lidze i w ligach zagranicznych, żadnej nagłej metamorfozy jeżeli chodzi
            o poziom polskiego piłkarstwa nie dostrzegłem. A może to w innych krajach
            (krajach naszych rywali) spadł poziom rozgrywek. Nie sadzę. Nie ma też co
            liczyć na prezent ze strony naszych przeciwników, nawet takich, jak Armenia
            (czy może Gruzja???)czy Walia (które na swoich boiskach będa niezwykle groźne).
            Nikt się nie podłoży Polsce, nikt z walki nie zrezygnuje. A w mentalności
            polskich piłkarzy jest to, że jak im nie idzie to szybko rezygnują. Obawiam że
            się powtórzy scenariusz z poprzednich eliminacji (nagły wzrost optymizmu, a
            potem gorycz rozczarowania). Najpierw niepodziewany sukces nad Bułgarią,
            później coraz gorzej - klęska w Londynie po kompromitujacej grze (byłem na
            Wembley) i porazka u siebie ze Szwecją.
            • Gość: Pitrix To tylko sport. IP: *.gze.pl 20.03.01, 19:18
              Czy wygramy czy przegramy? Sam mecz będzie warty obejrzenia, emocji napewno nie
              zabraknie.Oczywiście miło by było żeby nasi wygrali ale jeśli nie to nic
              strasznego się nie stanie. Sport to sport ktoś musi przegrać. Prawdziwy kibic
              nie narzeka tylko ptrzy i emocjonuje się i nadzieję zawsze ma. Jeżeli kibic
              reprezentacji Polski tak narzeka ,to jak ma się czuć kibic np. Wysp Owczych
              które regularnie dostają baty od wszystkich.
        • Gość: Lechita Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.netinc.ca 20.03.01, 23:17
          Zesrasz to sie chyba TY cwelu. Ale widac ze nic nie wiesz o pilce. Ta sama
          slaba Ukraina z ktora wygralismy w Kijowie pokonala w Oslo ta super mocna
          Norwegie. A ta sama slabiutka Walia zremisowala z twpja ukochana Norwegia. Co
          do klasy Dudka czy Waldocha, lepiej cwelu nie zabuieraj glosu i pisz o Malyszu.
          • Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 21.03.01, 08:31
            Ty pedale poznański nasza reprezentacja, której oczywiscie będę kibicował, jest
            może nie aż tak słaba jak twój ukochany Lech (oby w przyszłym sezonie grał w
            III lidze). Kibicowanie Polsce nie oznacza, że nie można obiektywnie ocenić jej
            gry i umiejętności polskich piłkarzy. Zobaczymy jak Polacy zagraja w rewanzu z
            Ukrainą. Zesraja się a nie wygrają. To samo dotyczy najbliższego meczu z
            Norwegami.
            • Gość: Lechita Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.netinc.ca 21.03.01, 23:34
              Sluchaj lechisto, wiem ze Arka was codziennie jebie na kazdym kroku, ale to nie
              jest dla ciebie cwelu zadna wymowka. Postaraj sie napisac cos ciekawego swinio.
              Zobaczymy co powiesz pedale w sobote po meczu. Chyba sie zesrasz i napewno tu
              nie przyjdziesz.
              • Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 22.03.01, 09:16
                Niedługo w II lidze Arka was będzie jebała w dupę, ty syfie poznański.
                Już teraz od was czuć śledziami.
                • Gość: Lechita Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.netinc.ca 22.03.01, 09:59
                  A co? Strach cie chwyta? W portki nasrales psie? Lech
                  i Arka w 2 lidze, razem to dla was chyba koszmar
                  jakis. Dlatego chyba wlazicie legii w dupe.
                  • Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 22.03.01, 12:14
                    Pomyliłem się, chodziło mi o III ligę
          • Gość: Sz Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.katowice.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 23:39
            Ty się ZESRAJ!!!!!!!!!!!!!!
            WYGRAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: SSki Re: ZESR ... TROCHĘ SKROMNOŚCI MĄDRALO! IP: *.bcc.com.pl 23.03.01, 15:11
          Może Polska i przegra 4:0, ale to nie znaczy, że dlatego że Dudek nie jest
          klasy Bartheza albo druga liga ma za dużo drużyn. Jak każdy lamer piłkarski
          (większość żurnalistów robi to samo) szukasz prostych odpowiedzi, że czarne
          jest czarne a białe jest białe. To nie fizyka ani matematyka.

SSki (2 lata w I lidze, 3 lata w 2 lidze)
      • Gość: goga Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!!- z drugiej str IP: *.upc.chello.no 21.03.01, 00:13
        Wyglada na to, ze druzyna norweska przygotowuje sie na walke ofensywna.
        Przyjaciele podpowiadaja trenerowi Sembowi rozstawienie 2-4-4 z udzialem
        Solskjæra i Carewa jako pierwszego wyboru i nowa twarz na skrzydle, a zatem
        eksperymenty. Czy to szczesliwe wiadomosci dla Polakow? Zeby wygrac musza
        walczyc od samego poczatku. Jesli pogoda utrzyma sie do soboty, jak przewiduja
        synoptycy, bedzie slonecznie, sucho, ale ZIMNO!!! No i chcialoby sie miec
        nadzieje, ze slonecznie bedzie tez po meczu. Jest sznsa, bo sloneczko chowa sie
        o 18.35, wiec do dziela...Niech Engel bedzie Aniolem for en gangs skyld. (Engel
        to Aniol w jezyku gospodarzy).
      • Gość: paolo Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 10.0.0.10, 153.19.101.* 21.03.01, 10:04
        Wiara i ndzieja w zwyciestwo Polski jak zwykle przed meczem sa poteznej sily,
        podobnie u mnie. Jak bym chcial zeby wygrali(kto by nie chcial), i awansowali
        do tych przekletych mistrzostw.Juz wczesniej pisalem, ze jesli Polska nie wygra
        tak prostej grupy: Ukraina-tylko 2 zawodnikow klasy swiatowej(u nas podobnie,
        ale sklad w miare wyrownany), Walia to tylko Giggs, Norwegia samobojczo rzuca
        sie w przepasc wlasnej glupoty (pilkarze), Bialorus to nawet nie sredia klasa
        europejska, Armenia jeszcze slabsza: to bedzie to swiadczylo chyba o jakims
        nowym wirusie ktory zwie sie : niemoc awansu do jakichkolwiek finalow
        pilkarskich. Mam nadzieje ze trener Engel dokona cudu i wynajdzie odtrutke na
        ta smiertelna chorobe przenoszona droga... plciowa??? Teraz nie ma sie co
        spierac, trzeba sie zjednoczyc i nie wiem trzymac kciuki, modlic sie,
        mantrowac, odprawic czary ;-) za zwyciestwo naszych orlow.
        • Gość: Kirk Odpowiedz dla Pitrixa IP: *.tele2.pl 21.03.01, 10:48
          Masz racje, mam dobrego kolege z Walii, i zawsze podziwiam go jak sie cieszy
          gdy jego druzyna strzeli honorowego go a jak zremisuje to juz jest
          bardzo "pissed" (drunk). Moze i my powinnismy sie cieszyc z tego co mamy i
          przyzwyczaic sie do naszego miejsca w szyku.
          A na marginesie Giggs jest potwornie nielubiany przez prawdziwych kibicow z
          Walii, bo dal kiedys dupu Angolom (glownie z Manchesteru) i olewal mecze
          reprezentacji Walii, a dla prawdziwych Walijczykow reprezentacja to swietosc!!,
          bo wlasnego panstwa to oni sie chyba nie doczekaja, a tak na marginesie to
          super goscie w odroznieniu od Angoli ktorych sporo mialem okazje poznac.

Pozdrawiam
      • Gość: Kirk Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.tele2.pl 21.03.01, 11:58
        Wlasnie przeczytalem ze wg Bonka byloby OK gdybysmy w
        dwoch meczach z Armenia i Norwegia zdobyli 3 pkt, i to
        jest moim zdaniem realizm.
        • Gość: moler Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 21.03.01, 12:56
          oczywiscie, ze tak, ale jak pieknie byloby fantazje przeniesc w kraine rzeczywistosci i zdobyc 6
          punktow...
          • Gość: Kirk Co oni knuja??? IP: *.tele2.pl 21.03.01, 16:07
            Jak wygrać z Polską sobotni mecz w eliminacjach
            piłkarskich mistrzostw świata - to pytanie zadali
            sobie klubowi trenerzy w Norwegii, którzy pod adresem
            selekcjonera norweskiej reprezentacji Johana Nilsa
            Semba skierowali wiele rad.

Aage Hareide, trener duńskiego Broendby
            uważa: "Najlepszym ustawieniem norweskiej drużyny
            byłoby 4-4-2 z dwójką napastników Ole Gunnarem
            Solskjaerem i Johnem Carewem. Polacy są bardzo
            niebezpieczni w kontrach, dlatego linia środkowa musi
            być silna i
            szczelna."

Hareide dodaje, że jednym z najlepszych napastników
            Norwegii jest obecnie Thorstein Helstad. "Ten piłkarz
            powinien jednak grać jako jeden z bocznych pomocników,
            aby wykorzystać jego szybkość".

Teitur Thordarson, trener Brann Bergen i Helstada,
            zgadza się z Hareide. "Na pozycji pomocnika Helstad
            najlepiej się spisuje. Powinien grać od początku
            meczu" - twierdzi Thordarson, który przewiduje też, że
            Polska nastawi się na szczelną obronę i będzie grać na
            remis, aby zdobyć jeden punkt. Dlatego jego zdaniem
            Norwegia, pomimo potrzeby ofensywnej gry, aby wygrać
            mecz, nie może odsłaniać obrony, bo tylko na to będą
            czekać Polacy.

Andersen Lindroth, trener Stabek dodaje: "Mecz
            towarzyski z Irlandią Północną 28 lutego, kiedy Semb
            ustawił zespół w formacji 4-5-1 pokazał, że Norwegia
            też potrafi grać w tym ustawieniu i co najważniejsze,
            strzela bramki. Myślę, że Polska rozpocznie mecz
            bardzo ostrożnie. Norwegia powinna to wykorzystać i
            przejąć inicjatywę w grze".

Trener Lyn Vidar Davidsen stwierdził: "Reprezentacja
            znajdzie się na rozdrożu, jeżeli w sobotę nie wygra.
            Jeżeli nie zakwalifikujemy się do mistrzostw świata
            Semb będzie musiał zbudować zupełnie inną
            drużynę. Dlatego mecz musi być ofensywny. Innej drogi
            nie ma".

Trener FC Brugge Trond Sollied podkreślił: "Ten mecz
            to wygrać lub zniknąć, być albo nie być. Aby pokonać
            Polskę drużyna musi znaleźć balans pomiędzy defensywą
            i ofensywą."

• Gość: klopek Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 143.167.76.140, 143.167.2.* 21.03.01, 16:38
            TAK ZGADZAM SIE JAK NAJBARDZIEJ,WYGRAMY W PIATEJ RUNDZIE
            I JESZCZE NOWY TELEWIZOR KOLOROWY.A TE TRZY PUNTKY Z ARMENIA TO NAWET
            HUTNIK BY ZDOBYL.
            REMIS Z WALIA,CO TO ZA WYNIK,SMIECH NA SALI
      • Gość: Rafał Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.01, 08:45
        Remis będzie naszym ogromnym sukcesem.
      • Gość: Marcin Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 21:03
        Gość portalu: Vincento napisał(a):

> Po kolejnych 2 meczach, ktorez pewnoscia wygramy nie dosc ze bedziemy bardzo b
        > lisko finalow MS to jeszcze
        > gazety przestana trabic o Malyszu.

• Gość: Knicks Re: Norwegia vs Polska 1:2 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 23:14
        Polska musi wygrać !! I wygra 2:1 gole: Oli i Kałużny oraz Solskajer
      • Gość: Albertus W tym momencie Polska - Norwegia 2-0 IP: 195.164.207.* 24.03.01, 16:40
        No wiec moze nawiaze do listu sprzed paru dni pod tytulem "Zesramy a nie
        wygramy" . Prawde mowiac poprzednik ma racje i nawet dobre argumenty , tylko ,
        co z tego , jesli wlanie prowadzimy z niezla Norwegia 2:0 po 30 minutach na ich
        boisku ! Jesli ten mecz przegramy to wróce tu i przeprosze tych , ktorzy
        uwazaja , ze reprezentacja polski jest do...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka