Gość: Vincento IP: 195.117.102.* 20.03.01, 09:12 Po kolejnych 2 meczach, ktorez pewnoscia wygramy nie dosc ze bedziemy bardzo blisko finalow MS to jeszcze gazety przestana trabic o Malyszu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gez Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 09:21 mam taka nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Norwegia-Polska 3:0 IP: *.interkam.pl 23.03.01, 08:59 Engel pewnie wpadnie na świetny pomysl, ze jak mamy juz te 7pkt to starczy na razie. Znowu wystawi swoich Żewlakowów (pojecia nie maja o piłce , ale sa z polonii)i następnego pajaca Iwana. Wydaje mi sie ,że Engel za te promowanie "swoich" w reprezentacji ma troche kasy. Przychodzi taki menedżer Wierzchowskiego i mówi: panie Engel daje tyle i Wierzchwski zagra w meczu towarzyskim. Engel: OK. I mamy taka reprezentacje jaka mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elBrujo Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 194.29.129.* 20.03.01, 09:51 Ognia panowie!Raczej bedzie wygrana, ale skromnie.No chyba ze w ataku zagra Malysz.Wtedy to i Brazylia padnie do stóp.Głeboki szacuneczek dla Pana Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.unicom.pl 20.03.01, 10:12 jasne ze super byłoby wygrac, aczkolwiek zawsze ( a przynajmniej ostatnio) kiepsko nam sie grało z druzynami grajacymi siłową piłkę . a do tego wszystkiego jeszcze wyjazd.... no i poczatek sezonu...... jesli chodzi o mnie to remis mnie w zupełnosci zadowoli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Focus Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 12:22 calkowicie popieram, remis bylby wporzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 195.94.222.* 20.03.01, 14:28 Nie chcę być pesymistą, ale przed każdym ważnym meczem jest tak dużo planów, optymistycznych wizji, a potem ... każdy wie jak to się kończy. Powiem tak: chciałbym wierzyć, że nasi chociaż zremisują. W końcu dla Norwegii to jest prawdziwy mecz OSTATNIEJ szansy. Oni tego nie odpuszczą i obawiam się, że dostaniemy baty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: David Norway 2 Poland 2 IP: *.ade.iprimus.net.au 24.03.01, 03:09 There's no fucking way Poland will beat Norway in this match: A) The game is in Oslo B) Norway are still a top team, despite recent results C) They simply can't lose and will throw all they have at Poland. Having said that, Poland are much stronger then they used to be. Five years ago they would have lost a match like this by three goals, if not more. Today, I can see Norway piling on the pressure, and scoring goals, but not coming away with a clean sheet. It'll end at two apiece. A bold prediction , I know, but that's the way I see it. And that would be a fantastic result for Poland. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.opole.dialup.inetia.pl 20.03.01, 15:01 Gość portalu: Vincento napisał(a): > Po kolejnych 2 meczach, ktorez pewnoscia wygramy nie dosc ze bedziemy bardzo b > lisko finalow MS to jeszcze > gazety przestana trabic o Malyszu. Ha, ha, - "z całą pewnością wygramy"!! Gratuluję optymizmu. A zresztą, daj im Boże, niech sobie chłopaki wygrają. Tylko co z tego? Nawet jeśli po ćwierci stulecia (tak, tak - 25 lat!) uda się nam wreszcie zakwalifikować do mistrzostw świata (do czego jeszcze daleka droga, a jak sięgam pamięcią, zawsze początek eliminacji mieliśmy dobry, a potem im dalej, tym było gorzej - oby tym razem było lepiej), nawet, więc jeśli się tam szczęśliwie dostaniemy, to, powtarzam - co z tego? Prawdopodobnie skończy się na rozegraniu trzech meczów w grupie i do domciu. Porównując dokonania Adama Małysza z piłkarską reprezentacją Polski (z klubami zresztą też), należy stale sobie powtarzać: "znaj proporcją, mociumpanie". Trzeba sobie jasno i bez ogródek powiedzieć: Małysz to ścisła czołówka światowa (pierwsza trójka) - piłkarze to europejscy średniacy i to "w dolnej strefie stanów średnich". Na to, by w najbliższym czasie sytuacja mogła się radykalnie zmienić szans nie ma. Reprezentacja Polski w piłce nożnej to nie Małysz. To nawet nie Skupień czy Mateja, bo oni regularnie startują z najlepszymi i są "solidnymi średniakami". Reprezentacja to może być Łukasz Kruczek, Tomasz Pochwała czy Marcin Bachleda - przed nimi równie daleka droga do Kryształowej Kuli jak przed piłkarzami do FIFA World Cup ze złota i malachitu. I to są właściwe proporcje. I dlatego prasa "trąbi" o Małyszu a nie o Kruczku (niczego nie ujmując panu Łukaszowi) Dlatego nie mam zamiaru podniecać się pytaniem: czy tym razem uda się nam prześliznąć przez sito eliminacji czy nie. O właśnie - i te wieczne lamenty po losowaniu grup eliminacyjnych i ciągłe pretensje do losu, że znowu mamy pecha, znów inni mają lepiej... itd. itp. Nie przypominam sobie natomiast, żeby Adam kiedyś narzekał, że znowu musi skakać z tym Schmittem, że wolałby z kim innym, np. z Hindusami. Nie, on walczy i wygrywa z najlepszymi. Dlatego, jak już mówiłem, nie jestem w stanie podniecać sie meczami piłkarzy, (chociaż życzę im wszystkiego dobrego, podobnie zresztą jak hokeistom, łucznikom czy bilardzistom), wolę poczekać z emocjami na następny sezon zimowy!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 15:12 Luzer, jakie 25 lat? O ile dobrze pamietam to ostatni raz na MS wystapilismy w Meksyku czyli w 1986 roku, a wiec 15 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzer Do molera IP: *.opole.dialup.inetia.pl 20.03.01, 17:18 Dzięki moler, oczywiście, masz całkowitą rację! Wiesz, ja jestem raczej humanistą - zawsze mi się rachunki chrzaniły. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.tele2.pl 20.03.01, 15:18 Nic nie mowie o wyniku ale obawiam sie ze znowu uslysze pana Szpakowskiego: "..prosze panstwa, stalo sie, ...ale nie ma co zalamywac rak, teraz przyjdzie czas na refleksje, analyzy i nie pozostaje nam nic innego jak zyczyc trenerowi Engelowi aby szybko znalazl recepte na Armenie..." Zyczmy wiec sobie wszyscy abysmy nie musieli sluchac kolejnego epitafium w wykonaniu pana Szpakowskiego (chyba ze pojawi sie usmiechniety Zydorowicz, co wcale nie oznacza ze byloby lepiej) !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincento Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 195.117.102.* 21.03.01, 09:10 Porownywanie pilki noznej do skokow narciarskich jest chore. Proponuje abys zaczal sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.czestochowa.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 22:44 Ty chyba kpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 20.03.01, 15:41 Ciekaw jestem na jakiej podstawie oparty jest hurraoptymizm polskich kibiców, że pokonamy Norwegię na jej terenie; Norwegię, która regularnie kwalifikuje się w ostatnich latach do najważniejszych imprez mistrzowskich i która ma w swoim składzie paru świetnych piłkarzy, w tym grających w czołowych klubach angielskich (Solskiear) czy hiszpańskich (Carew). Pokonanie rozbitej i słabej tego dnia Ukrainy, wygrana ze słabeuszami z Białorusi i Szwajcarii - drużynami bardzo nisko notowanymi w Europie, remis u siebie z półamatorską, beznadziejną Walią, na pewno nie czynią z Polski faworyta w meczu z Norwegami. Pewnie będzie 0:1 lub 0:2 i nasze orły zejdą na ziemię, zejdą z boiska ze spuszczonymi głowami. Skończą się mżonki o awansie, na który Polacy, reprezentujący taki a nie inny poziom pod względem umiejętności piłkarskich, poprostu nie zasługują. Głupcami są ci, którzy wysnuwają wnioski o dobrej formie naszej reprezentacji po wygranej w sparingu ze słabą Szwajcarią. Gdyby Polska pokonała 4:0 np. Brazylię, Francję lub choćby taką Holandię czy Niemcy, to sam bym uwierzył w szansę sukcesu w meczu z Norwegami. A tak to przewiduję porażkę. Awansuje Ukraina, drugie miejsce w grupie zajmie Norwegia, a Polacy znowu będą w tyle. Znowu zacznie się biadolenie i szukanie winnych (pewnie winny będzie jak zawsze trener) Być może zabraknie do 2 miejsca 1-2 punktów, tych straconych w meczu remisowym na własnym boisku z kiepską Walią. Pod wzgledem piłkarskim polska reprezentacja to może 4-5 średniej klasy europejskiej piłkarzy (Wałdoch, Oli, Jusko, Dudek, Matysek), reszta to słabeusze, dla których zmiana zawodu byłaby najlepszym rozwiązaniem. "Najlepszy piekarz bez mąki chleba nie upiecze", więć nie wińmy Engela, że Polska nie wygrywa i bramek nie strzela (tak będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 15:50 troche Arturze przesadzasz, nie moge szczegolnie zgodzic sie z opinia, ze Dudek to srednia europejska. Faktem jest, ze faworytem w meczu z Norwegia nie jestesmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 20.03.01, 16:13 Moim zdaniem Dudek jest przereklamowany. Owszem, to dobrej klasy bramkarz, ale nie przesadzajmy. W Polsce w myśl przysłowia "na bezrybiu i rak ryba" ktokolwiek odstaje ponad przecietność jest kreowany na wielka figurę. Widziałem mecz Feyenoord - PSV Eindhoven (0:1), w którym Dudek popełnił kardynalny błąd. Błąd, który prawdopodobnie będzie kosztował jego klub utratę mistrzostwa. W paru innycvh meczach ligi holenderskiej, w których go widziałem, też przydarzały mu sie proste błędy. Takich bramkarzy jak Dudek w Europie jest wielu. Są też i lepsi od niego: Barthez - gracz MU, mistrz świata i Euopy lub choćby młody Casillas z Realu - zdobywca Pucharu Europy. Niech Dudek odniesie jakieś sukcesy na miare światową, to wtedy potwierdzi swoją klasę sportową. Na razie mistrzostwo Holandii i wybór na najlepszego piłkarza sezonu (liga holendarska jest dość przecietna), to moim zdaniem nie jest oszałamiajacy sukces na miarę światową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.tele2.pl 20.03.01, 16:01 Artur, czesciowo sie z Toba zgadzam, znowu jestesmy w sytuacji gdy atmosfera (iluzja?) hurraoptymizmu wytworzona przez media i kolejnego usmiechnietego trenera przyslania prawdziwe zrodlo problemow. A jest tak ze bez: - obiektow sportowych dla mlodziezy, - prawdziwych stadionow i boisk treningowych, - powaznych inwestorow ( anie chwilowych "sponsorkow"), - dobrej kadry trenerskiej a nie ludzi z fikcyjnym papierkiem pana Kuleszy, ktory z nowoczesnym futbolem ma tyle wspolnego co wysluzony trabant z motoryzacja, polski futbol jako calosc nie powstanie, beda pojedyncze jaskolki, awansy do Ligi Mistrzow raz na dlugich pare lat czy walka do konca w eliminacjach, i na tym koniec. Ja tez ulegam pokusie optymizmu ale po dluzszym zastanowieniu nie mam chyba podstaw...choc ostatnio np, slyszalem ze w szatniach Legii polozono glazure i terakote...:) Na tle tego wszystkiego zastanawiaja mnie zarobki naszych pilkarzy w kraju, choc rozumiem ze jakos trzeba ich zatrzymac zeby nie uciekali do II ligi niemieckiej, ale przynajmniej winno sie od nich wymagac i rozliczac ich tak jak to robia np. Niemcy, a nie zwalniac kolejnego trenera..a z reszta kolo i tak sie zamyka. Pozdrawiam optymistow bo ja do nich tez sie niestety zaliczam, moze zbiorowa mantra, przyczynimy sie do tego ze nastapi kolejny cud wbrew prawom logiki. A futbol bywa metafizyczny... Kirk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 20.03.01, 16:28 Można wygrać fuksem 1-2 mecze, ale nie całe eliminacje. I tu zaklinacze deszczu czy inni szamani nie pomogą. Gdy w grę wchodzą realne umiejetności piłkarskie, które trzeba "sprzedać na murawie" i gdy są one poparte motywacją finansową, na cuda nie ma co liczyć. Ja, który od lat obserwuje grę polskich piłkarzy w naszej lidze i w ligach zagranicznych, żadnej nagłej metamorfozy jeżeli chodzi o poziom polskiego piłkarstwa nie dostrzegłem. A może to w innych krajach (krajach naszych rywali) spadł poziom rozgrywek. Nie sadzę. Nie ma też co liczyć na prezent ze strony naszych przeciwników, nawet takich, jak Armenia (czy może Gruzja???)czy Walia (które na swoich boiskach będa niezwykle groźne). Nikt się nie podłoży Polsce, nikt z walki nie zrezygnuje. A w mentalności polskich piłkarzy jest to, że jak im nie idzie to szybko rezygnują. Obawiam że się powtórzy scenariusz z poprzednich eliminacji (nagły wzrost optymizmu, a potem gorycz rozczarowania). Najpierw niepodziewany sukces nad Bułgarią, później coraz gorzej - klęska w Londynie po kompromitujacej grze (byłem na Wembley) i porazka u siebie ze Szwecją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitrix To tylko sport. IP: *.gze.pl 20.03.01, 19:18 Czy wygramy czy przegramy? Sam mecz będzie warty obejrzenia, emocji napewno nie zabraknie.Oczywiście miło by było żeby nasi wygrali ale jeśli nie to nic strasznego się nie stanie. Sport to sport ktoś musi przegrać. Prawdziwy kibic nie narzeka tylko ptrzy i emocjonuje się i nadzieję zawsze ma. Jeżeli kibic reprezentacji Polski tak narzeka ,to jak ma się czuć kibic np. Wysp Owczych które regularnie dostają baty od wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.netinc.ca 20.03.01, 23:17 Zesrasz to sie chyba TY cwelu. Ale widac ze nic nie wiesz o pilce. Ta sama slaba Ukraina z ktora wygralismy w Kijowie pokonala w Oslo ta super mocna Norwegie. A ta sama slabiutka Walia zremisowala z twpja ukochana Norwegia. Co do klasy Dudka czy Waldocha, lepiej cwelu nie zabuieraj glosu i pisz o Malyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 21.03.01, 08:31 Ty pedale poznański nasza reprezentacja, której oczywiscie będę kibicował, jest może nie aż tak słaba jak twój ukochany Lech (oby w przyszłym sezonie grał w III lidze). Kibicowanie Polsce nie oznacza, że nie można obiektywnie ocenić jej gry i umiejętności polskich piłkarzy. Zobaczymy jak Polacy zagraja w rewanzu z Ukrainą. Zesraja się a nie wygrają. To samo dotyczy najbliższego meczu z Norwegami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.netinc.ca 21.03.01, 23:34 Sluchaj lechisto, wiem ze Arka was codziennie jebie na kazdym kroku, ale to nie jest dla ciebie cwelu zadna wymowka. Postaraj sie napisac cos ciekawego swinio. Zobaczymy co powiesz pedale w sobote po meczu. Chyba sie zesrasz i napewno tu nie przyjdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 22.03.01, 09:16 Niedługo w II lidze Arka was będzie jebała w dupę, ty syfie poznański. Już teraz od was czuć śledziami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.netinc.ca 22.03.01, 09:59 A co? Strach cie chwyta? W portki nasrales psie? Lech i Arka w 2 lidze, razem to dla was chyba koszmar jakis. Dlatego chyba wlazicie legii w dupe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: 212.244.184.* 22.03.01, 12:14 Pomyliłem się, chodziło mi o III ligę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sz Re: ZESRAMY SIĘ A NIE WYGRAMY !!!! IP: *.katowice.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 23:39 Ty się ZESRAJ!!!!!!!!!!!!!! WYGRAMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SSki Re: ZESR ... TROCHĘ SKROMNOŚCI MĄDRALO! IP: *.bcc.com.pl 23.03.01, 15:11 Może Polska i przegra 4:0, ale to nie znaczy, że dlatego że Dudek nie jest klasy Bartheza albo druga liga ma za dużo drużyn. Jak każdy lamer piłkarski (większość żurnalistów robi to samo) szukasz prostych odpowiedzi, że czarne jest czarne a białe jest białe. To nie fizyka ani matematyka. SSki (2 lata w I lidze, 3 lata w 2 lidze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goga Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!!- z drugiej str IP: *.upc.chello.no 21.03.01, 00:13 Wyglada na to, ze druzyna norweska przygotowuje sie na walke ofensywna. Przyjaciele podpowiadaja trenerowi Sembowi rozstawienie 2-4-4 z udzialem Solskjæra i Carewa jako pierwszego wyboru i nowa twarz na skrzydle, a zatem eksperymenty. Czy to szczesliwe wiadomosci dla Polakow? Zeby wygrac musza walczyc od samego poczatku. Jesli pogoda utrzyma sie do soboty, jak przewiduja synoptycy, bedzie slonecznie, sucho, ale ZIMNO!!! No i chcialoby sie miec nadzieje, ze slonecznie bedzie tez po meczu. Jest sznsa, bo sloneczko chowa sie o 18.35, wiec do dziela...Niech Engel bedzie Aniolem for en gangs skyld. (Engel to Aniol w jezyku gospodarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paolo Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 10.0.0.10, 153.19.101.* 21.03.01, 10:04 Wiara i ndzieja w zwyciestwo Polski jak zwykle przed meczem sa poteznej sily, podobnie u mnie. Jak bym chcial zeby wygrali(kto by nie chcial), i awansowali do tych przekletych mistrzostw.Juz wczesniej pisalem, ze jesli Polska nie wygra tak prostej grupy: Ukraina-tylko 2 zawodnikow klasy swiatowej(u nas podobnie, ale sklad w miare wyrownany), Walia to tylko Giggs, Norwegia samobojczo rzuca sie w przepasc wlasnej glupoty (pilkarze), Bialorus to nawet nie sredia klasa europejska, Armenia jeszcze slabsza: to bedzie to swiadczylo chyba o jakims nowym wirusie ktory zwie sie : niemoc awansu do jakichkolwiek finalow pilkarskich. Mam nadzieje ze trener Engel dokona cudu i wynajdzie odtrutke na ta smiertelna chorobe przenoszona droga... plciowa??? Teraz nie ma sie co spierac, trzeba sie zjednoczyc i nie wiem trzymac kciuki, modlic sie, mantrowac, odprawic czary ;-) za zwyciestwo naszych orlow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Odpowiedz dla Pitrixa IP: *.tele2.pl 21.03.01, 10:48 Masz racje, mam dobrego kolege z Walii, i zawsze podziwiam go jak sie cieszy gdy jego druzyna strzeli honorowego go a jak zremisuje to juz jest bardzo "pissed" (drunk). Moze i my powinnismy sie cieszyc z tego co mamy i przyzwyczaic sie do naszego miejsca w szyku. A na marginesie Giggs jest potwornie nielubiany przez prawdziwych kibicow z Walii, bo dal kiedys dupu Angolom (glownie z Manchesteru) i olewal mecze reprezentacji Walii, a dla prawdziwych Walijczykow reprezentacja to swietosc!!, bo wlasnego panstwa to oni sie chyba nie doczekaja, a tak na marginesie to super goscie w odroznieniu od Angoli ktorych sporo mialem okazje poznac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.tele2.pl 21.03.01, 11:58 Wlasnie przeczytalem ze wg Bonka byloby OK gdybysmy w dwoch meczach z Armenia i Norwegia zdobyli 3 pkt, i to jest moim zdaniem realizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: unknown, 193.150.166.* 21.03.01, 12:56 oczywiscie, ze tak, ale jak pieknie byloby fantazje przeniesc w kraine rzeczywistosci i zdobyc 6 punktow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Co oni knuja??? IP: *.tele2.pl 21.03.01, 16:07 Jak wygrać z Polską sobotni mecz w eliminacjach piłkarskich mistrzostw świata - to pytanie zadali sobie klubowi trenerzy w Norwegii, którzy pod adresem selekcjonera norweskiej reprezentacji Johana Nilsa Semba skierowali wiele rad. Aage Hareide, trener duńskiego Broendby uważa: "Najlepszym ustawieniem norweskiej drużyny byłoby 4-4-2 z dwójką napastników Ole Gunnarem Solskjaerem i Johnem Carewem. Polacy są bardzo niebezpieczni w kontrach, dlatego linia środkowa musi być silna i szczelna." Hareide dodaje, że jednym z najlepszych napastników Norwegii jest obecnie Thorstein Helstad. "Ten piłkarz powinien jednak grać jako jeden z bocznych pomocników, aby wykorzystać jego szybkość". Teitur Thordarson, trener Brann Bergen i Helstada, zgadza się z Hareide. "Na pozycji pomocnika Helstad najlepiej się spisuje. Powinien grać od początku meczu" - twierdzi Thordarson, który przewiduje też, że Polska nastawi się na szczelną obronę i będzie grać na remis, aby zdobyć jeden punkt. Dlatego jego zdaniem Norwegia, pomimo potrzeby ofensywnej gry, aby wygrać mecz, nie może odsłaniać obrony, bo tylko na to będą czekać Polacy. Andersen Lindroth, trener Stabek dodaje: "Mecz towarzyski z Irlandią Północną 28 lutego, kiedy Semb ustawił zespół w formacji 4-5-1 pokazał, że Norwegia też potrafi grać w tym ustawieniu i co najważniejsze, strzela bramki. Myślę, że Polska rozpocznie mecz bardzo ostrożnie. Norwegia powinna to wykorzystać i przejąć inicjatywę w grze". Trener Lyn Vidar Davidsen stwierdził: "Reprezentacja znajdzie się na rozdrożu, jeżeli w sobotę nie wygra. Jeżeli nie zakwalifikujemy się do mistrzostw świata Semb będzie musiał zbudować zupełnie inną drużynę. Dlatego mecz musi być ofensywny. Innej drogi nie ma". Trener FC Brugge Trond Sollied podkreślił: "Ten mecz to wygrać lub zniknąć, być albo nie być. Aby pokonać Polskę drużyna musi znaleźć balans pomiędzy defensywą i ofensywą." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klopek Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: 143.167.76.140, 143.167.2.* 21.03.01, 16:38 TAK ZGADZAM SIE JAK NAJBARDZIEJ,WYGRAMY W PIATEJ RUNDZIE I JESZCZE NOWY TELEWIZOR KOLOROWY.A TE TRZY PUNTKY Z ARMENIA TO NAWET HUTNIK BY ZDOBYL. REMIS Z WALIA,CO TO ZA WYNIK,SMIECH NA SALI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.03.01, 08:45 Remis będzie naszym ogromnym sukcesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Norwegia vs Polska WYGRAMY !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 21:03 Gość portalu: Vincento napisał(a): > Po kolejnych 2 meczach, ktorez pewnoscia wygramy nie dosc ze bedziemy bardzo b > lisko finalow MS to jeszcze > gazety przestana trabic o Malyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Knicks Re: Norwegia vs Polska 1:2 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 23:14 Polska musi wygrać !! I wygra 2:1 gole: Oli i Kałużny oraz Solskajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albertus W tym momencie Polska - Norwegia 2-0 IP: 195.164.207.* 24.03.01, 16:40 No wiec moze nawiaze do listu sprzed paru dni pod tytulem "Zesramy a nie wygramy" . Prawde mowiac poprzednik ma racje i nawet dobre argumenty , tylko , co z tego , jesli wlanie prowadzimy z niezla Norwegia 2:0 po 30 minutach na ich boisku ! Jesli ten mecz przegramy to wróce tu i przeprosze tych , ktorzy uwazaja , ze reprezentacja polski jest do... Odpowiedz Link Zgłoś