kozacy19781 12.07.06, 09:58 Proponuje dodanie mozliwosci automatycznego zastapienia zawodnika z pierwszej jedenastki w przypadku jego absencji przez pierwszego rezerwowego z listy na danej pozycji!!! jak w wygraj mundial!! to byłby dobry pomysł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czabik Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 12.07.06, 12:59 POpieram pomysl, parę lat temu tak bylo w Wygraj Ligę. Postulat ten na tmy forum pojawia się jednak często, a efektu nie ma ... Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 13.07.06, 08:46 jestem za .... porządną zmianą całego regulaminu i ... zarządzeń wykonawczych ( np. 1 żółta + 1 żółta = 5 ? = 6 ? = 7 punktów karnych ? )najlepiej bez cen, podobny regulamin do WM z tym, że po każdej kolejce możliwa wymiana jednego zawodnika ( bez tych piep... onych - 3 pkt. ). ja wiem, że Redakcję to nie obchodzi. Ale ten głos to wprawka przed nową edycją. Odpowiedz Link Zgłoś
matiz02 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 13.07.06, 12:12 Co do kartek to chyba kazdy glupi co potrafi liczyc wie ze za zolta kartke jest -1 + (-5) za 2 zolta w konsekwencji czerwona = -6 punktow Co do -3 punktow za kazdego wymienionego gracza to mi sie podoba Co do wejsca rezerwowego do skladu za gracza ktory nie gral w podstawowej 11 to tak powinno byc bo jak tak nie ma to po co do cholery sa ci rezerwowi ???? Odpowiedz Link Zgłoś
rejmistrz Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 13.07.06, 13:33 Te -3pkt. za wymianę zawodnika poprostu muszą być, ja sobie bez nich nie wyobrażam tej gry. Odpowiedz Link Zgłoś
lix13 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 13.07.06, 20:31 za zwycięstwo 3pkt remis 1pkt Odpowiedz Link Zgłoś
flower02 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 13.07.06, 22:52 Ogólnie dotychczasowe zasady punktacji były ok. Zmieniłbym jednak parę rzeczy. Przedewszystkim nieszczęsna punktacja za dwie żółte kartki Nie może być tak że piłkarz za dwa błahe faule (często urojone)otrzymuje dwie żółte i w konsekwencji czerwoną kartkę co przy aktualnej punktacji daje mu -7pkt., a gość faulujący w sposób hamski i brutalny dostaje od razu czerwoną kartkę i -5pkt w piłkarzykach. Zlikwidowałbym dodatkowe punkty za liderowanie- ma to może jeszcze sens w rundzie jesiennej, ale na wiosnę chyba już nie. Zapożyczyłbym kilka spraw z WM. Np. ograniczenie ilości zawodników z jednej drużyny, rosnącą punktację za zdobycie kilku bramek przez jednego zawodnika. To kilka spraw, które przyszły mi w tej chwili do głowy. Pozdrawiam przyszłych prezesów ( mam nadzieję, że nie zlikwidują tej gry). Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: do " kwiatka " 14.07.06, 10:41 jak zlikwidują to będziemy mieli spokój. Będzie czas przeczytać zaległą lekturę. Ja nie przeczytałem Chłopów - bodajże Miłosza ( ale nie jestem pewien ), będę miał czas na pomoc babci przy sianokosach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrek40 Re: do " kwiatka " 14.07.06, 14:20 Oj Utniak, Utniak. To Ty nie wiesz, że "Chłopów" napisał Gagarin?? hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
wlk.brytania Re: do " kwiatka " 14.07.06, 14:52 Gagarin to napisal "Dziady",nie sorry to Janas napisal... Odpowiedz Link Zgłoś
ademir Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 14.07.06, 12:38 POPIERAM ZNIESIENIE -7 PKT ZA DWIE ŻÓŁTE KARTKI. GRACZ POWINIEN DOSTAĆ -2 GDYŻ DE FAKTO DOSTAŁ TYLKO 2 1ZOLTE A TA CZERWONA TO TYLKO ZASYGNALIZOWNIE, ŻE MUSI OPUŚCIĆ BOISKO ZA 2 ŻÓŁTE. Odpowiedz Link Zgłoś
ademir Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 14.07.06, 12:41 NAJWIĘKSZ PARADOKS JEST TAKI, ŻE PIŁKAŻ KTÓRY DOSTAŁ ŻÓŁTĄ KARTKĘ A POTEM ZA BRUTALNY FAUL OD RAZU CZERWONĄ BEZ DRUGIEJ ŻÓŁTEJ MA -6 A TEN KTÓRY DOSTAŁ 2 ŻÓŁTE -7 Odpowiedz Link Zgłoś
skarp52 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 13.07.06, 22:27 Rezerwowi zawodnicy powinni oczywiście automatycznie punktować w przypadku absencji zawodnika z podstawowego składu. Rejmistrz napisał, że nie wyobraża sobie WL bez -3 pkt za wymianę zawodnika. Ale czy nie jest totalną bzdurą regulamin umożliwiający po każdej kolejce wymianę całego składu (wprawdzie za - 33 pkt, ale zawsze to paranoja). Może załatwić to inaczej. Wyjściowy skład to 22 lub 25 zawodników. Max 4 zawodników z jednego klubu. Bez limitu budżetowego. Sklad na mecz wyznaczany z kadry wyjściowej - rezerwowi jak wyżej. A dla tych którzy nie mogą funkcjonowac bez dokupywania nowych zawodników w trakcie rozgrywek możliwość wymiany 2-3 zawodników po 2-ej kolejce (no i ostatecznie po 12-ej). Oczywiście skasować dodatkowe punkty za kapitana (to loteria, a przecież nie o to chodzi w tej grze) i za lidera. Dodatkowe punkty mogłyby byc natomiast przyznawane dla najlepszego zawodnika meczu (kolejki) wybieranego przez koresponentów GW. I to by było na tyle . Pozdrowienie dla wszystkich niecierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
flower02 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 13.07.06, 23:59 To co proponujesz to jest całkowita rewolucja w piłkarzykach. A chyba nie chodzi tu o to. Nie byłyby to już te same piłkarzyki. Małe korekty jak najbardziej ale całkowita zmiana reguł gry to lekka przesada. W obecnej formule piłkarzyków ja rownież nie wyobrażam sobie likwidacji punktów ujemnych za wymiane zawodników. Wystarczy nie fundować nagród za poszczególne kolejki a nikt nawet nie pomyśli o wymianie wszystkich zawodników. Oprócz tego możliwość wyboru kapitana to jeden z bardziej atrakcyjnych punktów tej gry. Jest to może loteria, ale rozumując tym tokiem loterią jest również wybór całej drużyny. Oczywiście jest to tylko moja opinia i nie mam zamiaru nikomu jej narzucać. Jakiekolwiek będą jednak zasady tej gry myślę, że zagram w nią po raz kolejny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciastek144 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 14.07.06, 09:03 Ja popieram flowera i reja ta gra nie bylaby tak atrakcyjna bez mozliwosci sprzedarzy zawodnikow i wyboru kapitana.Jezeli juz cos zmieniac to nalezy zlikwidowac pkt za liderowanie i dodac pkt za wywalczonego karnego Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 14.07.06, 10:49 Flowerku, a ile edycji grasz. Bo to co wypiujesz ( nie wyobrażasz sobie rewolucji w Piłkarzykach ) jakoś nie mieści się w regule " postęp". Wszyscy zmieniają się, wszystko płynie. jest jeszcze taka teoria Marksa ... ale dajmy mu spokój. W piłkarzykach jest w zasadzie od kilku edycji tylko lifting i to nie w zasadniczym regulaminie, ale w niepublikowanych Zarządzeniach interpretacyjnych. Nie można, bo wg R. nie ma możliwości technicznych ( czytaj tumany nie potrafią zmienić programu komputeroewgo ). ja od paru lat co edycja czytam po kilkaset propozycji Prezesów zmian regulaminu. Ja sam próbowałem swoje pomysły przemycić przez to forum, przez e- maile, listy polecone i co i nic. I Berdyczów. Odpowiedz Link Zgłoś
flower02 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 14.07.06, 14:38 Utniaku niekażda rewolucja oznacza postęp.Może nie gram od samego początku ale kilka edycji już zaliczyłem i bawiłem się bardzo dobrze.Nie uważam jednak,że grze tej nie przydałyby się lekkie zmiany. Redakcja jest jaka jest każdy widzi, ich opór w pewnych materiach drażni nie tylko Ciebie, ale niestety to nie my jesteśmy organizatorami tego konkursu. Jak widać z wypowiedzi na tym i innych forach nie wszystko co się podoba jednemu prezesowi odpowiada drugiemu więc trudno winić redakcję że gra jest taka jaka jest. Mimo wszystko ja lubię tą grę i zamierzam (jeśli tylko dalej będzie ona funkcjonować- nawet w takiej formie jak obecnie) w nią grać. Ciebie jak widzę ta gra drażni coraz bardziej, jest jednak jak narkotyk i nie możesz się od niej uwolnić. Może jednak spróbój będziesz miał czas na pomoc babci w sianokosach:) Co do Chłopów to nie lubię tanich prowokacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
flower02 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 14.07.06, 15:02 może jednak spróbuj Odpowiedz Link Zgłoś
skarp52 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 15.07.06, 22:42 No to zgoda na <lekkie zmiany<. O rewolucji mogą mówić ci, którzy zaczynali pierwszą edycję Wygraj Ligę od wycinania kuponów z gazety i naklejania na kartki pocztowe a później musieli przejść na reguły komputerowych Piłkarzyków. Dlatego łatwiej byłoby mi się teraz pogodzić z <lekkimi zmianami> w regulaminie. A zmiany, które proponuję nie byłoby takie złe. Zwiększona kadra wyjściowa do np. 25 zawodników i dodatkowo dwa bezpłatne okienka transferowe pozostawiałyby duże pole manewru i pozwalały na dynamiczne uczestnictwo w grze.Wydaje się, że byłyby również pewnym utrudnieniem dla hurtowników. Ja w każdym bądź razie pozostąję w grze niezależnie od zmian. Pozdrawiam i życzę sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
kolor71 Re: sugestia do organizatora pilkarzyków 14.07.06, 05:58 Również proponuję aby zawodnik z pierwszej jedenastki w przypadku jego absencji zostawał zastąpiony rezerwowym . Napewno wtedy kupowałoby się lepszych rezerwowych ,a nie tylko takich za 0,3 mln. byleby tylko uzupełnić skład do 18 piłkarzy. Napewno jeden darmowy transfer . Ma to miejsce w grze premiership i miało miejsce w fifaworldcup , jest to sprawdzony sposób aby zwiększyć zainteresowanie grą . Częściej przegląda się wtedy składy i dokonuje powolnej przebudowy zespołu , a nie tylko pozostawia drużynę samą sobie - muszę przyznać , że tak właśnie czynię w " piłkarzykach " - bo szkoda punktów na transfer. Odpowiedz Link Zgłoś
kozacy19781 kapitan musi zostac 14.07.06, 09:07 a dlatego ze zwieksza sie liczba kombinacji w ustawieniu zespolu co utrudni "zabawe" hurtownikom Odpowiedz Link Zgłoś
kozacy19781 co do nagrod 14.07.06, 09:15 lepiej zeby byla mozliwosc wygrania wiekszej liczby nagrod ale o mniejszej wartosci niz jedna duza nagroda -zawsze bedzie satysfakcja jak cus sie wygra a i tak niechodzi tu przeciez o zarobienie fortuny,ktorej i tak ten pojedynczy gracz na koniec sezonu i tak nie wygra-----np nagrody dla pierwszej "10" miesiaca, kolejki i na koniec sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: co do nagrod 14.07.06, 10:54 Daj sobie spokój z tymi nagrodami za 4 zł. Niektórzy je już otrzymali. Ja bym wolał nagrodę np dom jednorodzinny w Bawarii i możliwość uczestniczenia we wszystkich meczach Włochów. To byłaby walka i chęć do gry. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrek40 Re: co do nagrod 14.07.06, 14:26 Moja zeszłoroczna figurka piłkarza trzyma sie całkiem dobrze.Ma łep na karku, w przecowieństwie do niektorych. Co prawda koszulka z logo rozpadła sie po pierwszym praniu, ale z kolei podkladka pod mysz dzielnie mi służy. Jak na nagrode za w sumie ok.12 zł, to całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś