Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań

• Gość: NowePokolenie Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.bayarea.dialup.o1.com 05.08.06, 23:50
        W pływaniu, Jędrzejczak nie jest "gwiazdką" lecz gwiazdą.
        • Gość: hihi Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:04
          rozgwiazdką:D
      • Gość: misio Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 00:14
        A to polska (celowo przez małe "p") się odezwała. Co ma piernik do wiatraka???
        • Gość: heh Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:34
          ile medali za twoje istnienie??
          • Gość: tajga51 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.cm-upc.chello.se 06.08.06, 01:39
            PANIE MINISTRZE!
            Jak z ta Jedrzejczak!!!!!
            Pozdrawiam.
            K.
            • Gość: brr3 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 02:02
              Marne, małe tchórzliwe pieski, zżera zawiść, zazdrość i inne "polskie" cechy ?
              prawda ? Nic nie potrafie, w szkole mam pały,wszyscy się ze mnie
              nabijają,wywalili mnie z roboty, dziecko jest tępe, żona juz mnie nie
              kocha,...przyjaciele na impry nie proszą...Temu wszystkiemu winna Otylia....do
              pierdla z nią.... bleeeeeee bleeeee., Otylka...jesteś super i zyczę Ci
              wszelkiego dobra. Dasz sobie radę. Wierzę w to.
              • Gość: Pąki Otylia jest wielkim sportowcem, ale IP: *.net-serwis.pl 06.08.06, 02:37
                za straszny błąd, który popełniła w życiu MUSI ODPOWIEDZIEĆ!
                Nie może być równych i równiejszych.
                Sad but true.
                • Gość: jagna1606 Re: Otylia jest wielkim sportowcem, ale IP: *.dyn.optonline.net 06.08.06, 04:58
                  To sobie pojdz do sadu na rozprawy i posluchaj-kto idzie siedziec , kto nie i
                  jak to wyglada.Prawo w pewnym sensie jest dla mnie sprawa wzglednaa sad jest
                  niezawisly-tzn moze orzekac w ramach prawa ale wg wlasnego uznania.
                  Sa czasem zlagodzenia kary ze wzgledu na postawe i stosunek do
                  popelnionego czynu,na moralna i psychiczna postawe w momencie popelniania go i
                  postawe pozniej.
                  Ja spedzilam tam troche czasu, jako obserwator.Myslisz ze wyrok i wiezienie to
                  jedyny sposob na ukaranie kogos?
                  Zreszta moze prawnik by sie w koncu wypowiedzial.
                  Poza tym jesli ktos sie uchyla od odpowiedzialnosci karnej cwaniactwem,jak np
                  nasz wicepremier,to dla mnie to oburza bardziej.
      • Gość: Aik A ja mam pytanie do wszystkich co chca glowy Oti.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 01:17
        ..czy z takim samym zacietrzewieniem sledzicie wypowiedzi dotyczace wypadku
        zespolu Varius Manx? Jest pewna roznica, bo nikt nie zginal...byc moze 2 osoby
        beda kalekami...czy po prostu nie wiecie kto prowadzil? Wypadki sie
        zdarzaja....szczegolnie w Polsce, gdzie nie ma dobrych drog...Nie zmienia to
        faktu ze byl to WYPADEK. Bardzo prawdopodobne, ze jako sprawca wypadku
        (niedostosowanie predkosci) Otylka dostanie wyrok w zawieszeniu oraz zakaz
        prowadzenia pojazdow mechanicznych i zapewniam Was....HIENY, ze natychmiast o
        tym przeczytacie w FAKCIE, SE a nawet pewnie we wszystkich gazetach, na
        wiekszosci portali. Dajcie sie czlowiekowi otrzasnac po TRAGEDII! Niestety
        malostkowosc jest cecha zbyt wielu z nas...GRATULACJE DLA OTYLKI ZA WSPANIALY
        WYNIK SPORTOWY...
      • Gość: tadek_niejadek Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.home.cgocable.net 06.08.06, 01:56
        nie lubisz tych ktorzy cos osagneli?! to podobno cech ludzi malych...
        • Gość: małgorzata Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.chello.pl 06.08.06, 02:34
          Ale sku..syn z założyciela wątku.Stary jakoś nie razi sie vice premier z
          wyrokami,Giertych debil i Twoja własna małostkowość,sam pracuj nad sobą ,wierz
          mi to robota która zajmie ci całe życie
      • Gość: bruxelles Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: 87.65.172.* 06.08.06, 03:09
        Brawo
      • Gość: jagna1606 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.dyn.optonline.net 06.08.06, 04:32
        Czlowieku,jestes juz nudny.Gdzie czytam cos o Otyli ,wszedzie Ty te swoje trzy
        grosze.Odczep sie od niej,bo wyglada ze masz jakis interes,zeby ja zajezdzic
        psychicznie.Tak jak tego motocykliste,ktory sie powiesil.
        Reprezentujesz jej konkurencje,czy po prostu zwykla polska zawisc.?
      • Gość: Rudzianin Otylio jesteś wspaniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 05:40
        Jesteś wspaniała kochamy Cię.
        Dla takich swirów co piszą z nienawiścia powinien być zakład dla obłąkanych i
        chorych z zazdrości i nie nawiści.
        Za tą tragedię Otylia już zapłaciła.
        Winę za wszystko ponosi dealer Chryslera który niedoswiadczoną młodą osobę
        sadza za kierownicą potwora 300KM.
        Daję głowę że wszyscy tu piszący gdyby wsiedli za kierownice takiego auta
        wcześniej czy pózniej rozbili by sie.
        Na takie samochody nie wystarczy prawo jazdy lecz setki tysięcy kilometrow za
        kierownicą.
        Ludzie którzy dali jej ten samochód zdawali sobie sprawę z tego,że do tego
        dojdzie,
        • aeniman Re: Otylio jesteś wspaniała 06.08.06, 06:21
          Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Winę za wypadek ponosi bezsprzecznie
          Otylia. I dziewczyna powinna zostać ukarana. I będzie, za jakiś czas. Ale
          zostawmy to sądowi, nie kretynom plującym na nią.

Zgadzam się z tym, że to wspaniała dziewczyna. I życzę jej duuużo medali i
          bardzo dużo szczęścia w życiu. Zasługuje na to. Jeden błąd nic tu nie zmienia.
        • losiu4 Re: Otylio jesteś wspaniała 08.08.06, 10:56
          Gość portalu: Rudzianin napisał(a):

> Za tą tragedię Otylia już zapłaciła.

o tym, ile Otylia zaplaci zdecyduje są. Jeśli przychyli się do zdania
          prokuratury, pływaczce grozi bodajże od 6 miesięcy do 8 lat więzienia.

> Winę za wszystko ponosi dealer Chryslera który niedoswiadczoną młodą osobę
          > sadza za kierownicą potwora 300KM.

winna jest tylko i wyłącznie Otylia.

> Daję głowę że wszyscy tu piszący gdyby wsiedli za kierownice takiego auta
          > wcześniej czy pózniej rozbili by sie.

szanuj swoją głowę, może Ci sie jeszcze przydać.

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: Karo Lubie Otylie i życze jej jak najlepiej,ale karę za IP: *.com 06.08.06, 07:29
        swój czyn bedzie musiala(mam nadzieje) ponieść jak kazdy inny człowiek.
        Niektorzy powiedzą ze juz zapłaciła swoje(smierc brata),ale jednak prawo to
        prawo, gdyby nie zdązyla uciec w bok to mogłoby być wiecej ofiar...
      • Gość: wwi Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 07:48
        Myślę, że określenie "gwiazdka" w przypadku p. Jędrzejczak jest niestosowne.
        Niezależnie od tego, co wydarzyło się w jej prywatnym życiu, nie da się
        zaprzeczyć, że jest Wielką Gwiazdą sportu.
        • Gość: piotruś Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 08:44
          Taka jest popierd..ona skorumpowana polska:
          Przestępcy rządzą krakem
          Przestępcy w sporcie
          Przestępcy w urzędach
          Przestępcy w policji
          Przestępcy ...
          Uczciwi wyjechali z tego pojeb...go kraju !
          • Gość: janek Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.nsw.bigpond.net.au 06.08.06, 09:03
            jezeli ty jestes bez winy to pierwszy rzuc kamien
      • Gość: Magda Re: Gratulacje za złoto i trzymam kciuki IP: *.aster.pl 06.08.06, 09:10
        za dalsze wyniki. Pozdrawiam
        Magda
        • Gość: Magda Re: Gratulacje za złoto i trzymam kciuki -PS IP: *.aster.pl 06.08.06, 09:15
          No i oczywiście jesteś wspaniała. Tak. Ja kiedyś też pływałam a teraz mimo że
          nie przeżyłam takiej tragedii nie chce mi się chodzić na basen - oczywiście z
          lenistwa. Jesteś naprawdę Wielka !!!!!
      • Gość: kibic Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: 80.54.24.* 06.08.06, 09:13
        obiecanki cacanki he he he
      • Gość: przegrzmot Nie wierze... IP: 210.84.42.* 06.08.06, 10:40
        Tego tematu chyba nikt nie tknal ?!
        Otoz,kiedy siostra prowadzila auto,napewno brat nie krzyczal:Otylka,zwolnij!
        Przypuszczam,ze bylo wrecz odwrotnie:Otylka,depnij po gazie ostro!
        - To tylko moje prywatne dywagacje,ale taki scenariusz jest b.popularny.
        Dlatego nie oskarzam jej,bo jak bylo,wie tylko ona.
        Sam uczestniczylem kiedys w idiotycznej eskapadzie (jako pasazer):"Bacha co sie
        tak wleczesz? No tak, baba jestes i do tego blondyna" pokrzykiwal kumpel.
        • Gość: aaa Re: Nie wierze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:05
          No wiesz, mój starszy brat dostaje białej gorączki kiedy ja siadam za kółkiem
          JEGO samochodu i zawsze każe mi zwalniać ;-))). Autko całe...
      • Gość: dandeliion Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.08.06, 10:55
        Z coraz większym przerażeniem czytam Wasze 'opinie'. Ludzie, o czym wy tu w
        ogóle piszecie? PO CO? Czytaliście w ogóle ten artykuł? Co ma tzw. "głupota" do
        jazdy samochodem? Dlaczego rozpoczęto (jakiś mały, nikczemny typ, który pewnie
        w dodatku chodzi w moherowym berecie i słucha... pewnych kanałów. Praworządny
        się, kurna, znalazł.) taką... płytką, prowadzącą donikąd dyskusję? To, że coraz
        to nowi ludzie dołączali się do tej... groteskowej dysputy (niezależnie od
        poglądów) świadczy tylko i wyłącznie o waszej małości.
        MAM WAS WSZYSTKICH W DUPIE.

Co wam do tego, że zabiła brata? Co wam do tego, kiedy i jaki wyrok dostanie?
        Jesteście fanami Big Brothera, że wtykacie nosy w nieswoje życie? Powiecie
        pewnie: "przecież Ona zabiła człowieka, przekroczyła przepisy, jest
        niebezpieczna, blablabla", "musi zostać ukarana". Zgoda.
        Ale czy wiecie, ile osób ostatnio ginie na drogach?!? Ile osób ma przez to, za
        przeproszeniem, przesrane do końca życia?!? Myślicie, że jeden przypadek Otylii
        coś zmieni na szeroką skalę? Bo to brzmi tak, jakby to Otylia była winna
        wszystkiemu, każdemu wypadkowi, każdej śmierci na drodze. Macie gó.. w głowach
        i tyle (oczywiście nie wszyscy, bez obrazy).

Powinniście usiąść kiedyś w fotelu i popatrzeć, jaka wybitna jednostka z
        naszego kraju tam gdzieś pływa, bije rekordy, zdobywa medale. Ja osobiście
        jestem dumny z Otylii, gratuluję Jej z całego serca i życzę powodzenia.

PS. Skoro wszyscy uważacie, że nasz kraj jest poj..any, to dlaczego wciąż tak
        jest? Stać was tylko na wystukiwanie na klawiaturach jakichś chorych osądów?
        Boicie się czegoś? Nie próbujecie nic zmienić? Skoro jesteście tacy ważni, że
        możecie oceniać i osądzać życie innych, to dlaczego nie weźmiecie się za jakieś
        poważne zmiany?

MYŚL, ZANIM COŚ POWIESZ
        • Gość: capisto Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:08
          Wszystko to prawda co piszesz, tyle tylko, że szkoda twojego czasu. Przecię oni
          nie zrozumieją, a przede wszystkim nie chca zrozumieć. Sa to małe
          zakompleksione, pryszczate typki dla których jedyna szansa na kontakt z drugim
          człowiekiem jest to forum. Ważne dla nich jest, ze ktoś odpisze, oni znowu bedą
          mogli szczeknąć i tak im kolejny smutny, nudny dzień minie.
          • Gość: realista Ah jak smutno - idolka małolatów pójdzie za kratki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:11
            Jak jej fani to przeżyją (:
            • Gość: capisto Re: Ah jak smutno - idolka małolatów pójdzie za k IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:15
              Czy ktoś cie pryszczulcu pytał o zdanie? Nie? To siedzieć cicho.
              • Gość: gość Pryszcze to ma twoja idolka - co widać na zdjęciu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:18
                Ale to nie jest okoliczność łagodząca
                • Gość: capisto Re: Pryszcze to ma twoja idolka - co widać na zdj IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:19
                  jak to jest, że na 100 % mozna stwierdzic, że taki burek, który szczeka,
                  niepytany przez nikogo jest fanem Giertycha - końskiego łba?
                  • Gość: gość "Koński łeb" przynajmniej nie zabija na ulicach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:21
                    i na tym polega jego przewaga nad Jędrzejczak.
                    • Gość: capisto Re: "Koński łeb" przynajmniej nie zabija na ulica IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:22
                      No i jesteśmy w domu, buda na forum naszego dziennika
                      • Gość: gość Myślisz że to jej pomoże? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:24
                        Mam nadzieję że sąd będzie sprawiedliwy (w tym przypadku oznacza to surowy
                        wyrok)
                        • Gość: capisto Re: Myślisz że to jej pomoże? IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:27
                          co jej pomoże nie jest naszą sprawą. Ja się cieszę, że mogę być dumnu jej
                          sukcesami, a nie ciągle się wstydzić, za naszych kaczo-rydzyków.
                          • Gość: gość A za wyczyny Jędrzejczak się nie wstydzisz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:30
                            Piractwo drogowe z ofiarami śmiertelnymi jest przecież takie nowoczesne i
                            europejskie, co?
                            • Gość: capisto Re: A za wyczyny Jędrzejczak się nie wstydzisz? IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:34
                              A, czy temat dotyczy wypadku? Dotyczy jej olbrzymiego sukcesu, sukcesu o jakim
                              przeciętny Polak nie moze nawet marzyć, i sukcesu z którego przecietny Polak
                              jest niesamowicie dumny. Nie mi osądzać Otylkę ("Nie osadzajcie, żebyście nie
                              byli sądzeni" to chyba z twojej bajeczki?). Ja jestem dumny i zyczę jej
                              wszystkiego najlepszego. Tak po ludzku bez kundlowatej zawiści.
                              • Gość: gość A ja się wstydzę że ta pani reprezentuje Polskę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:53
                                Jakby miałqa trochę sumienia, to by się uzunęła w cień do wyroku. No ale wtedy
                                mogłaby wyschnąć kasiorka...
                                • Gość: capisto Re: A ja się wstydzę że ta pani reprezentuje Pols IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:59
                                  sprowadziłeś dyskusje do poziomu bełkotu spod budki z piwem, dlatego ja kończę.
                                • Gość: hrb Uszaszowski Przeciez Otylia nie reprezentuje takiego... IP: 203.194.49.* 06.08.06, 13:45
                                  zawistnego g... jak ty.Ona reprezentuje Polske, a nie buble, ktore zdarzaja sie
                                  w populacji kazdego narodu, chociaz wsrod POLAKOW juz dawno zostal
                                  przekroczony stan krytyczny i narod jest chory.
                                • Gość: aaa Re: A ja się wstydzę że ta pani reprezentuje Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:08
                                  JAk ci się nie podoba to zmień obywatelstwo, bo zapewne większość obywateli
                                  cieszy się z medali Otylii.
        • sajuz33 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań 06.08.06, 11:22
          a dlaczego niby maja milczeć ci, którym sie nie podoba, że z osoby skrajnie
          nieodpowiedzialnej robi się idolkę? Myślę, że 90 proc jej fanów, to są dzieci.
          Jakie wzory osobowościowe są w tym przypadku propagowane? Że niezależne co
          zrobisz, zabijesz brata, to i tak nic ci nie grozi, bo jestes sławna.
          Problem polega na tym, ze media zamiast przestac sie ekscytowac wielka otylia,
          powinny poswiecac wiecej czsasu na uczciwych, skromnych sportowcow, a nie
          reklamową gwiazdkę.

> Co wam do tego, że zabiła brata? Co wam do tego, kiedy i jaki wyrok dostanie?

chcialbym wiedziec, czy w moim kraju kara sie ewidentnych przestepcow. tylko
          tyle.

> Jesteście fanami Big Brothera, że wtykacie nosy w nieswoje życie?
          przeciez ona jest osobą publiczną i nawet jej zalezy, zebysmy sie interesowali
          jej zyciem. w innym wypadku nie udzielalaby wywiadow.

Powiecie
          > pewnie: "przecież Ona zabiła człowieka, przekroczyła przepisy, jest
          > niebezpieczna, blablabla", "musi zostać ukarana". Zgoda.
          > Ale czy wiecie, ile osób ostatnio ginie na drogach?!? Ile osób ma przez to,
          za przeproszeniem, przesrane do końca życia?!? Myślicie, że jeden przypadek
          Otylii

jak narazie, to dzieki otylii pzresrane zycie ma jej brat, bo nie zyce i jego
          rodzice, bo nie ma nic gorszego dla rodzicow niz smierc dziecka.

• Gość: zzz Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.net-serwis.pl 06.08.06, 20:04
            > jak narazie, to dzieki otylii pzresrane zycie ma jej brat, bo nie zyce i jego
            > rodzice, bo nie ma nic gorszego dla rodzicow niz smierc dziecka.

To najlepiej jeszcze zapuszkowac im corke to poczuja sie lepiej, tak?
          • Gość: aaa Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:27
            > a dlaczego niby maja milczeć ci, którym sie nie podoba, że z osoby skrajnie
            > nieodpowiedzialnej robi się idolkę? Myślę, że 90 proc jej fanów, to są
            dzieci.
            Otylia, będąc sportowcem jest jednocześnie człowiekiem. I jak każdy człowiek
            popełnia błędy - ten był wyjątkowo tragiczny w skutkach. Errare humanum est -
            znasz to? A może TY jesteś ZAWSZE bez zarzutu?

> Jakie wzory osobowościowe są w tym przypadku propagowane? Że niezależne co
            > zrobisz, zabijesz brata, to i tak nic ci nie grozi, bo jestes sławna.
            Jakoś nie dotarło do twojej pustej główki że prokurator postawił jej zarzut
            spowodowania wypadku i że sąd orzeknie stosowną karę. A idąc dalej tym tropem,
            jak oceniasz "wyczyn" Roberta Jansona, który co prawda nie zabił Moniki
            Kuszyńskiej ale być może "zaledwie" posadzi ją na wózek inwalidzki?

jak narazie, to dzieki otylii pzresrane zycie ma jej brat, bo nie zyce i jego
            rodzice, bo nie ma nic gorszego dla rodzicow niz smierc dziecka.

Jak by nie było, brat Otylii nie może mieć przesranego życia gdyż nie żyje.
            Dostało się amnestię od Giertycha, co?

• an_m Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań 06.08.06, 11:15
        odnośnie sprawcó wypadków -problem lezy w tym aby takich sytuacji nigdy juz nie
        stworzyli, i aby inni uczyli sie na ich błędach. Uważam,że są ludzie/w tym pani
        Otylia, którzy swoja postawą i prawdziwym przeżywaniem tragedii daja pozytywny
        przykład i stanowia przestrogę dla innych nieodpowiedzialnych, a wysiłek aby
        dawać coś z siebie dla nas wszystkich, jakoś rekompensuje ich winę, natomiast
        wszystkim ,którzy podobnie postąpili, zamiast umieszczać we więzieniach gdzie
        najwyżej zejdą na złą droge za nasze pieniądze-zalecać odbycie wolontariatu - w
        wymiarze jaki nakaże sąd w szpitalach i ośrodkach rehabilitacyjnych gdzie leczą
        się ludzie niepełnosprawni, m.inn. ofiary wypadków. Pracuję w takim szpitalu,
        wolontariusze byliby skarbem-pomocą dla personelu i pacjentów , a o sensie
        takich kontaktów nie musze nikogo przekonywać.
        • Gość: hrb Uszaszowski Niepelnosprawny na umysle znowu sie odezwal . IP: 203.194.49.* 06.08.06, 13:32
          • Gość: aaa Re: Niepelnosprawny na umysle znowu sie odezwal . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:41
            Masz siebie na myśli? Jak byś nie zgadł, to było pytanie retoryczne.
        • Gość: Ada Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:40
          Słusznie prawicie.
      • Gość: GOL99 Jest na takim etapie: IP: *.orange.pl 06.08.06, 11:16
        Mają wezwać przedstawicieli społeczenstwa, którzy tylko podniecają się
        nieszczęsciami innych, aby mogli wypluc swój jad przed sądem
      • Gość: @@@@@@@ Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.robbo.pl 06.08.06, 12:02
        Skąd u Ciebie taka jadowitość. A niby dlaczego sprawa ma być w trybie
        przyspieszonym, dlatego ,że to Otylia? Moją siostrę na pasach, na zielonym
        świetle zabiła na miejscu pijana do nieprzytomności lekarka i uciekła z miejsca
        wypadku/ chirurg/ zamiast udzielić pomocy lub chocby wezwać pogotowie. Dostała
        2 lata w zawiasach na 4 po latach postępowania wyjaśniającego.Izba lekarska na
        nieudzielenie pomocy poszkodowanemu nie zareagowała. Dlaczego Otylia ma być
        sądzona surowiej niż ta medyczna morderczyni ,której nawet nazwiska nie wolno
        ujawnić bo to przestępstwo. Z ujawnianiem Otylii nikt problemów nie ma. A ona
        poza wszystkim jest GWIAZDĄ a nie gwiazdką
        • Gość: doktor pueblo film fabularny "Pływaczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:58
          Pierwsza scena. Mistrzyni za kierownicą samochodu, jedzie szybko, śmiejąc się i
          rozmawiając z pasażerem (jeszcze nie wiemy, że to brat). Inne samochody mija
          jak rywali na torze. Cięcie. Retrospekcja. Mała dziewczynka ćwiczy na brudnym
          basenie w Rudzie Śląskiej, koleżanki próbują wyciągnąć ją na dyskotekę, ale ona
          ćwiczy, pracuje... Powrót do samochodu. Wciąż wesoła atmosfera. Z głośników
          wesoła, donośna hip-hopowa muzyka "Suczki".. Otylia wyprzedza kolejny samochód.
          Cięcie. Retrospektywa. Widzimy pierwsze sportowe porażki i pierwsze sukcesy.
          Olimpiada, "nasz motylek", etc. Powrót do sceny z samochodem. Brawurowe
          wyprzedzanie. Kraksa! Huk! Dźwięk karetek. Szpital. Środkowa część filmu to
          walka o odzyskanie wiary w siebie i podniesienie się po upadku. Ataki prasy,
          zjadliwe wpisy na forum, etc. Ale Otylia znów wygrywa. W ostatniej scenie filmu
          minister Ziobro ogłasza amnestię, naród znów ją kocha. Wzruszająca scena
          Mistrzynie uśmiechającej się przez łzy. Napisy końcowe. To będzie hit!
          • Gość: gość Tytuł: "Dwa lata jak za brata" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 13:03
            Happy end powinien być inny: za bohaterką zamyka się brama więzienia.
            • Gość: hrb Uszaszowski Skad sie biora tacy... jak ty ? IP: 203.194.49.* 06.08.06, 13:24
              Mam na mysli kretynow.Duzo tego barachla na forum. Polska ma specyficzny
              klimat, stosunkowo duza wilgoc i takie 'grzyby' wyrastaja na zawolanie?...Nie
              jestem tego jednak na 100 procent pewny.Moze to jakies zwyrodnienie
              genetyczne, ktore objelo spora czesc polskiego narodu ?...
              • vadek22 Re: Skad sie biora tacy... jak ty ? 06.08.06, 14:00
                a dlaczego nie można sie domagać więzienia dla Otylii, skoro np Leppera media
                nie oszsczedzaly.
                dlaczego media piętnowaly Leppera a nie piętnują otylii?
                przez otylie zginął czlowiek. przez leppera zmarnowalo sie troche zboza i ktos
                dostal po gebie.
                • Gość: hrb Uszaszowski Bo to byl tragiczny wypadek!!! IP: 203.194.49.* 06.08.06, 14:10
                  Wypadek wynika ze zbiegu okolicznosci,z ktorych jedna jest kosekwencja drugiej.
                  • vadek22 Re: Bo to byl tragiczny wypadek!!! 06.08.06, 14:18
                    > Wypadek wynika ze zbiegu okolicznosci,z ktorych jedna jest kosekwencja
                    drugiej.

ostatnio ziobro wyadal decyzje prokuratorom,zeby karac sprawców pobic dzieci ze
                    skutkiem smiertelnym, jak morderców. dlaczego? bo jesli dorosly bije
                    kilkulatka, to powinien sobie zdawac sprawe, ze moze go zabic. nic tu nie
                    pomogą tlumaczenia, ze on nie chcial zabic. to juz nie bedzie traktowane jako
                    nieumyslne spowodowanie smierci, tylko umyslne morderstwo.

tak samo twoja bohaterka. jesli ktos jedzie 150-180 powinien sobie zdawac
                    sprawe, ze moze doprowadzic do tragedii.
                    gdyby nie zlamala prawa, ŚWIADOMIE- bo chyba wiedziala ze przekracza predkosc
                    moze nie doszloby do takiej tragedii.
      • Gość: kociaq otylia IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.06, 14:06
        jetses super kochamy cie:*******<<ostrowiec Świetokrzyski
        • Gość: kobieta Re: otylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:20
          Polska to taki kraj gdzie sie pochwala piractwo drogowe, bezmyslność, głupotę ,
          nieodpowiedzialność, szpanerstwo , gdzie jest przyzwolenie na panującą
          samowolkę i potem tak jest każdy h... na swój strój i tak mu gó... zrobią,
          bezkarność trwa w nalepsze. Zaostrzyć przepisy drogowe ze szczególnym
          wodrębnieniem surowych kar dla osób publicznych, koniec ze szpanerstwem, bo to
          przecież normalni obwatele mogą zginąć, bo się gwiazdeczką we łebach
          poprzeracało i mówię do tych zagorzałych zwolenników zgiąć mogłeś i ty z rąk
          gwiazdeczki, oprzytomnij, chyba nie było by już tak fajnie co ? A nie panna
          Jędrzejczak bezkarnie trzepie kasiorę dalej, bez żadnych konsekwencji, wsytd
          nigdzie tego nie ma, zaganicą juz dawno by wyrok dostała nawet jak by była samą
          królową , a co dopiero sportowcem , a to Polska właśnie... Niektórzy ludzie co
          są w nią ślepo zapatrzeni, by jej z chęcią buty wylizali, prostaki, ludzie
          przejrzyjcie na oczy ona i tak ma was w d..., jest winna , nie jest świętą
          krową i karę ponieść musi jak każdy człowiek. A honoru ona to za grosz nie ma,
          ja bym po takim czymś wycofała się ze sportu na dłużej, ale kasa oczwiście
          ważniejsza i dała jakieś pieniądze na jakieś pożyteczny cel np. na chore
          dzieci, biedniejsza by nie była ,ale dla nie ważniejsze, żeby się tylko kasy
          nachapać, jak wszytskie pseudo gwiazdy zaresztą, zawsze maja w d... za mało
          zresztą, tylko inne gwiazdeczki nie zabiły człowieka to jest różnica...
      • Gość: Mariusz:) Stop wariatom drogowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:59
        Gratuluję medalu i proponuję w ramach akcji społecznych wystąpić w "Stop
        wariatom drogowym". Dobrze, że wtedy to było drzewo a nie niewinna osoba. Mnie,
        Ciebie szanowna czytająca to osobo, i Twojego szarego sąsiada za coś takiego by
        skazano. A z niej robi się gwiazdę. Dobrze pływa, ale niech odpowiada za głupotę
        tak, jakbym musiał odpowiedzieć za to ja, Ty i tamta pani.
        • Gość: Kubuś Puchatek Jędrzejczak prawdziwa gwiazda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:09
          Gwiazda sportu,wielka pływaczka-czy to się komuś podoba ,czy nie:))))
          • Gość: carlo Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 06.08.06, 19:41
            ..mamy do czynienia z jawną kpiną z kpk i kk/ myślę,że najwyższy czas,żeby
            podjął Pan interwencję w trybie nadzoru nad właściwą prokuraturą. Podobno mamy
            państwo prawa.Zobaczymy.
            • Gość: ja1 Re: Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 06.08.06, 19:56
              Stanowczo sie nie zgadzam, z sugerowaniem że akurat w Polsce jest duży odsetek
              małych i zawistnych ratlerków takich jak np. gość czy ironman. To że dużo na tym
              forum takich piesków szczekających o równości wobec prawa, nie świadczy o tym że
              taki sam praocent występuje ogólnokrajowo. Nie bądźmy takimi pesymistami.
              Poprostu internet daje możliwośc takim małym półinteligentom do wypowiedzenia sie.
              śmieszy mnie to całe ujadanie kilku nieudaczników, prowokatorów rozumiem ale
              żeby ktos poważnie angażował sie w tą sprawę i nawoływał do sprawiedliwości.
              Załosne. Odnosząc sie do przepisów prawnych to po pierwsze w takim przypadku sąd
              zastosuje nadzwyczajne złagodzenie kary (i nadmieniam tu że nie ze względu na
              jej osiągnięcia niedostępne dla nieudaczników typu ironman) a po drugie "Art.
              53. § 1. Sąd wymierza karę według swojego uznania, bacząc, by jej dolegliwość
              nie przekraczała stopnia winy, uwzględniając stopień społecznej szkodliwości
              czynu oraz biorąc pod uwagę cele zapobiegawcze i wychowawcze, które ma osiągnąć
              w stosunku do skazanego, a także potrzeby w zakresie kształtowania świadomości
              prawnej społeczeństwa. to tyle pozdrawiam pieski
              • Gość: carlo Re: Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 06.08.06, 23:16
                No niestety wykładnia błędna, a nawet szkodliwa społecznie. Art 53 & 1 kk,
                przyznaje rzecz oczywistą - a to swobodę sądu w kwestii wysokości wymierzonej
                kary(....) ale przede wszystkim sąd nie może pominąć zawartej w cyt przepisie
                potrzeby kształtowania świadomosci prawnej społeczeństwa.W przypadku naruszenia
                art 177 & 2 kk ustawa przewiduje karę do 8 lat pozbawienia wolnosci z
                możliwością jej złagodzenia do 6 miesiecy.Sąd łagodzi wymiar kary w przypadkach
                szczególnie uzasadnionych- wskazujacych na to, że sprawca nieumyślnie powodując
                czyjąś śmierć działał w warunkach wyjątkowo dla niego niekomfortowych i
                stresujacych, co mogło ograniczyć zdolność do właściwego pojmowania
                rzeczywistości. W tym przypadku,po stronie obrony lezy wykazanie, że sprawca
                wypadku istotnie miał uzasadnione powody życiowe, które wprowadziły go w stan
                ograniczonej poczytalności. Taki "afekt" to np- dramatyczna sytuacja rodzinna,
                bankructwo, choroba, silny ładynek negatywnego stresu. Nie wiem czy jakakolwiek
                okolicznośc z wymienionych zaistniała. Natomiast w kwestii cyt świadomości
                prawnej społeczeństwa, to sąd odstępując od wymierzenia kary właśnie tę
                świadomość wypacza- ugruntowując ludzi w przekonaniuu, że albo -kodeks karny
                jest ustawą napisaną dla zwykłych obywateli, i nie dotyczy osób publicznie
                znanych, albo, że - i to powiem prostym językiem, skoro pani X może olewać
                prawo o ruchu drogowym, to może to robić każdy z nas. Ja na przykład broniac
                klienta, któremu odebrano by prawo jazdy za jazdę z prędkością 180 km/h napewno
                przypomniałbym sądowi, że na takie zachowanie jest nie tylko społeczne
                przyzwolenie( dowód z dokumentu w wielu postach), ale także taki sposób
                zachowania na jezdni nie generuje kary, a osobie , która to przestępstwo
                drogowe popełniła Państwo powinno wnająć na koszt podatników armię psychologów
                i psychoterapeutów/ pozdrawiam.
                • Gość: ja1 Re: Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 07.08.06, 19:05
                  Sorki że donosze sie cytując ale tak szybciej.

"Sąd łagodzi wymiar kary w przypadkach szczególnie uzasadnionych ...Nie wiem czy
                  jakakolwiek okolicznośc z wymienionych zaistniała. "

Może to jest odpowiedź - § 2. Sąd może również zastosować nadzwyczajne
                  złagodzenie kary w szczególnie uzasadnionych wypadkach, kiedy nawet najniższa
                  kara przewidziana za przestępstwo byłaby niewspółmiernie surowa, w szczególności:
                  3) jeżeli sprawca przestępstwa nieumyślnego lub jego najbliższy poniósł poważny
                  uszczerbek w związku z popełnionym przestępstwem

Natomiast w kwestii cyt świadomości
                  > prawnej społeczeństwa

Bardziej mi chodziło o inne aspekty cyt. przepisu a ty się skupiłes tylko na
                  świadomości.
                  Pozdr.
      • Gość: Gość Powinna siedzieć w więzieniu. Ale widać w tym... IP: 85.128.94.* / *.rotmanka.pl 06.08.06, 19:43
        ...kraju są równi i równiejsi.
      • Gość: zaorac was zabilas wlasnego brata suko IP: *.hsd1.wa.comcast.net 06.08.06, 20:58
        pal sie w piekle glupia suko, zabilas wlasnego brata swoja arogancja i glupota,
        pal sie w piekle nie "znowu na szczytach" bydle
        • Gość: 12 Re: zabilas wlasnego brata suko IP: *.aster.pl 06.08.06, 22:27
          Pigułki. Znowu zapomniałes łyknąć. I teraz obrażasz własną matkę. I pamiętaj nie
          wychodź na słonce.
      • Gość: dor Jędrzejczak: Cieszę się, że wróciłam na szczyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:22
        gratulacje!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka