Gość: NowePokolenie Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.bayarea.dialup.o1.com 05.08.06, 23:50 W pływaniu, Jędrzejczak nie jest "gwiazdką" lecz gwiazdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:04 rozgwiazdką:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 00:14 A to polska (celowo przez małe "p") się odezwała. Co ma piernik do wiatraka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heh Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 00:34 ile medali za twoje istnienie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajga51 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.cm-upc.chello.se 06.08.06, 01:39 PANIE MINISTRZE! Jak z ta Jedrzejczak!!!!! Pozdrawiam. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr3 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 02:02 Marne, małe tchórzliwe pieski, zżera zawiść, zazdrość i inne "polskie" cechy ? prawda ? Nic nie potrafie, w szkole mam pały,wszyscy się ze mnie nabijają,wywalili mnie z roboty, dziecko jest tępe, żona juz mnie nie kocha,...przyjaciele na impry nie proszą...Temu wszystkiemu winna Otylia....do pierdla z nią.... bleeeeeee bleeeee., Otylka...jesteś super i zyczę Ci wszelkiego dobra. Dasz sobie radę. Wierzę w to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pąki Otylia jest wielkim sportowcem, ale IP: *.net-serwis.pl 06.08.06, 02:37 za straszny błąd, który popełniła w życiu MUSI ODPOWIEDZIEĆ! Nie może być równych i równiejszych. Sad but true. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna1606 Re: Otylia jest wielkim sportowcem, ale IP: *.dyn.optonline.net 06.08.06, 04:58 To sobie pojdz do sadu na rozprawy i posluchaj-kto idzie siedziec , kto nie i jak to wyglada.Prawo w pewnym sensie jest dla mnie sprawa wzglednaa sad jest niezawisly-tzn moze orzekac w ramach prawa ale wg wlasnego uznania. Sa czasem zlagodzenia kary ze wzgledu na postawe i stosunek do popelnionego czynu,na moralna i psychiczna postawe w momencie popelniania go i postawe pozniej. Ja spedzilam tam troche czasu, jako obserwator.Myslisz ze wyrok i wiezienie to jedyny sposob na ukaranie kogos? Zreszta moze prawnik by sie w koncu wypowiedzial. Poza tym jesli ktos sie uchyla od odpowiedzialnosci karnej cwaniactwem,jak np nasz wicepremier,to dla mnie to oburza bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aik A ja mam pytanie do wszystkich co chca glowy Oti.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 01:17 ..czy z takim samym zacietrzewieniem sledzicie wypowiedzi dotyczace wypadku zespolu Varius Manx? Jest pewna roznica, bo nikt nie zginal...byc moze 2 osoby beda kalekami...czy po prostu nie wiecie kto prowadzil? Wypadki sie zdarzaja....szczegolnie w Polsce, gdzie nie ma dobrych drog...Nie zmienia to faktu ze byl to WYPADEK. Bardzo prawdopodobne, ze jako sprawca wypadku (niedostosowanie predkosci) Otylka dostanie wyrok w zawieszeniu oraz zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych i zapewniam Was....HIENY, ze natychmiast o tym przeczytacie w FAKCIE, SE a nawet pewnie we wszystkich gazetach, na wiekszosci portali. Dajcie sie czlowiekowi otrzasnac po TRAGEDII! Niestety malostkowosc jest cecha zbyt wielu z nas...GRATULACJE DLA OTYLKI ZA WSPANIALY WYNIK SPORTOWY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek_niejadek Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.home.cgocable.net 06.08.06, 01:56 nie lubisz tych ktorzy cos osagneli?! to podobno cech ludzi malych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.chello.pl 06.08.06, 02:34 Ale sku..syn z założyciela wątku.Stary jakoś nie razi sie vice premier z wyrokami,Giertych debil i Twoja własna małostkowość,sam pracuj nad sobą ,wierz mi to robota która zajmie ci całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruxelles Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: 87.65.172.* 06.08.06, 03:09 Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna1606 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.dyn.optonline.net 06.08.06, 04:32 Czlowieku,jestes juz nudny.Gdzie czytam cos o Otyli ,wszedzie Ty te swoje trzy grosze.Odczep sie od niej,bo wyglada ze masz jakis interes,zeby ja zajezdzic psychicznie.Tak jak tego motocykliste,ktory sie powiesil. Reprezentujesz jej konkurencje,czy po prostu zwykla polska zawisc.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzianin Otylio jesteś wspaniała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 05:40 Jesteś wspaniała kochamy Cię. Dla takich swirów co piszą z nienawiścia powinien być zakład dla obłąkanych i chorych z zazdrości i nie nawiści. Za tą tragedię Otylia już zapłaciła. Winę za wszystko ponosi dealer Chryslera który niedoswiadczoną młodą osobę sadza za kierownicą potwora 300KM. Daję głowę że wszyscy tu piszący gdyby wsiedli za kierownice takiego auta wcześniej czy pózniej rozbili by sie. Na takie samochody nie wystarczy prawo jazdy lecz setki tysięcy kilometrow za kierownicą. Ludzie którzy dali jej ten samochód zdawali sobie sprawę z tego,że do tego dojdzie, Odpowiedz Link Zgłoś
aeniman Re: Otylio jesteś wspaniała 06.08.06, 06:21 Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą. Winę za wypadek ponosi bezsprzecznie Otylia. I dziewczyna powinna zostać ukarana. I będzie, za jakiś czas. Ale zostawmy to sądowi, nie kretynom plującym na nią. Zgadzam się z tym, że to wspaniała dziewczyna. I życzę jej duuużo medali i bardzo dużo szczęścia w życiu. Zasługuje na to. Jeden błąd nic tu nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Otylio jesteś wspaniała 08.08.06, 10:56 Gość portalu: Rudzianin napisał(a): > Za tą tragedię Otylia już zapłaciła. o tym, ile Otylia zaplaci zdecyduje są. Jeśli przychyli się do zdania prokuratury, pływaczce grozi bodajże od 6 miesięcy do 8 lat więzienia. > Winę za wszystko ponosi dealer Chryslera który niedoswiadczoną młodą osobę > sadza za kierownicą potwora 300KM. winna jest tylko i wyłącznie Otylia. > Daję głowę że wszyscy tu piszący gdyby wsiedli za kierownice takiego auta > wcześniej czy pózniej rozbili by sie. szanuj swoją głowę, może Ci sie jeszcze przydać. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Lubie Otylie i życze jej jak najlepiej,ale karę za IP: *.com 06.08.06, 07:29 swój czyn bedzie musiala(mam nadzieje) ponieść jak kazdy inny człowiek. Niektorzy powiedzą ze juz zapłaciła swoje(smierc brata),ale jednak prawo to prawo, gdyby nie zdązyla uciec w bok to mogłoby być wiecej ofiar... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwi Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 07:48 Myślę, że określenie "gwiazdka" w przypadku p. Jędrzejczak jest niestosowne. Niezależnie od tego, co wydarzyło się w jej prywatnym życiu, nie da się zaprzeczyć, że jest Wielką Gwiazdą sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 08:44 Taka jest popierd..ona skorumpowana polska: Przestępcy rządzą krakem Przestępcy w sporcie Przestępcy w urzędach Przestępcy w policji Przestępcy ... Uczciwi wyjechali z tego pojeb...go kraju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.nsw.bigpond.net.au 06.08.06, 09:03 jezeli ty jestes bez winy to pierwszy rzuc kamien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Gratulacje za złoto i trzymam kciuki IP: *.aster.pl 06.08.06, 09:10 za dalsze wyniki. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Gratulacje za złoto i trzymam kciuki -PS IP: *.aster.pl 06.08.06, 09:15 No i oczywiście jesteś wspaniała. Tak. Ja kiedyś też pływałam a teraz mimo że nie przeżyłam takiej tragedii nie chce mi się chodzić na basen - oczywiście z lenistwa. Jesteś naprawdę Wielka !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: 80.54.24.* 06.08.06, 09:13 obiecanki cacanki he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przegrzmot Nie wierze... IP: 210.84.42.* 06.08.06, 10:40 Tego tematu chyba nikt nie tknal ?! Otoz,kiedy siostra prowadzila auto,napewno brat nie krzyczal:Otylka,zwolnij! Przypuszczam,ze bylo wrecz odwrotnie:Otylka,depnij po gazie ostro! - To tylko moje prywatne dywagacje,ale taki scenariusz jest b.popularny. Dlatego nie oskarzam jej,bo jak bylo,wie tylko ona. Sam uczestniczylem kiedys w idiotycznej eskapadzie (jako pasazer):"Bacha co sie tak wleczesz? No tak, baba jestes i do tego blondyna" pokrzykiwal kumpel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie wierze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:05 No wiesz, mój starszy brat dostaje białej gorączki kiedy ja siadam za kółkiem JEGO samochodu i zawsze każe mi zwalniać ;-))). Autko całe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandeliion Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.08.06, 10:55 Z coraz większym przerażeniem czytam Wasze 'opinie'. Ludzie, o czym wy tu w ogóle piszecie? PO CO? Czytaliście w ogóle ten artykuł? Co ma tzw. "głupota" do jazdy samochodem? Dlaczego rozpoczęto (jakiś mały, nikczemny typ, który pewnie w dodatku chodzi w moherowym berecie i słucha... pewnych kanałów. Praworządny się, kurna, znalazł.) taką... płytką, prowadzącą donikąd dyskusję? To, że coraz to nowi ludzie dołączali się do tej... groteskowej dysputy (niezależnie od poglądów) świadczy tylko i wyłącznie o waszej małości. MAM WAS WSZYSTKICH W DUPIE. Co wam do tego, że zabiła brata? Co wam do tego, kiedy i jaki wyrok dostanie? Jesteście fanami Big Brothera, że wtykacie nosy w nieswoje życie? Powiecie pewnie: "przecież Ona zabiła człowieka, przekroczyła przepisy, jest niebezpieczna, blablabla", "musi zostać ukarana". Zgoda. Ale czy wiecie, ile osób ostatnio ginie na drogach?!? Ile osób ma przez to, za przeproszeniem, przesrane do końca życia?!? Myślicie, że jeden przypadek Otylii coś zmieni na szeroką skalę? Bo to brzmi tak, jakby to Otylia była winna wszystkiemu, każdemu wypadkowi, każdej śmierci na drodze. Macie gó.. w głowach i tyle (oczywiście nie wszyscy, bez obrazy). Powinniście usiąść kiedyś w fotelu i popatrzeć, jaka wybitna jednostka z naszego kraju tam gdzieś pływa, bije rekordy, zdobywa medale. Ja osobiście jestem dumny z Otylii, gratuluję Jej z całego serca i życzę powodzenia. PS. Skoro wszyscy uważacie, że nasz kraj jest poj..any, to dlaczego wciąż tak jest? Stać was tylko na wystukiwanie na klawiaturach jakichś chorych osądów? Boicie się czegoś? Nie próbujecie nic zmienić? Skoro jesteście tacy ważni, że możecie oceniać i osądzać życie innych, to dlaczego nie weźmiecie się za jakieś poważne zmiany? MYŚL, ZANIM COŚ POWIESZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capisto Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:08 Wszystko to prawda co piszesz, tyle tylko, że szkoda twojego czasu. Przecię oni nie zrozumieją, a przede wszystkim nie chca zrozumieć. Sa to małe zakompleksione, pryszczate typki dla których jedyna szansa na kontakt z drugim człowiekiem jest to forum. Ważne dla nich jest, ze ktoś odpisze, oni znowu bedą mogli szczeknąć i tak im kolejny smutny, nudny dzień minie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Ah jak smutno - idolka małolatów pójdzie za kratki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:11 Jak jej fani to przeżyją (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capisto Re: Ah jak smutno - idolka małolatów pójdzie za k IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:15 Czy ktoś cie pryszczulcu pytał o zdanie? Nie? To siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Pryszcze to ma twoja idolka - co widać na zdjęciu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:18 Ale to nie jest okoliczność łagodząca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capisto Re: Pryszcze to ma twoja idolka - co widać na zdj IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:19 jak to jest, że na 100 % mozna stwierdzic, że taki burek, który szczeka, niepytany przez nikogo jest fanem Giertycha - końskiego łba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Koński łeb" przynajmniej nie zabija na ulicach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:21 i na tym polega jego przewaga nad Jędrzejczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capisto Re: "Koński łeb" przynajmniej nie zabija na ulica IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:22 No i jesteśmy w domu, buda na forum naszego dziennika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Myślisz że to jej pomoże? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:24 Mam nadzieję że sąd będzie sprawiedliwy (w tym przypadku oznacza to surowy wyrok) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capisto Re: Myślisz że to jej pomoże? IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:27 co jej pomoże nie jest naszą sprawą. Ja się cieszę, że mogę być dumnu jej sukcesami, a nie ciągle się wstydzić, za naszych kaczo-rydzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A za wyczyny Jędrzejczak się nie wstydzisz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:30 Piractwo drogowe z ofiarami śmiertelnymi jest przecież takie nowoczesne i europejskie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capisto Re: A za wyczyny Jędrzejczak się nie wstydzisz? IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:34 A, czy temat dotyczy wypadku? Dotyczy jej olbrzymiego sukcesu, sukcesu o jakim przeciętny Polak nie moze nawet marzyć, i sukcesu z którego przecietny Polak jest niesamowicie dumny. Nie mi osądzać Otylkę ("Nie osadzajcie, żebyście nie byli sądzeni" to chyba z twojej bajeczki?). Ja jestem dumny i zyczę jej wszystkiego najlepszego. Tak po ludzku bez kundlowatej zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A ja się wstydzę że ta pani reprezentuje Polskę IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 11:53 Jakby miałqa trochę sumienia, to by się uzunęła w cień do wyroku. No ale wtedy mogłaby wyschnąć kasiorka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capisto Re: A ja się wstydzę że ta pani reprezentuje Pols IP: *.chello.pl 06.08.06, 11:59 sprowadziłeś dyskusje do poziomu bełkotu spod budki z piwem, dlatego ja kończę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Przeciez Otylia nie reprezentuje takiego... IP: 203.194.49.* 06.08.06, 13:45 zawistnego g... jak ty.Ona reprezentuje Polske, a nie buble, ktore zdarzaja sie w populacji kazdego narodu, chociaz wsrod POLAKOW juz dawno zostal przekroczony stan krytyczny i narod jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: A ja się wstydzę że ta pani reprezentuje Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:08 JAk ci się nie podoba to zmień obywatelstwo, bo zapewne większość obywateli cieszy się z medali Otylii. Odpowiedz Link Zgłoś
sajuz33 Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań 06.08.06, 11:22 a dlaczego niby maja milczeć ci, którym sie nie podoba, że z osoby skrajnie nieodpowiedzialnej robi się idolkę? Myślę, że 90 proc jej fanów, to są dzieci. Jakie wzory osobowościowe są w tym przypadku propagowane? Że niezależne co zrobisz, zabijesz brata, to i tak nic ci nie grozi, bo jestes sławna. Problem polega na tym, ze media zamiast przestac sie ekscytowac wielka otylia, powinny poswiecac wiecej czsasu na uczciwych, skromnych sportowcow, a nie reklamową gwiazdkę. > Co wam do tego, że zabiła brata? Co wam do tego, kiedy i jaki wyrok dostanie? chcialbym wiedziec, czy w moim kraju kara sie ewidentnych przestepcow. tylko tyle. > Jesteście fanami Big Brothera, że wtykacie nosy w nieswoje życie? przeciez ona jest osobą publiczną i nawet jej zalezy, zebysmy sie interesowali jej zyciem. w innym wypadku nie udzielalaby wywiadow. Powiecie > pewnie: "przecież Ona zabiła człowieka, przekroczyła przepisy, jest > niebezpieczna, blablabla", "musi zostać ukarana". Zgoda. > Ale czy wiecie, ile osób ostatnio ginie na drogach?!? Ile osób ma przez to, za przeproszeniem, przesrane do końca życia?!? Myślicie, że jeden przypadek Otylii jak narazie, to dzieki otylii pzresrane zycie ma jej brat, bo nie zyce i jego rodzice, bo nie ma nic gorszego dla rodzicow niz smierc dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.net-serwis.pl 06.08.06, 20:04 > jak narazie, to dzieki otylii pzresrane zycie ma jej brat, bo nie zyce i jego > rodzice, bo nie ma nic gorszego dla rodzicow niz smierc dziecka. To najlepiej jeszcze zapuszkowac im corke to poczuja sie lepiej, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:27 > a dlaczego niby maja milczeć ci, którym sie nie podoba, że z osoby skrajnie > nieodpowiedzialnej robi się idolkę? Myślę, że 90 proc jej fanów, to są dzieci. Otylia, będąc sportowcem jest jednocześnie człowiekiem. I jak każdy człowiek popełnia błędy - ten był wyjątkowo tragiczny w skutkach. Errare humanum est - znasz to? A może TY jesteś ZAWSZE bez zarzutu? > Jakie wzory osobowościowe są w tym przypadku propagowane? Że niezależne co > zrobisz, zabijesz brata, to i tak nic ci nie grozi, bo jestes sławna. Jakoś nie dotarło do twojej pustej główki że prokurator postawił jej zarzut spowodowania wypadku i że sąd orzeknie stosowną karę. A idąc dalej tym tropem, jak oceniasz "wyczyn" Roberta Jansona, który co prawda nie zabił Moniki Kuszyńskiej ale być może "zaledwie" posadzi ją na wózek inwalidzki? jak narazie, to dzieki otylii pzresrane zycie ma jej brat, bo nie zyce i jego rodzice, bo nie ma nic gorszego dla rodzicow niz smierc dziecka. Jak by nie było, brat Otylii nie może mieć przesranego życia gdyż nie żyje. Dostało się amnestię od Giertycha, co? Odpowiedz Link Zgłoś
an_m Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań 06.08.06, 11:15 odnośnie sprawcó wypadków -problem lezy w tym aby takich sytuacji nigdy juz nie stworzyli, i aby inni uczyli sie na ich błędach. Uważam,że są ludzie/w tym pani Otylia, którzy swoja postawą i prawdziwym przeżywaniem tragedii daja pozytywny przykład i stanowia przestrogę dla innych nieodpowiedzialnych, a wysiłek aby dawać coś z siebie dla nas wszystkich, jakoś rekompensuje ich winę, natomiast wszystkim ,którzy podobnie postąpili, zamiast umieszczać we więzieniach gdzie najwyżej zejdą na złą droge za nasze pieniądze-zalecać odbycie wolontariatu - w wymiarze jaki nakaże sąd w szpitalach i ośrodkach rehabilitacyjnych gdzie leczą się ludzie niepełnosprawni, m.inn. ofiary wypadków. Pracuję w takim szpitalu, wolontariusze byliby skarbem-pomocą dla personelu i pacjentów , a o sensie takich kontaktów nie musze nikogo przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Niepelnosprawny na umysle znowu sie odezwal . IP: 203.194.49.* 06.08.06, 13:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Niepelnosprawny na umysle znowu sie odezwal . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:41 Masz siebie na myśli? Jak byś nie zgadł, to było pytanie retoryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 20:40 Słusznie prawicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOL99 Jest na takim etapie: IP: *.orange.pl 06.08.06, 11:16 Mają wezwać przedstawicieli społeczenstwa, którzy tylko podniecają się nieszczęsciami innych, aby mogli wypluc swój jad przed sądem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @@@@@@@ Re: Jędrzejczak: wynik poniżej oczekiwań IP: *.robbo.pl 06.08.06, 12:02 Skąd u Ciebie taka jadowitość. A niby dlaczego sprawa ma być w trybie przyspieszonym, dlatego ,że to Otylia? Moją siostrę na pasach, na zielonym świetle zabiła na miejscu pijana do nieprzytomności lekarka i uciekła z miejsca wypadku/ chirurg/ zamiast udzielić pomocy lub chocby wezwać pogotowie. Dostała 2 lata w zawiasach na 4 po latach postępowania wyjaśniającego.Izba lekarska na nieudzielenie pomocy poszkodowanemu nie zareagowała. Dlaczego Otylia ma być sądzona surowiej niż ta medyczna morderczyni ,której nawet nazwiska nie wolno ujawnić bo to przestępstwo. Z ujawnianiem Otylii nikt problemów nie ma. A ona poza wszystkim jest GWIAZDĄ a nie gwiazdką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor pueblo film fabularny "Pływaczka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 12:58 Pierwsza scena. Mistrzyni za kierownicą samochodu, jedzie szybko, śmiejąc się i rozmawiając z pasażerem (jeszcze nie wiemy, że to brat). Inne samochody mija jak rywali na torze. Cięcie. Retrospekcja. Mała dziewczynka ćwiczy na brudnym basenie w Rudzie Śląskiej, koleżanki próbują wyciągnąć ją na dyskotekę, ale ona ćwiczy, pracuje... Powrót do samochodu. Wciąż wesoła atmosfera. Z głośników wesoła, donośna hip-hopowa muzyka "Suczki".. Otylia wyprzedza kolejny samochód. Cięcie. Retrospektywa. Widzimy pierwsze sportowe porażki i pierwsze sukcesy. Olimpiada, "nasz motylek", etc. Powrót do sceny z samochodem. Brawurowe wyprzedzanie. Kraksa! Huk! Dźwięk karetek. Szpital. Środkowa część filmu to walka o odzyskanie wiary w siebie i podniesienie się po upadku. Ataki prasy, zjadliwe wpisy na forum, etc. Ale Otylia znów wygrywa. W ostatniej scenie filmu minister Ziobro ogłasza amnestię, naród znów ją kocha. Wzruszająca scena Mistrzynie uśmiechającej się przez łzy. Napisy końcowe. To będzie hit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Tytuł: "Dwa lata jak za brata" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.06, 13:03 Happy end powinien być inny: za bohaterką zamyka się brama więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Skad sie biora tacy... jak ty ? IP: 203.194.49.* 06.08.06, 13:24 Mam na mysli kretynow.Duzo tego barachla na forum. Polska ma specyficzny klimat, stosunkowo duza wilgoc i takie 'grzyby' wyrastaja na zawolanie?...Nie jestem tego jednak na 100 procent pewny.Moze to jakies zwyrodnienie genetyczne, ktore objelo spora czesc polskiego narodu ?... Odpowiedz Link Zgłoś
vadek22 Re: Skad sie biora tacy... jak ty ? 06.08.06, 14:00 a dlaczego nie można sie domagać więzienia dla Otylii, skoro np Leppera media nie oszsczedzaly. dlaczego media piętnowaly Leppera a nie piętnują otylii? przez otylie zginął czlowiek. przez leppera zmarnowalo sie troche zboza i ktos dostal po gebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Bo to byl tragiczny wypadek!!! IP: 203.194.49.* 06.08.06, 14:10 Wypadek wynika ze zbiegu okolicznosci,z ktorych jedna jest kosekwencja drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
vadek22 Re: Bo to byl tragiczny wypadek!!! 06.08.06, 14:18 > Wypadek wynika ze zbiegu okolicznosci,z ktorych jedna jest kosekwencja drugiej. ostatnio ziobro wyadal decyzje prokuratorom,zeby karac sprawców pobic dzieci ze skutkiem smiertelnym, jak morderców. dlaczego? bo jesli dorosly bije kilkulatka, to powinien sobie zdawac sprawe, ze moze go zabic. nic tu nie pomogą tlumaczenia, ze on nie chcial zabic. to juz nie bedzie traktowane jako nieumyslne spowodowanie smierci, tylko umyslne morderstwo. tak samo twoja bohaterka. jesli ktos jedzie 150-180 powinien sobie zdawac sprawe, ze moze doprowadzic do tragedii. gdyby nie zlamala prawa, ŚWIADOMIE- bo chyba wiedziala ze przekracza predkosc moze nie doszloby do takiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociaq otylia IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.06, 14:06 jetses super kochamy cie:*******<<ostrowiec Świetokrzyski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta Re: otylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 14:20 Polska to taki kraj gdzie sie pochwala piractwo drogowe, bezmyslność, głupotę , nieodpowiedzialność, szpanerstwo , gdzie jest przyzwolenie na panującą samowolkę i potem tak jest każdy h... na swój strój i tak mu gó... zrobią, bezkarność trwa w nalepsze. Zaostrzyć przepisy drogowe ze szczególnym wodrębnieniem surowych kar dla osób publicznych, koniec ze szpanerstwem, bo to przecież normalni obwatele mogą zginąć, bo się gwiazdeczką we łebach poprzeracało i mówię do tych zagorzałych zwolenników zgiąć mogłeś i ty z rąk gwiazdeczki, oprzytomnij, chyba nie było by już tak fajnie co ? A nie panna Jędrzejczak bezkarnie trzepie kasiorę dalej, bez żadnych konsekwencji, wsytd nigdzie tego nie ma, zaganicą juz dawno by wyrok dostała nawet jak by była samą królową , a co dopiero sportowcem , a to Polska właśnie... Niektórzy ludzie co są w nią ślepo zapatrzeni, by jej z chęcią buty wylizali, prostaki, ludzie przejrzyjcie na oczy ona i tak ma was w d..., jest winna , nie jest świętą krową i karę ponieść musi jak każdy człowiek. A honoru ona to za grosz nie ma, ja bym po takim czymś wycofała się ze sportu na dłużej, ale kasa oczwiście ważniejsza i dała jakieś pieniądze na jakieś pożyteczny cel np. na chore dzieci, biedniejsza by nie była ,ale dla nie ważniejsze, żeby się tylko kasy nachapać, jak wszytskie pseudo gwiazdy zaresztą, zawsze maja w d... za mało zresztą, tylko inne gwiazdeczki nie zabiły człowieka to jest różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz:) Stop wariatom drogowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 18:59 Gratuluję medalu i proponuję w ramach akcji społecznych wystąpić w "Stop wariatom drogowym". Dobrze, że wtedy to było drzewo a nie niewinna osoba. Mnie, Ciebie szanowna czytająca to osobo, i Twojego szarego sąsiada za coś takiego by skazano. A z niej robi się gwiazdę. Dobrze pływa, ale niech odpowiada za głupotę tak, jakbym musiał odpowiedzieć za to ja, Ty i tamta pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubuś Puchatek Jędrzejczak prawdziwa gwiazda! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 19:09 Gwiazda sportu,wielka pływaczka-czy to się komuś podoba ,czy nie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 06.08.06, 19:41 ..mamy do czynienia z jawną kpiną z kpk i kk/ myślę,że najwyższy czas,żeby podjął Pan interwencję w trybie nadzoru nad właściwą prokuraturą. Podobno mamy państwo prawa.Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja1 Re: Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 06.08.06, 19:56 Stanowczo sie nie zgadzam, z sugerowaniem że akurat w Polsce jest duży odsetek małych i zawistnych ratlerków takich jak np. gość czy ironman. To że dużo na tym forum takich piesków szczekających o równości wobec prawa, nie świadczy o tym że taki sam praocent występuje ogólnokrajowo. Nie bądźmy takimi pesymistami. Poprostu internet daje możliwośc takim małym półinteligentom do wypowiedzenia sie. śmieszy mnie to całe ujadanie kilku nieudaczników, prowokatorów rozumiem ale żeby ktos poważnie angażował sie w tą sprawę i nawoływał do sprawiedliwości. Załosne. Odnosząc sie do przepisów prawnych to po pierwsze w takim przypadku sąd zastosuje nadzwyczajne złagodzenie kary (i nadmieniam tu że nie ze względu na jej osiągnięcia niedostępne dla nieudaczników typu ironman) a po drugie "Art. 53. § 1. Sąd wymierza karę według swojego uznania, bacząc, by jej dolegliwość nie przekraczała stopnia winy, uwzględniając stopień społecznej szkodliwości czynu oraz biorąc pod uwagę cele zapobiegawcze i wychowawcze, które ma osiągnąć w stosunku do skazanego, a także potrzeby w zakresie kształtowania świadomości prawnej społeczeństwa. to tyle pozdrawiam pieski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 06.08.06, 23:16 No niestety wykładnia błędna, a nawet szkodliwa społecznie. Art 53 & 1 kk, przyznaje rzecz oczywistą - a to swobodę sądu w kwestii wysokości wymierzonej kary(....) ale przede wszystkim sąd nie może pominąć zawartej w cyt przepisie potrzeby kształtowania świadomosci prawnej społeczeństwa.W przypadku naruszenia art 177 & 2 kk ustawa przewiduje karę do 8 lat pozbawienia wolnosci z możliwością jej złagodzenia do 6 miesiecy.Sąd łagodzi wymiar kary w przypadkach szczególnie uzasadnionych- wskazujacych na to, że sprawca nieumyślnie powodując czyjąś śmierć działał w warunkach wyjątkowo dla niego niekomfortowych i stresujacych, co mogło ograniczyć zdolność do właściwego pojmowania rzeczywistości. W tym przypadku,po stronie obrony lezy wykazanie, że sprawca wypadku istotnie miał uzasadnione powody życiowe, które wprowadziły go w stan ograniczonej poczytalności. Taki "afekt" to np- dramatyczna sytuacja rodzinna, bankructwo, choroba, silny ładynek negatywnego stresu. Nie wiem czy jakakolwiek okolicznośc z wymienionych zaistniała. Natomiast w kwestii cyt świadomości prawnej społeczeństwa, to sąd odstępując od wymierzenia kary właśnie tę świadomość wypacza- ugruntowując ludzi w przekonaniuu, że albo -kodeks karny jest ustawą napisaną dla zwykłych obywateli, i nie dotyczy osób publicznie znanych, albo, że - i to powiem prostym językiem, skoro pani X może olewać prawo o ruchu drogowym, to może to robić każdy z nas. Ja na przykład broniac klienta, któremu odebrano by prawo jazdy za jazdę z prędkością 180 km/h napewno przypomniałbym sądowi, że na takie zachowanie jest nie tylko społeczne przyzwolenie( dowód z dokumentu w wielu postach), ale także taki sposób zachowania na jezdni nie generuje kary, a osobie , która to przestępstwo drogowe popełniła Państwo powinno wnająć na koszt podatników armię psychologów i psychoterapeutów/ pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja1 Re: Panie ministrze Ziobro:))).... IP: *.aster.pl 07.08.06, 19:05 Sorki że donosze sie cytując ale tak szybciej. "Sąd łagodzi wymiar kary w przypadkach szczególnie uzasadnionych ...Nie wiem czy jakakolwiek okolicznośc z wymienionych zaistniała. " Może to jest odpowiedź - § 2. Sąd może również zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary w szczególnie uzasadnionych wypadkach, kiedy nawet najniższa kara przewidziana za przestępstwo byłaby niewspółmiernie surowa, w szczególności: 3) jeżeli sprawca przestępstwa nieumyślnego lub jego najbliższy poniósł poważny uszczerbek w związku z popełnionym przestępstwem Natomiast w kwestii cyt świadomości > prawnej społeczeństwa Bardziej mi chodziło o inne aspekty cyt. przepisu a ty się skupiłes tylko na świadomości. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Powinna siedzieć w więzieniu. Ale widać w tym... IP: 85.128.94.* / *.rotmanka.pl 06.08.06, 19:43 ...kraju są równi i równiejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac was zabilas wlasnego brata suko IP: *.hsd1.wa.comcast.net 06.08.06, 20:58 pal sie w piekle glupia suko, zabilas wlasnego brata swoja arogancja i glupota, pal sie w piekle nie "znowu na szczytach" bydle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 12 Re: zabilas wlasnego brata suko IP: *.aster.pl 06.08.06, 22:27 Pigułki. Znowu zapomniałes łyknąć. I teraz obrażasz własną matkę. I pamiętaj nie wychodź na słonce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dor Jędrzejczak: Cieszę się, że wróciłam na szczyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 00:22 gratulacje!! Odpowiedz Link Zgłoś