Gość: kataryna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 13:29 Podobno Ferguson kopnął butem po tym jak Beckham go opluł za to, że trener obwinił go za drugą bramkę. Mówi się, że niewykluczone, że Beckham odekjdzie z ManU. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www Re: Beckham opluł Sir Alexa IP: 157.25.125.* 18.02.03, 13:43 No to się bawią chłopcy w tym Manchesterze. A Sir Alex do kiedy przedłużył kontrakt? Czy to nie on powinien odejść, zwłaszcza, że juz tak był blisko podjęcia tej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Beckham opluł Sir Alexa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 15:28 Tez mi sie wydaje ze odejscie sir Alexa byloby najlepszym posunieciem. Mowilo sie ze gracze MU spoczeli na laurach, ze osiagneli juz wszystko, ze nie chce im sie grac. Nie chce mi sie wierzyc. Jest wielu graczy, ktorzy przyszli do MU po pasmie sukcesow tego klubu i trudno nazwac ich spelnionymi. Doceniam klase sir Alexa, ale pod jego przywodztwem ten klub nie ewoluuje. Stanal w miejscu, a pilkarska Europa przescignela Czerwone Diably zostawiajac je w drugim rzedzie. Wydaje mi sie ze jedynej swiezej krwi, jakiej ten klub potzrbuje to krew trenerska. Chociaz... jak sobie pomysle ze moglby tam trafic np. pan Engel to... sir Alexie!! Nie odchodz!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Beckham opluł Sir Alexa IP: *.lublin.mm.pl 18.02.03, 16:25 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Podobno Ferguson kopnął butem po tym jak Beckham go > opluł za to, że trener obwinił go za drugą bramkę. > Mówi się, że niewykluczone, że Beckham odekjdzie z > ManU. Jesli to prawda to brawo dla Fergusona, ze nie dal soba pomiatac gwiazdeczkom. Ale trudno mi z drugiej strony uwierzyc zeby mial tak precyzyjne uderzenie...moze powinien byc grajacym trenerem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
campo Re: Beckham opluł Sir Alexa 18.02.03, 16:37 Gość portalu: m04 napisał(a): > Gość portalu: kataryna napisał(a): > > > Podobno Ferguson kopnął butem po tym jak Beckham go > > opluł za to, że trener obwinił go za drugą bramkę. > > Mówi się, że niewykluczone, że Beckham odekjdzie z > > ManU. > > Jesli to prawda to brawo dla Fergusona, ze nie dal soba pomiatac gwiazdeczkom. > Ale trudno mi z drugiej strony uwierzyc zeby mial tak precyzyjne > uderzenie...moze powinien byc grajacym trenerem? ;) Hihi tez mi trudno w to uwierzyc. A moze bylo odwrotnie, najpierw Ferguson trafil Beckhama, a potem ten go oplul?...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bzyk7 Re: Beckham opluł Sir Alexa 18.02.03, 19:03 Jeżeli Beckham opluł ser Alexa, to nie dziwie sie, że ten sie wkurzył. Ale zastanawiam sie, dlaczego w Polsce używają tych bzdurnych angielskich serów przed nazwiskiem. To tylko lokalne grzecznosci, które mogą być używane na wysepkach. Wygląda to jak zazdrość chłopa wobec szlachcica, który ma jakies oznaki lepszosci przed nazwiskiem. W Polsce już szlachty nie ma, wiec podniecają sie serami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Beckham opluł Sir Alexa IP: *.acn.waw.pl 18.02.03, 19:52 Nie sadze zebys mial racje. Tytul, jakikolwiek, jest przyznawany osobie a nie miejscu jego uzywania. Profesor bedzie zawsze profesorem, hrabia zawsze hrabia, sir - sirem, a Olaboga - duchem :) Do ksiedza takze mowisz: ksieze a nie per pan. Tak samo ma sie z tytulami szlacheckimi. Mozna tego nie przestrzegac, ale tytulowanie takie napewno nie jest nieprawidlowe. ps. wcale nie mam kompleksow na punkcie tytulu sir Alexa. Taki z niego szlachcic jak z koziej... niewazne. Tytul dostal za zaslugi, ktore niewatpliwie poniosl a skoro juz takowy ma to czemu go nie uzywac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Beckham opluł Sir Alexa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.03, 20:05 bzyk7 napisał: > Ale zastanawiam sie, dlaczego w Polsce używają tych bzdurnych angielskich serów > > przed nazwiskiem. To tylko lokalne grzecznosci, które mogą być używane na > wysepkach. > > Wygląda to jak zazdrość chłopa wobec szlachcica, który ma jakies oznaki > lepszosci przed nazwiskiem. > W Polsce już szlachty nie ma, wiec podniecają sie serami. "Zazdrość chłopa wobec szlachcica" jak byłeś to łaskaw ująć kazałaby raczej uparcie "Sir" omijać. Nie mam kompleksów wobec szlacheckich tytułów więc nie czuję specjalnego wstrętu przed ich używaniem do określenia osoby, której taki tytuł przysługuje. Odpowiedz Link Zgłoś