marwi75 14.08.06, 15:26 Czy ktos mi może wytłumaczyć dlaczego po jednym przegranym meczu ceny wszystkich zawodników z pierwszej 11 Legii spadły a nie spadła cena np. Eltona który nie grał ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
austria Re: Ceny !!! 14.08.06, 15:56 Bo piłkarze mistrza Polski grają beznadziejnie. Zostali mistrzami więc ich ceny poszły w górę, ale chyba na wyrost. Elton. W tym spotkaniu nie grał, a jeśli okaże się, że zostanie zawieszony na dłużej to jego cena też spadnie Odpowiedz Link Zgłoś
czabik Re: Ceny !!! 14.08.06, 15:57 Ale w każdej kolejce ktoś przegrywa mecz, nierzadko w beznadziejnym stylu :/ Szkoda, ze nie jest tak ze po każdej wygranej ceny w górę, a po każdej przegranej w dół, wtedy zmiany cen rzeczywiście moglyby być istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
adaana Re: Ceny !!! 14.08.06, 18:58 A ja Wam ciągle powtarzam! Ceny zawodników powinny rosnąć po każdej kolejce, w zależności od zdobywanych przez nich punktów w kolejce poprzedniej. A "handel" zawodnikami powinien być umożliwiony dopiero po ogłoszeniu wyników ostatniej kolejki (jeśli kolejka kończy się w niedzielę to w poniedziałek, po ogłoszeniu wyników, można dokonywać roszad w składach, ale już po nowych cenach). Przykład: Zawodnik A w 3 kolejce zdobył 9 pkt. Kosztował 2 mln, ale teraz kosztuje już 2,9 mln (0,1 mln za każdy zdobyty punky). Zawodnik B kosztował 3 mln, ale nie zagrał w 3 kolejce - dalej więc kosztuje 3 mln. Zawodnik C "zdobył" minus 4 pkt w 3 kolejce, więc jego cena spadła o 0,4 mln. Taki system wzrostu cen (0,1 mln za każdy zdobyty punkt) zapobiegnie niepotrzebnym niesnaskom i ułatwi pracę Gazecie. Jedyny minus tej teorii - należy grać od pierwszej kolejki, ale prawdziwi zapaleńcy i tak zaczynają od samego startu. Pozdrowienia wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: Ceny !!! 14.08.06, 19:53 Moje druzyny mają wielu legionistów. W tym przypadku popieram Austrię. Tylko jest jedno ale ... to trzeba robić w ramach systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
marian1001 Re: Ceny !!! 14.08.06, 22:55 jak żuraw czy reiss zdobywali po 25 punktów to ich cena miała wzrosnąć o 2.5 miliona ? :) Odpowiedz Link Zgłoś