Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okrutne walki byków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 12:13
    Jestem zwolennikiem corridy. Byki hodowlane są traktowane w dużo bardziej
    okrutny sposób. Byki przygotowywane do walk mają wszytsko co najlepsze.
    Oczywicie ze względu na duże zyski hodowców odstawiających byki do walk. Byk,
    który jest wyjątkowo waleczny zostaje oszczędzany i ma
    zapewnioną "emeryture". Dożywotnio spędza czas w świetnych jak dla byków
    warunkach, oczywiście jako zwierze ropłodowe, ale warunki bytowania określa
    związek. Corrida to połączenie tańca z szaleństwem i odwagą. Krytykom i nie
    tylko polecam zainteresowanie się tematem. Krzywdzące jest zdanie, że to
    tylko rzeźnia.
    Obserwuj wątek
      • Gość: rafvonthorn Re: Okrutne walki byków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:46
        Jestem przeciwnikiem walki corridy. Szans byk nie ma żadnych, bawią się z nim
        jak kot z myszką. Można przeżyć większe upokorzenie? Ja bym proponował
        wyrównanie szans, ciekaw jestem, czy chłopaki takie by były odważne bez mulety
        i pomocników. Żenada, to jakby się ludzie pasjonowali, że ferrari wygrywa z
        syrenką...
        • Gość: gość Re: Okrutne walki byków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:50
          straszne. Nie chciałabym przeżyć tak męczącej śmierci, jak one. Nie wiem jak
          można być zwolennikiem czegoś takiego. Wątpliwe jest by ten "taniec" podobał się
          bykom. Wolałabym gorzej żyć, niż przeżyć takie cierpienie.
        • Gość: Gość Re: Okrutne walki byków IP: 80.51.122.* 18.08.06, 19:08
          Lepiej zabijać prądem elektrycznym. Trochę bardziej boli niż estocada, ale jakie
          to "humanitarne"!
          • Gość: motor20 Re: Okrutne walki byków IP: *.chello.pl 18.08.06, 20:09
            czyli skoro zabijanie pradem jest gorsze, to corrida jest ok?
          • Gość: MeDaN Re: Okrutne walki byków IP: *.versanet.de 18.08.06, 22:21
            A kto dal nam wogole prawo do zabijania?
        • Gość: tom wstyd dla homo z XXI wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 10:36
          zabawa zyciem...szoł małp cieszacych sie na widok krwi...zenujacy poziom debilizmu.kropka
          • Gość: Porter Z bykami to akurat walcvza hetero... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.07, 02:32
            jak w temacie
      • Gość: Ulti_x Re: Okrutne walki byków IP: *.Red-80-38-183.staticIP.rima-tde.net 18.08.06, 17:53
        Entre el Atlántico y el mar Méditerráneo hay una tierra de mar y mucho sol
        Que desde anta?o se viene practicando una asquerosa y sucia tradición
        Un individuo vestido de payaso tortura y martiriza hasta la muerte a un animal
        Y el graderío estalla de locura cuando el acero anuncia su final.

Banderilleros sedientos de violencia van torturando sin ninguna compasión
        Los picadores prosiguen la matanza acentuando punzadas de dolor
        Malherido, enviste con bravura contra el frío del acero que destroza su interior
        Agonizando en un charco de sangre, el puntillero remata la función.

Festejo, criminal, vergüenza !!!

Torero, eres la vergüenza de una nación
        Torero, eres la violencia en televisión
        Torero, eres asesino por vocación
        Torero, me produce asco tu profesión

Llamar cultura al sadismo organizado, a la violencia, a la muerte o al dolor
        Es un insulto a la propia inteligencia, al desarrollo de nuestra evolución.
        Tu indiferencia les hace poderosos, manifiesta tu repulsa a la fiesta criminal
        No colabores con un juego de dementes, taurinos al código penal.

Torero, eres la vergüenza de una nación
        Torero, eres la violencia en televisión
        Torero, eres asesino por vocación
        Torero, me produce asco tu profesión

• Gość: Torero Re: Okrutne walki byków IP: 80.51.122.* 18.08.06, 19:13
          ¡Vaya, otro gilipolla en este foro!
          • Gość: otro gilipolla Re: Okrutne walki byków IP: *.Red-88-9-247.dynamicIP.rima-tde.net 18.08.06, 20:10
            Wybralem sie raz na Ventas obejrzec corride. A potem jeszcze wiele razy
            widzialem fragmenty na TVE. I szczeze mowiac, nie wiem, co Hiszpanie widza
            w "toros". Wg mnie nie jest to sport. Ani sztuka, mimo iz pretenduje nia byc.
            Tradycja hiszpanska? To na pewno. Ale inne narody w miare postepu
            cywilizacyjnego wyzbyly sie takich form prymitywnej "rozrywki". Rozrywka? Jak
            kino, teatr, mecz pilkarski? Abstrachujac od katowania byka, corrida jest
            potwornie, ale to potwornie NUDNA. W ciagu 2 godzin trzeba zarznac 6 zwierzat,
            z czego pewnie 5 sikajac ze strachu w piach wyczekuje na nieuniknione. Jeden
            moze z szesciu drazniony rzuca sie i niektorym moze sie to podobac. Mnie nie.
        • Gość: MeDaN Re: Okrutne walki byków IP: *.versanet.de 18.08.06, 22:47
          Po pierwsze: Jestes tloku na polskim forum, obowiazuje wiec jezyk polski. Po
          drugie: Popisujac sie wlasnie tutaj znajomoscia hiszpanskiego, dajesz sam sobie
          swiadectwo. A moze zapomnielismy juz mowy ojczystej?
      • dulcinea_del_toboso Okrutne walki byków 18.08.06, 18:16
        Nie wiem jak mozna bylo podpisac te zdjecia "uczta dla zmyslow". Dla jakich
        zmyslow? sadystycznych? Byki sa tylko narzedziem w rekach ich oprawcow,
        otumanione narkotykami (inaczej zaden matador nie mial by szans przeciwko nim),
        skazane na powolne wykrwawienie sie i w koncu zabite na oczach wiwatujacego
        tlumu. Coz za "uczta dla zmyslow"! Brawo redakcja za umilanie nam popoludnia
        tym pieknym spektaklem. Dziekuje, postoje...
      • Gość: Fernando Re: Okrutne walki byków IP: *.chello.pl 18.08.06, 18:21
        szkoda, że tak niewielu "bohaterskich" torreadorów ginie w corridzie, gdyby tak
        zostały odwrócone proporcje, może wreszcie zaprzestanoby tego sadystycznego
        widowiska
        • Gość: kora Re: Okrutne walki byków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.06, 19:01
          dokładnie niech pokaża ilu facetów ginie w tych walkach a ile byków ???!!
        • Gość: Racja xD Re: Okrutne walki byków IP: 217.153.221.* 18.08.06, 19:02
          Wg.mnie gdyby szanse byly wyrownane...to moshe by i bylo widowisko...;Pp wiem
          ze mam jakies sklonnosci sadystyczne...chcialbym aby wiecej matadorow ginelo na
          tych walkach poniewaz sa...oni uwazani za wielkich bohaterow a tak naprawde to
          nie jest trudne...byki sa ...naćpane przy walce w dodatku prze dwypuszczeniem
          na arena naklówane..pika...i zostaiwanie na kilka godzin..aby sie powoli
          wykrwawilaly i wchodzi taki Matador...najpierw biega w kolko a kiedy byk jest
          juz naprawde zmeczony to w bija mu 4 piki...a nastepniewbija w niego miecz ;
          ( ;/
          • Gość: Zwolennik Re: Okrutne walki byków IP: 80.51.122.* 18.08.06, 19:23
            I po co takie bzdury pisać. Trzeba zobaczyć korridę, najlepiej z kimś, kto
            wytłumaczy o co chodzi, a potem opiniować. Nie każda korrida kończy się zabiciem
            byka na arenie, jest wiele odmiam w zależności od regionu i państwa. Faktem
            jest, że wszystkie byki zabija się. Tak w Polsce, jak i w Hiszpańii, Meksyku,
            czy Francji. W Polsce zdaje się prądem elektrycznym - to straszny widok i
            zwierzę się bardzo męczy, nieraz trzeba kilka razy przłożyć elektrody... To
            potworne...
            • Gość: melrose@op.pl Re: Okrutne walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 18.08.06, 19:45
              Gość portalu: Zwolennik napisał(a):

> I po co takie bzdury pisać. Trzeba zobaczyć korridę, najlepiej z kimś, kto
              > wytłumaczy o co chodzi, a potem opiniować.

tu zapewne wiekszosc komentujacych corride widziala jedynie na zdjeciach lub
              tylko o niej czytala artykuly. a wydawac opinie najprosciej

____

corrida.kaleidoscope.pl
              • cyberrafi Torreadorzy to żałosne dupki 18.08.06, 20:06
                Tak czy inaczej faktem jest, że ci "bohaterowie" jedynie dobijają skrajnie
                wymęczone i poranione zwierzaki. Do tego taki byk ma na wszelki wypadek
                spiłowane rogi. Corrida nie ma nic wspólnego z prawdziwą walką. Ciekawe co by
                się stało gdyby taki jeden z drugim spotkał się oko w oko ze zdrowym i
                wypoczętym bykiem? Myślę, że zanim zostałby rozniesiony zdążył by jeszcze
                narobić w gacie.
              • swawolny.diabel Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:14
                > tu zapewne wiekszosc komentujacych corride widziala jedynie na zdjeciach lub
                > tylko o niej czytala artykuly. a wydawac opinie najprosciej

no i co że widziała tylko na zdjeciach. czy to z tego powodu nie mogą miec
                własnego zdania?
                wojny, i zbrodni wiekszosć ludzi takze nie widziała osobiście wiec moze także
                nie powinni zabierać głosu w tej kwestii.

• Gość: iceman Re: Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 00:05
              W Polsce ze zwierzętami rzeźnymi nie obchodzą się bardziej okrutnie niż, np. w
              Hiszpanii, Włoszech, itd.
              Natomiast według moich być może niedokładnych informacji Hiszpanie lubują się w
              dręczeniu zwierząt przy różnych świetach, m.in. kościelnych. Czytałem gdzieś o
              zwyczaju zrzucania bodaj kozy z wieży kościoła. Czy ktoś wie więcej na ten
              temat? Chętnie się dowiem. Pozdrawiam
      • Gość: Edek A jak to się ma do przepisów UE? IP: 217.153.99.* 18.08.06, 19:12
        Jak wiadomo Unia Europejska stara się uregulować wszystko, łącznie z krzywizną
        banana czy temperaturą w kurniku. Największy akcent kładzie się tam na regulacje
        dotyczące właściwej hodowli i traktowania zwierząt (polskie krowy miały
        paszporty unijne na długo przed Polakami).
        Co na te krwawe jatki w Hiszpanii mówia biurokraci unijni?
      • Gość: muzol Okrutne walki byków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:13
        HAŃBA EUROPY!!!
        • Gość: MUZOL Re: Okrutne walki byków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:18
          jestem oburzony tym jak WY (redakcja gazety.pl) mozecie tak nazwac ten post -
          uczta dla zmysłów - skandal!!!!!!!!! no chyba ze to jest zamysł celowy. ale
          mimo wszystko uwazam ze powiinnisie to zmienic i bardziej liczyc sie ze slowami
          i opisem
      • Gość: anna Okrutne walki byków IP: *.devs.futuro.pl 18.08.06, 19:16
        Co to znaczy, że to jest tradycja? Co to znaczy??? To jest nieludzkie,
        niezrozumiałe i niewyobrażalne okrucieństwo! Jeśli to nazywa się tradycją, to
        najwyższy czas tę tradycję zmienić! Dla mnie to hańba, prymitywizm.
      • Gość: kj corrrida w Nimes -zdjecia IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 18.08.06, 19:19
        www.kaleidoscope.pl/thumbnails.php?album=145
        Galeria zdjęć Kaleidoscope.pl - Les arenes de Nîmes Corrida
      • Gość: ???? Re: Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:24
        www.youtube.com/watch?v=Nn83EQyywSU
        • premillo Re: Okrutne walki byków 19.08.06, 00:56
          az mi sie niedobze zrobilo od ogladania tego filmiku, a poze tym Hiszpanie to
          dziwny narod.
          • Gość: Realista Re: Okrutne walki byków IP: 80.51.122.* 19.08.06, 11:03
            Oglądnij sprawozdania z ul. Wiejskiej, to zobaczysz, co to jest na prawdę dziwny
            kraj ;-)
        • Gość: przerażona Re: Okrutne walki byków IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 19.08.06, 09:17
          straszne!
          jak można!?
          :(
        • Gość: pobre diablo Re: Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 10:01
          Gość portalu: ???? napisał(a):

> www.youtube.com/watch?v=Nn83EQyywSU
          No i tu własnie jest zawarta cała odpowiedź dla tego miłego zwolennika,
          tej "nietylko rzeźni",który pojawił się tu na początku.
          Ale w jednym z nim się zgadzam - to rzeczywiście jest szaleństwo.Paru kaprawych
          palantów udowadnia sobie, że są mężczyznami poprzez sadystyczne wbijanie
          sztyletu między rogi ogłupiałego byka. A może choć raz wyrównać szansę i
          zaplikować terrero szprycę przeznaczoną dla byka.
      • Gość: eska Re: Okrutne walki byków IP: *.bulldogdsl.com 18.08.06, 19:35
        Człowiek który dla rozrywki moduje zwierzę to zwykła bestia.Przykro jest patrzeć
        jak ludzie ogladają to z zapartym tchem wiedząc że byk i tak zginie wykrwawiając
        się. Nigdy nie zrozumiem jak ludzie na to przyzwalają mordowac dla zabawy moja
        propozycja moze tak dwoje ludzi zarzynających się dla zabawy bedą uprzyjemniać
        setkom ludzi wolny czas?
      • Gość: zdziwiony Okrutna niewiedza IP: 80.51.122.* 18.08.06, 19:37
        Następne skretynienie! Nie wiem,czy autora zdjęć, czy redaktora. Od kiedy to
        korrida należy do sportu? Co za idiota to wymyślił? Dobre sobie... No i trudno
        dziwić się komentującym, też pewnie pomyśleli, że to taki "krwawy" sport...
        Poziom szkoły Giertycha już zaczyna działać, cha, cha, cha,
        Amnestja dla komentujących ;-)
      • Gość: wic Re: Okrutne walki byków IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.06, 19:37
        Artykuł ze zdjeciami trafił, jak widzę, do działu "Sport". Corrida ma tyle
        wspólnego ze sportem, co stary kalosz z samolotem. Obrzydliwe widowisko dla
        prymitywnych, spragnionych widoku krwi mas. Pomijam licytację, które byki mają
        gorzej, te rzeźne, czy te arenowe. Ja nie pojmuję, jak można sobie robić
        rozrywkowe widowisko z męczeńskiej śmierci tych biednych zwierząt(!!!)
        • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 19:46
          Taaak, jajlepiej jak wszyscy bysmy sie zachwycali figurowa jazda na lyzwach i
          baletem.
          • Gość: ycbo Re: Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:02
            Wierzyć mi się nie chce że wśród wpisujących się jest tyle ślepych degeneratów
            znajdujących zadowolenie w bestialskim znęcaniu się idioty (u nich nazywa się
            to maczo)w koronkowych gaciach nad tym biednym zwierzęciem.
            Uniia Europejska czepia się rozmiarów ula z przczołami a przymyka oko na to
            sku..syństwo w katolickiej hiszpanii.
      • Gość: eNDe Re: Okrutne walki byków IP: *.e-wro.net.pl 18.08.06, 19:54
        Równie dobrze można by do dziś kultywować tradycje walk gladiatorów i określać
        to jako "połączenie tańca z szaleństwem" i nazywać to sztuką i cennym elementem
        kultury.

www.youtube.com/watch?v=Nn83EQyywSU
        www.anticorrida.com
      • Gość: gt Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:55
        To jest straszne. Jak można się tak znęcać nad zwięrzętami?? W IMIĘ CZEGO???
        Rozrywka dla ograniczonych ludzi, którzy sami nie potrafią zająć się czymś
        pożytecznym.
        • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 20:07
          I imie czego? To sie nazywa TRADYCJA...
          Ja naprzyklad naleze do Green Peace i dalej nie
          moge zrozumiec dlaczego sie wycina tyle setek drzew iglastych w Grudniu?
          W imie czego? przeciez te drzewa nam tlen daja!!!!
          Walka jest okrutna - dlatego sie nazywa walka - jak by byk biegal
          na okolo do by sie to nazywalo Tancem albo sztafeta 4X100.
          W Hiszpanii ceni sie Toeradorow za odwage i tak naprwde to trzeba ja miec jak
          rozpedzone Bydle 400Kg biegnie na ciebie z szybkoscia 30 km/godz...

• Gość: heluvald GW zeszla na psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:15
            Dla mnie to oczywista prowokacja. Niesmaczne artykuly o bykach są tylko po to żeby
            ludzie z sumieniem komentowali i ożywiali dyskusję. Poza tym latwiej wywolać
            sensację kilkoma tandetnymi zdjęciami nieuków w koronkowych gaciach (
            uniwersytetów to ci rzexnicy raczej nie pokonczyli)niż napisać dobry artykul.
            Ostatnio w tym portalu trafiam na same blędy skladniowe, nierzetelne informacje
            (skandalem byl artykul o premierze Koizumim w świątyni Yasukuni- takie coś to do
            gazetki w podstawówce). Chyba gazeta zaczęla zatrudniać z oszczędności
            gimnazjalistów albo alkoholików z jakiegoś przytulku. Czas zmienić portal.:/
          • cyberrafi Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 20:19
            Odwaga? Nie rozśmieszaj mnie. Torreador zaczyna swoje popisy gdy byk praktycznie
            już dogorywa. Jest jak ta małpa z przysłowia, która ciągnie za ogon umierającego
            lwa. Nie miałbym nic przeciw corridzie gdyby odbywała się na sprawiedliwych
            zasadach. Tylko, że wątpię czy któryś z tych plastikowych maczo by się wtedy
            odważył wziąć w niej udział.
            • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 20:25
              Pickador (To ten pan na koniu z lanca- i to on "oslabia" byka) wlacza sie do
              walki kilka minut po rozpoczeciu tak ze Tooerador jest sam na sam ze swiezym
              bykiem przez pierwsze pare minut... No pewnie! jak by walka byla rowna to juz
              by nigdzie nie bylo Tooreadorow.... kto by chial taka prace....
              • cyberrafi Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 20:31
                Jak są takie świeze to niby dlaczego ruszają się jak muchy w smole? Może dlatego
                że życie im zbrzydło i pragną popełnić samobójstwo?
                • Gość: melrose@op.pl Re: Okrutne walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 18.08.06, 21:08
                  cyberrafi napisał:

> Jak są takie świeze to niby dlaczego ruszają się jak muchy w smole? Może dlateg
                  > o
                  > że życie im zbrzydło i pragną popełnić samobójstwo?

uwazasz ze ruszaja sie jak mucha w smole?ciekawe spostrzezenie, gdzie to widziales?
                  bo ja na przyklad mialam calkiem inne wrazenie
            • Gość: melrose@op.pl Re: Okrutne walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 18.08.06, 20:25
              cyberrafi napisał:

> Odwaga? Nie rozśmieszaj mnie. Torreador zaczyna swoje popisy gdy byk praktyczni
              > e
              > już dogorywa.

nie masz racji
              chyba ze Twoja definicja "dogorywania" jest jakas inna od tej ogolnie przyjetej

i nie oceniaj matadorow/toreadorow po ich ubiorze - to tylko jakis element
              widowiska. jakby wystapil w dresie zmienialoby to cos?
      • Gość: tradycjonalista Re: Okrutne walki byków IP: *.resetnet.pl 18.08.06, 20:25
        Palenie na stosie to też europejska tradycja! Dlaczego ją zarzucono? Takie
        piekne fotki możnaby strzelać.
        • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 20:27
          drzewo i smola podrozaly....
      • Gość: normalny Re: Okrutne walki byków IP: *.resetnet.pl 18.08.06, 20:37
        Gość który udowadnia swoją wątpliwą męskość przez znęcanie się nad zwierzęciem
        to dla mnie mięczak i śmieć. Tacy "bohaterowie" zapewne srają w gacie, kiedy
        trzeba wieczorem przez park przejść. Ale na arenie to są wielcy macho, bo wiedzą
        że nic im nie grozi.... Żenada i zniewieścienie w absurdalnym wydaniu.
        • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 20:47
          No jak ty jestes takim bohaterem bo w nocy przez park umiesz przebiec to
          przepraszam - po prostu nie wiedzialem z kim tutaj mi przyszlo dyskutowac...
          teraz wiem! To ze wielu sie nie podoba Torros to nie jest tajemnica, jest inna -
          sport?walka? ciezko powiedziec - dlaczego? bo tego nie rozumiemy - dlatego...
          Ale to zeby od razu ich od smieci wyzywac i smiac sie z ich spodni to tylko
          swiadczy o ograniczeniu intelektualnym odsoby ktora to napisala...
          • Gość: normalny Re: Okrutne walki byków IP: *.resetnet.pl 18.08.06, 20:58
            Do inwektyw pod moim adresem nie będę się odnosił, bo świadczą one raczej o
            Tobie a nie o mnie. A co do zdania:
            >sport?walka? ciezko powiedziec - dlaczego? bo tego nie rozumiemy - dlatego...

Gdybyśmy poszli dalej tym tokiem rozumowania to możnaby dojść do wniosku, że
            bicie żony to także sport i walka, bo w końcu..."nie rozumiemy tego"
            • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 21:04
              Wow, logike i rozumowanie zostaw w spokoju. Nie wychodzi ci to.
              Jak ty zes "wydedukowal" z tego bicie zony to nie wiem - moze to po tym jak
              przez park przeszles?
              • Gość: normalny Re: Okrutne walki byków IP: *.resetnet.pl 18.08.06, 21:10
                Gość portalu: t34 napisał(a):

> Wow, logike i rozumowanie zostaw w spokoju. Nie wychodzi ci to.
                > Jak ty zes "wydedukowal" z tego bicie zony to nie wiem - moze to po tym jak
                > przez park przeszles?

Poziom tego "argumentu" tylko potwierdza tezę, że jaki "sport" tacy jego
                zwolennicy....
                • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 21:16
                  taaaak, masz racje. Szachy!!!!
                  Nie musisz robic copy/paste - jak wiem dobrze co napisalem.
                  I tak samo czytam to co ty napisales...
                  To ze my nie mozemy czegos zrozumiec co jest mocno zakorzenione
                  w narodzie to nie robi to z tego narodu idiotow i mordercow...

• Gość: normalny Re: Okrutne walki byków IP: *.resetnet.pl 18.08.06, 21:24
                    Przypisywanie komuś twierdzeń, których nie wygłosił to raczej prymitywny sposób
                    dyskusji. Po ra pierwszy zrobiłeś to pisząc, że wyśmiewam się z czyichś spodni
                    (jeżeli znalazłeś to w moich postach, to proszę o cytat). Teraz z kolei
                    sugerujesz, że uważam naród za idiotów i morderców. Będzie więcej takich "kwiatków"?
                    • t34 Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:36
                      Tak, moja wina, nie nazwales ich idiotami ale smieciami i mieczakami....ktorzy
                      sraja w gacie jak trzeba przez park przejsc.... Kto tu jest prymityw....
                      Nic - ale za to fajne masz parki.

• Gość: normalny Re: Okrutne walki byków IP: *.resetnet.pl 19.08.06, 00:54
                        Czasami ręce opadają kiedy próbuje się reagować na chamstwo argumentami.....ale
                        spróbuję jeszcze raz, tym razem dużymi literami, bo mam wrażenie że rozmówca
                        dostał maturę od ministra (brak umiejętności czytania ze zrozumieniem) :W KTÓRYM
                        POŚCIE ZNALAZŁEŚ TEZY KTÓRE MI PRZYPISAŁEŚ? NIE ZNALAZŁEŚ? TO ZACZNIJ NOWY TEMAT
                        ZAMIAST ODWRACAĆ KOTA OGONEM!
                        • nicnieszkodzi Re: Okrutne walki byków 19.08.06, 02:07
                          Pan t34 najwyraźniej postrzega swiat przez pryzmat czterech paskow na swym
                          dresiku. Nie warto wdawać sie w dyskusje, bo takich pustakow to tylko
                          nobilituje... Najwieksza frajde maja gdy ktos sie znizy do ich poziomu. Zenada.
              • Gość: adsfsaf Re: Okrutne walki byków IP: *.crowley.pl 18.08.06, 23:01
                przeszles??? a moze przeszedles???
        • Gość: melrose@op.pl Re: Okrutne walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 18.08.06, 21:07
          faktycznie, na tych zamieszczonych zdjeciach to widac jak im "nic nie grozi"
        • Gość: heluvald Re: Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 21:59
          Wypraszam sobie zniwiescienie!!!!Kobiety rzadiej takie glupoty robią, drogi Panie!!!
      • pixelpainter Zawsze stoje za bykiem, www.gs-arts.nl 18.08.06, 20:59
        Zawsze stoje za bykiem, www.gs-arts.nl
        • yggdrasill Re: Zawsze stoje za bykiem, www.gs-arts.nl 18.08.06, 21:12
          t34, mam sugestię na przyszłość: jeśli głosisz poglądy tego typu, nie
          przyznawaj się jednocześnie, że należysz do GP. To nie podnosi Twojej
          wiarygodności, raczej szkodzi wizerunkowi tej organizacji.
          • Gość: t34 Re: Zawsze stoje za bykiem, www.gs-arts.nl IP: 206.172.35.* 18.08.06, 21:20
            Dobra, dzieki za sugestie.
            Czy Twoje wiarygodne poglady podnosza wizerunek GP?
      • swawolny.diabel Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:20
        a jestem przeciwnikiem walk. to poprostu żenujące. Zgraja facetów osacza
        jednego byka na arenie by go ostatecznie ubić dla rozrywki gawiedzi.
        robi sie widowisko by paru dupków mogło popisać sie i czuć ze dokonali rzeczy
        niezwykłej i po kilkudziesieciu minutach zrobić to co jeden rzeźnik mógłby
        załatwić jednym uderzezniem młota.
        jakie do podobne do igrzysk w staożytnym rzymie. plebs chce wina chleba i
        igrzysk to mu sie je daje.
        • yggdrasill Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:25
          t34, jeśli wypowiadam sie w duchu kompletnie odmiennym od założeń organizacji,
          nie afiszuję sie jednocześnie z faktem, że coś mnie z nią łączy.
          Satysfakcjonująca odpowiedź?
          • t34 Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:29
            Nie, jakie sa zalozenie ten organizacji?
            • yggdrasill Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:32
              Jeśli nie wiesz, może jeszcze raz rozważ członkostwo. Albo wejdź na
              www.greenpeace.pl, tam się wszystkiego dowiesz.
              • t34 Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:40
                Masz racje, organizacje mi sie pomylily...
                • yggdrasill Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 21:58
                  Najwyraźniej. Chyba, że GP zaczął propagować uśmiercanie zwierząt dla sportu...
                  • Gość: vxvxcvb Re: Okrutne walki byków IP: *.crowley.pl 18.08.06, 23:03
                    tylko "chleba i igrzysk"
      • Gość: Mujer Latina Okrutne walki byków IP: *.acn.waw.pl 18.08.06, 22:02
        Corride trzeba zrozumiec, bo jesli nie ma sie pojecia o co w niej chodzi, mysli sie ze to rzeznia. Nie
        mam zamiaru wdawac sie w bezsensowne dyskusje, bo wiekszosc Polakow nawet nie wie nic o
        zasadach corridy. Co do zdjec sa zaskakujaco brutalne, osobiscie nie widzialam matadores w az takich
        opalach. A na ostatniej fotce znajomy matodor:) OLE!
        • Gość: t34 Re: Okrutne walki byków IP: 206.172.35.* 18.08.06, 22:08
          usted no puede explicar cualquier cosa a esa gente.
          Lo que es diferente es malo.
          • Gość: Mujer Latina Re: Okrutne walki byków IP: *.acn.waw.pl 18.08.06, 22:19
            Verdad, verdad..me gusta mucho la corrida desde estos vacaciones junto de Malaga. Y no soy
            insensible viejecita. Tengo dieciseis anos. Espana es mi pasion.
            Polacos no comprenden . !Que lastima!
            • t34 Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 22:28
              Se es un rato largo puesto que escribí en español... Viejecita ??? 16 !!! no me
              digas!!! Tengo que ir a la casa. El trabajo
        • Gość: melrose@op.pl Re: Okrutne walki byków IP: *.73.1311O-CUD12K-02.ish.de 18.08.06, 22:26
          ja widzialam matadora w podobnych opalach jak na zamieszczonych zdjeciach, choc
          te gazetowe faktycznie ukazuja, ze corrida to nie jest spacer matadora z
          ociezalym bykiem.
          zgadzam sie z Mujer Latina - corrida robi wrazenie i trudno na poczatku sie do
          tego nawet przed samym soba przyznac.
          byc moze jakies pierwotne instynkty w czlowieku sie odzywaja?:-)

• Gość: Edyta Okrutne walki byków IP: *.demon.co.uk 18.08.06, 22:02
        Ludzie jak mozna powiedziec, ze to jest piekne??? Opamietajcie sie!!! Spojrzcie
        w oczy tym zwierzetom,ja tam widze cierpienie! Tylko czlowieka bez serca bawia
        takie widowiska! Dla mnie to jest okrutne!
      • Gość: barbarity to BarBarzyństwo i Syf! IP: 217.97.193.* 18.08.06, 22:06
        dla prymitywnej gawiedzi, prymitywnego tłumu żądnego krwi. Ludzie mający trochę
        moralności brzydzą się taką "rozrywką" i wolą bezkrwawe spektakle, bez przemocy
        i mordu (no chyba że na niby jak np. w teatrze). Corrida to dla hołoty, która
        lubi znęcanie się bo co to za "walka" człowieka z bykiem jak wiadomo że i tak
        byk jest bez szans i na pewno zginie? Niech taki cwaniaczek z corridy stanie oko
        w oko z równym sobie przeciwnikiem albo nawet niech to będzie byk ale on o
        gołych rękach i wtedy będzie ciekawiej bo nie wiadomo kto zginie. Proponuję
        urządzić walki gladiatorów - to będzie bardziej sprawiedliwe bo debile nie
        szanujący swojego życia zawsze się znajdą a tym samym oszczędzi się cierpienia
        niewinnym istotom, które są za nic skazywane na taki okrutny los.
        • yggdrasill Re: to BarBarzyństwo i Syf! 18.08.06, 22:16
          Usas espanol cada vez cuando no sabes que decir?
          • t34 Re: to BarBarzyństwo i Syf! 18.08.06, 22:17
            Que no estoy ablando con tigo...
            • yggdrasill Re: to BarBarzyństwo i Syf! 18.08.06, 22:21
              Claro. Ya me voy. Puedes seguir escribiendo tonterias, hombre.
              • t34 Re: to BarBarzyństwo i Syf! 18.08.06, 22:32
                naprawde? moge?
                Nie wiem jak mam dziekowac...
                Nic przyjemnego piatku zycze pomimo ze sie nie zgadzamy za bardzo.
                Green Peace? eh?

• Gość: MeDaN Re: Okrutne walki byków IP: *.versanet.de 18.08.06, 22:16
        Zapomniales jeszcze spytac sie byka o zdanie. Gladiatorzy tez mieli, w
        porownaniu do innych niewolnikow, niemal luksusowe warunki a najlepsi dostawali
        nawet "przepustke" do wolnosci. Byk, jak i kazde inne zwierze, nie wylaczajac
        czlowieka, ma prawo do samostanowienia. Niestety, wydaje nam sie, ze wszystko
        wokolo nalezy do nas i nam musi sie podporzadkowac. Jakze bardzo mylimy sie!!
      • Gość: MeDaN Re: Okrutne walki byków IP: *.versanet.de 18.08.06, 22:16
        Zapomniales jeszcze spytac sie byka o zdanie. Gladiatorzy tez mieli, w
        porownaniu do innych niewolnikow, niemal luksusowe warunki a najlepsi dostawali
        nawet "przepustke" do wolnosci. Byk, jak i kazde inne zwierze, nie wylaczajac
        czlowieka, ma prawo do samostanowienia. Niestety, wydaje nam sie, ze wszystko
        wokolo nalezy do nas i nam musi sie podporzadkowac. Jakze bardzo mylimy sie!!
      • Gość: limoncella Okrutne walki byków IP: *.chello.pl 18.08.06, 22:22
        To jest okrutne!Robienie zabawy,ktora okryta jest cierpieniem zwierząt!Powinno
        sie tego zabronić!Jak można w taki sposob traktować zwierzę?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka