Gość: Mariuszek Lat 14 IP: *.chiba.ocn.ne.jp 21.12.06, 16:17 ludzie typu Lepper,Lyzwinski,Berger z jej Ku..kami w oczach powinin juz dawno odejsc od wladzy..itd itc WSTYD i HANBA !!! ZA ROK SAMOOBRONY NIE BEDZIE w SEJMIE !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ja Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.c31.msk.pl 22.12.06, 20:09 Lappera nie lubie, ale jeszcze bardziej nie lubie Giertycha... blee.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gall XXI w. Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.12.06, 15:54 co tacy naiwni jestescie ?!... kazda partia ktora byla , jest i bedzie sklada sie z samcow ktorzy zawsze beda sie slinic na kobiety . To ze o tej jest akurta glosno , nie swiadzcy o tym ze w innych partiach tego nie ma . Jest , tylko ze dobrze to maskuja . Tym bardziej jesli za taka partia stoi wielki biznes i ludzi wyksztalceni , ci to dopiero potrafia sie maskowac aby nigdy nic na jaw nie wyszlo . wiec ruszcie troche glowa i myslicie jak to co jest ukryte , odslonic . Juz rzymianie jedli i kopulowali na leząco . czy wy naprawde myslicie ze inne partie sa OK , a tylko ta jedna be ? ... :) to nie znacie zycia . Zobaczycie jak sie wam poglady zmienia za okolo 10 lat . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter A pamietacie Iwińskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.06, 20:03 Kiedyś macał w czasie delegacji tłumaczkę, co zarejestrowała kamera. I jakoś te same czerwone szmaty, które teraz płaczą nad tym qrwiszonem, Anetą K. siedziały cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: A pamietacie Iwińskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 04:04 chyba się zagalopowałeś.... nie każde macanie to od razu jest molestowanie/wykorzystywanie seksualne. Jeśli macana się nie skarży to znaczy że nie ma nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: A pamietacie Iwińskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 05:16 No to p. Anetka tez się nie skarżyła przez parę lat. Czyli nie było to molestowanie. A teraz nagle zaczęła, więc jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: A pamietacie Iwińskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 14:07 To że siedziała cicho nie znaczy że niczego nie było... jednak w końcu się poskarżyła- mogła się wstydzić, bać, ale z drugiej strony mogła czerpać z tego przyjemność, pieniądze. Mogło też niczego nie być, a cała afera to jedna wielka mistyfikacja:). Niech prokuratura zbada i oceni jak było naprawdę, bo inaczej tego się chyba nie da sprawdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: A pamietacie Iwińskiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 14:17 Zważywszy, że sama nie wie, z kim ma dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: A pamietacie Iwińskiego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:37 roznica jest tylko taka ze ani Miller ani Iwinski zadnej rewolucji moralnej nie zapowiadali. Nie myslalem ze tego dozyje, po Rydzyku Lyzwinski i Lepper zasluzyli sobie zeby sam Porter ich bronil. Zastanawiam sie czy jest jeszcze jakas polka nizej czy osobnicy spod zanku bialo-czerwonego krawata to samo dno dna? Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 trzeba być na bieżąco z linią partii... 26.12.06, 19:56 Gość portalu: Razorfan napisał(a): > Nie myslalem ze tego dozyje, po Rydzyku Lyzwinski i Lepper zasluzyli sobie > zeby sam Porter ich bronil. Porter stara się być na bieżąco z linią partii. a dla partii Samoobrona jest na przemian dobra i zła kilka tygodni temu napisałem na forum: "mieliśmy mieć IV RP, a mamy II PRL i nowego Gomułkę - wzruszający wiec w stoczni, brakowało tylko zdjęcia z sarenką (Bierut miał takie). albo nowego Lenina. gdy słucham wizjonera Kaczyńskiego, dla którego Samooborna jest na przemian "wycieraczką SLD", "siłą stabilizującą" i "dziełem służb" przypominają mi się słowa wybitnego radzieckiego dysydenta Bukowskiego. pewna rodzina w Moskwie, u ktorej mieszkał, miała problemy z dostaniem papieru toaletowego. na szczęście na rynku były dzieła Lenina, wydane na dobrym miękkim papierze. za każdym razem gdy Bukowski miał potrzebę wyrywał pare stron. kiedyś zaczął je z nudów czytać i zauważył ze zdumieniem, że Lenin wielokrotnie sam sobie przeczy. pewne zjawiska, pewni ludzie, pewne środowiska, były uznawane przez niego za pozytywne lub negatywne w zależności od aktualnych wymagań politycznych. Lenin wielokrotnie formułował przeciwstawne tezy i udowadniał je na podstawie dokładnie tych samych argumentów. nie liczyły się fakty, logika. liczyła się tylko walka rewolucyjna i aktualna sytacja polityczna, którą świetnie objasniała dialektyka". w tym samym wątku Porter napisał, że Rokita to "pierdoła lub przestępca". bo przeciez wódz stwierdził, że tylko morderstwo gorsze od tego co robił w czasie pracy w URM. ale teraz Rokita już nie jest tak bardzo be, i jakby odszedł z PO i chciał współpracowac z PiS-em to czemu nie. tylko nie wiadomo co miałby Kaczyńskiemu wyjaśniać, skoro ten w październiku, podczas procesu Lesiaka, nawet się słowem nie zająknął o tym groźnym przestępcy. a już 3 dni później obwieścił światu, że Rokita to jednak diabeł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 27.12.06, 10:55 A gdzie ja bronię Leppera, albo Łyżwińskiego? Że nie podoba mi sie Pani Aneta K.? No nie podoba mi się, bo żeby swemu dziecku wyciąć taki numer, to trzeba być qwiszonem pierwszej klasy. Przecież ta dziewczynka ma garb na całe życie, a jej dwie starsze siostry już teraz są świadome tago, co się wokół dzieje. Jak mają przejść do porządku dziennego nad całą tą sprawą? A do tego - już to pisałem, ale powtórzę: nie lubię Cimoszewicza, mam nadzieję, że stanie nie przed Trybunałem Stanu, tylko przed sądem powszechnym za koncesje na autostrady, ale uważam, że sposób, w jaki został załatwiony przy pomocy p. Jaruckiej był po prostu obrzydliwy. A co gorsza - niezwykle szkodliwy dla państwa. Pisałem o tym, kiedy Cimosza zatapiano, to teraz mogę powtórzyć. Służby wyciągnęły kobietę mającą do niego prywatny żal, przeszkoliły i załatwiły nią Cimosza. I teraz mamy identyczną sytuację z Łyżwińskim i Anetą K. A moje wspomnienie o wybitnym macancie z SLD - p. Tadeuszu Iwińskim miało nma celu zwrócenie uwagi, że nasze media działają, jak nieboszczyk Lenin. Raz molestowanie to jest drobiazg, niewart wspomnienia, a raz rzecz straszna, godna napiętnowania. Wszystko zależy od tego, kto molestuje. Co do Samoobrony i PiSu, to może nie zauważyłeś, ale konsekwencją działań PiSu jest dramatyczny spadek notowań Samoobrony. Jeśli więc uważasz, że Samoobrona powinna zostać zmarginalizowana, to powinieneś kibicować PiSowi. Co do Rokity, to on jest pierdoła, albo przestępca (w moim przekonaniu to pierwsze), ale to nie znaczy, że nie można go politycznie wykorzystać. To jest polityka. Dla PO SLD było jeszcze niedawno złem wcielonym, a teraz - proszę - coraz bliższa współpraca, taktyczne sojusze, Bufetowa umizga się do kolegów z SLD, żeby może coś by razem uskutecznić. W polityce nie ma wiecznych sojuszników, czy wrogów. Są interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 12:19 ale przeciez teraz mialo byc inaczej, lepiej. miala byc rewolucja moralna i IV rp co sie zatem stalo? Jak to mozliwe ze najbardziej jaskrawymi przykladami tych zmian sa rehabilitacja o. dyrektora (nazywanego przez Kaczora agentem KGB), nobilitacja Leppera (nazywanego przez Kaczora pacynka WSI), wyniesienie Giertycha (o dziwo rowniez agenta KGB)? Czy to schizofrenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 27.12.06, 13:02 Nie, to polityka. Giertych najbardziej traci na tym wyniesieniu (bo przecież PiS przejmuje jego elektorat jeszcze chyba skuteczniej, niż w przypadku Samoobrony). Bez o. Rydzyka PiS nie może się obyć, to z nim współpracuje. A lepiej - to jest. Porównaj złodziejskie rządy SLD i UW z tym, co się dzieje teraz. Nawet media nic na PiS nie sa w stanie wyciągnąć. Zero afer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 13:25 >Bez o. Rydzyka PiS nie może się obyć, to z nim współpracuje coz za cynizm a gdzie standardy moralne?nawet z ruskim agentem mozna sie sprzymierzyc byle sie u wladzy utrzymac? >Zero afer troche ograniczony sposob mierzenia efektywnosci wladzy. dla mnie sa same afery. To co robi minister Fotyga to afera o wiele wieksza niz afera Rywina. Razem z kartoflami skompromitowano nas w oczach calego swiata (a przynajmniej tej czesci ktora nas jeszcze dostrzega), brak prywatyzacji to skandal numer 2 choc przy braku jakichkolwiek reform gospodarczych wcale to nie dziwi, kompromitacja organow panstwowych i zawlaszczanie panstwa tez chluby wladzy nie przynosi. A na afery w stylu SLD mozna jeszcze troche poczekac. Owszem Kaczor trzyma partie za morde ale cos sie na pewno urodzi tym bardziej ze sam wprowadza millerowskie standardy (np. kazik chce sie sprawdzic w biznesie) wiec niedlugo mu te wszystkie Zawisze wieksze numery wytna niz obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 27.12.06, 14:13 Nie pleć z przeproszeniem głupot. To co robi minister Fotyga wiemy z mediów wielce p. Fotydze nieprzychylnych. A skutki tego co robi są takie, że jak rok temu z okładem próbowaliśmy przedstawiać punkt widzenia RP na jakąkolwiek sprawę, to słyszeliśmy w odpowiedzi od naszych unijnych partnerów propozycję, żebyśmy się zamknęli, a teraz jakoś wygląda to jakby lepiej, prawda? Czyli niech ona może robi to, co robi, bo skutki są jaknajlepsze. Co do kartofli, to mnie się zdaje, że po pierwsze, przynajmniej jeden z nas nie ma pojęcia, co stało się w nocy poprzedzającej planowany wyjazd Lecha Kaczyńskiego na Trójkąt Weimarski. Ale załóżmy, że istotnie LechKacz dyplomatycznie udał chorobę (to nie jest prawda, ale załóżmy).Jak pozwolimy, to nas będą obrażali. Dobrze więc pokazać, że nie pozwolimy. W identycznej sytuacji kanclerz federalny odwołał wyjazd do Włoch, kiedy w tamtejszej prasie zaczęły się napady na rząd niemiecki, na podobnym poziomie, jak te nieszczęsne kartofle. O czym piszesz, kiedy mówisz o zawłaszczaniu państwa, nie mam pojęcia, ale pewnie o czymś piszesz, bo żebyś tak o niczym nie pisał, to Cię nie podejrzewam. A to, czy Kazik chce się sprawdzić w bankowości, czy nie, to przypominam, że Bufetowa została prezesem NBP, kiedy była adiunktem w katedrze Prawa Kanonicznego ATK - i poradziła sobie podobno. Prezes PKO BP to od zawsze synekura z politycznego nadania. Co więcej - słabo płatna, a na dodatek niebezpieczna (zdaje się, że Bank nie będzie miał lada moment żadnego zarządu, w każdym razie nie słyszałem, żeby dużo chętnych było na to stanowisko). A dużo Marcinkiewicz nie zaszkodzi, bo w tym banku do roboty są dyrektorzy, nie prezes. W każdym razie, na razie to wychodzą na jaw kolejne manipulacje medialne, a nie afery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.06, 16:51 no pewnie to media sa winne ze p. Fotyga myli traktaty, oglasza rewolucyjne stanowisko Polski zeby je 3 h pozniej odwolac jako nieporozumienie itd. A teraz to nikt nas nawet nie slucha i wszyscy uznali ze tych polskich krzykaczy to trzeba zostawic samym sobie. Co przedstawiana punktu widzenia RP to kiedys jak bede mial czas to na pivie opisze jak nasz medialny Kazio dal d... ze swoim paktem 3 muszkieterow. co do kartoflii to jesli cos sie na prawde zdazylo to trzeba to oglosic bo niedyspozycja zoladkowa to kiepska wymowka (Roosvelt byl kaleka a jakos do Jalty dotarl mimo ze kiepsko bylo tam z transportem). Po drugie Polska to nie Wlochy wiec proporcje trza zachowac. O zawlaszczaniu mowie w kontekscie traktowania panstwa i jego organow jako narzedzi do realizowania jedynej slusznej polityki PiS niezaleznie od podzialu wladzy i prawnych uwarunkowan. Co tam TK, co tam niezalezny BC skoro nie realizuja jedynej slusznej wizji to sa wrogie. Do tego dochodza takiesmieszne sprawy jak wiesmac ale to doskonale w skali mikro pokazuje jak sie szybko mozna wladza zachlysnac. z tym prawem kanonicznym to chyba cos ci sie pokielbasilo. bufetowa ma jednak abstrahujac od wszystkiego ta zalete ze jak sie na czyms nie zna to slucha madrzejszych niestety Jarek ma calkowicie odmienne podejscie np. do gospodarki i slucha glupszych od siebie w tej materii. masz racje z PKO to zawsze byl lup polityczny. Swietnie udalo ci sie udowodnic ze obecna wladza postepuje tak samo jak poprzednie. Tylko ze mialo byc lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 28.12.06, 14:15 To, co p. Fotyga robi przynosi bardzo dobre rezultaty. Naprawdę - wystarczy wspomnieć, jak traktowała nas UE półtora roku i jak traktuje teraz. A to czy myli traktaty, czy nie - mam w nosie. Bo poprzedni ministrowie nie mylili, ale za próbę przedstawienia stanowiska RP słyszeli, że mają się zamknąć. A obecnie o takich wypowiedziach nie ma mowy, co więcej, udało nam się zarówno dostać mnóstwo pieniędzy z Unii, jak zmusić tą organizację do solidarnego działania w naszym interesie. Miarą jakości polityka jest skuteczność. Co do kartoflanej nieobecności, to przecież został wydany komunikat o niedyspozycji prezydenta. A FDR? Może lepiej byłoby, gdyby do Jałty nie dotarł? To z pewnością jest poważna nauczka, że niedysponowany polityk nie powinien brać udziału w poważnych rozmowach. Jakoś nie widzę zamachów na niezależność BC (chyba, że zamachem na niezależność jest niezostawienie Balcerowicza na kolejną kadencję), ani TK. Z prawem kanonicznym nic mi się nie pokiełbasiło. Bufetowa pracowała u mojego kolegi na Wydziale Prawa i Administracji UW, ten się jej pozbył, bo uwaliła habilitację i poszła na ATK, gdzie pracowała, jako adiunkt na wydziale Prawa Kanonicznego. I własnie stamtąd awansowała na szefa Banku Centralnego. Taka to orlica już wtedy była. A w PKO można było zostawić status quo (tylko, że teraz nie ma tam zarządu), albo postawić na czele byłego premiera, licząc, że ten wyciągnie Bank z bagna. Wydaje mi się, że od trzech miesięcy nie sposób znaleźć chętnych na to stanowisko. W końcu to nie jedyny bank, obsadzony przez byłego premiera. I Bielecki świetnie daje sobie radę w Pekao SA, mimo braku doświadczenia w kierowaniu bankiem (tylko, błagam, nie pisz, że w EBOiR on czymkolwiek kierował, bo on był po prostu delegatem Polski w tym banku. Taka sama synekura, jak Bufetowej.) I oczywiście, że PiS traktuje państwo tak, jak ono jest skonstruowane - czyli obsadza stanowiska zaliczające się do politycznych łupów. Zmiana tego wymaga gruntownej reformy państwa, a tą trudno przeprowadzić w półtora roku. I - oczywiście - nie jestem pewien, czy istnieje w PiS taka wola. Szczerze mówiąc - wątpię. To przecież jest partia polityczna, a nie zakon oo. Franciszkanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 15:50 To czy myli traktaty czy nie to sprawa kluczowa bo to jest dyplomacja. Tutaj trzeba byc potrojnie ostroznym no chyba ze sie ma bron atomowa, duza sile ekonomiczna lub duzo cennych surowcow (a najlepiej wszystko naraz). Sprawe Iraku fatalnie wtedy rozegralismy na lonie UE to i dostalismy za swoje. Teraz zreszta jest to samo. Jesli twierdzisz ze wobec UE bylismy wczesniej na kolanach to ja sie pytam gdzie jestesmy obecnie wobec USA chyba lezymy plackiem bo podlizujemy im sie az milo a dodatkowo domagamy sie realizacji ich interesow jako naszych wlasnych (to im sie oplaca dac nam wizy zeby miec wiecej bialych - brutalne ale prawdziwe, to samo z bazami). kwestia FDR to nie jest zadna nauczka to tylko pokazuje ze na wazne spotkania trzeba sie udac nie wazne w jakim sie jest stanie a takie kity jak rozstroj zoladka to objaw lekcewazenia zreszta nie jedyny w stosunku do trojkata weimarskiego na ktorym to nam powinno najbardziej zalezec. No jesli pomysly na ograniczenie niezaleznosc BC wypowiadane przez prominentnych politykow rzadzacych partii to dla ciebie brak takiej presji to juz twoja alternatywna wersja interpretowania swiata. Znowu jak tylko atakuje sie PiS to ty spychasz rozmowe i wpychasz mnie w role obroncy millera, HGW i kogo tylko sie da. Juz powtarzalem ze to ze ktos tez byl kiepski to nie jest zadna pochwala dla Kaczorow. A HGW pisala habilitacje z BC wiec cos tam na ten temat musiala wiedziec. JKB zas mozna nazwac ekonomista z wyksztalcenia i to jest gigantyczna roznica w porownaniu z panem od fizyki nawet jesli zapomnimy o EBOiR (byl nie tylko przedstawicielem ale mial rowniez dyrektorskie stanowisko - to ze z HGW sie smieja a propos jej posadki w Londynie to wcale nie znaczy ze tak bylo z Bieleckim). Alez reforme przeprowadzono tyle ze w odrotnym kierunku ku jeszcze wiekszemu upolitycznieniu decyzji personalnych. A zmiany rzeczywiscie tryudno przeprowadzic jak sie ma bledne priorytety i same teamty zastepcze zamist rozwiazywac kluczowe problemy kraju czyli ograniczenie zbednych wydatkow, kosztow pracy, rozwoj infrastruktury itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 28.12.06, 19:01 Porter jak zwykle widzi to co chce widziec. Uprzejmie przypominam ze jak Iwinski zlapal tlumaczke za tylek to wlasnie media pokazaly ten obrazek publicznosci. I sam pamietam jak Olejnikowa maglowala go w tym temacie a on sie tlumaczyl ze ma poludniowy temperament. Sprawa niestety byla malo rozwojowa bo sama poszkodowana nie zglosila zastrzezen wiec o czym bylo wiecej pisac i mowic. Kaczynski natomiast pod sztandarami prawa i sprawiedliwosci (chodzi o wartosci a nie nazwe) zaprosil do rzadzenia lobuzow, chamow i pospolitych przestepcow , prawdopodobnie powiazanych z ruskimi sluzbami. Mimo ze sie zapieral ze tego nigdy nie zrobi. Zrobil bo tak kocha wladze. Ja ma w dupie takie prawo i sprawiedliwosc. pzdr., Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 28.12.06, 19:15 A Kaczynski chce wsadzic Premiera do banku nie po to zeby go nagradzac ale po to zeby go zaniedlugo moc kopnac w tylek. prawie 80 proc popularnosc jest bardzo niebezpieczna. Gawiedz zobaczy ze skubaniec sie na polityce dorabia i przestanie popierac. Niewykluczone ze wyplyna rowniez rozne afery bankowe. Skoro sie nie zna to moze podpisac cos niechcaca. Ale on tego nie wezmie. Za cwany jest na to. Bedzie czekal na odpowiedni moment i siegnie po szefostwo w partii albo prezydenture. Moze zebrac glosy PiS i PO W przypadku koalicji z PO wroci na stolek bo jest przez nich do zaakceptowania. Glupi nie jest i o tym wie.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 01:09 Otóz dwie rzeczy: 1. Ale jakoś sprawa Iwińskiego ucichła migiem. A to niedobrze. Działaczy Samoobrony się ściga (i słusznie), z tym, że mam wrażenie, że niektóre elementy tej afery sa sfabrykowane. Ty nie? 2. Co do koalicji, to po pierwsze, jeśli jesteś przeciwnikiem Samoobrony i LPR to powinienieś kibicować PiS, bo ta koalicja powoduje upadek zarówno Samoobrony, jak i PiS, po drugie - to jest polityka. Poparcia szuka sie tam, gdzie można je uzyskać. I nie ma co udawać zdumienia, czy niesmaku - tak to po prostu działa i nie ma co wybrzydzać. Polityk musi szukać większości, jesli ma realizować swój program. Tak, jak Bufetowa dogadała sie z SLD w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.12.06, 02:18 Sprawa Iwinskiego ucichla migiem bo jej tak w zasadzie nie bylo. Babka nie miala pretensji. Moze bzykal ja na boku a tu taka wpadka. Nie bylo zeznan, oskarzen o molestowanie o prace za tylek itd. A co do drugiej czesci. Zadziwia mnie twoj relatywizm. Jesli program pt Prawo i Sprawiedliwosc mamy realizowac za pomoca glosow przestepcow to ja dziekuje i za prawo i sprawiedliwosc. To jest obrzydliwe. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.in-addr.btopenworld.com 29.12.06, 02:50 A co do LPR i Giertycha to ja sie wcale nie czepiam. Zwisa mi to. Niech sobie siedzi w MEN i liczy dziewice. Za dziurawy hymen moze nawet poobnizac stopnie ze sprawowania. To jest dla niego odpowiednie miejsce. Tam nie jest niebezpieczny a narod ma przynajmniej ubaw po pachy. Niebezpieczny jest Lepper. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 29.12.06, 10:53 Mnie się zdaje, że ten obniżony stopień ze sprawowania za dziurawy hymen to Ci się zrodził z lektury jakiegoś bardzo nieżyczliwego Giertychowi medium. Sądzę, że nie ma takich planów. Jeżeli zaś jest tak, jak Giertych mówi - czyli, że chce wprowadzić program wspomagający uczennice w ciąży, to chyba dobrze? AFAIK takie programy działają w większości krajów europejskich. Co do tego, że nie chcesz, żeby choćby najsłuszniejszy program polityczny został uchwalony głosami takich nygusów, jak posłowie Samoobrony, to osobiście jest mi całkiem obojętne, kto i z jakich powodów głosuje za słusznym programem. Ważny jest skutek. Rozumiesz, wolę, żeby w Sejm podejmował słuszne decyzje głosami nygusów, niż nie podejmował takich decyzji zajęty robieniem sobie PRu. Mam dużo więcej szacunku dla posłów PO, niż Samoobrony, ale np. w sprawie WSI PO zaproponowała poprawki utrupiające całą inicjatywę. Zatem wolę, żeby słuszna ustawa przeszła głosami Samoobrony, niż miałaby zostać uwalona głosami PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 29.12.06, 17:01 Ustawa sluszna ale sposob podejscia nie. Te wszystkie dane mozna bez problemu uzyskac w ZUS , ktory prowadzi szczegolowa statystyke ciaz nieletnich. A co do nygusow. Ja mam bardzo ostrozne podejscie do wszelakich ustaw uchwalanych glosami tychze. Po pierwsze dlatego ze sa to ludzie ktorymi gardze i nie chce zeby stanowili prawo w Polsce. Tak samo jakbym nie chcial zeby np aktorka filmow porno prowadzila programy edukacyjne dla dzieci. Chocby byly najlepsze pod sloncem. To nie ta k.... bajka. Nie ten k.... gatunek literacki (nie moje, to Tarantino). A po drugie to zazwyczaj takie nygusy lubia wystawiac rachunki. I za jedna dobra ustawa ida dalej dwie do bani. Tego tez nie chce. I nie chce zeby z moich podatkow Lepper pobieral apanaze poselskopremierowskie. Nie chce tego smiecia ogladac ani na niego placic. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 29.12.06, 17:21 Jeszcze raz mowiac w skrocie. Sa ludzie od stanowienia prawa i sa ludzie ktorzy to prawo lamia. Sa ludzie od wpajania zasad moralnych i sa ludzie ktorzy te zasady maja gdzies. Prawo i zasady moralne nie podlegaja relatywizacji. Sa albo ich nie ma . Tak samo jak np sprawiedliwosc. Komunisci zrelatywizowali sprawiedliwosc i wymyslili tzw sprawiedliwosc spoleczna , ktora ze sprawiedliwoscia nie ma nic wspolnego. Ta sprawiedliwosc do dzisiaj odbija nam sie czkawka. Miejsce Leppera jest w wiezieniu bo jest skazany prawomocnym wyrokiem. A nie w rzadzie. Koniec. Kropka.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 29.12.06, 17:35 No ale trudno sie dziwic. Kaczynski na kazdym spotkaniu z wyborcami powtarza ze chce aby Polska byla solidarna i sprawiedliwa. Sa to pojecia ktore nawzajem sie wykluczaja. Albo solidarna albo sprawiedliwa. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:55 Wydaje mi się, że ZUS bynajmniej nie jest w stanie dośtarczyć niezbednych danych. Szkoła, jeśli ma pomagać uczennice w ciąży musi je jakoś zidentyfikować. Co do Twojego wybrzydzania, to ja nie jestem wybredny. Zupełnie nie interesuje mnie, czy słuszne prawo uchwala ludzie eleganccy i szlachetni, czy też pogardy godni. Dla mnie w polityce liczy się wyłącznie pragmatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 29.12.06, 19:09 OOOO!!!Nie zalwaj Porter. Zawsze stawiales sie w pozycji Katona. Cyz to komentujac sytuacje boiskowe czy to postawe sedziow czy sprawy polityczne. Jestem tu 5 lat wiec wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:19 Ja nie zalewam. Tym różni się sport od polityki. Istotą sportu jest wysiłek, istotą polityki - skuteczność. Do tego - kilka razy miałem okazję obejrzeć z bliska, jak działa polityka. I stwierdziłem, że nic nie jest takie, jak przedstawiają media. Zatem nie ma co się przejmować obrazem medialnym polityków. To puszczam mimo uszu. Istotny jest rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 29.12.06, 19:30 A ZUS ma wszystkie dane. Wiek , adres, nazwisko ojca, nazwe i adres szkoly. Bo wyplaca zasilki. Chyba ze uczennica jest na tyle dobrze sytuowana ze nie potrzebuje. Zatem program min. Giertycha tez jej nie obejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:20 Jakie zasiłki dostaje uczennica w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 30.12.06, 06:10 Zasilek na dziecko. Jak kazda inna baba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:30 Ale to chyba po porodzie, kiedy juz w ciąży nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 30.12.06, 20:06 Oczywiscie. Ja sie tak ciagle zastanawiam po cholere Romanowi te ankiety. No bo co mu to da ze laska w ankiecie napisze ze byla w ciazy. Albo ze 5 razy byla w ciazy. Albo ze wlasnie jest ale za miesiac nie bedzie. Pomagac to trzeba dziewuchom w zaawansowanej ciazy oraz tym ktore juz urodzily. Zaawansowana ciaza ( duzy brzuch dla przypomnienia) zazwyczaj konczy sie porodem wiec dane sa w ZUS. Te ktore byly w ciazy i nie urodzily nie powinny ministra obchodzic. One nie potrzebuja pomocy. No chyba ze chce wprowadzic darmowe skrobanki dla uczennic. Albo przyznac zasilek. Becikowe 5000 , zaplodnieniowe 2500. Otworzy to nowe horyzonty przed ginekologami. Zaswiadczenie o ciazy 500, o poronieniu 500. Po co to jemu. No bo tak. Beda te ankiety i Roman sie z nich dowie ze co roku 50 tys malolat usunelo ciaze. I co zrobi. Albo powie ze raporty sa nieprawdziwe - watpie. Albo powie ze wlasnie odkryl bardzo powazny problem spoleczny jakim jest podziemie aborcyjne. No i oczywiscie wszyscy znowu go wysmieja bo o tym wiadomo od zawsze. Tylko oficjalna linia partii twierdzi ze skrobanek w Polsce nie ma. Byc moze te ankiety to jakis wstep do dobrania sie do dupy ginekologom. Nie wiem. W kazdym razie pomysl jest co najmniej chory. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:36 Czyli z ZUSu można dowiedzieć się, ile małolat urodziło dzieci, a nie - ile uczennic jest w ciąży. Jeżeli MEN ma wprowadzać jakąkolwiek programy wspierające uczennice w ciązy, to musi wiedzieć gdzie ich ile jest. Tak mi się zdaje. I nie sądzę, żeby potrzeba było jakichkolwiek ankiet tego typu, żeby dobrać się ginekologom do de. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 31.12.06, 18:00 No ale co z tego przyjdzie ze z ankiet wyniknie ze np aktualnie 5000 uczennic jest w ciazy? Skoro za miesiac zostanie z nich 20? Jak ktos nie chce urodzic dziecka to zaden program wspomagajacy tego nie zmieni. No chyba ze bedzie rozdawal mieszkania za darmo. Ale sadze ze skonczy sie na pogadankach z katecheta lub psychologiem. A pozatym. Znajac stosunek naszej mlodziezy do Romana i jej sklonnosc do zartow, powypisuja tam takie bzdury ze i tak od razu cala ta makulatura pojdzie na smietnik. Moim skromnym zdaniem sam sie podklada a potem bedzie plakal ze media robia z niego idiote. Dobrych checi mu nie odmawiam ale jakos kiepsko to widze. Happy New Year, Porter!! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 01:28 Dla mnie - Roman jest najlepszym od dawna ministrem EN, bo w odróżnieniu od poprzedników nie jest czlonkiem Związku Nauczycielstwa Polskiego, więc jest szansa, że zrewiduje Kartę Nauczyciela i pogoni towarzystwo do galopu. A przecież głupszy od Łybackiej nie jest, bo to wszak niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.01.07, 03:57 Mi podobaja sie dwa pomysly. Mundurki szkolne i zamiar wprowadzenia filozofii do szkol. Byc moze dzieki temu wychowa sie w Polsce paru idiotow mniej. A to juz jest sukces.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 02.01.07, 16:24 Ja Ci powiem w tajemnicy, że przerażony spadkiem poziomu szkół dwoje najmłodszych dzieci skierowałem do szkoły prywatnej. Z mundurkami, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 02.01.07, 17:39 A ja ci powiem w tajemnicy ze polskie szkolnictwo powszechne w porownaniu z takim brytyjskim to nie przymiezajac jak Mount Everest do Kasprowego. To samo sie tyczy powszechnej sluzby zdrowia. Naprawde nie mamy sie czego wstydzic. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:05 Obiło mi się o uszy, że w Europie Zachodniej jest pod tym względem beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 01:00 Jakoś nie widzę przesadnego podlizywania się USA (a dbałość o jaknajlepsze stosunki z tym krajem leży w naszym interesie). Pijemy piwo nawarzone przez poprzednie rządy (Irak i offset za F-16), ale wydaje mi się, że są symptomy dbania o swoje interesy. Co do zwiększenia upolitycznienia, to chyba żartujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 02:41 Gość portalu: Porter napisał(a): > Jakoś nie widzę przesadnego podlizywania się U za 5 minut tete a tete Kaczyńskiego z Bushem wysyłamy 1000 żołnierzy do Afganistanu. Niemcy zastrzegli sobie, że ich wojska nie moga brać udziału w walkach - nasi nie. misję w Iraku przedłużyliśmy o rok, choć Amerykanie zwrócili się z prośbą o pół roku. i bardzo się zdziwili nasżą gorliwością. pozostaje modlić się do Jezusa- pretendenta na tron RP, by nie doszło za kilka miesięcy do kolejnego pogorszenia sytuacji. głupio byłoby bowiem wtedy tkwić w tym g... dlaje, a jeszcze głupiej spierniczać jak Hiszpanie... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 03:03 a tak w ogóle to w cieniu pierdół o agentach i układach, po cichutku, PiS załatwił dla kolesiów mnóstwo lukratywnych stabnowisk w administracji państwowej znosząc konkursy na dyrektorów generalnych i dyrektorów departamnetów. wcześniej obsadzali je ludzie ze Służby Cywilnej, którzy musieli spełniać bardzo surowe wymagania. takiego bezczelnego TKM to jednak nawet SLD nie dał rady zrobić - Miller publicznie narzekał na konkursy, ale nigdy nie odważył się wyłączyć tych stanowisk z puli SC. a wszystko to oczywiście w ramach "naprawy i uzdrawiania państwa". konkursów nie ma też w spółkach państwowych, choć Kaczyński rok temu prawie na życie mamusi klął się, że je wprowadzą. efekt mamy taki, że facet, który zamieszany jest w wyprowadzanie kasy z holdingu zasiada dziś w fotelu prezesa PZU. na dokładkę jego nominacja przeszła weryfikację w Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych, choć gość nie spełnia podstawowego warunku - 5 lat kierowania instytucją finansową. dzięki Bogu PiS zdążył powołać swoich ludzi do Komisji, a ci kompletnie się tym nie przejmowali i zatweirdzili gościa. PiS nawet matematykę umie zmienić - 3 lata stanowiska kierowniczego w PZU zmieniło się w pięć. cuda, panie dzieju. teraz będziemy mieli prawdopodobnie fizyka jako prezesa banku (w końcu Zanussi tez fizyk, a filmy kręci, prawda?). a właściwie jako p.o., bo prezesem zostać nie może. mamy więc pewną stabilizację, bo obecny szef Skrzypek też jest p.o., gdyż nie spełnia warunków. ale za to "cieszy się zaufaniem Jarosława Kaczyńskiego", a to w dzisiejszych czasach glejt najważniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 29.12.06, 11:25 A fe, brzydko kłamać. Konkursy w czasach SLD były realizowane w taki na ogół sposób, że wybitni fachowcy z SLD sami je sobie organizowali. I teraz można było ich zostawić, albo wymienić. A co do prezesa PZU, to pluł na niego pewien sprzedajny pismak piszący pod dyktando służb - niejaki Kittel. Właśnie skończył się cykl procesów w sprawie wcześniejszego nalotu tego pana - na Szeremietiewa. Okazało się, że wprawdzie Kittel napisał same kłamstwa, ale w wyniku jego publikacji Szeremietiew stracił stanowisko i transakcję na zakup samolotu wielozadaniowego dopinała już nowa ekipa. Poprzedni prezes PZU, p. Stypułkowski, zabił trzy osoby jadąc 180 na godzinę i jakoś nie wzbudzało to niczyich zastrzeżeń, podobnie, jak decyzja prokuratora, który nie wszczął w tej sprawie śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 19:48 Gość portalu: Porter napisał(a): > A fe, brzydko kłamać. oj prawda, brzydko. zwłaszcza tak bezczelnie. stanowiska dyrektorów w administracji rzadowej obsadzne były z konkursu przez pracowników SC. teraz biorą je bez konkursu kolesie z PiS-u. jest to wyjątkowe chamskie i bezczelne TKM... a to, że Netzel nie spełnia wymagań Komisji Nadzoru Ubezpieczeń i Funduszy Emerytalnych to fakt. powinien mieć 5 lat na staniowisku kierowniczym, ma 3. to pewnie tez wina sprzedajnych agentów w mediach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:26 Nie wiem, czy Netzel spełnia wymogi. Wiem, że pluł na niego ten łobuz, co wykończył Szeremietiewa, co budzi we mnie odruch współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 23:44 Gość portalu: Porter napisał(a): > Nie wiem, czy Netzel spełnia wymogi. to się nazywa wiedza wybiórcza. nie wiesz, że Netzel nie spełnia wymogów Komisji Nadzoru, choć przyznawał to sam PiS, ale za to wiesz, że Kittell "pisze na zlecenie służ". zapewne pisał o tym "Nasz Dziennik", prawda? ps. Szeremietiew to ten wspaniały minister, którego asystent został własnie skazany za ustawianie przetargów w ojsku? skandal, ze taki człowiek musiał odejść z MON-u... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:35 A fe, brzydko kłamać. Formus został uniewinniony ze wszystkich zarzutów związanych z przetargami. Dostał 2,5 roku za bezprawny za złamanie Ustawy o Ochronie Informacji Niejawnej, a Kittel zarzucał Formusowi bezpodstawnie korupcję. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 31.12.06, 01:07 a wiesz co to za była "informacja niejawna"? Formus został skazany za ujawnienie jednej stronie przetargu tajnej oferty złożonej przez inną firmę uczestnicząca w tym samym przetargu. pewnie to nie było ustawianie przetargu, pewnie mu te dokumenty przypadkowo z sejfu, pewnie przypadkowo trafiły do konkurencji razem z kartką swiąteczną... o święta naiwności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:41 Wiem jakieś 100 razy lepiej od Ciebie, co to jest informacja niejawna, bo w odróżnieniu od Ciebie zatrudniam ludzi mających takie certyfikaty. I przypadkiem wiem, za co został skazanny Formus: za sfałszowanie certyfikatu i bezprawny dostęp do chronionych informacji. Nie za przekazywanie ich komukolwiek. Wszystkie inne zarzuty sąd oddalił. Nawiasem mówiąc- identyczna sprawę, z identycznym zarzutem ma Siemiątkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 31.12.06, 17:07 Gość portalu: Porter napisał(a): > I przypadkiem wiem, za co został skazanny Formus: za sfałszowanie certyfikatu > i bezprawny dostęp do chronionych informacji. a ja wiem nie przypadkiem, ale na pewno. był sobie kiedyś przetarg na haubicę. kilka firm złozyło oderty, a Formus wyniósł ocenę tych ofert (dokument zawierał dane o cenie, specyfikacji, warunkach gwarancji etc.) i pokazał innej firmie startującej w przetargu. pewnie nie zrobił tego dla zysków, ale z dobroci serca. a może głosy w głowie kazały mu to zrobić? Rywinowi też nie udowodniono, że przysłał go Czarzasty i spółka. to pewnie znaczy, że nie było żadnej Grupy Trzymającej Władzę, a GW sobie ją wymyśliła, bo pisała "na zlecenie służb".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 21:56 Ta haubica to Krab. Sąd nie skazał Farmusa za nic, co miało związek z tym przetargiem, tylko za to, że mimo nieprzedłużenia certyfikatu przez WSI, sfałszował datę i dalej miał dostęp do IN. A sytuacja, o której piszesz jest o tyle niemożliwa, że jeden z dwóch oferentów nie odbył strzelania i nie złożono dwóch ofert, tylko jedną - angielską. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 01.01.07, 14:05 lol! człowieku - "Krab" to jest gotowa aramtohaubica z polskim podwoziem. zaś przetarg dotyczył samej wieży z lufą, ktorej nie jesteśmy w stanie sami wykoncypować. zgłosiło się do niego kilka firm (wstępnie nawet kilkanaście). i to te dukumenty wyniósł z MON Formus... dla ciebie fakt, że facet wynosi z ministerstwa tajne dokumenty dotyczące przetargu i udostepnia jednemu z oferentów pewnei nie ma nic wspólnego z ustawioaniem przetargu. ok, niech tak będzie. mnie już nic nie dziwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:09 Tego, że facet cokolwiek wyniósł nie potwierdzono. Nie potwierdzono, że komukolwiek cokolwiek przekazał. Zarzucano mu że w Harenzie, firmie Denel cos przekazał, ale ta firma nie złożyła oferty, nie dostała sie do fazy negocjacji i była juz poza grą i rzecz wyglądała tak, że próbuje po prostu wywalic przetarg. W każdym razie, nikt nie twierdzi, że Szeremietiew miał cokolwiek wspólnego ze sfałszowaniem certyfikatu Farmusa. Dziennikarze Rzeczpospolitej napisali na temat Szeremietiewa mnóstwo bzdur - na zlecenie, albo z czystej głupoty. Dlatego nie wierzę w to, co piszą na temat nowego prezesa PZU. Nie twierdzę, że to na pewno nieprawda. Po prostu puszczam i ch pisaninę mimo uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 01.01.07, 19:15 Gość portalu: Porter napisał(a): > Tego, że facet cokolwiek wyniósł nie potwierdzono. Nie potwierdzono, że > komukolwiek cokolwiek przekazał. ty człowieku jesteś naprawde zabawny - facet wynosił tajne dokumenty, pokazywał przedstwicielom firmy startującej w przetargu i ZOSTAŁO MU TO UDOWODNIONE (i nie tylko to, także ukrywanie dokumentów, ktore firma startująca w innym przetargu złozyła w MON-ie). właśnie za te konkretne czyny dostał 2,5 roku więzienia. oczywiście masz prawo dalej udawać, że wlaściwie nic się nie stało, gość jest faktycznie niewinny. ja swoją ocenę działalności pana Formusa opieram na wyroku sądu - ty nie musisz. i na tym kończę dyskusję w tym temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 02.01.07, 16:26 No więc 2,5 roku nie dostał za żaden z zarzutów stawianych przez Kittela, tylko za sfałszowanie certyfikatu. Gdyby przekazał te dokumenty komuś, to ten ktos też musiałby zasiąść na ławie oskarżonych. A nie zasiadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 29.12.06, 10:54 A fe, brzydko kłamać. Decyzję o wysłaniu tych dodatkowych tysiąca żołnierzy podjął jeszcze rząd SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.06, 15:38 Dokładnie. Wiem że mundury na Afganistan są już gotowe od 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 20:06 Gość portalu: Porter napisał(a): > A fe, brzydko kłamać. Decyzję o wysłaniu tych dodatkowych tysiąca żołnierzy > podjął jeszcze rząd SLD. a fe, tak brzydko kłamać. decyzję o wysłaniu tysiąca żołnierzy do Afganistanu podjął Kaczyński i spółka teraz, a nie SLD rok temu. chyba, że Sikorski i kaczyński bezczelnie łgali twierdząc, że to oni o tym zdecydowali. ciekawe jak SLD mogło wysłać tych żołnierzy do Afganistanu, skoro dopiero w te wakacje dowodztwo NATO w Afganistanie wystaiło o zwiększenie liczebności swych sił. to wtedy szef NATO kolędował po Europie w poszukiwaniu posiłków. i bardzo się ucieszył, że Polacy nie zastrzegli sobie konkretnego przeznaczenia kontyngentu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majrix Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.bsk.vectranet.pl 29.12.06, 22:43 Bazyliszku, wcześniej napisałem coś, co przeoczyłeś chyba. Mundury na tę misję do Afganistanu są gotowe od 1,5 roku. I jest to fakt, którego jestem pewien na 100%. A obecny rząd w przeciwieństwie do lewicowego w Hiszpanii przcież nie pokaże dzikusom że są rozłamy w społeczeństwie. Ponadto mimo iż sam nie wpadł na pomysł wysłania wojsk do Afganistanu to jednak wywiązuje się ze zoobowiązań członka NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 23:11 SLD nie mógł podjąć decyzji o wysłaniu 1000 zołnierzy do Afganistanu, dlatego, że gdy w Polsce rzadziło SLD nikomu w NATO jeszcze nie śniło się, że sytuacja az tak wymknie się spod kontroli. owszem, w marcu 2005 mowiło się, że Polska może zwiększyć swoje siły do 200-300 osób (to pewnie te mundury), zwłaszcza, że Amerykanie mieli się wycofywać w miarę uspokajania sytuacji tymczasem: 1. sytuacja w Afganistanie jest o wiele gorsza niż w połtora roku temu, straty sojuszu w roku 2006 już w momencie gdy Kaczyński miał spotkanie z Bushem były rekordowe. 2. w obliczu rosnącego zagrożenia wojsk NATO w Afganistanie i poszukiwania frajerów do wyciągania kasztanów z ognia Kaczyński radykalnie zwiększył nasze zaangażowanie w Afganistanie. 3. nie zastrzegliśmy sobie co konkretnie będziemy, a dokładniej czego nie będziemy, robić w Afganistanie. zrobili to np. Niemcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:26 Nieprawda. Podjął ja rząd SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 23:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=54316433&a=54641609 Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 02:34 pierdoła Fotyga nie jest w stanie od poł roku powołać ambasadora przy UE. w najważniejszej polskiej placówce dyplomatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 29.12.06, 11:27 Ale polityka zagraniczna RP wygląda przy pie.. Fotydze 100 razy lepiej, niż za jej błyskotliwych poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 29.12.06, 18:36 Po owocach ich poznacie. Jesli twarde stanowisko Polski spowoduje ze Rosjanom zmieknie rura, pierwszy bede bil brawo. Moze jednak tak byc ze UE wymysli jakas proteze zeby obejsc nasze weto. Wtedy zostaniemy zmarginalizowani. Tak w Unii jako pieniacze jak i na wschodzie jako nic nie znaczace panstewko. Mam nadzieje ze to sie nie stanie. Na razie wyglada ok. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 18:51 Tu nie chodzi o to, żeby nasze stanowisko do czegokolwiek zmusiło Rosjan, bo to nierealne. Udało sie za to uruchomić solidaryzm europejski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.ipt.aol.com 29.12.06, 19:13 Ja nie wierze w solidaryzm europejski. Wierze w interesy. A te poki co sa rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:28 No więc nie są. Wspólnym interesem UE jest, żeby nie pozwolić rozgrywać Rosjanom jednych krajów przeciwko drugim. I udało nam się to uruchomić. FAZ opisał to jako gigantyczny sukces całej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 20:07 polityka zagraniczna wygląda obecnie równie pierdołowato jak pani minister. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:30 Tylko rezultaty są znakomite, w odróżnieniu od czasów, kiedy za politykę zagraniczną odpowiadali rozmaici Mężowie Stanu, godni i dostojnie, a także błyskotliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 29.12.06, 23:32 rezultaty sa zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:45 Nie ośmieszaj się. Półtora roku temu, kiedy Mężowie Dostojni byli ministrami, za próbę przedstawienia naszego stanowiska słyszeliśmy propozycję, byśmy się dostojnie zamknęli, zas fundusze unijne obcinano nam z tzw. niepokapu. Obecnie mamy realny wpływ na polityke zagraniczną Unii, udało nam się uruchomić w naszym interesie solidarność unijną w sporze z Rosją i dostajemy rekordowe fundusze. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 31.12.06, 17:22 lol! ja piszę, że rezultaty sa zerowe, a ty o "uruchamianiu solidarności"... a już z tymi funduszami to nieźle poleciałeś - każdy koleny projekt budżetu UE przewidywał coraz mniej pieniedzy dla Polski. gdy pierwszy projekt przedstawił po powrocie z Brukseli Belka to PiS zaatakowało go, że to śmiesznie mało. a tymczasem rząd Marcinkiewicza po zażartej walce wynegocjował i tak o kilkaset milionów mniej... Fotyga to jest mała przestraszona otaczajacym światem dziewczynka. mamy kompletnie sparaliżowane Ministerstwo (wiceminstrowie nie mogą podróżowac służbowo za granicę), brak obsadzonych placówek zagranicznych (nawet sobie nie wyobrażasz jak zamieszanie w ambasadzie w Kijowie fatalnie wpływa na sprawę odblokowania mięsa na tamtejszt rynek, to tylko jeden z przykładów) i najgorsze od lat stosunki z państwami UE, co przekłada się na gorsze stosunki z USA. co z tego, ze wyślemy 1000 żołnierzy do Afganistanu i głośno popieramy wojne w Iraku? Niemcy mówili, że wojna jest "be", wysłali kilkunastu agentów do Bagdadu plus paru śledczych do Guantanamo, ale mają dziś lepsze stosunki z Białym Domem... jesteśmy mistrzami od głośnych, spektakularnych i pustych gestów. dyplomacja nie odbywa się na konferencjach prasowych przy tłumie zwołanych SMS-ami dziennikarzy. tylko słabi gadają głośno o tym jak to inni się z nimi liczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 22:02 Człowieku dobry! Po co powtarzasz po jakimś Urbanie, czy innym Michniku opinie na temat Fotygi? Przecież nie znasz jej. Skąd wniosek, że tych dwóch pisze prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 01.01.07, 14:16 no toś mnie załatwił. ja rzeczywiście nie znam osobiście Fotygi, a minister Fotyga jest genialnym ministrem, bo krytykuje ją Urban i Michnik, a chwali Kaczyński. a największym sukcesem minister Fotygi jest oczywiście kompromis w sprawie budżetu UE wypracowany rok temu przez premiera Marcinkiewicza i szefa MSZ Mellera... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:16 Nie. Nie rozumiesz. Piszesz o cechach p. Fotygi, chociaz nie znasz jej w ogóle, tylko powtarzasz po dwóch nygusach majacych interes, żeby wyrażać sie o niej źle. Zachowujesz się, jakby ci się mózg wyłączył i powtarzasz bezrefleksyjnie cudze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 01.01.07, 19:35 pani Fotyga jest pierdołą ponieważ jej działalność sparaliżowała ministerstwo (wakaty dyrektorów departamentów, obcięcie kompetencji wiceministrów etc.). pani Fotyga jest pierdołą ponieważ nie jest w stanie przez pół roku zapewnić obsady polskich placówek zagranicznycb. nie muszę jej znać osobiście by ocenić jej działalnośc na stanowisku, które zajmuje i które ją przerosło... pani Fotyga jest nieudolnym, przestraszonym wielkim światem politykiem. być może jest miłą i sympatyczną osobą, ale to w niczym nie zmienia faktu, że kompletnie nie nadaje się na stanowisko Ministra Spraw Zagranicznych. a to, że dwa kurduple uważają ją za doskonałego ministra, a wielkouchy krytykuje (ja w przeciwieństwie do ciebie nigdy w życiu nie przeczytałem nawet najmniejszego artykuliku Urbana, więc wierzę ci na słowo) nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.orion.pl 02.01.07, 16:30 Powtarzasz rzeczy, które wyczytałeś u nieżyczliwych Fotydze dziennikarzy. Gdybyś włączył mózg - to może zastanowiłbyś się, czy oni aby naprawdę piszą prawdę. A gdybyś pooceniał polityka po rezultatach, to kto wie, może byś doszedł do bardziej korzystnych dla pani minister wniosków. Co do lektury Urbana, to nie mów hop. PO skręca w stronę SLD, Tusk coraz bardziej lubi się z Kwassem i już niedługo Urban będzie wręcz zalecany w kołach zbliżonych do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 02.01.07, 18:06 powtarzasz rzeczy, które usłyszałeś z ust dwóch zachwyconych Fotygą Kaczyńskich. gdybyś włączył mózg to może zastanowiłbyś się czy oni naprawdę mówią prawdę. a gdybyś oceniał polityka po rezlutatach, a dokładniej ich kompletnym braku, jej niemocy i bezradności, to kto wie, może byś doszedł do mniej korzystnych dla pani minister wniosków. ale ty reagujesz jak pies Pawłowa. zaczytujesz się krytkującym Fotygę Urbanem wiec od razu wiesz, że jest ona wspaniałym politykiem. i jeszcze jedno - nie należę do "kół zblizonych do PO". wiem, że znaczna część polskiej prawicy zapętliła się ideologicznie, ale proszę nie obciążać innych gomułkowską wizją "wiadomych kregów". manichejski podział świata na bolszewików i wrogów ludu jest od dawna passe, a ja nie zamierzam udowadniać rycerzom rewolucji swojej "ideologicznej czystości"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:07 A skąd. W ogóle nie powtarzam. Zwracam uwage na rezultaty, które sa jak najlepsze. A cała reszta, to pieprzenie w bambus. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... 03.01.07, 16:09 Gość portalu: Porter napisał(a): > A skąd. W ogóle nie powtarzam. Zwracam uwage na rezultaty, które sa jak > najlepsze. lol! a więc postanowiłeś na koniec zaatakować śmiechem! zakończmy więc dyskusję tym przednim dowcipem. do zobaczenia i przeczytania w innym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 18:57 > teraz. Nawet media nic na PiS nie sa w stanie wyciągnąć. Zero afer. SLD z początku swych rządów też dość dobrze się maskował, a teraz patrz ilu siedzi. Tak że nie mów hop, dzięki tzw kolesiostwu jeszcze niejeden syf wypłynie na powierzchnię i będzie smród, który będzie rozliczać kolejny rząd kolejnych złodziei. Mówię oczywiście o przekrętach liczonych w mln złotych, bo mniejszych aferek już się trochę uzbierało, jak chociażby tajna misja (wg Dorna) dwójki policjantów pod Sieradzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: trzeba być na bieżąco z linią partii... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 01:11 SLD od poczatku miało worek afer, a zaczęło od wypowiedzenia umowy na dostawe gazu z Norwegii w 2001 roku i zdaje się w tym samym czasie posadzono Modrzejewskiego. To były potężne afery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.chello.pl 26.12.06, 14:55 Dlatego ze nie zyczy sobie GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pw94 Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: 194.169.228.* 30.12.06, 10:08 Ludzie takie żeczy to na forum o polityce...z tego co wiem to forum jest pszezmaczone dla ludzi chcących wypowiadać się i dyskutować na temat sportu... dla tych których nie wiedzą gdzie znależć forum polityczne dołączam link..... www.mojeforum.net/polityka/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:46 To się wypowiadaj na tematy sportowe. Kto ci broni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.ipt.aol.com 31.12.06, 22:23 żeczy??? też polecam odpowiedni link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=374&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 01:31 Yeti, w tey chwili przestań wyśmiewać się z niepełnosprawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 14:28 Widze ze dyskusja juz wymarla wiec ja reaktywuje chociaz nie wiem czy jest sens. Porterze czy moglbys laskawie wymienic sukcesy pani minister Fotygi. Przeciez sa one twoim zdaniem oczywiste wiec ich wymienie nie powinno stanowic problemu a nasza krytyka twoim zdaniem dotyczyla jedynie medialnie sflaszowanego ?charakteru? pani minister. Dodam tylko, ze jak na razie nie renegocjowalismy zadnego traktatu z Niemcami (zreszta sami nie wiemy jakiego), a solidarnosci energetycznej jednak nie ma. Wiem wiem wstalismy z kolan i tupnelismy noga pytanie brzmi w jakim celu? Odnosnie afer to raczysz zartowac. Nawet do mnie za granica dotarly echa politycznej korupcji (tylko blagam nie pisz ze to wyrezyserowal tvn z wsi bo przeciez chyba poslowie PIS nie byli faszerowani prochami tylko obiecywali to co im Jarek pozwolil). Przypominam ze afery zwiazane z koalicjantami tez obciazaja Jarka bo w chwalebnym celu przejecia elektoratow nobilitowal bandytow i amatorow rzymskich pozdrowien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 21:36 To co jest największym od dawna sukcesem polityki zagranicznej RP, to uruchomienie solidaryzmu europejskiego w sporze z Rosją. Wreszcie udało sie spowodować, żeby wspólnota europejska nie dała sie rozgrywać Rosji. Jeszcze półtora roku temu nasi bez wątpienia dostojni ministrowie spraw zagranicznych słyszeli w podobnych sytuacjach propozycje, żeby sie zamkneli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 22:06 zartujesz sobie oczywiscie? czym sie niby ten nowy solidaryzm objawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:42 Rosja nie przyjmowała de facto do wiadomości rozszerzenia Unii, próbując rozgrywać nowe kraje członkowskie. No i zdaje się, że dzięki naszej akcji mamy to z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:35 ale po czym to wnosisz? ja nie zauwazam zupelnie zadnej zmiany w podejsciu Unii ktora bylaby skutkiem dzialan naszego rzadu. Wiem ze czytam nieodpowiednie gazety i ogladam nieodpowiednie telewizje ale oswiec mnie i podaj jakies konkrety? Btw czy wiadomosci pokazaly wczoraj akcje wiesmac bo mi sie zdaje ze nie bylo tylko inspirowane z zewnatrz fakty pokazaly ta przygotowana przez rozbite wsi akcje wykonana rekoma sprzedajnych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.ipt.aol.com 07.01.07, 00:14 Chyba musze zgodzic sie z Porterem. Bez przesady. Solidarnosci eurpejskiej to nie bylo i nie ma ale jest veto z ktorym ta banda przyglopow musi sie liczyc. Nie wsmak im to bo milsze jest spokojne zycie bez jakiegos egzotycznego veta za 10 tys euro miesiecznie. A tu taki pasztet. Trzeba sie wziac do roboty i cos wymyslic. Nic nie wymysla bo veta nie obejda. Tym gorzej dla nich. Biorac pod uwage sklonnosc urzedasow z Brukseli do spokojnego zycia kompromis jest blisko.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 01:25 Panowie, przepraszam, ale jestem tak zdołowany nowym arcybiskupem warszawskim, że nie bardzo chce mi się gadać. Nie uciekam, ale po prostu chęć do życzliwo- ironicznego komentowania świata mi minęła na jakiś czas. Jak mi przejdzie to wrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.01.07, 15:11 Jakim arcyiskupem? Podobno zrezygnowal. To dobrze czy zle? Juz sie gubie. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 16:30 Faktycznie zrezygnował. Nie wiedziałem nawet. Oczywiście, że to dobrze. Tylko co z wypowiedziami prymasa Glempa, czy bpa Głodzia? Jak to cofnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.ipt.aol.com 07.01.07, 20:45 Na pocieszenie dodam ze wlasnie sobie sciagnalem z netu dzisiejszy 7 dzien tygodnia. Roman stwierdzil ze w teczce Wielgusa nie ma dowodow o wspolpracy , postawil pod sciana wszystkich ktorzy protestowali przeciw mianowaniu go biskupem Warszawy . Jak Olejnikowa spytala go czy czlowiek z takim zyciorysem mogłby byc premierem albo ministrem w dzisiejszym rządzie wił sie jak piskorz. Czyli Roman ciągle w formie. Jest niereformowalny. A co do Wielgusa. Ja sie obawiam ze to dopiero początek. Pierwsze nazwisko. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:56 ja jestem tylko ciekaw czy teraz Jarus tez popedzi do Radia i tak jak ostatnio elokwentnie tlumaczyl ze w Polsce nie ma wolnych mediow teraz wytlumaczy radiosluchaczom czemu jego brat przyczynil sie do odwolania ("Polaka nie zyda"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.ipt.aol.com 08.01.07, 17:42 Za komuny wszystkiemu winni byli Michnik i spekulanci. Teraz winny jest Michnik i dziennikarze. W sumie po staremu. Tylko co bedzie jak Michnika braknie???pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Razorfan Re: odejdz Lepper odejdz !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.07, 16:30 weto to ostatecznosc. to dowod na niekompetencje naszej dyplomacji. Musiano odwolac sie do ostatecznosci czyli weta zeby zwrocic uwage na nasze sprawy. Zreszta nie powinnismy sie dziwic skoro poobrazalismy sie na wszystkich sasiadow i nie tylko to mamy za swoja. Jakos nam ta Ameryka nie potrafi za bardzo pomoc mimo ze podlizujemy sie im coraz bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś