Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do widzenia panie Okuka!!!!

IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 19:20
    Nadszedl czas podsumowan. Jako kibic Legii zajme sie jej wynikami. W slabej
    grubie B Legia z trudem zajela 1 miejsce. Skompromitowala sie w meczu z
    Valencia. Nie grala w Polsce z praktycznie zadnym z silnych rywalii (poza
    Amika bo Pogon to juz piesn przeszlosci) i tylko to uchronilo ja od wiekszej
    ilosci porazek. Druzyna nie ma stylu i meczy sie u siebie ze Slaskiem czy Gks.
    A teraz u siebie do 75 minuty przegrywa z Ruchem 2:4. Trzeba cos zmienic i to
    natychmiat. Jeszcze jest czas do meczow z Wisla. Najlepiej zrobic to tuz po
    derby z Polonia albo nawet przed. Nowy szkoleniowiec bedzie mial wtedy czas na
    budowe zespolu. Gdyz teraz druzyna gra nudny i nieciekawy futbol. Ja chcialbym
    aby nowy trenerem byl Gmoch ale pewnie znowu znajdzie sie jakis "spec".
    Obserwuj wątek
      • pc Re: Do widzenia panie Okuka!!!! 20.11.01, 19:24
        Gmoch? Czyli znowu cudzoziemiec trenerem ?:)
        • Gość: Zysek Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.ae.poznan.pl 27.11.01, 17:26
          Uważam, że zatrudnienie Okuki było po prostu jedną wielką pomyłką. Pościągał do
          Legii jakiś dorszy, którzy siedzieli na ławie w Hajduku! Przecież wszyscy
          chcemy żeby Legia walczyła o najwyższe cele nie tylko w kraju ale i na arenie
          międzynarodowej, a nie była schroniskiem dla Jugoli i innego menelstwa.
          Niech Okuka spada z Polski i zabiera ze sobą swoich pupilków!!!
      • Gość: L'V Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.acn.waw.pl 20.11.01, 20:13
        Gość portalu: Razorfan napisał(a):
        > Nadszedl czas podsumowan. Jako kibic Legii zajme sie jej wynikami. W slabej
        > grubie B Legia z trudem zajela 1 miejsce. Skompromitowala sie w meczu z
        > Valencia. Nie grala w Polsce z praktycznie zadnym z silnych rywalii (poza
        > Amika bo Pogon to juz piesn przeszlosci) i tylko to uchronilo ja od wiekszej
        > ilosci porazek. Druzyna nie ma stylu i meczy sie u siebie ze Slaskiem czy Gks.
        > A teraz u siebie do 75 minuty przegrywa z Ruchem 2:4. Trzeba cos zmienic i to
        > natychmiat. Jeszcze jest czas do meczow z Wisla. Najlepiej zrobic to tuz po
        > derby z Polonia albo nawet przed. Nowy szkoleniowiec bedzie mial wtedy czas na
        > budowe zespolu. Gdyz teraz druzyna gra nudny i nieciekawy futbol. Ja chcialbym
        > aby nowy trenerem byl Gmoch ale pewnie znowu znajdzie sie jakis "spec".

Niezle,niezle :-))) Jak mowil poeta "z gowna orzel nie poleci", wiec daruj biednemu Okuce, ktory robi co
        tylko moze.
        • Gość: zbyszko Re: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 20:31
          ach, ten zawsze 'obiektywny' LV ..czy jak się tam zwie
          .. no, i jak zawsze na ten sam temat
      • Gość: komsomoł Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 22:45
        Taki z ciebie kibic jak z koziej dupy ser. Jasne trzeba zmienić trenera. I
        powtórzyć sytuację ze SMudą zwolnionym po pierwszym meczu wiosennej rundy(
        wszyscy wiemy jak się to skończyło). Najłatwiej zrzędzić, tylko prawda jest
        taka, że Legia zajmuje obecnie 2 miejsce w lidze i gra w polskich pucharach(
        wiemy że ty skreślasz Legię już po pierwszym meczu). Słaba grupa B? Czy ty
        przypadkiem nie jesteś polonistą panie Razorfan? Okuka nie jest moim
        ulubieńcem, ale pracę trenera ocenia się po zakończeniu sezonu, a takie raptusy
        jak ty mogą spowodować tylko burdel i zamęt. CZOŁEM
        • Gość: Bloom Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.chello.pl 20.11.01, 23:13
          Okuka do zmiany co ty mówisz, Legia od 5 lat w połowie sezonu nie była wyżej w
          tabeli niż teraz a patrząc po składzie to obecny wcale nie jest najmocniejszy a
          nawet jest dużo słabszy od tego z poprzedniego sezonu wtedy w połowie sezonu
          Legia była na 4 miejscu. Proszę Cierpliwości.
          • Gość: Sędzia Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.chello.pl 21.11.01, 14:19
            Gość portalu: Bloom napisał(a):
            >Legia od 5 lat w połowie sezonu nie była wyżej w tabeli niż teraz

i już nigdy nie będzie
      • Gość: Kiler Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.pl 20.11.01, 23:06
        Cieciu jezeli zamierzasz jeszcze cos napisac to nie podpisuj sie jako kibic
        Legii.Dam ci dobry przykład dlaczego Okuka powinien zostać: Alex Ferguson!!!Na
        początku też mu nie szło ale działacze byli cierpliwi i co?Alex doprowadził
        Man. Utd. do pucharu Ligi Mistrzów. Nie twierdzę że Okuka zrobi to z Legią ale
        jestem przekonany że jak pozostanie na stanowisku to mistrza będziemy mięli.
        • Gość: PIC Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.chello.pl 20.11.01, 23:21
          Zgadzam sie z Twoją wypowiedzią w 100% Dajcie człowiekowi poskładać te klocki.
          A co do gry Legii to nie jest ona porywająca ale na tyle skuteczna że rozgrywki
          grupowe skończyli na pierwszym m-cu A po pierwszych spotkaniach grupowych
          sawiano ją w walce o utrzymanie.
          • Gość: kostor Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.01, 01:46
            tym bardziej że mimo że są wpadki, to styl legii jest najlepszy od czasu ligi
            mistrzów, a piłkarze obecnie są dużo słabsi, ja jestem pewien że mistrz będzie,
            chyba ze wywalą okuke...
      • Gość: Cynio Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 21.11.01, 08:06
        dla mnie jest spoko gość "good preparing for season" :o)
        • Gość: calagan Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.01, 11:00
          Po co zmieniac Drago? Przeciez o robi najlepsza robote wsrod trenerow Legii od
          kilku lat. A poza tym kto powiedzial, ze grupa B byla slabsza? Przeciez Ruch
          grajacy z Polonia gladka ja przejechal, a jak mnie pamiec nie myli grali w
          naszej grupie. Pogon melodia przeszlosci? A Amica kupujaca z tej Pogoni
          kolejnych zawodnikow nie moze z nia wygrac. Dajcie czas Kukulce. Zobaczymy kogo
          sproadza do druzyny. Koncowke maja slabsza, ale i graja bez kilku graczy (z
          Ruchem bez 6 - Murek, Vuko, Gieras, Szala, Wrobel i Karwan). Nie ozekujmy, ze
          bedac tak oslabiony wygraja z kazdym. A Ruch ostatnio gra calikem niezle.
      • Gość: adaś P Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 12:01
        CHAAAA CHAAAA CHAAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA !!!!
        TEN CHOLERNY JUGOSŁAWIANIN TO JAKAŚ POMYŁKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        CO ON ROBI W POLSCE ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        LEGIA TO SŁABIAKI,PRZEGRYWAJĄ NAWET Z RUCHEM CHORZOW A OKUKA KUPUJE CIĄGLE
        NOWYCH JUGOSŁAWIANÓW|!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        KONIEC Z TYM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        DO WIDZENIA PANIE OKUKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        CHAAAA CHAAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA CHAAAA !!!!
        • Gość: kostor Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.01, 14:00
          e! adas jak tam w łominkach? radzicie sobie?
        • Gość: patique Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: 212.244.39.* 22.11.01, 13:50
          ty się młotku naucz najpierw po polsku mówić: nie JUGOSŁOWIANÓW tylko
          JUGOSŁOWIAN. a tak poza tym to na razie trzymam stronę Okuki - dajmy
          człowiekowi spokojnie popracować !!!
      • Gość: dario Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 16:35
        Najlepszym trenerem dla Legii byłby Adam Nawałka za jego kadencji Wisła grała
        do przodu
        • Gość: kajo95 Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 18:28
          Gość portalu: dario napisał(a):

> Najlepszym trenerem dla Legii byłby Adam Nawałka za jego kadencji Wisła grała
          > do przodu

nawałka w sumie jest spoko. problem w tym, ze jak gra na legii to meteory spadają
          na łazienkowską. ostatnio jeden trafił w adasia (na szczęście mały) ale
          pamiętacie chyba armagedon więc niech lepiej wiślacy zostana na reymonta ;)
          pozdr.

• Gość: Razorfan Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 17:06
        Zgadzam sie ze trener musi miec czas ale Okuka jest tu juz rok i najwiekszy
        jego sukces to wygranie grupy B. Ja jednak marze o Legii ktora wygrywa Lige a
        nie cieszy sie z wyprzedzenia Pogoni. Mi chodzi o to, ze samym wybieganiem to
        mozna Stomil ograc a z Wisla bedzie cienko. Tez kiedys bylem optymista. Jak
        Franek przychodzil do Legii to imie Franciszek przyjalem na biezmowaniu bo taki
        bylem pewien, ze bedzie mitrz. Na razie to ja widze druzyne, ktora walczy (na
        reszcie) ale nie potrafi juz grac efektownie. A ja nie chce tu miec druzyny w
        enerdowskim stylu Polonii. W koncu bilety nie sa takie tanie. A o stylu Legii
        swiadczy niestety spadajaca frekwencja, ktora nigdy nie byla nizsza.
        • Gość: Porter Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: *.ppp.polbox.pl 21.11.01, 18:10
          Gość portalu: Razorfan napisał(a):

[...]
          > Na razie to ja widze druzyne, ktora walczy (na
          > reszcie) ale nie potrafi juz grac efektownie. A ja nie chce tu miec druzyny w
          > enerdowskim stylu Polonii. W koncu bilety nie sa takie tanie. A o stylu Legii
          > swiadczy niestety spadajaca frekwencja, ktora nigdy nie byla nizsza.

Frekwencja na wiosne bedzie duzo lepsza - jesli Legia bedzie w czołówce. Bo przy
          tej debilnej reformie ligi, jesienia wiele meczow grano o prawie nic. No i pogoda
          jest wstretna. Ale to prawda, ze Legia gra tak brzydko, ze nie pamietam, kiedy
          tak ostatnio grala. A w zime moga odejsc Karwan i Piekarski, wiec sie jeszcze
          pogorszy. Bo nie widze, zeby ktos sensowny mogl przyjsc na ich miejsce.
          Legia zawsze byla druzyna nieobliczalna, mogla z kazdym zarowno wygrac, jak
          przegrac. Teraz gra solidniej, ale bez blasku. No - i wyzej nerek nie podskoczy.
          Z Wisla nie mialaby prawa wygrac, gdyby nie Franciszek Smuda, na ktorego wszyscy
          tu, w Stolycy liczymy.
          • Gość: wislak Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: 172.30.21.* 23.11.01, 08:53
            To się w Stolycy przeliczycie.
            • Gość: Poretr Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: *.orion.pl 23.11.01, 09:03
              Gość portalu: wislak napisał(a):

> To się w Stolycy przeliczycie.

Hej, mlody Wislaku - wiecej wiary we Franka. On pokazal juz co potrafi, jak ma
              cos do powiedzenia - do Wisly posprowadzal brazylijskie odpadki, a do Legii
              widzewski szpital. Ja tam jestem pewien, ze kryje w zanadrzu jakas niespodzianke.
              • gogi Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! 23.11.01, 09:10
                Tak, tak Franciszek to artysta w swoim fachu. My raczej
                liczymy ze mu zima chwilowo braknie dobrych pomyslow
                ...
                A Legii to powinnismy byc wszyscy wdzieczni, ze go
                przygarnela jak go poprzednio wywalili z Wisly. Gdyby
                nie to jeszcze by go zrobili trenerem kadry i dopiero
                by bylo. Az strach pomyslec :-)))

pozdrawiam wielbicieli Franciszka
                • Gość: Porter Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: *.orion.pl 23.11.01, 10:19
                  My tu, wicie, w Stolycy wiedzielysmy w co sie pakujemy, jakesmy Franka
                  przyjmowaly, ale wzielysmy na siebie ten ciezar, zeby Franek calej polskiej
                  pilce nie szkodzil, tylko nam. W koncu jestesmy najlepsi, a to zobowiazuje.
                  Ponadto jest ponoc tajna umowa ponad podzialami pomiedzy Wisla i Legia: jeden
                  sezon Smuda ma pracowac w Krakowie, a nastepny w Warszawie. I tak na przemian.
                  Nasze kluby na tym traca, ale Franek nie ma szans rozlozyc reprezentacji.
                  • Gość: Mati Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: 192.168.2.* 24.11.01, 12:04
                    Gość portalu: Porter napisał(a):

> My tu, wicie, w Stolycy wiedzielysmy w co sie pakujemy, jakesmy Franka
                    > przyjmowaly, ale wzielysmy na siebie ten ciezar, zeby Franek calej polskiej
                    > pilce nie szkodzil, tylko nam. W koncu jestesmy najlepsi, a to zobowiazuje.
                    > Ponadto jest ponoc tajna umowa ponad podzialami pomiedzy Wisla i Legia: jeden
                    > sezon Smuda ma pracowac w Krakowie, a nastepny w Warszawie. I tak na przemian.
                    > Nasze kluby na tym traca, ale Franek nie ma szans rozlozyc reprezentacji.

Zajebista wypowiedź :))) Chyba masz rację, bo siedzimy tu w Krakowie jak na
                    szpilkach czy szaman smudziński czegoś nowego nie wymyśli... nie ma chwili
                    spokoju. Pozdrowienia dla "ponadpodzialowców" ;)
          • Gość: calagan Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.11.01, 10:41
            Biorac pod uwage jakich pilkarzy ma Drago i ile moze wydac na transfery, to juz
            osiagna wiele. Poza tym jak ma przyjsc jakis sukces skoro w tym polroczu nie
            koncza sie rozgrywki? Jasne, ze dostal straszne baty od Valenci, ale po
            pierwsze i tak nikt nie dawal im wiekszych szans przed meczem, a poza tym moim
            zdaniem ten mecz im wybitnie nie wyszedl, a przy takiej druzynie konczy sie to
            kleska. Nie ma co psioczyc na Jugoli, bo taki Svitlica gra jak dupa, ale 6
            bramek w 11 meczach puknal Ktory inny polski zawodnik ma taka srednia? Zmiana
            trenera nic nie da. W ostatnich 5 latach robiono to zbyt czesto i nic dobrego
            to nie dalo.
            • Gość: Razorfan Re: Odpowiedz do wszystkich krytykow! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 18:13
              Ja twierdze ze Okuka wypracowal styl ale ten styl jest na poziomie walczakow
              typu Gks i nie ma co na tym opierac wiary w mistrzostwo. Moze i Okuka ma
              slabych pilkarzy ale sam ich dobieral (np. Gierasimovski) a problemem nie sa
              teraz pilkarze bo juz im sie chce grac a ustawienie ich. A tego Okuka nie
              umnie. Przyznal to jakis czas temu Zielinski ktory powiedzial ze na treningach
              glownie tenuja wytrzymalosc a taktyki to wiele nie ma. Innym klopotem sa
              konflikty z trenerem. Chociazby kwestia krycia indywidualnegow meczu z
              Valencia. Murawski twierdzi ze kryli indywidualnie a Kubicki ze na odprawie
              trenerzy kazali im grac strefa. Kolejny przyklad to krytyka Zielinskiego.

A taktyki to ja w druzynie Okuki nie widze. Pchanie sie na sile jedna strona
              (to zreszta domena Legii od 3 lat) i kompromitujaca gra obrony (np. 4 bramki
              stracone u siebie ze Slaskiem czy Ruchem). Jedyne co utrzymuje Legie na
              powierzchni to walecznosc. Ale twierdze ze to wystarcza (i to nie zawsze) na
              taki wspomniany juz przeze mnie GKS czy Stomil. A przyjda mecze z Wisla i moze
              byc tragedia. A tego kolejny raz nie zniose.
      • Gość: Wichura Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.*.*.* 23.11.01, 09:47
        W końcu jakiś trener utrzymuje się dłużej w Legii, to dobry znak. Poza tym
        facet ma jakiś pomysł na drużynę i nie daje się zdominować przez jakąś grupkę
        zawodników. Okuka, oby tak dalej!!!
        • Gość: Dionizy Re: Do widzenia panie Okuka!!!!-bzdura IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.11.01, 18:12
          Prawda jest taka że najwięcej winy za grę stołecznej drużyny nie ponosi Pan
          Dragomir ale jego zawodnicy.To oni grają albo ładnie ale nieskutecznie albo
          odwrotnie.Tak naprawdę trzeba by wymienić całą defensywę Legii oprócz bramkarza
          Kowalewskiego i Jacka Zielińskiego(życzę mu szybkiego powrotu do formy).Należy
          działać tak jak prezesi Wisły którzy sprowadzają do Krakowa zawodników będących
          aktualnie w najlepszej formie.I właśnie z tąd biorą się tak dobre wyniki jakie
          ostatnio osiągnęła Wisła. Moja podpowiedź dla trenera Okuki: sprowadzić
          Sypniewskiego i dwóch doświadczonych polskich obrońców(np. Węgrzyn i
          M.Świerczewski)
          • Gość: Dario Re: Do widzenia panie Okuka!!!!-bzdura IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 20:07
            Nie zgodze się z tobą , Wisła Żurawskiego sprowadziła już dawno a dopiero teraz
            zaczął grać,Głowacki też teraz zabłysnął. A co się tyczy obrony to Sprowadzenie
            Szali chyba nie było taką klapą bo jak na razie jego gra mi sie nawet podoba a
            i Omeliańczuk zaczyna sie wyrabiać. narazie ,
            pozdrowienia
            • Gość: Wichura Re: Do widzenia panie Okuka!!!!-bzdura IP: *.*.*.* 27.11.01, 10:32
              Całkowicie się z Tobą zgadzam. Szala grał naprawdę dobrze, Jarzębowski też nie
              zawodzi, poza tym jest młody i się rozwija. A Wisła Kosowskiego i Szymkowiaka
              ma już od 2-3 sezonów, a dopiero teraz reprezentują solidny poziom. Sprowadzić
              Węgrzyna? Świetny pomysł, zawsze go bardzo lubiłem, to byłoby prawdziwe
              wzmocnienie, Pogoń tanio go odda...
      • Gość: Antul Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 22:44
        Prawdziwą wartość drużyny i jej trenera poznamy wiosną. Jednak już dziś
        dziękuję panu Okuce za zrobienie porządku w kadrze zespołu. Za wyeliminowanie
        gwiazdorstwa i wyzwolenie w zespole ducha walki. Nieważne czy to styl
        enerdowski czy południowokoreański, ważne, że kibice wreszcie nie czują się
        oszukiwani.Idąc na mecz wiemy, że czekają nas emocje i jeśli nawet przegrywamy
        to z podniesionym czołem.
        • Gość: dok oby tak dalej panie Okuka!!!! IP: *.acn.waw.pl 23.11.01, 23:45
          ja w pelni popieram Drago. Ludzie, czepiacie sie, ze nie bedzie Piekario i
          bedzie klapa. A w jakim zespole gralby gosc, ktory nie ptzychodzi w
          poniedzialek na trening, we wtorek troche pobiega, w srode musi odpoczac, w
          czwartek ma drobna kontuzje, a w piatek nie moze trenowac, bo sie zmeczy przed
          meczem. Ten gosc to zero profesjonalizmu. I bardzo tego, zaluje, bo wg mnie
          jest to technicznie jeden z lepszych polskich kopaczy. Czekanie na jakis super
          styl jest lekko nie na miejscu, po prostu kopaczy mamy zbyt cienkich..
          I poki co mozemy wygrywac tylko walecznoscia, moim zdaniem..
          Drago stawia na gosci, ktorzy nie odpuszczaja, ktorym sie chce i to mi sie
          podoba. Pod tym wzgledem Franek tez byl w porzo. Tyle, ze zjebal zime, a to
          oznacza nie tylko zle przygotowanie na wiosne, ale i na jesien, wiec badzmy
          wdzieczni Okuce, ze udalo mu sie zrobic to, co zrobil.
          I chyba najgorsze co moglaby zrobic Legia, to wolnic teraz Okuke i zatrudnic
          jakiegos polskiego "czarodzieja". Przeciez w polskichklubach sa non stop ci
          sami trenerzy i jakosciowo nic sie nie zmienia..
          Padaja glosy o braku taktyki. To niech mi ktos pokaze druzyne polska, ktora ma
          styl.
          A co do trnsferow Jugoli, to uwazam je za trafne, jedne z trafniejszych, jakie
          legia ostatnio zrobila..
          pozdro
          • Gość: Kosa Re: oby tak dalej panie Okuka!!!! IP: 192.168.2.* 24.11.01, 12:13
            Pokazalbym ci drużynę ktora ma styl, ale pewnie i tak nie przyznalbys mi
            racji...
            • Gość: dok Re: oby tak dalej panie Okuka!!!! IP: *.acn.waw.pl 24.11.01, 19:20
              to wskaz mi Kosa ta druzyne.
      • Gość: paragon Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.chello.pl 24.11.01, 01:16
        Okuka won !!!!!!!!
        • Gość: kostor Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.11.01, 07:56
          Gość portalu: paragon napisał(a):

> Okuka won !!!!!!!!

nie ma jak rzeczowe argumenty

• bigbrada Re: Do widzenia panie Okuka!!!! 24.11.01, 14:01
            A widział ktoś może mecz w Walencji???
            Przecież to była kompromitacja.
            A mój wstyd zamienił się we wściekłość, kiedy po meczu piłkarze i trener
            luzacko odpowiadali jakby niemal awansowali.
            Dla mnie takie podejście dyskwalifikuje zarówno trenera jaki i pseudopiłkarzy.
      • Gość: Facet26 Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 14:29
        Jestem od lat kibolem legii mimo ze mieszkam nad morzem.W miare mozliwosci
        jestem w wawie na meczach i staram sie byc na niektorych wyjazdach(w miare
        skromnych mozliwosci finansowych).Uwazam ze zwolnienie okuki byloby duzym
        bledem.Nie zastanawialem sie czy druzyna ma styl czy nie,wazne jest ze chlopaki
        graja na przyzwoitym poziomie.Zdarzaja sie wpadki (slask czy ostatnio ruch) ale
        poczekajmy...Czy ze smuda wygrali jakis wazny mecz???Same porazki czy remisy,a
        okuka nie mial cxzasu nawet w przerwie wiosennj przygotowac druzyny.Zobaczmy,co
        zrobi zima.Z tym skladem trzeba byc niezlym zeby tak ustawic zespol.W koncu sa
        wspolliderami,a jutro moze nawet wygraja(wreszcie!!!) w derby.Co wtedy
        powiecie???Konczac,nawet jak wpadna z czarnymi,okuka powinien zostac.
        • Gość: Razorfan Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 25.11.01, 19:08
          W tym wlasnie problem, ze teraz jestesmy na 2 miejscu ale juz nie bedzie takich
          rywali jak Stomil. Dzisiejszy mecz z Polonia pokazal, ze Legia nie ma zadnego
          pomyslu na rozgrywanie akcji a jedynym ratunkiem sa indywidualne umiejetnosci
          Karwana. Dzis go nie bylo i praktycznie Legia nie potrafila rozegrac 1 akcji. A
          niedlugo moze Bartek odejsc i bedzie juz zupelne dno. Nie podejrzewam, zeby
          Okuka probowal trenowac ataki pozycyjne. Przynajmniej tego nie widac. A to jest
          podstawa. Legia moze tylko z Wisla w Krakowie bedzie grac z kontry. W innych
          meczach bedzie faworytem i bedzie zmuszona atakowac. A tego wyraznie nie umie
          bo pcha sie usilnie 1 strona nie stosujac ani 1 przerzutu na druga strone.
          Szansy na zwolninie Okuki nie widze bo ma zbyt silna pozycje. Obawiam sie, ze
          niestety znow bolesnie sie o jego i druzyny brakach przekonamy na wiosne. Mam
          nadzieje, ze to sie nie sprawdzi ale wiele niestety za tym przemawia.
          • Gość: kostor Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.11.01, 20:05
            dzisiaj oprócz karwana brakowało również wroblewskiego, wiec skrzydła były
            obciete. a akcje kucharza ze svitlicą były bardzo dobre tak samo ofensywne
            wejścia obrońców. zimą wróci zielinski, przygotują sie czereszewski, yahaya,
            siadaczka, przypuszczam ze kiełbowicz może lepiej sie przygotować, może będą
            wzmocnienia, wieć nie ma co narzekać
            ja jestem optymistą
            • Gość: fidel Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 20:33
              W ogóle uważam że ciągłe zmienianie trenerów do nikąd nie prowadzi. Można Okukę
              lubić lub nie ale wprowadził do Legii stabilizację, która nie ma już takich
              drastycznych wahnięć formy. Jesteśmy w czubie grupy mistrzowskiej i to powinno
              zamknąć usta wszystkim krytykom.
              • Gość: darano Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 17:59
                Jestem kibicem pogoni szczecin ale nie dlatego kibicuję Legii i trenerowi Okuce.
                Otóż trzymam kciuki za każdy w miarę normalnie funkcjonujący i rokujący choćby
                nikłe nadzieje na godne reprezentowanie polskiej ligowej młócki na arenie
                międzynarodowej.(oczywiście pogoń dzisiaj takim klubem nie jest jednak mieszkam
                w szczecinie od dziecka.....)Wisła,Amica,Legia i......reszta jest milczeniem.
                Tak, tylko te kluby są dzisiaj w miarę stabilnymi organizmami polskiej ligi.
                Otóż uważam że Legia w tym sezonie, poza początkiem rozgrywek grała bardzo
                interesujący, szybki i ładny dla oka futbol. Działo się tak aż do momentu gdy
                ze składu wypadli najlepsi w polsce obecnie skrzydłowi czyli Karwan i
                Wróblewski (wróblowi na zachętę).Wtedy gra drugiej linii Legii zwyczajnie
                siadła.Swoją drogą wróblewski mnie w obecnej rundzie zaskoczył bardzo in plus-
                przestał być tylko szybkim jak wiatr oszołomem każda swoją szarże koncząc na
                obrońcach lub niecelnym podaniem. Zaczął grać rozważnie, precyzyjnie, imponuje
                dobrymi soczystymi dośrodkowaniami. Myślę że gdy wykurują się Karwan, Wróbel i
                ziele Legia będzie głownym kandydatem do mistrzostwa. I to pod wodzą Okuki!!
                • Gość: Porter Re: Do widzenia panie Okuka!!!! IP: *.ppp.polbox.pl 26.11.01, 19:35
                  Legia bedzie mistrzem, jesli Smuda po swojemu przygotuje wisle do wiosny.
                  Obiektywnie patrzac Legia ma sredni sklad:
                  Bramkarz - jeden z wielu w lidze,
                  Obrona - poki nie wroci Zielinski, to w Legii nie ma takiej formacji. Same
                  sredniaki i slabjak Marjan.
                  Druga linia - bez Karwana i Wroblewskiego nic ciekawego nie pokazuje, moze
                  Piekarski przepracuje normalnie zime i zacznie grac na miare swoich mozliwosci.
                  Jesli nie - to lepiej, zeby odszedl.
                  Napastnicy - kto i po co sciagnal tego hebanowego drewniaka, to juz chyba nikt
                  nie wie. A Kucharski gra tak sobie. Strzela niby sporo, ale sam meczu nie wygra.

Warto byloby wzmocnic sklad (i to kazda formacje), wyleczyc Zielinskiego, dac
                  pograc w Legii jeszcze rok Karwanowi - i moze cos z tego bedzie. Bo jesli
                  odejdzie Karwan. to mozemy o mistrzostwie zapomniec.

Tak naprawde, to jestem pelen podziwu dla Okuki, ze tyle z taka ekipa osiagnal.
                  Poza derbami nie bylo meczu w ktorym Legia by odpuszczala.
                  • cromm Re: Zostawcie Okukę !!! 26.11.01, 19:48
                    Zostawcie skurwysyny pana trenera Okukę...to genialny facet...może zaprowadzi
                    on waż klubik (ze statystami-zamiast kibiców) na dno gdzie wasze miejsce..
                    Więc zostawcie Okukę!!!
                    • facet26 Re: Zostawcie Okukę !!! 26.11.01, 21:50
                      Skurwysynie,czy ktos cie pytal o zdanie?Wypierdalaj na stadion do swych kolesi
                      szowinistycznych bekartow co spuszczaja wpierdol za przekonania.Tu sie toczy
                      powazna rozmowa,do ktorej Ty nie dorosles intelektualnie.Ciebie nikt nie tyka
                      ani nie obraza wiec zamilcz knajacki kutasie.Nie sadze zebys znal pojecia typu
                      druga linia czy skrzydlowy bo na meczach zajmujesz sie dymieniem.Wiec badz
                      laskaw nie zabierac tu wiecej glosu
                      AMEN
                      • cromm Re: Zostawcie Okukę !!! 27.11.01, 21:28
                        Nie nadużywaj słowa AMEN chłoptasiu...Jacy skrzydłowi..a co to są
                        skrzydłowi...Valencia to może ich ma , ale wy ??!!!!!
                        Popieram pana Okukę i cieszę się,że wy też..he,he
                        • Gość: facet26 Re: Zostawcie Okukę !!! IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 23:12
                          Pogadamy w maju,OK???
                          • Gość: artur Re: Zostawcie Okukę !!! IP: *.*.*.* 28.11.01, 15:49
                            jesli masz na mysli, facet, osiagniecia Legii w tym sezonie, to w temacie
                            Puchar Polski mozemy porozmawiac juz dzisiaj wieczorem ;-))))
                            W zasadzie chcialbym rowniez poprzec Mr Okuke, bo macie z nim duze szanse na
                            gre w Pucharze UEFA (a taki jest przeciez PRAWDZIWY CEL postawiony przed tym
                            zespolem).
                            Nara.
                            • Gość: facet26 Re: Zostawcie Okukę !!! IP: *.slupsk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.01, 19:18
                              W temacie puchar polski moge z Toba pogadac jutro o 20 bo legia jutro o 18
                              zaplanowala dac lupnia ruchowi-a tak na powaznie,zgadzam sie z Toba,puchary sa
                              realne,bo mistrzostwo-raczej nie,chyba ze zima znajdzie sie sponsor
                              strategiczny-ale i ten cel(czyli puchary)malo kto poza okuka by osiagnal w TEJ
                              legii(malo kasy jak nigdy,slaby sklad,krotka lawka,jugslowianskie odpadki).No
                              chyba ze Smuda po swojemu przygotuje wisle...wtedy duzo sie moze zdarzyc....
                          • cromm Re: Zostawcie Okukę !!! 28.11.01, 20:52
                            No i sami widzicie,że trener Okuka to klawy facet...tylko te jego wygrane
                            troszkę mnie niepokoją...
      • krakonix no no 07.10.02, 19:31
        • Gość: Leon Re: no no IP: *.cvx1-a.lei.dial.ntli.net 08.10.02, 00:57
          Swiadczy to ze kazdemu trzeba doc troche czasu.
          Trudno to powiedziec Wislakowi, ale Okuka zrobil w Legii kawal dobrej roboty.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka