Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dlaczego znowu gramy na Legii?

IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 27.03.01, 00:22
    Po raz kolejny zagramy na stadionie "narodowym" Legii.I po raz kolejny boisko
    nie jest przygotowane do gry.Dzialacze Legii robia chyba laske udostepniajac
    swoje tereny.
    Kolejna sprawa to pojemnosc tego stadionu oraz wymiary boiska.Na mecz z Armenia
    przydaloby sie boisko o wiekszych wymiarach , na ktorym nasze Orly moglyby
    rozwinac swoje skrzydla.Znowu prawdopodobnie jesli nie strzelimy bramki w
    pierwszych minutach ciezko bedzie sforsowac obrone druzyna przeciwnej na tej
    blotnisej, niepodgrzewanej murawie.
    Ostatnie pytanie - retoryczne ,zadawane juz od wielu lat-Po co wpompowano tyle
    pieniedzy w stadion slaski skoro PZPN znajduje sie w Warszawie i najchetniej
    jego dzialacze gdyby byla taka mozliwosc zagraliby na Polonii?
    Zycze naszej druzynie sukcesu i licze na Oliego.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Chris Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 10.33.79.1, 134.58.253.* 27.03.01, 13:17
        Mnie to tez wkurza, ze znow gramy na Legii. Na razie sprzedano tylko 8 tysiecy
        biletow. Na trzecia lige niemiecka przychodzi tyle. Jak warszawiacy nie chca
        ogladac reprezentacji to po co ich do tego zmuszac. W Szczecinie na kazdy
        ligowy mecz przychodzi 12-15 tys., a czasami 20 tysiecy. Na mecz reprezentacji
        w Szczecinie (nawet z Armenia, Liechtensteinem czy Luksemburgiem) juz dawno by
        nie bylo biletow. DAC SZANSE SZCZECINOWI !!!
      • Gość: Student Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.bch.com.pl 27.03.01, 15:58
        Mnie też to wkurza. Powód, moim zdaniem, jest jeden. W Warszawie jest koryto.
        Jest tam tyle, "ważnych" person, które muszą pokazać swoje gęby na takim meczu
        (myślę o politykach, "artystach", działaczach itd, którzy w ten sposób pracują
        na swoją popularność), a nie chce im się tyłków ruszyć. Mają tylko jeden
        argument: atmosfera i doping na stadionie Legii. No cóż, to prawda, ale na
        kilku innych stadionach byłaby równie dobra. Reszta racjonalnych argumentów nie
        jest w ogóle brana pod uwagę.
        • Gość: Kirk Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.tele2.pl 27.03.01, 16:17
          Bo to stadion najlepszego w historii klubu Polski i do lotniska im. Fr. Chopina
          blisko!!! a i oczywiscie mamy tu naj naj lepszy doping!!! to jest doping
          NON_STOP a nie przez pierwsze 10 min.
          • Gość: Student Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.bch.com.pl 28.03.01, 16:24
            Gość portalu: Kirk napisał(a):

> Bo to stadion najlepszego w historii klubu Polski

Jak się domyślasz oczywiście się z tym nie zgadzam :-)). Dlaczego nie np Górnik
            Zabrze - jedyny polski klub, który występował w finale europejskich pucharów, 14
            krotny mistrz Polski, dlaczego nie Ruch (też 14 krotny mistrz) czy Wisła czy inne
            bardzo zasłużone kluby.

> i do lotniska im. Fr. Chopina blisko!!!

Jest jeszcze parę innych lotnisk w tym kraju. Poza tym to lotnisko ma fatalne
            położenie. Często jest zamglone i samoloty awaryjnie lądują w Poznaniu lub
            Gdańsku.

>a i oczywiscie mamy tu naj naj lepszy doping!!! to jest doping
            > NON_STOP a nie przez pierwsze 10 min.

Fakt na pewno jest dobry. Czy najlepszy ? Byłem na meczach międzypaństwowych na
            Stadionie Śląskim i w Poznaniu i też był dobry.

Doping to za mało.

Co w zamian: kiepska i wąska płyta boiska i małe trybunki (choć chyba wystarczą
            bo zainteresowanie meczem raczej niespecjalne)
        • Gość: Janek LEGIA NAJLEPSZA JEST! IP: *.fun.uni-freiburg.de 28.03.01, 19:29
          Gość portalu: Student napisał(a):

> Mnie też to wkurza. Powód, moim zdaniem, jest jeden. W Warszawie jest koryto.
          Ty, Student, STAWIASZ SIE? Pokaz mi lepszy stadion w Polsce, lepszych kibicow,
          lepsza druzyne? NIE JESTES W STANIE!!! BO LEGIA NAJLEPSZA JEST!!!!
      • Gość: zbyszko Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.01, 16:29
        ale bzdury gadacie, na legii zawsze jest najlepszy dpoing, a bilety i tak
        wszystkie się rozejdą, jak nie wierzysz jeden z drugim to zapraszam na mecz,
        możecie też wziąć w tym udział. A co do płyty to cie chyba gościu tak żrą
        kompleksy, że sam nie wiesz już co pieprzysz, byleby tylko dołożyc legii. Że
        co? ŻE ŚNIEG SPADŁ??? no tak to na pewno wina legii!!!! śniegu już nie ma,
        został usunięty zaraz po tym jak przestał padać, kretynie, a nie zrobiono tego
        wcześniej(gdy jeszcze padał) ani później(np dziś czy jutro) aby boisko nie
        nasiąkło wodą! - organizator zasłużył chyba więc na pochwałę w tym względzie?

ale przecież takie barany co im nienawiść do legii i warszawy oczy przesłania
        nie mogą o tym wiedzieć
        • Gość: Kirk Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.tele2.pl 27.03.01, 16:35
          Gość portalu: zbyszko napisał(a):

> ale bzdury gadacie, na legii zawsze jest najlepszy dpoing, a bilety i tak
          > wszystkie się rozejdą, jak nie wierzysz jeden z drugim to zapraszam na mecz,
          > możecie też wziąć w tym udział. A co do płyty to cie chyba gościu tak żrą
          > kompleksy, że sam nie wiesz już co pieprzysz, byleby tylko dołożyc legii. Że
          > co? ŻE ŚNIEG SPADŁ??? no tak to na pewno wina legii!!!! śniegu już nie ma,
          > został usunięty zaraz po tym jak przestał padać, kretynie, a nie zrobiono tego
          > wcześniej(gdy jeszcze padał) ani później(np dziś czy jutro) aby boisko nie
          > nasiąkło wodą! - organizator zasłużył chyba więc na pochwałę w tym względzie?
          >
          > ale przecież takie barany co im nienawiść do legii i warszawy oczy przesłania
          > nie mogą o tym wiedzieć

Zgadzam sie 100%, jedynie kompleksy wychodza z tych nieszczesnikow.

• Gość: anita Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.cu.com.pl 27.03.01, 17:19
            a ja sie nie zgadzam z waszymi twierdzeniami o
            kompleksach i atmosferze na legii, bo jakos na meczu
            z islandia to bylo zero atmosfery!
            no ale faktem jest, ze na legii reprezentacji idzie
            lepiej niz w chorzowie, co dla mnie jest
            wystarczającym argumentem, by mecze odbywaly sie w
            warszawie, tym bardziej ze po wygranym meczu z
            norwegia na pewno na armenii bedzie komplet!
            pozdrawiam

• Gość: zbyszko islandia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.01, 17:26
              oczywiście ty byłas na islandii i starałaś sie tworzyć świetną atmosferę,
              zawinili pewnie inni! a w chorzowie na islandię przyszłoby wtedy jak nic 25 000
              kibiców
          • Gość: Vaterlan Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.twi.tudelft.nl 27.03.01, 17:25
            Odezwala sie warszawka, ktora jest naj naj naj. Wasze boisko nadaje sie na
            ferme kurza a nie na granie powaznych meczow panstwowych. Zgadzam sie, ze
            reprezentacja powinna grac na "Slaskim". Niech skacza wreszcie ten remont.
            Chociaz to bedzie trudne, bo pieniadze ide z jasniepanskiej stolicy a im to nie
            w smak. Stadion X-lecia zamieniliscie na jarmark, o Konwiktorskiej nie wspomne
            bo wstyd. Nie macie stadionu spelniajacego europejskie normy, wiec dalibyscie
            sobie spokoj.
            • Gość: Kirk Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.tele2.pl 27.03.01, 17:32
              Co nie mamy w W-wie stadionu???
              O przepraszam, Okecie W-wa ma stadionik w porzadku i
              przez dziure w plocie mozna wejsc, (pssss wiadomosc
              poufna) i pod topolami schronic jak deszczyk popada.
            • Gość: zbyszko warszawka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.01, 17:42
              jaśniepańska warszawka i okolice (czyli ja ze swoich podatków) utrzymuje 4/5
              kraju, ale na inwestycja u siebie już nie ma (metro itp.) - to jest właśnie
              bezsens funduszy publicznych, osobiście uważam ,że każdy powinien sam zażądzać
              własnym kapitałem również województwa, regiony itp. No ale cóż żyjemy w takim
              sytemie i nic na to nie poradzimy. A twój pomysł aby grać na stadionie X-lecia
              pozostawię bez komentarza

PS; do wszystkich wrogów warszawki apeluję; nie przyjeżdżajcie już do nas
              pracować , mieszkać, uczyć się, to przez was jest tu tłoczno, drogo i obleśnie
              - zróbcie lepiej cos u siebie np. zbudujcie godny stadion
              • Gość: Kirk Re: warszawka IP: *.tele2.pl 27.03.01, 17:56
                Nareszcie ktos powiedzial (a raczej wystukal) prawde prosto w oczy! Popieram to
                co napisales zbyszko, znam przyklad ludzi z Krakowa ktorzy na kazdym kroku
                obsmarowuja Warszawe a jednoczesnie wszyscy cichutko, zgodnie w niedziele
                wsiadaja do pociagu i gdzie jada do pracy? do Warszawki!
                A w piatek wieczorem znowu, W-wa to to Legia to tamto....
                Niestety chorzy hipokryci, kiedy to sie wreszcie skonczy?
                • Gość: Vidigal Re: warszawka IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 27.03.01, 21:37
                  Co wy pieprzycie z w-wy. Ja dawno rzucilem prace w w-wie bo na prowincji
                  dostalem 3 razy wiecej. I nie pieprzcie, ze utrzymujecie 4/5 kraju ze swoich
                  podatkow, bo 4/5 tego pieknego kraju utrzymuje was. A wracajac do tematu wydaje
                  mi sie, ze mecz powinien odbyc sie na slaskim - tradycja zobowiazuje. Zreszta
                  pewnie przyszloby 30 tys ludzi.
                  • Gość: zbyszko Re: warszawka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.01, 21:43
                    :-DDDDDDDDDDDD
              • Gość: marcin Re: warszawka IP: 212.51.220.129, 212.51.192.* 28.03.01, 15:38

> jaśniepańska warszawka i okolice (czyli ja ze swoich podatków) utrzymuje 4/5
                > kraju, ale na inwestycja u siebie już nie ma (metro itp.) - to jest właśnie
                > bezsens funduszy publicznych, osobiście uważam ,że każdy powinien sam zażądzać
                > własnym kapitałem również województwa, regiony itp. No ale cóż żyjemy w takim
                > sytemie i nic na to nie poradzimy. A twój pomysł aby grać na stadionie X-lecia
                > pozostawię bez komentarza
                >
                > PS; do wszystkich wrogów warszawki apeluję; nie przyjeżdżajcie już do nas
                > pracować , mieszkać, uczyć się, to przez was jest tu tłoczno, drogo i obleśnie
                > - zróbcie lepiej cos u siebie np. zbudujcie godny stadion

Twój list potwierdza najgorsze stereotypy o "warszawce".
                W Warszawie jest tyle miejsc pracy nie dlatego że to takie cudowne miasto ale
                dlatego że jest blisko do urzędów centalnych.Ja jak skończę studia też pewnie
                będę musiał szukać pracy w Warszawie i myślę o tym z niechęcią.Jeśli jednak
                okaże się że wszyscy warszawiacy są tacy jak ty, to z tego zrezygnuję.
                Wszelkie słowa krytyki tłumaczycie "kompleksem prowincji", proponuję trochę
                zastanowić się nad sobą, może masz kompleks stolicy".
                P.S.To wszystko oczywiście z meczem nie ma nic wspólnego.
                Mnie nie przeszkadza że odbędzie się na legii.
                (jeśli jednak do mikrofonu znowu dorwie się ten sam facet co na poprzednim
                meczu to zamorduję)

• Gość: Zibi Mecze reprezentacji IP: *.kines.psu.edu 29.03.01, 17:22
                  Witam wszystkich milosnikow pilki noznej. jestem zwiazany zpilka od lat
                  najpierw jako zawodnik, pozniej jako trener i tak jest do dzis. Znajac troche
                  niuanse sportu, dla mnie jest jasne ze mecze beda odbywac sie na Legii poniewaz
                  tam zarobia ludzie, bedacy blisko zwiazku. I nie ma znaczenia czy PZPN czy
                  warszawski czy ktokolwiek innyy, pamietajcie ze organizacja takiego meczu to
                  wielki interes, pomijajac dotacje zwiazku ktora dostaja organizatorzy, wplywy z
                  reklam (od kolegow, nie zawsze przeciez latwe do rozliczenia, ultawnienia dla
                  przyjaciol itd.) czy wreszcie na koncu (ale nie najmniej wazne) bilety, ktorych
                  dystrybucja jest przeciez bardzo trudna do skontrolowania. Wiem jak latwo jest
                  kupic wejsciowke pt. VIP, albo obsluga i potem siedziec na scvhodach krytej
                  trybuny.
                  Tojednak strona medalu. Druga to sprawy techniczne. Obiektywnie rzecz biorac
                  stadion Legiii nadaje sie moze najwyzej na runde wstepna pucharu UEFA i niech
                  nikt mi nie opowiada bzdur ze tak nie jest. Wystarczy zmierzyc odleglosc miedzy
                  rzedami na trybunie krytej i po zawodach. Ja osobiscie po raz ostatni bylem na
                  meczu reprezentacji Polski na Stadionie Narodowym (dawnie Slaskim) ze Szwecja.
                  Komplet widzow (32 tys.) ogromny komfort, panie z cola miedzy rzedami, itd. A
                  co najwazniejsze to jest bezpieczny stadion. Sektory sa tyak skonstruowane, ze
                  mozna w zarodku zlikwidowac ogniska zapalne. A stadion pustoszeje w 10 min. bez
                  zadnych problemow. Mnostwo parkingow. I nawet jak lobuzy chca porozrabiac po
                  meczu to ganiaja sie po parku a nie po miescie.
                  Moze to zbyt dlugi list ale wierze, ze znajda sie ludzie chcacvy o tym
                  podyskutowac a nie obrzucac sie blotem.
                  Pozdrawiam
              • Gość: Student Re: warszawka IP: 212.65.191.* 28.03.01, 17:00
                Nie... teraz to żeś przywalił. Aż mnie zatkało.

> kraju

Ty chyba nie zdajesz sobie sprawy jakie brednie opowiadasz. Wy utrzymujecie ten
                kraj ?? To ja się wypisuję. Czy Ty wiesz, że np. Poznań oddaje ponad 80 procent
                swoich przychodów do stolicy, z czego z wielką łaską dostaje spowrotem 15% ?
                Dzięki za takie utrzymanie. My się chętnie wypiszemy...
                Poza tym czy Ty sobie zdajesz sprawę jakie korzyści płyną z tego, że Warszawa
                jest stolicą ? Ile instytucji i urzędów, które nic nie produkują, a żyją z
                budżetu jest zlokalizowanych w Warszawie ? Ilu ludzi dzięki temu ma pracę ? A nie
                są to posadki za 1000 ZL, a za kilka, nierzadko kilkanaście i kilkadziesiąt
                tysięcy miesięczie. To jest ponad 100 000 etatów. Wiele firm lokuje się w
                Warszawie, tylko dlatego, że tam są urzędy centralne, a w naszym skorumpowanym
                państwie żeby zrobić duży biznes trzeba dobrze żyć z urzędasami na najwyższym
                szczeblu: tu koncesja, tam łapówka itd.
                Teraz sobie wyobraź, że Warszawa przestaje być stolicą. Ponad 100000 dobrych
                miejsc pracy mniej, część firm się wynosi, dużo wykształconych ludzi również.
                Skutek : bezrobocie ok 15-20%, bieda, smród i ubóstwo. Polska B, bo tam jesteście.

>A twój pomysł aby grać na stadionie X-lecia pozostawię bez komentarza

Nikt tego nie proponuje. Natomiast to co zrobiliście z tym miejscem to jest
                obelga dla cywilizowanego świata. I jeszcze nazwaliście to Jarmark "EUROPA" !!!
                To już perwersja. Powinien nazywać się Azja w najgorszym tego słowa znaczeniu.
                Kto to widział ten wie.

> pracować , mieszkać, uczyć się, to przez was jest tu tłoczno, drogo i obleśnie

Ci co tu przyjeżdżają pracować to przeważnie ludzie wykształceni, po studiach i
                oni w dużej części podnoszą ocenę Warszawy. Gdyby nie oni co by
                zostało ? "Wspaniałe" praskie dzielnice: Bródno, które wydaje geniuszów z
                niepełnymi siedmioma klasami typu Kowalczyk Wojciech, czy Szmulki. Wspaniała
                dzielnica, gdzie kraty w oknach sięgają 3 piętra i 2 piętra od dachu, kradnie się
                w biały dzień a inni kibicują złodzieją, a blisko połowa populacji marzy tylko o
                winie marki wino. Gdy mi ktoś opisał to miejsce zanim je zobaczyłem pierwszy raz
                to bym nie uwierzył, że coś takiego jest możliwe w środku wydawałoby się
                Eurpejskiego miasta.

Jak nas przestaniecie okradać to na pewno ...

Życzę mimo wszystkego dobrego humoru

PS
                Sorry. Trochę się rozpisałem, ale nie zdzierżyłem...
                • Gość: Winnetou Re: warszawka IP: *.azyx.com.pl 28.03.01, 20:37
                  jakbym słuchał tow. Millera - trochę ostrych haseł, trochę luźnych liczb i
                  zaraz puenta. A co Wy k...a wiecie o finansach ;-) , jakie 4/5, jakie procenty.
                  A moze najlepiej, zeby w ogole nie bylo stolicy w Polsce, co ?
                  Ale mniejsza - najwazniejsze, ze jest 2:0, pozdrawiam.
                  • Gość: Winnetou Re: warszawka IP: *.azyx.com.pl 28.03.01, 20:43
                    przepraszam ... 3:0
                • Gość: kolo Re: warszawka IP: unknown, 194.145.96.* 29.03.01, 15:17
                  TY wez spierdalaj z tym Poznaniem germanski pokurczu
              • Gość: moler Re: warszawka IP: unknown, 193.150.166.* 28.03.01, 17:23
                wrogowie warszawki nie przyjezdzaja tutaj, a jezeli tak to znaczy, ze maja powazny problem.
                Wiekszosc osob, ktore naplywaja do Warszawy sa ludzmi z reguly wyksztalconymi i odwaznymi.
                Nalezy im sie szacunek.
                To prawda, ze cala sila Warszawy polega na tym, ze jest stolica. To samo byloby w Krakowie,
                Gdansku czy Poznaniu. Warszawa duzo daje (nie da ukryc) ale i duzo bierze (tez nie da sie ukryc).
                Warszawa to owszem Brodno, Ursynow i bliska Praga (bez urazy wszedzie sa dobrzy i zli ludzie), ale
                to tez piekne Szczesliwice, Ujazdow i Wilanow. Nie mowiac juz o Lazienkach, Starowce i palacu
                wilanowskim.
                Warszawa jest piekna dla tych, ktorzy sa w stanie ja pokochac i obrzydliwa dla ich wrogow. ja zaliczam
                sie do tych pierwszych, chociaz przyznaje nie jestem 100% Warszawiakiem (z dzida pradziada).
                Pozdrawiam Warszawiakow
                Pozdrawiam warszawskich gosci z innych regionow.
                Polska to nie tylko Warszawa, ale o ile ubozsza by byla bez tego miasta (nie tylko finansowo).
              • Gość: Ktos Re: warszawka IP: *.euv-frankfurt-o.de 28.03.01, 19:04

Utrzymuje 4/5 kraju? tzn ze na dochod panstwa czyli pozostale 1/5 sklada sie z
                Poznania, Wroclawia,Gdanska i inne...? Chyba przesadziles z ta 4/5 dla Warszawy.
                Wlasnie dlatego was nie lubia. Bo gdy wyjedziecie spoza Warszawy to uwazacie ze
                to WY utrzymujecue cale narod wiec wam sie nalezy!
                Sadze ze jakakolwiek informacja o ekonomii jest Tobie obca.
                Poza tym uwazam ze faktycznie nie zaslugujecie na organizowanie spotkan
                miedzypanstwowych jesli tak "potezna" Warszawa nie jest w stanie zapewnic
                kompletu.

> kraju, ale na inwestycja u siebie już nie ma (metro itp.) - to jest właśnie
                > bezsens funduszy publicznych, osobiście uważam ,że każdy powinien sam zażądzać
                > własnym kapitałem również województwa, regiony itp. No ale cóż żyjemy w takim
                > sytemie i nic na to nie poradzimy. A twój pomysł aby grać na stadionie X-lecia
                > pozostawię bez komentarza
                >

• Gość: moler Re: warszawka IP: unknown, 193.150.166.* 29.03.01, 13:29
                  o jakim brakujacym komplecie mowisz? Z wczorajszego meczu? Upadles na glowe?
                • Gość: Kibic Re: warszawka IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 30.03.01, 19:01
                  Ja nie wiem ile czy 4/5 czy 3/5 czy 2/5 to i tak kupa
                  szmalu. Warszawa ze swoich dochodow spowrotem dostaje
                  14%. A inwestycji centralnych prawie nie ma wiec chyba
                  ta reszta nie jest spuszczana do wisly tylko za te
                  pieniadze buduje sie stadion w Chorzowie i Krakowie
                  (na szczescie tylko planowanao) i inne pomylone
                  inwestycje.
              • Gość: Martini Re: warszawka/ Won chamy IP: unknown, 158.66.1.* 29.03.01, 13:16
                Zadzam sie z toba calkowicie.
                Wszyscy, ktorym sie Warszawa i jej prawdziwi mieszkancy
                nie podobaja, zaswiadczaja tylko o swoich kompleksach.
                Nie przyjezdzajcie do nas, dajcie nam spokoj. Mieszkajcie
                w swoich pieknych i cichych miasteczkach. Slowem won.
        • Gość: Tomek Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 27.03.01, 23:57
          teraz zauwazylem tego "kretyna" w tekcie zbyszka ( z bogdanca?).To jakis
          lokalny, malostkowy warszawski nacjonalista.
        • Gość: Student Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.bch.com.pl 28.03.01, 16:26
          Strasznie Cię poniosło. Chyba też masz jakieś kompleksy....
      • Gość: Tomek Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 27.03.01, 23:54
        Potwierdzam, ze na Legii sa najlepiej zorganizowani kibice w Polsce- duzo
        lepiej niz u nas w Krakowie gdzie w sumie na trybunach jest zwykly burdel i od
        kilku lat sa te same nudne spiewki.
        Jednak reprezentacja powinna grac gdzie indziej.Na stadionie wiekszym - jesli
        chodzi o pojemnosc i wymiary boiska.
        Kompleksy to moge miec w stosunku do atmosfery na San Siro - na pewno nie
        poraza mnie kociol:-) na Legii.Pozdrawiam
      • Gość: Chris Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 134.58.96.3, 134.58.253.* 28.03.01, 14:41
        Ja nie mam nic do Warszawy, tylko po prostu uwazam, ze
        mecze powinny byc rozgrywane tam gdzie beda pelne
        trybuny. Poza tym ile kibicow wejdzie na Legie? - nie
        wiecej niz 12-15 tysiecy. Na Slaskim moze byc 25-30
        tysiecy, w Szczecinie 20 tysiecy. Poza tym byles
        kiedys na meczu Pogoni? - nie sadze, bo nie
        wypisywalbys bzdur, ze jest tam doping przez pierwsze
        10 minut. Poza tym przytocze ci wypowiedz
        Mielcarskiego, ktory stwierdzil, ze atmosfera na
        meczach Pogoni niczym nie rozni sie od tej na
        stadionach w Hiszpanii (oczywiscie porownujac tej
        samej wielkosci stadiony). Poza tym za 2 tygodnie
        Canal+ bedzie transmitowal mecz Pogon-Wisla. Proponuje
        wpierw poogladac i dopiero potem wypowiadac sie o
        atmosferze.
        • Gość: Kirk Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.tele2.pl 28.03.01, 15:09
          sorry zapomnialem ze Szczecin to taka polska Maracana, a liczbe widzow
          ogranicza jedynie liczba miejsc, bo chetnych na mecze Pogoni jest dwa razy
          wiecej, gratuluje poczucia humoru, chociaz zgadzam sie ze chyba jedynie Slaski
          bedzie niedlugo spelnial normy, a tak w ogole to stadion Narodowy w 40 mln
          kraju to powinien byc na jakies 60-80,000 miejsc, chyba wszyscy sie zgodzicie.

PS Na koniec zagadka dla Ciebie Chris od kogo Szczecin uczyl sie tworzenia
          takiej atmosfery na stadionie?
          • Gość: Kirk mala podpowiedz IP: *.tele2.pl 28.03.01, 15:12
            Skoro milczysz Chris, to mala podpowiedz, nie od ZAGLEBIA SOSNOWIEC,
            Pozdrawiam tych co nad morzem!
      • Gość: Fisio Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 155.158.222.196, 155.158.244.* 28.03.01, 15:19
        Halo? Czy to Lodz?
        Gornik Zabrze!!!
        • Gość: Kirk Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.tele2.pl 28.03.01, 15:21
          Panie Kaziu , klucze!!!!!!???
          • Gość: jak Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: unknown, 193.150.166.* 28.03.01, 15:38
            ta dyskusja jest bezpodstawna. Sa dwa przyzwoite stadiony w Polsce: Slaski i Legii. Na forum
            odzywaja sie kibice np: ze Szczecina atakujac stadion Legii. Legii mozna nie lubic ale w Warszawie
            jest najlepszy stadion, a poza tym mecze reprezentacji w wiekszosci krajow odbywaja sie w stolicy
            (oczywiscie nie jest to regula).
            Odczuwam wielka sympatie do Slaskiego i nie mam nic przeciwko temu aby tam wlasnie grala
            reprezentacja, ale o ile wiem nie ma jeszcze ten stadion stosownych koncesji.
            W tej chwili (reasumujac) najlepszym rozwiazaniem jest Warszawa.
            • Gość: Stachu Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 195.205.69.97, 195.205.69.* 28.03.01, 15:48
              Gramy na Legi bo stadion nie jest za duży dla naszych chlopakow (zeby sie
              przyopadkiem nie zmachali). Jak jeszcze troche potrenuja to pojada na Slask.
      • Gość: BARTOSH! Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.01, 18:38
        STADION LEGII, TO JEDNO WIELKIE G...NO. AŻ SZKODA MI KIBICÓW TEGO KLUBU, ŻE
        (GŁÓWNIE) JAKO MIESZKAŃCY STOLICY 40 MILIONOWEGO PAŃSTWA MUSZĄ SIĘ WSTYDZIĆ, ZA
        TAKIE COŚ...
        ZDECYDOWANIE REPREZENTACJA POWINNA GRAĆ W CHORZOWIE. TAM WEJDZIE DWA RAZY (A
        MOŻE I TRZY) LUDZI.
      • Gość: Marioo Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.carrefour.com 29.03.01, 08:41
        Panowie!!!
        Już jest po meczu chyba teraz jest jasne czemu gramy na Legii!!!
        Pozdrawiam wszystkich zakompleksiałych buraków !!!
        • Gość: jak Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: unknown, 193.150.166.* 29.03.01, 12:56
          dolaczam sie do pozdrowien.
          Wszystkiego najlepszego tym, ktorzy maja blizej na Slaski niz na stadion Legii.
          Drodzy przeciwnicy Warszawy - jestescie zalosni. Wszyscy na to miasto psiocza, ale i tak wielu bez
          wstydu przyjezdza tutaj za chlebem (co jest zreszta naturalne, ale poco wygadywac takie glupoty?)
          • Gość: Vaterlan Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.twi.tudelft.nl 29.03.01, 13:01
            Ja za chlebem pojechalem w calkiem innym kierunku. Pracowalem w Warszawie,
            chleba tam nie znalazlem.
            • Gość: q Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 10.1.1.145, 62.32.205.* 29.03.01, 13:39
              Gość portalu: Vaterlan napisał(a):

> Ja za chlebem pojechalem w calkiem innym kierunku. Pracowalem w Warszawie,
              > chleba tam nie znalazlem.
              Bo jesteś burakiem!Buraki na pole wróć!

• Gość: Vaterlan Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.twi.tudelft.nl 29.03.01, 14:53
                Nie unos sie tak, q :). I dla czego nie lubisz burakow? Wiele bym dal za taka
                buraczana dobrze przyprawiona. Widze ze warszawiacy zaciekle brona swojego
                miasta i bardzo dobrze. Jak juz tak gadamy o Warszawie to moze ktos mi powie
                dlaczego tak nienawidzicie Polonii a zachwycacie sie Legia. Przeciez to Polonia
                to prawdziwy warszawski klub z dziada pradziada. Legia przez szereg lat z
                Warszawa miala tyle wspolnego ze grala na Lazienkowskiej. Jeden warszawiak
                powidzial mi ze Polonii kibicuja tylko stare dziadki, ale nie potrafil mi
                odpowiedziec dlaczego. Bardzo bede wdzieczny za obiektywne wyjasnienia.
                • Gość: Kirk Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.tele2.pl 29.03.01, 15:01
                  Obawiam sie ze wlozyles kij w mrowisko, teraz sie zacznie...
                  To tak jak bys dyskutowal np. nad wyzszoscia Swiat Bozego Narodzenia nad
                  Wielkanoca.
                  • Gość: Vaterlan Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.twi.tudelft.nl 29.03.01, 16:21
                    Uuuupsss!
                    • Gość: Puchatek wracajac do tematu.. IP: 194.134.232.* 29.03.01, 16:52
                      Hejka,
                      wracajac do tematu,
                      uwazam ze rozgrywanie spotkan takiej rangi na tak
                      malym stadionie jest zalosne, co to jest jakies tam
                      15k w 40+ mln kraju?
                      Bylem jeszcze za dawnych czasow w Chorzowie na meczu z
                      Anglia, tym 1:1 (wtedy co Lesniak skajfil, a Darek
                      Szpakowski wzywal (z calym szacunkiem) Jezusa z matka
                      o pomoc), weszlo wtedy 56k kiboli, i atmosfera byla
                      niesamowita.
                      Gadki szmatki o tym ze gdzies tam kibice sa lepsi sa
                      niepowazne, w wielu polskich miastach sa kibice gotowi
                      zdzierac gardla dla Polski, wiec niech PZPN rusze swe
                      zacne pupy i wykonczy nam stadion slaski abysmy nie
                      musieli grac naszych eliminacji na jakis kameralnych
                      obiektach.
                      amen - nic dodac nic ujac
                      • Gość: Kirk Re: wracajac do tematu.. IP: *.tele2.pl 29.03.01, 17:06
                        Pomysl niezly, choc czekamy rowniez na tego fantaste co chcial wybudowac od
                        podstaw nowoczesny stadion w W-wie. Cos ostatnio o tym pomysle cicho, czyzby
                        casus Olimpiady w Zakopanem (bylem tam na desce w tym roku i bylem pod
                        wrazeniem tego skansenu olimpijskiego :))))), a moze szykuje wyprawe na Marsa?

Realistycznie: dokonczyc Slaski na jakies 50.000, i modernizowac to co istnieje
                        (jeden dobry stadion w stolicy powinien byc i kropka, rozbudowac Legie do
                        jakichs 40,000), okay rozmarzylem sie...

Pozdrawiam
      • Gość: Yry Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 213.25.134.* 29.03.01, 17:06
        Gosciu puknij się w czoło. Co było nieprzygotowane ?
      • Gość: Tomcio Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 10.128.198.166, 212.76.33.* 29.03.01, 17:57
        O kurcze. Prawde mowiac dawno sie tak nie ubawilem czytajac Wasze wypowiedzi.
        Mysle ze kazdy z was jest takim malym, lokalnym szowinista. Jestem z Warszawy
        i wcale nie twierdze ze to najlepsze miasto, prawde mowiac miasto jak miasto,
        ani lepsze ani gorsze. Wasza dyskusja jest wiec zupelnie jalowa i do niczego
        nie prowadzi. Co do reprezentacji to gra ona tam, gdzie najlepiej jej idzie i
        tak byc powinno. Prawda panowie kibice?? I oto chyba chodzi. Gdyby grali w
        Chorzowie podniosly by sie glosy- dlaczego nie w Szczecinie? Grali by w
        Szczecinie- dlaczego nie w Lodzi itd. itp.
        Tak na marginesie juz sie ciesze na nastepne wypowiedzi. Czytanie ich to
        prawdziwa przyjemnosc.
        • Gość: BARTOSH! Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.01, 01:06
          RACHUNEK JEST PROSTY. NAJWIĘCEJ KIBICÓW WEJDZIE NA ŚLĄSKI. PARĘ RAZY WIĘCEJ NIŻ
          LEGIĘ. I CO DO TEGO MA LOKALNY PATRIOTYZM, TUDZIEŻ SZOWINIZM? TYLKO CHORZY Z
          NIENAWIŚCI TEGO TYPU RZECZY SIĘ DOPATRUJĄ...CZOŁEM!
      • Gość: Zezik Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.01, 21:15
        Gramy na Legii ponieważ stan reszty polskich stadionów jest jescze gorszy nie
        mówiąc już o podgrzewanej murawie. Trzeba spojrzec prawdzie w oczy w Polsce sa
        tylko 3 stadion: LEGIA, Śląski i wisła.
        • Gość: PC Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: *.mimuw.edu.pl 30.03.01, 13:16
          zaraz beda smiechy
          ale powiem jedno w Plocku jest lepszy stadion od Legii pod kazdym wzgledem.
          I co z tego? Pojemnosc njwyzej 12 tys, porownywalna z L. Pewnie bysmy tu grali
          mecze, niestety dojazd ze stolicy jest fatalny.

Potrzeba Stadionu Narodowego w Warszawie, najlepiej na gruzach Stadionu X-
          lecia. To fakt!
      • Gość: macioek Re: dlaczego znowu gramy na Legii? IP: 217.96.195.* 30.03.01, 14:40
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Po raz kolejny zagramy na stadionie "narodowym" Legii.I po raz kolejny boisko
        > nie jest przygotowane do gry.Dzialacze Legii robia chyba laske udostepniajac
        > swoje tereny.
        > Kolejna sprawa to pojemnosc tego stadionu oraz wymiary boiska.Na mecz z Armenia
        >
        > przydaloby sie boisko o wiekszych wymiarach , na ktorym nasze Orly moglyby
        > rozwinac swoje skrzydla.Znowu prawdopodobnie jesli nie strzelimy bramki w
        > pierwszych minutach ciezko bedzie sforsowac obrone druzyna przeciwnej na tej
        > blotnisej, niepodgrzewanej murawie.
        > Ostatnie pytanie - retoryczne ,zadawane juz od wielu lat-Po co wpompowano tyle
        > pieniedzy w stadion slaski skoro PZPN znajduje sie w Warszawie i najchetniej
        > jego dzialacze gdyby byla taka mozliwosc zagraliby na Polonii?
        > Zycze naszej druzynie sukcesu i licze na Oliego.
        Znajdz mi lepszy stadion w Polsce .
        Jak go znajdzesz to napisz do mnie ormo2@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka