Gość: z DWIEMA dogrywkam IP: *.chello.pl 01.02.07, 23:47 nie z dwoma. Korektor poszedł spać? Haloooo, pobudka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stasio_paluch Niemcom życzymy sędziów z Hiszpanii. 01.02.07, 23:56 Ostatecznie mogą być z Francji. Oni po tylu wałkach już wiedzą, ze gospodarzom nie wolno ulegać. Ale na 90% będa z Rosji, Islandii lub jakiegoś Maroko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4xg A Duńczykom życzymy brązu IP: *.162.udn.pl 02.02.07, 00:07 do boju chłopaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Winhelp Re: A Duńczykom życzymy brązu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:12 Tak jest, Duńczykom życzymy brązu, a Niemcom srebra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zator Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad nerwam IP: *.bynxx9.adsl-dhcp.tele.dk 02.02.07, 00:08 Jesteśmy w finale Mistrzostw Świata Piłki Ręcznej Ja też trenowałem handbal w Pogoni Zabrze pod okiem śp. Mariana Hryncyszyna i były to wspaniałe czasy potęgi Naszego Miasta. Teraz ( niestety patrząc na ten b.... w Mieście i kraju ) wyjechałem do pracy w Danii i oglądałem mecz naszych piłkarzy w największym sportowym pubie Kopenhagi ( przy głównym dworcu kolejowym - " ODDSET" ), byłem jedynym kibicem Polskiej drużyny pośród ok. 1000 kibiców duńskich i mimo że duńczycy przegrali wspaniały mecz gratulowali mi Naszego zwycięstwa _ zero zawiści, chamstwa itp. Cieszmy się bo przed nami mecz finałowy z Niemcami a kibice duńscy będą kibicować Naszej drużynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerty Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:16 dla odmiany my w Krakowie ogladaliśmy mecz w jednej z fajniejszych knajpek jakie znamy i obok przy stoliku siedzieli Duńczycy, którzy jako jedyni kibicowali - co zrozumiałe - swojej drużynie. Pomimo, że mecz był napięty do granic możliwości - to wszyscy pogratulowaliśmy Duńczykom wspaniałej postawy ich drużyny, zero chamstwa pełna kultura z naszej strony i ze strony Duńczyków. Powiem szczerze byliśmy zaskoczeni biorąc pod uwagę nasze doświadczenia z przyjeżdżajacych do Krakowa turystów zwłaszcza z Anglii i Niemiec - zwłaszcza młodzi ludzie chamstwo, prymitywizm, pijaństwo - zero kultury. No cóż życie przynosi mnóstwo niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.e-wro.net.pl 02.02.07, 00:24 "Po następnym dramacie z dwoma dogrywkami Dania odpadła. Z ręką na sercu trzeba przyznać, że gdybyśmy zagrali tak jak z Islandią lub Rosją, to po 40 latach bylibyśmy nareszcie w finale mistrzostw świata." Gra sie tak jak przeciwnik pozwala. Dunczycy nie znaja tej maksymy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:43 no właśnie z dwiema!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dany Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 01:11 > nie z dwoma. Korektor poszedł spać? Haloooo, pobudka! Ale on cytuje inną gazetę, nie ma wpływu że duńczycy tak napisali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linus Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: 62.69.212.* 02.02.07, 01:14 Obie formy są poprawne. Sugerowanie, że "dwiema" to błąd jest kuriozalne, jako że to "dwoma" jest właśnie od niedawna drugą poprawną formą. Wzięło się to tylko z tego, że ludzie nie używali poprawnej formy "dwiema". "Dwoma" to forma charakterystyczna dla rodzaju męskoosobowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linus Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: 62.69.212.* 02.02.07, 01:17 Poprawiam się, bo opacznie zrozumiałem wpis(y). Nikt nie sugerował, że ma być "dwoma". Ale w powodu, o którym napisałem wcześniej, nie ma niestety konieczności poprawiania na "dwiema". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z1234567 tere fere po dunsku... IP: *.chello.pl 02.02.07, 01:47 typowe zarozumialstwo prawie-skandynawow dostali baty to sie moze dowiedza gdzie, Polska na mapie lezy pyszalki jedne Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Re: tere fere po dunsku... 02.02.07, 02:10 Moze i dostali, ale nie spotkalem jeszcze Dunczyka tak glupiego jak ty. Szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
riince Re: tere fere po dunsku... 02.02.07, 07:13 Nie? To zajrzyj na komentarze innych artykułów tutaj, jak banda gó..arzy volksdeutschow z niemieckich i duńskich IP wylewa tu swoje szambo intelektualne. Gdybym nazwał ich worami na gó.. byłby to niezasłużony komplement. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlsberg Polska Dunczyk Polakowi bratem? IP: *.agh.edu.pl 02.02.07, 09:39 A ja spotkałem, owszem, pracowałem w wakacje na stażu w Carlsberg Polska i musze powiedzieć że na gruncie biznesowym Duńczycy są bardzo zadufani i wszyscy, nawet chłystek na stażu po studiach, uważają Polaków za bezmózgowców chociaż prawdę mówiąc nie mówią tego prosto w nos, tylko między sobą, czytałem ich maile! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Jakbysmy zagrali tak jak z Islandia lub z Rosja... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.02.07, 04:16 ... Gra sie tak jak przeciwnik pozwala!!!! Niech zyja cliche. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: oby wyznaczyli sędziów z francji,słoweni lub IP: 85.219.206.* 02.02.07, 08:11 hiszpani tylko wtedy możemy liczyć na obiektywizm bo te kraje zostały oszukane w meczu z niemcami. Zal bedzie jak wyznacza szwedów oni już pokazali gospodarskie sędziowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Smutek w Danii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:25 ktoś się musiał smucić dobrze,że to nie my teraz Duńczycy powinni kibicować Polakom, bo jak wygramy to oni będą mówić ,że przegrali z mistrzami mimo tylu fauli mecz był jednak fair play, zero zawiści przeciwników tylko smutek, sędziowanie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
slmako Nic nie szkodzi, niech sie posmuca bo to orzezwia 02.02.07, 09:37 A w pilke nozna przegrywamy z Dania zawsze i wtedy my sie smucimy i co z tego ? taka kolej rzeczy nie warto sie przejmowac.Dunczycy maja dobre piwo i wspaniale kanapki( i zarcie w ogole) wiec jest czym sie pocieszac. Pamietacie dawne czasy w 1946 lub 47 roku jak Dunczycy dolozyli nam w noge az 8:0 na Lazienkowskiej ?? a potem ogrywali nas regularnie prawie za kazdym razem i wtedy musmy sie smucili alesmy przezyli wiec i oni przezyja. polska powinna wygrac z Niemcami z marszu. Ole,ole,ole we are the champion !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Nasi grali gorzej niż z Rosją IP: 213.241.46.* 02.02.07, 10:12 Takie odniosłem wrażenie.A gdy Duńczycy w dogrywce prowadzili byłem przekonany,że wygrają cały mecz.Było dużo błędów po obu stronach.Ale szczęście uśmiechnęło się do naszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzsio Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:23 i tak nas sedziowie wysteruja w finale, patrzcie jak obstawiaja bukmaherzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Correct! "Tym razem jednak nie mięliśmy tyle szczęścia" IP: *.chello.pl 02.02.07, 12:48 A ile mieli miąć? Odpowiedz Link Zgłoś