Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad nerwami

IP: *.chello.pl 01.02.07, 23:47
    nie z dwoma. Korektor poszedł spać? Haloooo, pobudka!
    Obserwuj wątek
      • stasio_paluch Niemcom życzymy sędziów z Hiszpanii. 01.02.07, 23:56
        Ostatecznie mogą być z Francji.
        Oni po tylu wałkach już wiedzą, ze gospodarzom nie wolno ulegać.

Ale na 90% będa z Rosji, Islandii lub jakiegoś Maroko.
      • Gość: 4xg A Duńczykom życzymy brązu IP: *.162.udn.pl 02.02.07, 00:07
        do boju chłopaki!!!
        • Gość: Winhelp Re: A Duńczykom życzymy brązu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:12
          Tak jest, Duńczykom życzymy brązu, a Niemcom srebra :)
      • Gość: zator Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad nerwam IP: *.bynxx9.adsl-dhcp.tele.dk 02.02.07, 00:08
        Jesteśmy w finale Mistrzostw Świata Piłki Ręcznej
        Ja też trenowałem handbal w Pogoni Zabrze pod okiem śp. Mariana Hryncyszyna i
        były to wspaniałe czasy potęgi Naszego Miasta.
        Teraz ( niestety patrząc na ten b.... w Mieście i kraju ) wyjechałem do pracy
        w Danii i oglądałem mecz naszych piłkarzy w największym sportowym pubie
        Kopenhagi ( przy głównym dworcu kolejowym - " ODDSET" ), byłem jedynym kibicem
        Polskiej drużyny pośród ok. 1000 kibiców duńskich i mimo że duńczycy przegrali
        wspaniały mecz gratulowali mi Naszego zwycięstwa _ zero zawiści, chamstwa itp.
        Cieszmy się bo przed nami mecz finałowy z Niemcami a kibice duńscy będą
        kibicować Naszej drużynie.
        • Gość: swerty Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 11:16
          dla odmiany my w Krakowie ogladaliśmy mecz w jednej z fajniejszych knajpek jakie znamy i obok przy stoliku siedzieli Duńczycy, którzy jako jedyni kibicowali - co zrozumiałe - swojej drużynie. Pomimo, że mecz był napięty do granic możliwości - to wszyscy pogratulowaliśmy Duńczykom wspaniałej postawy ich drużyny, zero chamstwa pełna kultura z naszej strony i ze strony Duńczyków. Powiem szczerze byliśmy zaskoczeni biorąc pod uwagę nasze doświadczenia z przyjeżdżajacych do Krakowa turystów zwłaszcza z Anglii i Niemiec - zwłaszcza młodzi ludzie chamstwo, prymitywizm, pijaństwo - zero kultury. No cóż życie przynosi mnóstwo niespodzianek.
      • Gość: zenon Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.e-wro.net.pl 02.02.07, 00:24
        "Po następnym dramacie z dwoma dogrywkami Dania odpadła. Z ręką na sercu trzeba
        przyznać, że gdybyśmy zagrali tak jak z Islandią lub Rosją, to po 40 latach
        bylibyśmy nareszcie w finale mistrzostw świata."

Gra sie tak jak przeciwnik pozwala. Dunczycy nie znaja tej maksymy czy jak?
      • Gość: gość Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 00:43
        no właśnie z dwiema!!
      • Gość: Dany Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 01:11
        > nie z dwoma. Korektor poszedł spać? Haloooo, pobudka!

Ale on cytuje inną gazetę, nie ma wpływu że duńczycy tak napisali :)
      • Gość: linus Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: 62.69.212.* 02.02.07, 01:14
        Obie formy są poprawne. Sugerowanie, że "dwiema" to błąd jest kuriozalne, jako
        że to "dwoma" jest właśnie od niedawna drugą poprawną formą. Wzięło się to
        tylko z tego, że ludzie nie używali poprawnej formy "dwiema". "Dwoma" to forma
        charakterystyczna dla rodzaju męskoosobowego.
        • Gość: linus Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: 62.69.212.* 02.02.07, 01:17
          Poprawiam się, bo opacznie zrozumiałem wpis(y). Nikt nie sugerował, że ma
          być "dwoma". Ale w powodu, o którym napisałem wcześniej, nie ma niestety
          konieczności poprawiania na "dwiema".
      • Gość: z1234567 tere fere po dunsku... IP: *.chello.pl 02.02.07, 01:47
        typowe zarozumialstwo prawie-skandynawow
        dostali baty to sie moze dowiedza gdzie,
        Polska na mapie lezy
        pyszalki jedne
        • arius5 Re: tere fere po dunsku... 02.02.07, 02:10
          Moze i dostali, ale nie spotkalem jeszcze Dunczyka tak glupiego jak ty.
          Szkoda slow.
          • riince Re: tere fere po dunsku... 02.02.07, 07:13
            Nie? To zajrzyj na komentarze innych artykułów tutaj, jak banda gó..arzy
            volksdeutschow z niemieckich i duńskich IP wylewa tu swoje szambo intelektualne.
            Gdybym nazwał ich worami na gó.. byłby to niezasłużony komplement.
          • Gość: Carlsberg Polska Dunczyk Polakowi bratem? IP: *.agh.edu.pl 02.02.07, 09:39
            A ja spotkałem, owszem, pracowałem w wakacje na stażu w Carlsberg Polska
            i musze powiedzieć że na gruncie biznesowym Duńczycy są bardzo zadufani
            i wszyscy, nawet chłystek na stażu po studiach, uważają Polaków za bezmózgowców
            chociaż prawdę mówiąc nie mówią tego prosto w nos,
            tylko między sobą, czytałem ich maile!
      • Gość: gosc Jakbysmy zagrali tak jak z Islandia lub z Rosja... IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 02.02.07, 04:16
        ... Gra sie tak jak przeciwnik pozwala!!!!

Niech zyja cliche.
      • Gość: as Re: oby wyznaczyli sędziów z francji,słoweni lub IP: 85.219.206.* 02.02.07, 08:11
        hiszpani tylko wtedy możemy liczyć na obiektywizm bo te kraje zostały oszukane
        w meczu z niemcami. Zal bedzie jak wyznacza szwedów oni już pokazali
        gospodarskie sędziowanie
      • Gość: opty Re: Smutek w Danii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:25
        ktoś się musiał smucić
        dobrze,że to nie my
        teraz Duńczycy powinni kibicować Polakom, bo jak wygramy to oni będą mówić ,że
        przegrali z mistrzami
        mimo tylu fauli mecz był jednak fair play, zero zawiści przeciwników tylko
        smutek, sędziowanie OK.
      • slmako Nic nie szkodzi, niech sie posmuca bo to orzezwia 02.02.07, 09:37
        A w pilke nozna przegrywamy z Dania zawsze i wtedy my sie smucimy i co z tego ?
        taka kolej rzeczy nie warto sie przejmowac.Dunczycy maja dobre piwo i wspaniale
        kanapki( i zarcie w ogole) wiec jest czym sie pocieszac.
        Pamietacie dawne czasy w 1946 lub 47 roku jak Dunczycy dolozyli nam w noge az
        8:0 na Lazienkowskiej ?? a potem ogrywali nas regularnie prawie za kazdym razem
        i wtedy musmy sie smucili alesmy przezyli wiec i oni przezyja. polska powinna
        wygrac z Niemcami z marszu. Ole,ole,ole we are the champion !!!!!!!!!!!
      • Gość: tomek Nasi grali gorzej niż z Rosją IP: 213.241.46.* 02.02.07, 10:12
        Takie odniosłem wrażenie.A gdy Duńczycy w dogrywce prowadzili byłem
        przekonany,że wygrają cały mecz.Było dużo błędów po obu stronach.Ale szczęście
        uśmiechnęło się do naszych.
      • Gość: zdzsio Re: Smutek w Danii: Polacy lepiej panowali nad ne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 10:23
        i tak nas sedziowie wysteruja w finale, patrzcie jak obstawiaja bukmaherzy
      • Gość: Correct! "Tym razem jednak nie mięliśmy tyle szczęścia" IP: *.chello.pl 02.02.07, 12:48
        A ile mieli miąć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka