Dodaj do ulubionych

Auto z Anglii?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 21:30
Czy mozna zarejestrowac auto z Anglii w Polsce(oczywiscie wersja Ang.)?Czy
oplaca sie waszym zdaniem sprowadzic z Anglii?(mam znajoma osobe ,od ktorej
bym kupil).Dzieki za pomocn :)
Obserwuj wątek
    • Gość: poldeck Re: Auto z Anglii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 23:13
      Auto z kierownica po prawej stronie nie zaliczy przegladu i nie bedzie moglo
      byc zarejestrowane w Polsce. (sorry za brak polskiej czcionki)
      • Gość: Milos Re: Auto z Anglii? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 09:46
        Gość portalu: poldeck napisał(a):

> Auto z kierownica po prawej stronie nie zaliczy przegladu i nie bedzie moglo
        > byc zarejestrowane w Polsce. (sorry za brak polskiej czcionki)

No chyba że by powiedzieli tak jak mi na ostatnim przeglądzie (mam oryginalne
        amerykańskie lampy) : "Panie, jak pan u nas byłeś to wszystko było ok, a co pan
        później zrobiłeś z lampami to już nas nie interesuje, rozumiemy się ?" :-)))
        Także coś pan zrobił z kierownicą po przeglądzie to już nie nasza sprawa !

Pzdr
    • greenblack Re: Auto z Anglii? 09.07.04, 10:12
      Pomyśl przez chwilę, jak będziesz tym wyprzedzać.

Angole mają pełno debilnych rozwiązań. Kiedy wkońcu dostosują się do reszty?
      Próbowaliście kiedyś zmienić bieg lewą ręką? Sami sobie szkodzą, bo przeróbka
      samochodu na ich system odbija się w cenie salonowej, a wiele samochodów w
      ogóle nie trafia na Wyspy z braky technicznej możliwości dokonania konwersji.
      • Gość: Zenek Re: Auto z Anglii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 10:49
        ostatnio podrozowalem autem z kumplem Angolem, caly czas sie mylil i na
        zjezdzie ze skrzyzowania dawal w lewa manke, cale szczescie ze bujalismy
        Suburbanem (w przypadku stluczki niewiele nam grozilo) i ze drogi w USA
        szerokie (inni zawsze zdazyli uciec!)

• Gość: WK Re: Auto z Anglii? IP: *.ig.pwr.wroc.pl 09.07.04, 14:42
          Akurat Angole mają rację, bo właśnie pierwszeństwo z PRAWEJ strony przy ruchu
          LEWOSTRONNYM ma sens. Dlatego pewnie mają najmniej wypadków w Europie i
          najmniej ofiar na drogach.
          Jeździłem w Anglii wiele razy polskim samochodem i nigdy w kraju nie czułem się
          na drodze tak bezpiecznie jak tam (i to pomimo ciągłego pamiętania o lewej
          stronie drogi).
          Pzdr
    • edek40 Re: Auto z Anglii? 09.07.04, 15:18
      Kiedys mialem piekna fieste rocznik 78 sprowadzona z Anglii. Miala kierownice po wlasciwej stronie. Oczywiscie nie bylo problemow z rejestracja, druga zaleta bylo to, ze byl wyraznie tanszy od konkurencji z kierownica po nienormalnej stronie. Przyznam, ze nie wiem jak sytuacja wyglada teraz, ale moze wciaz mozna kupic taki "normalny" samochod.
    • x-darekk-x Re: Auto z Anglii? 09.07.04, 15:26
      ja uwazam, ze nie bedzie zadnego problemu z kierownica (mozesz nawet siedziec
      po srodku). jedyne czego moga sie czepnac, to odwrotna asymetria swiatel.
      • Gość: Pitz Re: Auto z Anglii? IP: 81.210.87.* 09.07.04, 15:48
        x-darekk-x napisał:

> ja uwazam, ze nie bedzie zadnego problemu z kierownica (mozesz nawet siedziec
        > po srodku). jedyne czego moga sie czepnac, to odwrotna asymetria swiatel.

A co to jest odwrotna asymetria???
        • Gość: Milos Re: Auto z Anglii? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.04, 16:15
          Gość portalu: Pitz napisał(a):

> x-darekk-x napisał:
          >
          > > ja uwazam, ze nie bedzie zadnego problemu z kierownica (mozesz nawet siedz
          > iec
          > > po srodku). jedyne czego moga sie czepnac, to odwrotna asymetria swiatel.
          >
          > A co to jest odwrotna asymetria???

Że w angielskim aucie prawe światło mijania świeci bliżej bo tam jest ono od
          strony jezdni. U nas będzie ono od strony pobocza, a lewym będziesz oślepiał
          jadących z naprzeciwka. No odwrotna asymetria po prostu :-)
          • Gość: Pitz Re: Auto z Anglii? IP: 81.210.87.* 09.07.04, 16:35
            > Że w angielskim aucie prawe światło mijania świeci bliżej bo tam jest ono od
            > strony jezdni. U nas będzie ono od strony pobocza, a lewym będziesz oślepiał
            > jadących z naprzeciwka. No odwrotna asymetria po prostu :-)

Masz racje, to ma sens. Wiem, ze te swiatla swieca w druga strone (troche
            jezdzilem samochodem zarejestrowanym w GB), ale pierwsze skojarzenie było dziwne
            - po przemysleniu przyznaje sie do nieprzeanalizowania wypowiedzi kolegi :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka