mirekl3 05.05.03, 15:20 mała przesada moim zdaniem . cena spadła do 2 mln.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: cena Uche... IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 15:28 Tu już trochę przegieliście z tym Uche.Przecież to jeden z najlepszych pomocników w Polsce a że dostał dyskwalifikację na 3 mecze(co moim zdaniem było niesprawiedliwe) nie powinno wpłynąc na jego cenę! Paranoja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: cena Uche... IP: *.acn.pl / 10.70.1.* 05.05.03, 15:28 mirekl3 napisał: > mała przesada moim zdaniem . cena spadła do 2 mln.... raczej duza przesada ini nie graja z powodu kontuzji i nie spada ich cena ani o centa a jego o ponad polowe a znajac redakcje zaraz powie ze zostal zatrzymany na 3 mecze bo na kogos naplul a zostal wstrzymany przez pzpn ale to nie znaczy ze tak ma cena spasc ale coz redakcja jest redakcja Odpowiedz Link Zgłoś
austria Re: cena Uche... 05.05.03, 15:31 Uche zostal zdyskwalifikwany na 3 mecze Jak wroci i znowu bedzie zachwycal swoja gra to jego cena na pewno podrosnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: cena Uche... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 15:45 Jesteście mi winni 2,1 mln. To chyba do tej pory największa plama REDAKCJI PIŁKARZYKÓW. Rozumiem obniżyć cenę o 0,5 mln, ale nie o ponad 2 mln. Śmierdzi mi tu rasizmem, podobnie jak na meczu Wisły z Amicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: cena Uche... IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 06.05.03, 00:03 zgadza się. a tym rasistą jesteś ty, bo jako jedyny zwracasz na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pshemkov Re: cena Uche... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.03, 15:52 W następnej kolejce będę miał dylemat... Albo kupię Uche, albo... Stanewa. Jego wartość jest na szczęście stała. PRZECIEŻ TO KOLEJNY ABSURD!!! Dawno uznałem, że priorytetem w tej grze są punkty, a nie windowanie cen zawodników. Trochę jednak Redakcja przegina pałę. W sytuacji kiedy ceny piłkarzy zmieniają się z KOLOSALNYM opóźnieniem (bo nie umiem nazwać inaczej zmian po 2 albo nawet 3 dobach) traci jakikolwiek rywalizacja w "górnych strefach". Jestem na 40 miejscu w klasyfikacji generalnej. Nie jest źle. Liczyłem, że będzie lepiej (byłem nawet 17 kolejkę temu). Teraz zwątpiłem. Ktoś, kto nie miał całej Wisły z przyczyn finansowych (zdecydował się np. tylko na duet Żurawski - Kucharski), już wkrótce będzie sobie mógł uzupełnić skład bramkostrzelnym wiceliderem klasyfikacji asyst. A Uche wróci do składu już za 2 kolejki. Co cwansi Prezesi kupią go sobie za tę CZAPKĘ GRUSZEK, na jaką wyceniła go Redakcja. Zabija to mimo wszystko chęć gry i dalsze emocje! Z życzeniami powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferia Re: cena Uche... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 16:07 austria napisał: > Jak wroci i znowu bedzie zachwycal swoja gra to jego cena na pewno podrosnie taaak - strzeli np 2 branki jak teraz Włodarczyk i jego cena wzrośnie o 0,3 mln - bez żartów, a poza tym to Uche nie zagra w 2 !!! meczach ligi bo "po drodze" ma przecież mecz z Wisłą Płock Odpowiedz Link Zgłoś
mirekl3 Re: cena Uche... 06.05.03, 13:29 Dzięki Pucharowi Polski Uche nie wystąpi raptem tylko w 2 kolejkach ligowych to przede wszystkim ! A poza tym jest to troszke niekonsekwentne . Ceny piłkarzy po czerwonej kartce (czasami tez kończy się na 2 kolejkach zawieszenia) nie spadają w sposób tak drastyczny. W sumie nie chodzi mi o kasę , bo dzięki sponsorom i tak stać nas prawie na wszystkich ale o właśnie konsekwentne działanie. Ceny piłkarzy czy to już dawno nie grających w lidze (np Stanew-2,20 , Piątek -2,00 ) czy też leczących kontuzje od początku sezonu (np Dzikija -2,00, Sadzawicki -2,00) utrzymują sie na dość powiedziałbym niebotycznym poziomie do tej pory. A swoją drogą jak będzie drożał Uche jak zacznie grać ? po 0,1 na kolejke ??? Dużo ich już nie zostało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfs błąd !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.181.155.* 05.05.03, 15:48 albo zmieniają o 0,1 co miesiąc albo walą od razu o 2 melony - przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesol Boli was 2.1 mln. ! IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 18:33 Ja byłem taki mądry że sprzedałem go w sobotę bo po co mi zawodnik który nie będzie grał w 3 meczach a wy macie pecha trzeba go było sprzedać wcześniej a nie teraz mieć pretensje do redakcji ! Odpowiedz Link Zgłoś
kuti_master Re: Boli was 2.1 mln. ! 05.05.03, 21:10 Przede wszystkim paranoją jest dyskwalifikacja tylko Uche, Mosór-od lat cham jakich mało- nie dostał żadnej kary sportowej (i na dodatek zaliczył ostatnio asystę życia w meczu z Zagłębiem), ja musiałem po raz pierwszy od sierpnia 2002 nie wystawić Uche, sprzedając go, i kupując... Zieńczuka, który nie wiem jakim cudem pozostał bezkarny ... Odpowiedz Link Zgłoś
elektron77 Re: Boli was 2.1 mln. ! 05.05.03, 21:15 > Przede wszystkim paranoją jest dyskwalifikacja tylko Uche, Mosór-od lat cham > jakich mało- nie dostał żadnej kary sportowej (i na dodatek zaliczył ostatnio > asystę życia w meczu z Zagłębiem), ja musiałem po raz pierwszy od sierpnia nie wystawić Uche, sprzedając go, i kupując... Zieńczuka, który nie wiem >jakim cudem pozostał bezkarny ... Pewnie dlatego, że w PZPN-ie kierowali się zapisem video na którym widać, a nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Boli was 2.1 mln. ! IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 13:15 Gość portalu: grzesol napisał(a): > Ja byłem taki mądry że sprzedałem go w sobotę bo po co mi zawodnik który nie > będzie grał w 3 meczach a wy macie pecha trzeba go było sprzedać wcześniej a > nie teraz mieć pretensje do redakcji ! Grzesol, Ty nie rozumiesz o co chodzi. Wielu z nas od razu sprzedału Kalu, ja też. Ale tak duże obniżenie ceny jest przesadą, zważając, że Kalu jest dobrym pomocnikiem i wkrótce powróci na boisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reniferia Re: cena Uche... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 16:01 praktycznie zabrali mi całą premie od sponsora (dzieki której Uche kupiłam) gość nie gra 1 !!! meczu i od razu taaaaki spadek??? ludzie trochę pomyślunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włóczykij Re: cena Uche... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.05.03, 16:11 sprzedałem uche przed tą kolejką,po nastepnej kolejce go kupie i znowu bede nim grał ale zarobie przy tym 2 mln i trzoche:)wiedziałem z stanieje ale nie ze az tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: cena Uche... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 16:19 Na szczescie tez go sprzedalem i jestem zarobiony:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pshemkov Re: cena Uche... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.03, 16:20 Znów odwołam się do realizmu tej "kunsztownie" tworzonej gry. Widzę, że na najlepszych Prezesów foruje się "multitensferowiczów". Myślałem, że bardziej praktyczne będzie trzymanie pierwotnego składu. Już wiem, jak dalece się pomyliłem. Biję się w piersi!!! Takim byłem centusiem, że szkoda mi było poświęcić dwóch punktów na transfery. Apeluję do wszystkich Prezesów - przeprowadzajcie (tak jak w rzeczywistości...) jak najwięcej transferów!!!!! To się podoba Redakcji!!! Może uszczknie Wam dodatkowe fundusze. To przecież takie REALNE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: cena Uche... IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 18:39 Na szczęście sprzedałem Uche, ale też nie zgadzam się z tym co zrobiła Redakcja. Przy zmianach cen też powinny obowiązywać jakieś zasady, choćby okrojone. Ja proponuję następujące: - cena piłkarza po danej kolejce nie może się zmienić więcej niż o 1 mln; - za każdą strzeloną bramkę cena napastnika wzrasta o 0,2 mln, a pomocnika i obrońcy 0,4 mln; jeżeli nie strzelą bramki w meczu to tracą na wartości 0,1 mln; - za mecz bez straconej bramki obrońcy i bramkarze + 0,2 mln, za każdą straconą bramkę tracą na wartości 0,1 mln Więcej zasad nie proponuję bo wiem, że i te mogą się nie spodobać. Może obowiązywać tylko ta pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siedla Re: cena Uche... IP: *.ha.pwr.wroc.pl 05.05.03, 18:58 ale coz, redakcja ma swoje zasady i ich sie bedzie kurczowo trzymac. Nasze wskazowki uznaje za idiotyczne i jeszcze nie widzialem POZYTYWNEJ odpowiedzi redakcji. To smieszne. Tym, co redakcja wyprawia w tej edycji (badz co badz bardzo sympatycznej gry), to jest smieszne i wola o pomste do nieba!! Ale czy szanofna (ąę) retakcja wemie pod uwage nasze prosby i uwagi?? Nie! na pewno nie! Po prostu jakis kumpel jakiegos redaktora bardzo potrzebowal Uche, bo wyglada na to, ze juz do konca rundy bedzie na 1. miejscu. I co szanofna retakcja zrobila, co by pomoc koledze? obnizyla jego cene, tak zeby zdazyl jeszcze kupic? Wiadomo, ze np. Huegues nie bedzie gral do konca sezonu? Ale na liscie transferowej jest, kosztuje jeden milion (nie wiem ile kosztowal przed, ale nie wierze, zeby cena spadla az o 2 mln) kto chce, moze go kupic, mimo, ze zadnego punktu mu to mie przyniesie... Kolejna paranoja naszej szanofnej retakcji!!! Troche rozumu panowie (i panie) troche rozumu!! Odpowiedz Link Zgłoś
elektron77 Re: cena Uche... 05.05.03, 21:05 > Na szczęście sprzedałem Uche, ale też nie zgadzam się z tym co zrobiła > Redakcja. Przy zmianach cen też powinny obowiązywać jakieś zasady, choćby > okrojone. Ja proponuję następujące: > - cena piłkarza po danej kolejce nie może się zmienić więcej niż o 1 mln; > - za każdą strzeloną bramkę cena napastnika wzrasta o 0,2 mln, a pomocnika i > obrońcy 0,4 mln; jeżeli nie strzelą bramki w meczu to tracą na wartości 0,1 mln > ; > - za mecz bez straconej bramki obrońcy i bramkarze + 0,2 mln, za każdą straconą > > bramkę tracą na wartości 0,1 mln > Więcej zasad nie proponuję bo wiem, że i te mogą się nie spodobać. Może > obowiązywać tylko ta pierwsza. Pierwsza jest rzeczywiście godna rozważenia, ale pozostałe wg mnie spowodowałyby zbytnie "usztywnienie" gry i gwałtowne ruchy transferowe bezpośrednio bo zakończeniu kolejki. A poza tym byłby to minus gdyby gra stała się bardziej przewidywalna. W chwili obecnej Redakcja pełni rolę sędziego,a sędzia jak wiadomo będzie się mylić i jest to nie do uniknięcia (zupełnie jak w prawdziwym meczu) Elektron Odpowiedz Link Zgłoś
kuti_master Re: cena Uche... 06.05.03, 00:46 Gość portalu: Roberto napisał(a): > Na szczęście sprzedałem Uche, ale też nie zgadzam się z tym co zrobiła > Redakcja. Przy zmianach cen też powinny obowiązywać jakieś zasady, choćby > okrojone. Ja proponuję następujące: > - cena piłkarza po danej kolejce nie może się zmienić więcej niż o 1 mln; > - za każdą strzeloną bramkę cena napastnika wzrasta o 0,2 mln, a pomocnika i > obrońcy 0,4 mln; jeżeli nie strzelą bramki w meczu to tracą na wartości 0,1 mln > ; > - za mecz bez straconej bramki obrońcy i bramkarze + 0,2 mln, za każdą straconą > > bramkę tracą na wartości 0,1 mln > Więcej zasad nie proponuję bo wiem, że i te mogą się nie spodobać. Może > obowiązywać tylko ta pierwsza. Ta punktacja i tak nie mogłaby dojść do skutku, pomyśl sobie jeśli np. Nowacki ine strzeli do końca rundy gola (co prawdopodobne)... i co wtedy? Byłby za darmo do wzięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: Do Kutiego IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.03, 13:11 Do końca rozgrywek jest 6 kolejek. Jeżeli Nowacki nie strzeli gola traci 6 x 0,1 = 0,6 mln. Obecnie kosztuje 1,5 mln, czyli jego wartość na koniec rozgrywek 1,5 - 0,6 = 0,9 mln. Czyli jednak coś byłby wart, ale tyle na ile zasłużył. Sam mam pewne opory przed sztywnymi ramami zmian cen, ale po tym co wyprawia góra ... Odpowiedz Link Zgłoś
kuti_master Re: Do Roberto 06.05.03, 13:55 Ja jeszcze żyłem przeszłością, gdy Nowacki kosztował 0,6. Odpowiedz Link Zgłoś
elektron77 Re: cena Uche... 05.05.03, 21:00 > Znów odwołam się do realizmu tej "kunsztownie" tworzonej gry. Widzę, że na > najlepszych Prezesów foruje się "multitensferowiczów". Myślałem, że bardziej > praktyczne będzie trzymanie pierwotnego składu. Już wiem, jak dalece się > pomyliłem. Biję się w piersi!!! Takim byłem centusiem, że szkoda mi było > poświęcić dwóch punktów na transfery. Apeluję do wszystkich Prezesów - > przeprowadzajcie (tak jak w rzeczywistości...) jak najwięcej transferów!!!!! Smutne to, ale prawdziwe. Ja doszedłem do tego już po pierwszych kolejkach, choć pierwotnie również miałem zamiar trzymania się sprawdzonych zawodników i traktowania transferów jako konieczność. Nawet zastanawiałem się czy w ogóle potrzebny mi sponsor. Ale cóż rzeczywistośc okazała się inna i teraz uważam, że bez transferów (oczywiście w rozsądnej ilości) wiele się w tej grze nie osiągnie. Najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi sie to, że to właśnie zamieszanie z transferami powoduje odrealnienie tej gry, bo przecież żaden klub nie wymienia kilku zawodników przed meczem, aby po jakimś czasie znów ich zakupić. A z Uche to rzeczywiście przesadzili. Elektron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverick Re: cena Uche... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 20:16 Zgadzam sie, zmiany cen sa dzikie. Na przyklad ceny Tkocza i Adamczyka, ktore nie poszly do gory, pewnie z tego samego powodu co zwykle - grali z malo wymagajacym przeciwnikiem! Ale nie puscili bramki! Z Kalu Uche sie zgadzam, to byla lekka przesada - rozumiem, ze mozna obnizyc cene Heguesa do 1 mln, ale Kalu pauzuje tylko 3 kolejki! Sam go akurat sprzedalem, bo obawialem sie jakichs przekretow, ale rozumiem bol tych co nie sprzedali. To jest absurd, juz dawno proponowalem zrobienie jakiegos klucza zaleznego od ceny zawodnika i ustalenie ile punktow powinien uzyskiwac i ciecie ceny lyb jej podwyzszanie, ale jak widze redakcja woli sobie w kulki leciec, i chce zeby decydowal wyslannik gazety, ktoremu sie kogos fryzura nie spodoba, albo nie udzieli mu wywiadu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: cena Uche... IP: *.v1.pl 05.05.03, 20:22 Ja sprzedalem Uche jakies 5 minut po tym jak dowiedzialem sie o dyskwalifikacji. Spodziewalem sie, ze cena poleci w dol, ale taki prezent od redakcji przeszedl moje najsmielsze oczekiwania. Na wypadek jakby sie redakcja opamietala to kupilem go juz z powrotem. Rozumiem gdyby mial Uche pauzowac prawie do konca rundy, ale on bedzie pauzowal jeszcze tylko przez jedna ligowa kolejke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elvis Hahaha Ja zdazylem dzis sprzedac IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.05.03, 20:20 Mozna bylo go sprzedac jeszcze dzis po ogloszeniu wynikow. Ja zdazylem sprzedac i nawet jestem lekko do przodu :). Ta kolejka mi sie podobala mimo ze nie grali Uche i Chalbinski a nie zdazylem ich zdjac z powodu wyjazdu. Trafny strzal kapitan Włodarczyk i 2000 miejsc do przodu... Kupie go sobie znowu jak zagra bo to moj jedyny zawodnik Wisly. Dzieki dla redakcji za darmowe dwie banki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregul Re: cena Uche... IP: 212.244.27.* 06.05.03, 00:50 kuzba pausowal 2 kolejki ligowe za czerwona kartka i jego cena spadla chyba o 0.5 a uche pausuje tyle samo i o 2.1 !!!!!!!!!!! co za oszustwo ktos se mogl sprzedac uche pozniej go kupic i podliczajac kase od sponsora dokupic jeszcze kosowskiego, albo kuzbe i kogos jeszcze !!;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: cena Uche... IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 07.05.03, 18:24 Kuźba owszem pauzował 2 kolejki, ale redakcja zmieniła jego cenę gdy już 1 mecz odsiedział na trybunach. Zmiana ceny Uche była do przewidzenia, właśnie dlatego że wcześniej to samo zrobili z Kuźbą (w 1 kolejce strzelił 3 gole, później dostał tę nieszczęsną kartkę, odwalił 1 mecz na trybunie, został powołany do reprezentacji Polski i... redakcja spuściła jego cenę). Pole do popisu dla spekulantów sprzedających piłkarza, by 2 kolejki później go kupić :). Odpowiedz Link Zgłoś
sajmon_krak Re: cena Uche... 06.05.03, 13:22 Takiej wpadki to redakcja w tej edycji chyba nie miala. Ja sprzedalem Uche po tym jak sie dowiedzialem o dyskwalifikacji, gdyz chcialem go wymienic na ten czas na innego dobrego zawodnika a potem go odkupic, ale takiego prezentu finansowego sie nie spodziewalem. To tak jak bym dostal kolejnego sponsora. Szkoda bo takie cos psuje zabawe. Ciekawe czy teraz cena wzrosnie o 2mln czy zostanie na tym niskim poziomie. Jak sie z tego wyplaczesz redakcjo? PS Swoja droga to redakcja chyba nie zauwazyla ze 1 z tych meczow to puchar polski (tak jak ja gdy go sprzedawalem ale to raczej redakcji powinno byc bardziej wstyd). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: cena Uche... IP: 213.172.183.* 06.05.03, 21:54 sajmon_krak napisał: > Takiej wpadki to redakcja w tej edycji chyba nie miala. Ja sprzedalem Uche po > tym jak sie dowiedzialem o dyskwalifikacji, gdyz chcialem go wymienic na ten > czas na innego dobrego zawodnika a potem go odkupic, ale takiego prezentu > finansowego sie nie spodziewalem. To tak jak bym dostal kolejnego sponsora. > Szkoda bo takie cos psuje zabawe. Ciekawe czy teraz cena wzrosnie o 2mln czy > zostanie na tym niskim poziomie. Jak sie z tego wyplaczesz redakcjo? > > PS Swoja droga to redakcja chyba nie zauwazyla ze 1 z tych meczow to puchar > polski (tak jak ja gdy go sprzedawalem ale to raczej redakcji powinno byc > bardziej wstyd).REDAKCJA MA TO W DUPIE , bo na organizacji takich konkursów zna się jak baletnica na boksie. Jedyne co potrafią to robić z NAS wariatów!!! Odpowiedz Link Zgłoś