Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 13:33
    wystarczy ze przy loginie oprocz hasła , bedzie dodatkowa rubryka na wpisanie
    nr pesel. jesli pojawi sie drugi raz taki sam nr właczy sie blokada
    Obserwuj wątek
      • Gość: kowal Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: 80.244.140.* 07.05.03, 14:22
        takie sobie...przeciez bedzie wpisywanie nr-ow: rodzenstwa, ciotek, babciow,
        znajomkow ktorzy nie graja...etc. wtedy co najwyzej nikt nie bedzie mial 100 i
        wiecej druzyn, ale 20 czy 30 to spokojnie...
        • Gość: Roberto Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 16:06
          I z góry wiadomo, że Redakcja się na to nie zgodzi.
          • Gość: ROCCOO Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 17:17
            1. ALE TRZYDZIESCI TO NIE 100 I MYSLE, ze ktos sie zastanowi zanim zapyta wujka
            jaki ma pesel. bedzie to napewno jakies ograniczenie. ja nie mam nic przeciwko
            posiadaniu nawet 5-10
            druzyn ( np. za brata , siostre). denerwuja mnie tylko Ci którzy maja po
            kilkadziesiat.
            2. redakcja chciała propozycji . jesli i tak musimy podawac dane osobowe przy
            zakładaniu swojego konta , to podanie nr pesel napewno nas nie zubozy.
      • Gość: Luk Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.acn.waw.pl 07.05.03, 17:44
        "Swietny" pomysl, tylko jak Gazeta sprawdzi, czy to prawdziwe numery PESEL?
        Przeciez mozna wpisac dowolna kombinacje liczb, pamietajac, ze pierwszych 6 to
        data urodzenia. Moim zdaniem ten pomysl nic nie zmieni.
        • Gość: siedla Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.ha.pwr.wroc.pl 07.05.03, 18:14
          to NIE jest DOWOLNA kombinacja cyfr. Oprocz daty urodzenia zakodowana jest tam
          jeszcze miedzy innymi informacja o plci posiadacza. Dodatkowo wszystkie cyfry
          musza sie zgadzac z suma kontrolna, tak wie nie jest latwe 'wymyslenie' sobie
          jakichs tam cyfr skladajacych sie na PESEL...
          • Gość: Maverick Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.03, 23:12
            Nie chce byc nie mily, ale nie sadze, ze redakcji bedzie chcialo sie
            sprawdzac, czy podany pesel moze byc prawidlowy.
            Pozdrawiam
            PS Cze siedlaq
            • Gość: siedla Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.ha.pwr.wroc.pl 08.05.03, 07:52
              Mi tez tak wlasnie sie wydaje. W koncu ktos tam musialby sie czegos nowego
              nauczyc i jakby tego jeszcze bylo malo, musialby napisac program... To jest
              naprawde poand sily!! A wszyscy w tej szanofnej retakcji tacy zapracowani i
              zabiegani, ze nie maja czasu ustosunkowac sie do wypowiedzi Szanownych
              Prezesow!!!

PS Czesc Maverickq ;) Wracamy do dysputy? Dawno mnie nie bylo... ;)
              • artur.dent Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA 08.05.03, 15:12
                Gość portalu: siedla napisał(a):

> Mi tez tak wlasnie sie wydaje. W koncu ktos tam musialby sie czegos nowego
                > nauczyc i jakby tego jeszcze bylo malo, musialby napisac program... To jest
                > naprawde poand sily!! A wszyscy w tej szanofnej retakcji tacy zapracowani i
                > zabiegani, ze nie maja czasu ustosunkowac sie do wypowiedzi Szanownych
                > Prezesow!!!

siedla ty to jednak los jestes nie z tej ziemi
                slyszales kiedys o czyms takim jak ustawa o ochronie danych
                osobowych?
                i wiesz co to w ogle jest baza danych PESEL?
                i ze w firmach oprocz informatykow pracuja takze prawnicy??????

No ale wiadomo, prezesi, zwlaszcza Ci ktorzy reprezentuja poziom
                dwunastolatka, wiedza wszystko lepiej

pozdro
                artur dent

• Gość: roccoo Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 15:46
                  artur.dent napisał:

> Gość portalu: siedla napisał(a):
                  >
                  > > Mi tez tak wlasnie sie wydaje. W koncu ktos tam musialby sie czegos nowego
                  >
                  > > nauczyc i jakby tego jeszcze bylo malo, musialby napisac program... To jes
                  > t
                  > > naprawde poand sily!! A wszyscy w tej szanofnej retakcji tacy zapracowani
                  > i
                  > > zabiegani, ze nie maja czasu ustosunkowac sie do wypowiedzi Szanownych
                  > > Prezesow!!!
                  >
                  > siedla ty to jednak los jestes nie z tej ziemi
                  > slyszales kiedys o czyms takim jak ustawa o ochronie danych
                  > osobowych?
                  > i wiesz co to w ogle jest baza danych PESEL?
                  > i ze w firmach oprocz informatykow pracuja takze prawnicy??????
                  >
                  > No ale wiadomo, prezesi, zwlaszcza Ci ktorzy reprezentuja poziom
                  > dwunastolatka, wiedza wszystko lepiej
                  >
                  > pozdro
                  > artur dent
                  >
                  sorry, ale do konca nie zrozumiałem co miałes ma mysli odpisujac do siedla
                  napisz co myslisz o moim pomysle z peselem
                  • Gość: siedla Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.ha.pwr.wroc.pl 08.05.03, 16:32
                    on dokladnie nie mial na mysli nic, po prostu postanowil kogos wkurzyc i tyle...
                    poziom przedszkolaka...
                • Gość: siedla czep sie tramwaja IP: *.ha.pwr.wroc.pl 08.05.03, 16:30
                  po pierwsze primo: pomysl z PESELEM - to nie moj pomysl, wiec mnie sie nie
                  czepiaj. Jesli uwaznie sledzilbys to forum, to zauwazylbys, ze ja rowniez
                  zwracalem uwage na ustawe o ochronie danych osobowy lub na urzednika stosownego
                  urzednika. Ale nie czytasz uwaznie, wiec zrob mi te przyjemnosc i sie nie
                  wypowiadaj...

po drugie primo: jest sposob na obejscie samej ustawy, mianowicie wypisanie
                  (jak to zwykle bywa malutkimi literkami) czegos w rodzaju: zezwalam na... nie
                  jestm prawnikiem, nie wiem czy by sie to faktycznie dalo zrealizowac i "obejsc"
                  ta ustawe...

po trzecie primo: ze w redakcjach pracuja prawnicy, to wiem. Ale wiem tez, ze
                  prawnik raczej nie napisze programu do kontroli wprowadzonego numeru, a tym
                  bardziej nie potrafi zrobic tego tak, zeby taki program dzialal za
                  posrednictwem internetu... wobec tego taki prawnik MUSIALBY nauczyc INFORMATYKA
                  podstaw kontroli numeru PESEL, ale to jest juz ponad mozliwosci szanofnej
                  retakcji... zgadza sie??

po czwarte primo: a co boisz sie? trzeciesz portkami, ze w przyszlej edycji nie
                  bedziesz juz mogl miec 40 czy wiecej druzyn?? i kto tu prezentuje poziom
                  dwunastolatka??

• artur.dent Re: czep sie tramwaja 09.05.03, 14:40
                    > po drugie primo: jest sposob na obejscie samej ustawy, mianowicie wypisanie
                    > (jak to zwykle bywa malutkimi literkami) czegos w rodzaju: zezwalam na... nie
                    > jestm prawnikiem, nie wiem czy by sie to faktycznie dalo zrealizowac
                    i "obejsc"
                    >
                    > ta ustawe...

dlatego wlasnie prosze Cie zebys sie na ten temat
                    tak stanowczo nie wypowiadal bo sie osmieszasz koles,
                    siebie uwazasz za eksperta a innych nazywasz nieudczanikami
                    po czwarte primo: a co boisz sie? trzeciesz portkami, ze w przyszlej edycji
                    nie
                    >
                    > bedziesz juz mogl miec 40 czy wiecej druzyn?? i kto tu prezentuje poziom
                    > dwunastolatka??

Ty kolego i to nawet gorzy, poniewaz nie potrafisz policzyc nawet do jeden.
                    Wiec od mojej jedynej druzyny z laski swojej sie odwal.

Mozna grac jedna druzyna i fajnie sie w ta gre bawic.

Mozna tez byc skonczonym frajerem i udawc ze zjadlo sie wszystkie
                    rozumy i pouczac wszystkich, jacy to sa nieprofesjonalni.

Tym razem wyjatkowo nie pozdrawiam
                    adent
          • Gość: Kiwny Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.chello.pl 08.05.03, 09:00
            Płeć to tyko ostatnia cyfra, a numer sprawdzający poprawność jest tak banalny
            że nawet 10 letnie dziecko może to sprawdzić. Byłby jednak problem bo część
            normalnych numerów PESEL przyznanych przez nasze urzędy nie spełnia tej zasady
            i ludzie ci mają czasami problemy np w bankach.
            • Gość: ROCCOO Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 09:14
              Gość portalu: Kiwny napisał(a):

> Płeć to tyko ostatnia cyfra, a numer sprawdzający poprawność jest tak banalny
              > że nawet 10 letnie dziecko może to sprawdzić. Byłby jednak problem bo część
              > normalnych numerów PESEL przyznanych przez nasze urzędy nie spełnia tej
              zasady
              > i ludzie ci mają czasami problemy np w bankach.

WPISYWANIE nr pesel zapobiegłoby logowaniu sie uczestników o tym samym nr. a
              gdyby ktos wpisał nie swoj nr nie mogłby odebrac nagrody. mozna zapisac w
              regulaminie, ze warunkiem odebrania nagrody jest pokazanie dowodu , a tam nr
              pesel jest wpisany prawda?
      • palk Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA 08.05.03, 13:49
        A może kupony drukowane w Gazecie, odsyłasz lub odnosisz orginalny kupon do
        redakcji i na e-maila dostajesz kod do założenia drużyn, i jak ktoś chce mieć
        100 drużyn to niech kupi 100 gazet.
        • Gość: czafer Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: 62.233.233.* 08.05.03, 14:31
          dobry pomysł z tym peselem!
          i musiało by być w regulaminie aby przy odebraniu nagrody pokazac dowód z
          peselem!!!
          wtedy nigd by nie wymyslał peseli bo i tak by nie otrzymał nagrody:)))
          wiec nie zakładał by tyle kont po to tylko aby grac i nie miec szansy na
          wygrana!!(bo kloniarze klonuja po to zeby cos wygrać)
          niech redackcja sie zastanowi!!
        • Gość: roccoo Re: rozwiazanie dotyczace klonów- do ADMINA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.05.03, 14:35
          palk napisał:

> A może kupony drukowane w Gazecie, odsyłasz lub odnosisz orginalny kupon do
          > redakcji i na e-maila dostajesz kod do założenia drużyn, i jak ktoś chce mieć
          > 100 drużyn to niech kupi 100 gazet.

Dziekuje za poparcie mojego pomysłu!

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka