Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Marczyk odsuniety.

IP: *.lublin.mm.pl 26.05.03, 21:52
    "Prezes PZPN zawiesił sędziego Marczyka

Z powodu słabego poziomu sędziowania meczu Garbarni Szczakowianki Jaworzno z
    Legią Warszawa (1:1) Zbigniew Marczyk został decyzją prezesa Polskiego
    Związku Piłki Nożnej Michała Listkiewicza odsunięty od prowadzenie spotkań
    ekstraklasy do końca sezonu.

Marczyk został także usunięty z listy arbitrów, którzy w najbliższym czasie
    mają prowadzić mecze w lidze libańskiej. Do Libanu pojadą Mirosław Ryszka,
    Robert Małek i Grzegorz Gilewski. Na prośbę tamtejszej federacji będą
    prowadzili rozstrzygające spotkania w ekstraklasie.

Ewentualne dalsze decyzje w sprawie Marczyka podejmie Kolegium Sędziów PZPN."

Teraz czekam na okolicznosciowa nagrode dla sedziego Siedleckiego za wzorowa
    prace w meczu GKS-Wisla.
    Obserwuj wątek
      • Gość: meficzek Re: Marczyk odsuniety. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.03, 22:03
        Moim skromnym i malo waznym zdaniem PZPN przesadzilo. Rzeczywiscie Marczyk nie
        sedziowal najlepiej, ale robil to o wiele poprawniej niz np słowaccy goscie,
        ktorzy przez jakis czas biegali po naszych boiskach. Jest to kolejna nagonka
        prasy, ktora w poszukiwaniu sensacji w kazdym zachowaniu wyczuwa podstep i
        mozliwosc przekretu. Nie sadze bynajmniej, ze sedzia Marczyk jest niewinny.
        Popelnil kilka niewlasciwych decyzji, ale uwazam, ze kara jest zbyt surowa.
        Mogliby mu chociaz pozwolic do tego Libanu jechac. :)
        • Gość: Porter Re: Marczyk odsuniety. IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 26.05.03, 22:09
          Gość portalu: meficzek napisał(a):

> Moim skromnym i malo waznym zdaniem PZPN przesadzilo. Rzeczywiscie Marczyk
          nie
          > sedziowal najlepiej, ale robil to o wiele poprawniej niz np słowaccy goscie,
          > ktorzy przez jakis czas biegali po naszych boiskach. Jest to kolejna nagonka
          > prasy, ktora w poszukiwaniu sensacji w kazdym zachowaniu wyczuwa podstep i
          > mozliwosc przekretu. Nie sadze bynajmniej, ze sedzia Marczyk jest niewinny.
          > Popelnil kilka niewlasciwych decyzji, ale uwazam, ze kara jest zbyt surowa.
          > Mogliby mu chociaz pozwolic do tego Libanu jechac. :)

I zeby tam zostal. To nie chodzi o kilka decyzji. On naprawde uniemozliwial
          Legii gre.
          • Gość: meficzek Re: Marczyk odsuniety. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.03, 22:25
            Ale czy nie jest to troche niesprawiedliwe, ze sedzia przez caly sezon ma
            dobra forme, nie mowie ze byl jakis swietny, ale raczej mecze z jego udzialem
            prowadzone byly dobrze, a watpliwosci i kontrowersje zdarzaly sie
            sporadycznie, a tu nagle po jednym "zawalonym" meczu zawiesza sie go i
            pozbawia zaszczytu, jakim wyjazd do Libanu napewno dla sedziego Marczyka byl.
            Troche mi szkoda czlowieka, ktory caly sezon ciezko pracowal, a na koniec caly
            trud zostaje zaprzepaszczony jednym meczem. Wydaje mi sie, ze jest kilku
            sedziow, ktorzy o wiele bardziej zasluguja na ta kare niz Marczyk.
            • Gość: Porter Re: Marczyk odsuniety. IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 26.05.03, 22:29
              Gość portalu: meficzek napisał(a):

> Ale czy nie jest to troche niesprawiedliwe, ze sedzia przez caly sezon ma
              > dobra forme, nie mowie ze byl jakis swietny, ale raczej mecze z jego udzialem
              > prowadzone byly dobrze, a watpliwosci i kontrowersje zdarzaly sie
              > sporadycznie, a tu nagle po jednym "zawalonym" meczu zawiesza sie go i
              > pozbawia zaszczytu, jakim wyjazd do Libanu napewno dla sedziego Marczyka byl.
              > Troche mi szkoda czlowieka, ktory caly sezon ciezko pracowal, a na koniec
              caly
              > trud zostaje zaprzepaszczony jednym meczem. Wydaje mi sie, ze jest kilku
              > sedziow, ktorzy o wiele bardziej zasluguja na ta kare niz Marczyk.

Sluchaj, w meczu Legia-Odra sedzia Fijarczyk nie podyktowal 4 (czterech)
              karnych. Wszystkie ewidentne. Ale w porownaniu z wczorajszym sedziowaniem
              Marczyka, byl to pryszcz. Marczyk po prostu wzial kase od Szczakowianki, bo
              jego sedziowanie nie bylo zle. Ono po prostu uniemozliwialo jednej z druzyn gre.
              • Gość: meficzek Re: Marczyk odsuniety. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.03, 22:54
                No nie wiem mecz ogladalem jednym okiem i nie widzialem tych wyczynow
                uniemozliwiajacych gre. Skoro jednak mowisz, ze to za sprawa sedziego Marczyka
                Legia nie umiala skonstruowac porzadnej akcji to musi byc prawda (nie mialo to
                zabrzmiec ironicznie). Jak mi sie kiedys zechce obejrzec mecz to wtedy bede
                mogl ocenic, czy rzeczywiscie sedziowanie mialo taki wplyw na gre jak mowisz.
                Wiem tylko, ze nigdy bym sie po Marczyku nie spodziewal brania jakiejkolwiek
                lapowki. Jezeli tak bylo to ten gosc zawiodl mnie na calej lini. A szkoda, bo
                uwazalem go za najlepszego polskiego arbitra.
                • Gość: Razorfan Re: Marczyk odsuniety. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.03, 23:23
                  Ja w przeciwienstwie do Portera mam spora pewnosc ze Marczyk nie zostal
                  kupiony. On jest bardzo slabym sedzia a liniowych ma chyba najgorszych w lidze.
                  Powtarza sie syndrom Wojcika czyli beznadziejny sedzia ktory uchodzi za
                  dobrego. Ja pamietam wiele jego meczow z duza liczba bledow. chocizaby kilka
                  meczow Legia Wisla gdzie nie dyktowal kilku karnych, uznawal bramki ze
                  spalonego czy tez po faulu na bramkarzu. Ciekawy jest fakt ze zazwyczaj
                  sedziowal rownie zle dla obu druzyn lub niewiele faworyzowal jedna (najczesciej
                  wisle). Tym razem jakos sie mylil w jedna strone ale on jest slabym sedzia wiec
                  po prostu gwizdal wszystko co nie moglo mu zagrozic (atpliwe faule itp) a nie
                  gwizdal w sytucjach gdy mogl zmienic wynik (karne). W ten sposob jednak sam
                  sobie strzelil samoboja.
                  • Gość: Czypior. Re: Marczyk odsuniety. IP: 10.120.24.* 27.05.03, 06:44
                    Z całym szacunkiem: tak Szczakowianka przebiła Legię :-))))))))
                    Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka