Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Cienki final Ligi Mistrzow !!!

IP: *.dyn.optonline.net 28.05.03, 22:56
    graja jak dziady na chodzonego i nic sie nie dzieje
    anty futbol
    Obserwuj wątek
      • Gość: bic Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.zamosc.mm.pl 28.05.03, 23:14
        Dobrze ze beda karne, bo mozna by zasnac
        • Gość: kubasa Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 23:22
          Pierdolicie
      • Gość: duch olabogi Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 23:36
        I polowa mogla sie podobac

pozniej - im dalej tym gorzej

przestalem ogladac po dogrywkach. Nie interesuje mnie, ktora z tych druzyn
        lepiej strzela karne.
        • Gość: kubasa Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 23:47
          Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> przestalem ogladac po dogrywkach. Nie interesuje mnie, ktora z tych druzyn
          > lepiej strzela karne.

tos niemadry bo fajne emocje byly, potem plakali to sie wzruszylem nawet.
          Ogolnie rok temu moze lepiej pilakrsko bylo rok temu, ale ten final byl jakby
          to powiedziec... prawdziwszym finalem.

Pozdr.
      • Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 28.05.03, 23:47
        Byl to zdecydowanie NAJGORSZY mecz LM jaki pamietam z tego sezonu. Gra w II
        polowie to byla kompromitacja obydwu druzyn (zreszta rzuty karne tez).
        • Gość: kubasa Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 23:48
          Gość portalu: m04 napisał(a):

> Byl to zdecydowanie NAJGORSZY mecz LM jaki pamietam z tego sezonu. Gra w II
          > polowie to byla kompromitacja obydwu druzyn (zreszta rzuty karne tez).

Widzialem mecz Milan - Inter, Lokomotiw - Real, pare jeszcze takich...
          • Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 28.05.03, 23:52
            No tak, Milan - Inter :)) Mimo to taka gra w finale LM (kopanie po nogach, gra
            na czas, zagrania jak z boiska w Wodzislawiu) wola o pomste do nieba.

pzdr
            • devote Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 28.05.03, 23:54
              niestey wlosi tak graja
              cienki final i tyle jednym slowem
      • Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 23:59
        Strasznie cienki final. Tak jak zauwazyl Duch- pierwsza polowa jeszcze ujdzie
        (choc naprawde trudno ja nazwac porywajaca), pozniej bylo coraz gorzej. 2
        polowa zdecydowanie mierna a dogrywki beznadziejne. Przed meczem przekonywalem
        siebie ze final nie musi byc zly. Juve potrafi grac ladnie i ofensywnie a
        stracona bramka zmusi Milan do ataku i strzelania goli. Stalo sie jednak
        zupelnie inaczej. To Milan w 1 polowie pokazal ze bardziej im zalezy na
        strzeleniu gola, Juve zas pokazal ze kompletnie nie zalezy mu na niczym w tym
        meczu. W 2 polowie Milan, niestety, nastawil sie na obrone zas Juve w dalszym
        ciagu udowadnial mi ze nie zalezy mu na wyniku w tym meczu. Jednym slowem mecz
        kompletnie bez historii. Wyszedlem z domu po dogrywkach. Karne to karne. Tak na
        marginesie w tym roku mamy wyjatkowo slabego zdobywce Pucharu LM. Zastanawiam
        sie jednak czym spowodowana byla tak slaba gra druzyny z Turynu? Brak Nedveda?
        Byc moze, ale brak jednego zawodnika w takiej druzynie nie powinien wplywac tak
        znaczaco na gre kolegow. Juve zawiodl mnie na calej linii, Milan gral swoje.
        Brzydko, ale konsekwentnie. LM ogolnie schodzi na psy a ten final jest tego
        dowodem.
        • Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 00:06
          swoja droga ma ktos dostep do statystyk tego meczu? Chodzi mi szczegolnie o
          strzaly w swiatlo bramki. Tak sie zastanawiam czy 2, ktore pamietam, to jedyne?
          Wszystkie strzaly beda wypaczaly pojecie bo del Piero strzelal sobie ze 3 razy
          na wiwat, a reszta pilkarzy chyba w ogole nie probowala
          • Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.03, 00:09
            Dwa to byly chyba w wykonaniu Juve, Milan mial troche iwiecej, ale przeciez i
            tak wszystko szlo w bramkarza (chyba ze cos przespalem)
            • Gość: kubasa Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:21
              A mnie sie podobal. Powiem Wam ze ogladam duzo meczy. Co tydzien jeden na
              Lazienkowskiej, kilka(nascie) tygodniowo w telewizji + skroty i zaczalem
              doceniac role czegos takiego jak uczucia w pilce. Nawet jesli jest to mecz na
              0:0,, nawet jesli nie sa to piekne akcje a la Real, nawet jesli momentami gra
              siada, to w meczach o taka stawke, w meczach z taka historia czuje sie cos
              innego. Widzi sie pilakrski dramat, gdzie jedni placza ze szczescia, drudzy ze
              smutku, gdzie emocje u jednych i drugich siegaja zenitu, gdzie trud jednych
              zostaje nagrodzony, a drugich zmarnowany. I nawet jak jest 0:0 to na tych
              glupich karnych sie zostaje, bo to jest kurcze pilka. Nie glupie odbijanie
              szmaty o wadze 340 g ale walka o zwcyeistwo. Mozna to robic jak Real, wpsanialy
              w swojej technice mozna jak Milan wspanialy w zadziornosci i posiweceniu...
              Mozna wszedzie szukac dobrych stron, mozna marudzic. Ja wybieram to pierwsze i
              mowie jedno: poznalismy najlepszy zespol w Europie i jest nim zespol wloski i
              do konca maja przyszlego roku tak jzu zostanie, czy to sie komus podoba czy
              nie. Wam nie, ale to juz Wasz problem, ja jzu tylko z utesknieniem czekam na
              Ruch w sobote i Szwecje 11 czerwca (niestety bez Olego :( ).

Pozdr.

p.s

postawilem 10 zl na remis, wiec mam 26.90 hehe

• Gość: Geezoos Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 00:34
                nikt nie odmawia dramaturgii karnym. Nikt nie kwestionuje ambicji jednych i
                drugich. Kazdy docenia wklad emocjonalny jednych i drugich (szczegolnie po
                karnych), ale w finale LM dla mnie liczy sie wola zwyciestwa (nie mylic z
                checia zdobycia pucharu). Jednym i drugim tego, niestety, zabraklo. Milan
                jeszcze w 1 polowie probowal strzelic gola, ale w drugiej polowie i dogrywkach
                obie druzyny chcialy tylko gola nie stracic. Jesli ktos jest fascynatem
                wloskiej ligi do takich spotkan jest przyzwyczajony i nie robi to na nim
                zadnego wrazenia. Inni sa zdecydowanie zawiedzeni. Po, teoretycznie,
                najlepszych druzynach starego kontynentu wymaga sie ciut wiecej niz murowania
                bramki i liczenia na szczescie w karnych. Swoja droga ciekawe, tu bardzo naraze
                sie fanom Milanu, kto na powaznie mysli ze Milan jest najlepsza jedenastka w
                Europie? :)
                • Gość: kubasa Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:42
                  Gość portalu: Geezoos napisał(a):

Swoja droga ciekawe, tu bardzo naraze
                  >
                  > sie fanom Milanu, kto na powaznie mysli ze Milan jest najlepsza jedenastka w
                  > Europie? :)

Ja. I fanem Milanu nie jestem. I to nei kwestia sadow, tylko fakt. Absolutnie
                  obiektywny, bo sport jest rzecza wymierna. Tak jak neistety Wisla za tydzien
                  bedzie lepsza od Legii, a rok wczesniej lepsza byla Legia.

Pozdr.
                  • Gość: Geezoos Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 00:49
                    Tylko ze Wisla naprawde w tym sezonie jest lepsza od Legii :)
                    Tak czy inaczej, nie wypowiadajac sie o stylu, Milan dlugo czekal na ten tytul
                    i moze to i lepiej ze to on ma puchar a nie Real, czy ktos tam inny?
                    Pzdrw
                    • Gość: kubasa Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:53

> Tylko ze Wisla naprawde w tym sezonie jest lepsza od Legii :)
                      > Tak czy inaczej, nie wypowiadajac sie o stylu, Milan dlugo czekal na ten
                      tytul
                      > i moze to i lepiej ze to on ma puchar a nie Real, czy ktos tam inny?
                      > Pzdrw

A jeszcze rok temu Stec pisal artykul o strasznym kryzysie MIlanu... Gdybym
                      byl ich kibicem to chyab bym sie poplakal ze wzruszenia, bo to musi byc dla
                      nich piekna chwila... I tym pozytywnym akcentem moznaby zakonczyc jzu te
                      dyskusje, ale napewno tak nei bedzie wiec ja tez nie bede zandego EOT
                      obiecywal...

Pozdr,
                      • Gość: Marco Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.sgh.waw.pl 30.05.03, 11:17
                        Gość portalu: kubasa napisał(a):

> Gość portalu: Geezoos napisał(a):
                        >
                        A jeszcze rok temu Stec pisal artykul o strasznym kryzysie MIlanu... Gdybym
                        > byl ich kibicem to chyab bym sie poplakal ze wzruszenia, bo to musi byc dla
                        > nich piekna chwila...

Żebyś wiedział, 9 lat czekałem na ten tytuł. Fakt, druga połowa i dogrywka była
                        już marnej jakości, ale pierwszą połowę Milan zagrał tak, że Real mógłby się
                        uczyć (wystarczy porównać tę połowę z meczem Juventus - Real).
                        Co do płaczu to prawie zgadłeś. Z resztą od momentu kontuzji Roque Juniora
                        straciłem kontakt z otoczeniem i wpatrywałem się jedynie w ekran.

Pozdrowinia dla kibiców piłki nożnej.
                • Gość: Marco Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.sgh.waw.pl 30.05.03, 11:10

Swoja droga ciekawe, tu bardzo naraze
                  >
                  > sie fanom Milanu, kto na powaznie mysli ze Milan jest najlepsza jedenastka w
                  > Europie? :)
                  Ja tak myślę. Dlaczego?
                  Po pierwsze i najważniejsze - bo zdobył Puchar Europy przeznaczony dla
                  najlepszej klubowej drużyny Starego Kontynentu.
                  Po dugie - podrodze pokonał większość tak zwanych faworytów: Bayern, Real,
                  Deportivo... itd.
                  Po trzecie - w fazach grupowych wygrywał zawsze cztery pierwsze mecze i już na
                  DWIE KOLEJKI PRZED KOŃCEM ZAPEWNIAŁ SOBIE BIERWSZE MIEJSCE W GRUPIE. Znowu
                  porównanie do Realu - awans zapewniła mu bramka w ostatniej minucie meczu z
                  Borussią. Nie twierdzę, że to źle Bo w sporcie szczęście, też jest potrzebne,
                  ale występy Realu z Olympiakosem też do pięknych nie należały.
                  Poczwarte - jeśli nie Milan to kto? Jestem w 100% pewien, że żadna drużyna nie
                  zasłużyła na tytuł tak jak Milan. Sprawę Realu już poruszyłem w którymś wątku,
                  wię nie będę do tego wracał.
                  Dla mnie mecz Milan - Juventus był o wiele bardzie emocjonujący niż mecz MU -
                  Real. Jeżeli drużyna wbija sobie dwa samobóje, jeżeli ponad połowa bramek pada
                  po podwórkowych błędach obrońców i bramkarza ( wielki ukłon w stronę Bartheza),
                  to gol traci swoją wartość (dewaluacja, deprecjacja bramki - coś o tym wiem -
                  studiuję ekonomię). Jak gram z kumplami mecz bramek pada jeszcze więcej.
                  Tylko, że naszych meczów nikt nie transmituje, choć są takie widowiskowe i pada
                  w nich tyle bramek. Dlaczego?
              • devote Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 00:42
                Gość portalu: kubasa napisał(a):

> to w meczach o taka stawke, w meczach z taka historia czuje sie cos
                > innego. Widzi sie pilakrski dramat, gdzie jedni placza ze szczescia, drudzy
                ze
                > smutku, gdzie emocje u jednych i drugich siegaja zenitu

moze jakbym sie urodzil w Mediolonaie to bym tak przezywal
                a narazie to kicha
                • Gość: Pete Takie karne to parodia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 01:34
                  O meczu pisać nie chcę, bo poza pierwszą połową, to nudy na pudy.
                  Nie wiem natomiast czy ktoś zauważył że praktycznie za każdym karnym Dida był
                  już jakieś 2 metry przed linią bramkową zanim zawodnik Juve oddał strzał. Nie
                  chcę dodawać, ze o wiele ułatwia to obronę
                  W ogólnym amoku nikt nie zwrócił uwagi na taki "szczegół", a szkoda, bo z tego
                  co się orientuję to niezgodne z przepisami.
                  W ogóle to uważam, że co jak co, ale przynajmniej mecz finałowy powinno się
                  powtarzać jeśli nie dochodzi do rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry.
                  Takie karne jakie widziałem dzisiaj budzą moje wątpliwości.
                  • Gość: Ziomal Re: Takie karne to parodia IP: 212.182.102.* 29.05.03, 09:32
                    powtarzac mecz????zeby sie wszyscy jescze raz meczyli tym wloskim gownem????
                    czlowieku wez sie zastanow,to byl najgorszy final jkai mozna sobie
                    wyobrazic,przewidywalem 120 min "emocje" na 0-0 i nie kryje zadowolenia z tego
                    faktu,chociaz sam ogladnalem moze polowe wszystkiego.wlosi sa
                    fatalni.MADRID!!!!!!
                    • acm53 Re: Takie karne to parodia 29.05.03, 11:21
                      Bez przesady. W tym meczu było więcej techniki, bajecznych zagrań Rui Costy,
                      Seedorfa, a nawet Davidsa, niż we wszystkich meczach takiej np valencii w
                      sezonie. o drużynach angielskich nie wspominając.
                      Ja rozumiem, że fani hiszpańskiej piłki nie moga zrozumieć, czemu ich druzyny
                      nie osiągneły niczego wielkiego w tym sezonie, ale takie pomstowanie sobie na
                      lige włoska jest po prostu żałosne. owszem, gdyby w finale grał zespół
                      hiszpański padłoby więcej bramek - ale tylko dlatego, że prawie wszystkie mają
                      słabą obronę. A pretensje do Włochów, że obronę mają za mocną dowodzi tylko, że
                      ktoś po prostu nie rozumie co to jest piłka nożna, to przejaw zwyczajnej
                      głupoty.
                      Była w tym meczu np nieprawdopodobna obrona Buffona główki Inzaghiego. Niewielu
                      bramkarzy w historii mogło czegoś tego dokonać. Gdyby padł gol - na pewno mecz
                      byłby ładniejszy. Ale do cholery po to jest bramnkarz, zeby piłek nie puszczać,
                      ja kibicuje od lat Milanowi, ale muszę powiedziec, że w tym momencie
                      podziwiałem kunszt Buffona. To taki sam element piłki, jak popisy madryckich
                      gwiazd. Ale żeby Panom Miłośnikom Futbolu mecz się podobał to może należy
                      wykluczać z ważnych meczów najlepszych bramkarzy, obrońców albo nakazać
                      drużynom grać 8 napastnikami.

FORZA MILAN!
                      • ilhan To był dobry mecz 29.05.03, 12:15
                        Bo nie należy oglądać piłki nożnej tylko i wyłącznie dla goli.
                        0:0, ale jakie! Fantastyczna technika wszystkich piłkarzy, niesamowite
                        momentami tempo, walka, pasja, zaangażowanie (widzieliście Roque Juniora?). Ja
                        byłem chwilami zachwycony. Gra na najwyższym z możliwych poziomie po prostu. A
                        że nic nie wpadło? Cóż, trudno, bywa. Też wolałbym z bramkami, ale nie zmienia
                        to faktu, że był to NAPRAWDĘ DOBRY MECZ.
                        Najdziwniejsze jest to, że oglądałem to spotkanie, podobało mi się, a i tak
                        byłem pewny, że wszyscy będą następnego dnia narzekać. No i proszę, faktycznie.
                        • Gość: m04 Re: To był dobry mecz IP: *.lublin.mm.pl 29.05.03, 12:47
                          jaka TECHNIKA??? Te dosrodkowania w trybuny, strzaly w fotoreporterów, podania
                          w aut albo do przeciwnika? To jest technika??? Czy naprawde niektórzy az tak
                          sie daja omamic klimatowi LM, wygwiazdkowanej murawie teatru marzen (to chyba
                          od tych aktorskich przewrotek) i slodkim glosom Borka & Koltonia, ze nie widza
                          co sie dzieje na boisku? Czym innym jak nie kompromitacja jest nietrafienie w
                          pilke stojaca piec metrów od bramki w finale LM?? Zreszta potem seryjnie
                          kiksowali z jedenastki i to juz nie byl zaden teatr marzen a cyrk wyzelowanych
                          clownów.
      • Gość: aero Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.sklep-behringer.pl 29.05.03, 12:13
        gdybym kibicowal ktorejs z druzyn, nie narzekalbym. Ale
        ze nie jestem fanem zbytnim ani Milanu ani Juve, mecz byl
        troche nudny.. zwlaszcza 2 pol i dogrywka.
        Szawczenko zaczal rewelacyjnie. Myslalem, ze bedzie
        widowisko. Oczywiscie obejrzalem do konca, bo kazdy
        kochajacy pilke to zrobil, jak sadze. finalistow sie nie
        wybiera.. oni sie tam sami dostali i nikt im nie moze
        zarzucac tego.
      • Gość: zobacz Re: Teatr of NUDA , te włoskie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 13:00
        ... zespoły są strasznie nudne.
        Nawet karnych nie potrafią strzelać ;)
        a te zapowiedzi wielkiego widowiska to .....@#@# :)

www.zobacz.glt.pl
        • Gość: Ja wspanialy mecz, swietne druzyny !!!! Brawo !!! IP: *.ght.iadfw.net 29.05.03, 16:30
          Co za wspanialy mecz i jakie swietne druzyny - pogromcy Angoli-samochwalow i
          Hiszpanow.
      • Gość: stanny Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 17:13
        nie lubie wloskiego futbolu ale ten mecz mi sie bardzo podobał-twarda walka o
        kazdy centymetr,techniczne zagrania.Co prawda sporo kiksow ale to przeciez
        stawka paralizowała a nie brak umiejetnosci.
        Poza tym ciuekaw jestem jakby np wygladal final Liverpoll-Mu...-odpowiadam-
        bezładna kopanina i futobl w stylu kopnij i biegnij.
        Hala Madrid!!!
        • Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.03, 20:06
          lepsze kopnij-i-biegnij od kopnij-i-stój-dalej
          • ilhan Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 20:14
            Gość portalu: m04 napisał(a):

> lepsze kopnij-i-biegnij od kopnij-i-stój-dalej

Ty chyba jakiś inny mecz oglądałeś. Tempo finału było momentami imponujące.
            • Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 20:47
              tempo moze bylo porazajace, ale biegali chyba wtedy w poprzek boiska. Czy tak
              trudno jest zrozumiec ze nikt nie ma pretensje o wynik, ale o checi jego
              zmiany? Jesli ogladales mecz to powiedz mi ile bylo strzalow? Ile efektownych
              akcji ofensywnych? Ile interwencji bramkarzy? Czy na wszystkie te pytania
              odpowiedziales liczbami w przedziale 0-5? No wlasnie. I o to chodzi! Nie o
              wynik. Pozdro
              • acm53 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 21:11

> tempo moze bylo porazajace, ale biegali chyba wtedy w poprzek boiska. Czy tak
                > trudno jest zrozumiec ze nikt nie ma pretensje o wynik, ale o checi jego
                > zmiany? Jesli ogladales mecz to powiedz mi ile bylo strzalow? Ile efektownych
                > akcji ofensywnych? Ile interwencji bramkarzy? Czy na wszystkie te pytania
                > odpowiedziales liczbami w przedziale 0-5? No wlasnie. I o to chodzi! Nie o
                > wynik. Pozdro

Służę
                Milan - Juve
                strzały celne: 6 - 2
                niecelne: 8 - 9

efektowne interwencje - z pamięci wymienię co najmniej 4 Buffona - dwa razy
                wybicie piłki na róg i dwa złapanie grożnych strzałow z daleka.
                Dida - obronił np strzał del Piero.

efektownych akcji ofensywnych - co najmniej kilka, kiedy obrońcy wyjmowali
                piłkę Inzaghiemu i Szewczence.
                • Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 23:23
                  > strzały celne: 6 - 2

Wybacz, ale 8 strzalow celnych na 120 minut daje jeden celny strzal na kwadrans
                  meczu. Nie sadze zeby bylo to porywajace widowisko. Przyznaje racje rozmowcy ze
                  gra Milanu byla super poukladana i doskonale wiedzieli od poczatku do konca co
                  maja grac. Mimo wszystko ja, jako widz tego meczu, twierdze ze od strony
                  wizualnej to nie bylo widowisko tylko kicha. Pozdro
              • ilhan Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 21:57

> tempo moze bylo porazajace, ale biegali chyba wtedy w poprzek boiska. Czy tak
                > trudno jest zrozumiec ze nikt nie ma pretensje o wynik, ale o checi jego
                > zmiany? Jesli ogladales mecz to powiedz mi ile bylo strzalow? Ile efektownych
                > akcji ofensywnych? Ile interwencji bramkarzy? Czy na wszystkie te pytania
                > odpowiedziales liczbami w przedziale 0-5? No wlasnie. I o to chodzi! Nie o
                > wynik. Pozdro

Rozumiem Twoje zdanie. Mi się mecz podobał, jak już pisałem, drużyny
                zorganizowane perfekcyjnie, piłkarze najwyższej klasy, oglądało się to bardzo
                przyjemnie, wiele zagrań cieszyło moje oko, a że z tej, ciekawej moim zdaniem
                (a momentami i porywającej) gry w środku pola nie wychodziło wiele konkretnego,
                no trudno...
                Pozdrawiam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka