Gość: ja IP: *.dyn.optonline.net 28.05.03, 22:56 graja jak dziady na chodzonego i nic sie nie dzieje anty futbol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bic Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.zamosc.mm.pl 28.05.03, 23:14 Dobrze ze beda karne, bo mozna by zasnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 23:22 Pierdolicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch olabogi Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 23:36 I polowa mogla sie podobac pozniej - im dalej tym gorzej przestalem ogladac po dogrywkach. Nie interesuje mnie, ktora z tych druzyn lepiej strzela karne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 23:47 Gość portalu: duch olabogi napisał(a): > przestalem ogladac po dogrywkach. Nie interesuje mnie, ktora z tych druzyn > lepiej strzela karne. tos niemadry bo fajne emocje byly, potem plakali to sie wzruszylem nawet. Ogolnie rok temu moze lepiej pilakrsko bylo rok temu, ale ten final byl jakby to powiedziec... prawdziwszym finalem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 28.05.03, 23:47 Byl to zdecydowanie NAJGORSZY mecz LM jaki pamietam z tego sezonu. Gra w II polowie to byla kompromitacja obydwu druzyn (zreszta rzuty karne tez). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.03, 23:48 Gość portalu: m04 napisał(a): > Byl to zdecydowanie NAJGORSZY mecz LM jaki pamietam z tego sezonu. Gra w II > polowie to byla kompromitacja obydwu druzyn (zreszta rzuty karne tez). Widzialem mecz Milan - Inter, Lokomotiw - Real, pare jeszcze takich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 28.05.03, 23:52 No tak, Milan - Inter :)) Mimo to taka gra w finale LM (kopanie po nogach, gra na czas, zagrania jak z boiska w Wodzislawiu) wola o pomste do nieba. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 28.05.03, 23:54 niestey wlosi tak graja cienki final i tyle jednym slowem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 23:59 Strasznie cienki final. Tak jak zauwazyl Duch- pierwsza polowa jeszcze ujdzie (choc naprawde trudno ja nazwac porywajaca), pozniej bylo coraz gorzej. 2 polowa zdecydowanie mierna a dogrywki beznadziejne. Przed meczem przekonywalem siebie ze final nie musi byc zly. Juve potrafi grac ladnie i ofensywnie a stracona bramka zmusi Milan do ataku i strzelania goli. Stalo sie jednak zupelnie inaczej. To Milan w 1 polowie pokazal ze bardziej im zalezy na strzeleniu gola, Juve zas pokazal ze kompletnie nie zalezy mu na niczym w tym meczu. W 2 polowie Milan, niestety, nastawil sie na obrone zas Juve w dalszym ciagu udowadnial mi ze nie zalezy mu na wyniku w tym meczu. Jednym slowem mecz kompletnie bez historii. Wyszedlem z domu po dogrywkach. Karne to karne. Tak na marginesie w tym roku mamy wyjatkowo slabego zdobywce Pucharu LM. Zastanawiam sie jednak czym spowodowana byla tak slaba gra druzyny z Turynu? Brak Nedveda? Byc moze, ale brak jednego zawodnika w takiej druzynie nie powinien wplywac tak znaczaco na gre kolegow. Juve zawiodl mnie na calej linii, Milan gral swoje. Brzydko, ale konsekwentnie. LM ogolnie schodzi na psy a ten final jest tego dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 00:06 swoja droga ma ktos dostep do statystyk tego meczu? Chodzi mi szczegolnie o strzaly w swiatlo bramki. Tak sie zastanawiam czy 2, ktore pamietam, to jedyne? Wszystkie strzaly beda wypaczaly pojecie bo del Piero strzelal sobie ze 3 razy na wiwat, a reszta pilkarzy chyba w ogole nie probowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.03, 00:09 Dwa to byly chyba w wykonaniu Juve, Milan mial troche iwiecej, ale przeciez i tak wszystko szlo w bramkarza (chyba ze cos przespalem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:21 A mnie sie podobal. Powiem Wam ze ogladam duzo meczy. Co tydzien jeden na Lazienkowskiej, kilka(nascie) tygodniowo w telewizji + skroty i zaczalem doceniac role czegos takiego jak uczucia w pilce. Nawet jesli jest to mecz na 0:0,, nawet jesli nie sa to piekne akcje a la Real, nawet jesli momentami gra siada, to w meczach o taka stawke, w meczach z taka historia czuje sie cos innego. Widzi sie pilakrski dramat, gdzie jedni placza ze szczescia, drudzy ze smutku, gdzie emocje u jednych i drugich siegaja zenitu, gdzie trud jednych zostaje nagrodzony, a drugich zmarnowany. I nawet jak jest 0:0 to na tych glupich karnych sie zostaje, bo to jest kurcze pilka. Nie glupie odbijanie szmaty o wadze 340 g ale walka o zwcyeistwo. Mozna to robic jak Real, wpsanialy w swojej technice mozna jak Milan wspanialy w zadziornosci i posiweceniu... Mozna wszedzie szukac dobrych stron, mozna marudzic. Ja wybieram to pierwsze i mowie jedno: poznalismy najlepszy zespol w Europie i jest nim zespol wloski i do konca maja przyszlego roku tak jzu zostanie, czy to sie komus podoba czy nie. Wam nie, ale to juz Wasz problem, ja jzu tylko z utesknieniem czekam na Ruch w sobote i Szwecje 11 czerwca (niestety bez Olego :( ). Pozdr. p.s postawilem 10 zl na remis, wiec mam 26.90 hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 00:34 nikt nie odmawia dramaturgii karnym. Nikt nie kwestionuje ambicji jednych i drugich. Kazdy docenia wklad emocjonalny jednych i drugich (szczegolnie po karnych), ale w finale LM dla mnie liczy sie wola zwyciestwa (nie mylic z checia zdobycia pucharu). Jednym i drugim tego, niestety, zabraklo. Milan jeszcze w 1 polowie probowal strzelic gola, ale w drugiej polowie i dogrywkach obie druzyny chcialy tylko gola nie stracic. Jesli ktos jest fascynatem wloskiej ligi do takich spotkan jest przyzwyczajony i nie robi to na nim zadnego wrazenia. Inni sa zdecydowanie zawiedzeni. Po, teoretycznie, najlepszych druzynach starego kontynentu wymaga sie ciut wiecej niz murowania bramki i liczenia na szczescie w karnych. Swoja droga ciekawe, tu bardzo naraze sie fanom Milanu, kto na powaznie mysli ze Milan jest najlepsza jedenastka w Europie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:42 Gość portalu: Geezoos napisał(a): Swoja droga ciekawe, tu bardzo naraze > > sie fanom Milanu, kto na powaznie mysli ze Milan jest najlepsza jedenastka w > Europie? :) Ja. I fanem Milanu nie jestem. I to nei kwestia sadow, tylko fakt. Absolutnie obiektywny, bo sport jest rzecza wymierna. Tak jak neistety Wisla za tydzien bedzie lepsza od Legii, a rok wczesniej lepsza byla Legia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 00:49 Tylko ze Wisla naprawde w tym sezonie jest lepsza od Legii :) Tak czy inaczej, nie wypowiadajac sie o stylu, Milan dlugo czekal na ten tytul i moze to i lepiej ze to on ma puchar a nie Real, czy ktos tam inny? Pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 00:53 Gość portalu: Geezoos napisał(a): > Tylko ze Wisla naprawde w tym sezonie jest lepsza od Legii :) > Tak czy inaczej, nie wypowiadajac sie o stylu, Milan dlugo czekal na ten tytul > i moze to i lepiej ze to on ma puchar a nie Real, czy ktos tam inny? > Pzdrw A jeszcze rok temu Stec pisal artykul o strasznym kryzysie MIlanu... Gdybym byl ich kibicem to chyab bym sie poplakal ze wzruszenia, bo to musi byc dla nich piekna chwila... I tym pozytywnym akcentem moznaby zakonczyc jzu te dyskusje, ale napewno tak nei bedzie wiec ja tez nie bede zandego EOT obiecywal... Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.sgh.waw.pl 30.05.03, 11:17 Gość portalu: kubasa napisał(a): > Gość portalu: Geezoos napisał(a): > A jeszcze rok temu Stec pisal artykul o strasznym kryzysie MIlanu... Gdybym > byl ich kibicem to chyab bym sie poplakal ze wzruszenia, bo to musi byc dla > nich piekna chwila... Żebyś wiedział, 9 lat czekałem na ten tytuł. Fakt, druga połowa i dogrywka była już marnej jakości, ale pierwszą połowę Milan zagrał tak, że Real mógłby się uczyć (wystarczy porównać tę połowę z meczem Juventus - Real). Co do płaczu to prawie zgadłeś. Z resztą od momentu kontuzji Roque Juniora straciłem kontakt z otoczeniem i wpatrywałem się jedynie w ekran. Pozdrowinia dla kibiców piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! IP: *.sgh.waw.pl 30.05.03, 11:10 Gość portalu: Geezoos napisał(a): Swoja droga ciekawe, tu bardzo naraze > > sie fanom Milanu, kto na powaznie mysli ze Milan jest najlepsza jedenastka w > Europie? :) Ja tak myślę. Dlaczego? Po pierwsze i najważniejsze - bo zdobył Puchar Europy przeznaczony dla najlepszej klubowej drużyny Starego Kontynentu. Po dugie - podrodze pokonał większość tak zwanych faworytów: Bayern, Real, Deportivo... itd. Po trzecie - w fazach grupowych wygrywał zawsze cztery pierwsze mecze i już na DWIE KOLEJKI PRZED KOŃCEM ZAPEWNIAŁ SOBIE BIERWSZE MIEJSCE W GRUPIE. Znowu porównanie do Realu - awans zapewniła mu bramka w ostatniej minucie meczu z Borussią. Nie twierdzę, że to źle Bo w sporcie szczęście, też jest potrzebne, ale występy Realu z Olympiakosem też do pięknych nie należały. Poczwarte - jeśli nie Milan to kto? Jestem w 100% pewien, że żadna drużyna nie zasłużyła na tytuł tak jak Milan. Sprawę Realu już poruszyłem w którymś wątku, wię nie będę do tego wracał. Dla mnie mecz Milan - Juventus był o wiele bardzie emocjonujący niż mecz MU - Real. Jeżeli drużyna wbija sobie dwa samobóje, jeżeli ponad połowa bramek pada po podwórkowych błędach obrońców i bramkarza ( wielki ukłon w stronę Bartheza), to gol traci swoją wartość (dewaluacja, deprecjacja bramki - coś o tym wiem - studiuję ekonomię). Jak gram z kumplami mecz bramek pada jeszcze więcej. Tylko, że naszych meczów nikt nie transmituje, choć są takie widowiskowe i pada w nich tyle bramek. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
devote Re: Dobry final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 00:42 Gość portalu: kubasa napisał(a): > to w meczach o taka stawke, w meczach z taka historia czuje sie cos > innego. Widzi sie pilakrski dramat, gdzie jedni placza ze szczescia, drudzy ze > smutku, gdzie emocje u jednych i drugich siegaja zenitu moze jakbym sie urodzil w Mediolonaie to bym tak przezywal a narazie to kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Takie karne to parodia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 01:34 O meczu pisać nie chcę, bo poza pierwszą połową, to nudy na pudy. Nie wiem natomiast czy ktoś zauważył że praktycznie za każdym karnym Dida był już jakieś 2 metry przed linią bramkową zanim zawodnik Juve oddał strzał. Nie chcę dodawać, ze o wiele ułatwia to obronę W ogólnym amoku nikt nie zwrócił uwagi na taki "szczegół", a szkoda, bo z tego co się orientuję to niezgodne z przepisami. W ogóle to uważam, że co jak co, ale przynajmniej mecz finałowy powinno się powtarzać jeśli nie dochodzi do rozstrzygnięcia w regulaminowym czasie gry. Takie karne jakie widziałem dzisiaj budzą moje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: Takie karne to parodia IP: 212.182.102.* 29.05.03, 09:32 powtarzac mecz????zeby sie wszyscy jescze raz meczyli tym wloskim gownem???? czlowieku wez sie zastanow,to byl najgorszy final jkai mozna sobie wyobrazic,przewidywalem 120 min "emocje" na 0-0 i nie kryje zadowolenia z tego faktu,chociaz sam ogladnalem moze polowe wszystkiego.wlosi sa fatalni.MADRID!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
acm53 Re: Takie karne to parodia 29.05.03, 11:21 Bez przesady. W tym meczu było więcej techniki, bajecznych zagrań Rui Costy, Seedorfa, a nawet Davidsa, niż we wszystkich meczach takiej np valencii w sezonie. o drużynach angielskich nie wspominając. Ja rozumiem, że fani hiszpańskiej piłki nie moga zrozumieć, czemu ich druzyny nie osiągneły niczego wielkiego w tym sezonie, ale takie pomstowanie sobie na lige włoska jest po prostu żałosne. owszem, gdyby w finale grał zespół hiszpański padłoby więcej bramek - ale tylko dlatego, że prawie wszystkie mają słabą obronę. A pretensje do Włochów, że obronę mają za mocną dowodzi tylko, że ktoś po prostu nie rozumie co to jest piłka nożna, to przejaw zwyczajnej głupoty. Była w tym meczu np nieprawdopodobna obrona Buffona główki Inzaghiego. Niewielu bramkarzy w historii mogło czegoś tego dokonać. Gdyby padł gol - na pewno mecz byłby ładniejszy. Ale do cholery po to jest bramnkarz, zeby piłek nie puszczać, ja kibicuje od lat Milanowi, ale muszę powiedziec, że w tym momencie podziwiałem kunszt Buffona. To taki sam element piłki, jak popisy madryckich gwiazd. Ale żeby Panom Miłośnikom Futbolu mecz się podobał to może należy wykluczać z ważnych meczów najlepszych bramkarzy, obrońców albo nakazać drużynom grać 8 napastnikami. FORZA MILAN! Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan To był dobry mecz 29.05.03, 12:15 Bo nie należy oglądać piłki nożnej tylko i wyłącznie dla goli. 0:0, ale jakie! Fantastyczna technika wszystkich piłkarzy, niesamowite momentami tempo, walka, pasja, zaangażowanie (widzieliście Roque Juniora?). Ja byłem chwilami zachwycony. Gra na najwyższym z możliwych poziomie po prostu. A że nic nie wpadło? Cóż, trudno, bywa. Też wolałbym z bramkami, ale nie zmienia to faktu, że był to NAPRAWDĘ DOBRY MECZ. Najdziwniejsze jest to, że oglądałem to spotkanie, podobało mi się, a i tak byłem pewny, że wszyscy będą następnego dnia narzekać. No i proszę, faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: To był dobry mecz IP: *.lublin.mm.pl 29.05.03, 12:47 jaka TECHNIKA??? Te dosrodkowania w trybuny, strzaly w fotoreporterów, podania w aut albo do przeciwnika? To jest technika??? Czy naprawde niektórzy az tak sie daja omamic klimatowi LM, wygwiazdkowanej murawie teatru marzen (to chyba od tych aktorskich przewrotek) i slodkim glosom Borka & Koltonia, ze nie widza co sie dzieje na boisku? Czym innym jak nie kompromitacja jest nietrafienie w pilke stojaca piec metrów od bramki w finale LM?? Zreszta potem seryjnie kiksowali z jedenastki i to juz nie byl zaden teatr marzen a cyrk wyzelowanych clownów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.sklep-behringer.pl 29.05.03, 12:13 gdybym kibicowal ktorejs z druzyn, nie narzekalbym. Ale ze nie jestem fanem zbytnim ani Milanu ani Juve, mecz byl troche nudny.. zwlaszcza 2 pol i dogrywka. Szawczenko zaczal rewelacyjnie. Myslalem, ze bedzie widowisko. Oczywiscie obejrzalem do konca, bo kazdy kochajacy pilke to zrobil, jak sadze. finalistow sie nie wybiera.. oni sie tam sami dostali i nikt im nie moze zarzucac tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zobacz Re: Teatr of NUDA , te włoskie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 13:00 ... zespoły są strasznie nudne. Nawet karnych nie potrafią strzelać ;) a te zapowiedzi wielkiego widowiska to .....@#@# :) www.zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja wspanialy mecz, swietne druzyny !!!! Brawo !!! IP: *.ght.iadfw.net 29.05.03, 16:30 Co za wspanialy mecz i jakie swietne druzyny - pogromcy Angoli-samochwalow i Hiszpanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanny Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 17:13 nie lubie wloskiego futbolu ale ten mecz mi sie bardzo podobał-twarda walka o kazdy centymetr,techniczne zagrania.Co prawda sporo kiksow ale to przeciez stawka paralizowała a nie brak umiejetnosci. Poza tym ciuekaw jestem jakby np wygladal final Liverpoll-Mu...-odpowiadam- bezładna kopanina i futobl w stylu kopnij i biegnij. Hala Madrid!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m04 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.lublin.mm.pl 29.05.03, 20:06 lepsze kopnij-i-biegnij od kopnij-i-stój-dalej Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 20:14 Gość portalu: m04 napisał(a): > lepsze kopnij-i-biegnij od kopnij-i-stój-dalej Ty chyba jakiś inny mecz oglądałeś. Tempo finału było momentami imponujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 20:47 tempo moze bylo porazajace, ale biegali chyba wtedy w poprzek boiska. Czy tak trudno jest zrozumiec ze nikt nie ma pretensje o wynik, ale o checi jego zmiany? Jesli ogladales mecz to powiedz mi ile bylo strzalow? Ile efektownych akcji ofensywnych? Ile interwencji bramkarzy? Czy na wszystkie te pytania odpowiedziales liczbami w przedziale 0-5? No wlasnie. I o to chodzi! Nie o wynik. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
acm53 Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 21:11 Gość portalu: Geezoos napisał(a): > tempo moze bylo porazajace, ale biegali chyba wtedy w poprzek boiska. Czy tak > trudno jest zrozumiec ze nikt nie ma pretensje o wynik, ale o checi jego > zmiany? Jesli ogladales mecz to powiedz mi ile bylo strzalow? Ile efektownych > akcji ofensywnych? Ile interwencji bramkarzy? Czy na wszystkie te pytania > odpowiedziales liczbami w przedziale 0-5? No wlasnie. I o to chodzi! Nie o > wynik. Pozdro Służę Milan - Juve strzały celne: 6 - 2 niecelne: 8 - 9 efektowne interwencje - z pamięci wymienię co najmniej 4 Buffona - dwa razy wybicie piłki na róg i dwa złapanie grożnych strzałow z daleka. Dida - obronił np strzał del Piero. efektownych akcji ofensywnych - co najmniej kilka, kiedy obrońcy wyjmowali piłkę Inzaghiemu i Szewczence. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geezoos Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! IP: *.acn.waw.pl 29.05.03, 23:23 > strzały celne: 6 - 2 Wybacz, ale 8 strzalow celnych na 120 minut daje jeden celny strzal na kwadrans meczu. Nie sadze zeby bylo to porywajace widowisko. Przyznaje racje rozmowcy ze gra Milanu byla super poukladana i doskonale wiedzieli od poczatku do konca co maja grac. Mimo wszystko ja, jako widz tego meczu, twierdze ze od strony wizualnej to nie bylo widowisko tylko kicha. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ilhan Re: Cienki final Ligi Mistrzow !!! 29.05.03, 21:57 Gość portalu: Geezoos napisał(a): > tempo moze bylo porazajace, ale biegali chyba wtedy w poprzek boiska. Czy tak > trudno jest zrozumiec ze nikt nie ma pretensje o wynik, ale o checi jego > zmiany? Jesli ogladales mecz to powiedz mi ile bylo strzalow? Ile efektownych > akcji ofensywnych? Ile interwencji bramkarzy? Czy na wszystkie te pytania > odpowiedziales liczbami w przedziale 0-5? No wlasnie. I o to chodzi! Nie o > wynik. Pozdro Rozumiem Twoje zdanie. Mi się mecz podobał, jak już pisałem, drużyny zorganizowane perfekcyjnie, piłkarze najwyższej klasy, oglądało się to bardzo przyjemnie, wiele zagrań cieszyło moje oko, a że z tej, ciekawej moim zdaniem (a momentami i porywającej) gry w środku pola nie wychodziło wiele konkretnego, no trudno... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś