Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Liga bez Pergo!!!

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 09:11
    Pergo Gorzow wycofalo sie z rozgrywek:((( Najstarszy, obok Polonii, klub nie
    bedzie w przyszlym sezonie jezdzil w ekstralidze!!! Powodem wycofania sie klubu
    sa duze klopoty finansowe-siegaja one 1600000zl.
    Obserwuj wątek
      • Gość: xyz Re: Liga bez Pergo!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.12.01, 12:28
        Czyżby upadek Pergo (wielka szkoda dla rozgrywek) był początkiem upadku
        polskich klubów i całego naszego żużla?????
        Ile mogą "brać" obcokrajowcy i "nasi" za podpis i za zdobyty punkt??
        Chyba już czas zeby "schłodzić zapędy finansowe naszych asów (pseudo)" !!!!!!!
        pozdrawiam
        • Gość: fin Re: Liga bez Pergo!!! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 03.12.01, 16:34
          Gość portalu: xyz napisał(a):
          > Czyżby upadek Pergo (wielka szkoda dla rozgrywek) był początkiem upadku
          > polskich klubów i całego naszego żużla?????

Własnie, na kogo teraz kolej? Mam nadzieję, że nie na Polonię.
          Ale żeby taki klub jak Stal, z takimi tradycjami upadł? Nie rozumiem tego.
          Przcież w Gorzowie tak jak w Bydgoszczy, żużel jest od dawna "flagowym" sportem.
          A tu jeszcze się mówi, że to wladze miejskie Gorzowa przyczyniły się do upadku
          klubu, żądając zwrotu 600tys. dotacji. Paranoja.
          • Gość: swistak Re: Liga bez Pergo!!! IP: *.bydg.gazeta.pl 03.12.01, 19:05
            Gorzów wycofany z ekstraligi, a co z zawodnikami? Świst pewnie się gdzies załapie, Okoniewski idzie
            do Leszna, Staszewski tez powinien znaleźć klub, moze Flis.... A co z wolnym miejscem? Ja bym na
            wiosne zrobil baraz miedzy spadkowiczem ZKZ Zielona Góra a RKM Rybnik, który przegrał baraże z
            Unią L. Ale to chyba raczej nierealne
      • Gość: SDB Wiec kto łyknie Crumpa? (ntxt) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 02.12.01, 22:16
      • Gość: pablo Re: Liga bez Pergo!!! IP: *.bydg.pdi.net 05.12.01, 12:13
        Gdyby pergo wycofało się z rozgrywek była by to wielka strata dla polskiej
        ligi.I wieże ,że uda im się uregulować długi i wystąpią w przyszłym roku. Mecze
        z pergo zawsze przynosiły emocje na sportowej.A świst to ulubiony zawodnik
        kibiców POLONI he he.
        • krotoss Re: Liga bez Pergo!!! 12.12.01, 22:14
          Tragedia, ale mam nadzieje ze nadejdzie cud(sponsor) i sie ulozyw przeciwnym
          razie XYZ moze miec sporo racji...

KroTosS
      • jaano Najnowsze wieści - liga tyż bez WTS-u!!!!!! 22.12.01, 12:56
        Rusko daje AWF-owi czas do Sylwestra - jeśli uczelnia nie odpuści (co do
        warunków najmu bądź dzierżawy stadionu) w lidze zabraknie WTS-u :(((((
        przy okazji, czy słychać było u Was o wrześniowej kontroli NIK na wrocławskiej
        AWF? (ponadprogramowe przyjmowanie studentówe, zaniedbywanie terenu St.
        Olimpijskiego i inne szachrajstwa)

pozdro od pogrążonego w smutku kibica z wrocka. jaano.
        • krotoss Re: Najnowsze wieści - liga tyż bez WTS-u!!!!!! 23.12.01, 19:47
          jaano napisał(a):

> Rusko daje AWF-owi czas do Sylwestra - jeśli uczelnia nie odpuści (co do
          > warunków najmu bądź dzierżawy stadionu) w lidze zabraknie WTS-u :(((((
          > przy okazji, czy słychać było u Was o wrześniowej kontroli NIK na wrocławskiej
          > AWF? (ponadprogramowe przyjmowanie studentówe, zaniedbywanie terenu St.
          > Olimpijskiego i inne szachrajstwa)
          >
          > pozdro od pogrążonego w smutku kibica z wrocka. jaano.

No nie mam slow jakby sie tak stalo... po prostu nie mam slow, ale mam nadzieje
          ze to jakis tragiczny koszmar...

Pozdrowki dla Wrocka-trzymajcie sie!

KroTosS

• jaano Re: Najnowsze wieści - liga tyż bez WTS-u!!!!!! 24.12.01, 02:42
            dzięki krotoss za słowa otuchy
            ale odetchnę dopiero jak wreszcie skomunalizują Olimpijski

wyobraź sobie - kilkadziesiąt lat temu decyzją wojewody bezprawnie przyznano
            komleks Stadionu Olimpijskiego AWF-owi... teraz dzięki temu od prawie 10 lat
            uczelnia wyciska z WTS-u (a pośrednio z kibiców) ile się do pod hasłami, że to
            w imię dobra polskiego sportu, edukacji sportowej (bo: placówka dydaktyczna),
            dobra samego stadionu (że niby AWF go utrzymuje i inwestuje w niego)... od 10
            lat przyglądam się temu teatrowi absurdu
      • Gość: SDB Re: Liga bez Pergo!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.12.01, 22:45
        A to by jaja byly ja piernicze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka