Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wybór najbardziej "drewnianego" zawodnika

30.03.01, 09:20
    Proponuje przedstawiac kandytow na to zaszczytne miano, prponuje kilka
    nominacji:

John Carew - bardzo drewniany,
    Tore A Flo - bez komentarza,
    Pawel Kryszalowicz - gra dobrze, ale niestety jest drewniany
    Obserwuj wątek
      • Gość: Luxc Re: Wybór najbardziej IP: *.waw.cdp.pl 30.03.01, 09:52
        Nie można się spierać najbardziej drewniany jest zdecydowanie carew - człowiek
        dno, wchodząc do reprezentacji Norwegii pozbawił tą drużynę wszelkich szans na
        wyjazd do Japonii.
        • lhp Re: Wybór najbardziej 30.03.01, 09:55
          nie zapominajmy o "drewnianych" holendrach - Bergkamp, Overmars? czy cos w tym
          stylu
      • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 09:54
        Mój typ:
        cała piłkarska reprezentacja Norwegii.
        • marcini Re: Wybór najbardziej 30.03.01, 10:54
          A moze by tak najpierw sprecyzować pojęcie "drewniactwa"??? Bo ja nie wiem
          jakie kryteria przyjmujecie tutaj? Technika? Sposób poruszania sie? Zwrotność
          czu jaka cholera???
          • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 11:20
            Trudno to określic.Musisz to czuć ,my to czujemy,patrzymy na mecz i widzimy jak
            z niektórych zawodników bije blask drewniactwa w najwspanialszym tego słowa
            znaczeniu.Proponuję zorganizować drewniackie mistrzostwa świata w piłce nożnej.
            Chyba Norwegia jest poza konkurencją,tam jest wysyp drewnianych graczy.
          • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 11:23
            W Polsce był kiedyś mistrz nad mistrze w drewniactwie to :ROMAN WÓJCICKI.A jaka
            może być reprezentacja polski drewnianych piłkaży?
      • Gość: Eryka Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.03.01, 11:44
        A propos drewniactwa od razu na mysl przyszla mi srodkowa koszykarskiej
        reprezentacji Polski Małgorzata Dydek, zwana również Małgosią Dydek, tudzież
        dla wtajemniczonych Margo. Jej sposób poruszania mnie po prostu rozwala. Po
        obejrzeniu meczu z nią w roli głównej (szczególnie tych na olimpiadzie) czułem
        sie maksymalnie osłabiony mentalnie. W porównaniu z koszykarkami ze Stanów czy
        Kuby to jaak słoń przy motylach. Sorry, ale ja to tak widze.
        • Gość: campo Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: 212.244.177.* 30.03.01, 11:49
          Racja,ona jest chyba najlepsza:))))))
          Można dopisać jeszcze do tego towarzystwa Dariusza
          Gęsiora,on też ma w sobie kawał drewna,nie?:)))
        • Gość: anita Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: *.cu.com.pl 30.03.01, 11:49
          to prawda, malgosia nie ma sobie chyba rownych na swiecie i zaden z pilkarzy,
          nawet najwieksze drewno, jej niedorowna
          z drugiej strony musze przyznac, ze malgosia sie troszeczke wyrobila, teraz od
          czasu do czasu zrobi kilka ruchow z sensem i nie trzyma juz wiecznie raczek jak
          pasikonik, ale i tak nie ejstem w stanie ogladac meczy z jej udzialem
        • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: *.tele2.pl 30.03.01, 11:51
          To prawda drewno trzeba czuc, w uproszczeniu mozna dodac ze w grach zespolowych
          pilka odbija sie od drewna zostawiajac beznadziejnie gluche echo...
          takim drewnem staje sie pomalu Iwan choc nie ma takich predyspozycji jak Romek
          Wojcicki, Carew zdecydowanie drewniany ale tez Czech Koller to drewno tylko ze
          ma farta ze ustawi sie gdzie trzeba, niezle zadatki na drewniaka na tez Jusko.
          Pozdrawiam wszystkich drewniakow!
          • Gość: campo Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: 212.244.177.* 30.03.01, 11:53
            dzięki za pozdrowienia.
            Józek Wandzik.
            • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: *.tele2.pl 30.03.01, 11:57
              Zapomnielismy o zdolnym drewniaku, Radziu Michalskim, co sylwetka w biegu
              przypomina Forresta Gumpa...dlatego mija z latwoscia wprowadzonych w zachwyt
              przeciwnikow...
              (pamietacie? "..run Forrest run..!) :))
        • lhp Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki 30.03.01, 11:55
          Popieram malgosia dydek super drweno
          • Gość: campo Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: 212.244.177.* 30.03.01, 11:59
            Jeżeli już jesteśmy przy biegach to królem drewniactwa jest tam Michael Johnson
            (nie wiem czy dobrze napisałem),on jest boski.:)
            • Gość: campo Re: Wybór najbardziej drewnianej zawodniczki IP: 212.244.177.* 30.03.01, 12:04
              W Juventusie też grał drewniak(nie wiem czy gra tam dalej)w obronie taki z
              długimi włosami,on miał super bieg ,pamiętacie jak on się nazywał,bo ja
              zapomniałem?
      • Gość: Boro Re: Wybór najbardziej IP: 195.116.90.* 30.03.01, 12:10
        Można by takiego zwycięzcę plebiscytu "Na najbardziej drewnianego piłkarza
        roku" obdarowywać statuetką PINOKIA.
        • Gość: czarek Re: Wybór najbardziej IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 30.03.01, 13:00
          • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 14:32
            dopiszę jeszcze Ryszarda Krausa,nie wiem czy go pamiętacie , grał w Górniku
            Z.Jak stanął na baczność to odległość między kolanami wynosiła chyba z
            metr.Olbrzymia czarna dziura,a jak biegał to miał głowę na wysokości pasa.:))
        • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 30.03.01, 14:25
          To byl chyba Portugalczyk (Sa Pinto?), biegal jak drewniany Indianin...
          • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 14:37
            To był chyba Toricelli(czy jakoś tam).
            • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 30.03.01, 14:41
              Dopisuje jeszcze drewno Made in France - Ch. Karambeu, do tego twarzyczka
              wujsciowa.
              • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 14:50
                Jak twarzyczka to musi być Xavier z Portugali.Mógłby zagrać w "Obcym 5"
                • Gość: Boro Re: Wybór najbardziej IP: 195.116.90.* 30.03.01, 14:55
                  Drewnianą twarz to ma nasz "Kryszał", ale poza tym jest O.K.
                • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 14:56
                  Zapomnieliśmy o Tarasiewiczu.Jozek go wpisał do "11 na
                  Szkocje",a ja pozwolę sobie umieścić go w gronie
                  drewniaków.On był chyba z hebanu,caly czas grał na
                  baczność,ruszały się tylko nogi.:)
                  • Gość: monter Re: Wybór najbardziej IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 30.03.01, 16:04
                    Jeżeli chodzi o drewniaka z Juve, to nazywa się Cirro Ferrara.
                    Może występować we wszystkich kategoriach, jest bardzo "twarzowy" i ma przy
                    okazji fryzurę jak " czeski metal" ( bądź też kierowca TIR-a z NRD ).
                  • Gość: Faflon A PAmięta ktoś Juliusza Kruszankina? IP: 10.131.192.178, 212.76.33.* 02.04.01, 22:54
                    O ile przeczytałem wszystkie opinie to nikt nie wymienił znakomitego JULIUSzA
                    KRUSZANKINA!!! Kiedyś zagrał nawet w kadrze w spotkaniu Izrael-Polska, atakował
                    obrońce wślizgiem z tyłu, ale w połowie się rozmyślił i tak już zostawił nóżkę,
                    tylko częścio wyprostowaną. Był to niewątpliwy as. Z kolei w meczu towarzyskim
                    Legia-Cagilari (2-1) zdobył bramkę strzałem głową, kiedy to piłka zmierzałą
                    około 40 centymetrów nad ziemią. "Kruchy" chyba też zasługuje na nominację.
              • Gość: Toja Re: Wybór najbardziej IP: *.nat.tsk.pl 02.04.01, 17:15
                Młodzieńcy , czytam co wy tu wypisujecie za bzdury.Nie macie zielonego pojęcia
                o "drewniactwie " w sporcie.Dla mnie, to chodzi o brak techniki, o
                przyjmowanie piłek z dwumetrową tolerancją,a wy piszecie o braku koordynacji-
                patrz Dydek czy o zaroscie.W obecnej reprezentacji największym drewniakiem jest
                Hajto , silny fizycznie a majacy słabe pojecie piłce.Generalnie większosć
                piłkarzy to drewniacy bo grają dla siebie za mało grają z pierwszej
                piłki.Brakuje im inklinacji do gry technicznej. Ciekawe ile razy odbije taki as
                pilkę o scianę w powietrzu , stojac od niej ok. 2 metry.Minimum to tysiąc prawą
                i 1000 lewa nogą.A dlatego ,że piłkarz na boisku musi umieć skierować pilkę tam
                gdzie on chce z centymetrową dokladnoscią.Na takiego nie wolno powiedziec, ze
                jest drewniany.
                • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: 213.173.192.* 02.04.01, 17:33
                  Odpowiem krotko, na temat kto ma pojecie o
                  drewniactwie: dzisiejsze komentarze o wystepie Hajty w
                  bundeslidze o jego rajdach skrzydlem i dosrodkowaniach
                  (uznany za jedengo z lepszych na boisku). Hajto nie
                  jest drewniakiem. A o zaroscie wspomnielismy tylko
                  wtedy gdy byl to dodatkowy atut wyjatkowego drewniaka.
                  Jak juz mowilismy wczesniej drewniactwo trzeba czuc bo
                  jest ono wieloplaszczyznowe, i na drewniactwo trzeba
                  zapracowac przynajmniej setka drewnianych zagran,
                  sposob poruszania po boisku czy lapania pilki tez moze
                  byc drewniactwem. Tak wiec niestety nie jestes
                  ekspertem drewniactwa, bo nikt nim nie jest.
                  • lhp Re: Wybór najbardziej 03.04.01, 09:38
                    Zgadzam sie z Kirkiem drewniactwo po prostu sie czuje
                    i nie koniecznie chodzi tu tylko o technike,
                    drewniactwo to ogolne wrazenie jakie zawodnik
                    pozostawia po sobie, itp
      • Gość: saper Re: Wybór najbardziej IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 30.03.01, 15:56
        zgadzam się co do Margo i Johnsona (to ten gość od biegania na 400 metrów istny
        forrest). a co powiedziecie na wielką gwiazdę ADAMA WÓJCIKA ze sląska wrocław?
        on nawet drewniany nie jest? a co wy na to?
        • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 16:00
          No jeżeli nie jest drewniany to nie pasuje do naszego zbioru drewniaków.Musi
          być drewniany:)))
          • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 17:20
            Sołtys z Dzindzibołów Małych który posiada tartak chcialby sponsorować
            Drewnianą Reprezentacje Polski.
            • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 30.03.01, 17:33
              Bedzie w stanie zcheblowac tych najbardziej kanciastych?
              • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 30.03.01, 18:21
                :)Myslę że się postara:))))
      • Gość: Kibic Re: Wybór najbardziej IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 30.03.01, 18:47
        Ja nie mam watpliwosci najbardziej drewniany jest Pawel Wojtala. On wsrod
        kibicow Legii ma nawet ksywke "drewniak".
        • Gość: Eryk Re: Wybór najbardziej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.03.01, 02:00
          To wszystko nic. Tak naprawdę wpadłem na to przed chwilą, ale najwiekszym
          drewniakiem świata jest pewien swego czasu znany również i u nas amerykański
          bokser polskiego pochodzenia Andrew Golota. Pamiętacie takiego osobnika? Toż to
          istny kloc drewniany. Większego wała w historii światowego sportu nie było i
          wierzmy, że już nie będzie. Nie dość że drewniak, to jeszcze zachowuje się w
          ringu jak niewinna nastolatka.
          • Gość: rudy Re: Wybór najbardziej IP: *.cs.bialystok.pl 31.03.01, 02:20
            Gołota owszem, a co powiecie o Agacie Wróbel?
            • Gość: Picasso Re: Wybór najbardziej IP: 195.116.240.229, 149.156.132.* 31.03.01, 21:43
              Mielismy kiedys drewniaka, walczacego z drewniakami norweskimi ( az wiory
              lecialy )z takim samym skutkiem ( czytaj czerwona kartka ). Facet potrafil w
              lidze strzelic dwie bramki z 40 metrow w jednym meczu. Kto wie kto to byl?
              Odpowiedzi wysylac na adres:
              drewno@las.debowy.puszcza.bialowieska.pl
              • Gość: scott Re: Wybór najbardziej IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 23:15
                Czy bambus jest drewnem??Jezeli tak to ja mam jednego kandydata z polskim
                obywatelstwem
                • Gość: odys Re: Wybór najbardziej IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.04.01, 21:53
                  do kolekcji drewniakow dopisuje Nicolasa Anelke,znacie tego francuza?toz to
                  istny posag!do tego ponurak do potegi,ani razu na meczu nie widzialem chocby
                  przeblysku usmiechu
                  Ale i tak najwieksze drewno to m. dydek-bezkonkurencyjna!!!!!:)
                  • Gość: anita Re: Wybór najbardziej IP: *.cu.com.pl 02.04.01, 09:10
                    a dla mnie drewniany jest jeszcze brasilia, obrzydzenie mnie bralo, jak
                    musialam na niego patrzec, ten facet w swojej ojczyznie chyba grabił trawniki :)
                    • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 02.04.01, 13:46
                      Zapomnielismy o grunge-owcu Alexim LALAS, ten to byl drewniany, a potem
                      najwiekszy drewniak Serie A.
              • Gość: paolo Re: Wybór najbardziej IP: 10.0.0.8, 153.19.101.* 02.04.01, 14:55
                Romcio Szewczyk? sorry ze nie na @
                • Gość: Picasso Re: Wybór najbardziej IP: *.bci.net.pl 02.04.01, 19:07
                  Brawo Paolo!!!!!!!!!!!!!!!!! Wygrałeś 20 ton drewna
                  sosnowego. Do odebrania w pierwszym lepszym tartaku!!!
                  Przyjmij moje szczere gratulacje.
                  nomen omen Picasso
                  • Gość: paolo Re: Wybór najbardziej IP: 10.0.0.10, 153.19.101.* 03.04.01, 19:41
                    Dzieki, naprawde jestem wzruszony. chlip, chlip.
                    Dziekuje wszystkim, ktorzy trzymali za mnie kciuki,
                    oczywiscie rodzinie i przyjaciolom. Nagrode chcialbym
                    przeznaczyc dla rozwoj pilki noznej, aby
                    odpowiedzialni za nia w naszym kraju ludzie wyciosali
                    nowych wspanialych drewniakow.
      • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 13:56
        No niezle,uzbierał nam się sporych rozmiarów las.
      • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 14:01
        Dołoże jeszcze Valderame,ten to był drewniany,a czupryna niczym dębowe konary
        jesieniom.:)))
        • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 02.04.01, 14:06
          Alexi LA-LAS mial juz drewno zakodowane w nazwisku :)

Zauwazylem tez solidne drewno w reprezentacji Niemiec nazywa sie Bode, strzelil
          ostatnio konarem bramke Grekom.
          Pozdr.
          • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 02.04.01, 14:12
            Teraz juz nie ma niestety tulu drewniakow co w polowie
            i koncu lat 1970 tych , jak pokazuja stare mecze z
            tamtych lat to graly przeciw sobie dwa lasy. Np
            Niemcy: brodaty Breitner, lysy Hoeness, czy drewniany
            Belg Coulemans, nasz Gorgon to tez byl kawal
            brzozy...:)
            • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 15:05
              Och ,to były czasy,a drewniany Gerets.Najlepszy gatunek.:))
              Pozdrawiam.
              • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 02.04.01, 15:13
                Stefan Majewski to tez byl jeden z ostatnich okazow szlachetnego drewna kiedy
                nastapila juz intensywna wycinka lasow w Europie...czy gra ktos jeszcze w
                naszej lidze z takim krzakiem na brodzie???
                • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 15:38
                  Zgadzam się Kirk.Chyba nie ma w Polsce zawodnika z takim krzakiem jak
                  Stefan.Niejednego Taliba by zawstydził.Ze starych drzew dopiszę jeszcze
                  Żmudę,też był nizły,na tylu mistrzostwach świata zagrał i korniki mu rady nie
                  dały.Ciekawe czym się smarował?:))
                  • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 02.04.01, 15:56
                    Smarowal sie pewnie tym co Rych Staniek, tylko ze ten to byl plyta pilsniowa, a
                    wiec srodek konserwujacy byl zbedny...
                    Pozdrawiam:)
                    • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 16:03
                      Róznica była jeszcze jedna,Rychu słabo czytał,bo
                      częsciej grał w piłkę niż chodził do szkoły,nie
                      przeczytał instrukcji,smarował się od wewnątrz i
                      dlatego tak wygląda jak wyglada.:)
                      • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 02.04.01, 16:11
                        najbardziej drewniano-krzaczasta druzyna ostatnich MS to bylo chyba Chile,
                        mieli w skladzie takich dwoch Fidelow. Ivan Zamorano cudem sie odnalazl w tym
                        czarnym lesie.

• Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 16:29
                          A gdyby na mistrzostwa pojechał Afganistan,to dopiero by była dżungla i jeszcze
                          by grali w dresach,bo im nie wolno pokazywać golych nóg,o wymianie koszulek nie
                          wspomnę.:))
      • Gość: Timur Re: Wybór najbardziej IP: 213.77.34.* 02.04.01, 17:29
        Dla mnie drewniakiem wszechczasów jest "grający" obecnie w Stomilu Tomasz
        Lenart. To między innymi przez tego oszołoma ŁKS gra teraz w 2 lidze.
        Drugim choć bez wątpienia nieco szlachetniejszym rodzajem drewna jest Jacek
        Zieliński.
        • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: 213.173.192.* 02.04.01, 17:37
          Z dotychczasowych polskich kandydatow, najbardziej przekonuje mnie Dariusz
          Gesior, drewniana przygarbiona sylwetka i zamkniete oczy przy wyskoku do
          glowki, do tego strzaly nieokreslona czescio niecheblowanej stopy. A swego
          czasu ktos to drewno chcial wcisnac do kadry.
      • Gość: Vincen Re: Wybór najbardziej IP: 192.168.10.66, 212.160.98.* 02.04.01, 17:36
        Kryszałowicz to baletnica w porównaniu z Juskowiakiem
      • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 17:52
        Dla mnie numer jeden drewniactwa w Polsce to Roman Wójcicki,ale trzeba przyznać
        że drugie miejsce należy się jak najbardziej Dariuszowi Gęsiorowi.Czy uczeń
        przerośnie mistrza?
        • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 02.04.01, 18:18
          Propozycja drewnianego skladu Polski:

1 WANDZIK (BAKO)
          2 ŻMUDA
          3 LENART
          4 GORGOŃ
          5 WÓJCICKI
          6 TARASIEWICZ
          7 MICHALSKI
          8 MAJEWSKI
          9 GĘSIOR
          10 KRYSZAŁOWICZ
          11 KRAUS

trener:SMUDA-za drewniany język

stadion narodowy: KOTWICA KOŁOBRZEG(3 liga) -dwa
          dzrzewa na boisku to przecież bracia z kory i gałęzi
          naszych drewnianychpilkarzy.

kibice: SZOMBIEREK BYTOM-gdy zdobywali mistrzostwo to
          na meczu było max.2000 ludzi!!,a średnia w tych latach
          na meczu to kilkanascie tysięcy.

sędzia: REDZYŃSKI-drukarz nad drukarze.Przeszedłsam
          siebie w 1993 w meczu legia-górnik.
          • Gość: Balzer Re: Wybór najbardziej IP: *.szczecin.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 00:13
            Najlepsze okazy drewniakow (bo wysokie) to Jan Kohler z Anderlechtu oraz Kaziu Wegrzyn
            • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 03.04.01, 08:56
              Andrzej Lesiak tez niezły drewniak!:)
          • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 03.04.01, 10:32
            Fajna drewniana jedenastka az pachnie lasem :))
            Mam tylko jedno zastrzezenie, wycialbym sprawnym
            ruchem drwala Kryszalowicza i zasadzil Juskowiaka,
            ktory ostatnio szybko obrasta w kore.
            • lhp Re: Wybór najbardziej 03.04.01, 10:33
              Zgadzam sie Juskowiak jest super drewnwm w porownaniu do "placzacego goryla"
      • Gość: Anelka Re: Wybór najbardziej IP: 195.116.171.* 03.04.01, 08:59
        Cała drużyna Norweska jest drewniana. Ale największe drewna grają w polskiej
        lidze np. Węgrzyn.
      • Gość: Kibic Re: Wybór najbardziej IP: 195.94.201.* 03.04.01, 09:14
        A pamietacie Julka Kruszankina (ŁKS, potem Legia)? Ten to był dopiero
        drewniak... Chociaz z tego co pamietam mecz z Sampdoria w Genui wygrali z
        Wojtkiem Kowalczykiem praktycznie we dwoch...
        • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 03.04.01, 10:10
          O kurde,Kibic masz racje! Kruszankin to był drewniak,on był chyba lepszy od
          Wójcickiego i Gęsiora razem wziętych.:))
          • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 03.04.01, 10:28
            Nie wiem czy pamietacie, ze chyba najbardziej zachwycajacym drewnem byl Ruud
            Gullit. Zawsze zaskakiwal przeciwnikow sprytem i technika, pomimo ze sposob
            poruszania mial nieco drewnopodobny. Ah tamte czasy...
            • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 03.04.01, 10:35
              Jeszcze jedno pytanie czy ten zgarbiony chodak kiedys
              w LKSie to byl Lenart czy Pawlak? To moj kolejny
              kandydat.(chyba gral pozniej w Widzewie.
              Ahh, i jeszcze oczywiscie Jacek CYZIO!!! Drewno w
              srodku ataku
              • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 03.04.01, 11:26
                To Lenart.W ŁKS-e grał jeszcze zakrzywiony drewniak
                Podolski:),a z dawnych czasów wielkim drewnem był
                K.H.Rumennige:)))Grał też drewniak T.Butther.Tylko
                słabą korę miał,jak go walneli podczas"Italia 90"to
                całą drugą połowę sikał żywicą.:)
                • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 03.04.01, 11:39
                  Tak tak to wlasnie byl Podolski! :D, A Terry Butcher (rzeznik) to faktycznie
                  bylo debisko!:):)
                  • Gość: Topola Re: Wybór najbardziej IP: 213.46.248.* 03.04.01, 12:19
                    A co wy tam. A Terry Adams były stoper Anglii. Podobno
                    ma coraz dłuższe korzenie
                    • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 03.04.01, 16:01
                      Zapomnieliśmy o słynnym drewniaku Piotrze Czachowskim!
                      • Gość: Kirk Re: Wybór najbardziej IP: *.tele2.pl 03.04.01, 16:15
                        Tworzyl swego czasu pare drewnianych stoperow z Wojcickim.
                        • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 03.04.01, 17:01
                          Za wschodnią granicą też był niezły drewniak,nazywał się A.Demianienko,próbował
                          nawet swego czasu uczyć(z miernym skutkiem) drewniactwa zawodników Widzewa,ale
                          oni mieli przecież znakomitych nauczycieli min.nie wymieniany tutaj Jurek
                          Wijas.Widzew zresztą pokazał całej Europie jak powinna wyglądać perfekcyjna gra
                          drewnianą obroną.Było słynne 0-9 z Eintrachtem.Niemcy się tym tak zachwycili że
                          wysłali do Widzewa swego słynnego drewnoluda Uli Borowke,ale się nie potrafił
                          nauczyć tego rzemiosła.Próbowała też tą obroną zagrać Wisła w słynnym meczu z
                          Legią(0-6)i trzeba to powiedziedz, była bliska ideału.:))
                          • Gość: Kirk Do Campo! IP: *.tele2.pl 03.04.01, 17:23
                            Oj dobre:) usmialem sie.

Przypomnialem sobie rowniez ze Grzesiu Mielcarski drewnianym pilkarzykiem
                            zawsze byl, w Portugalii kariery nie zrobil, tak wiec znowu chebluja go krajowi
                            obroncy. Zawsze slynal z tego ze byl kruchym drewnem i przewracal sie przy byle
                            wichurze, patrzac blagalnie na sedziego, dlatego niezbyt byl lubiany gdy gral
                            na wyjazdach (Mielcar kondon... i inne ludowe przyspiewki). A gdyby przechodzil
                            szkole sezonowania drewna we Wloszech to moze i robilby to z leszym skutkiem.

Historyczne drewna z wytloczonym orzelkiem to takze: Andrzej Palasz, Tadeusz
                            Dolny, Andrzej Zgutczynski, Marek Ostrowski
                            • Gość: campo Re: Do Kirka. IP: 212.244.177.* 03.04.01, 17:41
                              HA,ha świetne:)),tak,tak Mielcarski to cała historia.W Górniku ładnych pare lat
                              temu grał niejaki Piotr Brzoza i uwierz mi nazwisko miał idealnie pasujące do
                              prezentowanych umiejętności.Potem przeszedł do Rakowa Cz.i dał im taką szkołę
                              drewniactwa(pojętni cholera byli) że rozwineli prędkość światła w kierunku "B
                              klasy" i nie długo się tam zameldują ku uciesze mistrza.
                              Dopisać by można do tego stadka,sędziego ktury moim zdaniem jest nr.1 w
                              drewniakowaniu,to Pierluigi Collina.Niezły jest.:)
      • Gość: Zed Re: Wybór najbardziej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 18:19
        Niezłe drewno gra w górniku
        Nazywa się Jacek Wiśniewski.
        Drewno i w dodatku łyse.
        Margot poza konkurecją
      • Gość: Geezoos Re: Wybór najbardziej IP: 10.128.198.166, 212.76.33.* 03.04.01, 18:41
        Zapomnieliscie wszyscy o Marcinie Miecielu. Toz to samo wysokogatunkowe drewno.
        Ten gosc jak strzeli bramke to tylko przypadkiem, jak sie pilka od niego odbije
        jak wlasnie zapuszcza korzenie w glebe na polu karnym przeciwnika. A pozniej
        jast w stanie tylko wesolo zaszumiec listeczkami.
        • Gość: pppetard Re: Wybór najbardziej IP: 10.2.1.33, 212.76.33.* 03.04.01, 23:16
          Chwala tym, ktorzy wspomnieli o Juliuszu Kruszankinie. To najwiekszy drewniak
          jakiego widzialem kiedykolwiek na wlasne oczy, chociaz Marek Jozwiak ostro
          deptal mu po pietach.
          • Gość: Lani Re: Wybór najbardziej IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 04.04.01, 00:29
            Hehe, oj dobra dobra, juz tyle wypowiedzi a nikt jeszcze nie wspomnial nawet o
            takim jednym drewnianym chlopczyku Dziurowicza, a mianowicie chodzi mi o ADASIA
            LEDWONIA. To byl dopiero drewniak, najlepszy z najlepszych. Swego czasu bylo to
            najpewijesze drewno w kadrze, a teraz gdzies sie tula czy to w Niemczech czy
            tez w Austrii.
        • Gość: sqbi Re: do Geezoos'a IP: 212.109.132.33, 212.109.128.* 04.04.01, 00:49
          Gość portalu: Geezoos napisał(a):

> Zapomnieliscie wszyscy o Marcinie Miecielu. Toz to samo wysokogatunkowe drewno.
          > Ten gosc jak strzeli bramke to tylko przypadkiem, jak sie pilka od niego odbije

...cos ostatnio czesto sie od niego ta pilka odbija... :)
          • marcini Re: do Geezoos'a 04.04.01, 10:09
            Co poniektórzy z was piszą straszne głupoty o drewniactwie niektórych
            zawodników. Kierujecie się bardzo często własnymi antypatiami do danego
            zawodnika, bądź oceniacie jego wygląd zewnętrzny. Proponuję się skupić
            na "walorach technicznych" ;-))) naszych bohaterów. A tych wśród polskich
            piłkarzy nie brakuje. Są to m.in. Jacek Zielinski (Legia), Jacek Paszulewicz
            (Śląsk), Maciej Stolarczyk (Widzew), Tomasz Łapiński (Legia), Dariusz Gęsior
            (Maccabi Hajfa), Kazimierz Węgrzyn (Pogoń Szczecin). jak widać są to przede
            wszystkim obrońcy. Ale talentó w tym temacie to nam wyjątkowo obrodziło ;)))
          • Gość: Faflon Re: do Geezoos'a IP: 10.131.192.178, 212.76.33.* 04.04.01, 13:25
            Gość portalu: sqbi napisał(a):

> Gość portalu: Geezoos napisał(a):
            >
            > > Zapomnieliscie wszyscy o Marcinie Miecielu. Toz to samo wysokogatunkowe dr
            > ewno.
            > > Ten gosc jak strzeli bramke to tylko przypadkiem, jak sie pilka od niego o
            > dbije
            >
            > ...cos ostatnio czesto sie od niego ta pilka odbija... :)

Może Mięciel potrafi być irytujący ale akurat jego wyszkoleniu technicznemu
            niewiele można zarzucić. Może widziałeś jaką strzelił bramę GKS w zeszłym sezonie
            (P. Polski)? Drewniam by czegoś takiego nie dokonał
            • Gość: Picasso Re:Gdzie nasze drewno? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 13:31
              Oglądając wczorajszy mecz MUtd-Bayern, zacząłem zastanawiać się co się dzieje z
              naszym drewniakiem z Bayernu. Czy ktoś wie, co porabia D. Wojciechowski???
              Siedzi na ławie, gra w rezerwach, może jest w innym klubie,czy zbiera chrust na
              opał??????????
              • Gość: campo Re:Gdzie nasze drewno? IP: 212.244.177.* 04.04.01, 14:19
                Dariusz Wojciechowski(niezły drewniak) jest tajnym agentem jednej z
                gazet.Wczoraj czytałem jego relacje z przygotowań Bayernu do meczu w
                L.M.,opowiadał o nastrojach w szatni itp.Wiadomo dziennikarza tam nie
                wpuszczą,a Wojciech jako pracownik etatowy Bayernu może coś podsłuchac przy
                okazji mycia podłogi,lub czyszczenia butów.Gazeta jest zadowolona bo ma
                najświeższe informacje,a Wojciech też się cieszy,bo sobie może dorobić na pół
                etatu.:)Wojciechowski robi w Bayernie to samo co Zdebel w reprezentacji polski.
                P.S.
                Jeżeli chodzi o drewniaków to przypomniał mi się kapitalny drewniak,reprezentant
                (jeszcze)Szkocji HENDRY.To jest drewno czystego gatunku,powinien grać w futbol
                amerykański bo wymiatać piłki to on potrafi niesamowicie.Niestety fani jego
                talentu mogą być niepocieszeni,gdyż w Bydgoszczy raczej go nie zobaczymy.Hendry
                w ostatnim swoim występie w repr.Szkocji z San Marino walnął młodego piłkarza
                księstwa łokciem w krtań,tak mocno że ten omały włos by się przekręcił na
                tamten świat.Co ciekawe sędzia i obserwator tego meczu nawet o tym nie
                wspomnieli protokole.To już nie pierwszy piłkarz potraktowany w ten sposób
                przez Hendry`ego.Dzięki zapisowi video Hendry będzie najprawdopodobniej ukarany
                przez FIFA dozywotnią dyskfalifikacją.
                • Gość: Hollow Re:Gdzie nasze drewno? IP: 217.30.133.* 04.04.01, 19:47
                  Mieciel to z pewnoscia ma drewniane stopy . Nie pamietam czy on wogole kiedykolwiek celnie podal
                  .Najwieksze drewno to jednak Kaziu Wegrzyn !!!
                  Zapomnieliscie rowniez o Marcinie Zewlakowie - ten czlowiek to nogi dostal w prezencie od
                  Jepetto . Jestem pewny ze sa w ksztalcie szesciennego klocka . Gesior to tez niezly drewniak
                  Jak takiego kolesia mozna bylo kiedys powolywac do reprezentacji ??? Roman Szewczyk i
                  Czachowski tez zasluguja na miano drewna wszechczasow . Jest jeszcze Glowacki z Wisly .
                  Mlody chlopak - bedzie jeszcze z niego kawal drewna . Szkoda ze odszedl Wegrzyn , mialby sie
                  od kogo mlodzian uczyc !!! Aha i jeszcze jeden - Kaliszan z Polonii , tez wyszedl z tartaku .
                • Gość: Hollow Re:Gdzie nasze drewno? IP: 217.30.133.* 04.04.01, 19:48
                  Mieciel to z pewnoscia ma drewniane stopy . Nie pamietam czy on wogole kiedykolwiek celnie podal
                  Zapomnieliscie rowniez o Marcinie Zewlakowie - ten czlowiek to nogi dostal w prezencie od
                  Jepetto . Jestem pewny ze sa w ksztalcie szesciennego klocka . Gesior to tez niezly drewniak
                  Jak takiego kolesia mozna bylo kiedys powolywac do reprezentacji ??? Roman Szewczyk i
                  Czachowski tez zasluguja na miano drewna wszechczasow . Jest jeszcze Glowacki z Wisly .
                  Mlody chlopak - bedzie jeszcze z niego kawal drewna . Szkoda ze odszedl Wegrzyn , mialby sie
                  od kogo mlodzian uczyc !!! Aha i jeszcze jeden - Kaliszan z Polonii , tez wyszedl z tartaku .
                • Gość: Hollow Re:Gdzie nasze drewno? IP: 217.30.133.* 04.04.01, 19:48
                • Gość: Hollow Re:Gdzie nasze drewno? IP: 217.30.133.* 04.04.01, 19:49
                • Gość: Hollow Mieciel to tez drewno IP: 217.30.132.* 04.04.01, 19:52
            • Gość: sqbi Re: do Faflon IP: 212.160.144.* 04.04.01, 17:53
              Gość portalu: Faflon napisał(a):
              > Może Mięciel potrafi być irytujący ale akurat jego wyszkoleniu technicznemu
              > niewiele można zarzucić. Może widziałeś jaką strzelił bramę GKS w zeszłym
              > sezonie (P. Polski)? Drewniam by czegoś takiego nie dokonał

...nie wiem czy zauwazyles ale moja odpowiedz zawierala dosc wyraznie
              ironiczna ...tez uwazam ze Mieciel potrafi calkiem niezla akcje przeprowadzic i
              bramke strzelic (co ostatnio udowadnia) dlatego napisalem
              > > ...cos ostatnio czesto sie od niego ta pilka odbija... :)
              ...i mialo to oznaczac ze nie zgadzam sie z wypowiedzia przedmowcy...
              oto ona:
              > Geezoos napisał(a):
              >
              > > Zapomnieliscie wszyscy o Marcinie Miecielu. Toz to samo wysokogatunkowe dr
              > ewno.
              > > Ten gosc jak strzeli bramke to tylko przypadkiem, jak sie pilka od niego o
              > dbije

• Gość: Balzer Drewniaki IP: *.szczecin.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 21:33
                Klasycznymi drewniakami z przed lat sa rowniez Jacek Ziober (z ta przepiekna kometa) oraz Coulemans z Belgii.
                • Gość: misza Re: Drewniaki IP: *.elite.com.pl 05.04.01, 12:28
                  Proponuję jeszcze kolekcję drewniaków z byłego Lecha
                  Poznań:
                  K.Pawlak, M. Trzeciak(drewniak nad drewniaki), D.
                  Skrzypczak. Dorzucę jeszcze J. Brzęczka
              • Gość: Faflon Re: do Faflon IP: 10.131.192.178, 212.76.33.* 05.04.01, 12:04
                Gość portalu: sqbi napisał(a):

> Gość portalu: Faflon napisał(a):
                > > Może Mięciel potrafi być irytujący ale akurat jego wyszkoleniu technicznem
                > u
                > > niewiele można zarzucić. Może widziałeś jaką strzelił bramę GKS w zeszłym
                > > sezonie (P. Polski)? Drewniam by czegoś takiego nie dokonał
                >
                > ...nie wiem czy zauwazyles ale moja odpowiedz zawierala dosc wyraznie
                > ironiczna ...tez uwazam ze Mieciel potrafi calkiem niezla akcje przeprowadzic i
                >
                > bramke strzelic (co ostatnio udowadnia) dlatego napisalem
                > > > ...cos ostatnio czesto sie od niego ta pilka odbija... :)
                > ...i mialo to oznaczac ze nie zgadzam sie z wypowiedzia przedmowcy...
                > oto ona:
                > > Geezoos napisał(a):
                > >
                > > > Zapomnieliscie wszyscy o Marcinie Miecielu. Toz to samo wysokogatunko
                > we dr
                > > ewno.
                > > > Ten gosc jak strzeli bramke to tylko przypadkiem, jak sie pilka od ni
                > ego o
                > > dbije
                > Tak zauważyłem ironię. W zasadzie to czepiałem się samego Gezoosa, chyba
                niepotrzebnie zacytowałem twoją wypowiedź. Fakt, że dość często się od niego
                odbija :-). A w zasadzie to chyba przez odbicie się piłki padają i tak wszystkie
                bramki!!

• Gość: Geezoos Re: do Faflon IP: 10.128.198.166, 212.76.32.* 06.04.01, 22:16
                  Witam. Wybor Mieciela na drewniaka jest moja subiektywna ocena i oczywiscie
                  mozna sie z nia niezgadzac. Mam tylko jedno pytanie. Prosze o szczera
                  odpowiedz. Czy pamietasz moze jakis inny sezon ( oprocz tego, kiedy byl
                  wypozyczony do LKS-u), kiedy Mieciel gral na poziomie?? Kiedys dawno, dawno
                  temu M.M. okrzykniety zostal super talentem, a w przyszlosci mial byc podpora
                  reprezy Polski. Teraz jakos nikt o tym nie mowi. M.M. marnuje zbyt wiele
                  doskonalych sytuacji zanim strzeli gola (co prawda jak juz strzeli to zazwyczaj
                  oczu od tv nie moge oderwac). Jest to pilkarz przereklamowany i wypalony.
                  Slowem drewno (palone :-)). Pozdrawiam
                  ps. Zeby nie bylo zadnych watpliwosci jestem zagozalym fanem Legii Warszawa
                  • Gość: Faflon Re: do Faflon IP: 10.129.208.178, 212.76.32.* 07.04.01, 23:45
                    Gość portalu: Geezoos napisał(a):

> Witam. Wybor Mieciela na drewniaka jest moja subiektywna ocena i oczywiscie
                    > mozna sie z nia niezgadzac. Mam tylko jedno pytanie. Prosze o szczera
                    > odpowiedz. Czy pamietasz moze jakis inny sezon ( oprocz tego, kiedy byl
                    > wypozyczony do LKS-u), kiedy Mieciel gral na poziomie?? Kiedys dawno, dawno
                    > temu M.M. okrzykniety zostal super talentem, a w przyszlosci mial byc podpora
                    > reprezy Polski. Teraz jakos nikt o tym nie mowi. M.M. marnuje zbyt wiele
                    > doskonalych sytuacji zanim strzeli gola (co prawda jak juz strzeli to zazwyczaj
                    >
                    > oczu od tv nie moge oderwac). Jest to pilkarz przereklamowany i wypalony.
                    > Slowem drewno (palone :-)). Pozdrawiam
                    > ps. Zeby nie bylo zadnych watpliwosci jestem zagozalym fanem Legii Warszawa

W zasadzie zgadzam się. Jedynie chyba różniliśmy się w interpretacji
                    pojęcia "drewniak", co zresztą wydaje się ogólnym problemem tej dyskusji. Ja
                    raczej drewniactwo intrpretuje jako drewniany sposób poruszanie, nędzne
                    wyszkolenie techniczne, no i jeszcze to spotęgowane niejednokrotnie przez
                    drewniany wygląd zewnętrzny. Tak więc raczej byłyby to typy w stylu- Kruszankin,
                    Jóźwiak, Węgrzyn, Kaliszan, R. Szewczyk, P. Wojtala itp. Co do Mięciela to już od
                    ładnych paru lat zapowiadany jest moment erupcji jego talentu ale do tego nei
                    dochodzi. Fakt brak mu skuteczności, ale tak generalnie to niezły piłkarz. Nie
                    wiem z czego wynika to że wykorzystuje tak mało ze swoich możliwośći ale to już
                    jego problem. Nie przypominam sobie sezonu żeby grał naprawdę dobrze, w tym też
                    bez rewelacji a itak lepiej niż w poprzednich.
      • Gość: Boro Re: Pinokio IP: 195.116.90.* 05.04.01, 12:19
        Proponuję przyznać statuetkę PINOKIA dla Jaapa Stampa z MU, jako najbardziej
        drewnianego zawodnika roku.
        • Gość: campo Re: Kandydaci. IP: 212.244.177.* 05.04.01, 12:32
          Dopisać należy także:Marka Kostrzewe,Jacka Bąka,Van
          Vossena i Lombardo - niezłe drewna.Grał kiedyś w
          Anderlechcie i rep.Belgii na ataku pół krwi Belg,pół
          chyba Jugosłowianin,też wielki drewniak,tylko ni
          cholery nie mogę sobie przypomnieć jak się
          nazywał.Troch przypominał wyglądem Podbrożnego.
          • Gość: leon Re: Kandydaci. IP: *.gazeta.pl 05.04.01, 14:00
            Ludzie! Młodzi jesteście i nie pamiętacie drewniaka wszechczasów - Romana Ogazy. Zaś z młodych
            talentów świetnie się zapowiada Rob Makkay.
          • Gość: S04 Re: do campo IP: *.proxy.aol.com 05.04.01, 18:15
            Gość portalu: campo napisał(a):

> Dopisać należy także:Marka Kostrzewe,Jacka Bąka,Van
            > Vossena i Lombardo - niezłe drewna.Grał kiedyś w
            > Anderlechcie i rep.Belgii na ataku pół krwi Belg,pół
            > chyba Jugosłowianin,też wielki drewniak,tylko ni
            > cholery nie mogę sobie przypomnieć jak się
            > nazywał.Troch przypominał wyglądem Podbrożnego.
            To Branko Strupar.
            Tylko, ze on zaden polkrwi Belg, trafil do reprezy na
            takiej samej zasadzie jak nasz Oli.

• Gość: Lani Re: do campo IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 06.04.01, 21:55
              Ten gosc pol Belg pol Yugol to chyba Luc Nillis, no zgadzam sie ze niezly z
              niego drewniaczek :O)))
      • Gość: Student Re: Wybór najbardziej "drewnianego" zawodnika IP: *.bch.com.pl 05.04.01, 15:19
        Chdzi mi po głowie takie nazwisko: Kazimierz(?) Putek. Czy ktoś go pamięta ?
      • Gość: timur Re: Wybór najbardziej IP: 213.77.34.* 06.04.01, 13:56
        Misza: Trzeciak nie jest drewniakiem!
        • Gość: Hollow Re: Wybór najbardziej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.04.01, 14:30
          Zapomnielismy o jeszcze jednym drewniaku nad drewniaki . To przeciez Radek Kaluzny .
          Takiego drewna dawno nie bylo w polskiej pilce !
      • Gość: fowler Re: Wybór najbardziej IP: 212.191.200.198, 212.51.192.* 09.04.01, 21:19
        lhp napisał(a):

> Proponuje przedstawiac kandytow na to zaszczytne miano, prponuje kilka
        > nominacji:
        >
        > John Carew - bardzo drewniany,
        > Tore A Flo - bez komentarza,
        > Pawel Kryszalowicz - gra dobrze, ale niestety jest drewniany

• Gość: PannaA Re: Wybór najbardziej IP: 62.153.128.* 10.04.01, 10:38
        Dziwie mnie ze nie padlo imie Freddi Bobic ( Bundesliga)... cos pomiedzy ET
        a kolkiem drewna... i oczywiscie OLLI KAHN z Bayernu ... möglby grac
        jakiegos zböja, w najnowszym james-bondzie...
        • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 10.04.01, 10:50
          He,he,he :) na zbója chyba lepszy by był Xavier z Portugalii :)))
          • Gość: Picasso Re: Wybór najbardziej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 00:44
            Dobre drewna:
            T. Żvirgżdauskas, ( sorry Anita ), Czesi: Lokvenc i Koller.
            Natomiast niezłym drwalem jest P.Nedved. Walczy, jak niedźwiedź.
            • Gość: PannaA Re: Wybór najbardziej IP: 62.153.128.* 11.04.01, 12:36
              hahaha picasso..
              jestem wprawdzie fanem malysza, ale on tez porusza sie troche jak szewczyk
              dratewka
              • Gość: campo Re: Wybór najbardziej IP: 212.244.177.* 11.04.01, 15:28
                To jak już jesteśmy przy skoczkach to niezły drewniak był z Piotrka Fijasa.:))
                • Gość: Picasso Re: Wybór najbardziej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 23:55
                  Fijas był the best, gdy siedząc na belce opluł kamerę.
                  • Gość: Dawcio Re: Wybór najbardziej -do molerowcow IP: 205.188.200.* 12.04.01, 02:13
                    Najbardziej drewniani zawodnicy to "molerowcy",kto nie wierzy,niech zapyta ich
                    wybranek.
                  • Gość: PannaA Re: Wybór najbardziej IP: 62.153.128.* 12.04.01, 14:24
                    hihi, najwiekszy drewniak skoczni ..to wloch ceconi czy jak mu tam , i
                    ahonen ( jak skandynawska ikona )...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka