Gość: Biim IP: *.as.kn.pl 01.08.07, 08:00 I wykrakałem....play off bez Jarka, przynajmniej w pierwszym etapie. I mają państwo ten swój sprawiedliwy regulamin rozgrywek. jAREK życzę dużo zdrowia i szybkiego powrotu na tor. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szrek Re: Hampel kontuzjowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 08:12 Przepraszam Biim ale czegoś w twoim wpisie nie rozumiem: Czy Jarek Hampel odniósł kontuzję w wyniku faulu, jaki popełnił na nim regulamin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamon3 Re: Hampel kontuzjowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:32 Miejmy nadzieje że do drugiego etapu Unia dojedzie. Teraz nie wiem czy Jarek może być zawodnikiem zastępowanym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: Hampel kontuzjowany IP: *.tvk.torun.pl 01.08.07, 22:29 Biim jako kibic zuzla powinienes wiedziec ze to jest sport urazowy i kontuzje to normalna rzecz. o tym powinien wiedziec takze ten kto o sprawy personalne dba czyli zespol powinien miec zastepce pomijam fakt ze regulamin bardzo pomaga "zastepowalnoscia zawodnika" w takich wypadkach Jedyny klub ktory moze mowic o pechu to Torun a problem jest z tym ze w GP Jarek spadnie ale nawet jak wypadnie z osemki pewny bedzie dzikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Hampel kontuzjowany IP: *.chello.pl 02.08.07, 00:27 Gość portalu: szlachcic napisał(a): > Jedyny klub ktory moze mowic o pechu to Torun Czyżby? A Polonia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Hampel kontuzjowany IP: *.as.kn.pl 02.08.07, 08:07 Pewnie, Hampelka może zastąpić Pawlic albo Miśkowiak, tyle że jaka to zmiana? Fizycznie wykonalna, ale co do jakosci to zostawię to bez komentarza. Szlachcic jako kibic żużla, odpowiesz sobie sam. Jest jeszcze zastępstwo zawodnika, to jednak nie to samo co pięc biegów odjechanych przez Jarka w formie której sie znajdował. Jakby nie patrzeć to jednak bardzo duże osłabienie przed play off. Torun nie może mówic o pechu, ponieważ zajmie pierwsza bądx druga pozycje przed play off i przystąpi do niej w pełnym składzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Hampel kontuzjowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:55 Tyle razy zarzucałeś mi "brak konkretów" a teraz sam wyłożyłeś się na braku znajomości podstawowych zasad rozgrywania zawodów żużlowych w Polsce - konkternie brakiem znajomości zasady "zastępowania zawodnika". Ale jako wybitny kibic żużla TY masz prawo o tym nie wiedzieć, prawda? Zawodnicy o 3 najwyższych średnich w każdym zespole, jeśli w wyniku kontuzji mają więcej jak 9 dni zwolnienia od startów mogą być w meczu zastępowani przez cały zespół. Znaczy to, że każdy z kolegów Małego 1 raz pojedzie w biegu, w którym miał wg programu jechać Hampel. Być może to też nie będzie dla drużyny to samo jakby jechał Hampelek, ale zawsze to lepiej (Kasprzak, Baliński, Adams) niż zastępowałby go jakikolwiek inny zawodnik w 5 startach. Starałem się to wyjaśnić możliwie najprostszym językiem, za co prawie wszystkich forumowiczów przepraszam. Inaczej ktoś mógł tego nie pojąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Hampel kontuzjowany IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.07, 14:53 Szrek jesteś jak dziecko, czekasz na moje potknięcie, ale tym tekstem sam sie ośmieszyłeś. Pokaż mi w którym miejscu, NAPISAŁEM COŚ Z CZEGO MOŻESZ WNIOSKOWAĆ, ŻE NIE WIEM O CO CHODZI Z Z/Z. Napisałem o dwóch opcjach. 1 Za Hampelka jedzie Pawlic\ albo Misiek 2 Zastepstwo zawodnika, ale nie jest to to samo gdyby jechał Mały (Adams, Bali i Kasprzak to tylko trzy biegi) w obecnej formie. Szrek zanim zaczniesz się czepiać poczytaj uważnie , a potem krytykuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Hampel kontuzjowany IP: *.tvk.torun.pl 02.08.07, 09:03 Gadasz jak potłuczony Biim,zadna druzyna nie miała takich problemów w sezonie z ustalaniem składu w rundzie zasadniczej jak Toruń,Bydgoszcz no i potem może Tarnów(awionetki i te sprawy).Leszno jechało w pełnym zestawieniu wykorzystujac nawet absencje Crumpa we Wrocławiu,czy Hancocka w Czestochowie...taki jest sport kontuzja Hampela przykra jest na pewno,ale Toruń w ten sposób pogubił punkty w Tarnowie,Bydgoszczy no i może w Rzeszowie. Zobacz ile straciła Bydgoszcz przez Jonssona smiem twierdzić ze punkty z Rzeszowem i w Czestochowie? Widziales kiedyś zespoł kontuzjowany tak jak torunski po meczu z Bydgoszcza, bo ja sobie nie przypominam,aby kiedykolwiek 5 zawodników miało kontuzje,lzejsze czy większe...Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Hampel kontuzjowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:07 Chris nie w tym chyba rzecz, żebyśmy się teraz licytowali który klub miał więcej kontuzji a który mniej. Kontuzje są /niestety/ tak samo oczywistym zjawiskiem w sporcie jak zwycięstwa, przegrane czy medale. Tak samo jak oczywistym jest to, że jak ludzie nie mają co robić to robią "z igły widły". Hampelkowi życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a zaraz potem na tor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Hampel kontuzjowany IP: *.wroclaw.mm.pl 02.08.07, 15:26 Może i Toruń był bardzo kontuzjogenny, ale piszę Chris, że w ogólnym rozrachunku nie zaszkodziło to wam. Macie pewne drugie miejsce po fazie zasadniczej więc parę punktów więcej nic by Toruniowi nie dało. Do play off przystępujecie w pełnym składzie więc nie narzekaj na los. Bydzia? oni mogą ponarzekać na los bo rzeczywiście z ADRENALINĄ to wiadomo jak w tym roku było. Co do Leszna i Jarka to osłabienie dotyczy już walki w play off i oni jako pierwsi zostają osłabieni w walce o medale. Nie są to więc widły zrobione z igły Szrek, ale rozumiem, że jeśli kogoś dotyczy takie osłabienie to dla Ciebie jest to pestka. Spytaj ludzi z Leszna co oni o tym myślą...Ewidentnie chcesz mi coś udowodnić, ale jak poprzednio napisałem sam siebie coraz bardziej dołujesz i ośmieszasz, a twoje "konkrety" są tylko i wyłącznie urojoną fantazją. Chcesz podyskutować, ok. Możemy się nie zgadzać, ale nie wymyślaj własnej interpretacji tylko i wyłącznie na swoje potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikuś Re: Hampel kontuzjowany IP: *.ztpnet.pl 02.08.07, 16:17 Jak chcecie sie uzalac ktory klub mial wiekszego pecha to do rozmow w toku idzcie Nie widzicie co jest w temacie? Prawie w kazdym ktos sie kluci! Żużel jest jednym z najbardziej urazowych sportow na swiecie i nikt tego nie zmieni Jarek widac ze zlapal foreme i dobrze mu szlo a teraz wypadek :/ 3-maj sie Jarek i wracaj na tor. Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Hampel kontuzjowany 02.08.07, 19:17 Wypowiedzi takich jak Ty Biim sa sola tego forum tylko po to trwam tutaj Probujesz kpic sobie ripostujac mnie slowami "Pewnie, Hampelka mozna zastapic ...." Biim masz do kogos/czegos pretensje wiec pytam - czy ktos uwaza zuzel za sport nieurazowy? - czy uwazasz ze najlepszy zawodnik druzyny nie moze miec kontuzji? - czy uwazasz ze dzialacze nie moga przewidziec ze lider moze miec kontuzje? to sa proste zaleznosci, tak jak prosta zalaznosc jest pomiedzy Nicki Pedersen i kontuzja. przeciez oni bez Nickiego by w 1 lidze dostawali baty poki co im sie fuksi i nie ma konsekwencji to taki przyklad zebys zrozumial Zaden rozsadny kibic zuzla w kontekscie calej druzyny nie moze powiedziec "oj jakiego my mamy pecha" poza Toruniam Indywidualnego pecha ma Andreas, takze Kostek ale po to kluby maja wiecej zawodnikow, po to sa zastepstwa zawodnikow aby niwelowac pojedyncze straty a takimi sa przypadki Hampela czy Jonssona To co bylo w Toruniu w okresie derby to byl prawdziwy pech tego przewidziec nie mogl nikt, nawet taki fachowiec jak Bliim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Hampel kontuzjowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:12 Wiesz Biim, zaczynasz mi się podobać. Za konsekwencję. Najpierw sam sobie ząbki powybijałeś ale nadal kąsasz. Gdyby żużlowcy mieli taki charakter jak ty nie trzeba by było wymyślać dmuchanych band Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Hampel kontuzjowany IP: *.as.kn.pl 02.08.07, 20:57 Szrek sam mówiłeś o konkretach, jest mój wois, więc pokaż gdzie jest coś czego nie rozumiesz o z/z. Prosta sprawa, dawaj...to ty sobie strzeliłeś samobója, a teraz jeszcze próbujesz wyjsć z tego z twarzą, ale tylko moze Cię uratowac jedno. Jeśli masz cos takiego jak honor, to wiesz co powinienes zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: Hampel kontuzjowany IP: *.tvk.torun.pl 02.08.07, 21:33 Dlaczego nie krzyczales ze w stosunku do torunia regulamin jest niesprawiedliwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Hampel kontuzjowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:38 A skąd ty Biim wiesz cokolwiek o honorze? Podsłuchiwałeś czyjąś rozmowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Hampel kontuzjowany IP: *.as.kn.pl 02.08.07, 23:54 Szrek miało byc o konkretach. Pokaz mi gdzie jest moja nie wiedza????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Hampel kontuzjowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 07:18 1. Wpis otwierający ten wątek: masz rację, wyżalanie się z powodu kontuzji Hampelka na regulamin to nie jest "niewiedza" tylko zwykła głupota. 2. W jednym z kolejnych wpisów usiłujesz udowodnić, że zastąpienie Hampelka Miśkowiakiem i kimś tam jeszcze nie da klubowi tyle, co wystawienie Jarka. Masz rację ale to nie zmienia faktu, że dowodzisz tu swojej "niewiedzy" o instytucji "zawodnika zastępowanego". A w przypadku składu jakim dysponuje Unia możliwość zastąpienia Jarka przez każdego zawodnika nie jest już takim osłabieniem. Choć oczywiście wolałbym aby startował Mały w pełni sił i zdrowia. Masz swoje. I to już koniec mojej z tobą debaty, bez względu jakie plwociny wydzielisz. Choć pewien "derektor" z Torunia nigdy nie był i nie będzie moim mentorem przyznam, że dalsza polemika z tobą mogłaby uchodzić za pomylenie szamba z perfumerią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biim Re: Hampel kontuzjowany IP: *.as.kn.pl 03.08.07, 07:59 Nie masz honoru Szrek, uparcie twierdzisz, że nie wiem co to jest z/z, choć z mojego tekstu nijak nie wynika aby mogło tak być. Swoją frustrację oczywiscie zmieniłeś na parę inwektyw w moim kierunku, bo nie potrafisz sie przyznac do chybionego ataku na moją osobę. Zawsze sie staram nie wchodzić na ścieżkę wymiany obelg, ale w ty przypadku bedzie mi lżej jak wyrażę jedno zdanie. SZREK MEDYCYNA CZYNI CUDA, ALE W TWOIM PRZYPADKU JEST BEZSILNA. Odpowiedz Link Zgłoś