Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 00:00
    Protas, jak zwykle, zachowuje się jak chłopiec, jeszcze bardziej
    dziecinny niż jak był w Bydgoszczy. Przesiąkł już, jak widać,
    toruniem. Zawsze będzie miał kompleks Gollobów. Myśląc, że
    Tomek, jest tak dobry, iż zmieści się w 10 cm lukę na
    zewnętrznej, sam walnął w płot. Dobrze, że się nie połamał. Więc
    niech nie szuka winy sędziego, bo ten mógł go wykluczyć już w
    pierwszej powtórce biegu XII za zmianę toru jazdy. Oczywiście
    chciał w obu powtórkach wkomponować Tomka w bandę. Uczy się od
    torunioków. Dzieciak, dzieciak i jeszcze raz dzieciak. Aż wstyd.
    Obserwuj wątek
      • Gość: t. Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: linux:* / 192.168.117.* 14.07.03, 07:44
        Mecz byl swietny!!! Bravo Polonia!!! Stwierdzam, ze chciec to
        moc. moim zdaniem toruniam gubi Pycha!!! Konczac... z takim
        skladem i budzdetem przegrac 4 mecz w sezonie to WSTYD!!!
        • Gość: todor Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 10:57
          "Chciec to móc" w przypadku meczu Polonii w meczu z Apatorem ?
          Nie aby - "móc to chciec" ?
          ;)
      • Gość: toruń Panie Karwan IP: 62.87.161.* 14.07.03, 08:01
        Czas chyba zmienić warunki kontraktów niektórych zawodników,
        może ich to bardziej będzie motywowało! Żenada!
      • Gość: rok1978 Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 10:49
        Dzieciak-niedzieciak. Na jego miejscu po uslizgu w XIII polezalbym troche na
        torze zeby przerwac bieg (juz bylo 5:1 dla Polonii). Nie bronie go. Jechal
        pasywnie i zupelnie nie walczyl po przegranym starcie.
      • Gość: todor Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 10:54
        "torunioków" - napisałeś ? :)))))
        I wstyd takiego wyniku meczu żużlowego? - może czego innego powinieneś się
        wstydzić ?
        • Gość: rok1978 Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 10:57
          Ej. No to byla banda baranow. U nas caly stadion nie rzuca jogurtami...
      • Gość: todor Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 12:06
        Jeszcze w sprawie wstydu i dziecinnego zachowania.
        Zeby było równo o Protasie i Polonii: np.zachowanie Polonii wobec Protasa
        (wieloletnie zaległości finansowe) to nie jest dziecinne i bezwstydne ?
        A to że Polonia chłopakowi za lata występów nie zapłaciła i zamiast zaległych
        pieniędzy kibice Polonii na własnym strzeżonym obiekcie garściami gwożdzi czy
        innego złomu w niego rzucają - to nie wstyd? To nie dziecinada ?
        Tego nie widzisz? A że zużlowiec powoduje upadek to wstyd? Dziwnie (w jedną
        stronę) rozumujesz.
      • Gość: fin Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.07.03, 13:00
        Jek nie startuje Kowalik ani Krzyżaniak, to Polonia potrafi nadal pięknie pojechać.
        Mam nadzieję, że trenerzy wyciągną z tego wnioski na przyszłosć.

A Protasowi cos jazda w Apatorze nie służy. W porównaniu do poprzednich lat bardzo obniżył
        poziom. A te numery we wczorajszych 12-tych biegach (powtarzany numer z wywożeniem Tomka
        w bandę) to była już głupota. Pomimo zmiany barw klubowych wielu kibiców nadal dobrze życzy
        i kibicuje Protasowi. A ten robi wiele, żeby zmienili zdanie. Po co?
        Pozdr
        • Gość: michu Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: 158.75.5.* 14.07.03, 13:12
          tak zupelnie inaczej by bylo jakby jezdzila 5 kolumna;)

co do 12. to nie zgadzam sie z toba, gollob jezdzi tak zawsze, nawet w
          wywiadzie dla piku powiedzial ze nie ma pretensji do pepe,

zmienic wasze zdanie o pepe? za te sruby, czy cos metalowego lecacego na niego
          na toprze i w parkingu, byles na meczu?
          • Gość: fin Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.07.03, 13:37
            Gość portalu: michu napisał(a):

> co do 12. to nie zgadzam sie z toba, gollob jezdzi tak zawsze, nawet w
            > wywiadzie dla piku powiedzial ze nie ma pretensji do pepe,

Szczęsliwie nic się nikomu nie stało, Pepe w końcu sam z własnej winy w tym
            biegu umoczył, więc Tomek machnął ręką. Gdyby się inaczej zakończylo, z
            pewnoscią Tomek by sobie nie odmówil ostrego komentarza.
            Co nie zmienai faktu, że Protas nieco przesadził.

> zmienic wasze zdanie o pepe? za te sruby, czy cos metalowego lecacego
            > na niego na toprze i w parkingu, byles na meczu?

Bardzo nie podoba mi się polityka obecnych władz Polonii, ale nie do tego
            stopnia, zeby nie isć na derby.
            A co do tych srub, to garstka debili zawsze się znajdzie.
            Ja mówię o takich kibicach jak ja na przykład, ktorzy uważają, że Protas
            odszedł z Polonii z winy działaczy i nie mam do niego pretensji nawet za to, że
            poszedł do Apatora ;))
            Pozdr
            • m0nk Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 14.07.03, 14:08
              zgadzam sie z finem (chociaz co do krzyzaniaka wciaz mam swoje zdanie). pepe
              nie rozroznia debili rzuacjacych w niego zelastwem od ludzi, ktorzy wciaz sa
              mu zyczliwi w bydgoszczy. on ma tutaj wciaz mase kibicow ale musi ich szanowac
              a nie wrzucac do jednego wora.
              bieg 12 zawalil i wlasciwie zostal osmieszony przez golloba w trzeciej
              powtorce - wystarczy obejrzec sobie w tv. pozdr.
              • Gość: fan Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.zachem.com.pl / 10.10.4.* 14.07.03, 14:17
                mam szacunek do protasa za to co zrobił dla sportu żużlowego w b-
                szczy i nie chcę go też bronić ale na litość co to igrzyska;
                czasy debilizmu wtórnego; i najbardziej opanowanemu nerwy mogły
                w takiej sytuacji póścić; cieszmy się z tego że Kujawsko-
                Pomorskie stolicą żużla jest i basta; więcej takich emocji
                sportowych należy sobie życzyć zarówno w b-szczy jak i toruniu;
                co niektórzy to się do klatek nadają a nie na stadiony;
                • Gość: Olek Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.ey.com.pl / 10.106.68.* 14.07.03, 18:35
                  Gość portalu: fan napisał(a):

> mam szacunek do protasa za to co zrobił dla sportu żużlowego w
                  b-
                  > szczy

Zgadzam się w zupelnosci z fanem z zachemu. protas zasluguje na
                  szacunek. Bieg 12 - ostra walka dla ktorej przychodzimy na
                  stadiony, nie widze powodu, dla ktorego ktos mialby pretensje do
                  protasa, tak samo jak protas nie powinien miec pretensji do
                  sedziego za przerwanie biegu, bo jednak wsadzil tomka w dechy i
                  to wlasnie dla takich sytuacji jest powtorka w pelnym skladzie.
                  Piotrowi byc moze chodzilo o to, ze Tomek sie nie wywalil, wiec
                  po co w ogole powtorka, ale tu trudno byloby przyznac mu racje,
                  bo takie myslenie moze sugerowac, ze bardziej sie oplaca polozyc
                  na torze niz utrzymac na motocyklu.
                  Wsrod publicznosci znalazlo sie niestety paru troglodytow, za
                  ktorych teraz trzeba sie wstydzic
                  Za to sam mecz! Mecz byl po prostu genialny! To co pokazali
                  Apator i Polonia przywraca wiare w magie i moc zuzla. Apator byl
                  bardzo dobry i kibice z Torunia nie maja sie czego wstydzic.
                  Postawy Polonistow nie skomentuje
              • Gość: fin Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.07.03, 14:40
                m0nk napisał:

> zgadzam sie z finem (chociaz co do krzyzaniaka wciaz mam swoje zdanie).

Co do Krzyżaniaka, to ja także uważam, że trzeba dać mu jeszcze mozliwosć wykazania się.
                Przez te kontuzje za wiele nie pojeździł i nie należy go jeszcze skreslać.
                Pozdr
                • m0nk Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 14.07.03, 18:50
                  kowalik troche zawiodl mnie wczoraj. dwadziescia minut po zawodach mijalismy
                  sie na bartodziejach - strasznie szybko uciekl po zawodach, myslalem ze jest
                  bardziej zzyty z druzyna. moze wyciagam zbyt daleko idace wnioski
                  • Gość: sasiad Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 19:12
                    m0nk napisał:

> kowalik troche zawiodl mnie wczoraj. dwadziescia minut po zawodach mijalismy
                    > sie na bartodziejach - strasznie szybko uciekl po zawodach, myslalem ze jest
                    > bardziej zzyty z druzyna. moze wyciagam zbyt daleko idace wnioski

a ja myslalem ze on sie leczy w anglii...
                  • mayton Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 14.07.03, 19:21
                    Nie bylem na meczu. Sluchalem realcji w radio, potem ogladalem retransmisje w
                    TV3. Jako kibic Apatora jestem wkurzony - moja druzyna musi dostac po nosie,
                    zeby w pelni zmobilizowac sie do meczu, a po kazdym wygranym osiada na laurach.
                    Chlopaki zaczynaja wierzyc, ze sa rzeczywiscie drem-teamem i w nastepnym meczu
                    daja ciala. Wkurza mnie tez podejscie Rickardssona - to ze nie daje z siebie
                    wszystkiego. Wiem, ze GP, ze inne ligi, ze ciagle w drodze, ale bez przesady!
                    Tomek zawsze stara sie wygrywac i zdecydowanie rzadziej zdarzaja mu sie takie
                    wpadki ja Rickiemu. Ten ostatni moze pozwolic sobie na przegrane z zuzlowcami
                    ze swiatowej czolowki, ale kiedy przegrywa z zawodnikami teoretycznie duzo
                    slabszymi, to szlag mnie trafia.
                    Co do Pepe - bylo mi przykro, gdy slyszalem te gwizdy. On sobie naprawde na to
                    nie zasluzyl. Sami wiecie - zwracam sie do kibicow Polonii - ze nie chcial
                    opuszczac Waszego klubu, wiec nie powinniscie go w ten sposob traktowac.
                    Kurcze, kiedy w zeszlym roku Tomek Gollob zostal cieplo przyjety przez naszych
                    kibicow myslalem, ze te zgrzyty miedzy torunskimi a bydgoskimi kibicami powoli
                    odchodza do lamusa, ale niestety "swieta wojna" nadal trwa. Szkoda.
                    Pozdrawiam i gratuluje zwyciestwa!
                    • Gość: Wojtek Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: 81.15.221.* 14.07.03, 19:50
                      Witam
                      <Co do Pepe - bylo mi przykro, gdy slyszalem te gwizdy. On sobie naprawde na
                      to nie zasluzyl. Sami wiecie - zwracam sie do kibicow Polonii - ze nie chcial
                      opuszczac Waszego klubu, wiec nie powinniscie go w ten sposob traktowac.
                      Może i racja ,tylko dlaczego oszukał bydgoskich kibiców.Mówił ze chce jeżdzić
                      w B-szczy a miał już podpisany kontrakt p w Toruniu dużo predzej niż podały
                      media.Inna sprawa Bydgoscy działacze którzy zwodzili Pepe z kasą to jest
                      nieodpowiedzialne .
                      A co do meczu był ekstra i ciesze się że sędzia powtarzł biegi w 4 osobowych
                      składach .Wszyscy mieli równe szase.
                      z pzd
                      Wojtek
                  • Gość: michu Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: 158.75.5.* 15.07.03, 10:12
                    moze pojechal odstawic samochod do torunia
                    i wrocil pozniej pociageim do bydzi na imprezke?;)
              • Gość: ten, który nie był Re: Plusssz/Polonia - Apator/Adriana 51:39 IP: *.tvgawex.pl 14.07.03, 19:14
                m0nk napisał:

wystarczy obejrzec sobie w tv

Czy moze wiesz, na jakim kanale jest relacja i czy w
                ogóle jest. Chetnie bym zobaczył, bo nie moglem przeżyc
                tego live. pozdr
      • Gość: J. Święta wojna... IP: *.net / 192.168.0.* 14.07.03, 23:50
        ...nie podzielam zachowania tych debili co rzucaja srubami czy
        racami na tor, ale przeciez dlatego nazywa sie derby Pomorza i
        Kujaw ŚWIĘTĄ WOJNĄ, jeden(troche bardziej inteligentny) powyzywa
        troche, drugi(mniej inteligentny) rzuci sruba, ale tak jest
        wszedzie przy okazji ŚWIETYCH WOJEN....Barcelona vs. Real...co
        sie dzialo jak Figo w tym sezonie pokazal sie na Camp Nou...?
        ciezko to przyznac ale dzieki takim debilom jest tak goraco przy
        okazji kazdych derbow, goraco na trybunach, w parkingu, na
        wiezyczce sedziowskiej...czy nie na to czekamy caly rok? czy nie
        to wyzwala w nas takie emocje? wczoraj byl piekny, zaciety mecz,
        piekne bylo rowniez jak 99% ludzi na stadionie krzyczalo
        DEBILE!!! DEBILE!!! jak "ktos" rzucil race na tor...i co tu
        teraz zrobic...czy ich powybijac czy wpuszczac dalej na
        stadiony...? jasne, ze nie powinno ich byc wsrod normalnych
        ludzi ale ile wtedy straci ten piekny spektakl jakim sa DERBY
        POMORZA I KUJAW...pozdr. dla kibicow bydgoskich i torunskich, do
        zobaczenia w play-off'ach!!! jestem pewien ze bedzie jeszcze
        bardziej goraco!
        • Gość: todor Święta wojna...Polonia jak Barcelona IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.03, 00:20
          Piszesz o Świętej Wojnie pomiędzy Barceloną i Realem i porównujesz tę wojnę z
          rywalizacją Polonii z Apatorem.
          Pięknie
          - tyle tylko, że kibice Barcelony w Figo mandarynkami i pomidorami rzucali, a
          kibice Poloni w Protasiewicza złomem żelaznym i srubami!
          - Poza tym Barca rozliczyła się z Figo, a Polonia z Protasem jakoś dalej nie
          może.
          Sam więc widzisz,że te porównania to tak jak porównanie krzesła z krzesłem
          elektrycznym.
        • maatti Re: Święta wojna... 15.07.03, 00:22
          Czyli nie myliłem się tak było jak z Cegłą w Gdańsku...szkoda... ale wynik
          zaskoczył mnie maksymalnie!
          Apator powiela błedy Wybrzeża sprzed kilku sezonów: Ricki, Ułamek, Cegielski,
          słowem gwiazdy i co? spadli, ehhhh szkoda gadac...
          Chyba zacznę kibicować Częstochowie, bo gdzie dwóch się bije tam trzeci
          korzysta :)
          Pozdrawiam
          • sdb Re: Święta wojna... 15.07.03, 10:54
            Faktycznie Czestochowa to zespol przecietniakow i sami swoi wychowankowie-
            Holta, Sullivan, Jonsson, Walasek. Zero gwiazd doprawdy. Z reszta czy to az
            taka duza roznica? Patrzac na zawodnikow z importu- Polonia ma dwoch- Loram
            Wiltshire, Apator trzech- Ricki, Crump, Protas a Wlokniarz czterech. Gdansk to
            w ogole rekordzisci i co z tego? Wazne zeby zespol byl zgrany i wytworzyl
            odpowiednia atmosfere.

Nie jest mi- kibicowi Apatora wstyd ze przegralismy w Bydgoszczy. Bydgoszcz to
            nie szkolkowicze bez wzgledu na stan kasy klubowej.

Niektorzy mowia o tym meczu z takim zabarwieniem jakoby to ta biedna grzeczna
            dobra Polonia cudem wygrala ze zlym duzym brutalnym Apatorem. Caly czas mam
            takie wrazenie. Dyskutujac o tym co wyrabial Pepe w 12 wyscigu przypomnijcie
            sobie Jacka G. w meczu w Toruniu w tym roku- raz Pepego stuknal a drugi raz
            zrobil dokladnie to samo co Protas w niedziele tylko ze sie nie zderzyl z
            banda. A na dodatek dla ciekawostki proponuje sobie przypomniec wykluczenie
            Tomka w Cardiff. Mozna dostac kociokwiku porownujac konsekwencje sedziow.
            • m0nk Re: Święta wojna... 15.07.03, 11:00
              nie chcialem tego pisac bo licytowanie sie w debilizmie kibicow nie ma
              najmniejszego sensu. ale ok. to nie w bydgoszczy dolomisiewicz dostal jablkiem
              w kask (w trakcie wyscigu), to nie w Bydgoszczy Gollob zostal rzucony sloikiem
              w udo podczas prezentacji.w bydgoszczy rac na tor polecialo kilka (nie dwie
              jak pisza gazety), w Toruniu tor zostal zasypany jogurtami, o deszczu butelek
              na torze nie ma co mowic.
              porownanie nie dosc, ze srednio trafione to dodatkowo bardzo tendencyjne. o
              bydgoskich kibicach wypowiedzialem sie juz wczesniej (krytycznie) wiec nie
              bede sie powtarzal.
              co do sedziowania w lidze i w gp - rzeczywiscie taki numer jak w 12 biegu by w
              gp nie przeszedl. szkopul w tym, ze poziom sedziowania w polskiej lidze jest o
              pare klas wyzszy i akurat gp w zadnym razie nie powinno stanowic odnosnika.
              • sdb Re: Święta wojna... 15.07.03, 13:36
                eeeeee MONK do kogo pijesz bo nie wiem czy mam ci odpowiadac czy nie ;P
                • Gość: Mario Re: Święta wojna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.03, 14:09
                  Ja się nie wypowiadam bo w ogóle nie widziałem meczu.
                  • mayton Re: Święta wojna... 16.07.03, 00:12
                    NAJWAZNIEJSZE, ze Polonia jest juz niemal pewniakiem w pierwszej czworce, a to
                    znaczy, ze juz wkrotce bedzie okazja do rewanzu! Mam nadzieje, ze w Toruniu
                    Anioly znow okaza sie lepsze, choc - powtorze za jednym z przedmowcow -
                    przegrac z Polonia to zaden wstyd, bo to jest, byla i bedzie jedna z
                    najlepszych polskich druzyn! Oby zawsze rywalizacja miedzy naszymi zespolami
                    stala na najwyzszym poziomie!
                    Pozdrawiam 8)
                    • Gość: sasiad Re: Święta wojna... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.07.03, 01:02
                      mayton napisał:

> NAJWAZNIEJSZE, ze Polonia jest juz niemal pewniakiem w pierwszej czworce, a
                      to
                      > znaczy, ze juz wkrotce bedzie okazja do rewanzu! Mam nadzieje, ze w Toruniu
                      > Anioly znow okaza sie lepsze, choc - powtorze za jednym z przedmowcow -
                      > przegrac z Polonia to zaden wstyd, bo to jest, byla i bedzie jedna z
                      > najlepszych polskich druzyn! Oby zawsze rywalizacja miedzy naszymi zespolami
                      > stala na najwyzszym poziomie!
                      > Pozdrawiam 8)

nie wiem czemu sie wszyscy podniecaja awansem do pierwszej czworki Bydgoszczy
                      po meczu z Toruniem. ale moze monk sie wypowie bo pewnie analizowal tabele nie
                      raz. tak sie sklada ze paru moich znajomych wyjachalo w maju za wielka wode w
                      pogoni za dolarem. ja, jako wierny kibic i przyjaciel, zdaje im relacje
                      mailowe z tego co sie u nas dzieje bo na grzebanie w sieci nie maja czasu. do
                      rzeczy. pisalem im o sytuacji w tabeli przed ta kolejka i zakladajac ze zkz
                      pojedzie bez hamilla juz wtedy moglem oglosic pierwsza czworke (choc nie
                      myslalem ze unia sie bedzie tak meczyc, bylo blisko obalenia moich 2 stron
                      dywagacji) :). wyniklo z nich, ze w przypadku porazki z apatorem (ktora
                      zakladalem jak wiekszosc forumowiczow) bydgoszczy odebrac pierwsza 4 moze unia
                      leszno, ktora musiala by wygrac z wlokniarzem w ostatniej kolejce, lub zkz
                      wygrywajac w bydgoszczy. tak czy siak witamy witamy w 1szej czworce i niech
                      tak zostanie(4x lepsze niz 2x).
                      pzdr
                      • maatti Re: Święta wojna... 16.07.03, 14:45
                        Anioły nie wysłuchały modlitwy, chciałem zobaczyć jeszcze raz Tomka w Gdańsku i
                        nie zobacze przynajmniej w tym sezonie:)

Pozdrawiam i życzę sobie takich emocji, jak u was na derbach, no niech tylko
                        Piła przyjedzie to się będzie działo:))))
                        • m0nk Re: Święta wojna... 17.07.03, 10:08
                          taka pierwsza czworka jest chyba optymalna. polonia z atlasem bedzie walczyc o
                          trzecie miejsce. apator bedzie gonil wlokniarza - mam nadzieje, ze skutecznie.
                          • sdb Re: Święta wojna... 17.07.03, 21:48
                            a niedawno mowiles chyba co innego- a moze mam zla pamiec?
                            • m0nk Re: Święta wojna... 18.07.03, 08:44
                              nie, raczej nie chociaz musze przyznac, ze w kulminacyjnym momencie
                              kontuzjogennym stracilem wiare w awans.
                              • sdb Re: Święta wojna... 18.07.03, 18:26
                                nie-e. myslalem ze kiedys pisales ze to Wlokniarzowi zyczysz DMP ale moze mi
                                sie cos pomylilo. sorki
                                • m0nk Re: Święta wojna... 18.07.03, 21:05
                                  nie, dmp jak zawsze zycze Polonii a jak nie to Apatorowi
                                  • sdb Re: Święta wojna... 18.07.03, 22:15
                                    OK :D zle mi sie wydawalo :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka