Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Skandal w Engelbergu

15.12.01, 15:50
    Małysz pokonuje Hannawalda o 3,5 m (6,3 pkt), ale przegrywa notami, mimo że
    wylądował telemarkiem dostaje 2x 16,5. Powiedziałbym że to Szwajcarzy tak
    znakomicie zarządzili, ale z drugiej strony Ammann też miał 3,5 m nad
    uwielbianym przeze mnie Albronem. A kto ma pierwsze dwa miejsca: Niemcy.To
    zastanawia. Nie wiem czy przypadkiem Tajner i PZN nie są trochę
    zbyt "ciotowaci" i nie przepychają się w światku narciarskim. Bo to co się
    dzieje, zwycięstwa o 0,1 pkt dzięki zdolnościom matematycznym sędziów to
    skandal. Powtórzyła się sytuacja z Oberstdorfu z K185, gdzie Jussilainen
    wyrażnie wygrał w odległościach ze Schmittem, a mimo to przegrał z nim.
    pozdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: fatality Re: Skandal w Engelbergu IP: *.pkp.wroc.pl 15.12.01, 15:58
        Masz rację!!To Skandal!!Po drugim skoku Małysza ,cholera mnie wzieła.Jak tak
        można wypaczyć wynik zawodow??? SKANDAL!!!!!!!!
        • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 22:07
          Gość portalu: fatality napisał(a):

> Masz rację!!To Skandal!!Po drugim skoku Małysza ,cholera mnie wzieła.Jak tak
          > można wypaczyć wynik zawodow??? SKANDAL!!!!!!!!

ty gopi huju
          • Gość: kibicJ Jojo do budy ! IP: *.106.252.64.snet.net 15.12.01, 22:46
            Do budy cieciu !
            A swoja droga to ciekawe..tzw sedziowanie.
            • Gość: jojo Re: Jojo do budy ! IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 22:55
              Gość portalu: kibicJ napisał(a):

> Do budy cieciu !
              > A swoja droga to ciekawe..tzw sedziowanie.

nie mialcyj koczaku bo ciem psi wymiot fatalitny w dopem ugrysc morze
              • Gość: Adam Re: Jojo do budy ! IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 23:04
                spieprzaj z forum buraku, bo seplenisz jak byś sie czegoś nabrał!!!!
                • Gość: jojo Re: Jojo do budy ! IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 23:48
                  Gość portalu: Adam napisał(a):

> spieprzaj z forum buraku, bo seplenisz jak byś sie czegoś nabrał!!!!

spoko kumotsze pana fatality z odzialu zamknientego s Chorosczy
      • Gość: whoops Re: Skandal w Engelbergu IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 15:59
        to nie zupelnie tak:( Małyszowi przy lądowaniu miał pewne problemy wylądował z
        telemarkiem ale troche go przekrzywiło i prawie stracił równowagę (było to
        widać na końcu powtórki) i pewnie za to stracił punkty (na pewno troche za dużo)
      • Gość: elvis Re: Skandal w Engelbergu IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 16:01
        A pracownicy portalu Gazety piszą "Niemcy poza zasięgem". Czy wy liczyć nie
        umiecie baranie łby? Skandal do kwadratu. A cioty to także nasi dziennikarze,
        którzy czy w telewizji czy w gazecie boją się powiedzieć, że Małysza oszukano.
        Bez obawy nie opóźni to naszego wejścia do Unii Europejskiej. Miejmy nadzieję,
        że inni sędziowie będą na olimpiadzie. Bo Ci się kompletnie skompromitwali.
        Wstyd.
      • Gość: mic Ludzie, krew mnie zalala... IP: *.*.*.* 15.12.01, 16:02
        Ludzie krew mnie zalala, jak zobaczylem noty Malysza po drugi skoku. 3. miejsce
        pelna konsternacja. Potem skok Hocke. Mlody Niemiec malo nie polamal sobie nog
        przy ladowaniu. Czekam na noty... 18,5; 19,0... Toz to skandal!!! Hannawald 2.
        0,2 przed Adamem. Cos tu nie gra!
        A w studio w Warszawie Kurzajewski i Marczulajtis i Jozwik - "Czlowiek
        Renesansu" rozplywaja sie w pochwalach nad kolejnym dobrym wystepem naszego
        mistrza!?
        Czy ci ludzie ktorzy biora ciezkie pieniadze za komentowanie wydarzen
        sportowych maja zacme.
        Slowo daje nie widzialem jeszcze takiego przekretu. Jakby Schmit skoczyl z metr
        dalej to pewnie by dostal takie noty, ze to on by stanol na najwyzszym stopniu
        podium, ale niestety jest taki cienki, ze juz mu zadne treningi, odpoczynki...
        nie pomoga!
        Skandal moi drodzy!
        • Gość: okęciak Re: Ludzie, krew mnie zalala... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 16:13
          Gość portalu: mic napisał(a):

> Ludzie krew mnie zalala, jak zobaczylem noty Malysza po drugi skoku. 3. miejsce
          >
          > pelna konsternacja. Potem skok Hocke. Mlody Niemiec malo nie polamal sobie nog
          > przy ladowaniu. Czekam na noty... 18,5; 19,0... Toz to skandal!!! Hannawald 2.
          > 0,2 przed Adamem. Cos tu nie gra!
          > A w studio w Warszawie Kurzajewski i Marczulajtis i Jozwik - "Czlowiek
          > Renesansu" rozplywaja sie w pochwalach nad kolejnym dobrym wystepem naszego
          > mistrza!?
          > Czy ci ludzie ktorzy biora ciezkie pieniadze za komentowanie wydarzen
          > sportowych maja zacme.
          > Slowo daje nie widzialem jeszcze takiego przekretu. Jakby Schmit skoczyl z metr
          >
          > dalej to pewnie by dostal takie noty, ze to on by stanol na najwyzszym stopniu
          > podium, ale niestety jest taki cienki, ze juz mu zadne treningi, odpoczynki...
          > nie pomoga!
          > Skandal moi drodzy!

Ja widzialem wiekszy przekret na igrzyskach w Seulu.Tam zeby wygrac z bokserem
          koreanskim jego przeciwnik powinien go zabic a cialo zalac betonem .Tak ze ten
          przekret jest malutki w porownaniu z tamtymi,ale bardziej dotkliwy bo oszukali
          Adasia i Nas.Pozdrawiam.
          • Gość: mic Re: Ludzie, krew mnie zalala... IP: *.*.*.* 15.12.01, 16:19
            chodzilo mi o przekrety w skokach. W innych dyscyplinach sportu zdarzaja sie
            duzo "ciekawsze" rzeczy.
          • Gość: Robert Re: Ludzie, krew mnie zalala... IP: 10.102.3.* 01.01.02, 12:13
            Pamiętam ten przekręt w seulu koreańczyk był tak zamroczony że nie mógł trafić
            do swojego narożnika a mimo to przegrał. W pełni się z tobą zgadzam i myślę że
            największe przekręty przed nami TCS i olimpiada. Adam trzymaj się z h nie
            wygrasz.
            • Gość: Robert Re: Ludzie, krew mnie zalala... IP: 10.102.3.* 01.01.02, 12:15
              KOreańczyk oczywiście wygrał "przepraszam za błędy..."
        • Gość: Boss Byl jeszcze drugi skandal w Engelbergu ! IP: 157.26.39.* 20.12.01, 09:43
          Chodzi o zachowanie Malysza po niedzielnym wygranym konkursie.
          Praktycznie wszyscy znani uczestnicy konkursu po zawodach wyszli do kibicow.
          Np. Szmidt (mimio fatalnego wystepu) rozdawal autografy i rozmawial z kibicami
          niemieckimi ponad pol godziny. A nasz "wielki" Malysz nawet nie raczyl sie
          zatrzymac na 5 minut, mimo nawolywania sporej grupy polskich kibicow.
          Niestety "woda sodowa" juz mu uderza ... Jak wiekszosci polskim sportowcom !!!
      • Gość: Jerzy Re: Skandal w Engelbergu IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 16:22
        A, ja zapytam inaczej: a gdzie podziali się polscy sędziowie? Kiedy ostatni raz
        polak był sędzią na PS? Gdyby był polski sędzia to przekrętu by nie było !!!
        • Gość: bunio Re: Skandal w Engelbergu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 16:26
        • Gość: mic Re: Skandal w Engelbergu IP: *.*.*.* 15.12.01, 16:27
          Tez sie nad tym zastanawialem. Jak to jest ze jest np. sedzia czeski a nie ma
          polskiego. Cos tu jest nie tak. Czyzby dzialacze zawalili sprawe. Jeszcze
          jedno, takie noty jak Malysz dostaje od Niemcow to skandal do kwadratu.
        • Gość: fatality Re: Skandal w Engelbergu IP: *.pkp.wroc.pl 15.12.01, 16:31
          Cholera,przy drugim skoku Adama trzymałem srebrny pentagram i odprawiałem
          zaklęcie... 135,5!!!!A noty? 16.5? , 17.00?Co do Diabła?Chyba ci sedziowie,
          będą mieli wypadek... Jutro przepowiadam rekord skoczni.Pobity oczywiście przez
          Małysza....
          • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 22:08

> Cholera,przy drugim skoku Adama trzymałem srebrny pentagram i odprawiałem
            > zaklęcie... 135,5!!!!A noty? 16.5? , 17.00?Co do Diabła?Chyba ci sedziowie,
            > będą mieli wypadek... Jutro przepowiadam rekord skoczni.Pobity oczywiście przez
            >
            > Małysza....

ty jezdesz gopi huj
        • Gość: Jardo Re: Skandal w Engelbergu IP: 9.67.96.* 16.12.01, 09:43
          Gość portalu: Jerzy napisał(a):

> A, ja zapytam inaczej: a gdzie podziali się polscy sędziowie? Kiedy ostatni raz
          >
          > polak był sędzią na PS? Gdyby był polski sędzia to przekrętu by nie było !!!
          Pociesz sie ze na Turnieju 4 Skoczni bedzie polski sedzia (M.Siderek)
          Co do tematu to wyglada to na przekret, ale ja mam watpliwosci...
          Sedziowie sedziuja w osobnych pomieszczeniach i musieli by sie przed turniejem
          jeszcze ze soba zgadac - a zreszta istnieja dokladne wytyczne FIS jak oceniac
          poszczegolne partie skoku i ladowania - i wlasnie zostaly zastosowane.
          Pozdrawiam

Jardo

• wojtekr1 Re: Skandal w Engelbergu 16.12.01, 09:50
            Gość portalu: Jardo napisał(a):

> Co do tematu to wyglada to na przekret, ale ja mam watpliwosci...
            > Sedziowie sedziuja w osobnych pomieszczeniach i musieli by sie przed turniejem
            > jeszcze ze soba zgadac - a zreszta istnieja dokladne wytyczne FIS jak oceniac
            > poszczegolne partie skoku i ladowania - i wlasnie zostaly zastosowane.
            > Pozdrawiam
            >
            > Jardo

Jardo to chyba pepickie imie, przepraszam ale pieprzysz. Jakie osobne
            pomieszczenia, czy ty nie widziałeś jak był najazd kamery tych klatek. Wychylając
            się z jednego okienka mogłeś podać rękę dwóm sąsiadującym tobą sędziom. Wytyczne
            FIS-u (buhahahaha) dotyczą tylko niektórych zawodników. Przekręty w sporcie były,
            są i będą, dopóki stacje telewizyjne (vide RTL) będą popmpowały w zawody takie
            pieniądze i chcą wyciągnąć jeszcze większe.

Mam pomysł, zróbmy PŚ dla wszystkich oprócz Niemców oraz Puchar Niemiec, tam
            goście z RTL-u mogą robić przekręty do woli.
        • gorbaczow Polski sędzia na PŚ??? 29.12.01, 16:17
          Wiesz Jurku, gdyby był tam nasz sędzia to byłby przekręt - tyle że w drugą
          stronę...
      • Gość: Celtic Re: Skandal w Engelbergu IP: *.acn.waw.pl 15.12.01, 16:27
        Leczcie się wszyscy z kompleksów - skok Małysza miał wyraźne mankamenty
        stylistyczne stąd niska nota. Wyraźnie targnęlo nim przy lądowaniu stąd trudno
        uznać to za poprawny telemark
        • Gość: Maksior Re: Skandal w Engelbergu IP: *.*.*.* 15.12.01, 16:30
          Nie ma co sie drzec - o ile dobrze pamietam, to w Kuopio Malysz wygral tez
          notami, a nie dlugoscia...
          Pzdr.
          • Gość: Maksior Re: Skandal w Engelbergu IP: *.*.*.* 15.12.01, 16:31
            P.S. Chociaz z drugiej strony obecnosc pepika w skladzie sedziowskim tez mnie
            troche dziwi.
        • Gość: mic Re: Skandal w Engelbergu IP: *.*.*.* 15.12.01, 16:31
          Masz calkowita racje, ale dlaczego podobnych not nie dostali Niemcy I Fin,
          ktorych ladowania byly daleki od idealu. Poza tym porownaj odleglosci. Nie masz
          racji kolego - Malysz zostal OSZUKANY. Jak przeskakuje wszystkich to mu nic nie
          moga zrobic, a wy sytuacji gdy roznice w odleglosciach nie sa zbyt duze, dymaja
          go az tylko!
        • Gość: Jerzy Re: Skandal w Engelbergu IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 16:31
          a Hocke to pewnie wylądował idealnie!! sam się lecz i nie trać czasu na
          oglądanie sportu
        • kubasa Re: Skandal w Engelbergu 15.12.01, 18:54
          Gość portalu: Celtic napisał(a):

> Leczcie się wszyscy z kompleksów - skok Małysza miał wyraźne mankamenty
          > stylistyczne stąd niska nota. Wyraźnie targnęlo nim przy lądowaniu stąd trudno
          > uznać to za poprawny telemark

Małysz takie noty miał gdy wylądował w Willingen "na żabę" i się podparł. Ty
          chyba Celtic nienawidzisz Małysza. I co najwyżej to ty tu masz kompleksy. Policz
          sobie: 20 -0,5 za lot(więcej nie można było odjąć) - 2,0(max.2,5) za ogół
          lądowania. Czyli 17,0-17,5 pkt. A właśnie jednej takiej noty brakowało do
          drugiego miejsca. Zresztą ja nie mówię tylko o Małyszu, czyżby sędziowie chcieli
          się podlizać Amerykanom, że nawet dali mu wyprzedzić gospodarza Ammanna.
          Podkreślam że Alborn jest moim ulubionym zagranicznym skoczkiem.
          pozdr.
      • Gość: Bonik I znów będzie płacz w Harrachovie IP: *.satkabel.com.pl 15.12.01, 16:34
        Tak.Wyniki tego konkursu to ewidentny przekręt sędziowski.Różnice w stylu
        skoku i lądowania poszczególnych skoczków z czołówki absolutnie nie wskazywały
        na aż tak duże różnice punktowe. Cóż, Niemcy mogą świętować swój Doppeltriumf,
        jednak poprzez takie "sukcesy" wytwarzają wokół swoich skoczków niezdrową
        atmosferę.Potem nasi fani jadą do Harrachova i muszą to jakoś odreagować:).
        • Gość: fatality Skandal w Engelbergu IP: *.pkp.wroc.pl 15.12.01, 16:38
          Jutro mogą zrobić to samo i zrobią to. :[
          • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 22:11

> Jutro mogą zrobić to samo i zrobią to. :[

jak bendze ciebie dalej z japy szmerdziec to zrobiom to znowu szwinski ryju
      • Gość: Bonik I znów będzie płacz w Harrachovie IP: *.satkabel.com.pl 15.12.01, 16:38
        Tak.Wyniki tego konkursu to ewidentny przekręt sędziowski.Różnice w stylu
        skoku i lądowania poszczególnych skoczków z czołówki absolutnie nie wskazywały
        na aż tak duże różnice punktowe. Cóż, Niemcy mogą świętować swój Doppeltriumf,
        jednak poprzez takie "sukcesy" wytwarzają wokół swoich skoczków niezdrową
        atmosferę.Potem nasi fani jadą do Harrachova i muszą to jakoś odreagować:).
        • Gość: creek Re: I znów będzie płacz w Harrachovie IP: 10.70.0.* 15.12.01, 18:19
          Jak fani muszą coś odreagowac to lepiej niech te gołodupce nikaj nie jadą...
          Tylko gańba ... Pajace ....
      • Gość: mic Re: Skandal w Engelbergu IP: *.*.*.* 15.12.01, 16:51
        Szkoda ze Malysz nie wygral na (Engelberg) Wzgorzu Engela :) W koncu Jurek
        Engel i Polo Tajner to podobno bracia blizniacy. Moze jutro bedziemy sie
        cieszyc z sukcesu. Chyba ze znowu w slabszej formie beda... sedziowie.
      • Gość: Alek Re: Skandal w Engelbergu IP: 10.128.128.* 15.12.01, 17:18
        Wy sobie niezdajecie sprawy jak wielka kasa jest zaangażowana w Niemczech na
        przedstawienia skoczków. Po prostu oni muszą mieć sukcesy i już popatrzcie na
        RTL co tam sie dzieje już godzinę przed skokami jaki jest show i jakie reklamy.
        Jak nie bedzie sukcesów Niemiaszków to ta kasa odpłynie z pomocą sedziów czy
        nie oni muszą wygrywać. A tak swoją drogą to nie wiem czy przy naszych
        skoczkach nie powinni być BOR- Owcy bo a nuż Niemiaszkom przyjdzie do głowy by
        Małysz miał wypadek. Niemcy ze skoków mają tyle że sobie nie wyobarażeżacie a
        są zdolni.... do wszystkiego
        • Gość: capulet Re: Skandal w Engelbergu IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 17:25
          luuuuudzie!
          nie przesadzajcie!
          wszędzie doszukiwać się teorii spiskowej to już lekka przesada!
          świat nie jet (jeszcze) aż tak zepsuty
          • Gość: Alek Re: Skandal w Engelbergu IP: 10.128.128.* 15.12.01, 17:27
            Ale ty naiwny jesteś dzieciaku.!!!!
            • Gość: capulet Re: Skandal w Engelbergu IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 17:29
              a ty przewrażliwiony
          • Gość: toms Re: Skandal w Engelbergu IP: *.pl 16.12.01, 21:20
            Powiedz to Seles ktora dostala kose w plecy od niemieckiego fana Stefi Graf za
            to ze odwazyla sie zdetronizowac grafke z pierwszego miejsca w WTA
            jak zdarzylo sie w tenisie to dlaczego i tu ma sie nie zdarzyc?
        • bigbrada Re: Skandal w Engelbergu 15.12.01, 17:36
          Nie wiem czy zauważyliście te przerwy co 10 skoczków.
          Niemcy to sobie załatwili i w tym czasie RTL wali reklamy, a nasza TV zamiast
          reklam pozwala Snopkowi czy innemy smętkowi pier... farmazony.
          Zarobiliby akurat na wykupienie od Polsatu meczów Reprezy z MŚ :)))
          • bigbrada Re: Skandal w Engelbergu 15.12.01, 18:48
            Właśnie oglądałem powtórki. To komedia. Małysz dostał 51 pkt za 2 skok a Hocke
            i Hanawald po 56 pkt.
            Obaj Niemcy nie wykonali prawidłowego telemarku a co więcej obu wyraźnie
            odjechała lewa narta już przy lądowaniu, co mało co nie spowodowało kraksy
            Hannawalda. Małysz leciał niezbyt ładnie i miał problemy już później po
            wylądowaniu, ale było to znacznie mniejsze zachwianie równowagi.
            Ale skąd różnica w tej punktacji?
            A stąd, że tyle było trzeba, aby wywalić Adama poza podium.
            Nie jestem szowinistą, ale jak tu nie pisać o niemieckiej mafii.
          • Gość: JaPoz Re: Skandal w Engelbergu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 21:40
            bigbrada napisał(a):

> Nie wiem czy zauważyliście te przerwy co 10 skoczków.
            > Niemcy to sobie załatwili i w tym czasie RTL wali reklamy, a nasza TV zamiast
            > reklam pozwala Snopkowi czy innemy smętkowi pier... farmazony.
            > Zarobiliby akurat na wykupienie od Polsatu meczów Reprezy z MŚ :)))
            Święta prawda! Nie wiem, jak jest kierowana i prrzez kogo TVP! Zamiast
            wykorzystać przerwy w skokach na reklamy (nie ma chętnych???), to to wypełnia je
            pierdami, a nawet pseudofilozoficznymi, podszytymi nieraz ironią debatami nad
            tym, dlaczego POlacy cieszą się ze zwycięstw Małysza.

• Gość: kibic Re: Skandal w Engelbergu IP: 192.168.26.* 16.12.01, 11:32
            Dokładnie!
            Oficjalna wresja jest taka, ze po każdej dziesiątce na rozbiegu staje
            przedskoczek, żeby "sprawdzić czy się warunki nie zmieniły". A w tym czasie na
            RTL-u ze dwa "werbungi" lecą. Ale oczywiscie glosno sie nie mowi o tym, że te
            przerwy wprowadzono na żądanie RTL-u. Jak tak dalej pójdzie, to skoczkowie będą
            w powietrzu sie zatrzymywać, bo telewizja musi proszek do prania wypromować.
            Tfu!!!!
        • Gość: kibicJ Vide sprawa Seles.. IP: *.106.252.64.snet.net 15.12.01, 22:53
          Wcale nie jest powiedziane ze jakis "szalony" kibic niemiecki nie rzuci sie
          zeby wbic noz w plecy Malyszowi :(
          Niemiaszki sa zdolne do wszystkiego..
          Malysz musi miec ochrone !!
      • Gość: Sandman Re: Skandal w Engelbergu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 19:12
        Mogą sobie tak oszukiwać, ale Adam i tak ich odsadzi na mecie sezonu.
        • Gość: Korveen Sandman IP: *.dial.plusgsm.pl 15.12.01, 22:30
          Mogą sobie tak oszukiwać, ale Adam i tak ich odsadzi na mecie sezonu.

Tak ale chcą go ugotować psychicznie.
          Bo jak skaczesz o 4 metry dalej od najlepszego i do nie możesz pokonać przez
          noty, to ile musisz skoczyć więcej? 10 czy 15, bo im dalej skacze tym gorsze noty.
          Święty nie wytrzyma długo.
      • Gość: Szpaku Re: Skandal w Engelbergu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 19:34
        "Adam Małysz skakał poprawnie, ale starczyło to tylko do zajęcia 4. miejsca.
        Niemcy byli dzisiaj poza zasięgiem. Nieoczekiwanie wygrał Stephan Hocke, a nie
        faworyzowani Schmitt czy Hannawald. Trzecie miejsce zajął Matti Hautameki z
        Finlandii."
        to jest cytat z portalu wyborczej...
        czy Ci ludzie ogladali ten sam konkurs..czy 0,5 pkt. do 1 miejsca to bycie poza
        zasiegiem...??
        nie wspominajac o niezlym ciachnieciu ocen Malysza przez sedziow...
        rozumiem..17,5.. ale 16,5 (to prawie jak dla Holendra-skoczka, albo Eddiego
        Edwardsa)
        nie bede rozpaczal bo i tak jest najlepszy..
        tylko troche nie rozumiem tego kladzenia ogona i zero komentarza????
        pozdrawiam
        • Gość: Michal Re: Skandal w Engelbergu IP: *.telia.com 15.12.01, 19:42
          Szybuje po niebie gladko,
          ale coz ,innych zadrosc ogarnela wartko,
          Adam tym sie nie przejmuje,
          Swoje robi, zbiera sily
          i jutro nam pokarze kto jest wlasciwy.
        • Gość: Korveen Masz rację IP: *.dial.plusgsm.pl 15.12.01, 22:22
          Brak rzetelnej oceny sprawozdawczej w gazecie która się uważa za taką? Czyżby
          kompletna ignorancja czy też celowe ośmieszanie zawodnika i kibiców? Jak sobie
          pozwolimy w kaszę napluć to będą to robić i częściej i chętniej.
        • kubasa Re: Skandal w Engelbergu 16.12.01, 01:01
          Gość portalu: Szpaku napisał(a):

> "Adam Małysz skakał poprawnie, ale starczyło to tylko do zajęcia 4. miejsca.
          > Niemcy byli dzisiaj poza zasięgiem. Nieoczekiwanie wygrał Stephan Hocke, a nie
          > faworyzowani Schmitt czy Hannawald. Trzecie miejsce zajął Matti Hautameki z
          > Finlandii."
          > to jest cytat z portalu wyborczej...
          > czy Ci ludzie ogladali ten sam konkurs..czy 0,5 pkt. do 1 miejsca to bycie poza
          >
          > zasiegiem...??
          Nie zrozumiałeś autorów tgeo tekstu. Zgadzam się z nimi całkowicie. Niemcy dzięki
          sędziowskim układom, już przed konkursem byli "poza zasięgiem", i to był ten
          ukryty przekaz.
          A tak wogle, wielu podnosi tu krzyk że Małysz też wygrywał notami. Ale nigdy gdy
          różnica wynosiła 3,5 m!!!Zastanawia.
          pozdr.

• Gość: skorptom Re: Skandal w Engelbergu IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.01, 22:20
        Nie pękać kibice, jutro będzie żałoba w Niemczech !!!
        • Gość: Adam Re: Skandal w Engelbergu IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 23:03
          Nie mam co gadać, że było ok, to jest przekręt na kółkach. Skandal to
          zachowanie sędziów, ale też komentarze polskich speakerów czy cytowany wyżej
          fragment artykułu. Małysz wygrał 2,5 metrami - jak dla mnie to dość wyrażnie.
          Nie można powiedzieć, że były sprawiedliwe noty, przcież zawsze sie mówiło, że
          jak skok jest długi to nie można odjąć dużo punktów, skok Hockego był
          porównywalny, ale dużo krótszy, więc skandal!!!!!!!!!!
          • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 23:11
            Gość portalu: Adam napisał(a):

> Nie mam co gadać, że było ok, to jest przekręt na kółkach. Skandal to
            > zachowanie sędziów, ale też komentarze polskich speakerów czy cytowany wyżej
            > fragment artykułu. Małysz wygrał 2,5 metrami - jak dla mnie to dość wyrażnie.
            > Nie można powiedzieć, że były sprawiedliwe noty, przcież zawsze sie mówiło, że
            > jak skok jest długi to nie można odjąć dużo punktów, skok Hockego był
            > porównywalny, ale dużo krótszy, więc skandal!!!!!!!!!!

za to te sendzie gopie do hell pujda te szwiniaki jedne fatality tesz bi siem
            wyrarza jak jego mac jedna i ojciec zza boga co go jego maci zrobil jak pjana w
            rowie lerzala obzygana jak szwiniak jedna
            • Gość: fatality Do Adama IP: *.pkp.wroc.pl 15.12.01, 23:42
              Sądzę,że jutro może być podobnie.Obym się mylił.
              • Gość: jojo Re: Do Adama IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 23:51

> Sądzę,że jutro może być podobnie.Obym się mylił.

spoko kumotsze pana Adama z odzialu zamknientego s Chorosczy
        • Gość: gangers Re: Skandal w Engelbergu IP: 10.70.0.* 15.12.01, 23:53
          Żałoba to bedzie w Polandzie jak Adam na olimpiadzie nie siegnie po złoto :))))
          • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 23:58
            Gość portalu: gangers napisał(a):

> Żałoba to bedzie w Polandzie jak Adam na olimpiadzie nie siegnie po złoto :))))

jescze jaka a pies fatality zdehnie pot plotem kolo butki s piwem z zywca
      • Gość: gangers Re: Skandal w Engelbergu IP: 10.70.0.* 15.12.01, 23:49
        Może od razu napiszmy że jak wygrywa Niemiec to jest skandal .... Nie ? No tak
        my Polaczki innych radości nie mamy. (mamy tylko te skoki Małysza i pare
        pomniejszych sukcesów) . A po zatym wielokrotnie było juz tak ze suma długości
        skoków Adama była mniejsza od innych a Adam wygrywał . I co .... ? Nic !!!
        Oczywiście ze Adamowi należało sie zwycięstwo . Ale jakby wygrali Finowie to by
        był mniejszy skandal. Nie ?.
        • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 23:56

> Może od razu napiszmy że jak wygrywa Niemiec to jest skandal .... Nie ? No tak
          > my Polaczki innych radości nie mamy. (mamy tylko te skoki Małysza i pare
          > pomniejszych sukcesów) . A po zatym wielokrotnie było juz tak ze suma długości
          >
          > skoków Adama była mniejsza od innych a Adam wygrywał . I co .... ? Nic !!!
          > Oczywiście ze Adamowi należało sie zwycięstwo . Ale jakby wygrali Finowie to by
          >
          > był mniejszy skandal. Nie ?.

Ty masz racjem tylko ten perdolnienty pies fatality tu wsysztkih buzy na germany
          bo mu jak tam byl kiedysz to mu dopem skopali za to ze hlal na skocni piwko co
          zwendzil s kjosku
        • wojtekr1 Re: Skandal w Engelbergu 16.12.01, 09:58

> No tak
          > my Polaczki innych radości nie mamy. (mamy tylko te skoki Małysza i pare
          > pomniejszych sukcesów) .

Mówisz o sobie jełopie?

>A po zatym wielokrotnie było juz tak ze suma długości
          >
          > skoków Adama była mniejsza od innych a Adam wygrywał . I co .... ? Nic !!!
          > Oczywiście ze Adamowi należało sie zwycięstwo . Ale jakby wygrali Finowie to by
          >
          > był mniejszy skandal. Nie ?.

Skandal jest oczywisty, bo Adam z dnia na dzień nie zapomniał jak się ląduje
          telemarkiem. Finowie (mówię tu o skoczkach) nie bawią się w takie rozgrywki, bo
          nie muszą martwić się opinią szefów stacji telewizyjnych.
          • Gość: gangers Re: Skandal w Engelbergu IP: 10.70.0.* 16.12.01, 10:37
            wojtekr1 napisał(a):

> Mówisz o sobie jełopie?
            Nie jestem Polakiem, więc o sobie nie mówie.
            Kibicuje Adamowi. Ale sam przyznasz ze jak na naród 40mln mamy tylko jednego
            dobrego skoczka. Prosze zauważyć że Niemcy mają ich więcej i zawsze będą mieli.
            Za pare lat zapomnimy wszyscy o skokach i do znudzenia będziemy oglądac w
            telewizorni jak Adam bił tych niedobrych Niemców.
            Jezu ale beda jaja jak jakis Niemiec wygra z Adamem na olimpiadzie. Zas bedzie :
            bo wiart mu w oczy zawiał a jak Niemiec skakał to wiatr był dobry, ze było za
            ślizko itp... Ludzie takie rzeczy jak wczoraj zdarzaja sie wszędzie. Nie wierzę
            aby sędziowe to specjalnie zrobili choc ich błąd był ewidetny.
            Pozdrawiam braci Polaków .... I nieróbcie sie gańby w Harachowie
      • pidzejus Re: Skandal w Engelbergu 15.12.01, 23:59
        pierdzielisz ,taki jest SPORT
        • Gość: fatality Re: Skandal w Engelbergu IP: *.pkp.wroc.pl 16.12.01, 00:23
          Ha,ha ale koleś jest nawiedzony.A do tego rozmawia sam ze sobą ...nooo to
          schizofrenia :-)) Twoje prymitywne próby sprowokowania mnie są żałosne.Mogę cię
          zapewnić,że świetnie się bawię i zlewam z ciebie ciotasie..na maxa. :-))))))
          Ale nie zamierzam dyskutować z takim przygłupem i po prostu będę cię ignorował.
          • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 00:31

> Ha,ha ale koleś jest nawiedzony.A do tego rozmawia sam ze sobą ...nooo to
            > schizofrenia :-)) Twoje prymitywne próby sprowokowania mnie są żałosne.Mogę cię
            >
            > zapewnić,że świetnie się bawię i zlewam z ciebie ciotasie..na maxa. :-))))))
            > Ale nie zamierzam dyskutować z takim przygłupem i po prostu będę cię ignorował.

kogo bendzies ingerowacz huju gomowy pszes co ciem kobiety siem smiejom s ciebje?
          • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 00:40

> Ha,ha ale koleś jest nawiedzony.A do tego rozmawia sam ze sobą ...nooo to
            > schizofrenia :-)) Twoje prymitywne próby sprowokowania mnie są żałosne.Mogę cię
            >
            > zapewnić,że świetnie się bawię i zlewam z ciebie ciotasie..na maxa. :-))))))
            > Ale nie zamierzam dyskutować z takim przygłupem i po prostu będę cię ignorował.

ty huju jezdesz kondoktor albo pszestawniowy bo z PKP compa sztukas myslem racej
            ze kondoktor bo mas 2 zemby na psodzie mordy u czebie teras zobacys jak ciem
            zawiadowy na tory wyzuci ze pises na slorzbie za panstwa polkskiego penadze ty
            szwiniaku za 5 pln na gozinem jak pracojesz piesie osrany
            • Gość: fatality Re: Skandal w Engelbergu IP: *.pkp.wroc.pl 16.12.01, 00:59
              No tak psi wytrysku...Faktycznie jestem podłączony do hosta pkp,bo mam go w
              domku za free.Ale ty prostaku,możesz tylko o tym pomarzyć.Twój sposób
              wysławiania wzkazuję na to ,że intelektem nie grzeszysz.Hmm... Ruszyć gówno i
              zaraz strasznie śmierdzi.. fu dlaczego się nie myłeś??
              • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 01:08

> No tak psi wytrysku...Faktycznie jestem podłączony do hosta pkp,bo mam go w
                > domku za free.Ale ty prostaku,możesz tylko o tym pomarzyć.Twój sposób
                > wysławiania wzkazuję na to ,że intelektem nie grzeszysz.Hmm... Ruszyć gówno i
                > zaraz strasznie śmierdzi.. fu dlaczego się nie myłeś??

nie tlumac siem kolejazu bo ciem i tak jus wsystkie s tego forum siem dowiedzeli
                ze ih kozystas z penendzy polkskih jak pises na comp co oni tax placom na PKP ty
                huju oblonkany gomowy z tail pod bzuhem zwinientym jak cap jeden
              • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 01:11

ps to ty se nie myjes bo kolejaze sa carne w ih uniforms i w domkah na psejasdach
                shower nie majom bo bojom siem wody jak devil holly water ty piesie
              • Gość: jojo Sanowany panie Adnimistratoze IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 01:23

Nieh pan wywaly tego gopiego fatalita s tego forum,bo on jezt kolejaz i siem nie
                zna na sportah jak ja i jescze mie ot psuw wyrzywa sie na mie jak pan nie wiezy
                to nieh pan zobacy u gury co ten huj gopi take bzdory pise ze asz siem nie hce
                cytac tego kotasa z co s compa pkp nadaje! Z szaconkiem JOJO! on tak siem wyrarza
                ze asz glowa mie boli i dzeciakuw mojich popsuje!
            • Gość: remi Re: Skandal w Engelbergu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.12.01, 01:14
              kasa kasa i jeszcze raz kasa....
              to wyjasnia zachowanie sędziów,ale nie naszych zasranych mediów kompletnie nie
              znających sie chyba na zasadach punktacji-"poza zasięgiem" to była
              tylko "zadziorność" Snopka i głupota Kurzajewskiego,dobrze ze ten drugi kretyn
              Szaranowicz komentował dzis Michalczewskiego.
              A ty jojo jak mówisz to nie rób laski swojemu psu bo nie można cię zrozumieć.
              • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 01:29
                Gość portalu: remi napisał(a):

> kasa kasa i jeszcze raz kasa....
                > to wyjasnia zachowanie sędziów,ale nie naszych zasranych mediów kompletnie nie
                > znających sie chyba na zasadach punktacji-"poza zasięgiem" to była
                > tylko "zadziorność" Snopka i głupota Kurzajewskiego,dobrze ze ten drugi kretyn
                > Szaranowicz komentował dzis Michalczewskiego.
                > A ty jojo jak mówisz to nie rób laski swojemu psu bo nie można cię zrozumieć.

hces tesz w ryj s kopyto s pszewrodki s woleya?
                • Gość: remi Re: Skandal w Engelbergu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.12.01, 01:33
                  stul morde konowale i nie psuj dyskusji.Wszyscy wiemy ze ruchasz swą matkę,a
                  twój pies posuwa ją w kakaowe oko.
                  • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 01:47

> stul morde konowale i nie psuj dyskusji.Wszyscy wiemy ze ruchasz swą matkę,a
                    > twój pies posuwa ją w kakaowe oko.

ale ty siem huju wyrarzas prawie jak tfoja sister mlotsza a tfojej maci kurwy
                    starej nikt oprucz czebe nie dogodzy jak ty nogom sfojom no nie?
                    • Gość: remi Re: Skandal w Engelbergu IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 16.12.01, 01:50
                      tatuś ci się chyba spuscil w ryja bo nie idzie cie zrozumiec deklu
                      • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 03:28

> tatuś ci się chyba spuscil w ryja bo nie idzie cie zrozumiec deklu

rzal mi ciem spermo pizmaka co twojej matki w rowie jak pijana lezala,armia tych
                        zwierzatek zaplodnila.....ot tylu jak ona lubi stara kurwa matka twoja,,,
                  • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 03:37

> stul morde konowale i nie psuj dyskusji.Wszyscy wiemy ze ruchasz swą matkę,a
                    > twój pies posuwa ją w kakaowe oko.

cy pomyslales huju gopi co rano sfoim skurwysynom malym na breakfast w ryjre
                    szmierdzonce wpierdoliisz? Daj im placky z monkom i gips zmieszane razem to ciem
                    wyhwaLOM na NIEBO smierdzielu biedny ,a JA teraz i jak zawsze lososie jem w
                    smietanie,buleczkami maslanymi przegryzajac,CHAMIE NIEMYTY CZEGO NIGDY W ZYCIU
                    SWOIM SMIERDZACYM NIE DOCZEKASZ,BO CHAMEM SIE URODZILES I CHAMEM ZDECHNIESZ!!!!!!!
                    • Gość: M Re: Skandal w Engelbergu IP: *.chello.pl 16.12.01, 03:49
                      Jak czytam wasze posty to jestem za cenzurą na tym forum.
                      • Gość: jojo Re: Skandal w Engelbergu IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 04:01
                        Gość portalu: M napisał(a):

> Jak czytam wasze posty to jestem za cenzurą na tym forum.

nie martw sie,dawno mnie juz przekonales,ze zyc trzeba tak,jak Bog nam droge
                        nasza wyznaczyl...niestety...tego ani Ty ,ani ja juz nie zmienimy....
                        • Gość: M Re: do Jojo IP: *.chello.pl 16.12.01, 04:14
                          Tylko po jaką cholerę udawałeś, że jesteś półanalfabetą?
                          • Gość: jojoi Re: do Jojo IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 04:23

> Tylko po jaką cholerę udawałeś, że jesteś półanalfabetą?

poniewaz durnie z tego forum powiedzieli,ze Szlomcio,to ZYD!!!
                          • Gość: jojo Re: do Jojo IP: *.proxy.aol.com 16.12.01, 04:29

> Tylko po jaką cholerę udawałeś, że jesteś półanalfabetą?

nie wiem sam ,co juz mowic o wszystkim Muslimku,zdaje mi sie,ze i tak wszyscy juz
                            niedlugo,bedziemy tam,skad nikt nigdy nie wrocil,a wiec: SZEROKIEJ DROGI DO PANA
                            NASZEGO!!!!!!!
                            • Gość: Michal Re:Nie ma sie czym przejmowac IP: *.telia.com 16.12.01, 11:49
                              Panowie co jakis czas musza inni wygrac,rozbija sie o reklame,ale to
                              nieszkodliwe dla Adama zobaczie iloma punktami w klasyfikacji generalnej
                              prowadzi. Takie sa prawa reklamy ,ekonomi,tego wszystkiego co sie nawzajem
                              utrzymuje przy zyciu.Nie popadac w depresje Adam i tak pokarze kim
                              jest.Pamietajmy wszyscy musza w w jakiejs diasporze zyc razem.
                              Pzdr.Michal
                              • Gość: MAŁYSZ a GFD IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.12.01, 20:53

gDY TAK "PaTRZĘ" NA WASZ POZIOM dYSKUSJI ... WSTYD MI JEST ŻE MAM TAKICH
                                KIBICÓW...
                            • Gość: Kan DO JOJO IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.12.01, 09:57
                              Jojo, Ty żydzie pieprzony w rowie ze swoją matką.

I jak Ci się to podoba ? Wszak to Twoje własne zwroty.
                              Czy masz jakieś doświadczenia z rowem, psem, piżmakiem i matką ?
                              W Twoich postach pełno tego.

I przestań pieprzyć jak maniak religijny, który jest analfabetą.
                              To wcale nie jest zabawne.
                        • Gość: SCHMITT Nie ma tego złego ... IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.12.01, 13:03
                          Co z tego, że sędziowie odebrali Adamowi zwycięstwo!!!(Tonący brzytwy się
                          chwyta). RTL przez Małysza traci ogromne sumy za wpływy z reklam, a żeby
                          podnieś oglądalność muszą wygrywać Niemcy. Aby tego dokonać należy skorumpować
                          sędziego. Wychodzi taniej a efekt był widoczny w Engelbergu.
                          SCHMITT - ENGELBERG - 48 miejsce - BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
      • Gość: xx Przyzwiczajcie sie do tego IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.12.01, 14:46
        Nie jeden numer nam jeszcze wytną
        Ale my wiemy, że ADAS KRÓLEM:)
      • alfaa Re: Skandal w Engelbergu 20.12.01, 20:15
        Też myślę że to skandal!
        • Gość: koro Re: Skandal w Engelbergu IP: *.pl 21.12.01, 11:04
          To niesprawiedliwe .Te głupie kurwiszony zabrały Małyszowi 60pkt w klasyfikacji
          generalnej
      • Gość: PELA Re: Skandal w Engelbergu IP: 24.168.16.* 22.12.01, 20:47
        Ja mysle ze skandal to jest w systemie sedziowania w tym calym regulaminie, i
        tam przydala by sie mala rewolucja!! Dla mnie jest raczej nie dozrozumienia by
        w dyscyplinie w w SKOKU W DAL odleglosc byla brana pod uwage na drugim
        miejscu, a styl na pierwszym !!! czyz to nie jest skandalem ?
        pozdrowka dla wszystkich kibicow
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka