Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego Olisadebe jest Polakiem?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.01, 10:52

1.Bo urodził się i wychował w Polsce.
    2.Bo mówi literacką polszczyzną.
    3.Bo zna naszą historię,tradycję i zwyczaje.
    4.Bo mieszkał,mieszka i będzie mieszkał w Polsce przez całe życie.
    5.Bo ma polski paszport który automatycznie czyni Polakiem niezależnie od tego
    skąd pochodzi np: z Chin czy z Nigerii
    6.Bo jest potomkiem Słowian zachodnch z domieszką krwi germańskiej.
    Obserwuj wątek
      • Gość: psychiat Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: 213.25.21.* 26.03.01, 11:12
        siostro, dwóch silnych sanitariuszy, pasy i 100 ml fenactilu.
      • Gość: jarek Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: 195.94.206.* 26.03.01, 11:34
        kochany, czy ktos juz sprawdzal twoj rodowod? mozemy
        razem ustalic jakas date. w SS na przyklad bylo tak,
        ze kandydaci musieli miec "czysta krew" od 1750 roku.
        chcialbys aby do naszego narodu mogli nalezec tylko
        "czysci" od tego roku, czy moze troche wczesniej?
        • Gość: Focus Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: unknown, 193.150.166.* 26.03.01, 11:37
          widzisz P...olak jaka burze wywolales swoim wywodem? Rodacy sie odzywaja....
          Porozmawiamy w domu....
          • Gość: Agata Re: do Focusa IP: *.proxy.aol.com 26.03.01, 23:33
            Kazdy wie kim ty jestes debilu.Nie maskuj sie idioto.Zal nam tego,ktory jeszcze
            niedawno rzygal Malyszem!!!
            • Gość: Raffi Re: do Focusa IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 26.03.01, 23:42
              Polak ty jestes najwiekszym pajacem jaki istnieje na tym Forum lol
              • Gość: steelo Re: do Focusa IP: 24.112.158.* 27.03.01, 02:54
                Bynajmniej Olisadebe jest Polakiem za ktorym sie nie
                wstydze
      • whiteboy Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? 27.03.01, 03:24
        jak dla mnie to kazde uwagi na temat Olisadebe to czysta zazdrosc i podtekst
        rasistowsi.

Mam pytanie do kibicow, ale tych "kibicow" jezeli jakis w ogole umie obslugiwac
        komputer.
        Ciekawe jak sie czuje rasista na ktorego stadionie wisza znaczki "white power"
        kiedy murzyn gra w reprezentacji "jego" kraju i dzieki niemu Polska wygrywa.

Musi miec mine glupsza niz sam jest.

whiteboy
        • Gość: 1 Re: whiteboy IP: *.man.polbox.pl 27.03.01, 12:43
          riposta dobra, tylko który z baranów (aryjskich oczywiście z domieszką krwi
          niemieckiej, bo ich babcia się p... z feldfeblami itp) to pojmie. im trzeba
          powiedzieć wprost że są bandą matołów, z którymi policja powinna się jak
          najszybciej rozprawić żeby nie było obciachu jak z hajderem. zresztą oni i tak
          powtarzają tylko to co im się przeczyta na tych ich śmiesznych zlotach (jak
          który się nauczy czytać to jest już tak mądry że wie jakim był kretynem)
      • Gość: polak Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 05:55
        czemu ukradles moje imie "polak" , i piszesz takie glupoty.Ty i tak jestes z
        pochodzenia ukraincem, to prosze nie pisz o polakach
        • Gość: tomek Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: 198.16.16.* 27.03.01, 08:25
          hmm, gosc ma troche racji, wy wszyscy byscie inaczej spiewali jakby oli bramek
          nie strzelal a na przyklad jakby tracil, jak wandzik czy bako kilka lat temu.
          jest tylko w reprezentacji bo strzela gole( no ale to tez dobry powod). zaloze
          sie ze wiekszosc z was by go od malp wyzywala jakby gral w nigerii i przeciw
          nam gole strzelal. no ale coz, tak nie jest,wiec i ja sie ciesze ze gole
          strzela dla nas. ale jak powiedzial Kazimierz Gorski, Oli bedzie w
          reprezentacji tak jak dlugo bedzie gole strzelal( lub engel bedzie trenerem..)
          wiekszosc z was to "wannabe" intelektualisci z ta wasza tolerancja wyuczona,
          cos tak nie bylo 5 lat temu, ja jeszcze pamietam. a spojrzcie na reprezentacje,
          wielu zawodnikow jest powolywana nie dlatego ze dobrze graja ale dlatego ze sa
          trenera bylymi podopiecznymi. no bo coz zdebel pokazuje, toz to ja lepiej gram
          niz on...jest w kadrze tylko bo engel mu cene chce wysrubowac.
          a co do naciaganemu obywatelstwu, to moze i dobrze ze gra, ale troche
          niesprawiedliwie dla reszty krajowcow. w koncu jesli chcesz reprezentowac
          polske to miej cos z polaka, wlosy sobie niech zapusci czy cos..na
          kosecki..hehehe
          powodzenia przeciw armenii i kolejnych goli dla oli...
          • Gość: Focus Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: unknown, 193.150.166.* 27.03.01, 08:36
            Oczywiscie, ze polak ma racje. Nie chodzi tutaj o zadne podteksty rasistowskie (tego mozna sie
            spodziewac po sktretynialym szlomciu-agacie i wszystko co sobie jeszcze wymysli). Chodzi tylko o
            spojrzenie prawdzie w oczy, wilu naukowcow zyjacych od lat w tym kraju, mowiacych dobrze po
            polsku, majacych nawet rodziny ma klopoty z otrzymaniem obywatelstwa. Oli nie spelniajac zadnych
            warunkow takie obywatelstwo otrzymal bez mrugniecia oka tylko dlatego, bo potrafi grac w pilke....
            Ciesze ze Oli strzela tak piekne bramki dla Polski ale nie mam zamiaru slepo zapominac, ze
            wszystko to jest nieco naciagane.
            PS. Szlomeczku(agatko), juz chyba pare osob powiedzialo ci, co o tobie mysli, nie wstyd Ci jeszcze
            faszystowski kretynie?
            • Gość: mikart A czemu nie ?! IP: *.pool.mediaWays.net 27.03.01, 10:00
              Cytat z https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?
              dzial=0511&forum=SPORT&wid=5324&aid=5324&layout=2 :
              "Olisadebe jest znakomitym graczem i bardzo możliwe że bez niego mielibyśmy
              mniej punktów. Ale mi wciąż nie podoba się idea naturalizacji
              zawodników
              zagranicznych- nie ma to NIC WSPÓLNEGO z kolorem skóry, bo ten nie ma
              żadnego
              znaczenia. Jednak kiedy tak zaniedbuje się szkolenie zdolnych młodych
              graczy w
              Polsce ( wiele przykładów), naturalizownie zagranicznych zawodników
              wydaje się
              pójściem po linii najmniejszego oporu. Fakt, że robią tak w całej
              Europie, ale
              tam ci gracze są jednak bardziej związani ze danym krajem, mieszkają w
              nim
              przynajmniej pare lat albo się wnim wychowali. W wielu krajach grają
              piłkarze
              pochodzący z dawnych kolonii, a to co innego. Mam nadzieję, że nieco
              odmienne
              zdanie nie spowoduje tego , że nazwiecie mnie rasistą, gdyż takimi
              poglądami
              się brzydze. Klasa sportowa Oliego nie ulego dyskusji. Acha coś jeszcze-
              chyba
              nazwanie go Murzynem nie jest obelgą? Wydaję mi się, że tak w Polsce
              zawsze
              określało się ciemnoskórych i nie jest to określenie pejoratywne, w
              odróżnieniu
              od klku innych których używają różne sfrustrowane półgłówki.
              Olisadebe dostał łatwo obywatelstwo, ale co mamy powiedzieć wielu
              ludziom,
              któzy mieszkają już od dawna w Polsce, a go nie otrzymują? Nie grają
              dobrze w
              piłkę, i pan Kwaśniewski nie może nadania im obywatelstwa wykorzystać
              propoigandowo, ale ci ludzie też są pożyteczni w polskim
              społeczeństwie. " - Faflon
              ORAZ :
              "Oczywiście masz rację , naturalizowanie obcokrajowców jest pójściem na
              łatwiznę
              ale jeżeli wynikają z tego tak znaczne korzyści to nie mam nic
              przeciwko !
              A czy wyobrażasz sobie taką realną wizję , że młodzi zdolni
              obcokrajowcy ,
              widząc , że można w Polsce zrobić karierę sportową/zawodową zaczną
              większą
              liczbą do Polski przyjeżdzać i realizować tutaj swoje marzenia ?
              Czy będzie to
              zabieraniem szans młodym Polakom ? Nie , to zmusi Polaków do
              większego wysiłku
              i jeszcze większej pracy nad sobą . Taka rywalizacja byłaby
              normalną koleją
              rzeczy w cywilizowanym , wolnym kraju . I nie mam tu na myśli tylko
              sfery sportu
              ale każdej sfery życia ! " - Mikart

A czy Olisadebe jest temu winny , że niejeden cudowny naukowiec , mówiący
              wspaniale po polsku , nie otrzymał polskiego obywatelstwa ?
              Może rzeczywiście umiejętności i sukcesy Oliego otworzą niektórym decydentom
              oczy na ten problem i będą bodźcem do naśladowania - a wówczas wyniknie kolejna
              korzyść z "Polskości" Oliego .
              P.S.
              Gdyby Oli nie strzelał bramek , to spokojnie by wyjechał do Grecji a słuch w
              Polsce by o nim zaginął . Ale takie gdybanie jest nieco nierozsądne a nawet
              głupie i typowo polskie ( Narodowy pesymizm !) Co by było gdyby Polska poległa
              pod Grunwaldem ?
              Czy ktoś by do dzisiaj wspominał Wembley '73 gdyby Tomaszewski wpuścił dwie
              bramki a Domarski nie trafił do siatki ? Bzdura !

• Gość: 1 Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.man.polbox.pl 27.03.01, 12:45
          Gość portalu: polak napisał(a):

> czemu ukradles moje imie "polak" , i piszesz takie glupoty.Ty i tak jestes z
          > pochodzenia ukraincem, to prosze nie pisz o polakach

Ukraińcem skundlonym przez niemiecką krew. czyli jest NIKIM.
          • Gość: ha Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.pool.mediaWays.net 31.03.01, 13:25
            Jestem pol Polakiem pol Ukraincem z pochodzenia,Polakiem z wyboru,
            mieszkam obecnie w Niemczech i nie mam z tym zadnych problemow.
            Kazdy decyduje sam kim chce byc ,a jesli chce byc Polakiem to tylko trzeba sie
            z tego cieszyc.
      • Gość: Art Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: 212.116.67.* 27.03.01, 12:13
        Olisadebe nigdy nie byl i bedzie Polakiem. Tak jak ja, mieszkam od wielu lat z
        granica, mam obce obywatelstwo ale do konca zycia bede Polakiem.
        Jest roznica miedzy narodowoscia a obywatelstwem. Obywatelstwo mozna zmieniac ale
        narodowosci nie. Warunkiem gry w reprezentancji Polski jest wlasnie obywatelstwo.
        Nawet gdybym byl lepszy od Olisadebe, to po mimo ze jestem Polakiem nie moge grac
        w reprezentacji Polski.

Gość portalu: Polak napisał(a):

>
        > 1.Bo urodził się i wychował w Polsce.
        Pieknie, pod warunkiem ze Polska daje obywatelstwo kraju urodzenia/wychowania.
        Nie jestem pewien ale mi sie wydaje ze Polska daje dziecku obywatelstwo matki.

> 2.Bo mówi literacką polszczyzną.

Stosujac kryterium nr 2 nalezaloby odebrac polskie obywatelstwo/narodowosc (gdyby
        bylo mozna) co najmniej polowie wypowiadajacych sie na tym (i innych) forum.
        (Ciekawe jak jest forum w liczbie mnogiej, forum/forumy? na innych
        forum/forumach ?)
        Jezyk polski jest bardzo trudny, nawet dla "Polakow". Mnostwo bledow
        ortograficznych, nie mowiac juz ze czasami to zupelny belkot. Wiekszosc
        (prznajmnie z tych co wypowiadaja sie na roznych internetowych forum) potrafi
        tylko sklecic jedno, dwa zdania. Gdy napisza wiecej zdan to od razy widac jaki
        poziom jezykowy i kulturalny reprezentuja. Nie potrafia pisac normalnie po
        polsku.
        Podejrzewam ze gdyby Olisadebe mieszkal dluzej w Polsce to na pewno by sie
        nauczyl, byc moze nawet i po literacku.

> 3.Bo zna naszą historię,tradycję i zwyczaje.

Tez by sie nauczyl. Chamskie zwyczaje juz poznal.

> 4.Bo mieszkał,mieszka i będzie mieszkał w Polsce przez całe życie.
        Nie trzeba. Mozna miec polskie obywatelstwo mieszkajac cale zycie za granica.
        Moje dzieci dostaly automatycznie obywatelswo polskie chociaz urodzily sie,
        mieszkaja i beda (prawdopodobnie, jesli tak wybiora) mieszkac poza Polska.

> 5.Bo ma polski paszport który automatycznie czyni Polakiem niezależnie od tego
        > skąd pochodzi np: z Chin czy z Nigerii

Tutaj nastapilo male pomieszanie. Warunkiem dostania polskiego paszportu jest
        polskie obywatelstwo, a nie odwrotnie. Polski paszport nie robi nikogo Polakiem.
        Potwierdza tylko polskie obywatelstwo.

> 6.Bo jest potomkiem Słowian zachodnch z domieszką krwi germańskiej.
        Nie wiem o co tu chodzi "Polakowi".
        ------------------------------------------------------
        Prawda jest ze obywatelstwo dostal w trybie przyspieszonym i dlatego ze jest
        dobry w tym co robi. Ale to juz przywilej prezydenta. Skoro prezydent moze
        ulaskawiac przestepcow to dlaczego nie nadac obywatelstwa ?
        Inne panstwa tez stosuja drenaz (mozgow, nog etc.), wybieraja najlepszych i
        zdrowych (Polakow !), pozwalaja im na szybsze obywatelstwa i
        korzystaja/wykorzystuja ich potencjal. Dlaczego nie wykorzystac potencjalu
        Olisadebe ?

Nie sadze aby Olisadebe czul sie Polakiem. Jest Nigeryjczykiem z polskim
        obywatelstwem, wybral Polske i strzela dla Niej bramki. I jak widac sprawia to
        radosc i jemu i wielu Polakom. Jak przestanie strzelac bramki/bedzie w gorszej
        formie to nie bedzie gral w reprezentacji. I tak powinno byc.
        -------------------------------------------------------------

• Gość: m Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.ny.us.ibm.com 27.03.01, 15:57
          Gość portalu: Art napisał(a):
          > (Ciekawe jak jest forum w liczbie mnogiej, forum/forumy? na innych
          > forum/forumach ?)
          na innych forach (żeby było śmieszniej ale tak jest)

PS : oOj jakby bylo dobrze jakby za nieznajomość języka polskiego wsadzali. Tylko
          kto by tego pilnował? Bo jeśli ludkowie z Rady Języka co chcą nawet nazwy własne
          przetłumaczyć to nie zmieściłyby się w polsce więzienia.
        • Gość: Lechita Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.netinc.ca 31.03.01, 06:37
          Gość portalu: Art napisał(a):

> Olisadebe nigdy nie byl i bedzie Polakiem. Tak jak ja, mieszkam od wielu lat z
          > granica, mam obce obywatelstwo ale do konca zycia bede Polakiem.
          > Jest roznica miedzy narodowoscia a obywatelstwem. Obywatelstwo mozna zmieniac a
          > le
          > narodowosci nie. Warunkiem gry w reprezentancji Polski jest wlasnie obywatelstw
          > o.
          > Nawet gdybym byl lepszy od Olisadebe, to po mimo ze jestem Polakiem nie moge gr
          > ac
          > w reprezentacji Polski.
          >

A czemu nie? Masz przeciez obywatelstwo, a jak jestes taki dobry to lec do Polski
          i pokaz co potrafisz.

• Gość: 1 Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.man.polbox.pl 27.03.01, 12:36

>
        > 5.Bo ma polski paszport który automatycznie czyni Polakiem niezależnie od tego
        > skąd pochodzi np: z Chin czy z Nigerii

co ty tu kurwa pierdolisz? kundlu z domieszką niemiecką >(
      • Gość: Lemmy Re: do pana Polaka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.01, 16:39
        Pierdolony debilu, kutasie złamany. Takich jak ty powinno sie wieszać. Oli może
        i jest z Nigerii ale widać polubił Polskę. Tylko że w tym kraju niektórzy nie
        lubia jego. Wszyscy skini, rasiści i nazi to banda ogolonych ciot.
      • Gość: Adolf Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: 141.2.67.* 28.03.01, 18:19
        Heil Hitler Du Scheiß-Nazi
      • Gość: zyczliwy do wszystkich IP: 141.2.67.* 28.03.01, 18:29
        Ciesze sie, ze Olisadebe zostal Polakiem,ale chujowo,ze nie mowi po
        polsku.Troche obciach,prawda?
        • Gość: szkot Re: do wszystkich IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 03:42
          Niech On sobie bedzie Polakiem mnie to nie przeszkadza tylko Ja mysle zeby
          powiesic kisc bananow za bramka przeciwnika to bedzie biegal jeszcze szybciej.
          • Gość: kim Re: do wszystkich IP: *.wlfdle1.on.home.com 31.03.01, 04:27
            Ty jestes taki plytki zebys sam zatymi bananami polecial
            kurwa chlopaka szczela bramki a wy nazekacie na wszystko
            to wszystko
            • Gość: szkot Re: do wszystkich IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 04:33
              Ja wole pomarancze
      • Gość: kim Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.wlfdle1.on.home.com 31.03.01, 04:25
        A chcesz byc w mistrzostwach swiata
        To wszystka
        • Gość: scott Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 05:18
          Wyczuwam afrykanski akcent w twojej polszczyznie .Polecam slownik poprawnej
          polszczyzny z naciskiem na koncowki oraz zgloski laczone .prosze bardzo
          • Gość: polak2 Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 05:46
            szkot jak nie lubisz czarnych to czemu wyjechales z Polski i mieszkasz w kraju
            ggdzie jest pelno czarnych
            • Gość: szkot Re: Dla Polak 2 IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 22:43
              No wiesz lepiej placa a murzynow lubie i uwazam ze kazdy powinien miec swego!
              • Gość: polak2 Re: Dla Polak 2 IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 23:54
                duzo czarnych zarabie wiecej niz ty,i nie musza siedziec w fabryce jak ty.
                • Gość: scott Re: Dla Polak 2 IP: *.proxy.aol.com 01.04.01, 00:15
                  A Ty co kurwa jessie Jackson sie znalazl Moj najlepszy
                  kumpel jest murzynem ale nie gada takich glupot jak
                  Ty "Street smart" sie znalazl
      • Gość: Lechita Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.netinc.ca 31.03.01, 06:27

>

Nie kazdy Polak musial urodzic sie w Polsce. Znam dziewczyne ktora urodzila sie w
        Chicago, a mowi lepiek po polsku niz ty.

A kto mowi taka polszczyzna?

A ty znasz historie?

Mickiewicz, Chopin nie mieszkali w Polsce przez cale zycie. Kosciuszko umarl w
        Szwajcarii. Pare milionow POlakow mieszka obecnie za granica.

> skąd pochodzi np: z Chin czy z Nigerii.

Ma paszport co czyni go polskim OBYWATELEM.

• Gość: kfiatek Re: Dlaczego Olisadebe jest Polakiem? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.01, 10:19
        A jakie to ma znaczenie w tym cudownym katolickim kraju

Premier- ewangelik
        Prezydent-ateista
        Małysz-ewangelik
        Oli-rasowy polak
        Królowa Polski-żydówka

Dlaczego ktos chce zrobic z nas idiotów ????

• Gość: Agata Re: Do Kfiatka IP: *.proxy.aol.com 31.03.01, 23:35
          Twoja wypowiedz powinna rozwiac wszekie watpliwosci pajaca,ktory ta dyskusje
          zapoczatkowal.Ciekawa jestem,jak on sie teraz czuje.?Brawo moj Kfiatku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka