kataryna.kataryna 09.08.03, 19:20 Bajeczna technika do wzięcia, podobno szykuje się do podboju polskiej ligi. Właśnie rozwiązał kontrakt z Marsylią i wkrótce zostanie zawodnikiem któregoś z polskich klubów. Stawiam na Wisłę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doradca Re: Kto weźmie Świerczewskiego? Legia??? IP: *.acn.waw.pl 09.08.03, 19:34 kataryna.kataryna napisała: > Bajeczna technika do wzięcia, podobno szykuje się do podboju polskiej ligi. > Właśnie rozwiązał kontrakt z Marsylią i wkrótce zostanie zawodnikiem > któregoś z polskich klubów. Stawiam na Wisłę. W dzisiejszy Sport Ekspresie audycji emitowanej w propagandowce SLD czyli w TVP I podano informacje, ze ma byc zwiazany z Legia Warszawa. Powiem tak. Pewien kibic Arsenalu kiedy dowiedzial sie, ze barwy tego klubu bedzie reprezentowal Wiltord to jako protest nie bedzie cieszyl sie z jego bramek. I slowa dotrzymuje do dzisiaj. Ja nie jestem wielbicielem ani sympatykiem Legii Warszawa od kilkunastu lat ale jezeli prawda jest , ze Swierczewski trafi na Lazienkowska to bedzie dla mnie oznaczac, ze ktos z Legii albo ja jestesmy jordolnieci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Na śmierć zapomniałam! 09.08.03, 19:44 Gość portalu: doradca napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > Bajeczna technika do wzięcia, podobno szykuje się do podboju polskiej ligi > . > > Właśnie rozwiązał kontrakt z Marsylią i wkrótce zostanie zawodnikiem > > któregoś z polskich klubów. Stawiam na Wisłę. > W dzisiejszy Sport Ekspresie audycji emitowanej w propagandowce SLD czyli w > TVP I podano informacje, ze ma byc zwiazany z Legia Warszawa. Powiem tak. > Pewien kibic Arsenalu kiedy dowiedzial sie, ze barwy tego klubu bedzie > reprezentowal Wiltord to jako protest nie bedzie cieszyl sie z jego bramek. I > slowa dotrzymuje do dzisiaj. Ja nie jestem wielbicielem ani sympatykiem Legii > Warszawa od kilkunastu lat ale jezeli prawda jest , ze Swierczewski trafi na > Lazienkowska to bedzie dla mnie oznaczac, ze ktos z Legii albo ja jestesmy > jordolnieci. > Pozdrawiam Już miałam napisać, że Legia nie taka głupia i nie wywali tyle kasy na kontrakt Świerczewskiego ale właśnie sobie przypomniałam kto rządzi w Legii. Wycofuję się z tej Wisły bo rzeczywiście to, że Engel przygarnie Świra jest dość prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Nic sie nie stalo IP: *.acn.waw.pl 09.08.03, 19:54 kataryna.kataryna napisała: > Gość portalu: doradca napisał(a): > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > Bajeczna technika do wzięcia, podobno szykuje się do podboju polskiej > ligi > > . > > > Właśnie rozwiązał kontrakt z Marsylią i wkrótce zostanie zawodnikiem > > > któregoś z polskich klubów. Stawiam na Wisłę. > > W dzisiejszy Sport Ekspresie audycji emitowanej w propagandowce SLD czyli > w > > TVP I podano informacje, ze ma byc zwiazany z Legia Warszawa. Powiem tak. > > Pewien kibic Arsenalu kiedy dowiedzial sie, ze barwy tego klubu bedzie > > reprezentowal Wiltord to jako protest nie bedzie cieszyl sie z jego bramek > . > I > > slowa dotrzymuje do dzisiaj. Ja nie jestem wielbicielem ani sympatykiem > Legii > > Warszawa od kilkunastu lat ale jezeli prawda jest , ze Swierczewski trafi > na > > Lazienkowska to bedzie dla mnie oznaczac, ze ktos z Legii albo ja jestesmy > > > jordolnieci. > > Pozdrawiam > > > Już miałam napisać, że Legia nie taka głupia i nie wywali tyle kasy na > kontrakt Świerczewskiego ale właśnie sobie przypomniałam kto rządzi w Legii. > Wycofuję się z tej Wisły bo rzeczywiście to, że Engel przygarnie Świra jest > dość prawdopodobne. Swierczewski z OM odszedl za porozumieniem stron. Ciekawe czy przypadkiem pan Engel nie sciagnie do Legii czolowej gwiazdy swiatowych stadionow niejakiego Pawla Sibika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polaczek Re: Kto weźmie Świerczewskiego? Legia??? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 13:13 Gość portalu: doradca napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > > Bajeczna technika do wzięcia, podobno szykuje się do podboju polskiej ligi > . > > Właśnie rozwiązał kontrakt z Marsylią i wkrótce zostanie zawodnikiem > > któregoś z polskich klubów. Stawiam na Wisłę. > W dzisiejszy Sport Ekspresie audycji emitowanej w propagandowce SLD czyli w > TVP I podano informacje, ze ma byc zwiazany z Legia Warszawa. Powiem tak. > Pewien kibic Arsenalu kiedy dowiedzial sie, ze barwy tego klubu bedzie > reprezentowal Wiltord to jako protest nie bedzie cieszyl sie z jego bramek. A to niby dlaczego ?. Że to Francuz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Stawiam na Górnika Zabrze IP: *.tnt27.rtm1.nld.da.uu.net 10.08.03, 08:08 Bo rządzi tam teraz Marek Koźmiński, z którym "Świr" (pseudonim bardzo trafiony) rządził niedawno kadrą. Z tak opłakanym skutkiem na mundialu. Odpowiedz Link Zgłoś
campo Re: Stawiam na Górnika Zabrze 11.08.03, 11:50 Wątpie. Po pierwsze Gornika nie stac na wygorowane rzadania finansowe "Swira". Po drugie w linii pomocy sa juz Bukalski, Niznik, Szulik, plus mlody Bukowiec. Zabrzanie wiekszosc spotkan zamierzaja grac 4-4-2 co oznacza ze ze jedne z trojki Bukalski, Szulik, Niznik bedzie grzal lawke ( na Lechu siedzial Niznik). Po co wiec sporwadzac kolejnego, wcale nie lepszego, pomocnika? Zgadzam sie z doradca, prawdopodobnie bedzie to Legia. Englel sie postara. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Re: Stawiam na Górnika Zabrze IP: *.tnt41.rtm1.nld.da.uu.net 11.08.03, 12:33 campo napisał: > Zgadzam sie z doradca, prawdopodobnie bedzie to Legia. Englel sie postara. Raczej na pewno nie będzie to Legia, o czym mówi sam Świerczewski w dzisiejszej "Gazecie" w wywiadzie pt. "Legia mnie nie chciała" www1.gazeta.pl/sport/1,35335,1614722.html W tym wywiadzie pojawia się też wątek Górnika Zabrze, cytuję: "Może wrócę do Polski, do Marka Koźmińskiego ? Bo z polskiej ligi łatwiej mi będzie trafić do reprezentacji." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Stawiam na Górnika Zabrze IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 15:29 campo napisał: > Wątpie. > Po pierwsze Gornika nie stac na wygorowane rzadania finansowe "Swira". Po > drugie w linii pomocy sa juz Bukalski, Niznik, Szulik, plus mlody Bukowiec. > Zabrzanie wiekszosc spotkan zamierzaja grac 4-4-2 co oznacza ze ze jedne z > trojki Bukalski, Szulik, Niznik bedzie grzal lawke ( na Lechu siedzial Niznik). > > Po co wiec sporwadzac kolejnego, wcale nie lepszego, pomocnika? > > Zgadzam sie z doradca, prawdopodobnie bedzie to Legia. Englel sie postara. > > pzdr. Pozdrawiam. Sprawa z zatrudnieniem Swierczewskiego upadla dzieki Kubickiego ( o czym pisalem podczas wymiany zdan z kataryna). I cale szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aero Re: Kto weźmie Świerczewskiego? IP: *.sklep-behringer.pl 11.08.03, 11:59 Eee tam, to bedzie Omonia Nikozja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieski Re: Kto weźmie Świerczewskiego? Engel jr IP: *.fwfin.fwc.com 11.08.03, 13:11 Engel poleci Swira synkowi do jego Blekitnych Stargard Szczecinski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca zartujac... IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 15:31 Gość portalu: niebieski napisał(a): > Engel poleci Swira synkowi do jego Blekitnych Stargard Szczecinski!!! zawsze moze wrocic do a) Sandecja Nowy Sacz b) GKS Katowice c) Szczakowianka d) zalozyc z "chlopakami z miasta" spoldzielnie i obstawiac wyniki spotkan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Re: zartujac... IP: *.tnt30.rtm1.nld.da.uu.net 11.08.03, 15:39 Myślę, że Świerczewski zarobił już tyle szmalu na Zachodzie (sam się tym zresztą chwali), że nie musi już żebrać o miejsce w składzie u Koźmińskiego. Powinien pójść w jego ślady i zafundować sobie jakiś klub w ekstraklasie. Do wzięcia - i to niedrogo - są Polonia, Widzew, pewnie też GKS Katowice, a nawet Legia. O miejsce w wyjściowej jednastce nie musiałby się wtedy martwić. A do podstawowych zadań trenera Kubickiego mógłby np. wpisać czyszczenie butów panu piłkarzowi Świerczewskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: zartujac...niepowaznie IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 15:52 Gość portalu: holender napisał(a): > Myślę, że Świerczewski zarobił już tyle szmalu na Zachodzie (sam się tym > zresztą chwali), że nie musi już żebrać o miejsce w składzie u Koźmińskiego. > Powinien pójść w jego ślady i zafundować sobie jakiś klub w ekstraklasie. Do > wzięcia - i to niedrogo - są Polonia, Widzew, pewnie też GKS Katowice, a nawet > Legia. O miejsce w wyjściowej jednastce nie musiałby się wtedy martwić. A do > podstawowych zadań trenera Kubickiego mógłby np. wpisać czyszczenie butów panu > piłkarzowi Świerczewskiemu. O ile mi wiadomo to z tym czyszczeniem butow mogloby byc odwrotnie. Co do zarobkow obu panow to rowniez wolalbym uwazac. Inna jest wartosc pieniazkow zarobiona przez Kubickiego na wyspach i inna jest obecna wartosc rzekomych zarobkow pana Swierczewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Re: zartujac...niepowaznie IP: *.tnt30.rtm1.nld.da.uu.net 11.08.03, 16:08 Żarty już to mają do siebie, że są niepoważne. Co do zarobków obu panów, to jednak z całą pewnością Kubickiego dzieli od Świra po prostu przepaść. W tamtych czasach piłkarze nie zarabiali jeszcze tak dużo. Przekroczyło to granice szaleństwa dopiero w ostatnich latach. Oceniam, że Świerczewski zarobił na Zachodzie co najmniej 10 razy więcej od Kubickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: zartujac...niepowaznie IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 16:17 Gość portalu: holender napisał(a): > Żarty już to mają do siebie, że są niepoważne. Co do zarobków obu panów, to > jednak z całą pewnością Kubickiego dzieli od Świra po prostu przepaść. W > tamtych czasach piłkarze nie zarabiali jeszcze tak dużo. Przekroczyło to > granice szaleństwa dopiero w ostatnich latach. Oceniam, że Świerczewski zarobił > > na Zachodzie co najmniej 10 razy więcej od Kubickiego. A ja uwazam cos odwrotnego chociazby z powodu reinwestycji zarobionego kapitalu. Jezeli chcesz to sprawdz kim jest zona Kubickiego a kim Swierczewskiego i czym zajmuja sie wspomniane Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Re: zartujac...niepowaznie IP: *.tnt30.rtm1.nld.da.uu.net 11.08.03, 16:34 Nie będę się licytował, zwłaszcza że nie mam bladego pojęcia, co robią żony obu panów. Jak by tam jednak nie było, pozwolę sobie pozostać przy własnym zdaniu. Dla mnie jednym z dowodów na kolosalną różnicę w zarobkach na korzyść obecnej generacji piłkarzy jest właśnie nabycie Górnika Zabrze przez Marka Koźmińskiego. Został właścicielem I-ligowego klubu. A Wdowczyk, Kubicki czy Dziekanowski są "tylko" trenerami, zdanymi na łaskę swoich prezesów czyli takich właśnie ludzi jak Koźmiński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: zartujac...niepowaznie IP: *.acn.waw.pl 11.08.03, 16:40 Gość portalu: holender napisał(a): > Nie będę się licytował, zwłaszcza że nie mam bladego pojęcia, co robią żony obu > > panów. Jak by tam jednak nie było, pozwolę sobie pozostać przy własnym zdaniu. > Dla mnie jednym z dowodów na kolosalną różnicę w zarobkach na korzyść obecnej > generacji piłkarzy jest właśnie nabycie Górnika Zabrze przez Marka > Koźmińskiego. Został właścicielem I-ligowego klubu. A Wdowczyk, Kubicki czy > Dziekanowski są "tylko" trenerami, zdanymi na łaskę swoich prezesów czyli > takich właśnie ludzi jak Koźmiński. Szanuje Twoje zdanie i skoro chcesz pozostac przy nim nie zamierzam na sile Ciebie przekonywac. Co do nabycia Gornika Zabrze przez Marka Kozminskiego to dla ulatwienia dodam, ze ojciec zawodnika byl i jest tam prezesem. Po drugie Markowi Kozminskiemu latwiej jest dostac kredyt inwestycyjny we Wloszech na inwestycje w jednym z panstw czlonkowskich UE niz Kozminskiemu seniorowi. Wdowzyk oprocz trenowania Kolportera prowadzi dzialanosc gospodarcza. Kubicki (juz wyjasnialem) a Dziekanowski ma ulokowane pieniadze w roznych przedsiewzieciach z pogranicza przemyslu odziezowego. Nie zgadzam sie z Toba, ze sa zdani na laske i nielaske prezesow. Co do patentu pana Kozminskiego to poszedl on sladem takich zawodnikow jak Peter Schmeichel ( wlasciciel FC Kopenhaga) czy kilku innych. Pieniadz nie moze lezec bezczynnie i musi byc caly czas w ruchu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antyrys Re: Kto weźmie Świerczewskiego? 14.08.03, 14:08 No i z prostego zdawałoby się pytania, wywiązała się ciekawa dyskusja o lokowaniu kapitału:). A co do meritum, czyli kto weźmie Świerczewskiego? Aż tak źle to ja nie życzę żadnemu polskiemu klubowi. Kto chce mieć nieustające kłopoty i wieczne swary nie tylko w drużynie? Są w lidze ludzie mało odpowiedzialni i nie najmądrzejsi. Ale aż takich idiotów, żeby nie powiedzieć samobójców, to chyba nie ma? Ktokolwiek jest jeszcze w stanie nabrać się na "walory" tego przeciętnego piłkarza? Zyczę mu powodzenia w poszukiwaniu klubu poza granicami kraju, w którym to klubie będzie czarował pracodawców i partnerów swoją "bajeczną" techniką:))) A do Polski niech wróci już tylko w celu wygrzewania starych kości. Wszak klimat z wolna przypomina u nas tropikalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Kto weźmie Świerczewskiego? Lech IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 14:19 antyrys napisał: > No i z prostego zdawałoby się pytania, wywiązała się > ciekawa dyskusja o lokowaniu kapitału:). A co do meritum, > czyli kto weźmie Świerczewskiego? Aż tak źle to ja nie > życzę żadnemu polskiemu klubowi. Kto chce mieć > nieustające kłopoty i wieczne swary nie tylko w drużynie? > Są w lidze ludzie mało odpowiedzialni i nie najmądrzejsi. > Ale aż takich idiotów, żeby nie powiedzieć samobójców, to > chyba nie ma? Ktokolwiek jest jeszcze w stanie nabrać się > na "walory" tego przeciętnego piłkarza? Zyczę mu > powodzenia w poszukiwaniu klubu poza granicami kraju, w > którym to klubie będzie czarował pracodawców i partnerów > swoją "bajeczną" techniką:))) A do Polski niech wróci już > tylko w celu wygrzewania starych kości. Wszak klimat z > wolna przypomina u nas tropikalny. Ze zrodel zblizonych do Piotra Swierczewskiego i jego przybocznego ratlerka Mateusza Borka "bajeczna" technika zainteresowany jest Lech Poznan. Zawsze wspolczulem podziemnym pomaranczom. Kiedy tlumaczylem im jakie sa "zalety" innej swiatowej gwiazdy pilki noznej , niejakiego Czereszewskiego Sylwestra bylem obrazany i ponizany. Moglbym zadac przy okazji pytanie kibicom, wielbicielom i sympatykom klubu z krainy gdzie dojrzewaja pyry, gdzie dzisiaj jest Czereszewski??? Tam gdzie za kilka miesiecy bedzie Swierczewski.... Odpowiedz Link Zgłoś
antyrys Re: Kto weźmie Świerczewskiego? 14.08.03, 14:27 Jeżeli to Lech ma być tą przystanią to... To szczerze współczuję prawdziwym kibicom Kolejorza. A takie były zapowiedzi i oczekiwania w Pyrlandii. Teraz przyjdzie Im trzymać kciuki za udaną walkę o utrzymanie nie tylko w lidze, ale wogóle przy życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Kto weźmie Świerczewskiego? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 14:29 antyrys napisał: > Jeżeli to Lech ma być tą przystanią to... To szczerze > współczuję prawdziwym kibicom Kolejorza. A takie były > zapowiedzi i oczekiwania w Pyrlandii. Teraz przyjdzie Im > trzymać kciuki za udaną walkę o utrzymanie nie tylko w > lidze, ale wogóle przy życiu. I z tego co widze to Kulczyk jakos eci-peci nie wyklada. Odpowiedz Link Zgłoś
antyrys Re: Kto weźmie Świerczewskiego? 14.08.03, 14:46 Kulczyk-bajka dla fantastów. Kto z naprawdę dużą kasą (inna sprawa, że nie do końca wiadomego pochodzenia) chciałby sobie brać na głowę kolejne urzędy kontrolne i topić ją (tę kasę) na niepewne przedsięwzięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Kto weźmie Świerczewskiego? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 14:48 antyrys napisał: > Kulczyk-bajka dla fantastów. Kto z naprawdę dużą kasą > (inna sprawa, że nie do końca wiadomego pochodzenia) > chciałby sobie brać na głowę kolejne urzędy kontrolne i > topić ją (tę kasę) na niepewne przedsięwzięcia? Ale chyba moze liczyc na darmowe korepetycje od pewnego pana prezesa co zamieszany jest w afere polegajaca na wspolpracy z "chlopakami z miasta". Przeciez oni moga to zalatwic po linii partyjnej... Odpowiedz Link Zgłoś
antyrys Re: Kto weźmie Świerczewskiego? 14.08.03, 15:15 Teraz to już lekko przesadziłeś:) Przecież "nasza partia" jak najdalej jest od tych wszystkich brudów, w jakich tapla się cały kraj:) A do tego skutecznie czyści własne szeregi z elementu nie pożądanego:) Chwała Nam i ... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Kto weźmie Świerczewskiego? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 15:21 antyrys napisał: > Teraz to już lekko przesadziłeś:) Przecież "nasza partia" > jak najdalej jest od tych wszystkich brudów, w jakich > tapla się cały kraj:) A do tego skutecznie czyści własne > szeregi z elementu nie pożądanego:) Chwała Nam i ... itd. I oczywiscie nic nie spartaczyla przy Bilansie Otwarcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
antyrys Re: Kto weźmie Świerczewskiego? 14.08.03, 15:32 Bilans Otwarcia!? To są podłe oszczerstwa upartyjnionej NIK!!! Zastaliśmy kraj na progu przepaści! Dzięki olbrzymiemu wysiłkowi Naszej Partii, wykonaliśmy jednak olbrzymi krok Naprzód(Janów?)!!! Tak Nam Dopomóż...upsss, co ja godom, co ja godom:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Kto weźmie Świerczewskiego? IP: *.acn.waw.pl 14.08.03, 16:29 antyrys napisał: > Bilans Otwarcia!? To są podłe oszczerstwa upartyjnionej > NIK!!! Zastaliśmy kraj na progu przepaści! Dzięki > olbrzymiemu wysiłkowi Naszej Partii, wykonaliśmy jednak > olbrzymi krok Naprzód(Janów?)!!! Tak Nam Dopomóż...upsss, > co ja godom, co ja godom:((( Ale Castro Fidel jest wiecznie zywy i nasz najukochanszy przywodca wyslal mu dzisiaj zyczenia z okazji 77 przezytego orgazmu. A wracajac do Swierczewskiego Pitora to ja mysle, ze najlepiej niech zostanie politykiem sejmowym z ramienia partii...............(tutaj wpisac odpowiednia nazwe) Odpowiedz Link Zgłoś