wooper 24.12.01, 07:24 Manchester United znów odnalazł formę.I oczywiście wygra Premiership. ------------------------------- www.devilpage.prv.pl- Devil Page- diabelska strona Manchesteru United Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
znawca Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 24.12.01, 12:53 Jesteś żałosny. MU już zmarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 24.12.01, 17:01 a ty frajerze jeszcze zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 25.12.01, 04:02 GO UNITED!!! i BRAWO van Nistelrooy!!! strzelił 7 goli w ostatnich 5 meczach! no i powiedzcie mi, że Liverpool jest faworytem do zdobycia tytułu 1 punkcik w trzech kolejkach przy komplecie zwycięstw MU i nagle strata wynosi tylko 3 punkty (fakt, mają mecz zaległy, ale i tak go wtopią:)) a znacznie groźniejszym rywalem walce o mistrzostwo będzie Arsenal i tyle! (chyba już czas iść spać...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lars Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 26.12.01, 01:36 co za kompletni idioci jeszcze kibicują Manu,przecież w tym zespole nie gra zaden Polak,żaden słowianin(np Szewczenko za tragicznego Cole'a lub Yorke'a), a szefowie klubu uważają polskich piłkarzy za kompletne,bezużyteczne beztalencia. Wy to macie nieżle nasrane w głowach że kibicujecie tym nadętym dupkom myslącym że w futbolu wszysko mozna kupic,Można kupić sobie Ronaldo,Vieriego czy Verona ale kibiców nie można sobie kupić,póki nie zmieni się wizerunek klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 26.12.01, 13:19 o czym ty mowisz czlowieku?? mam nie lubic najlepszych zespolow dlatego, ze brak tam "naszych"??? A co do kupowania, to chyba interesujesz sie krykietem, a nie pilka nozna, przeciez o sile MU w duzej mierze stanowia pilkarze grajacy tam od dziecka, ale ty widzisz tylko verona i nistelroya. twoje zarzuty to mozna ewentualnie podpasowac do Realu, na pewno nie do MU. pozdrowki dla wszystkich fanow Diablow Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 26.12.01, 19:55 no właśnie!!! a jaki jest niby wizerunek klubu? czy ludzie mają go nie lubić za to, że jest bogaty? jeśli tak to powinno się otwarcie nienawidzieć całej masy klubów z całego świata a MU, choć jest najbogatszy na świecie w wydawaniu pieniędzy jest chyba najbardziej powściągliwy fakt, w tym sezonie wydali trochę pieniędzy, ale biorąc pod uwagę lata poprzednie to w ostatnich pięciu sezonach wydali ZNACZNIE mniej pieniędzy niż większość czołowych klubów świata także przestań mi tu pieprzyć głupoty, bo każdy który nie lubi MU może się zasłonić takimi bzdurami zamiast poprostu przyznać się, że nie lubi ich bez powodu, albo dlatego, że jest kibicem Arsenalu czy Liverpoolu (a tych ostatnio przybyło) i tyle! Pzdr dla wszystkich fanów MU, którzy wygrali czwarty raz z rzędu (a van Nistelrooy znów zapunktował!!!) GO UNITED!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donot Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 26.12.01, 20:04 Jeśli ManU będzie grał tak dalej i nie straci formy to myślę, że znowu wygra Premiership, czego serdecznie życzę temu klubowi i jego kibicom :) MU RULEZZZZ pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 26.12.01, 20:25 a ta wogóle zastanawia mnie zmiana taktyki i to zmiana dosyć poważna o rzadkich występach Beckhama wie chyba każdy, ale czy ktoś zwrócił uwagę, że pomoc MU jest pozbawiona prawdziwych skrzydłowych? Butt i Keane - typowi wymiatacze środka pola niszczący każdego kto choć zbliży się do pola karnego, oraz Veron i Scholes - kreatywni, ofensywni pomocnicy, lecz też grający raczej w środku co prawda nie wiem jak to wygląda na boisku, bo meczów nie oglądam, ale taktyka wydaje się być bardzo oryginalna (szczególnie jeśli mówimy o MU, bo przecież od zawsze głowną siła ofensywy byli, grający na skrzydłach Beckham i Giggs) o graniu dwoma napastnikami nie mówię, bo tak być powinno i całe szczęście, że tym drugim, grającym obok Nistelrooya jest Solskjaer taktyka jest skuteczna i przynosi wygrane, lecz to chyba nie wypali na dłuższą metę, bo Beckham i Giggs raczej nie zadowolą się rolami rezerwowych (zresztą i nie powinni nimi być) a jak będzie w przyszłości, poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
pc Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 27.12.01, 10:30 Ze skrajności w skrajność... ja pozostaję umiarkowianym pesymistą. Po prostu Fergusson mnie wcześniej wkurzył i boję się, że znowu mu coś odbije. Dobrze, że chociaż zrobił to, co było oczywiste dla wielu - na jeden mecz usadził na ławeczce tego, kto poczuł się zbyt szybko zbyt pewnie... Wiadomo, kto jest najlepszym bramkarzem w MU, ale kubeł zimnej wody akurat temu piłkarzowi się przydał. A Beckham? Hmm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bRUNO Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.180.* 27.12.01, 14:45 Chyba kryzys juz za nimi - ale najważniejsze aby wygrali na Ibrox Park !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: 157.25.121.* 27.12.01, 15:09 W tym sezonie na mistrza idze Leeds, Liverpool, Arsenal, a może i Newcastle jak im pary starczy. Dla MU nie ma tu miejsca. W tym sezonie są po prostu słabsi od tej czwórki. Odpowiedz Link Zgłoś
nilok Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 27.12.01, 16:21 Stary, co ty mowisz????!!!! Jaki Newcastle??? Po paru kolejkach odpadna z rywalizacji o mistrza, a ich miejsce zajmie Man Utd. Z reszta juz raz dokonali takiego wyczynu... 8 lat temu byli na 11. miejscu po 15 kolejkach, a jednak zdobyli mistrza. Ja w nich wierze. Pozdrowienia dla wszystkich fanów MU (tych prawdziwych fanów). GO UNITED!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.12.01, 16:27 Mistrzem bedzie Liverpool. Dla MU ten rok juz jest stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 27.12.01, 23:11 Gość portalu: Balzer napisał(a): > Mistrzem bedzie Liverpool. Dla MU ten rok juz jest stracony. no nieeee sześć punktów straty do lidera na półmetku rozgrywek i sezon stracony??? wszyscy oszaleli!!! wcześniej Crotalus oznajmił, że wyłącza MU z walki o mistrza a Leeds, które ma 2 punkty więcej do tej grupy się zalicza... czy cztery wygrane z rzędu to nic nie znaczy? fakt, że ze średniakami, ale z tymi samymi średniakami punkty pogubił Liverpool, który nadal przez wielu jest uznawany za faworyta do zdobycia tytułu dlaczego nikt nie wierzy w to, że MU ma kryzys za sobą? dlaczego się pytam!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re:Liverpool!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 28.12.01, 00:12 Mistrzem bedzie Liverpool i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lars Re:Liverpool!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.12.01, 02:15 trzeba się pogodzić z faktem ze wasz kochany MU to w tym sezonie i napewno w kilku następnych nic nie zdziała.Z taką beznadziejną obroną to mogliby w słabszym dniu przegrać nawet z groclinem grodzisk,co prawda strzelając z 3 bramki ale tracąc 5czy 6.Czy wy naprawdę myślicie że z Silvestrem,Barthezem,Colem,Brownem czy emerytem Blanciem mozna coś zdziałać w premiership a tym bardziej w Europie???Popatrzcie na Leeds-z taką polityką kadrową i takimi talentami(pomijając woodgate'a:) za 2-3 lata będą poza zasięgiem takich drużyn jak MU.Świat się zmienia,piłka razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: 157.25.121.* 28.12.01, 10:59 Gość portalu: capulet napisał(a): > Gość portalu: Balzer napisał(a): > > > Mistrzem bedzie Liverpool. Dla MU ten rok juz jest stracony. > > no nieeee > sześć punktów straty do lidera na półmetku rozgrywek i sezon stracony??? > wszyscy oszaleli!!! > wcześniej Crotalus oznajmił, że wyłącza MU z walki o mistrza a Leeds, które ma > 2 > punkty więcej do tej grupy się zalicza... > czy cztery wygrane z rzędu to nic nie znaczy? > fakt, że ze średniakami, ale z tymi samymi średniakami punkty pogubił Liverpool > , > który nadal przez wielu jest uznawany za faworyta do zdobycia tytułu > dlaczego nikt nie wierzy w to, że MU ma kryzys za sobą? > dlaczego się pytam!!?? Leeds też idzie na mistrza bo ma Fowlera, Vidukę i Kewella. Ma czym strzelać. A MU ma tylko van Nistelrooya. Jak van Nistelrooy przestanie być w formie to nie będą mieli kim strzelać tych bramek. A obrona MU to zupełna porazka. Może Radziński jej nie przejdzie, ale Owen ją rozjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.supermedia.pl 28.12.01, 15:20 Hello! Jestem kibicem MU od 3 lat i może nie znam historii tak dobrze jak wy, ale swoje wiem. MU wygra ligę i da popalić innym potęgom w LM!!!!!! Gadacie cholerne bbzdury o defensywie MU. Nie zauważyliście, że w ostatnich 4 meczach stracili tylko 1 bramkę strzelając ich znacznie wiecej. Ja nie mam nic do Liverpoolu czy Leeds. ale kocham tylko MANCHESTER UNITED!!!!!! Pozdrowienia dla innych kibiców MU trzymajcie za nich kciuki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 28.12.01, 17:08 MU nie ma kim strzelać? pomijając Solskjeara, który jak chce, to potrafi mamy Giggsa, Scholesa (w słabszej formie, ale jeszcze się odkuje), Verona (podobnie jak Scholes:)) w poprzednim sezonie wszyscy, jak jeden mąż przyznali by rację, że i oni mogą przeważyć szalę meczu, ale w obecnym "antymanchesterowskim" nastroju wszyscy o tym zapominają jeszcze zobaczycie jak MU rozjedzie Newcastle!!! GO UNITED!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.01, 17:33 Newcastle to może i rozjadą (zresztą przereklamowane Leeds także), ale w porównaniu z Arsenalem czy Liverpoolem, MU nie ma większych szans. Fatalny ostatnimi czasy bramkarz, niezbyt pewna obrona, trochę przygasłych gwiazd w drugiej linii (poza jedynym naprawdę świetnym piłkarzem - Davidem Beckhamem) i taki sobie van Nistelrooy... Porównaj to sobie z fantastycznym składem Arsenalu Londyn (m.in. Campbell na obronie, Vieira i Pires w drugiej linii, Henry i Wiltord w ataku!), czy ostatnio systematycznie wzmacnianym przemyślanymi transferami (Dudek, Anelka) Liverpoolem. Cóż, Manchester przeżył się... Jak przeżytek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 28.12.01, 18:10 czy Henry jest lepszy niz Nistelroy?? nie sadze...Czy Wiltord jesl lepszy od Ole Gunnara?? nie sadze..A Dudek?? tez go lubie, wiadomo jest nasz..ale ty pewnie juz nie pamietasz meczu z bialorusia? a ja pamietam..jeszcze nie raz bedzie tak, ze to on a nie barthez bedzie popelnial bledy..Przygasle gwiazdy drugiej linii w M Utd?? I przemyslane sprowadzenie Anelki?? ciezko mi sie z tym zgodzic, wole jednak Fowlera, ktory strzela jak na zawolanie. A druga linie to MU ma najlepsza w Premiership, o ile nie na swiecie (pewnie real ma troche lepiej, choc bez Keana). Tez mam zastrzezenia do obrony MU, ale fakt stracenia jednej bramki w czterech ostatnich meczach jest dosc wymowny, spojrz na obrone Liverpoolu. Pewnie tez jestes jednym z tych, ktorzy zapalali miloscia doi liverpoolu po transferze Dudka... A MU zdobedzie wg mnie po raz kolejny tytul mistrza, czego sobie i wszyystkim kibicom MU zycze, pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liv Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.pl 28.12.01, 18:35 Buahahahahahahahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tojad Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.12.01, 21:25 Gość portalu: dok napisał(a): > czy Henry jest lepszy niz Nistelroy?? nie sadze...Czy Wiltord jesl lepszy od > Ole Gunnara?? nie sadze..A Dudek?? tez go lubie, wiadomo jest nasz..ale ty > pewnie juz nie pamietasz meczu z bialorusia? a ja pamietam..jeszcze nie raz > bedzie tak, ze to on a nie barthez bedzie popelnial bledy..Przygasle gwiazdy > drugiej linii w M Utd?? I przemyslane sprowadzenie Anelki?? ciezko mi sie z tym > > zgodzic, wole jednak Fowlera, ktory strzela jak na zawolanie. A druga linie to > MU ma najlepsza w Premiership, o ile nie na swiecie (pewnie real ma troche > lepiej, choc bez Keana). Tez mam zastrzezenia do obrony MU, ale fakt stracenia > jednej bramki w czterech ostatnich meczach jest dosc wymowny, spojrz na obrone > Liverpoolu. Pewnie tez jestes jednym z tych, ktorzy zapalali miloscia doi > liverpoolu po transferze Dudka... > A MU zdobedzie wg mnie po raz kolejny tytul mistrza, czego sobie i wszyystkim > kibicom MU zycze, pozdrowki stary przestań pieprzyć jak potłuczony i mówić że Solskjaer jest dobty,bo jakby byl dobry to by grał w pirewszej 11 a Norwegia wyszłaby z grupy.A holandia z Nisterloyem??Nie będzie go nawet na WC.Beckham-umie strzelać tylko wolne- widziałeś cwaniaku może mecz Polska-Anglia na Legii-Beckham nie istniał bo nasi doskonale wiedzieli że jego JEDYNYM zagraniem jest dosrodkowanie na krótki słupek. Jego sztampowa gra nadaje sie może na Premiership ale na WC czy Ligę Mistzrów to zdecydowanie za mało-tu trzaba wykazywać taką wszechstronność jak chocby Figo,Mendieta czy Efenberg.Dla mnie jedynym graczem godnym uwagi w MU jest tylko Giggs.Reszta to średniaki.A poza tym Ferguson ostatnio chyba za bardzo uwierzył w siły MU bo zaczął kombinowac w składzie,drużynie to na dobre nie wyszło bo MU,będąc bez graczy błyskotliwych(oprócz Giggsa)istnieć może tylko jako kolektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 28.12.01, 21:50 reasumujac twoja wypowiedz, ten leszcz beckham w polskiej lidze by sobie nie pogral, bo nasi juz wiedza, ze jest kiepski (tylko wolne w koncu), moze grzalby lawe w RKS Radomsko. Czy uwazasz, ze "snajperzy" kostaryki sa lepsi od nistelroya i solskjeara, bo zagraja na mistrzostwach??? i ja pieprze jak potluczony?? MU grajac "sredniakami" zdobyl w ostatnich 11 sezonach 9 razy tytul mistrza, pewnie wg ciebie to kwestia szczescia( no i pewnie niski poziom ligi, u nas moze by sie utrzymali). I wbrew temu, co pewnie myslisz, w tym sezonie ma duze szanse na obrone. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lars Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 29.12.01, 00:35 Gość portalu: dok napisał(a): > reasumujac twoja wypowiedz, ten leszcz beckham w polskiej lidze by sobie nie > pogral, bo nasi juz wiedza, ze jest kiepski (tylko wolne w koncu), moze grzalby > > lawe w RKS Radomsko. Czy uwazasz, ze "snajperzy" kostaryki sa lepsi od > nistelroya i solskjeara, bo zagraja na mistrzostwach??? i ja pieprze jak > potluczony?? MU grajac "sredniakami" zdobyl w ostatnich 11 sezonach 9 razy > tytul mistrza, pewnie wg ciebie to kwestia szczescia( no i pewnie niski poziom > ligi, u nas moze by sie utrzymali). I wbrew temu, co pewnie myslisz, w tym > sezonie ma duze szanse na obrone. > pzdr człowieku zapomnij o poprzednich tytułach.Zgoda,MU był w ostatniej dekadzie w Premiership debeściakiem i tego nie podważam,ale najbliższe 10 lat to będą lata całkowitej posuchy.Poziom w Premiership w ostatnich 2-3 latach zdecydowanie wzrósł (sukcesy niedocenianego Leedsu w LM,czy gra Liverpoolu),MU nie jest w stanie już NICZYM zaskoczyć krajowych rywali bo ci piłkarzy mają conajmniej takich samych pod względem poziomu gry.Dochodzi do tego arogancja Keana i młodzianów Silvestra i browna którzy myslą(łącznie z Barthezem)że są najlepsi na świecie.tymczasem nie są co pokazują i pokażą wyniki.To że każdy gracz MU jest dla was ideałem i gwiazda jest tylko stanem przejściowym.szybko się przekonacie że MU,oprócz reputacji , bogactwa i arogancji,NICZYM się nie wyróżnia od Leedsu,Arsenalu czy Newcastle. Walka o tytuł to pojedynek Liverpoolu z leedsem i Arsenalem-MU maksymalnie będzie 3.MU niczym Imperium rzymskie legnie na kolana szybciej niż wam się wydaje(mówie to nie dlatego że nie lubie ich,ale dlatego że widzę co się dzieje w Premiership) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 28.12.01, 22:48 Wreszcie te "wydumane dupy" tak jak Lars pieknie ujal, posmakuja porazki. Szczegolnie Veron i Van Nistenlroy ktorzy wskoczyli do kadry, myslac ze beda mieli latwy rok, braca Nevilie, ktorzy dla mnie sa w historia pilki noznej najwiekszym nieporozumieniem. Nawet nie blyszczeli by w Polskiej lidze... i to bez cienia presady. Chyba wszystcy pozapominali 0:3 z Chelsea i 0:1 z... WHU!!! Wgrali z cienkimi Derby i Southampton wysoko, ale nawet sie meczyli z Middlesbourgh i Everton, szczegolnie w tym drugim spotkaniu dopisalo im szczescie, ale do dla MU nic nowego. Wlasnie dlatego wszyscy sie ciesza, bo tego szczescia mieli za duzo! Pozatym, MU nie jest nie lubiany z powodu sukesu ani pieniedzy, lecz z powodu ich arrogancji (FA Cup - 1999/2000) i tego ze to nie jest klub z Manchesteru tylko jakis miedzynarodowy bizness ktory zarabia przez sprzedawania czerwonych koszulek w Chinach i Africe. LFC zdobedze w tym roku korone!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Do doka IP: 216.187.157.* 29.12.01, 05:29 Jak ty wyliczyles 9 tytulow mistrza w ciagu 11 ostatnich lat ? Ja mocno sie staralem i wyszlo mi tylko 7. Ja kibicuje Arsenalowi ale MU tez lubie. Nie na sie co klocic. Mistrzostwo wygra lepszy i nic tu wasze opinie nie pomoga. Pozdrawiam wszystkich milosnikow ligi angielskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dok Re: Do doka IP: *.acn.waw.pl 29.12.01, 12:01 troche strzelalem z ta 9:-))ale musisz przyznac, ze 7 to tez ladny wynik. I zgadzam sie calkowicie, wygra po prostu lepszy. Ja nie lubie Arsenalu, ale potrafie docenic Sola czy np Henrego, wiec gadanie jednego z forumowiczow, ze nistelroy jest cienki jest co najmniej smieszne.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 29.12.01, 11:48 nie no... brak mi słów, więc powiem krótko: pogadamy na koniec sezonu (wtedy znowu będziecie złorzeczyć i mówić, że mieli fuksa, ale chyba szczęście sprzyja najlepszym, nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
capulet Re: MANCHESTER UNITED!!!!!!!!!!!!!! 29.12.01, 11:58 a zresztą tak samo na początku sezonu wielu mówiło o Realu (ja zresztą też, ale przyznaję się do błędu) po 7 czy 8 kolejkach Real był powszechnie (oprócz jego prawdziwych fanów) obmawiany i uważano, że sezon jest już stracony starczyło trochę czasu i proszę: Real się odnalazł i jest liderem tak samo jest z MU cztery mecze wygrane z rzędu i systematycznie odrabiane straty gdyby tak samo jak w lidze hiszpańskiej wszyscy z góry przegrywali kiedy Real wygrywał to i w Premiership MU mogłoby spokojnie prowadzić a, że wielu uważa, że MU tytułu nie zdobędzie to i ci o niewielkiej wiedzy (często piszący na forum) dołączają się do większości obrabiających Manchesterowi dupę (na co duży wpływ mają media mówiące jeszcze niedawno TYLKO o kryzysie MU) no i wychodzi ich wszystkich ogromna grupa a prawda was jeszcze w oczy zakole... Odpowiedz Link Zgłoś