Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie

IP: *.tvsat364.lodz.pl 24.06.01, 00:00
    Podczas zawodów lekkoatletycznych na 3 z 20 konkurencji przed końcem kiedy
    ważyły się losy zwycięstwa Polaków w Super Lidze TVP1 przerwała transmisje aby
    nadać 10 minutowy blok reklamowy.
    TO TRZEBA ZMIENIĆ jeśli też tak uważacie piszcie
    Obserwuj wątek
      • michalmly Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie 24.06.01, 00:00
        Transmisję trzeba było kontynuować na TVP2, bo nkt przecież nie zgodzi się
        opóźniać Teleexepres, który ogląda kilka mln widzów. Ale co stoi na
        przeszkodzie by połaczyć się z TVP 2 i relacjonować najważniejszą dla nas
        imprezę sportową weekendu?
        • Gość: Martin Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.pirxnet.pl 26.06.01, 00:00
          Dobrze ,że to nie ma miejssca podczas transmisji ze spodka.
      • Gość: odys Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.06.01, 00:00
        To sie w glowie nie miesci co wyprawia publiczna telewizja!!!!!!!!!
        Wiedzieli ze Polacy mieli duza szanse na historyczny sukces-co swietnie
        wykorzystali zreszta-i w kulminacyjnym momencie przerwali relacje gdzie
        wszystko zaczelo sie rozstrzygac! To juz nie pierwszy taki "numer"tvp,wspomniec
        chocby final koszykowki 2 lata temu bodaj....
        Albo niech sie decyduja transmitowac cale zawody albo wcale bo czlowieka szlag
        trafia jak emocje zaczynaja siegac zenitu-sztafeta byla przed nami-a tu
        wyskakuja z tekstem ze reszta w sporcie!!! To jest jakas paranoja i nic nie
        pomoze ze w sporcie po wiadomosciach pokazali caly bieg bo wszystko juz bylo
        wiadomo ze wygralismy!!!!!!!!!!!
        Do dupy z takimi transmisjami-TO MA SIE ZMIENIC-chocby to byla relacja na zywo
        o mistrzostwo swiata w kierki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: wiechu Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        To niesłychane, że mają nas (za przeproszeniem)w d... Trudno wymieniać
        wszystkie podobne sytuacje, ale bez wątpienia byłoby ich sporo. Wyliczę tylko
        Mistrzostwo Europy polskich koszykarek (przypominam odbywały się w Katowicach)
        - telewizja nie wpadła na pomysł transmisji choćby połfinału i finału. Prawa do
        transmisji Mistrzostw Świata w piłce nożnej - Polsat. Bo jakiś gnój, który
        zarabia krocie stwierdził, że 20 ml. to dużo - lepiej mieć telewidzów w dupie i
        puszczać jakieś tandetne pprogramiki. Zastanawiam się jak to jest iż są twórcy
        ramówki tacy bezkarni. Oczywiście fakt, że polska reprezentacja zakwalikuje się
        prawdopodobnie do Mistrzostw Świata, i choćby tylko z tego powodu
        transmitowanie meczów będzie marketingowym strzałem w dziesiątkę nie będzie
        powodem aby prezesika kopnąć w dupę. Państwo bezprawia i ignorancji...
        • Gość: Bujo Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 25.06.01, 00:00
          Co tu jest grane? Przecierz to jest robienie ludzi w balona!!!!!
          TVP nie poraz pierwszy daje przykład całkowitej ignoracji sportu.
          Tak dalej być nie może! Chociaż nie interesuje sie lekkoatletyką relacja z tego
          widowiska wciągnęła mnie bardzo z tego względu, że Polacy porozstawiali po
          kątach inne potęgi tego sportu i w najważniejszym momęcie kiedy ważyły sie losy
          wywalczenia pierwszego miejsca TVP znowu pokazała swoją klasę (mierną zresztą)
          i przerywa te zawody. Po co my wogóle płacimy abonament? Mam nadzieję że nie po
          to by naoglądać się bloków reklamowych. Za niedługo będzie tak: "Przerywamy
          nadawanie reklam by puscić krótki film" Płatna paranoja!!!!!
      • Gość: Jaca Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.01, 00:00
        Historyczny sukces, a "nasza" tv. wszystko popsuła. Ręce opadają. Przeciez
        mogło być tak pięknie, to wspaniałe widowisko zaczynało wzniecac duze emocje,
        olbzymi wysiłek naszych reprezentantów wciągnął nas do reszty i... nie wierze
        własnym oczom, koniec relacji. Jakby nasze emocje , uczucia byly nic nie warte
        dla panów z tv. Nie mam tutaj pretensji do panów Babiarza i Snopka którzy tez
        mocno zaangazowali sie w relacje, ale do panów którzy kieruja tv. Wiem że ten
        sukces byl trudny do przewidzenia, ale po pierwszym dniu jezeli ktos miałby
        glowe na karku to zorientowałby sie co sie swięci. Wiem ze zawody Skoda MTB tez
        maja swoich kibiców, ale czy mozna range tych dwóch imprez porównac. Coś jest
        nie tak skoro zawody rowerowe witaja na naszych ekranach co niedziele po
        sportowej niedzieli w wymiarze podobnym jak sportowa niedziela i jeszcze w
        ostatnia sobote i niedziele w najlepszym czasie antenowym. Czyżby jakieś układy
        decydowały, bo pieniądze to z pewnościa tak. Mozna tylko ubolewac ze nasze
        komentaze niczego nie zmienią. Ze sportowym pozdrowieniem, Jaca.
      • lhp Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie 25.06.01, 00:00
        Ciekawe jaka bylaby reakcja, gdyby przerwano transmisje z pielgrzymki papieza,
        aby nadac reklamy ??

Pzdr
      • Gość: Gilda Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        Pamietam finalowy mecz ligi koszykowki Zepter - Anwil, Montex w tym samym
        czasie gral mecz finalowy w europejskich pucharach, dodatkowo jeszcze, o ile
        sie nie myle jakis sport motorowy. I wszystko transmitowane praktycznie na raz,
        co jakis czas przebijajac wszystkie trzy dyscypliny. W pewnym momencie oczami
        wyobrazni zobaczylem Adama Wojcika, znanego szczypiorniste strzelajacego bramke
        z crossowego motoru. TVP powinna isc jeszcze dalej: Adam Malysz skacze, leci,
        spada prosto na wierzchowca, wygrywa wielka pardubicka strzelajac gola z
        przewrotki w ostatniej minucie biegu na 10 tys. metrow.
      • Gość: Paweł Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: 192.168.10.* / 192.168.1.* / *.net.pl 25.06.01, 00:00
        ... juz od dawna nie płacę abonamentu. Albo abonament, albo reklamy - w tak
        wielkiej ilości. Ponadto. Wszystko, co ciekawe w sporcie jest transmitowane
        przez telewizje komercyjne. Za co mam płacić wysoki abonament?!!
      • Gość: Mario29 Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: 195.136.95.* 25.06.01, 00:00
        tak ogolnie zgadzam sie na psioczenie na TVP ... Nietrafne decyzje co do
        transmisji sportowych, zakladanie z gory ze Polacy nic nie osiagna, olewanie
        dyscyplin w ktorych Polacy wreszcie zaczynaja prezentowac wysoki europejski, a
        nwet swiatowy poziom .... (co powiecie na totalny brak transmisji z mistrozstw
        swiata w hokeju gdzie awansowalismy do czolowki swiatowej ???)

Z drugiej strony czasem niektore uwagi tutaj mnie bawia ... a w dodatko brak
        wiedzy szokuje .... Np. porownanie TVP do telewizji komercyjnej i wspominanie o
        abonamencie TViR oraz o jego nieplaceniu ... Ludzie obudzcie sie ... Abonament
        nie jest zadna oplata dla TVP .. Abonament jest ... PODATKIEM !!!! placonym na
        rzecz panstwa .. Mozesz miec tylko SAT TV ale i tak musisz placic. A nie
        placenie jest przestepstwem i oszustwem takim samym jak nieplacenie innych
        podatkow...

Co oczywiscie nie wplywa na negatywna ocene redakcji sportowej w TVP - tak jak
        napisalem wyzej....
        • Gość: Ryzy Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.digital.co.uk 25.06.01, 00:00
          O ile mi wiadomo to tylko czesciowo masz racje. Abonament radiowo telewizyjny
          placi sie faktycznie za posiadanie odbiornika a nie za ogladanie TVP. Prawda
          jest jednak taka, ze te pieniadze w duzej czesci jednak wpadaja do TVP (bo niby
          na co innego?). Jesli to jest podatek to czemu to sie nazywa abonament? Nie
          podpisywalem zadnej umowy ze skarbem Panstwa na jakiekolwiek uslugi
          abonamentowe (no TPSA to podpisalem, ale tu place faktycznie abonament). Jezeli
          to jest podatek, ktory oplacam to chce moc go odliczyc od dochodu.
          Jak darmowe telewizje prywatne moga probowac konkurowac z TVP jezeli nie
          dostaja bonusu w postaci dorocznych oplat abonamentowych? A jednak moga. Sa po
          prostu zdecydowanie lepiej zorganizowani i nie maja takich obciazen przy
          zmianach ramowki gdy dzieje sie cos waznego. Puszczaja zdecydowanie mniej
          gniotow niz nasza szanowna... Ja juz nie pamietam co to TVP.
          • Gość: K Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.chello.be 25.06.01, 00:00
            Niekazda panstwowa tv jest do tego stopnia arogancka i nie kazda prywatna tv
            jest prymiutywna jak na swoj prostacki sposob ujal to redaktor gazety wyborczej
            pa
            • Gość: acton Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.net.pl 26.06.01, 00:00
              Kolejny raz zostałem delikatnie mówiąc wk...iony. To jest paranoja. Nie wiem co
              bym zrobił komuś, kto za to odpowiada w chwili urwania transmisji. Pewnie
              siedziałbym już w pace. No cholera mnie bierze, jak mam płacić tym debilom.
              • Gość: GG de F Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.sp2mi.univ-poitiers.fr 28.06.01, 16:20
                FR2iFR3, to tez panstwowa telewizja, tyle, ze francuska. Transmisja byla
                wspaniala, i o naszych mowiono wspaniale - oczywiscie o zawodnikach. No coz -
                bezmozgowcow nie sieja, ale w TVP jest ich bez liku... Takie zycie. Nb Francuzi
                tez placa "abonament" za telewizor, tzn. 30% placi, reszta oszukuje... a mimo
                to...
          • Gość: Mario29 do: Ryzy IP: 195.136.95.* 26.06.01, 00:00
            Dziekuje ze ktos odpowiedzial na moj post :-))

ALe mylisz sie w podstawowych kwestiach, przykro mi ... Nie chce sie wymadrzac
            ale 6 lat studiow ekonomii i finansow siejednak do czegos przydaje. Pozwolisz ze
            skomentuje ?

> O ile mi wiadomo to tylko czesciowo masz racje. Abonament radiowo telewizyjny
            > placi sie faktycznie za posiadanie odbiornika a nie za ogladanie TVP. Prawda
            > jest jednak taka, ze te pieniadze w duzej czesci jednak wpadaja do TVP (bo niby
            > na co innego?).

Nie wpadaja bezposrednio - spojrz na konstrukcje budzetu panstwa - pieniadze leca
            do jednego wora jako przychody z "Podatkow i oplat innych" a na TVP skarb panstwa
            wydaje kase jako wlasciciel firmy - w postaci doplat do kapitalu ... Co ma prawo
            robic kazdy wlasciciel ze swoja firma ...

> Jesli to jest podatek to czemu to sie nazywa abonament?

Ja bym nie wysuwal takiego argumentu - to tylko nazwa .. czemu np. skladki na
            ubezpieczenie spoleczne nie nazywaja sie podatkiem ? bo taka maja nazwe co nie
            zmienia faktu ze sa wlasnie podatkiem - oplata za korzystanie z opieki Panstwa w
            tym wzgledzie (chocby za "stworzenie i utrzymanie ram prawnych").

> Nie
            > podpisywalem zadnej umowy ze skarbem Panstwa na jakiekolwiek uslugi
            > abonamentowe (no TPSA to podpisalem, ale tu place faktycznie abonament).

I nie musisz podpisywac... A podpisales umowe na placenie podatku dochodowego ?
            albo na korzystanie z "opieki" policji i armii ??? nie, obowiazek odprowadzania
            abonamentu powstaje z MOCY PRAWA ... i tu wlasnie potiwerdzenie mojej tezy -
            abonament TViR to PODATEK - do powstania obowiazku nie obliguje nas ZOBOWIAZANIE
            (jak w umowie) ale obowiazujace PRAWO (jak z innymi podatkami).

> Jezeli to jest podatek, ktory oplacam to chce moc go odliczyc od dochodu.

Nie od dochodu tylko od naleznego wyliczonego podatku dochodowego, to po
            pierwsze. Po drugie - a VAT sobie odliczasz od "dochodu" ?? jest to jak
            najbardziej podatek i jak najbardziej go placisz jako konsument.. Podatkow
            bezposrednich (od zakupionych towarow i uslug - jak VAT i wlasnie abonament TViR)
            nie odliczasz od naliczonego podatku posredniego - dochodowego .. To dwie rozne
            rzeczy ... A po trzecie - odlicza sie WYLACZNIE wyatki objete tzw. popularnie
            ULGAMI - czyli wlasnie WYRAZNIE okreslonymi w ustawie odliczeniami od podatku
            DOCHODOWEGO.

> Jak darmowe telewizje prywatne moga probowac konkurowac z TVP jezeli nie
            > dostaja bonusu w postaci dorocznych oplat abonamentowych? A jednak moga. Sa po
            > prostu zdecydowanie lepiej zorganizowani i nie maja takich obciazen przy
            > zmianach ramowki gdy dzieje sie cos waznego. Puszczaja zdecydowanie mniej
            > gniotow niz nasza szanowna... Ja juz nie pamietam co to TVP.

Skarb Panstwa, jako wlasciciel moze robic co mu sie podoba w firmach ktore
            posiada (jak TVP). Czym innym jest poziom stacji TV a czym innym jego nadzor
            wlascicielski. Kapital prywatny posiadajacy wlasne stacje moze tez dowolnie
            sterowac zarowno ich poziomem jak i finansami. Nikomu nic do tego ... Oczywiscie-
            istnieje cos jak ''misja tv publicznej'' ale jedno chcialbym podkreslic - SKarb
            Panstwa powinien byc dla tych ludzi BOGIEM - dla TVP, Polskiego Radia i innych
            Totalizatorow Sportowych.... Ludzie obudzcie sie troche - juz komuny nie ma ...
            Narod jako wlasciciel TVP to mrzonka - wlascicielem jest SKARB PANSTWA. On placi -
            on wymaga i ustawia to jak chce. My mozemy tylko glosowac ''oczami'' - ogladajac
            (lub nie) okreslone stacje.

Pozdrawiam wszystkich i przepraszam za przydlugi i przynudny troche wywod.
            • Gość: Slash Do Mario 29: IP: 195.94.222.* 26.06.01, 00:00
              Wszystko fajnie: tylko male sprostowanie. Podatki bezposrednie to podatki
              dochodowe a podatki posrednie to podatki typu VAT, akcyza.
              "To nie socjalizm" - tak, na pewno tak. Tylko wydaje sie, ze myslenie ludzi w
              instytucji o nazwie TVP opiera sie wciaz na socjalistycznych schematach.
              Wazniejsza jest ramowka, niz to co naprawde przyciaga widzow (i w konsekwencji
              pieniadze od reklamodawcow, ktorych przerywanie transmisji przed koncem na
              pewno skutecznie zacznie odstraszac).
              • Gość: Mario29 Re: Do Mario 29: IP: 195.136.95.* 28.06.01, 16:37
                ok ... argumenty moje pozostaja w mocy ... faktycznie nazwy zamienilem .......

myslenie nie tylko w TVP sie opiera na socjalistycznych przeslankach i
                wyobrazniach .. dlatego nalezy popierac ludzi ktorzy daza do uporzadkowania
                struktury wlasnosci przedsiebiorstw nalezacych do Skarbu Panstwa i dazacych do
                ukrocenia wybrykow roznych Kawiatkowskich i Jamrozych....
      • Gość: markko Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: 213.76.132.* 25.06.01, 00:00
        TVP znów dała ciała!!!! Ciekaw jestem jak będą wyglądały transmisje z Ligii
        Światowej w siatkówce. W decydującym momencie meczu - reklamy!!!
        • Gość: misza Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.elite.com.pl 25.06.01, 00:00
          A przypomnijcie sobie IO w Sydney i przerwanie transmisjiw momencie, kiedy
          ważyły się losy złotego medalu w rzucie młotem dla Ziółkowskiego- jedna z
          największych niespodzianek IO i co robi TVP- oczywiście przerywa transmisję
          przed ostatniąserią rzutów!!!!!! Od zawsze mają nas abonentów w d....i chyba
          nikt tego nie zmieni, bo oni uważają, że widzowie są dla nich a nie oni dla
          widzów. A za traktowanie sportu przez TVp to naprawdę nie wiem co powinno się
          im zrobić. Wspomnieliście MŚ w piłce nożnej, a mecze eliminacji: wyjazdy- Wizja
          Sport, w domu- spraszają na wpół spitych i bełkoczących pseudoekspertów w
          postaci Lubaszenków, Terleckich, Dańcó i innych palantów, a liga polska, a
          żużel (najsilniejsza liga na świecie). Przecież to jest jawna kpina.
        • Gość: haczek Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: 9.67.96.* 25.06.01, 00:00
          Gdy mr.Snopek poinformował łaskawie, że oszczepu i sztafety nie zobaczymy myslałem,że mnie
          szlag trafi. Trafił mnie dopiero wtedy, gdy niemiecka ZDF też przerwała transmisje na wiadomosci i
          Formułe1... chyba Niemcy po raz pierwszy cos podpatrzyli u Polaków...
      • Gość: W***k Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        Za taki numer ludzie odpowiedzialni w TV powinni dostać wyrok - i to nie w
        zawieszeniu. Powinno się im ujebać ten głupi łeb i do szyji najszczać.
        Wprowadzają ludzi w nerwicę , TVPierdolce jedne .
      • Gość: pele Re: TVP1 znów przerwała transmisje - CHAMSTWO !!! IP: 212.160.165.* 25.06.01, 00:00
        Wszyscy odpowiedzialni powinni dostac za to
        taki wyrok - zakaz wjazdu do TV do konca zycia.
        • Gość: zbig Re: TVP1 znów przerwała transmisje - CHAMSTWO !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
          ale te same CIULE z TVP1 nadali beznadziejne w treści i podłe w założeniu
          (dobrze o tym wiedząc) paszkwile na Kaczyńskich w super czasie antenowym -
          Ciule - won z telewizji publicznej !!!
      • Gość: rafal100 Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 25.06.01, 00:00
        Ja odnoszę wrażenie, że powyżej pewnej kwoty zarobków w TVP nie trzeba myśleć.
      • Gość: Macza Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.polkomtel.com.pl 25.06.01, 00:00
        To nie jest telewizja!
        To przypadkowa zbieranina śmieci, którą musimy oglądać zamiast kibicować przed
        ekranami TVP (Tej Vielkiej Pomyłki)naszym sportowcom tak dzielnie walczącym na
        arenach kraju i świata.
      • Gość: peka Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.unregistered.formus.pl 26.06.01, 00:00
        Przestane placic abonament. Mam dosyc traktowania w taki sposob.
      • Gość: szwitold Re: TVP1 znów przerwała transmisje w decydującym momencie IP: *.gsk.pl 26.06.01, 00:00
        Uprzejmie Was wszystkich informuję, że pozwoliłem sobie Wasze wszystkie
        wypowiedzi przesłać do TVP. Niech wiedzą co o nich myślimy!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka