Gość: des IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 18:54 trudno sie z tym zgodzic Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziomek Siedem powodów, dla których Roger powinien jech... IP: 78.131.184.* 16.04.08, 18:55 Jeszcze polski paszport powinni dostac arboleda i chinyjama,a szczegulnie ten pierwszy bo jest lepszy od rogera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toporow Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:21 Witam. Arboleda gra na obronie, a Roger w pomocy, więc jak możesz obrońcę porównywać do pomocnika? W artykule powinno się także znaleźć 7 powodów, dla który Roger nie powinien znaleźć się w kadrze ;) . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 19:26 Gość portalu: toporow napisał(a): > Witam. > Arboleda gra na obronie, a Roger w pomocy, więc jak możesz obrońcę porównywać d > o > pomocnika? > W artykule powinno się także znaleźć 7 powodów, dla który Roger nie powinien > znaleźć się w kadrze ;) . > Pozdrawiam. Jezeli proponujesz 7 powodow dla ktorych Roger nie powinien znalesc sie w kadrze, to moze konsekwentnie je podasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wax666 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.icpnet.pl 17.04.08, 11:52 A mi się wydaje że powinni byc Polskimi: Rengifo i Anderson Cueto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Siedem powodów, dla których Roger powinien jech... IP: *.euronet.net.pl 16.04.08, 18:56 to bez sensu, sport traci sens!!!!!! chodzi o wspolzawodnictwo narodowe a nie bezmyslne kaprysy! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 19:34 Gość portalu: luk napisał(a): > to bez sensu, sport traci sens!!!!!! chodzi o wspolzawodnictwo > narodowe a nie bezmyslne kaprysy! W sprocie chodzi o sport, a nie o nacjonalistyczne fobie, Roger majac polskie obywatelstwo staje sie takim samym Polakiem jak ty, czy tobie sie to podoba czy nie, bo o tym stanowi konstytucja...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:44 mietek żul spod sklepu bedzie lepszym polakiem od Rogera.. Który po polsku powiedzmy szczerze nie mówi.. jadł by tylko żurek :D sam przyznał ze chce grać dla polski bo go brazylijczycy nie chcą :p mieszka w polsce 2 lata.. wypromuje się i wydupi za granice i tam zdechnie... a Mietek żul spod sklepu może zainicjować linie która za kilka pokoleń może nam Polakom dac laureata nagrody nobla.. jakiegoś wielkiego myśliciela. odkrywce. naukowca itp.. a nadawanie obywatelsltwa rogerowi nie okłamujmy się.. to jest Ku..enie sie naszego pieknego kraju.. dać obywatelstwo komuś kto na nie nie zasługuje a jego kontakt z Polską zamyka sie w ciągu ostatnich 3 lat.. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 19:51 Nie ty bedziesz decydowal o tym, kto jest lepszym a kto gorszym Polakiem, to ze masz uraz do mietka za to, ze cie wychowal pod budka z piwem nie znaczy, ze mozesz bezkarnie szerzyc faszystowska ideoologie nacjonalistyczna, bo to sprawia, ze ty sam nie zaslugujesz na miano Polaka, po tym, jak komunisci mordowali Polakow na podstawie tego ktory wedlug ich opini jest lepszy a ktory gorszy. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:11 przeciez rodzer jest brazylijczykiem.. a z polską go nic nie lączy.. nic ! Oli przynajmniej miał ładną żone :] Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 20:14 Gość portalu: loth napisał(a): > przeciez rodzer jest brazylijczykiem.. a z polską go nic nie lączy.. nic ! Oli > przynajmniej miał ładną żone :] Roger jutro bedzie mial polski paszport, polskie obywatelstwo, czyli bedzie Polakiem...:DDD A gdzie teraz jest Oli z ladna zona, widziales ich ostatnio w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 20:31 potrafisz cos sensownego wymyslic czy tylko wyzywac od faszystow i nacjonalistow? czy holendrow ktorzy nie zgodzili sie na naturalizacje kalou tez nazwiesz faszystami? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 20:35 Gość portalu: mort napisał(a): > potrafisz cos sensownego wymyslic czy tylko wyzywac od faszystow i nacjonalisto > w? czy holendrow ktorzy nie zgodzili sie na naturalizacje kalou tez nazwiesz fa > szystami? Przeczytaj co napisalem to dowiesz sie o czym pisze, co z tego, ze powtorze jeszcze raz skoro ty i tak nie skumasz, no i gdzie nazwalem wszystkich faszystami? Mlody czlwieku, fanatyzm narodowosciowy jest scisle utozsamiany z faszyzmem i to nie ja wyzywam kogos od faszysty, tylk robi to osoba, ktora takim nacjnalizmem sie cechuje...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Kralik a proszki już brałeś dzisiaj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:36 Pieprzysz bzdury. Roger jak dostanie nawet paszporcik to Polakiem NIGDY nie będzie. Będzie owszem na papierze. Polakiem nazwiesz kogoś kto nie ma związku ŻADNEGO z krajem? Rodziny? Nie zna języka ani historii. W Holandii musiałby test narodowościowy zdać. W Polsce powinien bodajże 5 lat przebywać by dostać obywatelstwo :). Dostanie po 2 latach <rotfl>. A inni co są w Polsce od 2 roku życia krew zaleje, że taki ku**s dostaje obywatelstwo w trybie pilnym, a oni mimo znania historii i języka polskiego nie? Polska się ośmiesza, nie po raz pierwszy z resztą :/. I takiej reprezentacji kibicować na pewno nie będę. Z resztą większość ludzi z tego co widzę wcale Rogera w kadrze nie chce, bo lepszy chociażby jest Majewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polakmały Roger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:49 Roger nigdy Polakiem nie będzie, co najwyżej polskim obywatelem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.08, 00:07 kralik, nie rób z siebie idioty - roger nie jest polakiem i jeszcze długo nim nie będzie. przynajmniej nie do momentu, w którym SAM nie zechce nim zostać, bo na razie nie ma na to ochoty.. inną kwestią jest jego chęć nabycia polskiego paszportu i wypromowania się na mistrzostwach, ale te różnicę mam nadzieję już rozumiesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
sadhu Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 21:21 "a Mietek żul spod sklepu może zainicjować linie która za kilka pokoleń może nam Polakom dac laureata nagrody nobla.. jakiegoś wielkiego myśliciela. odkrywce. naukowca itp.." ha! ha! ha! loth, to jest po prostu piekne! powaznie i bez ironii. a do tego calkiem mozliwe pozdrawiam zacznij pisac ksiazki! Odpowiedz Link Zgłoś
mnbvcxz1 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 17.04.08, 12:20 jesli chodzi o sport to ok ale rozwazmy taka hipotetyczna sytuacje: mam 3 paszporty wiec moge grac w 1 z 3 reprezentacjach. zalozmy ze kazda mnie chce. i na ktoras sie decyduje - powiedzmy polske. ja moge powiedziec ze mi chodzilo tylko o sport (polska jedzie na euro te 2 pozostale niestety nie). Ale FIFA mi mowi: masz prawo wybrac ale potem juz nie mozesz grac w 2 pozostalych. Czyli mowi mi FIFA: jesli wybierasz Polske to jestes Polakiem. A ja za 4 lata dla sportu nie chce juz grac dla Polski tylko dla Serbii. I co, nie moge!! Bo FIFA nie traktuje mnie jako sportowca tylko Polaka !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dkozii Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.satfilm.pl 16.04.08, 19:03 On nie jest Polakiem!!! Koniec, kropka, żegnam... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 19:35 Gość portalu: dkozii napisał(a): > On nie jest Polakiem!!! Koniec, kropka, żegnam... Dzisiaj jeszcze nie jest Polakiem, ale jutro juz nim bedzie, wiec zegnaj...:DDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:46 a ty co taki szczesliwy ? ze polakiem jest koleś który jedyne co umi powiedzieć to żurek.. ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 19:52 Gość portalu: loth napisał(a): > a ty co taki szczesliwy ? ze polakiem jest koleś który jedyne co umi powiedzie > ć > to żurek.. ? Podaj mi jeden powod dla ktorego mam sie cieszyc, ze ty jestes Polakiem ? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:13 eh ku.. az mi sie niechce z wami gadać... dajecie obywatelstwo byle komu jak by to nie byl Honor byc polakiem tylko byle gó.... wydupiam z tego forum bo tu zajeżdza półmuzgimi psełdo liberałami. sija Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 20:16 Gość portalu: loth napisał(a): > eh ku.. az mi sie niechce z wami gadać... dajecie obywatelstwo byle komu jak by > to nie byl Honor byc polakiem tylko byle gó.... wydupiam z tego forum bo tu > zajeżdza półmuzgimi psełdo liberałami. sija A ku...a mi tez sie nie podoba, ze prezio rozdaje obywatelstwa na prawo i lewo, ale tutaj dyskusja sie toczy o tym, czy Roger jak juz dostanie to obywatelstwo, to czy przyda sie kadrze czy nie, nie dociera do lba??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 20:23 gdyby nie zaczeto jakis czas absurdalnie promowac rogera do kadry to tematu obywatelstwa by w ogole nie bylo. doskonale wiesz ze tutaj chodzi wlasnie o to nadzwyczajne nadanie obywatelstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 20:26 Gość portalu: mort napisał(a): > gdyby nie zaczeto jakis czas absurdalnie promowac rogera do kadry to tematu oby > watelstwa by w ogole nie bylo. doskonale wiesz ze tutaj chodzi wlasnie o to nad > zwyczajne nadanie obywatelstwa. Czyli co, czlowiek ktory o tym decyduje, czyli prezydet RP jest dupkiem, dzieckiem ktore nie wie co robi? Odnies sie do sedna sprawy, czyli przydatnosci Rogera do kadry, bo tym jest artykul i temat dyskusji a swoje nacjonalistyczne fobie zostaw dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 20:35 a myslisz ze prezydent wie co robi? on nawet nie wie ze trener kadry nazywa sie beenhakker a nie beenhauer. on poprostu tylko podpisuje za radą tych wszystkich wielbicieli leo i jego samego. o nacjonalizmie to juz sobie naprawde daruj. idac twoim tokiem rozumowania to ukradnij samochod i nie zastanwiaj sie czy to bylo sluszne tylko ocen przydatnosc samochodu do twoich potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 20:44 Gość portalu: mort napisał(a): > a myslisz ze prezydent wie co robi? on nawet nie wie ze trener kadry nazywa sie > beenhakker a nie beenhauer. on poprostu tylko podpisuje za radą tych wszystkic > h wielbicieli leo i jego samego. o nacjonalizmie to juz sobie naprawde daruj. i > dac twoim tokiem rozumowania to ukradnij samochod i nie zastanwiaj sie czy to b > ylo sluszne tylko ocen przydatnosc samochodu do twoich potrzeb. Co do prezydenta to mamy o nim dokladnie takie same zdanie ;D Ale sprawa sie rozbija o to, czy jak juz prezio da Rogerowi to obywatelstwo, czemu podkreslam osobiscie jestem przeciwny, to co dalej? Bo Leo nie ma prawa kwestinowac narodowosci zawdnikow, on na podstwawie ich obywatelstwa moze powolac ich do kadry i to wszystko, dlatego prosze, nie robmy z tego watku nacjonalistycznej bojowki, bo nie o to tutaj chodzi, zamiast tego postarajmy sie znalezc 7 przyczyn dla ktorych Roger nie powinien sie miescic w kadrze, ale niech to beda przyczyny czysto sportowe, bo nacjnalizacja jego jest sprawa prezydenta, nie kadry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 20:51 argumentem przeciwko jest atmosfera w druzynie. moze byc troche niezdrowa jezeli okaze sie ze roger pojedzie zamiast garguly albo mlodego majewskiego. sami pilkarze wypowiadali sie niezbyt przychylnie o tym pomysle a to o czyms swiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;pth Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:00 pozatym [nie chce abyscieuwazali mnie za jakiegoś znawce tematu i krytyka naszego trenera ] uważam ze rogernicwielkiego do akdry wnieśc nie moze.. juz wolał bym jeleńa zobaczyć przynajmniej bylo by pewne ze bedzie biegał jak pojeb..any i pracował jak wół.. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 21:05 Gość portalu: mort napisał(a): > argumentem przeciwko jest atmosfera w druzynie. moze byc troche niezdrowa jezel > i okaze sie ze roger pojedzie zamiast garguly albo mlodego majewskiego. sami pi > lkarze wypowiadali sie niezbyt przychylnie o tym pomysle a to o czyms swiadczy. > No to widzisz, dochodzimy do jakis konkretnych wnioskw, tez sie tego obawiam, ale pamietam, ze podobne glosy byly w stosunku do Smolarka, dlatego nia martwie sie tym zbytnio, musimy pamietac, ze jeszcze zadna decyzja nie zapadla, Leo nie jest w ciemie bity i nie bedzie ryzykwal atmosfery, czyli tego na czym zbudowal sukces tego zospolu. Ja uwazam, ze nie powinnismy skreslac Rogera a tym bardziej ustawiac go na pozycjach o ktorych nawet Leo jeszcze nie wie, dajmy szanse tak Rogerowi jak i trenerowi by go sprawdzil, bo za kilka miesiecy dzisiaj przez wielu opluwany Brazylijczyk moze okazac sie bohaterem narodowym, dajmy im wszystkim szanse, Rogerowi, Leo i calej kadrze...;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 21:11 niestety myslisz sie co do smolarka. on nie pojawil sie znikad, jestem pewien ze gral w reprezentacjach juniorskich od 99 roku a czy wczesniej to nie wiem. a jak pojawil sie w kadrze w 2002 to byl traktowany z sympatia przez wszystkich bo byl nasza nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 21:21 Gość portalu: mort napisał(a): > niestety myslisz sie co do smolarka. on nie pojawil sie znikad, jestem pewien z > e gral w reprezentacjach juniorskich od 99 roku a czy wczesniej to nie wiem. a > jak pojawil sie w kadrze w 2002 to byl traktowany z sympatia przez wszystkich b > o byl nasza nadzieja. Miedzy Bgiem a prawda to masz racje, ze Smlarkiem nie trafilem, ale na necie pamietam, ze spor byl ch...w wieszanych na nim za to, ze po plsku nie mowi, za to, ze t Holender itd. Nawiazujac do tematu, nie wiem czy ogladales mecz z USA, tam Polacy zagrali jak banda dzieciakow, jezeli Roger ktory potrafi kiwnac, podac, ustawic sie, strzelic itd. moze sie przydac, to jeszcze raz powtarzam, dajmy szanse trenerowi na sprawdzenie go.;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal widziałeś umiejętności Rogera w meczu z Lechem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:22 > jezeli Roger ktory potrafi kiwnac, > podac, ustawic sie, strzelic itd. moze sie przydac, Tyle to potrafi połowa pomocników OE. I nawet nie trzeba ich naturalizować 3 lata przed terminem. Ja tej jego mitycznej kreatywności nie dostrzegam w ostatnich czasach. Nawet jeśli kiedyś była, to ze spadkiem formy gdzieś chyba wyparowała. Tak samo kolejna wymieniona tu "zaleta" - podobno "silny, dobry strzał z dystansu". Tymczasem jedyna taka bramka, którą sobie przypominam to ta strzelona Polonii Bytom - gol PO RYKOSZECIE którego kretyni z GW określili "golem roku", udając że nie zauważyli odbicia. A strzał był słaby i tylko dzięki podbiciu piłki przez obrońcę i zmyleniu bramkarza trafił do siatki. Roger jest w tej chwili w słabiutkiej formie i kropka. Nikt chyba nie ma co do tego wątpliwości, włącznie z LB. Jeśli LB mimo to powoła go w obecnej formie do kadry, będzie to znaczyło, że jest upartym starym dziadem, który przedkłada podtrzymywanie własnego mitu nad dobro drużyny. PS.Przestań te emoty wszędzie wklejać, bo robisz to bez względu na to czy żartujesz czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:13 jeszcze jest 1 powód.. on jest z Legii :] a to go juz skreśla :p :] ;] joke :] Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 21:22 Gość portalu: jo napisał(a): > jeszcze jest 1 powód.. > > on jest z Legii :] a to go juz skreśla :p > :] ;] > > joke :] Nie sposb nie przyznac ci racji...;D Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 22:37 Gość portalu: loth napisał(a): > eh ku.. az mi sie niechce z wami gadać... dajecie obywatelstwo byle komu jak by > to nie byl Honor byc polakiem tylko byle gó.... wydupiam z tego forum bo tu > zajeżdza półmuzgimi psełdo liberałami. sija Nastepny ultraprawicowy "polak" cechujacy sie znikoma znajomoscia jezyja ojczystego. Mozna zejsc ze smiechu z tych faszoli :-) 90% z nich, jesli juz napisze cos bez bledu ortograficznego, to tylko i wylacznie przez przypadek ... ale "Honor" z duzej litery :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deg Śmieszby ten artykuł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:06 Guzik prawda! Wyjątkowo głupi, subiektywny, niepoważny i stronniczy artkuł. Najbardziej rozśmieszyło mnie stwierdzenie, że jest ambitny. Jakoś trudno mi przypomnieć sobie chociaż 1 mecz (słownie:jeden), po którym można by było powiedzieć, że Roger zagrał ambitnie, walczył, gryzł trawę i zostawił dużo zdrowia na boisku. A pamięć mam bardzo dobrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzt Re: Śmieszby ten artykuł... IP: 80.48.126.* 16.04.08, 19:17 Pamięć może i masz dobrą, ale nie oglądałeś Legii w mistrzowskim sezonie. Mimo, że jestem kibicem Widzewa to on wtedy grał świetnie. Być może najlepiej w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deg Re: Śmieszby ten artykuł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:10 Boniek też kiedyś grał dobrze, a jakoś powołania nie dostał Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Śmieszby ten artykuł... 16.04.08, 19:37 Gość portalu: Deg napisał(a): > Guzik prawda! Wyjątkowo głupi, subiektywny, niepoważny i stronniczy > artkuł. Najbardziej rozśmieszyło mnie stwierdzenie, że jest ambitny. > Jakoś trudno mi przypomnieć sobie chociaż 1 mecz (słownie:jeden), po > którym można by było powiedzieć, że Roger zagrał ambitnie, walczył, > gryzł trawę i zostawił dużo zdrowia na boisku. A pamięć mam bardzo > dobrą. Gdybys gladal mecze Legii stojac twarza do boiska zamiast dupa skaczac jak malpa, to moze nie robilbys teraz za glupa...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deg Re: Śmieszby ten artykuł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:09 Hehe. Jestem daleko od takich perwersji jak kibicowanie legii Warszawa;P Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Śmieszby ten artykuł... 16.04.08, 20:12 Gość portalu: Deg napisał(a): > Hehe. Jestem daleko od takich perwersji jak kibicowanie legii > Warszawa;P Szacunek ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuzBal Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.toya.net.pl 16.04.08, 19:17 co wy tu gadacie o wspolzawodnicktwie narodowym.... ilu jest niemcow w ich skladzie ?? 5 ?? moze nawet tylu ich nie ma w podstawowej 11... Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Slogany, slogany, slogany 16.04.08, 20:13 Po pierwsze: Czemu zniknał mój post? Gazeta posuwa się już do tego, że przeciwników ucisza usuwając ich wpisy? Wracając do tematu: przytoczony przykład Niemców jest nietrafiony co widać tutaj: roger.wirone.info/InneKraje/ Żadna z czołowych europejskich reprezentacji nie jest sztucznie wzbogacana o graczy, którzy są w ich kraju tylko 2 lata. Tym bardziej, że wartość Rogera nie jest tak duża jak ją przedstawia sport.pl, najbardziej pompujący RogerGate serwis w Polsce ;) I naprawdę, to już żenada, że kasujecie normalne posty. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Slogany, slogany, slogany 16.04.08, 20:21 wirone napisał: > Po pierwsze: Czemu zniknał mój post? Gazeta posuwa się już do tego, że przeciwn > ików ucisza usuwając ich wpisy? > > Wracając do tematu: przytoczony przykład Niemców jest nietrafiony co widać tuta > j: > roger.wirone.info/InneKraje/ > Żadna z czołowych europejskich reprezentacji nie jest sztucznie wzbogacana o gr > aczy, którzy są w ich kraju tylko 2 lata. Tym bardziej, że wartość Rogera nie j > est tak duża jak ją przedstawia sport.pl, najbardziej pompujący RogerGate serwi > s w Polsce ;) > > I naprawdę, to już żenada, że kasujecie normalne posty. > Zgadzam sie co do kwastii kaswania postow, ale nie zgadzam sie z reszta, bo sprawa przyznania Rogerowi obywatelstwa jest sprawa prezydenta a nie Leo czy reprezentacji w ktorej kazdy obywatel poslski moze grac, co znaczy, ze Roger tez. Co do wartosci Rogera to ty tutaj nie jestes zadna wyrocznia, i twoje zdanie na ten temat nie ma zandeg znaczenia, selekcjner kadry bierze odpwiedzialnsc za powlania i to on ocenia wartosc zawodnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Sprawa prezydenta 16.04.08, 20:53 "sprawa przyznania Rogerowi obywatelstwa jest sprawa prezydenta a nie Leo czy reprezentacji w ktorej kazdy obywatel poslski moze grac" Sprawa prezydenta? A co to jakiś prywatny folwark jest? Se prezydent może znaturalizować swoją ukraińską pokojówkę żeby mogła wyjść na zakupy bo póki co się ukrywa nie mając wizy? (taki wymyślony głupi przykład). Prawo jest prawem, są niby sytuacje wyjątkowe i tryb przyspieszony, ALE nie jest on zarezerwowany dla takich spraw jak ta, przynajmniej moim zdaniem. To jest tylko durna przykrywka, taki piłkarski szwindel, parcie do sukcesu po trupach, a nigdzie nie jest powiedziane, że Roger nam sukces zapewni. I powtórze milionowy raz, bo wciąż nie wszyscy rozumieją, ja nie mam nic przeciwko Rogerowi samemu w sobie ani nic przeciwko jego obecności w kadrze, ale żeby to się działo w normalnym trybie... a nie tak od dupy strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re:do kralik111 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:08 Daj już chłopie sobie spokój.Na innym forum wystepujesz pod ksywką kaka i dokładnie tym samym stylem i argumentami usiłujesz być najmądrzejszy i wszystkich ustawiać. Siedź dalej w tej Anglii i nie wracaj bo nigdy nie zrozumiesz co to znaczy być Polakiem.Kibic sukcesu:)))) P.S. Na ilu meczach wyjazdowych klubowych i reprezentacji byłeś??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re:do kralik111 16.04.08, 21:16 Gość portalu: sk napisał(a): > Daj już chłopie sobie spokój.Na innym forum wystepujesz pod ksywką > kaka i dokładnie tym samym stylem i argumentami usiłujesz być > najmądrzejszy i wszystkich ustawiać. > Siedź dalej w tej Anglii i nie wracaj bo nigdy nie zrozumiesz co to > znaczy być Polakiem.Kibic sukcesu:)))) > P.S. Na ilu meczach wyjazdowych klubowych i reprezentacji byłeś??:)) Koles maly, masz cos do powiedzenia to powiedz, a nie rob ze mnie jakiegs kaki, na meczy wyjazdowe jezdze od 1983 roku w miare regularnie jezeli o to pytasz, ale to nie jest tematem dyskusji, proponuje ci powrt do artykulu i jezeli sam nie jestes na silach go przeczytac, to popros ktoregos z madrzejszych kolegw o streszczenie, nastepnie wroc i napisz cos na temat.:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re:do kralik111 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:30 Poczytaj sobie na innym forum (na temat rogera oczywiście) swoje lustrzane odbicie:) Takie osoby to naprawdę rodzynki i ciężko nie rozpoznać tego samego człowieka. P.S. Że jeździsz od 1983 to zaje...cie:)Ja się pytałem na ilu meczach wyjazdowych repry i klubu byłeś cwaniaku? Odpowiem Ci - na żadnym. Bo jak byś był kibicem jeźdzącym i utożsamiającymy się z druzyną nie miałbyć takich poje..anych poglądów.Koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Sprawa prezydenta 16.04.08, 21:10 wirone napisał: > "sprawa przyznania Rogerowi obywatelstwa jest sprawa prezydenta a nie Leo czy r > eprezentacji w ktorej kazdy obywatel poslski moze grac" > > Sprawa prezydenta? A co to jakiś prywatny folwark jest? Se prezydent może znatu > ralizować swoją ukraińską pokojówkę żeby mogła wyjść na zakupy bo póki co się u > krywa nie mając wizy? (taki wymyślony głupi przykład). Prawo jest prawem, są ni > by sytuacje wyjątkowe i tryb przyspieszony, ALE nie jest on zarezerwowany dla t > akich spraw jak ta, przynajmniej moim zdaniem. To jest tylko durna przykrywka, > taki piłkarski szwindel, parcie do sukcesu po trupach, a nigdzie nie jest powie > dziane, że Roger nam sukces zapewni. > > I powtórze milionowy raz, bo wciąż nie wszyscy rozumieją, ja nie mam nic przeci > wko Rogerowi samemu w sobie ani nic przeciwko jego obecności w kadrze, ale żeby > to się działo w normalnym trybie... a nie tak od dupy strony. > Wlasnie to chodzi, ze ja tez nie mam nic przeciwko Rogerowi, i tez jestem przeciwny trybowi przyznania mu obywatelstwa, ale to jest sprawa prezydenta i pretensje kierujmy do niego, tutaj rozmawiamy o tym, czy Roger juz jako "Polak" moze przydac sie kadrze, wiec badz tak dobry i nie zasmiecaj watku dyskusji jezeli nie masz nic na ten temat do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo jasne roger sroger jest nam potrzebny jak gow.. IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 19:17 nie uwazam aby ten jak mu tam jest roger byl taki fantastyczny mamy w polsce kupe utalentowanych chlopakow a 26 lat to juz dziadek jak na pilkarza a zwarzywszy ze nasza liga to jeden wielki szwindel jako gwiazda jest marny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toporow Re: jasne roger sroger jest nam potrzebny jak gow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:24 Masz rację Roger jest cienki, bo gra w polskiej lidze, tak samo jak Zieńczuk, Brożek, Łobodziński, kiedyś Żurawski, Boruc, Fabiański - czy ich także uważasz za słabych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.c9.msk.pl 16.04.08, 19:20 nie ma powodu by roger jechal na euro. nie ma powodu robic z reprezentacji takiego scierwa jak szwaby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 21:07 tyle ze nawet ci nowi niemcy mowia po niemiecku. a roger umie powiedziec zurek, no i pewnie slowo na k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzecho Roger IP: *.bsk.vectranet.pl 16.04.08, 19:27 Ja uważam że lepszym piłkarzem jest Garguła. Świetny rozgrywający. Niemniej Roger też by się nam przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugg Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.net.autocom.pl 16.04.08, 19:30 Nie ma Glowackiego, Baszczynskiego, Jelenia, Zienczuka, Brozka, Sikory, Kazimierczaka - a jest Pazdan, Saganowski, Roger i Bronowicki.Przypomina mi sie casus Kosy, Iwana i Sibika w Korei a w Niemczech Franka.Nigdy w tym kraju nie moze byc tak ze wygrywaja najlepsi.Zawsze musza byc jakies DZIWNE KRYTERIA SELEKCJI.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukul Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.08, 19:53 Ja mam jeden argument przeciw rogerowi i myśle że on powinien przeważyć nawet jeżeli podalibyście 700 argumentów za.ROGER NIE JEST POLAKIEM!!! A wydaje mi sie że to powinno być główne kryterium przy dobieraniu ekipy na euro.PZPN i leo chcą najwyraźniej zrobić z Polskiej reprezentacji NARODOWEJ legie cudzoziemską.Dodam jeszcze jedno jeżeli roger wybiegnie na euro w biało czerwonej koszulce przestane jeździć na mecze polskiej reprezentacji jak i oglądać je w tv.Ponieważ robie to dla tego że na boisku grają POLACY jeżeli będę chciał poogląć sobie Brazylijczyków to włącze sobie europejskie puchary lub za graniczne ligi z pewnością mecze te wzbudrzą we mnie większe emocje niż co najwyżej przeciętni brazylijczycy grający w "Polskiej reprezentacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3borki Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 19:53 Nigdy w tym kraju nie > moze byc tak ze wygrywaja najlepsi.Zawsze musza byc jakies DZIWNE KRYTERIA > SELEKCJI.Amen Nigdy w tym kraju nie może być tak, że wypowiadają się ci, którzy mają jakąkolwiek wiedzę na dany temat. Zawsze muszą być jakieś DZIWNE NARODOWE KOMPLEKSY. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugg Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.net.autocom.pl 16.04.08, 20:08 Rozwiniesz swa mysl czy pozostaniesz wciaz tak tajemniczo skulony intelektualnie.....Bo w temacie sie nie wypowiedziales nic a nic pozbawiony kompleksow obywatelu swiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waco Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.olsztyn.mm.pl 16.04.08, 19:46 nie mowiac juz o francji gdzie graja zawodnicy pochodza chyba z kazdej wyspy jakie istnieja na swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loth Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 19:49 bo francja to najlepsza afrykańska druzyna w europie... Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Kolejny debilny stereotyp. 16.04.08, 20:18 Patrice Evra - przybył do Francji w wieku 6 lat Jean-Alain Boumsong - przybył do Francji w wieku 14 lat William Gallas - urodzony we Francji Bakari Sagna - urodzony we Francji Florent Malouda - urodził się w Gujanie Francuskiej - a więc na terenie obecnego państwa Francuskiego. Jest więc 100% Francuzem. Claude Makélélé - we Francji od 4 roku życia. Samir Nasri - urodzony w Marsylii Lassana Diarra - urodzony w Paryżu Alou Diarra - urodzony we Francji Djibril Cissé - urodzony we Francji Karim Benzema - urodzony w Lyonie Thierry Henry - urodzony we Francji Hatem Ben Arfa - urodzony we Francji David Trézéguet - urodzony we Francji WIĘC NIBY GDZIE CI OBCOKRAJOWCY? Nawet jeśli są przypadki przyjezdnych to zauważcie - w wieku 4, 6 i 14 lat, czyli znaaaaacznie dłużej są we Francji niż Roger w Polsce. Nie trawię tego dyletanctwa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kolejny debilny stereotyp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:57 Ciekawe ile Deco miał lat kiedy przeszedł do reprezentacji Portugali? 4,7,14?Już mu 20 stukneło. Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Re: Kolejny debilny stereotyp. 16.04.08, 21:09 "Deco - w Portugali od 20 roku życia. W reprezentacji Portugalii zaczął grać po 6 sezonach w Portugalii." - Deco, właśc. Anderson Luiz de Sousa - ur. 27 sierpnia 1977 w São Bernardo do Campo. - Pierwszym europejskim klubem z jakim się związał była Benfica w której występował jeden sezon 1997/1998. - 29 marca 2003 zadebiutował w barwach Portugalii której przyjął obywatelstwo. pl.wikipedia.org/wiki/Deco 6 lat to o 4 więcej niż 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kolejny debilny stereotyp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:01 poprawka T.Henry nie urodził się we Francji,pochodzi z poństwa na ...,ale to już tobie Wironie pozostawie te zadanie,możesz sprawdzić w encyklopedii.DIOS(to taka mała potpowiedz) Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Re: Kolejny debilny stereotyp. 16.04.08, 21:06 Imię i nazwisko: Thierry Daniel Henry Data urodzenia: 17 sierpnia, 1977 Miejsce urodzenia: Les Ulis, Francja pl.wikipedia.org/wiki/Thierry_Henry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSSuar Re: Kolejny debilny stereotyp. IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.08, 22:50 Jesli ktos urodzi sie we Francji automatycznie dostaje obywatelstwo tego kraju niezaleznie czy jest z Afryki czy z Marsa.Moze nawet nie meszkac we Francji i jest jej obywatelem.Na tym forum jest pelno nazioli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartlomiej Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 19:48 Czy fakt,ze ktos jest zameldowanyh w Warszawie,stanowi,ze jest Warszawiakiem? Jezeli tak,do od jutra bez watpienia Roger jest Polakiem pochodzenia brazylijskiego! A poza tym niech zwycieza Kolejorz! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 20:36 Gość portalu: bartlomiej napisał(a): > Czy fakt,ze ktos jest zameldowanyh w Warszawie,stanowi,ze jest > Warszawiakiem? Jezeli tak,do od jutra bez watpienia Roger jest > Polakiem pochodzenia brazylijskiego! A poza tym niech zwycieza > Kolejorz! To ilu jest Warszawiakow w warszawie? 100, 200 bo nie wiecej...:DDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TadeuszLuzny Siedem powodów, wszystkie durne IP: *.sdsl.bell.ca 16.04.08, 19:52 Wszystkie argumenty sa durne, Roger nie jest Polakiem, i o ile sie orientuje to mieszka w Polsce tylko 2 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukul ! mocny argument przeciw rogerowi! IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.08, 19:55 Ja mam jeden argument przeciw rogerowi i myśle że on powinien przeważyć nawet jeżeli podalibyście 700 argumentów za.ROGER NIE JEST POLAKIEM!!! A wydaje mi sie że to powinno być główne kryterium przy dobieraniu ekipy na euro.PZPN i leo chcą najwyraźniej zrobić z Polskiej reprezentacji NARODOWEJ legie cudzoziemską.Dodam jeszcze jedno jeżeli roger wybiegnie na euro w biało czerwonej koszulce przestane jeździć na mecze polskiej reprezentacji jak i oglądać je w tv.Ponieważ robie to dla tego że na boisku grają POLACY jeżeli będę chciał poogląć sobie Brazylijczyków to włącze sobie europejskie puchary lub za graniczne ligi z pewnością mecze te wzbudrzą we mnie większe emocje niż co najwyżej przeciętni brazylijczycy grający w "Polskiej reprezentacji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faszysta Re: ! mocny argument przeciw rogerowi! IP: *.bsk.vectranet.pl 16.04.08, 21:20 Zwaliłeś już dziś konia? Nie? To zwal - upuścisz ciśnienie, będziesz myślał normalnie Roger jutro dostanie obywatelstwo - będzie polakiem więc twój argument przestanie istnieć A może nie podoba ci się jego kolor skóry? A może sposób mówienia? To się nazywa rasizm... Ganiałeś już dziś murzynów? Odpowiedz Link Zgłoś
wirone Bycie Polakiem 16.04.08, 22:59 Dziwne, że "bycie Polakiem" to dla niektórych tylko świstek papieru, status nadany przez jednego człowieka o wątpliwym autorytecie etycznym i piłkarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony jeżeli ten dupek dostanie obywatelstwo w 3 dni IP: 89.171.49.* 16.04.08, 19:55 to znaczy, że Polska powinna sie nazywać Bananowa Republika, bo świadczyć to będzie o słabości naszego Państwa, o tym, że dla kolegów i prze kolegów można załatwić wszystko. A Benhaker jest trenerem narodowej reprezentacji Polski, a nie reprezentacji połączonych sił Polski, Konga i Sao Paulo !!! Czy on on tym nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy ty pewno z krakowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:10 ....brożki-aut!!! Boli , nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.b-ras2.chf.cork.eircom.net 16.04.08, 19:59 Nie - bo: 1. nie zna jezyka 2. nie historii Polski 3. nie zna kultury polskiej a przede wszystkim nie czuje sie Polakiem czy w pilce wazne sa zwyciestwa za wszelka cene? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kukul Pomocy! IP: *.stk.vectranet.pl 16.04.08, 20:05 Wie ktoś może w jaki sposób można sprawić żeby roger nie pojechał na euro? Mi przychodzi tylko jeden pomysł terapia szokowa! Poprostu nie oglądajmy meczów Polaków na euro jeżeli meczę nie będą sie cieszyć popularnością wsród telewidzów może PZPN wreście otrzeźwieje i nie pozwoli sobie żeby leo żądził w polskiej piłce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faszysta Re: Pomocy! IP: *.bsk.vectranet.pl 16.04.08, 21:15 Zastanów się Tylko tak porządnie I mi powiedz Jesteś debilem czy tylko upośledzony? Bo nie wiem jak z tobą rozmawiać Ps Szczerze mówiąc nigdzie nie słyszałem żeby ktoś wymieniał trenera jako podejrzanego o korupcję Więc to chyba nie Leo rządzi polską piłką... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caputok Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.komputersat.pl 16.04.08, 20:11 Wiecie o ilu zawodnikach można powiedzieć, że jest młody, perspektywiczny, ambitny, że wprowadzi rywalizację i jest twórczy na boisku?? Ja znam kilkunastu takich... A Roger z całym szacunkiem ile tych bramek z dystansu strzelił?? Nie miał udziału w żadnym meczu eliminacji co może wręcz popsuć nastroje w drużynie!! no bo jak to?? Nagle człowiek bez zasług, dokoptowany na ostatnią chwilę, nie zgrany z zespołem ma grać w reprezentacji?? Jeśli tak mu zależy to niech dołączy do kadry już po mistrzostwach i się przygotowuje w trakcie kolejnych eliminacji, pokaże na co go stać. Benhaker jest dobrym trenerem, dlatego weźmie go do 30-tki, ale nie włączy do składu 23 osobowego, żeby pokazać ile znaczy szacunek dla graczy i zgranie zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je 16.04.08, 20:46 Gość portalu: nie napisał(a): > > Nie - bo: > > 1. nie zna jezyka > 2. nie historii Polski > 3. nie zna kultury polskiej > > a przede wszystkim nie czuje sie Polakiem > > czy w pilce wazne sa zwyciestwa za wszelka cene? > Wyslij to do prezydenta RP, tutyaj rozmawiamy o tym, czy jak juz prezydent da Rogerowi obywatelstwo, to czy Roger jest na tyle dobry by grac w kadrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nołnejm obalam koronny argument "prawdziwych" Polaków IP: *.gprs.plus.pl 16.04.08, 21:33 "Nie - bo: 1. nie zna jezyka 2. nie historii Polski 3. nie zna kultury polskiej" stosując te kryterium prawdopodobnie odsialibyśmy nie tylko 70% kadrowiczów ale pewnie i z 70% społeczeństwa!!! wystarczy posłuchać wypowiedzi kadrowiczów albo zwykłych prostych ludzi, duża część nie znają polskiego!!! o historię czy kulturę bałbym się takiego kopacza czy innego "specjalistę" w swojej dziedzinie nawet pytać... oczywiście trochę przesadzam, ale chcę unaocznić problem - nie da się określić czegoś takiego jak bycie Polakiem - obcokrajowiec moze przecież znać język, historię czy kulurę i mieć żonę Polkę ale może nie czuć się Polakiem a ktoś inny po roku się zakocha w tym kraju i tych ludziach i będzie miał Polskę w sercu - i nie jakaś forumowa zerowina będzie o tym decydować... prezydent podjął taką decyzję i tyle, ja się cieszę, ze mamy o jednego Polaka więcej i o jednego dobrego piłkarza przy okazji także ;) a czy Roger pogra w piłkę z orzełkiem na piersi to już sprawa Rogera i Leo - i będę zadowolony o ile Roger pokaże zaangażowanie i serce do gry - JEŻELI POKAŻE, TO BĘDZIE WIĘKSZYM POLAKIEM NIŻ TAKI np. BROŻEK, który chyba nawet nigdy na meczu kadry się nie spocił... a co do polaczkowości polaczków - wystarczy popatrzeć na frekwencję na wyborach - ponad połowa kraju ma w dupie kraj, to są Polacy?? więc nie prawcie Rogerowi morałów, że nie jest Polakiem - bo może będzie lepszym Polakiem niż Wy... jezeli pojedzie na Euro zrobi dla tego kraju więcej niż wielu oszukujących na podatkach i w inny sposób pseudo-katolików-patriotów... więc drodzy nacjonaliści jeżeli chcecie być konsekwentni to zacznijcie od siebie - czy oby na pewno jesteście tymi Prawdziwymi Polakami czy też tylko tak wam się wydaje? ;) a co do tego: "a przede wszystkim nie czuje sie Polakiem" a skąd wy k... wiecie kim on sie czuje?? ;) chyba tylko on sam to wie - my możemy tylko się domyślać po jego wypowiedziach... więc to nie miejsce na kategoryczne tezy... "czy w pilce wazne sa zwyciestwa za wszelka cene?" w piłce chodzi o to, żeby wygrywać - oczywiście liczy się też styl, ale nie jakieś uprzedzenia na tle rasowym czy narodowościowym - jezeli Roger będzie Polakiem, a trener będzie go widział w składzie (czyli będzie lepszy od naszych kopaczy) to co miałoby stanąc na przeszkodzie?? jezyk? Smolarek też słabo mówi/mówił po polsku a jakoś nikomu to nie przeszkadza (teraz, bo wcześniej mogło być z tym różnie - wiadomo, dużo zjebów w Polsce mieszka ;p) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal mówisz od rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 23:52 > w piłce chodzi o to, żeby wygrywać - oczywiście liczy się też styl, > ale nie jakieś uprzedzenia na tle rasowym czy narodowościowym - > jezeli Roger będzie Polakiem, a trener będzie go widział w składzie > (czyli będzie lepszy od naszych kopaczy) to co miałoby stanąc na > przeszkodzie?? Jak będzie obywatelem to nic nie będzie stało na przeszkodzie. Nikt tu z tym nie dyskutuje, poza nielicznymi oszołomami. ALE: Jakim by dobrym piłkarzem nie był, Roger powinien zostać obywatelem dopiero za 3 lata, jak każdy inny chętny - nie teraz, bo akurat się trafiły Euro 2008. To śmieszne, żałosne i dobre dla Emiratów Arabskich - poniżej godności dużego kraju. PS. Zastanów się jak zabawny jesteś plotąc o uprzedzeniach _narodowych_ przy powołaniach do reprezentacji _narodowych_. Kolego, istnienie reprezentacji narodowych opiera się na podziale na naród X (który wybiera swoich reprezentantów w danej dziedzinie) i resztę świata. Reprezentacja z Rogerem byłaby reprezentacją czego/kogo? Polski/Polaków? Nie, raczej chwytem marketingowym, jeśli można sobie pod byle pretekstem każdego "przyszywanego wujka" powołać z dowolnego z 213 krajów świata. Jeśli naprawdę uważasz, że do reprezentacji kraju powołać można każdego homo sapiens który zechce w niej grać i ma po temu warunki, to wyjaśnij mi jaki dla ciebie cel ma w ogóle byt zwany reprezentacją narodową, skoro na tej zasadzie funkcjonują już inne zgrupowania wybitnych sportowców - kluby? To nie jest pytanie retoryczne, oczekiwałbym wyjaśnienia tej sprzeczności w twoim rozumowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.centertel.pl 17.04.08, 00:06 język, historia, kultura.... wg tych kryteriów to 90% polskich obywateli nie byłoby Polakami :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anyhomofob 1:0 dla komechy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 20:33 To nie jest liga mistrzow to jest reprezentacja, i marne to tlumaczenie ze to siwetny zawodnik. i marne to wyjasnianie ze Francja, ze Holandia. TO JEST ZALOSNE, zawsze BYLO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfsd Oli byl super, ten jest bardzo przecietny IP: 217.116.102.* 16.04.08, 20:43 Wielkie zamieszanie o nic; nawet zurawski jest lepszy od niego [a o to nie trudno] Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.swiata Roger-człek skromny.nasi nędzni kopacze powinni 16.04.08, 20:46 być wdzięczni że jest ktoś kto chce podnieść poziom ich gry i bez fochów pomóc mu w adaptacji na zgrupowaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.swiata i jeszcze jedno , nazwisko Rodżerski brzmi swojsko 16.04.08, 20:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.eastwest.com.pl 16.04.08, 20:47 Ktoś na siłę próbuje zrobić z Rogera reprezentanta Polski. Dwa razy dobrze kopnął piłkę, udało mu sie strzelić kilka fajnych bramek, ale nie róbmy z niego jakiegoś kopacza bez którego nie może obejść się nasza kadra.Jest masa polskich piłkarzy i nie musimy wybielać jakiegoś Brazylijczyka, aby grał dla naszej drużyny. Dziwne, że na świecie gra masa piłkarzy z polskimi korzeniami, ale nasi działacze nic nie robią i wolą gracza który dwa lata temu o Polsce nic nie wiedział i dotąd mało wie. Wszystkie wymienione w artykule argumenty za jego grą w kadrze to żadne argumenty, ot takie wyssane z palca byle było o nim głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: 83.238.76.* 16.04.08, 20:49 siedem czy jeden, jaka to różnica?.... 1) lans sie nie za bardzo udał- jeszcze p. Roger w kadże nie jest ( i oby!! 2) mam przeczucie grniczące z pewnością, że występ na ME p. Rogerowi nie grozi , nie załapie sie bo słaby jest 3) jeżeli tak bardzo chce, niech pogra w eliminacjach MS, zdobędzie kilka bramek albo poda chociaż, i wtedy...otwarte drzwi... 4)p. Roger, jeżeli mimo wszystko pojedzie na EURO, to już wiecej nie zagra anoi jednego meczu w naszj reprezentacjin bo : albo podpisze kontrakt z II- ligowym klubem w Niemczech, albo, jeżeli jest AŻ Tak dobry, zagra np. w TURCJI, i nie w głowie bedzią mu wycieczki na mecze reprezentacji 5) o piłkarskich umiejetnościach p. Rogera najlepiej mówią wyniki jego drużyny. Jeżeli rezerwa LEGII wygrywa z Wisłą, gdzie jest pierwsza drużyna z p. Rogerem w składzie..... 6) opowiadanie no tym tzw przeglądzie pola, lewej nodze itd.itp. to zwykłe bicie piany, bo nikt tego na oczy nie widział, może poza BOBO i LEO, 7) jeżeli od tego czy p.Roger pojedzie na EURO zależy wersja tłumaczenia niepowodzeń (ewentualnych zaznaczam, wierzę w NASZYCH!!!!!) i samopoczucie LEO no to już nie trzeba ani jednego tzw. POWODU więcej!!!! Miało byc siedem??? Jest siedem, tak samo dobrych jak te w artykule. P dziennikarzowie z Gazety: już dawno nie kupuję waszego pisemka, teraz chyba czas na ten portal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.euronet.net.pl 16.04.08, 20:54 Panie Kralik- nic nie stoi na przeszkodzie zeby Roger byl wielbiony przez kibicow Legii i nas wszytkich np w pucharze uefa, ale jaki sens w takim razie mają miec rozgrywki typu euro czy mistrzostwa swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciel.swiata przyjżyj się reprezentacji Francji.... 16.04.08, 21:03 tylko Franek Ribery jest biały. Francji to nie przeszkadza. Najlepszy kopacz Francji Zizou jest Arabem..i co z tego ? Odpowiedz Link Zgłoś
brutalny.brutus Re: przyjżyj się reprezentacji Francji.... 16.04.08, 21:20 Wskaż mi choć jednego reprezentanta Francji, który nie mówi słowa po francusku. Roger mieszka w Polsce 2 i pół roku - jeżeli przez ten czas nie nauczył się języka, to znaczy, że ma ten kraj w DUżej PogardzIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: przyjżyj się reprezentacji Francji.... IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 21:21 nastepny absolutnie nowoczesny europejczyk. przeczytaj post wirone o tym jak sie prezentuja reprezentanci francji w porownaniu do rogera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: przyjżyj się reprezentacji Francji.... IP: *.ip.primehome.com 16.04.08, 22:03 tyle tylko, ze Zizou urodzil sie we ...Francji ;-) czuje sie liberalem, wielbilem Olego w reprezentacji, a jednak jestem przeciwnikiem powolania Rogera. moze przekona mnie swoja dobra gra na Euro, niemniej bede (tak jak czulem w przypadku Olego), ze jest (bylo to) zagranie nie fair. Moze gdyby Roger mieszkal w Polsce dluzej, niekoniecznie tu sie urodzil, nie mialbym takiego niesmaku. Wiem, ze jest takie prawo i sie korzysta z tej furtki. Dziwie sie tez zasadniczemu i przeczulonego na punkcie honoru i ojczyzny Prezydentowi, ze dla poklasku dal sie namowic na taka decyzje. Zycze wszystkiego najlepszego naszej Repie, ale wolalbym zeby gwiazda byl u nas Smolarek, choc polski jezyk kaleczy, to jednak bedac Polakiem z urodzenia pozostal nim rowniez w sercu grajac cala kariere zagranica. Nie czuje sie nacjonalista, raczej zaluje ze sentymenty przegrywaja ze wspolczesnym zmerkantylizowanym sportem. W tej jednej rzeczy nie zgadzam sie z Leo. Nie jestem zasciankowy, bylbym otwarty na pilkarza cudzoziemca, ale nie z lapanki! Zreszta Benhakerowi latwiej to powolanie przychodzi bo sam cudzoziemcem jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Do autora!!! IP: *.icpnet.pl 16.04.08, 21:06 Czy Pan zdurniał? Kim jest Roger, co takiego osiągnął, że w punkcie piątym wychwala Pan jego strzały z dystansu pod niebiosa i pisze, że mogą się z nim równać jedynie Krzynówek i Lewandowski? Z powyższego punktu i zastosowanego w nim szyku zdania wynika, że to Roger jest lepszym zawodnikiem od obu!!! Fakt, że Krzynówek i Lewandowski grali i grają w klubach sto razy silniejszych niż każdy klub z ektraklasy i mogli się mierzyć w Lidze Mistrzów z najlepszymi działa,jak rozumiem, na ich niekorzyść. Na koniec proszę sobie przypomnieć np. który z piłkarzy oddał strzał, który Lewandowski dobił na 1:1 z Portugalią i może w następnym artykule wspomnieć, że ten anonimowy piłkarz będzie za wspaniałym Rogerem sprzęt nosił. Bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diego Re: Do autora!!! IP: 83.238.76.* 16.04.08, 21:21 ...ale oni i tak nic nie rozumieja, szacun!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsideman Re: Do autora!!! IP: *.ds.pg.gda.pl 16.04.08, 21:31 z jednej strony nie jestem za tym, żeby on był w kadrze, bo prostu jego forma i to co prezentuje nie jest na poziomie reprezentacji. Z drugiej jednak strony czytając niektóre wypowiedzi, że to nie Polak i nawet nie potrafi powiedzieć słowa po Polsku, to stwierdzam, że Polska to bardzo zadufany w sobie kraj.. aż wstyd.. Każdy, kto ma paszport polski, jest Polakiem. Może nie płynąć polska krew ale nic nie zrobicie z tym, że Nim jest. Dalej, patrząc na inne kraje to w innych krajach też są odbywane takie praktyki i takie "halo" nikt nie robi jak u Nas.. to tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Do autora!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 21:34 Roger do reprezentacji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzesimir Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.ondraszek.ds.polsl.pl 16.04.08, 21:29 Jeden powód przeciw : Roger nie jest polakiem i jeżeli pojedzie na Euro to ja na pewno "niby Polsce" nie będę kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Siedem powodów, dla których Roger powinien je IP: *.chello.pl 16.04.08, 21:33 kralik 111 - jestes skonczonym idiotą, wstyd mi ze jestes polakiem. powinieneś zdechnać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Siedem powodów, dla których Roger powinien jech.. IP: *.piekary.net 16.04.08, 21:37 Jest jeszcze honor.Ni nie mam do niego ale niech reprezentuje swój kraj.Tego typu działania nie ma nic wspólnego z prawdziwa rywalizacją. tO CZYSTA KOMERCJA.Ataki zniego polak jak z kozi d.... trąbka.Po prostu papier jest cierpliwy i wszystko przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś