Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Roger z polskim obywatelstwem

IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 11:48
    POLKIEM zostal???;>
    Obserwuj wątek
      • Gość: 1 Roger z polskim obywatelstwem IP: *.4web.pl 17.04.08, 11:49
        a Kopernik była kobietą :D
      • kaspar5 Roger z polskim obywatelstwem 17.04.08, 11:49
        Polkiem? Kto to pisze?
        • Gość: kabu Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: *.kprm.gov.pl 17.04.08, 12:26
          a Ty nie zrobiłeś nigdy literówki? Zdarza się, szczególnie gdy tekst
          pisze się "na cito". Mnie też irytują literówki, ale nigdy w
          materiałach pisanych tuż po wydarzeniu, na bieżąco.
      • Gość: bemeta a co to jest "Polek" ???? IP: *.Red-80-39-173.dynamicIP.rima-tde.net 17.04.08, 11:49

n/t
        • m4ra Re: a co to jest "Polek" ???? 17.04.08, 11:54
          a może Curie -Skłodowska też była kobietą????
      • Gość: tomikon Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 11:54
        Czy wazne, kto to pisze? Przeciez on i tak nie przeczyta, ten bowiem
        nowy obywatel naszego kraju nie mowi po polsku. Przykre, jak tanio
        sprzedajemy obywatelstwo naszego kraju. Przykre, ze robi to
        czlowiek, nazywajacy siebie prezydentem Polakow i tyle mowiacy o
        patriotyzmie. Wstyd.
        • m4ra Re: Roger z polskim obywatelstwem 17.04.08, 11:59
          mieszka w Polsce 5 lat i bedzie grał z orłem na piersi... jak dla
          mnie NIEPOROZUMIENIE.
          • Gość: UNAAAA Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: 84.38.27.* 17.04.08, 12:19
            03-03-06 debiut w legii.. to sa dwa latka z haczykiem. Za daleko sie posuneli.
            Teraz mozemy w gazetach brazylijskich ogloszenia wystawic. Potrzebujemy pilnie
            jeszcze srodkowego obroncy.
            • m4ra Re: Roger z polskim obywatelstwem 17.04.08, 12:31
              faktycznie, emocje mi zagrały i dodałem mu 3 lata.
        • Gość: tomikon Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 14:16
          Wlasnie zerkam na TVN24 i slucham informacji na temat rodziny
          Kuloszowow. Rodzina mieszka od kilku lat w Polsce, dzieci wlasciwie
          tu sie wychowaly, chodza do polskich szkol, sasiedzi stoja za nimi
          murem i wszystki mowia dosknale po polsku z lekkim wschodnim
          akcentem. Ale ich chcemy deportowac. Dlaczego? Moze gdyby pani
          Swietlana zostala lekkoatletka, to bysmy rowniez ja mogli nazywac od
          dzis Polka? Przeciez scyzoryk sie otwiera w kieszeni, gdy czlowiek
          patrzy, co robia rzadzacy.
          • Gość: tomikon Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 14:18
            "i wszystki mowia dosknale"

ten blad to z powodu wzburzenia :)
      • Gość: Wkurzony Polkiem czy Polakiem...ganze gall IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 11:56
        Jedno jest pewne nasze obywatelstwo dostać to dla niektórych jak
        splunąć....Widać jak się cenimy ....niestety
        • Gość: qwerty Takie czasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:00
          Za takie obywatelstwo można np. pozmywać naczynia w Londynie albo segregować
          śmieci w Dublinie. Albo zostać wyrzuconym ze szpitala, który właśnie zamykają,
          bo zbankrutował... Oj cenimy się, cenimy.
        • Gość: Kris Masz rację-handlujemy Polską!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:01
          be żadnych ogródek
      • markus.kembi Re: Roger z polskim obywatelstwem 17.04.08, 11:58
        Jeśli prezydent przyznaje obywatelstwo polskie komuś, kto po polsku potrafi powiedzieć tylko "ziurek" i "diekuja", to znaczy, że urząd prezydenta i całe państwo polskie są bardzo słabe. Jest wielu ludzi, którzy mieszkają tu od kilkunastu lat i de facto są Polakami, ale o obywatelstwo doprosić się nie mogą (najlepszy przykład to inny piłkarz, teraz już były, Andrzej Michalczuk) - gdzie tu jest prawo i sprawiedliwość?
      • Gość: Plebs Dlaczego w Polsce nie jestem w stanie sie dogadac IP: *.chello.pl 17.04.08, 11:58
        z Polakiem po polsku??? Nic nie zrozumialem z tego co Roger mowil w swoim wystapieniu. Martwi mnie to, bo z matury z polskiego mialem 4 na ustnym. Co tu nie gra?
        • Gość: qwerty A z innym Polakiem się dogadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:05
          Bo wystarczy sobie telewizję włączyć i pooglądać jakieś reality show albo
          przejechać się autobusem żeby zrozumieć... że nic się nie rozumie z tego jak w
          dzisiejszych czasach wyrażają się Polacy.
          • Gość: Plebs Re: A z innym Polakiem się dogadasz? IP: *.chello.pl 17.04.08, 14:46
            Nie mam problemu ze zrozumieniem tego co mowia ludzie na ulicy lub w autobusie. Ty sobie z tym nie radzisz, ale nawet z toba daje rade sie dogadac
      • Gość: bialo-zielony Taki on Polak jak ja... IP: 217.8.167.* 17.04.08, 12:00
        Chińczyk!
      • Gość: FOREST Roger z polskim obywatelstwem IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.08, 12:04
        NIE DLA ROGERA!!!!!!! CO Z NIEGO ZA POLAK.
        • Gość: lalala Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: *.ruch.com.pl 17.04.08, 12:05
          Porażka...
      • Gość: normalny Roger z polskim obywatelstwem IP: *.pronet.lublin.pl 17.04.08, 12:06
        Ale z was Głąby są jakby prezydent Kaczyński nie przyznał mu
        obywatelstwa to każdy by krzyczał że to skandal że działa przeciwko
        sukcesowi Polski na Mistrzostwach Europy. Te opinie to żenada
        opanujcie sie POpaprańcy na szczeście jeszcze PO nie zdobyło urzędu
        prezydenta i miejmy nadzieje że nie zdobedzie bo ma już niestety
        prawie wszystko. Są wszędzie we wszystkich urzędach to jest jakaś
        żenada. pozdrowienia dla wszystkich z wyjątkiem POpaprańów LOL
        • the_dzidka Re: Roger z polskim obywatelstwem 17.04.08, 12:10
          Ty psychiczny jestes, a nie normalny.
      • Gość: ja-cek 78 Ladnie go powitaliscie w Gazecie IP: 129.184.84.* 17.04.08, 12:07
        Artyku 7 * nie ponizej krytyki.
        Trzymaj sie Roger, gratulacje
        • Gość: koń Re: Ladnie go powitaliscie w Gazecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:15
          Czego gratulujesz Rogerowi? Co on takiego zrobił? Zakulisowe, polityczne
          zagrywki spowodowały, że prezio dał mu obywatelstwo. Dał tylko po to, by w
          nieuczciwy sposób wesprzeć "polską" reprezentację. Przekupmy jeszcze sędziego
          meczu Polska-Niemcy. Będziemy mistrzami!
          • Gość: m. Re: Ladnie go powitaliscie w Gazecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:47
            Jeżeli nie damy mu szansy nie przekonamy się co umie.
            Czy myślisz, że Leo tak o niego zabiega bo on jest Brazylijczykiem?
            Może zobaczył większy potencjał niż w Zahorskim? Brożku? innych.

Oby miał rację!

Powodzenia Roger!
            • Gość: aQQ Re: Ladnie go powitaliscie w Gazecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:26
              > Powodzenia Roger!

akurat cię zrozumie...potugalskiego się naucz
      • tmkmk tu chodzi o Smolarka i Wichniarka!!! 17.04.08, 12:11
        bardzo sie ciesze, ze wzgledu na... Smolarka i Wichniarka

mamy tych dwoch niezlych napastnikow (choc Smolarek formalnie nim nie jest)
        ktorzy sa w stanie napykac Niemcom pare goli (Wichniarek robi to na co dzien, a
        Smolarek robil do niedawna), problem jest tylko taki,ze ktos musi im dobrze
        podawac i to jest wlasnie zadanie Rogera
        • Gość: UNAAA Re: tu chodzi o Smolarka i Wichniarka!!! IP: 84.38.27.* 17.04.08, 12:28

Ale Kaka zrobilby to lepiej! Czemu nie poszukamy jeszcze 11 Brazylijczykow ,
          ktorzy beda Polakami w takim samym stopniu co Roger, a nigdy ich nie powolaja do
          kadry. Prezio stworzyl brzydki precedens..
          • Gość: m. Re: tu chodzi o Smolarka i Wichniarka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:48
            Brzydki precedens to nasza kadra co w historii miała 1-nego
            Olisadebe tylko.
            • Gość: UNAAA Re: tu chodzi o Smolarka i Wichniarka!!! IP: 84.38.27.* 17.04.08, 13:09
              Już wiele dyskusji się na ten temat toczyło ;) Wymień mi jedną reprezentację (
              taką chociaż średnią ) , która miała zawodnika mieszkającego w kraju 2 lata i
              nie uczącego się nawet języka.
              • Gość: robkostalowowolak Re: tu chodzi o Smolarka i Wichniarka!!! IP: *.nycmny.fios.verizon.net 17.04.08, 13:48
                Jak zwykle: jeden zawinil, innego powiesili...

Benhakker powoluje do reprezentacji pilkarzy z polskim obywatelstwem.
                Nie ma jednak takiej wladzy, zeby decydowac kto takowe otrzymuje.
                To zrobil Prezydent i jemu ewentualnie trujcie ucho.
                Od selekcjonera sie odczepcie, wykonuje swoja prace i nikomu nic do
                tego. Rozliczajmy go z wynikow reprezentacji, a nie
                krzyczmy "olaboga" bo Roger dostal OD PREZYDENTA obywatelstwo!
                Rece opadaja...

• el.es Szanowna redakcjo. 17.04.08, 12:11
        Znajac polskie realia stadionowe, powiem Wam tak, droga redakcjo: Jezeli temu
        czlowiekowi stanie sie kiedys krzywda w Polsce (bez wzgledu na to czy fizyczna,
        czy nie), to Wasz wklad w to bedzie wiekszy niz ktorejkolwiek innej organizacji.
        Nawet biorac pod uwage witryny typu polonica.net czy Honor i krew.

Wasza nagonka na Rogera napawa mnie obrzydzeniem.
        • Gość: UNAAA Re: Szanowna redakcjo. IP: 84.38.27.* 17.04.08, 13:21
          Chyba przesadzasz. Mam nadzieję, że przesadzasz.

A czy nie napawa Cię obrzydzeniem fakt, że Ukrainiec, znający język Polski
          mający rodzinę w Polsce przez 5 lat przebywa tu na zasadzie pobytu tymczasowego
          i nie może dostać obywatelstwa. Roger je dostał w specjalnym trybie. To jest w
          porządku ?
          • el.es Re: Szanowna redakcjo. 17.04.08, 15:23
            Rowniez mam nadzieje, ze przesadzam. Jest jednak niezaprzeczalnym faktem, ze
            Stec, tak jak kiedys byl najbardziej znienawidzonym dziennikarzem przez lysych,
            bezmozgich cpunow stadionowych- teraz jest ich idolem, a na liscie bohaterow
            narodowych oscyluje prawie na rowni z Dmowskim.
            Do czego Ci ludzie sa zdolni mozna poczytac niemal codziennie w prasie.

Nie wiem dlaczego Ukraicowi odmawia sie obywatelstwa. Znam jednak powod
            powolania Rogera do kadry i wedlug mnie jest wystarczajacy aby dac mu
            obywatelstwo polskie.
        • Gość: Vlad Re: Szanowna redakcjo. IP: *.polkomtel.com.pl 17.04.08, 14:28
          Stec z GW ten z dredami nakręca to wszystko na Rogera. Także jeśli
          ktoś zaatakuje go na ulicy za to że ma dredy nie powinien być
          zdziwiony.... To tego typu myślenie...A prawdziwym kibicą piłkarskim
          nie powinno zaleć na niczym innym tylko na tym jak ktoś się
          prezentuje z piłką u nogi na boisku. Tu nie ma znaczenia
          pochodzenie, kolor skóry i to starał się przekazać Leo. A jeśli
          chodzi o klasę piłkarską to wszyscy nasi pomocnicy mogą Rogerowi
          buty czyścić.
          • el.es Re: Szanowna redakcjo. 17.04.08, 15:30
            Wiem, ze Stec. Od kilku tygodni to trwa. Zenujaca sytuacja. Ten czlowiek byl
            ostatnia osoba, po ktorej spodziewalem takiej haniebnej postawy.
            Zaczynam powaznie bac sie konsekwencji tego nacjonalistycznego owczego pedu
            nakrecanego przez dziennikarzy GW.
      • Gość: Przem Zupełnie mi sie to nie podoba IP: *.in.lublin.pl 17.04.08, 12:12
        Rozumiem że Leo chce mieć jak najsilniejszą reprezentacje i nie
        obchodzi go zupełnie fakt że Roger nie jest Polakiem ale:
        1.Dleczego nasz kraj ma reprezentować ktoś kto przyjął obywatelstwo
        polskie tylko dlatego żeby wypromować się na dużej imprezie?
        Przecież jak zaczynały się eliminacje to nawet nie było tego tematu
        a teraz nagle poczuł się Polakiem bo zaczyna się euro.
        2.Czy na pewno będzie aż tak wielkim wzmocnieniem? Dla mnie wcale
        nie jest gwiazdą OE. Moim zdaniem zupełnie bez porównania z
        Zieńczukiem- wystarczy spojrzeć na statystyki.
        • Gość: imielin Re: Zupełnie mi sie to nie podoba IP: *.chello.pl 17.04.08, 12:26
          > 2.Czy na pewno będzie aż tak wielkim wzmocnieniem? Dla mnie wcale
          > nie jest gwiazdą OE. Moim zdaniem zupełnie bez porównania z
          > Zieńczukiem- wystarczy spojrzeć na statystyki.

Tylko że jak Zieńczukowi przychodzi grać w rozgrywkach wyższej rangi niż Orange
          Ekstraklasa to ma jeszcze przed startem pełne portki ze strachu, a na boisku
          wychodzi jaka z niego c.pa. Co do Rogera - może być inaczej
      • Gość: domin STO LAT !!!! :) IP: *.acn.waw.pl 17.04.08, 12:13
        dla Rogera i powodzenia na Euro 2008 :)
      • Gość: Torcida Górnik Roger z polskim obywatelstwem IP: *.cust.tele2.pl 17.04.08, 12:16
        Mamy nowego Polaka nazywa się Ryszard Głerejro panieńskie nazwisko matki
        Gładkadupa 100% Polak - transfer w reprezentacji i tyle.Ciekawe ile mu zapłacili
        bo Olisadebe też tego za darmo nie zrobił i ja to wiem z dobrego źródła !
      • Gość: pawelek Roger z polskim obywatelstwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:30
        Skoro został już obywatelem to tylko gratulacje dla ptasiej głowy państwa, ale mam nadzieje, że na Euro nie pojedzie! Tam potrzeba kogoś młodego i z talentem większym niż Rogera, chodzi mi o Majewskiego! Kto widział mecz młodzieżówki z Anglia ten wie o czym mówię! Tak więc dla mnie Roger kompletnie odpada!!!!!!!!
        • m4ra Re: Roger z polskim obywatelstwem 17.04.08, 12:33
          ok... najgorsze jest jednak to, że Leo w każdej koljenej wypowiedzi
          daje do zrozumienia, że go powoła.
      • aint.important Roger z polskim obywatelstwem 17.04.08, 12:52
        Gazeto, nie piszcie, że Roger jest Polakiem. Sam fakt, że Świerczewski posiada
        obywatelstwo francuskie nie czyni z niego od razu Francuza.
      • Gość: Histo Zgodnie z tym podczas II WŚ nie zginął żaden Żyd IP: 62.233.130.* 17.04.08, 13:12
        bo żaden nie miał żydowskiego obywatelstwa, a np. polskie.
      • Gość: zielak Roger z polskim obywatelstwem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:12
        Gdzie indziej nie robią z tego problemy .tylko u nas są filozofi
        • Gość: Piotr Nie robią? A ile czytasz gazet zagranicznych by co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:37
          ś na ten temat wiedzieć? Zero.

Robią problemy i to nie mniejsze niż w Polsce. A Roger jest Brazylijczykiem z
          drugim obywatelstwem polskim. To tak samo jak nazywać Ebiego Holendrem, bo ma
          drugie obywatelstwo holenderskie <lol>.

• Gość: klle Roger z polskim obywatelstwem IP: *.1311C-CUD12K-01.ish.de 17.04.08, 13:15
        skandal i zenada... 5 lat w polsce mieszka i potrafi z siebie wykrzesac
        conajwyzej "dziekuje"... wywiady udziela w swoim wlasnym jezyku... co to ma
        byc???? na jakiej podstawie przyznaje sie obywatelstwo polskie osobie ktora nie
        umie jezyka polskiego przynajmniej w stopniu komunikatywnym????.....porazka
      • Gość: zdrówko Roger z polskim obywatelstwem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 13:23
        Jak na, prawie, 3-letni pobyt w Polsce, to świetnie mówi po polsku.
        • Gość: klle Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: *.1311C-CUD12K-01.ish.de 17.04.08, 13:31
          aha ciekawe. szkoda tylko ze za kazdym razem kiedy udziela wywiadow ma przy
          sobie tlumacza. ciekawe czy jak zdawal test na obywatelstwo (jezeli takowy w PL
          trzeba zdawac) to tez mu towazyszyl tlumacz... kto tam wie...
      • Gość: nutter Roger z polskim obywatelstwem IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 17.04.08, 13:24
        Roger odebrał polski paszport - czy dostal papier ze jest obywatelem
        polskim??? Bo w normalnym panstwie to po stwierdzeniu obywatelstwa
        trzeba zlozyc wniosek o wydanie paszportu no ale w tym porabanym
        panstwie to bez przewalek ludzie by nie mogli zyc. A swoja droga to
        jeszcze pan prezydent powinien dorzucic z tej okazji jakies znaczace
        odznaczenie panstwowe i oglosic dni radosci narodowej.
      • Gość: z_cicha_pek Re: Roger z polskim obywatelstwem IP: *.toya.net.pl 17.04.08, 14:14
        moje zdanie na temat rogera w kadrze

zcichapek.blog.onet.pl/
        i wszystko w tym temacie ...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka