marcin.brzezinski Loew ogłosił skład na Euro 17.05.08, 00:17 Ha - na Zugspitze dojeżdża z 50 kolejek linowych. Na Rysy to trzeba się wdrapać o własnych siłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moneu Loew ogłosił skład na Euro IP: *.ols.vectranet.pl 17.05.08, 04:01 A h.. im w dupe hunom niech ich ku.. lucyfer popieści ..ych butnych pie..nych szkopulców.faszytsów ..ych butnych pedaów zapatrzonych w swoje aryjskie(sic!)ryje.niech ich ku.. dosięgnie słowiński miecZ!sława sława sława! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patbaj Loew ogłosił skład na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 08:12 ciekawa drużyna pojawiła się w aspekcie bramkarzy "23-letni bramkarz Bayernu Leverkusen Rene Adler", jak mi wiadomo w Bayernie broni 23 letni Michael Rensing, a w Bayerze Leverkusen Rene Adler. UWAGA REDAKTORZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz To Ci skład IP: 77.88.174.* 17.05.08, 11:44 Coraz więcej nas będzie. Kontyngent polski się powiększa w kadrze Niemiec. Na następnych mistrzostwach będzie się mówić Polska kadra gra z Polakami w niemieckich strojach Odpowiedz Link Zgłoś
zefel.knefel niech do tepych polaczkow dotrze 17.05.08, 11:49 ze Klose,Podolski,Freier,Max,Boenisch,Sinkiewicz i cala reszta to slascy Niemcy.Oni z Polakami nie maja nic wspolnego!!!!!!!! Polak urodzony w Londynie,ktorego rodzice przez kilka lat zmywali gary w Wielkiej Brytanii a nastepnie wrocili do Polski nie jest Anglikiem!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zefel.knefel macie kolejnego "Polaka",durnie!!! 17.05.08, 11:50 Lothar Matthaeus: O, dziennikarz z Polski! Mój ojciec urodził się na Śląsku i w 1946 wyemigrował do Niemiec. Gdyby tego nie zrobił, kto wie, może grałbym w reprezentacji Polski? www.sport.pl/sport/1,89353,5217164.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Juz wasz Herman Goering mawial IP: *.crowley.pl 17.05.08, 22:14 Juz wasz Herman Goering mawial: "o tym kto jest Zydem ja decyduje" ...widze ze jego duch wciaz u frycow zywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) tylko ze Niemcy nie sa takimi durniami jak Polacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:18 Zaden Niemiec nie doszukuje sie niemieciego pochodzenia u Tuska,Millera,Leppera,Giertycha i innych Dorno,Zolli i Wassermannow za to polacy ciagle wypisuja brednie ,ze na przyklad Timo Borowski to Polak ,bo ma nazwisko i nie obchodzi ich ,ze facet- jzeli w ogole ma jakies polskie pochodze to najprawdopodobniej baaaaaaaaaaaardzo odlegle:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: tylko ze Niemcy nie sa takimi durniami jak Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 22:32 Nie pisz bzdur!!!.Timo Borowski jest Niemcem ale poznaj historię naszego kraju i zobaczysz ,że Pommern do 45 był niemiecki.Dziadek jego z tych stron pochodził i dlatego jak tak tutaj forowicze tak dopatrują sie krwi polskiej to napisałam.Klose w Opolu urodzony ale debilne Polacy od Niemców go wyzywaja.Ile Polaków ma żydowska czy ruska krew??.Poczytaj historię Polski a nie siedż przed kompem i klikaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: tylko ze Niemcy nie sa takimi durniami jak Po IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 08:23 Bo Klose jest Niemcem, urodzil sie w Oppeln, nosi niemieckie nazwisko,jego dziadkowie nosili imiona Erwin i Gerda , wiekszosc jego krewnych mieszkajacych na Slasku jest czlonkami mniejszosci niemieckiej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: tylko ze Niemcy nie sa takimi durniami jak Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 12:48 Klose z pochodzenia jest Niemcem!!.Urodził sie w Polsce miał do wyjazdu polskie obywatelstwo..a co Ci bede tłumaczyć.Poczytaj historię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: tylko ze Niemcy nie sa takimi durniami jak Po IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.08, 13:30 blondynko sama poczytaj,o mniejszosciach narodowych plissssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: tylko ze Niemcy nie sa takimi durniami jak Po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 13:58 A Ty co?? Jasnowidz?? Ruda jestem a nie blondynka!!!.A historię miałam na maturze!!!.Klose,Poldi Trochowski to są spaeht Ausiedler z Polski ale do wyjazdu byli Polakami bo w Polsce urodzeni .Borowski Niemiec i nie był w Polsce urodzony ale dziadek z Pomorza.Czyli jakies korzenie sa..znikome ale sa.Jak umrzeż w niebie zapytasz się tych co po wojnie granice nowe znaczyli dlaczego tak jest!! To tez dotyczy Ruskich.Co tam pochodzenie.EM za 3,5 tyg.Kciuki za Polaków mocno trzymajcie bo będą tego potrzebować..Niemcy nie..bo WYGRAJĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rece opadaja Polska logika:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 17:38 Czyli Erika Steinbach urodzona pod Gdanskiem to Polka? Prezydent Niemiec Horst Koehler urodzony pod Lublinem to Polak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Polska logika:-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:38 Nie, jak oni się rodzili nikt nie myslał,że ziemie niemieckie do Polski będą przyłaczone!!.Rodzili sie przed wojna.Klose,Poldi,Smolarek czy Trochowski ..po wojnie i jako olacy w Polsce mieszkali.Borowski to Niemiec bo dziadek na długo przed wojną urodzony ale napisałam ot tak ,że jakies korzenie są bo te ziemie Pomorze to teraz Polska.Ja wiem że byś chciał ,żeby Poldi,Klose Smolarek Niemcami byli..tak sa z paszportu i obywatelstwa,ale jak mieszkali w Polsce Polakami byli.Dlatego jak Polacy po trzech meczach odpadna ..kibicujmy im!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahah Najpierw ich przesladowaliscie a teraz gadacie ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:46 Polacy:-)))))))))))) "Opolanie są dumni z urodzonego w ich mieście Mirosława Klose. Jego ojciec, Józef Klose, pochodzi z rodziny niemieckiej. Podobnie wygląda sytuacja w Gliwicach, gdzie urodził się Łukasz Podolski, a jego babcia mieszka tam nadal - relacjonuje gazeta. Obydwie rodziny wyjechały do Niemiec w latach 80 w ramach łączenia rodzin. Ich dziadkowie byli przed wojną obywatelami Rzeszy. Jak utrzymuje "Süddeutsche Zeitung", podobną drogę wybrało setki rodzin z Górnego Śląska, ich odejście powiązane było z wieloletnimi szykanami: utratą pracy, inwigilowaniem przez służby specjalne, gorszym traktowaniem dzieci w szkole. Wyjeżdżając musieli pozostawić część majątku - czytamy. Osoby pozostające po upadku komunizmu utworzyły różne społeczno- kulturalne stowarzyszenia. W rejonie Opola mniejszość niemiecka tworzy jedną trzecią ludności, w rejonie Gliwic i Katowic około 5%. Mieszkańcy są zadowoleni, że dzięki napastnikom Klose i Podolskiemu region ten jest obiektem zainteresowania międzynarodowego. Na stwierdzenia prasy polskiej, jakoby bez Polaków niemiecka drużyna nie była tak dobra, Józef Klose reaguje z oburzeniem. J. Klose, który był graczem pierwszoligowego klubu Odra Opole, lekko rozdrażniony stwierdził, że jest Ślązakiem i Europejczykiem, a wszystko, co jego syn osiągnął w piłce nożnej zawdzięcza niemieckim klubom i jemu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Najpierw ich przesladowaliscie a teraz gadaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:49 Józef Klose ostatnio nerwowo zareagował na komentarze o „polskim ataku” drużyny niemieckiej. – Mirek nic Polsce i polskim klubom nie zawdzięcza – rzucił. W jednym z wywiadów powiedział zaś: – Zniemczyła mnie komuna. Śląscy autochtoni na Opolszczyźnie nie mieli lekko w PRL. Polska ludność napływowa traktowała ich wrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Re: Najpierw ich przesladowaliscie a teraz gadaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:59 I miał racje ojciec Mira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomkos Loew ogłosił skład na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 16:16 Jak zwykle połowa niemieckiej kadry to nie Niemcy :Podolski,Klose,Trochowski-polacy,Kuranyi-panamczyk,Odonkor i Marin też na niemców nie wyglądają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rico Re: ni i ????? IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.08, 16:27 jak zloja "ulanskie dooopska"krzycz ze to nie Niemcy tylko Marsjanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: ni i ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:44 a Hitler byl Austriakiem,Hess Egipcjaninem,Eichmann takze Austriak,Rosenberg Estonczyk,Canaris Grek:-)))))))))))) General niemiecki ktory pacyfikowal powstanie warszawskie nazywal sie Erich von dem Bach-Żelewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Loew ogłosił skład na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 18:38 pl.wikipedia.org/wiki/Ernest_Pol Czysta uciecha czytac takie teksty, hey! Ktos wie, ze Janusz Sidlo naprawde na imie mial Reinhard? Albo, ze jedynym reprezentantem Polski, ktory w jednym meczu na mistrzostwach swiata strzelil samej Brazylii az 4 bramki, byl Ernst Otto "Ezi" Wilimowski? A piata bramka zostala strzelona z karnego po faulu na tymze wlasnie Ernescie Wilimowskim? Itede. amstern.salon24.pl/74179,index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwet21 Brawo Joggi!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:34 Dobry skład,skład który wszystkich pokona i EM wygra.Polacy zamiast zastanawiac sie dlaczego stary ,slepy Leo cieniasów na EM powołał Wy o niemiwcki skład sobie dupę zawracacie.Już wiem i Wy wiecie...Polacy z grupy nie wyjdą.jak zawsze.I komu będziecie kibicować???Ruskim bo Bayern pokonali??.Ja Niemcom bo tam nasi..nie nasi..a jednak nasi grają.Poldi,Trochowski.Klose,Borowski,którego dziadek z Pomorza po wojnie wyrzucony został.Do zobaczenia 8 czerwca..a to już tuż,tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosek Loew ogłosił skład na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 11:44 schneider moze nie pojechac na euro a w składzie reprezentacjii jest bardzo wazny spowodu kontuzjii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Loew ogłosił skład na Euro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 23:47 Niestety,prawda jest taka,że z taką grą to nawet bramki nie strzelimy na euro.Poziom naszej reprezentacji jest porównywalny do ligi okręgowej.Niemcy nas rozniosą a od reszty dostaniemy w dupę! Odpowiedz Link Zgłoś