bei 29.06.06, 22:29 www.allegro.pl/item111868537_na_prezent_rozaniec_xxi_wieku_promocja_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bei Re: nowoczesny (poręczny) różaniec 29.06.06, 22:31 nie znam sprzedawcy- to nie wielka reklama celem napedzania komuś zysku..zdaję sobie sprawę, zenie wszystkim jest potrzebny...i teraz jest mi głupio, ze nie zapytałam Marzku Ciebie, czy moge tu wklejac tak bezkarnie... Ja kupiłam i rozdam rodzince ..Jest estetyczny i poreczny Odpowiedz Link
agrescik75 Re: nowoczesny (poręczny) różaniec 30.06.06, 00:31 Takie karty już od dawna sprzedawane są przy okazji róznego rodzaju odpustów, uroczystości , w sklepach z dewocjonaliami, itp. Nie wiem dlaczego, ale mnie osobiście coś takiego nie odpowiada Odpowiedz Link
mary_ann Re: nowoczesny (poręczny) różaniec 30.06.06, 11:17 Takie karty są rzeczywiście już od dawna, nie tylko na allegro. Ja nie mam nic przeciwko nowoczesnej formie dla starych (w najlepszym znaczeniu tego słowa) treści... Tyle tylko, że - tak jak mówi Agreścik - ta karta jest chyba dość mało poręczna w porównaniu np. z małym różańcem albo pierścionkiem z różańcem (dla mnie najwygodniejsze jest to ostatnie). Odpowiedz Link
minerwamcg Re: nowoczesny (poręczny) różaniec 30.06.06, 15:21 A ja taką kartę dałam Weasleyowi, żeby miał na czym odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego (zaletą tej modlitwy jest to, że z niewielką modyfikacją mogą ją odmawiać także protestanci) - i o ile wiem, chwali sobie taki patent. Kupiłam ją w Łagiewnikach wiosną zeszłego roku, nie pamiętam ile kosztowała, ale jakieś grosze, na pewno nie 7 złotych. Cztery pięćdziesiąt? Czy jakoś tak. Odpowiedz Link