Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Adam Maysz

IP: 10.129.136.* 06.01.02, 21:31
    Redaktor Krzysztof Miklas komentując dla TVP 1 konkurs w Bischofshofen
    powiedział (cytuję z pamięci), "...niczego nie sugeruję, ale forma Svena
    Hannawalda wzrosła po świątecznej diecie a nie było kontroli antydopingowej..."
    (albo coś w tym stylu).
    Poniżając i pomawiając rywali Adama Małysza redaktor Miklas odbiera blask
    wspaniałym sukcesom naszego skoczka. Niczego nie sugeruję, ale wypowiedzi
    redaktora TVP 1 nie słuchał żaden psychiatra, niczego nie sugeruję, ale Pana
    redaktora nie zbadano alkomatem.
    Obserwuj wątek
      • domestos Re: Adam Maysz 06.01.02, 21:46
        Ale co ty chcesz od Miklasa na pewno ma wieksze pojecie o skokach niz ty, a
        poza tym ja tez mysle ze cos w tym jest, poza tym pomysl to Niemcy organizowali
        TCS i to organizatorzy mogli sobie decydowac o kontroli antydopingowej wiec
        mogli go nafaszerowac koksem a i tak wiedzieli ze nic nie wyjdzie, poza tym
        Niemcy nie zniesliby takiego policzka jakim byloby zwyciestwo przez
        kogos "obcego" jubileuszowego konkursu, a poza tym czy nie jest fajna sprawa by
        ktos wygral wszystkie 4 konkursy wlasnie w 50 edycji???Czy nie dziwi cie to ze
        zadnemu skoczkowi wczesniej nie udalo sie to nigdy, a nie oszukujmy sie Hanni
        nie jest jakims tam geniuszem? Wiec albo wygral bo mial zajebistego farta, albo
        go czyms naszprycowali albo jest po prsotu najwybitniejszym skoczkiem w
        historii tej dyscypliny. Odpowiedzi na to pytanie udziel sobie sam.
        • Gość: trax Re: Adam Maysz IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 21:51
          jestes ksenofobem tak samo jak ten dupek Miklas i wlasnie przez takich jak ty
          ten kraj jest tak zacofany ....
      • domestos Re: Adam Maysz 06.01.02, 21:54
        po pierwsze kolezko nie zwracaj sie tak do mnie bo wodki z toba nie pilem a
        poza tym bylem w tym konkursie za Hannim bo jest to moj ulubiony zawodnik i
        zawsze kiedy ludzie najezdzali na Hanniego i na Niemcow wypominalem im
        ksenofobie i szowinizm narodowy wiec mnie nie denerwuj bo Sven to moj czlowiek
        a tylko wesze jak zwykle spiskowej teorii dziejow, obym sie mylil ale
        zobaczycie ze na olimpiadzie i w Zakopanem Sven nie odegra duzej roli
        • Gość: trax Re: Adam Maysz IP: *.acn.waw.pl 06.01.02, 21:59
          domestos - byles za Hannim ale jak wygral to juz jest spisek ? przeczysz sam
          sobie - mowisz ,ze nie jestes ksenofobem itd. - przecztaj co napisales
          wczesniej i zrozum , ze wlasnie twoja wczesniejsza wypowiedz jest najbardziej
          widocznym z mozliwych przejawow takiego wlasnie ksenofobicznego myslenia i
          szukania wszedzie spisku WIELKICH przeciwko malym polaczkom.
          PS -TCS organizowali nie tylko Niemcy....
          • domestos Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:04
            Trax moze mnie zle rozumiesz,chcialbym zeby wszystko bylo ok ale cos mi po
            prostu nie gra, a co do ksenofobii to uwierz mi nie jestem za tworzeniem jakis
            antagonizmow a dzis naprawde klocilem sie z wieloma osobami mowiacymi ze nie
            moze wygrac Sven bo jest Niemcem pytalem sie dlaczego i zawsze padala ta sama
            odpowiedz - wszyscy byle nie Niemiec, nawet na studiach uznali mnie za zdrajce
            narodowego bo kibicuje Niemcowi , a tak naprawde bardzo cenie tego chlopaka i
            posyopie sobie glowe popiolem jezeli nie okaze sie ze to tylko jednorazowy
            wyczyn, sprobuj mnie zrozumiec, po prostu zle wyrazilem swioje mysli
        • zdzicholo Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:04
          Zapewne w ubiegłym roku zastanawiano się za granicą, skąd się wzięła w TSC
          wspaniała forma Małysza? Przecież wcześniej nie skakał rewelacyjnie?
          • domestos Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:07
            dokladnie Zdzicholo i wcale sie im nie dziwilbym, po prostu panowie zrozumcie w
            zawodowym sporcie nie osiagnie sie szczytow bez pomocy faramkologii i sam sie
            czasem zastanawiam czy Malysz tez czegos nie siorpnal sobie a efekt uboczny???
            jego wasy:))))) zartuje, pozdrawiam
            • wojtekjas12 Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:27
              Domestos, wygłaszasz za dużo sprzecznych opinii w jednej sprawie - zdecyduj
              się... A tak naprawdę martwię się "głupawym uśmieszkiem" Małysza, od czasu jak
              zaczął gorzej skakać. Trzeba odstawcie od Adasia psychologa, bo jeszcze zrobi z
              Adasia psychola...
            • zdzicholo Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:35
              Wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że farmakologia jest istotnym czynnikiem w
              sporcie. Po lekturze jednego z postów ( o tym, że w Polsce są kiepscy trenerzy
              i Tajner nadaje się do wymiany ), żartobliwie pomyślałem sobie, że raczej
              należy wymienić lekarzy. Jesteśmy do tyłu z farmakologią, ale patrząc na
              narciarzy:
              1) alpejczyków francuskich, austriackich itd.
              2) biathlonistów (-tki)
              3) biegaczy: norweskich, fińskich
              itp. itd.
              wydaje się, że w tych sportach trzeba być "okrągłym", żeby zwyciężać.

I nie wiem, czy cieszyć się z tego, że Magda Grzywa wygląda jak z innej
              piaskownicy, widząc jak dostaje w biegu.
              Wielu sportowców znika nagle z areny, a niedługo później dowiadujemy się, że
              naukowcy opracowali nowy sposób wykrywania niektórych środków dopingujących.

Dopóki nie będzie badania sportowców podczas treningów, innych kar: ja
              postulowałbym odbieranie wszystkich medali, pieniędzy zdobytych w ostatnim roku
              (za drugim razem z całej kariery); możemy tylko spekulować, który ze sportowców
              jest podejrzany itd.
              W tej chwili np. Kjus tradycyjnie robi sobie przerwę, i możemy licytować ile
              medali zdobędzie na olimpiadzie. Ilu jest astmatyków, tych informacji się
              unika - a przecież narciarze są na tę chorobę podatni.

Nie wiem, czy słyszałeś o tym, ale po Sydney podano, że jeden sportowiec
              zażywał średnio 7 leków.

Co do wąsów Adasia. Skoczkowie mają raczej bujne czupryny, nie łysieją, a
              dodatkowe lotki w powietrzu każdemu się przydadzą.

Pozdrawiam i powodzenia w grze.
              • domestos Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:38
                Dzieki za pozdrowka i wzajemnie ale czy nie dziwi Cie troche ze nie bylo
                kontroli na TCS?????Myslisz ze Sven jest 100% czysty bo ja chocbym chcial to
                nie uwierze
                • zdzicholo Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:53
                  Owszem, rezultaty uzyskane przez Hanniego są dla mnie podejrzane. Niemcy umieją
                  się przygotować do ważnych imprez. Zobaczymy, co pokaże dalej, czy był to
                  wyskok z formą, czy utrzyma ją dłużej.
                  Co do Adama - niestety jest z niego chucherko, a jeśli był przeziębiony, to na
                  dłuższą metę nie da się utrzymać wysokiej formy. Nie sprawdzałem w tej chwili
                  wyników z konkursów letnich, ale o ile pamiętam był tam chyba dwukrotnie
                  dziewiąty. Niestety jego zwycięstwa na początku tego sezonu rozpaliły Polaków
                  niesamowicie, nasze wymagania wobec niego poszły niebotycznie w górę, no i stąd
                  tyle durnych komentarzy. Trzeba Mu życzyć wysokiej formy i medali w lutym, oby
                  złotych i nie przestawać kibicować.
                  • domestos Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:56
                    Ale czy nie sadzisz ze to dobrze ze troche slabiej mu idzie? Jaka bedzie radosc
                    jak znow zacznie wygrywac. A tak w ogole to ktory jestes w klasyfikacji?
      • domestos Re: Adam Maysz 06.01.02, 22:29
        Wojtekjas a jaki jest Twoj poglad na kwestie zwyciest Hanniego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka