Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Początkujący kibic

03.06.08, 12:48
    Cześć, piszę z Łodzi i coś mi się zdaje, że po ostatnim meczu Orzeł -
    Kolajarz Opole złapałem bakcyka :) Oświeci mnie ktoś z Kolegów co
    do zasad punktacji drużyn w lidze oraz co oznaczają w tabelach
    rubryki +/-
    W punktacji biegowej wiem o co biega, chodzi mi o to jak jest z
    punktami za wygraną, remis i porażkę.
    Dzięki za wyrozumiałość.
    Obserwuj wątek
      • kyos Re: Początkujący kibic 03.06.08, 13:32
        michalstankiewicz napisał:

> Oświeci mnie ktoś z Kolegów co do zasad punktacji drużyn w lidze
        > oraz co oznaczają w tabelach rubryki +/-

są dwa rodzaje punktów
        duże (meczowe) i małe
        duże punkty to 2 (za zwyciętswo), 1 (za remis), 0 (w przypadku
        porażki) --w rundzie rewanżowej do zdobycia są ponadto punkty
        bonusowe, bonus o wartości 1 drużyna otrzymuje wówczas jeśli w
        dwumeczu ma lepszy stosunek małych punktów (np. wygra 50:40 i
        przegra 43:47, co daje w sumie 93:87)
        punkty +/- to właśnie małe punkty pokazujące łączny bilans punktowy
        ze wszystkich meczów danej drużyny (tak jak w piłce nożnej podaje
        się gole zdobyte i stracone np. 22:18, tak tutaj podaje się od razu
        bilans dodatni lub ujemny)
        o miejscu w tabeli decyzują:
        a/ duże punkty
        b/ w przypadku równej ilości bilans bezpośrednich pojedynków
        • michalstankiewicz Re: Początkujący kibic 03.06.08, 13:59
          :)
          Super o to mi chodziło! Dziękuję.
          • kyos Re: Początkujący kibic 03.06.08, 15:07
            michalstankiewicz napisał:

> :)
            > Super o to mi chodziło! Dziękuję.

proszę bardzo :)
            • Gość: michaŁ Re: Początkujący kibic IP: *.toya.net.pl 03.06.08, 16:56
              Aha, a po rewanżu dochodzi ewentualnie dla którejś drużyny punkt
              bonusowy, tak?
              • kyos Re: Początkujący kibic 03.06.08, 20:29
                Gość portalu: michaŁ napisał(a):

> Aha, a po rewanżu dochodzi ewentualnie dla którejś drużyny punkt
                > bonusowy, tak?

tak, jeśli ma lepszy stosunek w małych punktach w bezpośrednim
                pojedynku (jak w podanym wyżej przykładzie)
                jeśli natomiast jest remis w małych punktach, żadna z obu drużyn nie
                otrzymuje bonusa (np. w finałach play-off 2006, gdy w meczu w
                Częstochowie między WTS-em a Włókniarzem było 47:43 dla Wrocławia, a
                w meczu we Wrocławiu 47:43 dla Lwów) --w lidze angielskiej w takich
                sytuacjach jest dodatkowy wyścig o punkt bonusowy (po jednym
                zawodniku z każdej drużyny), u nas tego regulamin nie przewiduje

pzdr
      • Gość: michaŁ Re: Początkujący kibic IP: *.toya.net.pl 04.06.08, 09:24
        Nie bardzo rozumiem - może dlatego, że jestem początkującym
        kibicem :)
        • Gość: Jazon Re: Początkujący kibic IP: *.tvk.torun.pl 04.06.08, 11:13
          Nie przejmuj się- niewiele było do zrozumienia. I tak masz szczęscie ze uczynny
          baca nie poradził Tobie jako pierwszy, bo pewnie dowiedzialbys sie o torze
          zużlowym w 'Białce wedle Poronina', albo ze żuzlowcy jeżdżą w kierpcach.
          Pozdrawiam
          • kyos Re: Początkujący kibic 04.06.08, 13:53
            Gość portalu: Jazon napisał(a):

> niewiele było do zrozumienia. I tak masz szczęscie

jeśli chcesz przez to powiedzieć że moje odpowiedzi to bełkot, zrób
            to lepiej, a nie krytykuj :P
            • Gość: Jazon Re: Początkujący kibic IP: 158.75.28.* 04.06.08, 17:03
              Przepraszam Kyos, to tylko tak wygladało. Odnosilem sie do wypowiedzi bacy którą
              usunąłem- faktycznie mogła powstac dwuznacznośc.
              Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie.
              • kyos Re: Początkujący kibic 04.06.08, 20:25
                Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Przepraszam Kyos, to tylko tak wygladało. Odnosilem sie do
                > wypowiedzi bacy którą usunąłem- faktycznie mogła powstac
                > dwuznacznośc. Jeszcze raz przepraszam za nieporozumienie.

ok :)
                • Gość: baca Re: Początkujący kibic IP: 83.238.144.* 04.06.08, 20:30
                  Oczywiście - ludzie mądrzy najpierw myślą potem robią, durnie na
                  odwrót no i wtedy wychodzi bełkot. Jazon - usuń mój wpis bo jeszcze
                  ktoś przeczyta.
                  • Gość: Szrek Baco i Jazonie IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 09:29
                    Czy jest choćby niewielka szansa, że obaj na widok swoich postów
                    przestaniecie wpadać w szał?
                    Nie raz i nie dwa wracaliśmy na tym forum do "tematu" a wy ciągle
                    swoje. Nie wiem co za genialną myśl autorstwa Bacy usunąłeś Jazon,
                    ale mam prawo przypuszczać, że nikogo nie obrażała. Baca - choć
                    zwykł "oryginalnie" się wypowiadać - nikomu kto choć trochę wysili
                    się i pomyśli nad treścią a nie zatrzyma się tylko na formie nie
                    zwykł uwłaczać. Po co więc czystka?
                    Was zaś Baco prosza Qrna łolek cobyśta cłekowi z Torunia raz na
                    zawse podarowali co Wos usuwajom bo moze fcale do kosza Wase
                    mądrosci nie idom ino je w jakim mniejscu na pamniontkem zachowuje?
                    Znacy się wicie rozumicie ludziska róźniste psyzwycajenia miewajom
                    dyć Jajzonek tys moze, hej!
                    • Gość: Szrek Jazonie IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 09:39
                      Wiele razy usuwałeś Bacę, mnie, innych - siebie nie, a w tym temacie
                      powinieneś! Przeprosiłeś co prawda "kyosa" twierdząc, że "to nie tak
                      miało być". I super. Ale dlaczego nie przeprosiłeś także "michaŁ'a"?
                      Jeśli przyjąć Twoje tłumaczenie (przed kyosem) za prawdzwe nasuwa
                      się wniosek, że twierdzeniem "nie martw się jak nie zrozumiałeś bo
                      niewiele było do zrozumienia" (cytat może nie dosłowny ale oddający
                      w pełni sens Twojej wypowiedzi) pokazałeś mu "miejsce w oślej
                      ławce".
                      Rozumiem, że zadaniem moderatora jest dbałość o przestrzeganie przez
                      nas forumowiczów regulaminu. Nieźle to robisz. Pora jednak, abyś -
                      bez obrażania się - przeanalizował swoje postępowanie. Od Ciebie
                      jako moderatora powinniśmy oczekiwać więcej niż od innych. Pozdrawiam
                      • Gość: Jazon Odp IP: *.tvk.torun.pl 05.06.08, 12:50
                        Chyba nieco nadinterpretujesz moje słowa, ale zdaje sobie sprawę że jest to
                        dobra okazja do krytyki. Zrobiłem glupi błąd przy usuwanie posta, który
                        zwichrował nieco strukture drzewka. Nie przepraszałem Michała poniewaz nie
                        sądzilem ze mozna moje slowa odczytac jako obraźliwe- on widział usuniety post
                        bacy, ponieważ na niego odpowiedział więc uznałem ze nie ma tu żadnej
                        dwuznaczności. Oczywiście mam nadzieje ze nie odebrał moich słow jako 'wezwania
                        do oslej ławki'
                        A propos z kolei mojej roli w egzekwowaniu regulaminu, to masz ostatnio piekny
                        przykład jak bardzo zalezy na nim bacy, który przypomniał sobie jak sie mowi po
                        polsku i probuje na mnie odreagować że PRZESTRZEGAJAC REGULAMINU zepsułem mu
                        internetowy image górala. Tak jak juz pisałem, zapytałem o to osoby znające sie
                        na regulaminie lepiej ode mnie, które uznały ze jest trollem którego nalezy
                        usuwac. I to bede robił za każdym razem kiedy złamie regulamin on czy ktos inny.
                        Na pewno moderując popełniłem sporo błedów i nie uciekam od odpowiedzialności za
                        nie. Baca jednak doskonale wie że nie ma racji, poniewaz w przeciwnym wypadku
                        dochodzilby swoich racji 'wyżej', zamiast za wszelka cene pokazywać mi że i tak
                        sie tym nie przejmuje i na złośc mi i tak bedzie trollował- a jak trzeba
                        merytorycznie podac choc jeden niesłusznie usuniety post to go nie ma. To tyle
                        na jego temat- nie mam zamiaru zapewniać mu wiecej rozgłosu, bo to pewnie jedyny
                        powód dla którego tu bywa.
                        A tak na marginesie Szrek czy Twoim zdaniem poniosłes jakąs strate zmieniając
                        sposób dyskusji ostatnio? W odróznieniu od bacy masz w wątkach cos do
                        powiedzenia i mozna z Tobą merytorycznie dyskutowac (choć oczywiście widzę że
                        'iskrzy' kiedy polemizujesz ze mna- nic dziwnego, zreszta). Niech kazdy robi
                        swoje- nie musimy za sobą przepadać. Ale drugiego wątku 'dyskusje Szreka i bacy'
                        już nie bedzie- akurat za fakt jego istnienia zostałem skrytykowany i nie
                        powtórze tego błędu.
                        Pozdrawiam
                        • Gość: Szrek Re: Odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 14:22
                          Mówienie o jakichkolwiek "stratach" czy też o "odwoływaniu się
                          wyżej" nie ma najmniejszego sensu - to nie biznes tylko forum, kółko
                          zainteresowań. Tylko!
                          Jeśli ja dopuściłem się "nadinterpretacji" w odniesieniu do Twojej
                          korespondencji z michaŁem i masz co do tego zastrzeżenia - wyznaję,
                          że ja po kilkakroć uważałem, że nadinterpretujesz albo wręcz
                          demonizujesz problem Bacy (przy okazji mój chyba też). Gdybym
                          stwierdził, że zgadzam się z Bacą w 100% skłamałbym. Ale nie
                          kosztowało mnie zbyt wiele wysiłku by pod lepszą czy gorszą
                          góralszczyzną doszukać się treści i mądrości, gdy w tym samym czasie
                          inni, posługując się naszym pięknym językiem polskim gnoili
                          adwersaży jak się da. Odnosiłem i odnoszę wrażenie, że Tobie nie
                          chciało się u Bacy doszukać treści bo wcześniej zdecydowanie
                          odrzuciłeś jego formę. Dziś owocem tego są Wasze wzajemne relacje.
                          Szkoda.
                          Co zaś do "iskrzenia" między nami... Gdyby nie
                          obustronne "nadinterpretacje" oraz (czasem) Twoje zbyt silne
                          zainteresowanie "formą" a nie treścią (może zbyt łatwo niektórych
                          forumowiczów szufladkujesz?) nie byłoby sprawy uwierz mi. Zresztą
                          tak naprawdę sprawy nie ma - o czym świadczy ta dyskusja. Ucieszę
                          się, jeśli zapamiętasz jak łatwo zostać bezpodstawnie "posądzonym" o
                          atak na kogoś nawet jeśli się tego ataku nie chciało (vide mój
                          odbiór Twojej wypowiedzi do michaŁa). I uwierz mi: to, że autorem
                          tej wypowiedzi byłeś akurat Ty nie sprawiło, że ją skrytykowałem. Ja
                          nie polemizuję z rubryką "AUTOR" tylko "TREŚĆ". Tobie radzę uczynić
                          tak samo. Pozdrawiam
                          • Gość: baca Re: Odp IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.08, 16:43
                            Widzicie Śreku dla mnie cy jajzon jest cy nie całkiem mnie nie
                            łobchodzi do momentu gdy zaczyna usuwać moje posty, które żadnygo
                            punktu regulaminu nie łamią. Nie wiecie jakie moje posty usuwa
                            bo... je usuwa. Nadużywa swojej "władzy", ale od jakiegoś czasu nie
                            ma postu w którym by sie do mnie nie przycepił jak rzep psiego
                            łogona. Gdy już nie ma żadnych argumentów to powołuje sie na "górę"
                            która mu nakazuje pisać wyłącnie ło mnie. To tyle - jo w ta
                            dyskusja sie mieszać już nie bede bo łon i tak zostawi to co jemu
                            wygodne. Dali jemu zabawke i sie cieszy. Wy mozecie łocywiście bawić
                            sie w gołąbka pokoju ale jo nie zamierzam. Hej.
                            • Gość: baca Próbka postu który wg Jazona nie łamie regulaminu IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.08, 17:25
                              Tyllinger sk....lu odejdż!

twoje nowe reformy z systemem wchodzenia na stadion po raz kolejny
                              okazały się
                              poronionym pomysłem!!!
                              które to już zmiany w twoim wykonaniu, powodujące wku...nie
                              bydgoskich
                              kibiców, jak ciołki stojących przed bramami???
                              (...)
                              gdzie tu logika chory umysłowo Tyllingerze?????
                              (...)
                              kibice już rzygają na te twoje zmiany.
                              (...)
                              odejdż pier....ny pasożycie i zabierz ze sobą inne ścierwo czyli
                              Polkowskiego!!!!!

Dla jasności - to nie baca napisoł, ale jajzon przyklepoł. A może:
                              to nie baca napisał, WIĘC jajzon przyklepoł? Hej.

• Gość: mila77 Re: Odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 17:33
                              Baca nie świruj pawiana tylko prowadź dzskusje coś taki syn obraźnika.Jazon ma
                              racje co do Was obu.
                              • Gość: Szrek Re: Odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 17:49
                                No i zrobiła sie znów "nagonka" na Jazona. Ludziska odpuśćcie!
                                A swoją drogą czy ten cytowany post nie nadaje się do usunięcia?
                                Chętnie usłyszałbym uzasadnienie dlaczego nie został usunięty...
                                • Gość: baca Re: Odp IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 18:01
                                  A mnie tam łon nie ziębi nie grzeje. Niech sie łodcepi i bedzie po
                                  problemie. Hej.
                            • Gość: Jazon Re: Odp IP: *.tvk.torun.pl 05.06.08, 19:53
                              Jezeli uwazasz że zadnego punktu regulaminu nie lamiesz to napisz na mnie skarge
                              zamiast płakac. Ja nie byłem co do tego pewien, wiec sie upewniłem u znających
                              sie lepiej i nie mam podstaw zeby taki werdykt kwestionować. A czy mi wierzysz
                              to juz nie musi mnie obchodzic- nie mam obowiązku dyskutowac z trollami i ja
                              równiez konczę ta dyskusje.
                              • Gość: baca Re: Odp IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 20:12
                                To ty płaczesz nie ja i to juz dość długo. Jo na skarga nie chodza -
                                to ty trollu szukasz wsparcia jak se nie radzisz. No i zapomniałeś
                                sie odnieść do zacytowanego wyżej postu. Ale znaj dobroć starygo
                                bacy - nie musisz.
                                • Gość: Jazon Re: Odp IP: *.tvk.torun.pl 05.06.08, 21:20
                                  Alez prosze bardzo- nie usunałem tego posta bo:
                                  - był o zuzlu (w odróznieniu od większości twoich)
                                  - autor wykropkował wulgaryzmy
                                  - prowokował do dyskusji (w której nawiasem mowiac brałes udzial i jakos ci
                                  wtedy nie przeszkadzał), która chwile trwała i nie doprowadziła do żadnej
                                  eskalacji wulgaryzmów

Uprzedzając ewentualne pytanie- TAK, wyżej cenię takie posty niz twoje
                                  bezproduktywne bredzenie o ciupaskach. A zanim nazwiesz mnie trollem najpierw
                                  zorientuj się co ten termin oznacza, niespełniony goralu. Skoro nie masz zamiaru
                                  sie skarzyc to rób z siebie dalej ofiare mojego despotyzmu- owszem nie radziłem
                                  sobie z waszym trollowaniem i musiałem szukać pomocy (powinienem to zreszta
                                  zrobic duzo wczesniej). NIemniej lepiej późno niż wcale- bez odbioru
                                  • Gość: baca Re: Odp IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 21:28
                                    Miałeś sie nie odzywać - trollu. No i dalej sobie nie radzisz -
                                    niespełniony trollu. I napisz wreszcie coś od siebie bez powoływania
                                    się na mój autorytet. A autor tamtego postu złamał regulamin -
                                    poczytaj może co bo go najwyraźniej nie znasz? Trollu. Wszystko da
                                    się uzasadnić jak się może kogoś kasować. A jo stary baca rygulaminu
                                    nie łamia niezalyżnie łod stopnia twojej do mnie nienawiści. Trollu.
                                    • Gość: baca Re: Odp IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 21:32
                                      I musza cie rozczarować - tyn pocuntek to mnie Jaguś napisała po
                                      polskiemu a jo tylko końcówka dopisał. Trollu.
                                      • Gość: Szrek Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.08, 22:17
                                        Jeśli do tej pory nie było wiadomo dlaczego to forum podupada - to
                                        teraz już wszystko jasne.

Zawiodłem się na Tobie Jazon. Tłumaczenie się, że kiedy nie
                                        wykropkowane to wbrew regulaminowi a gdy wykropkowane to nie - po
                                        prostu żenada. A kultura gdzie?

Na koniec: mam nadzieję, że Baca i Jazon wyczerpali już cały zapas
                                        impertynencji jakie mieli dla siebie przygotowany. Można już wracać
                                        na forum żużlowe?
                                        • Gość: baca Re: Odpuście ludziska! IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.08, 22:48
                                          Niech łodpuści ten co trzymo a jo tedy całom reszte jargumentów
                                          zachowom dla siebie. Hej.
                                          • Gość: Szrek Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 06:59
                                            Co wom Baco powiem to wom powiem ale wom powiem: starziki gadali, co
                                            mondrzejszy powinien łodpuścić. Mota 90 lot a starzików nie znata?
                                            Kiej byśta łoba se łodpuściły cieszyłbym się co znom 2ch mondrych
                                            człeków
                                            • Gość: baca Re: Odpuście ludziska! IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.08, 09:29
                                              Toć jo jemu w chrześcijańskim miłosierdziu całkowicie łodpuszczom.
                                              Hej.
                                              • Gość: kaka Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 15:28
                                                Tak poprawdzie to trudno doszukać sie kto jest winien,proponuje aby Jazon
                                                opublikował jakiś skasowany post bacy o które trwa ta wojna aby można sie
                                                odnieść czy baca ma racje czy nie,bo te wzajemne uszczypliwości zaczynają już
                                                być niepoważne.
                                                • Gość: Szrek Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 08:04
                                                  A ja uważam, że dla dobra sprawy nie ma nawet potrzeby udowadniania
                                                  czy rozstrzygania o czyjejkolwiek winie. Starczy żeby obaj panowie
                                                  zobowiązali się do unikania wzajemnych impertynencji i wycieczek pod
                                                  swoim sdresem (usuwania postów tylko na nick autora też) i po
                                                  sprawie. Koniecznie potrzebna ci czyjaś "głowa"?
                                                  • Gość: kaka Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 12:35
                                                    Tu nie chodzi o głowe,tylko po czyiej stronie jest racja?Bo jak widze to uwagi
                                                    do jazona ma kilka osób ale w sumie niewielu,dlatego też jazon powinien
                                                    udowodnic wam że to on ma racje.Bo zawsze sedzia musi udowodnic wine skazanemu
                                                    jesli tego nie zrobi nie może być mowy o winie.
                                                    • Gość: Szrek Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 16:43
                                                      Ty znów swoje. Nie widzisz, że masz do czynienia z 2ma uparciuchami
                                                      z których żaden drugiemu nie odpuści? W takiej sytuacji lepiej chyba
                                                      puścić w niepamięć przeszłość i dogadać się na jutro, pojutrze i tak
                                                      dalej.
                                                      Osobiście miałem kilka zastrzeżeń do Jazona bo uważałem, że kilka
                                                      moich usuniętych tekstów nie kwalifikowało się do tego - co więcej
                                                      zdziwienie mnie raz czy dwa wzięło że coś co wg mnie kwalifikowało
                                                      się do kibla na forum pozostało. Ale gdzieś mam dochodzenie kto i
                                                      kiedy miał rację. To by do niczego (a już bankowo do niczego
                                                      dobrego) nie doprowadziło. W tym przypadku też tak by mogło być
                                                    • Gość: kaka Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 19:56
                                                      O.K.Czyli rozumiem niebyło tematu i wszyscy maja racje.Pozdrawiam
                                                    • garenty Re: Odpuście ludziska! 07.06.08, 20:43
                                                      moim skromnym zdaniem system modernictwa to czysta anarchja.to wina
                                                      zasad ,trzeba je zmienic .nie moze byc tak ze jedna osoba
                                                      decyduje.aaaaaaaaaaaaa mialem siedziec
                                                      cicho. Tylko stal rzeszow,na zawsze
                                                    • Gość: Szrek Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 08:55
                                                      Nie no nie wyłączaj się! Zaproponowałeś ciekawy układ: znaczy Jazon
                                                      nie ma prawa sam decydować co usunąć tylko zaznacza coś potem wysyła
                                                      do moderatora X i ten usuwa co sam uważa za stosowne i wysyła do
                                                      moderatora Y który robi to samo co Jazon i X... A wielostopniowy
                                                      proces moderacji by ciebie usatysfakcjonował?
                                                    • Gość: Jazon Re: Odpuście ludziska! IP: *.tvk.torun.pl 08.06.08, 11:43
                                                      Tyle ze to nie jest chyba wykonalne- wszystko funkcjonuje według zasady:
                                                      moderator kasuje, poszkodowany składa skarge wyżej jesli uwaza że złamano
                                                      regulamin. Faktem jest ze kilka razy zdarzyło sie że uswane były posty których
                                                      ja nawet nie zdarzyłem zauważyć, ale były to ewidentne przypadki bluzgów które
                                                      pewnie nawet automat by wychwycił. Natomiast może byc równiez dwóch moderatorów-
                                                      kiedy dostawałem swoja funkcje mowa była aby dla równowagi sil był równiez drugi
                                                      moderator z Bydgoszczy ale nikt wtedy nie podjał tematu. Co dwie glowy to nie
                                                      jedna podobno...
                                                    • Gość: Szrek Re: Odpuście ludziska! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 13:33
                                                      Nie przesadzaj Jazon. Po co 2ch albo więcej moderatorów? Ilu by was
                                                      nie było ani lepiej ani gorzej nie będzie. Problem nie tkwi w ilości
                                                      moderatorów tylko w poziomie kultury ludzi odwiedzających forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka