Gość: ass IP: *.chello.pl 11.06.08, 22:42 Bez uznanego trenera nikogo nie zachęcą do gry w naszej krajowej lidze. Znowu zostaną takie, jednak starsze, gwiazdy jak Gurović czy Besok. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: greg Pacesas nadal trenerem Prokomu IP: 213.17.194.* 12.06.08, 09:41 Uważam, że pozostawienie Pacesasa to błąd. Sposób w jaki prowadził drużynę jest trudny do zaakceptowania, dla mnie jako osoby, która uprawiała wyczynowo sport zespołowy (siatkówka), a jak widziałem i słyszałem (wiadomości zpierwszej ręki) również przez przez starających się jak najlepiej wykonywać swoją pracę zawodników. Ile razy brał czas i go marnował tylko po to, żeby wyżywać siię na zawodniiku, który w jego ocenie popełnił błąd. Żadnej racjonalnej podpowiedzi tylko wrzask. Zresztą jako zawodnik, gdy popełnił błąd, też szukał winnych wokół siebie. Nie oceniam warsztatu trenerskiego (chociaż "zajechanie" w sezonie zasadniczym Slaniny, czy niewytłumaczalna huśtawka formy Gurovica też o czymś świadczy) , natomist w grach zespołowych, bez dobrej atmosfery w drużynie, nie można na dłuższą metę oczekiwać sukcesów. Prędzej czy później coś (ktoś) pęknie, nie wytrzyma zamordystycznych metod. I niech nikogo nie zmyli osiągnięty sukces, z którego bardzo, bardzo się cieszę. Jest on w mojej ocenie, przede wszystkim wynikiem profesjonalizmu i sportowego podejścia zawodników. Po prostu im bardzo na tym mistrzostwie zależało. Wcale bym się też nie zdziwił, gdyby niektórzy z nich nie chcieli przedłużyć kontraktów własnie ze względu na osobę trenera. Dlatego uważam, że pozostawienie Pacesasa na stanowisku pierwszego trenera jest błędem (potrzeba mu zdobycia doświadczenia, ale i zwykłej ogłady przy boku jakiegoś bardzo dobrego fachowca). Może wtedy zasługiwałby na prowadzenie najlepszej polskiej drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Pacesas nadal trenerem Prokomu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 22:55 pozostawienie Pacesasa na stanowisku pierwszego trenera to tragedia i dalszy regres spopckiego klubu, to swiadczy o tym ze ten klub toleruje prowizorke a nie rozwoj, nie ma szans na podbicie euroligii a moze byc i ciezko z liga polska, anwil, ostrow, slask i turow sie zbroja z my w tym samym gó..e siedzimy. ale jak sie mowi w gownie i kupie cieplej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabi Re: Pacesas nadal trenerem Prokomu IP: *.chello.pl 16.06.08, 23:08 zgadzam sie w 100 procentach!!! pacek, przestan sie w koncu bez sensu wydzierac na zawodnikow, lepiej trenuj joge! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan turowa Re: Pacesas nadal trenerem Prokomu IP: *.cust.tele2.pl 17.06.08, 19:20 moje wyrazy współczucia, pacek zniszczy nawet najlepszą drużynę... Odpowiedz Link Zgłoś