Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szewczyk: Wyciągnąć koszykówkę z letargu

IP: 89.171.57.* 14.07.08, 10:06
    Brawo Szymon. To co mowisz o koszykówce, kadrze, popularności.... od wielu lat staram się w tym samym tonie wypowiadac. Kiedys grałem, potem prowadziłem szkolny zespoł, sędziowałem, stworzyłem forum koszykarskie kosz.dl.pl, które kiedys miało kilka tys. wejść dziennie. Bo na kosza patrze własnie tak jak Ty.
    I aż boję się, że nawet sukces reprezentacji na ME może już nie pomóc. Do Litwy mamy tak blisko, a tak różne upodobania narodowe kosz vs nożna.
    7m Kijowego zespołu w 97r dało basketowi bardzo dużo. Teraz 4 jest chyba poza zasiegiem (choć sni się prezesowi PZKosz) a i tak może nie mieć juz takiego wydźwięku.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Muchomor Re: Szewczyk: Wyciągnąć koszykówkę z letargu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 23:15
        dla mnie to zawsze bedzie dyscyplina numer 1 czy teraz czy 10 lat temu czy za 30
        lat, ma to cos w przeciwienstwie do bezkontaktowej siatkowki czy zamordystycznej
        recznej
      • Gość: zamorano102 Re: Szewczyk: Wyciągnąć koszykówkę z letargu IP: *.128.udn.pl 17.07.08, 18:55
        Panowie umówmy się : tamten szał na kosza to nie była kwestia występów zespołu
        Kijewskiego w ME i to 7 miejsce. To była bardzo fajna i pozytywnie odebrana
        sprawa oczywiście. Ale wszystko zaczęło się od Szaranowicza i Łabędzia i ich
        "Hej, hej tu NBA" w otwartej, publicznej tv. Tak zaczęło się koszykówkowe
        szaleństwo. Jak NBA poszła to telewizji kodowanej, a nasza liga rodzima zaczęła
        się pogrążać w szaleństwie stranierich to wiadomo... A że nie wykorzystano
        tamtego boomu... Cóż nie było w Polsce podwórka gdzie nie grano by w kosza, te
        nurty basketu amatorskiego, ligi szkolne, ligi trójek, ligi streetballu. Tego
        było pełno. Gdzie byli skauci ? Czemu dziś nie jesteśmy potęgą na miarę
        Hiszpanii ? ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka