Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kizierowski poza finałem

IP: *.vc.shawcable.net 15.08.08, 05:31
    Fatalny? Nikt rozsadny wiele wiecej od Kizierowskiego nie oczekiwal, a juz na
    pewno nie walki o medale. Nowe pokolenie plywakow plywa o klase szybciej.
    Kizierowski musialby w wieku 31 lat sporo poprawic swoja zyciowke aby wejsc do
    finalu, a jego dotychczasowe wyniki w tym sezonie na to nie wskazywaly.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Zdziwiony Czy Redaktor się obudził? IP: *.tvgawex.pl 15.08.08, 09:08
        Pan Redaktor w godzinach olimpijskich zmagań chyba nie do końca kontroluje swoje szare komórki. Chciał być dowcipny, może ironiczny, a wyszło...no właśnie zastosował Pan wielokropek i co z tego wynika? Ilu z półfinale miało być zawodników? 64? 8? No jasne, że 16. Wytykając słaby występ Kizierowskiego zasugerował Pan niedowład umysłowy czytelników i chyba swój niestety troszeczkę...
      • forumowicz_pospolity Re: Kizierowski poza finałem 15.08.08, 09:44
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Fatalny? Nikt rozsadny wiele wiecej od Kizierowskiego nie oczekiwal, a juz na
        > pewno nie walki o medale. Nowe pokolenie plywakow plywa o klase szybciej.
        > Kizierowski musialby w wieku 31 lat sporo poprawic swoja zyciowke aby wejsc do
        > finalu, a jego dotychczasowe wyniki w tym sezonie na to nie wskazywaly.

dokładnie, przecież to takie proste przejrzeć tabele wyników
        z tego sezonu - to nie, lepiej pompować balon irracjonalnych oczekiwań
        Chylewską z tvp wczoraj słyszałem w roli pompującej i zastanawiam
        sie jak dziennikarka sportowa czy prowadząca studio olimpijskie
        może być taką ignorantką, zdecydowanie przepłacani ludzie sie produkują w tej
        naszej telewizji a prosty lud w tym jak widać redaktorzy gazety sie infekują
        tymi bzdetami echh
        • Gość: adolf Re: Kizierowski poza finałem IP: *.rze.vectranet.pl 15.08.08, 11:27
          Skoro nie ma szans na medal to po co tam pojechał? Na wycieczkę, "wodną kostkę"
          zobaczyć czy na darmową michę ryżu się załapać?
          To że osiągnął minimum w Polsce to trochę mało, bo nasze minimum a minimum
          olimpijskie to 2 różne światy, lepiej żeby w domu został i oszczędził pieniędzy
          podatników niż mówił, że 15 miejsce to i tak WIELKI SUKCES, bo nawet na tyle nie
          liczył...
          • forumowicz_pospolity Re: Kizierowski poza finałem 15.08.08, 11:33
            Gość portalu: adolf napisał(a):

> Skoro nie ma szans na medal to po co tam pojechał? Na wycieczkę, "wodną kostkę"
            > zobaczyć czy na darmową michę ryżu się załapać?
            > To że osiągnął minimum w Polsce to trochę mało, bo nasze minimum a minimum
            > olimpijskie to 2 różne światy, lepiej żeby w domu został i oszczędził pieniędzy
            > podatników niż mówił, że 15 miejsce to i tak WIELKI SUKCES, bo nawet na tyle ni
            > e
            > liczył...

skoro zrobił minimum to pojechał
            jak ty bedziesz pływał 22 z haczykiem na 50 kraulem tez pojedziesz,
            powodzenia
          • Gość: Jacek Re: Kizierowski poza finałem IP: *.vc.shawcable.net 15.08.08, 19:43
            Widac, ze nie masz pojecia o czym piszesz bo minimum jest narzucane przez FINA,
            wiec nie sa to dwa rozne swiaty.

Kizierowski od 10 lat jest jedynym polskim sprinterem na swiatowym poziomie
            zdobywal medale mistrzostw Europy i swiata, rok temu byl czwarty na MS, w tym
            roku czarty na ME. Jesli taki zawodnik mialby nie jechac na olimpiade, to kto?

Natomiast po kwalifikacjach, gdzie wielu zawodnikow poplynelo sporo ponizej 22
            sekund, bylo widac, ze o awans do finalu bedzie ciezko i pisanie o fatalnym
            wystepie jest po prostu glupie. 15 miejsce w najliczniej obsadzonej konkurencji
            w plywaniu to nie jest jakis powod do dumy dla tak utytulowanego plywaka, ale
            tez nazywanie jego wystepu fatalnym na pierwszej stronie portalu aby przyciagnac
            czytelnikow jest naduzyciem.

Argument o pieniadzach podadtnikow jest prawdopodobnie nieco chybiony.
            Kizierowski od dawna nie mieszka w Polsce i nie ma wiele wspolnego z
            przygotowaniami kadry, do tych igrzysk przygotowywal sie glownie sam.

J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka