Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

US Open. Federer walczył ze sobą

IP: *.chello.pl 03.09.08, 19:57
    Co za bzdury, gdzie według autora patrzył Fed? Ktoś mu coś podpowie z ławki? I
    co miał powiedzieć, że grał słabo? A nie lepiej komplementować rywala? Czy
    jakiś zawodnik, który jest zdrowy powie, że nie ma formy?
    Poza tym, może to już koniec dominacji Rogera, koniec łatwych zwycięstw,
    świetnej formy- czy to nie normalne? Czy to ufoludek czy czlowiek?
    Słabo mi jak czytam takie wypociny, bo sam Fed mówi, że super będzie awansować
    do 4, lub finału. Co do braku szans na tytuł, 2 mecze- dwa różne spotkania- a
    cóż będzie jak finał Mu się super trafi co?
    Obserwuj wątek
      • swiatlo Niech autor może sobie sprawdzi dane 03.09.08, 23:50
        Federer chorował na początku roku na mononucleosis. Jest to poważna choroba i
        zajmuje około roku, a czasami nawet więcej, zanim organizm w pełnie dojdzie do
        pełni sił. Federer jest wielkim sportowcem, więc publicznie zapewnia że jest
        zupełnie zdrowy aby nie szukać sobie wymówek, ale niemniej nadal tą chorobę
        czuje. I nada jest po niej osłabiony, nawet jeśli oficjalnie mówi inaczej.
        Autorze, sprawdź dane zanim zaczniesz gadać różne domysły...
        • Gość: felek new york Re: Niech autor może sobie sprawdzi dane IP: *.ny325.east.verizon.net 04.09.08, 00:25
          ja slyszalem ,ze on na cos zachorowal ,ale nie wiedzialem na co
          konkretnie a gdzie on to zalapal z kim sie calowal ???
          to fakt jest wielki sportowcem widzialem go wczoraj na zywo wyglada
          na zdrowego
          • fawad Re: Niech autor może sobie sprawdzi dane 04.09.08, 02:31
            Ja też wyglądam na zdrowego ale tak po korcie przez ponad 3 godziny bym nie mógł. :)

A Federer w porównaniu z Andriejewem to było wcielenie opanowania.

- TomiK
      • Gość: Mrówka US Open. Federer walczył ze sobą IP: 78.8.78.* 04.09.08, 08:15
        Ten artykuł świadczy tylko o tym na jak niskim poziomie są dziennikarze w
        Polsce. Żenada. Tylko siąść i płakać.
        • Gość: Ewunia 28 Re: US Open. Federer walczył ze sobą IP: *.chello.pl 04.09.08, 08:52
          Dzięki, myślałam że tylko ja to widzę. Tenis jest pięknym sportem i naprawdę
          jest ok, że jest walka i że nie wiadomo kto wygra. I tak po latach dominacji
          Rogera, którego ogromnie lubię mimo wszystko powinno być i jest to zjawisko
          naturalne.
      • Gość: jaro Roger ma problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 08:58
        Jestem wielkim fanem Rogera, ale nie zgadzam się na zwalanie
        wszystkiego na mononukleozę. On sam już dawno mówił, że jest w pełni
        zdrowy. Faktem jest, że problem leży tylko w psychice, bo to że
        potrafi zagrać bajecznie, to od czasu do czasu pokazuje - coś jest
        nie tak mentalnie i dopóki sam sobie z tym nie poradzi to nie będzie
        można liczyć na grę na wysokim poziomie ...
        • Gość: kropka Re: Roger ma problem IP: 157.158.10.* 04.09.08, 10:01
          gdyby RF miał mentalność "zabić rywala" a nie "zagrać świetną piłkę", z jego
          talentem i techniką byłby naj jeszcze długo. Takiej mentalności nigdy nie miał i
          mieć nie będzie, superagresywna presja rywala zawsze była problemem. Trafił na
          takiego, nawet we wspaniałym okresie zupełnie sobie nie radził, ten Go
          zniszczył. Koniec.
        • Gość: SF poziom IP: 212.160.172.* 04.09.08, 11:13
          "Nie będzie można liczyć na grę na wysokim poziomie".

Nie wiem co uważasz za grę na wysokim poziomie??? Facet na 3 szlemy w tym roku,
          dwa razy był w finale, raz w półfinale. Ten "niewysoki poziom" i tak jest
          nieosiągalny dla wszystkich jego przeciwników poza Nadalem. Który zresztą też w
          Australii nie doszedł do półfinału.
          • Gość: jaro Re: poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 12:33
            na wysokim poziomie jak na niego oczywiście. Obecny sezon wedle jego
            standardów jest można rzecz tragiczny, dwa wygrane turnieje niezbyt
            wysokiej rangi, żednego zwycięstwa w Wielkim Szlemie czy Mastersie,
            szereg dotkliwych i niespodziewanych porażek, w tym z naprawdę
            duuuuużo słabszymi rywalami (Fish, Karlovic) - to nie jest jego
            wysoki poziom. Taki prezentuje tylko w niektórych meczach, albo
            wręcz fragmentach konkretnego meczu ...
      • Gość: tenisfan US Open. Federer walczył ze sobą IP: 157.158.10.* 04.09.08, 09:05
        autor artykułu się wykazał jak rzadko, tekst płomienny, jak łatwo używać sobie
        na idolach. Napisane jakby nic nie rozumiał, wprost spadł z księżyca, nigdy nie
        słyszał choćby słowa biologia. Wprost wymaga, aby RF zawsze był bajeczny, tylko
        że jak był, pisał że to nudne, doskonale pamiętam.
      • Gość: gościu Co za bzdury... IP: 195.150.60.* 04.09.08, 09:10
        Ciężko komentować te wypociny. Po przeczytaniu artykułu odnosi sie wrażenie że
        Federer przegrał z jakimś facetem z drugiej setki, a wygrał z nim tylko dlatego
        że tamten bardziej psuł. To prawda, Federer miał słabszy dzień podobnie jak
        Djokovic i Nadal tez mieli na tym turnieju, jednak Andreev zagrał b.dobre
        spotkanie i jego rozstawienie (nr 23) wcale nie oddaje tego jakimi
        umiejętnościami dysponuje. Myślę że w takiej formie Andreev, dysponujący silnym
        serwisem i świetnym forhandem spokojnie wyeliminowałby grających b.słabo
        wczoraj Murray'a, del Potro a nawet może Roddicka i Djokovica (chociaż tego
        ostatniego nie jestem całkiem pewien)...
        A Federer? Myślę że da radę w półfinale i będziemy mieć kolejny finał
        hiszpańsko- szwajcarski. A tam wszystko sie może zdarzyć, zwłaszcza że US open
        nie jest turniejem Nadala.
      • justinehh US Open. Federer walczył ze sobą 04.09.08, 22:15
        Skoro pan Ciastoń jest takim obcykanym dziennikarzem, niech wykona telefon do
        Chorwata Mario Ancicia i zapyta go, czy doszedł już do siebie po mononukleozie
        ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka