Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będzie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 20:23
    NIESTETY ...
    PONOĆ JUŻ TO PRZESĄDZONE ...
    W PRZYSZŁYM SEZONIE PARTNEREM ALONSO W BMW BĘDZIE ... NICK ...
    INFORMACJA TA ZOSTANIE NA DNIACH OFICJALNIE PRZEKAZANA PRZEZ
    KIEROWNICTWO EKIPY SAUBERA ...
    CO WY NA TO ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Łooskot Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będzie... IP: *.aster.pl 16.09.08, 20:24
        Łoo Jezu, Jezusicku!
        • Gość: Epir Wampir, chcesz trochę fusów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 00:57
          Mam w nadmiarze, prosto z kawiarni, mogę Ci przesyłać codziennie.

Co do tandemu Kubica-Alonso myślę, że jest to już przesądzone, a
          odwlekanie informacji ma na celu tylko podtrzymanie Nicka w końcówce
          sezonu. On i tak wie, że jest już na wylocie, ma 31 lat i już nie
          będzie gwiazdą. Trzeba przyznać że walczy i się stara. Z pewnością
          jednak motywacja Nicka spadłaby gdyby wiedział, że to już ostatnie
          cztery jego starty. Choć zawsze jeszcze może liczyć na pomniejsze
          stajnie.
          • manhu Re: Wampir, chcesz trochę fusów? 17.09.08, 12:01
            Powinien go wziąć inny "niemiecki" zespół McLaren-MERCEDES, napewno jest dużo lepszy od Kovalainena i w sam raz nadaje się na pomocnika dla Hamiltona w tym "brytyjskim" zespole.

A Wyborcza jak zwykle bije pianę, wcześniej "wsadziła" Kubicę do Ferrari, teraz lansuje parę Kubica-Alonso.
      • Gość: johnson Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 20:39
        ja pie...
        • Gość: johnson Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 20:41
          i co teraz bedzie?
      • Gość: maxxx Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.infinity.net.pl 16.09.08, 20:43
        no troche szkoda, bo bmw to solidna marka, ale renault tez powoli
        sie odradza (4 miejsce Alonso we Wloszech) wiec roznie to bedzie.
        Nick ma niby pomagac Alonso w zdobyciu mistrzostwa co jest raczej
        nieosiagalne dla bmw.
      • Gość: Lilia Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.eranet.pl 16.09.08, 20:47
        O Jezu! Naprawdę? Szok! Szok! Co nasi biedni dziennikarze poczną, jak RK trafi
        do słabego zespołu i przestanie odnosić sukcesy?
        • Gość: mzok Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.chello.pl 16.09.08, 20:53
          Marca właśnie napisala, że Renault daje Alonso znaczną podwyżkę i
          obiecuje znacznie lepszy samochód, zdolny do waliki o zwycięstwa.
          Więc nie wiadomo jak to się skończy, jakoś wydaje mi się, że jednak
          zostanie po staremu.
      • Gość: purysta Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:06
        Ale obciach, kropka po skrócie nr w linku, ech..
        • Gość: sss Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: 217.153.99.* 16.09.08, 21:26
          > Ale obciach, kropka po skrócie nr w linku, ech..

A niby czemu nie powinno być?
          • Gość: toja Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: 78.8.105.* 16.09.08, 22:10
            Bo jeżeli skrót kończy się na OSTATNIEJ literze skracanego wyrazu, jak nr dr mgr
            to kropki się NIE STAWIA. Marsz do szkoły.
            • Gość: hmm Kropka po nr IP: *.stacje.agora.pl 16.09.08, 23:22
              "Kto będzie numerem 1 w BMW" (czyli w skrócie - "Kto będzie nr. 1 w
              BMW") więc kropka jak najbardziej się należy, gdyż słowo NIE kończy
              się na ostatniej literze skracanego wyrazu. Gdyby powiedzieć
              [napisać] "Kto będzie numer 1 w BMW" - nie wygląda i brzmi dobrze,
              prawda? Numer = nr, numerem, numerze = nr. Doktor = dr, doktorze
              [np. "mówimy o doktorze"], doktora = dr.
              Tak przynajmniej ja pamiętam :-)
            • Gość: lola Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: 212.244.198.* 17.09.08, 07:51
              Do szkoły to ten, kto nie zna zasad pisowni. Kropka w tym wypadku
              musi być, chociaż można też napisać "Kto będzie nrem 1?" - wtedy
              jest bez kropki, ale poprawnie.
          • Gość: www Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.wwnet.info 17.09.08, 00:20
            Zdanie nie rozpoczyna się literą "a". :-)
            • Gość: sss Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: 217.153.99.* 17.09.08, 08:41
              > Zdanie nie rozpoczyna się literą "a". :-)

Spojrzyj jeszcze raz, tamto się właśnie rozpoczyna od "A"...
      • Gość: Ułan Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 21:10
        ... tak samo jak Robert w Ferrari!!!
        Ciekawa by to była sytuacja, zwłaszcza, że Alonso nie podjął jeszcze decyzji, a
        tu już ma NA PEWNO partnera
      • prober Alonso 16.09.08, 21:15
        To oczywiste, że nr 1 będzie Alonso. W tej chwili to najbardziej utytułowany aktywny kierowca w Formule 1.

P.S. Podobno przesądzone, że Kubica będzie jeździł za rok w BMW. Na dniach informację przekaże BMW :)
      • Gość: logik Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będzie.. IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 21:31
        Dla tych ,ktorzy patrza nacjonalistycznie...W Ferrari jedzie dwoch rodowitych
        Wlochow Massa i Raikkonen.Mialem na mysli obiekcje,ze niby BMW i musi Niemiec
        byc w zespole bo jak nie... no wlasnie.
        • Gość: flame Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: *.chello.pl 16.09.08, 21:41
          To co przytaczasz to tylko różnica między faszyzmem a narodowym socjalizmem.
      • Gość: sir Kubica w Renault IP: *.cust.tele2.pl 16.09.08, 21:57
        A ja sobie mysle ze z calego pitolenia o przejsciu Alonso do BMW, to Kubica przejdzie do wzmocnionego Renault a BMW zostanie z Nickiem i Takumą Sato.
        Bylo by cudownie
        • Gość: F1 insurer Re: Kubica w Renault IP: *.nwrk.east.verizon.net 16.09.08, 22:55
          Kubica bedzie jezdzil w Renualt bo Nickowi trzeba by bylo zaplacic 9
          mln. odszkodowania gdyby odszedl z BMW. O Sato nic nie wiem ale BMW
          juz dopina kontrakt dla Alonso ktory ma byc na dwa lata bo Fernando
          nie chce sie zgodzic na trzy. Tak wiec BMW team na 2009 to Heidfield
          i Alonso.
      • kapitan_stopczyk Spektakl dla idiotów: Kubica to, Kubica tamto..... 16.09.08, 22:12
        .....Nieszczęśni ludzie podniecający się "perypetiami" Kubicy nie są
        w stanie zrozumieć, że sa zwyczajnie ofiarami wyreżyserowanego
        spektaklu dla mas.
        Ale czego oczekiwać?
        95% społeczeństwa to kompletni IDIOCI.
        IDIOCI, którzy maja prawa wyborcze......

-------------------------------------------------------
        - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
        demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
        - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
        • Gość: Olo Kapitanie Stopczyk - w stoówce firmy IP: *.maxnet.net.pl 16.09.08, 23:25
          wszyscy się zastanawaliśmy co będzie dalej, kto założy agencję ochrony a kto
          sklep z bronią.
          Co Was tak Towarzyszu dziwi?
          • Gość: dziadek Re: Kapitanie Stopczyk - w stoówce firmy IP: *.aster.pl 17.09.08, 02:36
            ja tam zostałem łowcą talentów w suony music polska
            i bardzo mnie chwalą, bo przesłuchiwać umiem ;)
            jakby co to dajcie mi tego heilfilda to go tak
            przesłucham, że mu w pięty pójdzie!

pozdrawiam - dziadek
            • kapitan_stopczyk Dziadek!! To ty żyjesz????? 17.09.08, 08:11
              Przecież odstrzelili cię w tym motelu......

-------------------------------------------------------
              - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
              demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
              - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
      • Gość: pocalujta_wujta Tepota zadziwiajaca - nie ma numeru 1! IP: 204.153.88.* 16.09.08, 23:00
        Trzeba byc naprawde tepym jak trzonek od mlotka by nie rozumiec ze zespol
        BMWSauber nie ma modelu "pierwszy kierowca - drugi kierowca".

A gdzie jest "drugie dno" w slowach Mario Theissena ktory to powiedzial?

Podobnie dziala kilka innych zespolow. jest lepszy i gorszy kierowca ale nie
        numer 1. czy numer 2.

Zwykle medialne etykietki przyklejane kierowcom i zespolom z glupoty
        dziennikarzy i megalomanii kibicow.
      • Gość: pocalujta_wujta Dodalbym przyklad wspolparcy w IndyCar/CART IP: 204.153.88.* 16.09.08, 23:07
        Zanardi/Vasser. Vasser zostaje mistrzem 1995 a Zanardi 1996 (i bodajze 1997).
        Obaj staja na sasiednich schodkach mistrzostwa : 1 i 2. Co stoi na
        przeszkodzie by tego samego dokonali Kubica i Alonso?

Walka miedzy nimi eliminujac innych bylaby pasjonujaca a BMW mogloby byc No. 1
        wszechczasow.
      • Gość: Maniek Re: Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będz IP: 89.108.244.* 16.09.08, 23:32
        A ja się tylko zastanawiam skąd kolega ma takie informacje... A nawet jeśli
        Robert nie będzie jeździł w BMW to i tak nie mamy na to wpływu. Możemy mieć
        tylko nadzieje że będzie to dobry TEAM :) Z drugiej strony nie ma co wierzyć
        plotkom wszystko się okażę na dniach....
      • Gość: van helsing hehehe IP: *.pools.arcor-ip.net 17.09.08, 00:36
        ciekawe, ze na najwiekszym forum niemieckim fanow f1 wszyscy tam piszacy
        niemeccy (!) fani bmw sa przekonani, ze kubica zostanie. nie widze ani jednego
        wpisu typu "nick musi zostac, bo jest niemcem". wrecz przeciwnie.
        w odroznieniu od polskich kmiotkow-"specjalistow" dyskutujacych na forum
        gazety.pl w cywilizowanych krajach kibicom zwisa z jakiego kraju pochodzi
        kierowca, jesli naprawde jest dobry.
        a kolega wapir skad ma te informacje? kuzynka ciotki szwagierki u szefa renault
        w gabinecie sprzata? i czy koniecznie trzeba sie drzec? w domu tez zawsze sie
        wydzierasz?
      • Gość: olka Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będzie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 02:26
        media serwują nam piekna bajke o cudownej przyjazni miedzy dwoma kolegami z paddocku. moze i tak jest (choc jak na mnie przyjazn powinna trwac co najmniej pare lat),ale mila opowiesc sie skonczy, gdy ALonso przyjdzie do bmw i zacznie sie ubiegac o to co sie nalezy dwukrotnemu mistrzowi swiata- numer 1 w zespole, niewazne czy oficjalnie,czy nie. i wtedy dopiero bedzie awantura- bo Alonso oczywiscie o problemach w zspole bedzie mowil dlugo i szeroko prasie, ale co tam lepiej pluc na nicka(nawiasem mowiac ogladaliscie kieedys jakis jego wyscic poza bmw sauber)a przy okazji podsycac polsko-nimiecki konflikty. no nic ja trzymam kciuki za roberta,wierze w niego i mam andzieje,ze dr t. przeznaczyldla niego decydujaca role zespole...
      • alebaba17 Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będzie... 17.09.08, 08:19
        jest proste dla BMW Sauber, że liderem Alonso. A narzekaliście na
        Heldfelda
      • Gość: KIBIC Alonso i Kubica w jednym stali domu? Kto będzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:11
        Za wsparcie zespołu o walkę o tytuł mistrza świata, Kubica będzie musiał
        odejść z BMW.
      • Gość: HnG Błąd w nazwie artykułu!Po nr nie daje się kropki. IP: *.eranet.pl 17.09.08, 10:23
      • Gość: jasiepytam co za baran na glownej postawil kropke po nr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:19
        j/w

az w oczy kluje, cholera jasna, taki wielki portal i z takim bykiem. wstyd
        • Gość: Maciej Re: co za baran na glownej postawil kropke po nr? IP: *.gdynia.mm.pl 17.09.08, 12:13
          Wstyd, że nie znasz ortografii.

Po "numerem" stawiamy kropkę. Tak jak po "nie ma doktora X", w
          skrócie - "nie ma dr. X"

• make_tea_not_war Re: co za baran na glownej postawil kropke po nr? 17.09.08, 22:32
            Macieju...
            Nie masz racji, ponieważ jest to skrót przez kontrakcję (abbreviatio per contractionem) polegający na "ściągnięciu" wyrazu. Czyli bierzemy pierwszą i ostatnią literę(czasami też środkową). W tym wypadku numer (numerem) = nr , magitser = mgr , doktor = dr
            Kropkę stawiamy tylko przy abbreviatio per suspensionem (odcięcie). Przykład: habilitowany = hab. , profesor = prof. , godzina = godz. System ten wymyślony zosał przez Rzymian. Odsyłam do słownika języka polskiego, lub (opcja dla leniwych)do wikipedii, gdzie jest całkiem dobrze wyjaśnione.
      • Gość: Fortunat Ponieważ liderem BMW 2009 będzie Alonso... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:48
        ...to bardzo możliwe że Robert zostanie. W końcu to koledzy, a Robert będzie
        pomagał Alonso zdobyć tytuł mistrza świata. A poza tym po co im Niemiec jak
        będzie tylko numerem 2 w teamie? W takiej sytuacji trzeba wziąć młodego,
        perspektywicznego kierowcę, którym bez wątpienia jest Robert Kubica.
        • Gość: maja Re: Ponieważ liderem BMW 2009 będzie Alonso... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 12:05
          a moze vetel? mlody zdolny i swoj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka