Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jordan: Hamilton musi być gotowy na atak Massy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 16:18
    Coz nie przepadam za Hamiltonem i w innych warunkach niechcialabym
    zeby byl mistrzem swiata ale uwazam ze Massa niezasluguje na
    mistrzostwo.Jakos mnie w tym roku nie przekonal.Znacznie bardziej
    widowiskowy byl Hamilton wiec zycze zeby mu sie udalo.
    Obserwuj wątek
      • o90 Re: Jordan: Hamilton musi być gotowy na atak Mass 25.10.08, 16:26
        widowiskowy czy tez niebezpieczny ?
        • r3wizor Re: Jordan: Hamilton musi być gotowy na atak Mass 25.10.08, 16:49
          może i niebezpieczny, ale widowiskowy. A Massa myśli, że tytuł mu się należy dlatego, że jeździ w ferrari i M. Schumacher jest jego protektorem.
          Choć osobiście wolałbym (oczywiście poza Robertem, Żeby o tytuł walczył Rubens Barrichello. Ale Honda... Hmmm
          pozdr.
          • Gość: z Re: sJordan: Hamilton musi być gotowy na atak Mass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 21:33
            Pogratulować wiedzy autorowi artykułu. Wszyscy na swiecie są w bledzie mysląc ze
            Eddie jordan jest Irlandczykiem. Na szczęście jest Gazeta wyborcza która
            potrafi zdementować ta informacjie i napisac ze Jordan jest SZKOTEM !!!

najgłupsze jest to ze jest to omowienie artykułu z angielskiego brukowca. w
            zasadzie po prostu z grubsza przetłumaczonego. nawet tego nie potraficie zrobić
            bez błedów....
      • Gość: gość Bij króla,to chyba normalne. IP: *.euronet.net.pl 25.10.08, 16:54
        Tak jest w kazdym sporcie,a podpuszczanie Hamiltona może być
        niebezpieczne,dla wszystkich.
      • mil1231 Prawda jest taka,że tak słabych kandydatów na 25.10.08, 16:55
        mistrza świata nie było od dawna- w F1 jest obecnie tylko 2 kierowców światowej
        klasy- Kubica, Alonso. Hamilton jest świetny-w zasadzie na ich poziomie, ale
        popełnia za dużo błędów. z takim autem i z takimi słabymi przeciwnikami jak
        Massa i Raikonnen powinien był rozprawić się gdzieś w okolicach GP Włoch i
        spokojnie dojeżdżać ostatnie wyścigi jako mistrz świata. Niestety po M.
        Schumacherze nie ma na razie kierowcy-legendy- są kandydaci- Kubica, Alonso czy
        właśnie Hamilton ale jeszcze wiele im brakuje do mistrza. O Sennie, Proscie,
        Schumacherze, czy Laudzie muszą na na razie zapomnieć.
        • prober Nieprawda 25.10.08, 17:33
          To medialny bełkot o dwóch prawdziwych kierowcach. Hamilton i Raikkonen mają ogromne możliwości, porównywalne z Alonso i Kubicą.

W GP Brazylii nie wszystko zależy od Anglika, Massa może pomknąć w siną dal, a Hamiltonowi urwie koło jakiś Sato albo Coulthard i po zabawie.

A kwestia mistrzostwa nie mogła rozstrzygnąć się za wcześnie, wszelkie działania w F1 determinują trzy czynniki: bezpieczeństwo, posiadanie wpływów i pieniądze. Bezpieczeństwo musi być zachowane aby utrzymać zainteresowanie i lansować F1 jako sport z wyższymi celami (np. rozwój techniki). Wpływy dają gwarancję na kilka lat do przodu.

Nocne GP ze swoim scenariuszem potwierdziło wiele tez, oglądamy rodzaj prezdstawienia. Dobrego jakościowo w sam raz na co drugi weekend. I przyjemnie jest. Byle tylko nie wnikać za bardzo w szczegóły, bo można mieć zbyt dużo wątpliwości odnośnie czystości rozstrzygnięc :)
          • mil1231 hehe, raikonnen nigdy nie btył kierowcą na najwyżs 25.10.08, 18:42
            zym poziomie- nie ma mentalności zwycięzcy- kiedyś był bardzo szybki, ale raczej
            na kilku okrążeniach niż na dystansie całego wyścigu- swoja formę stracił raczej
            bezpowrotnie przez wódę. Napisałem przecież że Hamilton jest kierowcą
            porównywalnym z Kubicą i Alonso, co się czepiasz??
        • Gość: lars urlich "F1 skończyło się na kill'em all" IP: *.centrum.gliwice.pl 25.10.08, 17:41
          i inne tego typu bajeczki opowiadaja ludzie, ktorzy zawsze
          smędzą "pamietam jak przed wojną...".
          tacy to mnie zawsze mdlili ;/
          • mil1231 pudło...akurat na F1 znam się trochę lepiej niż ty 25.10.08, 18:43
            • Gość: lars urlich no tak - telepatia rządzi x-files rulez!!!!! IP: *.centrum.gliwice.pl 25.10.08, 18:55

a przepraszam bardzo czy bywales w stajniach f1, czy uczestniczyles
              w testach, rozmawiales z roznymi kierowcami???? czy tylko widzisz
              wierzcholek gory lodowej ktorym sa wyscigi???
              • mil1231 hehe, następny "zafca" się znalazł :) 25.10.08, 19:10
                wiesz, ja się ścigam , co prawda dziś już tylko hobbystycznie, ale wiem na czym
                polega motorsport i na torze raczej nie miałbyś ze mną szans- akurat bolid F1
                prowadziło niewielu ludzi na świecie...
                wierzchołek góry lodowej to raczej widzą tacy jak ty :)
                • Gość: lars z metaliki Re: hehe, następny "zafca" się znalazł :) IP: *.centrum.gliwice.pl 25.10.08, 19:59
                  a w ktorym miejscu mowilem ze jestem "znafca"?? i tak skoro to ci
                  zrobi dobrze to potwierdzam ze zapewne pojechalbys ze mna na torze.
                  prosze czytac ze zrozumieniem!!!!! mowilem ze mierzi mnie gdy ludzie
                  gadaja, ze "obecnie to nie ma dobrych kierowcow ale 10, 20, 30 i
                  30000 lat temu to byla ekipa"

"a ja sie ogolic nie dam!!!!!!! nosze zarost od przed wojny!!!!!!"
        • ricom Re: Prawda jest taka,że tak słabych kandydatów na 25.10.08, 19:46
          mil1231 napisał:

> mistrza świata nie było od dawna- w F1 jest obecnie tylko 2 kierowców światowej
          > klasy- Kubica, Alonso.
          Niestety po M.
          > Schumacherze nie ma na razie kierowcy-legendy- są kandydaci- Kubica, Alonso czy
          > właśnie Hamilton ale jeszcze wiele im brakuje do mistrza. O Sennie, Proscie,
          > Schumacherze, czy Laudzie muszą na na razie zapomnieć.

Fajnie przeczytać kilka słów od kogoś, kto ma pojęcie o F1. Zgadzam się z Tobą, że po Schumacherze nie ma (na razie) prawdziwego Mistrza. Są kandydaci, ale to nie to samo.

Może za kilka lat. Może gdyby Kubica jeździł w Ferrari i nikt nie "robiłby" kreciej roboty w zespole. Może...

--
          Płać miej za benzynę !
          • mil1231 Ja myslę że np Alonso jest na najlepszej drodze 25.10.08, 20:06
            aby stać się takim kierowcą. Kubica też- ale tak jak napisałeś, musi wreszcie
            trafić do topowego zespołu- niestety wiemy jak to jest w F1, hm?
      • Gość: mj Jordan: Hamilton musi być gotowy na atak Massy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.08, 17:43
        Jordan był tylko jeden , myślałem że chodzi o Michaela :D
      • primavera_1 Jordan: Hamilton musi być gotowy na atak Massy 25.10.08, 17:47
        Dla mnie robi się już to niesmaczne. Rozumiem, Hamilton chce obronić
        to swoje pierwsze miejsce, ale można to zrobić fair. No, ale o kim
        my tu mówimy. Przecież Hamilton nigdy nie będzie fair. Mówicie, że
        Massa nie zasłużył na tytuł, a ja uważam, że to Hamilton nie
        powinnien go zdobyć . Nie patrzę tu tylko i wyłącznie na zespół czy
        też kogo lubię bardziej czy mniej, ale Lewsi jeździ dla mnie na
        skraju regulaminu, jak to powiedział ostatnio Robert. Jest
        niebezpiczny na torze. A na koniec powiem, że owszem, o wele bardzie
        wolę Massę od Hamiltona, ale to już tak n mrginesie . Pozdrawiam
      • primavera_1 Jordan: Hamilton musi być gotowy na atak Massy 25.10.08, 17:53
        Dla mnie robi się już to niesmaczne. Rozumiem, Hamilton chce obronić
        to swoje pierwsze miejsce, ale można to zrobić fair. No, ale o kim
        my tu mówimy. Przecież Hamilton nigdy nie będzie fair. Mówicie, że
        Massa nie zasłużył na tytuł, a ja uważam, że to Hamilton nie
        powinnien go zdobyć . Nie patrzę tu tylko i wyłącznie na zespół czy
        też kogo lubię bardziej czy mniej, ale Lewsi jeździ dla mnie na
        skraju regulaminu, jak to powiedział ostatnio Robert. Jest
        niebezpiczny na torze. A na koniec powiem, że owszem, o wele bardzie
        wolę Massę od Hamiltona, ale to już tak na marginesie . Pozdrawiam
      • Gość: lol Jordan: Hamilton musi być gotowy na atak Massy IP: *.chello.pl 25.10.08, 18:00
        Może niech mu od razu da po ryju? :)
      • ricom Pamiętacie.... 25.10.08, 19:38
        w 1996 roku Schumacher wjechał w Hilla w ostatnim wyścigu, uszkodził go na tyle, że Damon nie dojechał i w ten sposób Schumi został mistrzem świata. Przed wyścigiem miał 1 punkt przewagi nad Hillem.

W 1997 roku kiedy Schumacher tracił 1 punkt do Jacque'a Villeneuve'a (czyt. Żaka Wilnewa) też próbował go zepchnąć z toru. Zaatakował za słabo, Jacque'owi "upiekło się" i dojechał ledwo, ledwo do mety. Wtedy tuż przed metą wyprzedził go Hakkinen. Ale 3. miejsce i 4 punkty zapewniły Jacque'owi tytuł Mistrza Świata.

A przez 2 kolejne sezony tytuł Mistrza Świata zdobywał właśnie Mika Hakkinen. Później przyszedł czas na Schumachera i to przez 5 lat rządził mistrzunio z Niemiec.

Teraz niestety dla F1 znów mówi się o niefair praktykach. Szkoda, że w ten sposób, ale cóż się dziwić, kiedy w grę wchodzą miliony euro? Tak to już jest. Kasa jest najważniejsza.

Jeśli Hamilton spróbuje tego, co zrobił Schumacher w '96 to straci szacunek środowiska i ludzi na wiele wiele lat.

--

Bądź Dobrym Kierowcą i Jedź bezpiecznie
        • mil1231 Re: Pamiętacie.... 25.10.08, 20:27
          jedna malutka korekta- zderzanie Hilla z Schumacherem -GP Australii 1994:
          www.youtube.com/watch?v=f7w5dGgLWQo
          a tutaj widać kunszt Schumachera:

www.youtube.com/watch?v=DTgLf3mNva0
          • ricom Re: Pamiętacie.... 27.10.08, 12:56
            dzięki za korektę. określenie "zderzenie" jest chyba.... jakby nie pasuje. dzięki za linki

--

Jedź bezpiecznie i Żyj
      • Gość: tim gdzie dwoch sie bije tam trzeci korzysta IP: *.range86-142.btcentralplus.com 25.10.08, 22:37
      • Gość: b jeżeli już to raczej na atak raikkonena, który nie IP: 80.48.45.* 25.10.08, 23:51
        ma już nic do stracenia... i mam nadzieję, że urwie hamiltonowi dwa
        koła :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka