Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Radwańska na bakier z systemem

IP: 84.40.217.* 21.11.08, 09:50
    Hmm czyżby: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze? Pani Radwańska
    jako pełnoletnia osoba powinna wiedzieć lepiej, a nie mieć tatusia który
    żeruje na córce. Fakt taktem nauczył ją dużo ale bez przesady bo pieniądze
    człowieka zmieniają.

===========================================
    wowhacks.tk i gladiatusgolds.tk - Ułatw sobie życie!
    Obserwuj wątek
      • Gość: cichy bob Radwańska na bakier z systemem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.08, 10:10
        dziewczyna jest od machania paletka a nie liczenia mamony :) zostaw biznes tatusiowi
        • robertw18 Podoba mi się postawa pp. Radwańskich. 21.11.08, 13:07
          Przecież ci, którzy rozglądają się za zawodniczkami, które by chcieli wesprzeć, bez żadnych pośredników wpadną na trop zawodniczki z pierwszej dziesiątki. A dalej to już można uzgadniać zasady współpracy.
          Jeśli by jednak tzw. "pośrednicy" mieli przeszkadzać w zawarciu umowy, w której by nie byli pośrednikami, to by im wystawiało jak najgorsze świadectwo. W takim jednak razie wypada ubolewać nad stanem świadomości tych czytelników GW, którzy naganiają p. Radwańską w ręce tego rodzaju ludzi.
          Chwalę pełną godności postawę p. Radwańskiej i życzę jej udanego 2009 roku.
          Pozdr.
      • Gość: Jurek Radwańska na bakier z systemem IP: *.p.pppool.de 21.11.08, 12:23
        To jest komercja i trudno trzeba sie do tych zasad dostosowac albo duzo stracic.
        komuna juz sie skonczyla i trzeba myslec inaczej
      • Gość: pesymista Re: Radwańska na bakier z systemem IP: *.chello.pl 21.11.08, 12:42
        a niech czekaja
        jedyne czego sie doczekaja to ze o radwanskiej sluch zaginie
        juz za chwileczke, juz za momencik zapomnimy ze takie cos machalo rakieta
      • Gość: obserwator Tata dba o interesy córki.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 13:00
        I co w tym dziwnego?
        Ona jest zawodniczką z najwyższej półki i powinna dbać o swój wizerunek.
        I dobrze, że ojciec nie pozwala zerować na niej hienom z branży reklamowej..
        Jestem za..
        • wawa_wawa_wawa Re: Tata dba o interesy córki.. 21.11.08, 13:21
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> I co w tym dziwnego?
          > Ona jest zawodniczką z najwyższej półki i powinna dbać o swój wizerunek.
          > I dobrze, że ojciec nie pozwala zerować na niej hienom z branży reklamowej..
          > Jestem za..

HIENA TO TY .......
      • wawa_wawa_wawa Radwańska na bakier z systemem 21.11.08, 13:20
        TAKIEGO PAZERNEGO NA KASE JESZCZE NIE WIDZIALEM NIE ZNAM...
        TRZESIE SIE ZA ZLOTOWA I WSZYSTKO BY ZROBIL ZA ZLOTOWE...
        KASA TYLKO W GLOWIE I ZAZDROSC ...
        PRZEZ TO SA NIE LUBIANI I CHYBA JUZ NIGDY NIE BEDA LUBIANI...
        KASA....KASA....KASA...
        CHOROBA.........
        KASA..........
        • Gość: pacal wyłącz caps locka, trollu IP: *.gprs.plus.pl 21.11.08, 14:11
          lol pazerni na kasę, bo nie mają zamiaru oddawać sporej części uczciwie
          zarobionych pieniędzy potrzebnym jak dziura w moście pośrednikom? To ja też
          byłbym w tej sytuacji pazerny na kasę.

Proste ćwiczenie logiczne: który element łańcucha pokarmowego nie jest niezbędny:
          a) potencjalna twarz sponsora: Radwańska
          b) potencjalni pośrednicy w rozmowach pomiędzy a) i c)
          c) potencjalny sponsor chcący skorzystać z usług Radwańskiej
        • arius5 [...] 21.11.08, 15:32
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: tenisista jak zwykle najwięcej do powiedzenia o Radwańskiej IP: *.chello.pl 21.11.08, 14:21
        mają ci co mówią o pieniądzach.

oraz najwięcej do powiedzenia o Radwańskiej, mają media, które mówią o pieniądzach.

zamiast o jej tenisie.

ktoś się jeszcze dziwi, że ma dosyć tematu Radwańska w polskich mediach?

a no to jeden z powodów. zamiast czytać rzetelną analizę jej gry, tylko słyszymy
        zmartwienia obozu Radwańskich dotyczące sponsora, i ile zarobiła na korcie, i
        czy będzie na miejscu takim czy siakim, czy nawet owakim.

to chyba nie jest tenis, czy mi się zdaje?

ale to jest poziom polskiego dziennikarstwa.

co tenisistów obchodzi, czy Radwańska czy inna tenisistka będzie miała sponsora,
        czy nie będzie miała, czy chce mieć taką drogą, czy inną, czy dostanie za
        noszenie koszulek 50 tysięcy mniej czy więcej? zdaje mi się że nie to powinno
        obchodzić tenisistów.

jestem fanem Gonzaleza, czy Nishikori, i nic mnie nigdy nie interesowało czy
        dostają oni tyle czy ile kasy, za to że grają super w tenisa. to są ich sprawy,
        wiem że dostawać będą dużo, bo są atrakcyjnymi zawodnikami i zbierają ogromne
        liczby fanów - Nishikori już dziś, co będzie za 2 lata to zobaczymy.

jak Radwańscy dochodzą do pieniędzy, powinno być ich sprawą, a nie sprawą
        dziennikarzy, przeglądów sportowych, portali internetowych i kibiców tenisa,
        takie mam wrażenie.

co do walki z systemem - cóż. tenis dzisiaj jest komercją - ubolewam nad tym i
        mówię niestety. zaledwie kilka lat temu, 10, 15 było jeszcze zupełnie inaczej.
        już mechanizmy działały ale dopiero zaczynały. dziś jest to jak proszek do
        prania, wszędzie sponsorzy, reklama, marketing, managerzy, oraz "dziennikarze"
        którzy piszą na zamówienie. co to znaczy żeby na przykład zawodnikom grała
        muzyka w przerwach? nie wiem że się na to godzą. przecież to jest jak festyn. co
        to znaczy żeby sponsorzy zmuszali tenisistki do występowania w reklamach? bo z
        tego co się orientuję, to jest to w "kontrakcie" jakoś zapisane, i są do tego
        zobowiązane. np. reklamy Sony Ericsson. mnie się to nie podoba, tylko w takim
        razie niech tatuś Radwański nie narzeka na brak sponsora. bo chcieliby mieć nie
        wiadomo jaką kasę, a z drugiej strony nie chcą przestrzegać reguł komercji. no
        niestety - albo chcecie tą kasę, albo z "systemem" nie wygracie. rzeczywiście
        może to robić Federer jako postać w tenisie pomnikowa. ale nie tenisiści z
        przyzwoitym rankingiem z małą grupką fanów w jakimś tam swoim kraju. bardzo
        cenię sobie niezależność bo sam mam taką postawę w życiu, i nigdy na żadne
        kompromisy nie szedłem - to pewnie jeden z powodów dla których wielu ciekawych
        zawodników wcale nie kończy na zawodowstwie, bo są zmuszani do różnych rzeczy
        przez władze ATP itp. na przykład Marcelo Rios też walczył z systemem, i nie
        lubił tej szopki i dziennikarzy, tylko przez to dostawał co roku nagrodę
        "kwaśnej cytryny", i nie miał w ogóle żadnej prasy, mimo że był numerem 1. miał
        wielką prasę w swoim kraju, ale nie miał jej nigdzie poza jego granicami, bo
        miał dosyć bycia osobą publiczną - on grał w tenisa. fani tenisa na najwyższym
        poziomie musieli przyznać że Rios był postacią niepowtarzalną, ale poza kortem
        raczej robił za taką mroczną postać w tenisie ;), bo był zupełnie niezależnym
        innym zawodnikiem żyjącym "poza systemem", robił tylko to co musiał -
        podejrzewam że to jeden z powodów dla których do tenisa po kontuzjach nie
        wrócił. tylko że jak się przyjmuje postawę nonkonformisty, to trzeba wiedzieć że
        poza tym co się zarobi na korcie, wiele się nie ugra. a nie płakać że nie chcą
        dawać pieniędzy na warunkach Radwańskich.

swoje zasady to może ustalać sobie Szarapowa i siostry Williams, a nie mała
        Radwańska. jeśli będzie niezależna, to musi zrezygnować z wielkiej sławy i kasy,
        bo to wymiana barterowa. zawsze jest coś za coś, za tupanie nogą kasy nie
        dostaną. ale - co komu do tego?

• Gość: krótka piłka Jeśli "co komu do tego", po co ty głos zabierasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 15:20
          Jeśli nikomu nic do tego, to i ty nie powinieneś zabierać głosu. A
          ty jak zwykle masz dużo do powiedzenia, nie mając nic sensownego do
          powiedzenia.
      • wirone Uważam, że to bardzo rozsądne podejście 21.11.08, 15:46
        Nie ma się co spinać i sprzedawać siebie pierwszemu lepszemu agentowi, który
        połowę wyciśnie dla siebie.
      • Gość: Jonek Brawo Agnieszka IP: *.e-wro.net.pl 21.11.08, 16:18
        Brawo Agnieszka. Jestem z niej dumny. Kontrakt to sprawa między sportowcem a
        reklamodawcą, nie potrzeba pośredników zżerających gro honorarium.
      • conadeser Radwańska na bakier z systemem 21.11.08, 17:09
        No tak. Znow Polacy musza byc inni niz reszta swiata.
        Agenci istnieja we wszystkich dziedzinach zycia od sportu przez
        business do produkcji filmowych czy muzycznych. Tylko u nas w
        Polsce nie.
        Mamy juz drogi jakich nikt nie ma, mamy centrum stolicy z palacem
        kultury zamiast wiezowcow w innych stolicach, mamy lotniska gdzie
        do samolotow miedzykontynentalnych musimy sie wdrapywac po
        drabinach.
        Trzymajcie tak dalej slowianie! Jesze pare lat a zarobimy cale
        mnostwo kasy bo caly swiat bedzie chcial do nas przyjechac i
        zobaczyc jak to bylo dwiescie lat temu.
        • Gość: Bankier Re: Radwańska na bakier z systemem IP: 75.103.2.* 21.11.08, 17:21
          buhahahahahhaha bardzo dobra ocena podmiotu gratuluje i
          pozdrawiam!!!
        • Gość: aaaaaa Re: Radwańska na bakier z systemem IP: *.c192.msk.pl 21.11.08, 18:24
          conadeser napisał:

> Trzymajcie tak dalej slowianie! Jesze pare lat a zarobimy cale
          > mnostwo kasy bo caly swiat bedzie chcial do nas przyjechac i
          > zobaczyc jak to bylo dwiescie lat temu.

zrobiles blad, powinno byc " Trzymajmy "
          • Gość: Pan Czesio Re: Radwańska na bakier z systemem IP: *.juniper.net 21.11.08, 19:05
            Gość portalu: aaaaaa napisał(a):

> conadeser napisał:
            >
            > > Trzymajcie tak dalej slowianie! Jesze pare lat a zarobimy cale
            > > mnostwo kasy bo caly swiat bedzie chcial do nas przyjechac i
            > > zobaczyc jak to bylo dwiescie lat temu.
            >
            > zrobiles blad, powinno byc " Trzymajmy "

Jaki blad ? Jak tylko otworzylem strone z komentarzami to od razu poczulem ten powiew swiatowej klasy. Widac, ze facent jest au courant ze wszelkimi nowinkami. Zaloze sie ze ktos jego kalibru to ma nie jednego, nie dwoch, ale caly autobus agentow, piarzystow i wizazystek, wszyscy pracujacy tylko dla niego. Drabiny przy 'miedzykontynentalnych' (tylko takimi lata) samolotach ? Raczej wybralby smierc. Palac kultury ? Chlopie, to tylko odlegle wspomnienie, tak odlegle ze kto wie, moze nawet nieprawdziwe. On nawet jak do znajomych na wies jedzie to tylko aluminium, beton, stal i szklo. Wiec jaki slowianin ? Masz do czynienia z czlowiekiem _swiatowym_, przez duze, miedzykontynentalne S.

A Radwanska - pod Trybunal Stanu, niech sobie nie mysli. Jak ma byc reprezentowana przez agenta, to ma byc i nie ma swiety Boze - albo mamy porzadek, albo jakis slowianski zascianek.

"Płomienne zorze budzą mnie ze snu
            Giełdowy ranek, informacji szum
            Z radiem na uszach i wartości swej
            W pełni świadomy, świadomy, że hej

Moi koledzy ścigają ze mną się
            Bo do wyścigu każdy gotów jest
            Moi koledzy z lepszych najlepsi
            Trzydzieste piętro, biurowców szklanych drzwi"
      • conadeser Radwańska na bakier z systemem 21.11.08, 21:51
        Trzymajcie...bo ja juz nie trzymam...zrezygnowalem. Moze niedlugo
        calkiem sprobuje sie puscic.
        Ale co moge poradzic na to ze niektorzy tak jak np Pan Czesio myla
        patriotyzm z zacofaniem a duma (narodowa?) nie pozwala im dostrzec
        niebywalych korzysci plynacych z konstruktywnej krytyki.
        • Gość: krzysiek Re: Radwańska na bakier z systemem IP: *.icpnet.pl 21.11.08, 23:21
          najgorzej jak się komuś wydaje że jego krytyka jest akurat
          konstruktywna, a nie po prostu subiektywna jak każda inna, po prostu
          opinia w dyskusji jakich wiele i nie ma w niej nic wyjątkowego
        • Gość: Jędrzej Siostro, basen! IP: *.chello.pl 22.11.08, 12:27
          conadeser napisał:

> Trzymajcie...bo ja juz nie trzymam...

Przykra sprawa... cóz, zdarza się.
      • Gość: jozef Radwańska na bakier z systemem IP: 81.3.237.* 22.11.08, 00:10
        Z czysto sportowego punktu widzenia popieram stanowisko ojca
        Agnieszki i Ursuli- Piotra Radwanskiego.Sam swoja wieloletnia
        praca trenerska doprowadzil obie corki do czolowki swiatowej.To
        jest fenomenem na skale swiatowa.Sam ma tez pelne prawo do
        decydowania o sponsorringach.Oczywiscie w porozumieniu z
        corkami.Zycze powodzenia. Jozef.
        • Gość: koniki Re: Radwańska na bakier z systemem IP: *.aster.pl 24.11.08, 01:17
          Pośrednicy to takie koniki stojące pod kinem i przed stadionem. Kupisz bilet za 200 % ceny czy obejdziesz się smakiem ?
          Zresztą niedawno dostała od sponsora auto więc niepotrzebni im pośrednicy ? Zmowa cenowa pośredników - powinni poinformować UOKiK. Ale ciężko wygrać z mafią , powiązaniami itp.
          • Gość: arthur Re: jakie to typowo polskie IP: *.rev.stofanet.dk 24.11.08, 09:31
            prezydencik tyz taki typowo polski patriota, zadrzec ze wszystkimi
            aby pokazac ego Polaka - kochana nade wszystko niezaleznosc ale moi
            drodzy, prezydencio moze sobie na to pozwolic, jemu chcac nie chcac
            funduje to narod ale Radwanska nie moze bo bez mamony nic, a dzis
            nie da sie pograc w tenisa bez forsy, no moze na wlasnym poworku,-
            jadac na byle jaki turniej najpierw trzeba placic z wlasnej
            skarbonki a dopiero pozniej liczyc na wygrana mamone,
            bez sponsorow Radwanska szybko padnie a ci sie pewnie wzdrygaja bo
            Radwanska nie jest dobrym plastrem na rynku krajowym a na swiatowym
            wogole nie jest zadnym plastrem, to tylko po czesci jej wina ale z
            maentalnoscia Polaka, ani ona ani sposorzy nic nie wygraja,
            "Polak chetnie wzialby co najlepsze ale nie jest gotowy za to
            placic" co mozna wyraznie wyczytac tu na tym watku
            • Gość: Pan Czesio Re: jakie to typowo polskie IP: *.juniper.net 24.11.08, 15:59
              Oho, drzyjcie narody, bo kolejny lew swiatowych salonow uderzyl w cymbaly...

> "Polak chetnie wzialby co najlepsze ale nie jest gotowy za to
              > placic" co mozna wyraznie wyczytac tu na tym watku

A z twoich postow mozna wyczytac, ze strasznie chcialbys aby Radwanskiej sie noga powinela. Caly szum wokol niej irytuje cie niebywale - w tym kontekscie jestscie bardzo do siebie podobni - ty i tenisista. Dla tenisisty Radwanska jest jakims uwierajacym przypomnieniem jego wlasnej 'kariery' tenisowej. Nie moze zniesc, ze ktos, kto gra w sposob tak rozny od stylu preferowanego przez niego zaszedl tak daleko. Stad ten caly jego pseudo-naukowy belkot o tym jak to rankingi sa bez sensu etc etc. Z kolei ty caly czas przezywasz jakies traumy zwiazane z wyjazdem z Polski w 1968. I caly czas smecisz o przywarach narodowych, o tym jaki to zacofany kraj, o tym o ile lepszy jestes od calej tej tluszczy (dzieki wyjazdowi ? dzieki pochodzeniu ?). Radwanska i jakakolwiek wzmianka o niej jest po prostu wygodnym otwarciem dla was obu aby lac zolc i rozdrapywac rany z waszej przeszlosci. Zajmij sie lepiej liczeniem mamony we wlasnej skarbonce, zamiast zagladac innym - pomozesz w ten sposob swoim wrzodom na zoladku.
              • Gość: arthur Re: jakie to typowo polskie IP: *.rev.stofanet.dk 24.11.08, 17:05
                a kto ci powiedzial, ze wyjechalem w 68 i ze mam wrzody na zoladku ?
                znasz mnie ?
                glupis, nie mam nic do Radwanskiej ale przyznaje, ze wole Wozniacki,
                jest mi blizsza, gra duzo lepiej, ciekawiej i ma wieksza przed soba
                przyszlosc niz Radwanska, tak przynajmniej twierdza ci co sie
                nawprade na tenisie znaja, ci co byli wielcy, ci co osiagneli gorne
                pulapy w tej grze a nie znawcy od przypadku jak np. ty i wielu tobie
                podobnych,
                tak, Radwanska jest tam gdzie jest dzieki szczesliwemu dla niej
                zbiegowi okolicznosci a nie mistrzostwu w grze, masz prawo sie z
                tego powodu cieszyc i byc poniekad dumny, tymbardziej, ze to wogole
                pierwsza Polka tak wysoko i wszystko byloby OK gdybys ty i tobie
                podobni zachowal umiar w kibicowaniu, quatsch w glupim kibicowaniu
                opartym na emocji chwili, kiedy Radwanska zacznie przegrywac to ja
                zgnoisz za to, ze taka marna i w tym caly sek, i to mi sie nie podoba
                bo to nie jest kibicowanie
                pisalem wielokrotnie i powtarzam, nie przeciw Radwanskiej ale przeci
                takim jak ty
                • Gość: Pan Czesio Re: jakie to typowo polskie IP: *.juniper.net 24.11.08, 17:26
                  > a kto ci powiedzial, ze wyjechalem w 68 i ze mam wrzody na zoladku ?
                  > znasz mnie ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=209&w=67017439&a=68898833
                  "przebywam na emigracji od prawie 40 lat"
                  "mieszkam w Danii od prawie 40 lat"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=6103&a=6103
                  "czy wspolczsna Polske, jej system i stosunki w niej panujace mozna uznac za
                  panstwo antysemickie lub raczej antysjonistyczne ?"
                  • Gość: arthur Re: jakie to typowo polskie IP: *.rev.stofanet.dk 25.11.08, 12:28
                    o, gratuluje, czyzby athur az tak cie frapowal, ze poszukujesz co i
                    gdzie pisal na neci,
                    dzieki, nie spodziewalem sie, ze arthur wzbudzi az takie twoje
                    zainteresowanie mily kolego
                    • Gość: podsumowywujący Podsumujmy: arthur zaplątał się w swoim bełkocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 16:01
                      Nie pierwszy raz i zapewne nie ostatni arthur zaplątał się w swoich
                      kłamstwach i krętactwach. Tak to już jest jak się wyskakuje dużo i
                      głupio, a nie wie w gruncie rzeczy co się chce powiedzieć. Co gorsza
                      facet tak leje swoją wodę, że potem nie pamięta zmajstrował
                      poprzednio i plącze się i zaprzecza temu i brnie dalej w nowe
                      kłamstwa, oskarżając przy tym innych o jakieś niecne knowania. A
                      przy tym zamiast o sporcie wypisuje jakieś zupełne bzdury o narodzie
                      i innych w tym guście historiach. Pomylił forum czy zwykły pajac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka