Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Transfery do Lecha za 600 tys. euro?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:22
    Z ciekawości i sprawdziłem dane zawodników na transfermarkt.de, zazwyczaj posiadają dość solidne wyceny odzwierciedlające faktyczną wartość piłkarzy. Odnośnie potencjalnych nabytków wyceny są nastepujace:

Handzic - 500 tys euro (jest tam na tym serwisie podlinkwoana informacja z Super Expressu, ze lech jest zainteresowany "perla" tamtejszej pilki :)

Buric - wg transfermarkt jest zawodnikiem... LECHA POZNAN :) wart 400 000 euro

Salcinovic - to wg serwisu również... zawodnik LECHA POZNAŃ :) w tym wypadku także oszacowano jego wartosć na 400 000 eruo

Golik - wyceniany jest na 450 000 euro, teoretycznie wszyscy prezentować powinni podobną klasę.

Wiadomo, że kwestia aklimatyzacji i wejścia w system gry, to zupełnie inna sprawa.

Fajnie, że na liście wzmocnień znalazł się wysoki (i do tego lewonożny) zawodnik. Brakuje mi jednak lewego pomocnika/obrońcy (alternatywy dla Djurdjevica bądź Wilka) oraz solidnego stopera (taki Maniek w bałkańskim wydaniu pewnie by nie zaszkodził :))

No i kolejny bramkaż to chyba definitywne pożegnania z Kotorem...

Jeszcze dla porównania (wg. transfermarkt.de):

Turina - 700 000 euro
    Arboleda - 1 200 000 euro
    Stilic - 2 000 000 euro
    Murawski -1 600 000 euro
    Lewandowski - 800 000 euro
    Rengifo -900 000 euro
    Obserwuj wątek
      • Gość: cube Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.sds.uw.edu.pl 16.12.08, 22:36
        jak chociaz jeden będzie klasy stilica uznam te transfery za trafione
      • Gość: zet Re: Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.echostar.pl 16.12.08, 22:38
        solidne wyceny i Lewandowski wart 800 tys? Transfermarkt to jest gowno.
      • Gość: zuras Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.icpnet.pl 16.12.08, 22:50
        To byłoby zbyt piękne by transfery znów były trafione...Tak jakoś
        wszystko wydaje mi się hurtem :(. Legła też miała 4 brazylijczyków i
        generalnie był z tego tylko dym!!!Banda alkoholików!!!Lech King!!!
        • Gość: mateo gdzie obroncy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 10:14
          Ciesze sie z tych transferow ale martwi mnie brak zakupu obroncow.
          Na dzien dzisiejszy mamy 3 obroncow z prawdziwego zdarzenia:
          Arbolede, Wojtkowiaka i Djudzevica. Zapewne Kikut do nich dolaczy
          wiec nie powinno byc zle, ale na ich pozycje nie mamy zadnego
          wartosciowego zmiennika: Bosacki? Kucharski? Panama? Tanevski? Hmmm.
          Moze sa dobrzy na Polska lige ale na Puchary juz nie. Mysle ze
          dopiero po sezonie Lech zakupi jakis porzadnych obroncow ale czy
          beda mieli oni czas na wkomponowanie sie do druzyny walczacej (oby)
          o Lige Mistrzow???
          • Gość: jimmy Re: gdzie obroncy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 13:30
            Bosy na pewno będzie jeszcze grał w 1 jedenastce, nie można skreślać
            zawodnika po kiepskiej połowie rundy.
            • Gość: astralasia Re: gdzie obroncy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 13:32
              noim zdaniem bosy już nie pasuje do tej układanki bo nie jarzy
              szybkiej gry, wybija piłki po autach, a nie o to chodzi. trzeba go
              szybko sprzedać dopuki jest coś wart.
              • Gość: bobo Amica potrzebuje.... IP: *.dyn.optonline.net 17.12.08, 15:16
                ....conajmniej jednego dobrego obronce, bez tego nie ma szans, chyba ze
                konkurencja bedzie grala slabo
      • Gość: zaak Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.150.175.130.csa-net.pl 17.12.08, 13:32
        Poszperałem nieco w necie i wygląda to dość obiecująco a mianowicie:
        Handzić- uważany za naprawdę wielki talent, wysoki i mocno zbudowany napastnik- jako ciekawostke można podać fakt że podobno na testach medycznych w Lechu uzyskał 2 wynik w calym zespole(jak na moje oko 1 ma Arboleda :D) a przypomne że on ma dopiero 18 lat
        Burić- najlepszy bramkarz ligi BiH , mimo 21 lat
        Golik- kilka meczów w chorwackiej U18, defensywny pomocnik, grał we wszystkich meczach Varteksu w lidze w tym sezonie, jest jego kapitanem, raczej typowy przecinak w środku pola:D ale jeszcze dośc młody(23 lata) także może coś z niego wyrosnąć
        najmnniej info. odnośnie tego ostatniego- grał w młodzieżówce, tez podobno utalentowany, ale 2 Stilicem raczej nie bedzie, jest dosyć szybki i ma być wypożyczony na 1 rok do Norwegii żeby sie ograć. Jako ciekawostke można podać fakt że w lecie był na testach w Cracovii, ale nie wiem czemu w niej nie został(był za drogi, za słaby albo sie na nim nie poznano)
        Dotarlem także do ankiety na temat najwiekszego talentu w lidze BiH, gdy gral tam jeszcze Stilić. Łeb w łeb szli w niej Stilić, Handzić i Burić a także obecny piłkarz Murcii-Djabiba(co ciekawe Senegalczyk z paszportem BiH) i jakiś małolat który trafił do Werderu, ale jakoś mu tam nie idzie- może jakiś polski klub sie skusi?:> ogólnie rynek BiH jest naprawde bardzo interesujący jak dla polskich klubow, bo rośnie tam talent na talencie, szczegolnie jeśli chodzi o ofensywnych graczy, a puszczają ich nie wiedzieć czemu za grosze:| także jest to pole do popisu dla dyrektorów sportowych polskich klubów- ale pod warunkiem kupowania tych rzeczywiście najlepszych, a nie jakichś ochłapów z łapanki od zapyziałego menadżera:)
        • Gość: arka ale się masujecie słowiczki :)))) IP: 157.166.216.* 17.12.08, 14:18
          cudownie wręcz, a gdzie polityka krajowa???? zaciąg bałkański oby
          wam to bokiem wyszło tak jak jutrzejszy meczyk,
          • alfalfa Re: ale się masujecie słowiczki :)))) 17.12.08, 14:33
            Gość portalu: arka napisał(a):

> cudownie wręcz, a gdzie polityka krajowa???? zaciąg bałkański oby
            > wam to bokiem wyszło tak jak jutrzejszy meczyk,

Tak, tak jutrzejszy aha, oglądaj jutro;))
            A.
            • Gość: kuba Re: ale się masujecie słowiczki :)))) IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.08, 15:34
              > Gość portalu: arka napisał(a):
              >
              > > cudownie wręcz, a gdzie polityka krajowa???? zaciąg bałkański oby
              > > wam to bokiem wyszło tak jak jutrzejszy meczyk

Lech ma wychowanków: Białożyt, Kononowicz, Wilk (który wrócił do pierwszego
              składu i radzi sobie coraz lepiej). Inni z Polski to ostatnio testowani:
              Krzysztof Hus i Mateusz Olszak, z Wielkopolski jest Kotorowski, Reiss... więc
              zarzut o tym że mało Polaków gra w lechu możesz sobie odpuścić...
              Poza tym warto zauważyć, że Lech ma najmłodszą kadrę w całej lidze.
        • Gość: GolikGol Re: Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.limes.com.pl 17.12.08, 15:47
          Myslałem, że ten Golik , jak smao naziwkso wskazuje to gracz
          ofensywny ;) ale jak na takiego ma słabe statystyki
          www.1hnl.net/igrac.php?id=323
          ale okazuje się, że to defensywny pomocnik.
      • alfalfa Re: Transfery do Lecha za 600 tys. euro? 17.12.08, 14:23
        trochę mi wygląda na przygotowania do sprzedaży Stilica, obym się
        mylił i nie widzę podstawowego wzmocnienia czyli klasowego obrońcy,
        dziwne.
        A.
        • Gość: n8 Re: Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.08, 16:08
          Nie sprowadzili zadnego zawodnika na pozycje Stilicia wiec na podstawie czego
          wyciagasz takie wnioski? Fenan jedynie ewentualnie moglby grac jako ofesywny
          srodkowy pomocnik, ale pojdzie od razu na rok na wypozyczenie do Nerowegii.
          Mysle, ze znalezienie zastepstwa za Semira potrwa co najmniej 1,5 roku i do tego
          czasu z pewnoscia zostanie on w Poznaniu.
        • Gość: Q Re: Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.icpnet.pl 17.12.08, 16:39
          > trochę mi wygląda na przygotowania do sprzedaży Stilica
          podoba mi sie twoj kapelusz. Ladne rzeczy z niego wyciagasz
      • zawaldemar aż miło czytać komentarze 17.12.08, 14:28
        nareszcie zamiast idiotyzmów, ktoś podaje ciekawe informacje na temat piłkarzy.
        Aż mnie zatkało bo myślałem że znowu będą kretyńskie przepychanki klubowych
        mądrali co to nigdy piłki nie kopnęli..... a tu proszę, teksty na
        poziomie.NARESZCIE. A tak dodając ,Lech spokojnie prowadzi politykę transferową
        typu= dobrze kupił
      • Gość: ANTY gw Wybiorcza sucks!!! IP: *.icpnet.pl 17.12.08, 16:50
        na interii glownym tematem mecz lecha z feyenoordem, maga wywiad ze smuda. a
        wybiorcza poza 3 artykulami jak to klubem rzadza kibole... kicha! az zal. tylko
        zczubaki trzymaja fason!
        • mikolaj.plank Re: Wybiorcza sucks!!! 17.12.08, 17:11
          Zczubiaki? Przecież Szadkowski (Anna Kłodzińska polskiego dziennikarstwa
          sportowego) też jest zczuba.
      • Gość: KROKI PIŁA Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.12.08, 00:39
        ANI LEWANDOWSKI ANI STILIĆ NIE MAJA ODEJSĆ Z KLUBU MAJA SIE ZMOCNIĆ
        A NIE STRACIĆ NA WARTOŚCI GARGUŁA I WAWRZYNIAK DO LECHA POZNAŃ
      • Gość: antyL WOLF gdzie jestes psie parszawski?!:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 17:16
      • Gość: kibol Re: Transfery do Lecha za 600 tys. euro? IP: *.icpnet.pl 19.12.08, 23:30
        A czy ktoś podatkuje te "transakcje" i dochodzi skąd na to bierze
        się forsa ?... na te mesie, porschaki i inne bryki "idoli" łysych ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka