Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MŚ Mężczyzn - Moncton 2009

08.04.09, 17:22
    Hej :)

Jak tam Wasze typy? Myślicie, że zatrzyma ktoś Kanadę w drodze po złoty medal?
    Narazie oprócz dwóch pierwszych miejsc w tabeli, reszta jest dość wyrównana. ;)
    Obserwuj wątek
      • hopp-schwiiz Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 08.04.09, 18:28
        Kevin Martin będzie niepokonany do końca i obroni złoto
        oczywiście jak zwykle jestem sercem za Szkotami, ale widzę, że Ulsrud się
        dzielnie trzyma, w czwórce obstawiam jeszcze Niemców
        Stöckli fatalnie, widać Russ Howard się nie spisuje :P
        • skip_yeti Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 08.04.09, 20:27
          W ewentualnym finale z Kanadą szanse miałby jedynie Murdoch, Ulsrud jest
          świetny, ale na KM to nie wystarczy.
          Wg mnie spokojnie mogą jeszcze Amerykanie namieszać.
          • hit_and_roll Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 09.04.09, 13:01
            Kanada jak na razie wydaje się poza zasięgiem... ale może w finale będzie ten
            jeden dzień słabości ;) Tylko kto wtedy będzie miał dzień 200% skuteczności :)
            Murdoch jak zwykle w kratkę, ale jak dojdzie do finału to kto wie :)
            Norwegia i USA chyba powalczą o brąz....

P.S.
            A z ciekawostek to fajnie się ogląda zagrania take outów z ręki na MŚ :)
            Japończyk co chwila takie odpala i myli się o kamień, za to Kapp przed chwilą z
            Dania tez odpalił torpedę ale trafił :P Co klasa to klasa :)))
            • skip_yeti Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 09.04.09, 15:14
              Jako ekspert od rzutów "na misia" :) uważam, że take-out z ręki jest obarczony takim samym błędem, jak próba wyjścia z hacka poniżej 1,9. Raz mi się udało taki czas wyciągnąć, z backswingiem pod sufit i całkiem długim pobytem w powietrzu... kierunek jest wtedy w zasadzie losowy.
              • dr.pons Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 09.04.09, 23:32
                Martina nikt nie zatrzyma :) Murdoch mógłby próbować z nim powalczyć ale w
                pewnym momencie zwątpiłem po meczach Szkotów z Chinami i Czechami (najwidoczniej
                gorszy dzień)

Co do mocnych zagrań to Kapp ze Szkocją tak zagrał że po odbiciu od bandy kamień
                zachowywał się z deka jak moneta :D

A może ktoś coś wie co się dzieje z mistrzostwami mikstów 2009? na stronach wcfu
                jakoś cicho na ten temat
                • krzychbe Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 09.04.09, 23:43
                  Czyżby 5 ekip na drugim miejscu?
                  • 13dzikos Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 10.04.09, 15:25
                    Huh, mecz był niesamowity i play-offy zapowiadają się baaardzo ciekawie, trzymam
                    kciuki za Murdocha żeby wygrał z Kanadyjczykami jeszcze 2 razy ;)

PS. ME Mikstów mają się odbyć w Pradze, ale termin nie jest jeszcze potwierdzony.
                • t.kierzkowski Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 11.04.09, 09:16
                  dr.pons napisał:

> Martina nikt nie zatrzyma :) Murdoch mógłby próbować z nim powalczyć ale w
                  > pewnym momencie zwątpiłem po meczach Szkotów z Chinami i Czechami
                  (najwidoczniej gorszy dzień)

Nie żebym się czepiał, ale Martina zatrzymał już dwa razy ;) I nawet jak w
                  finale i tak wygra Martin, to przynajmniej będzie się musiał trochę napocić :D
      • curling_girl Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 10.04.09, 09:57
        Robi się ciekawie - wreszcie Kanadyjczycy pokonani przez Szkotów :D Ale suma
        sumarum typuję podobnie jak Yeti :) Złoto - Kanada, srebro - Szkocja i brąz -
        Norwegia.
        • t.kierzkowski Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 10.04.09, 14:09
          Najpierw muszą wygrać w teleturnieju 1 z 4, bo nie wiadomo kto ma grac w drugiej
          parze PPO ;)
          • przemsay Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 10.04.09, 21:00
            jak to jest ? teraz jest mecz Page Playoff 1 vs 2 - CAN vs SCO. przegrany z tego meczu juz odpada z walki o złoto?
            • krzychbe Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 10.04.09, 21:37
              Nie. Przegrany gra ze zwycięzcą meczu 3-4 (sobota 10.00) w półfinale (sobota
              16.00) i jeśli wygra, jest w finale.

K.
              • 13dzikos Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 11.04.09, 09:16
                To znowu się stało! :) Teraz to Murdoch już musi wygrać ;)
                • hit_and_roll Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 11.04.09, 12:58
                  Oj stało sie stało, Murdoch złapał wiatr w żagle a Kandyjczykom juz
                  nie do smiechu jak w round robin :) Jeszcze raz i będzie złoto :)
                  Warto było dzisiejszą nocke zarwać :)

Co do składu finału oby był to jeszcze raz mecz CAN - SCO bo może
                  wreszcie poprawia skutecznośc procentową i emocje będa jeszcze
                  wieksze, bo na razie mecze zaciete, ale rezerwy ogromne w
                  statystykach zagrań widać :)

No chyba że ktos sprawi niespodzianke w półfinale i Kanada powalczy
                  tylko o brąz.... eeeee chyba nie ;)))

Pozdrawiam :)
                  • majak87 Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 11.04.09, 15:02
                    Podobno do trzech razy sztuka :P Ale ja tam myślę, że Murdoch i spółka również w
                    finale dadzą radę. Tym bardziej, że zdaje się Kevin Martin stracił ostatnio
                    trochę pewności siebie, a co za tym idzie - pewności zagrań (jak na siebie
                    oczywiście :P), wczoraj miał taką niepewną minę jakąś ;) No i jest już pewien
                    uraz po dwóch meczach z rzędu :P

W sumie nie rozważam, że ktoś inny poza Kanadą dojdzie do finału, nie sądzę by
                    Norwegowie, a tym bardziej Szwajcarzy, znaleźli na nich receptę.
                    Reasumując: złoto dla Szkotów, srebro dla Kanady, brąz dla Norwegii :)

A co do statystyk, to jeśli dobrze pamiętam dziś w nocy było całościowo 94%
                    Szkotów do 93% Kanady, więc wcale za dużo tych rezerw nie ma ;)
                    • dr.pons Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 11.04.09, 15:42
                      też przyznam że warto było siedzieć do późna w nocy i oglądać ;) o wyniku
                      zadecydowała chyba słabsze pierwsze endy w wykonaniu Martina, ale też się
                      cieszę, że Szkoci wygrali, trzeba orać tych kolesi z Kanady ;)
                      • hit_and_roll Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 03:56
                        Stało się!!! :)
                        Szkocja Mistrzem Świata, bilans meczy z Kanadą 3-0 i to na terenie kanadyjskim :)

Z finału zapmietam dwa momenty szczególnie:
                        - zagranie Smitha w 3 endzie gdy jednym kamieniem usunął z pola gry 3 strazniki
                        i jeden kamien w domu Kanady :)
                        - ostatnie minuty gdy Kanada nie wiedziała co zrobić w sytuacji przed kamieniami
                        Martina i po dyskusji 10 minutowej odpuściła, Martin zagrał przelot...

Brawo Murdoch!!! Brawo Szkocja!!! :)

A teraz czas spać ;)
                        • majak87 Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 04:10
                          Wuuuuhuuuu! :D

Nie wierzyłam, że Kanada może wypuścić z rąk ten ostatni end, tym bardziej, że
                          pierwsza część nie wyglądała obiecująco. I tym bardziej nie dawałam prawie
                          szans, że Martin sie pomyli z ostatnim kamieniem z jego statystykami. A tu
                          proszę ;)
                          Ale przelot mnie zagiął całkowicie... ;-)

Pięknie, Szkocja górą! Europa górą! :)

Dobranoc ;)
                        • fru.js Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 04:37
                          a ja wciąż nie wierzę w to co widziałam, niesamowita końcówka!
                          Brawo Szkocja! :))
                          • dr.pons Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 11:01
                            zastanawia mnie dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć złych i naburmuszonych
                            Kanadyjczyków, szczególnie otw. i drugiego,
                            albo mi się wydawało albo płakali (ta jakość obrazu ;p), przynajmniej palce
                            leciały w stronę oczu

piękny mecz!
                            • 13dzikos Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 11:43
                              remis, ostatni end, gramy żółtymi, sytuacja tutaj, kto gra przelot pierwszym kamieniem skipa? :)
                              PS brawo Murdoch ;)
                              • matik911 Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 12:37
                                no no no... Szkocja pokazała klasę,
                                a dwóch czasów pod rząd to jeszcze nie widziałem :D
                                gratulacje dla Szkocji :)
                                • antraks_kkc Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 15:17
                                  Cudowny mecz! Całyc czas kibicowałem Murdochowi, ale przelot Martina przedostatnim kamieniem był moim zdaniem tragicznym rozwiązaniem taktycznym. Teraz wiedząc jak zagrali Szkoci nie trudno wynaleźć conajmniej 3 lepsze zagrania niż przelot, ale przecież tak naprawdę Szkoci musieli zagrać to, co zagrali i w jaki sposób będą to robić było wiadomo jeszcze przed przedostatnim kamieniem Martina. Zawiódł mnie Kanadyjczyk taktycznie, bo umiejętności gry ma niesamowite. Tak czy inaczej cieszę się ze zwycięstwa Szkotów! Brawo David!
                                • krzychbe Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 15:29
                                  matik911 napisał:

> a dwóch czasów pod rząd to jeszcze nie widziałem :D

Były w Polsce :) W dodatku w Toruniu :D
                                  W ostatnich finałach mikstów W. Ząbczyk wziął w meczu przeciwko drużynie A.
                                  Sypienia.

Brawo Szkocja!!!
                            • fru.js Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 13.04.09, 23:31
                              dr.pons napisał:
                              > zastanawia mnie dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć zdjęć złych i naburmuszonych
                              > Kanadyjczyków, szczególnie otw. i drugiego,

coś jak to tinyurl.com/d8opn8 ? ;)
                              • hopp-schwiiz Re: MŚ Mężczyzn - Moncton 2009 14.04.09, 14:17
                                jeśli w tym roku CurlTV będzie wybierać The Most Stupid Shot of The Year to
                                Kevin Martin ze swoim przelotem jest jednogłośnym zwycięzcą :P

ach jak miło się na to patrzy ;)
                                2.bp.blogspot.com/_QC9I3NDq9wY/SeM5bhHuZdI/AAAAAAAABV0/Mvcs5KBU3fM/s1600-h/Scotland+pumped.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka