Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Milosc do barw klubowych?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 21:36
    Dzieki deklaracjom milosci do barw klubowych mozna przez dlugie lata
    bezkarnie i bezograniczen grzebac w kieszeniach bezmyslnie nadzianych
    dzialaczy i aktywnie dzialajacych sponsorow. Przy okazji mozna tez bezkarnie
    wyszydzac i obrazac wszystkich tych, ktorzy nie ukrywaja ze jezdza w lewo bo
    to ich zawod, a wiec sposob zarabiania pieniedzy. Co jednak zrobic, kiedy
    grzebiac przez lata w tych samych kieszeniach coraz czesciej trafia sie na
    puske albo dziury, a sponsorzy i dzialacze zamiast piac hymny pochwalne co
    najwyzej ubieraja koszule w krate? Jak to co, wystarczy zadeklarowac milosc
    do innych barw klubowych.
    I co poeta chcial przez to powiedziec?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jazon Re: Milosc do barw klubowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 21:41
        Hmmm.... wygląda na to że masz na myśli jakiegos konkretnego zawodnika, którego
        przywiązanie do barw klubowych chcesz zdaje się zakwestionować. Sporo takich
        ostatnio więc może jakaś podpowiedź, np. czy ten żuzlowiec ma może brata :)?
        Pzdr.
        • Gość: iks Re: Milosc do barw klubowych? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 22:03
          Znajdujac samodzielnie odpowiedz na postawione pytanie poczujesz sie tak,
          jakbys znalazl "zlote runo", szanowny Jazonie. Ale sam powiedz, czy
          przeczytawszy jedna z ostatnich "pomorskich" a w niej wywiad w ktorym
          sugerowany przez ciebie zawodnik twierdzil, ze jest lojalny swojemu klubowi,
          mialbym podstawy zeby miec wlasnie jego na mysli? To chyba byloby zbyt
          proste...?
          • Gość: Jazon Re: Milosc do barw klubowych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:16
            Akurat nie czytałem tego wywiadu, ale wnioskując po wypowiedziach na forum
            częstochowskim to chyba niezbyt zdecydowanie zaprzeczył mozliwości
            przeniesienia się pod Jasną Góre?:) Byłaby sensacja, nie ma co- ale nie
            wyobrażam sobie tego. Akurat kto jak kto, ale Gollob poza Bydgoszczą byłby dla
            mnie nie do pomyślenia. Faktycznie chyba zbyt proste. Pomyślę jeszcze ...:)
            • Gość: iks Re: Milosc do barw klubowych? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 22:25
              W pelni sie z toba zgadzam, ze Gollob za nic w swiecie nie pasowalby w Czewie.
              Najazd Szwedow mogla Jasna Gora przetrzymac, ale... Juz prendzej Wroclaw. Rusko
              od tylu lat bezskutecznie o niego zabiega, ze w koncu kiedys moze mu sie udac.
              Ostatecznie skoro we Wrocku nie musza kisic kasiory na expo bo im sprzed nosa
              prysnelo, to dlaczego nie mieliby sobie zafundowac kosztownej Zabawki. Tylko
              czy Tomasz zdecyduje sie rozjechac z bratem? Wydaje mi sie ze dopoki "G" nie
              wyciagna calej zaleglej kasy z Bydzi - nie przyznaja sie oficjalnie do
              autografu w zadnym innym klubie. Swoja droga Pan Prosiaczek moglby tez
              kombinowac w podobny sposob: jak nie podpiszesz - pozegnaj sie z kasa zalegla.
              Zawsze mozna powolac nowe stowarzyszenie, no nie?
            • Gość: kowal Re: Milosc do barw klubowych? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 22:29
              W środowisku żużlowym coraz częściej mówi się o wykluczeniu "Nowej Polonii" z
              rozgrywek Ekstraligi.Niektórzy "działacze" liczą,że w ten sposób uda się
              wydrzec bydgoszczanom Tomasza Golloba.Z tego co wiem Tomek jest do wzięcia
              jedynie z bratem za 1 milion zł.
              W przypadku realizacji tego czarnego scenariusza , Gollobowie pojadą do
              Wrocławia.
              • Gość: sasiad Re: Milosc do barw klubowych? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 00:28
                tez mi sie tak wydaje. nie trudno to sobie wyobrazic, skoro we wrocku jest kasa
                a nie ma skladu to chyba na cos czekaja? jedrzejak odchodzi, dados chyba tez, z
                drabikiem tez nie podpisali (z tego co mi wiadomo z cegla tez) i na chwile
                obecna jest hampel. z jagusiem i holta prowadza rozmowy, ale sa one raczej
                asekuracyjne. wyglada na to ze cala polska czeka az gollobowie sie przeniosa do
                wtsu (czeka- w sensie nie podpisuje kontraktow). jestem przekonany, ze gdy
                gollobowie podpisza kontrakt, niewazne gdzie, to sie posypie ich lawina.
                dramatem dla bydgoszczy moze okazac sie zakontraktowanie holty przez torun np
                zanim gollobowie sie zdecyduja bo wtedy rusko stanie na glowie (a i GP we
                wrocku)
                pzdr
                • Gość: dolnoślązak Re: Nieźle kombinujesz! IP: *.lanet.wroc.pl 08.12.03, 10:50
                  Chciałbym, żeby tak było! Wydaje mi się jednak, że prezes WTS zdaje sobie
                  sprawę z tego, jak mocno Tomek związany jest z Polonią. W mojej ocenie
                  podejmowane przez niego działania (nie tylko wobec Golloba), mają na celu
                  wywindowanie cen markowych zawodników. Wskutek tego, najgroźniejszych rywali
                  WTS stać będzie na zakup zaledwie po jednym z nich. Wprawdzie pisałem, że
                  chętnie widzielibyśmy Tomka nad Odrą, to mam świadomość, że nie stanie się to w
                  najbliższym sezonie, a może nawet nigdy. Ale zważ proszę na paradoks: wydając
                  ciężką kasę na Tomka, brakuje jej na zakup innych zawodników. Czy sam T. Gollob
                  z Loramem są w stanie wygrać mecz? Może warto byłoby za te pieniądze zbudować
                  zespół z mniej znanych zawodników, ale bardziej wyrównany, co powinno
                  zaowocować wynikami na miarę apetytu kibiców i władz klubu?
                  • Gość: sasiad Re: Nieźle kombinujesz! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 22:49
                    byc moze. chodzi mi tylko o to ze nikt z nikim znanym moze juz nie podpisac
                    kontraktu do czasy zlozenia podpisu przez golloba gdziekolwiek. sytuacja jest
                    taka ze wts apator i ckm musza sie wzmocnic zeby walczyc o laury (bo ktoras z
                    nich na pewno to uczyni). problem polega na tym ze jesli wts stac na gollobow
                    to stac ich na holte, jagusia, bajerskiego i bog wie kogo jeszcze (no moze nie
                    razem ;) )
                    pzdr
                    • Gość: dolnoślązak Re: Świece dymne odpalone!! IP: *.lanet.wroc.pl 09.12.03, 10:31
                      Wydaje mi się, że wbrew temu co napisano w tym artykule, potwierdza on stawiane
                      przeze mnie tezy. Albo ja sie natym nie znam...
                      twojemiasto.gazeta.pl/wroclaw/1,35760,1815788.html
                      • Gość: Toma Toruń Re: Świece dymne odpalone!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 11:25
                        A o czym mają pisać dziennikarze w sezonie transferowym. Za kilka tygodni okaże
                        się, że T. Gollob powie: "jestem przywiązany do miasta z którego pochodzę i
                        szczęśliwy że podpisałem kontrakt z moim macierzystym klubem". Mówimy T. Gollob
                        myślimy Bydgoszcz...
      • Gość: Toma Toruń Re: Milosc do barw klubowych? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 09:54
        Czym obecnie jest przywiązanie do barw klubowych? W zasadzie jest to określenie
        zdeaktualizowane. W zawodowym sporcie liczą się przede wszystkim pieniądze.
        Nikt za darmo lub dla idei nie pracuje. Owszem można przywiązać się do miasta
        otoczenia, ale gdy pracodawca staje się niewypłacalny, sentymenty odchodzą na
        bok. Andrzej Huszcza jest w tym momencie wyjątkiem potwierdzającym regułę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka