Gość: www IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 23:15 Między innymi dlatego kocham Legię!: www.legialive.pl/forum/viewtopic.php?t=3222&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pzdr dla Lechii Gdańsk chociaz ponoc teraz mamy kosę... Ech.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kataryna.kataryna Re: Precz z komuną! 13 grudnia... 10.12.03, 23:38 Gość portalu: www napisał(a): > Między innymi dlatego kocham Legię!: > > www.legialive.pl/forum/viewtopic.php?t=3222&postdays=0&postorder=asc&start=0 > > Pzdr dla Lechii Gdańsk chociaz ponoc teraz mamy kosę... Ech.. A jak się jakiś kibic Polonii zabłąka to nie oberwie? Bo znam kogoś kto by się wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 08:58 W takiej chwili i w takiej sprawie "kibice ponad podziałami".:)) Polonistka tez mile widziana. P.S. Choć trudno zapomnieć okrzyków "Olek Kwasniewski" na jednym z warszawskich stadionów. Odpowiedz Link Zgłoś
berserk75 Re: Precz z komuną! 13 grudnia... 11.12.03, 04:19 przyłączam się do pozdrowień. j...ć sztamy huliganów L-L Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 09:48 Teraz krzyczycie jak juz nie bija?Skandal jeden z najbardziej czerwonych klubow podlacza sie po nieswoje idee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 09:53 Słuchaj dzieciaku, jak rodzice jeszcze cie nie planowali to kibice Legii byli w czołówce antykomunistycznych ruchów w Polsce wraz z kibicami Lechii Gdańsk i Slaska Wrocław. Nie znasz historii najnowszej Polski i "klimatów' z tamtego okresu to się nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 10:14 Gość portalu: www napisał(a): > Słuchaj dzieciaku, jak rodzice jeszcze cie nie planowali to kibice Legii byli w > > czołówce antykomunistycznych ruchów w Polsce wraz z kibicami Lechii Gdańsk i > Slaska Wrocław. Nie znasz historii najnowszej Polski i "klimatów' z tamtego > okresu to się nie wypowiadaj. Synku tamtego okresu to ty nie znasz a teraz sie "podlaczac" to nie sztuka . Kluby wojskowe jak i milicyjne czerpaly korzysci w tamtym okresie i rozwijaly sie kosztem innych uznawanych przez owczesna wladze za "wrogie socjalistycznemu ustrojowi " i specjalnie niszczone np.Cracovia ,Warta ,Polonia W tamtych czasach duzo kibicow /tych prawdziwych/ przestalo identyfikowac sie z Wisla przez jej pion gwardyjski. Czerpanie korzysci z opewnego systemu nie jest walka z tym systemem lecz jego oficjalnym poparciem. Zreszta co ty o tym mozesz wiedziec jak ciebie wtedy w Warszawie jeszcze nie bylo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 10:22 He, he. Martyrologia klubowa:)) tym razem wydaniu Cracovii. Ale widzę, że Ci cos w gardle stoi. Czy ja powiedziałem, że działacze klubu Legia w tamtym okresie byli antykomunistyczni albo nie czerpali korzyści (podobnie jak działacze innych klubów)? Napisałem wyraźnie, że mowa jest o kibicach zarówno Legii jak i Lechii oraz Ślaska. Widać, że nie bardzo rozrózniasz tekst pisany (albo nie chcesz). P.S. Jak tak bardzo chesz poznać mój życiorys to Ci powiem, że akurat od 1981 roku mieszkam w Warszawie. Więc i tamte czasy "polityczne" i "klimat kibicowski" na linii Warszawa-Gdańsk znam co najmniej przyzwoicie. Kończę temat bo zamiast odrobiny zadumy wywołałem kolejna pyskówkę. Najlepiej jakby admin go wyciął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.w3cache.pl / *.pl 11.12.03, 10:27 Dajze, www, sobie spokoj. Przeciez wiesz, ze jedyne sluszne ruchy wykonywane sa w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa To forum sportowe... IP: 62.173.207.* 11.12.03, 10:03 www nie wiem po jakiego grzyba rzuciłeś ten temat? jak myślisz kto tam pójdzie? w wiekszości pójdą gnoje kilkunastoletnie pod przywództwem oszołoma kamińskiego (nawet nie wiedziałem że ten kutas na legię chadza, ale skoro tak to może będę miał okazję mu powiedzieć spierdalaj. nienawidzę jak się jakieś spaprane politykiery podłączają pod legię i zbijają sobie jakiś kapitał. szczerze mówiąc wali mnie kto rządzi, chodzi oto aby było dobrze. a rządzili nami już i solidaruchy i ci z prawicy i z lewicy gówno zrobili. kradną na potęgę i kraść będą, dlatego ch.j im w dupę... a ty cyfra, zamknąłbyś swoją wielce niepodległościową krakowską mordę, bo nie będę przypominał czego jest kolebką pewien krakowski klub... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: To forum sportowe... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 10:11 Co do tego kto tam pojdzie to myślę, że sie mylisz. Co do polityki to nie jest wbrew pozorom watek polityczny a bardziej "historyczny". Na dodatek jak najbardziej związany z kibicami piłkarskimi (w tym kibicami Legii). A precz z komuną to było zawolanie zarówno tych z obecnego lewa (Celiński, Kuroń) jak i prawa. Co do Twoich poglądów politycznych i opinni na temat polityków to Twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: To forum sportowe... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 10:21 a ty cyfra, zamknąłbyś swoją wielce niepodległościową krakowską mordę, bo nie > będę przypominał czego jest kolebką pewien krakowski klub... gucwa troche grzeczniej !Na swieta przyjade do Polski ,bede tez u moich dziadkow na Pradze tak ze moge cie nauczyc dobrych manier ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: To forum sportowe... IP: *.w3cache.pl / *.pl 11.12.03, 10:31 Na swieta przyjade do Polski ,bede tez u moich dziadko > w > na Pradze tak ze moge cie nauczyc dobrych manier ... Srogi smok z Wasci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucwa Re: To forum sportowe... IP: 62.173.207.* 11.12.03, 10:32 to ty masz dziadków? do tego na pradze? jeśli oni tu mieszkają "od zawsze" to chyba by cię wyklęli znając twoje poglądy i stosunek do warszawiaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: To forum sportowe... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 10:39 Gość portalu: Gucwa napisał(a): > to ty masz dziadków? do tego na pradze? jeśli oni tu mieszkają "od zawsze" to > chyba by cię wyklęli znając twoje poglądy i stosunek do warszawiaków... Moja matka jest warszawianka a ojciec krakowianiném,ja sie wychowalem w Krakowie.Jak uwaznie czytasz moje posty to ja mam tylko "ale" do choloty naplywowej a nie " rodowitych warszawiakow " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: To forum sportowe... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 10:45 Dziekuję Cyfra. pełna kultura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 09:50 Kurczę mam fajne zdjęcie Zylety od Bonharta z meczu Legia - Dynamo Tbilisi z tamtych czasów. Tylko nie wiem jak go wkleić:)) Jak ktoś wie to niech powie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:06 Nie wiem czy tej fotki nie ma przypadkiem na legialive w dziale zdjeciowym. PS> Www, nasze "Malyszowej belki interpretacje" byly wczoraj w Wyborczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:09 He, he. Wydrukowane? Ogladałes teleturniej? W razie czego mam nagrany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:14 Tak tak, we wczorajszym wydaniu papierowym. Zachowam na pamiatke ;) Tej fotki nie ma na legialive ale moze byc gdzies na forum wiec jak znajde to wkleje linka. Teleturnieju nie widzialem. Ciekawy byl? Jak tak to nie kasuj to pozycze przy pierwszej sposobnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:17 Na legia.net też nie ma. Oj to ja tez zachowam. Jakbys zobaczył to bys spadł z krzesła:) Ale nie dlatego, że az tak smieszny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:22 Dobra, to nie kasuj. A co bylo takiego, ze warto ogladac? Uchyl rabka tajemnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:30 Pytanie finałowe (piąte): w ktorym roku po raz pierwszy Legia zagrała w Pucharze Intertoto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:43 ??? No i co z tym pytaniem? PS> Tak w ogole to Legia chyba zdobyla kiedys p.Intertoto tylko to sie nazywalo wtedy puchar lata czy cos w tym guscie. Ale to jakas prehistoria ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:47 1967 Wygrała, ale wtedy były tylko rozgrywki w grupach.W pierwszym starcie wygrała swoja grupę (10000 franków szwajcarskich nagrody), a w grupie miała Hannover 96,Bellinzonę i Frem Kopenhaga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:52 No wlasnie. Czyli dobrze kojarzylem. Ale pytanie trudne. Ja bym roku nie pamietal. A ten co odpowiadal wiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:53 Wiedział, wiedział:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:58 No to ladnie z jego strony. A co bylo takiego ze "spadlbym z krzesla" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 13:00 No własnie sam się zastanawiam. Ale za to cheerliderki były :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 13:07 A tak, to wiem z forum. Ponoc nawet urodziwe. Poszukam w programie tv4 moze beda powtarzac. A jak nie to skorzystam z twojej kasetki. A swoja droga to milo ze w tv leci w koncu cos innego niz filmy o zadymach, klatkach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwny Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.chello.pl 11.12.03, 15:34 Gość portalu: www napisał(a): > Kurczę mam fajne zdjęcie Zylety od Bonharta z meczu Legia - Dynamo Tbilisi z > tamtych czasów. Tylko nie wiem jak go wkleić:)) > Jak ktoś wie to niech powie :))) jak takie fajne i nigdzie go nie ma to wyslij mi je na maila (kiwny@go2.pl) to je gdzieś wrzuce i dam tu linka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 15:35 Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiwny Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.chello.pl 11.12.03, 16:05 kiwny.fm.interia.pl/(L)1.jpg kiwny.fm.interia.pl/zyleta48.jpg oto te zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 16:10 Jeszcze raz dzieki. To drugie zdjecie to z meczu Legia - Dynamo Tbilisi w ćwiercfinale PZP (wczesna wiosna 1982 r.). "Żyleta" poszatkowana ubekami i wojskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:25 Boże, nawet tak smutna rocznica może być powodem do niewybrednych kłótni... Wisła była klubem milicyjnym a Legia wojskowym. Oba kluby czerpały korzyści ze swej uprzywilejowanej pozycji... Ale po co to teraz wyciągać??? Zostały nazwy, zmieniło się wszystko, warunki, zawodnicy , kibice. A najważniejsza jest kasa.. Takie czasy. Precz z komuną. Mogę to napisać bez obaw o siebie i moich bliskich. Cieszę się z tego. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 16:31 Dzięki za to podsumowanie. Oto mi chodzilo chociaz zdaje się, ze nie podołałem zadaniu:)) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeti Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:39 Dobrze, że poruszyłeś ten temat. Nie podołali inni. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.radiomerkury.pl 11.12.03, 16:54 Szacunek dla Legionistów od kibica Lecha. Pewnych rzeczy się nie zapomina... Pamietać o naszej historii i tradycji powinni wszyscy nie tylko kibice klubów o niekomunistycznej przeszłości. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 17:07 Dzięki. Cieszę się, ze sa sprawy w których kolor barw klubowych nie ma znaczenia. Pzdr P.S. Jeszcze żeby to przełozyc na czas obecny - w koncu znowu Anglia "nadchodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.12.03, 18:05 Mnie podzialy wsrod kibicow nie interesuja. Akjce uwazam za wlasciwa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś