Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Precz z komuną! 13 grudnia...

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 23:15
    Między innymi dlatego kocham Legię!:

www.legialive.pl/forum/viewtopic.php?t=3222&postdays=0&postorder=asc&start=0

Pzdr dla Lechii Gdańsk chociaz ponoc teraz mamy kosę... Ech..
    Obserwuj wątek
      • kataryna.kataryna Re: Precz z komuną! 13 grudnia... 10.12.03, 23:38
        Gość portalu: www napisał(a):

> Między innymi dlatego kocham Legię!:
        >
        > www.legialive.pl/forum/viewtopic.php?t=3222&postdays=0&postorder=asc&start=0
        >
        > Pzdr dla Lechii Gdańsk chociaz ponoc teraz mamy kosę... Ech..

A jak się jakiś kibic Polonii zabłąka to nie oberwie? Bo znam kogoś kto by się
        wybrał.
        • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 08:58
          W takiej chwili i w takiej sprawie "kibice ponad podziałami".:))

Polonistka tez mile widziana.

P.S. Choć trudno zapomnieć okrzyków "Olek Kwasniewski" na jednym z warszawskich
          stadionów.
      • berserk75 Re: Precz z komuną! 13 grudnia... 11.12.03, 04:19
        przyłączam się do pozdrowień. j...ć sztamy huliganów

L-L
        • Gość: Cyfra Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 09:48
          Teraz krzyczycie jak juz nie bija?Skandal jeden z najbardziej czerwonych klubow
          podlacza sie po nieswoje idee.
          • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 09:53
            Słuchaj dzieciaku, jak rodzice jeszcze cie nie planowali to kibice Legii byli w
            czołówce antykomunistycznych ruchów w Polsce wraz z kibicami Lechii Gdańsk i
            Slaska Wrocław. Nie znasz historii najnowszej Polski i "klimatów' z tamtego
            okresu to się nie wypowiadaj.
            • Gość: Cyfra Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 10:14

> Słuchaj dzieciaku, jak rodzice jeszcze cie nie planowali to kibice Legii byli
              w
              >
              > czołówce antykomunistycznych ruchów w Polsce wraz z kibicami Lechii Gdańsk i
              > Slaska Wrocław. Nie znasz historii najnowszej Polski i "klimatów' z tamtego
              > okresu to się nie wypowiadaj.

Synku tamtego okresu to ty nie znasz a teraz sie "podlaczac" to nie sztuka .
              Kluby wojskowe jak i milicyjne czerpaly korzysci w tamtym okresie i rozwijaly
              sie kosztem innych uznawanych przez owczesna wladze za "wrogie socjalistycznemu
              ustrojowi " i specjalnie niszczone np.Cracovia ,Warta ,Polonia
              W tamtych czasach duzo kibicow /tych prawdziwych/ przestalo identyfikowac sie
              z Wisla przez jej pion gwardyjski.
              Czerpanie korzysci z opewnego systemu nie jest walka z tym systemem lecz jego
              oficjalnym poparciem.
              Zreszta co ty o tym mozesz wiedziec jak ciebie wtedy w Warszawie jeszcze nie
              bylo ...
              • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 10:22
                He, he.

Martyrologia klubowa:)) tym razem wydaniu Cracovii. Ale widzę, że Ci cos w
                gardle stoi.
                Czy ja powiedziałem, że działacze klubu Legia w tamtym okresie byli
                antykomunistyczni albo nie czerpali korzyści (podobnie jak działacze innych
                klubów)?
                Napisałem wyraźnie, że mowa jest o kibicach zarówno Legii jak i Lechii oraz
                Ślaska. Widać, że nie bardzo rozrózniasz tekst pisany (albo nie chcesz).

P.S. Jak tak bardzo chesz poznać mój życiorys to Ci powiem, że akurat od 1981
                roku mieszkam w Warszawie. Więc i tamte czasy "polityczne" i "klimat
                kibicowski" na linii Warszawa-Gdańsk znam co najmniej przyzwoicie.

Kończę temat bo zamiast odrobiny zadumy wywołałem kolejna pyskówkę. Najlepiej
                jakby admin go wyciął.
                • Gość: Porter Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.w3cache.pl / *.pl 11.12.03, 10:27
                  Dajze, www, sobie spokoj. Przeciez wiesz, ze jedyne sluszne ruchy wykonywane sa
                  w Krakowie.
          • Gość: Gucwa To forum sportowe... IP: 62.173.207.* 11.12.03, 10:03
            www nie wiem po jakiego grzyba rzuciłeś ten temat? jak myślisz kto tam pójdzie?
            w wiekszości pójdą gnoje kilkunastoletnie pod przywództwem oszołoma kamińskiego
            (nawet nie wiedziałem że ten kutas na legię chadza, ale skoro tak to może będę
            miał okazję mu powiedzieć spierdalaj. nienawidzę jak się jakieś spaprane
            politykiery podłączają pod legię i zbijają sobie jakiś kapitał. szczerze mówiąc
            wali mnie kto rządzi, chodzi oto aby było dobrze. a rządzili nami już i
            solidaruchy i ci z prawicy i z lewicy gówno zrobili. kradną na potęgę i kraść
            będą, dlatego ch.j im w dupę...
            a ty cyfra, zamknąłbyś swoją wielce niepodległościową krakowską mordę, bo nie
            będę przypominał czego jest kolebką pewien krakowski klub...
            • Gość: www Re: To forum sportowe... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 10:11
              Co do tego kto tam pojdzie to myślę, że sie mylisz. Co do polityki to nie jest
              wbrew pozorom watek polityczny a bardziej "historyczny". Na dodatek jak
              najbardziej związany z kibicami piłkarskimi (w tym kibicami Legii). A precz z
              komuną to było zawolanie zarówno tych z obecnego lewa (Celiński, Kuroń) jak i
              prawa.

Co do Twoich poglądów politycznych i opinni na temat polityków to Twoja sprawa.
            • Gość: Cyfra Re: To forum sportowe... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 10:21
              a ty cyfra, zamknąłbyś swoją wielce niepodległościową krakowską mordę, bo nie
              > będę przypominał czego jest kolebką pewien krakowski klub...

gucwa troche grzeczniej !Na swieta przyjade do Polski ,bede tez u moich dziadkow
              na Pradze tak ze moge cie nauczyc dobrych manier ...
              • Gość: Porter Re: To forum sportowe... IP: *.w3cache.pl / *.pl 11.12.03, 10:31
                Na swieta przyjade do Polski ,bede tez u moich dziadko
                > w
                > na Pradze tak ze moge cie nauczyc dobrych manier ...

Srogi smok z Wasci...
              • Gość: Gucwa Re: To forum sportowe... IP: 62.173.207.* 11.12.03, 10:32
                to ty masz dziadków? do tego na pradze? jeśli oni tu mieszkają "od zawsze" to
                chyba by cię wyklęli znając twoje poglądy i stosunek do warszawiaków...
                • Gość: Cyfra Re: To forum sportowe... IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 10:39
                  Gość portalu: Gucwa napisał(a):

> to ty masz dziadków? do tego na pradze? jeśli oni tu mieszkają "od zawsze" to
                  > chyba by cię wyklęli znając twoje poglądy i stosunek do warszawiaków...

Moja matka jest warszawianka a ojciec krakowianiném,ja sie wychowalem w
                  Krakowie.Jak uwaznie czytasz moje posty to ja mam tylko "ale" do choloty
                  naplywowej a nie " rodowitych warszawiakow "
                  • Gość: www Re: To forum sportowe... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 10:45
                    Dziekuję Cyfra.
                    pełna kultura
        • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 09:50
          Kurczę mam fajne zdjęcie Zylety od Bonharta z meczu Legia - Dynamo Tbilisi z
          tamtych czasów. Tylko nie wiem jak go wkleić:))
          Jak ktoś wie to niech powie :)))
          • Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:06
            Nie wiem czy tej fotki nie ma przypadkiem na legialive w dziale zdjeciowym.

PS> Www, nasze "Malyszowej belki interpretacje" byly wczoraj w Wyborczej :)
            • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:09
              He, he. Wydrukowane?
              Ogladałes teleturniej? W razie czego mam nagrany...
              • Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:14
                Tak tak, we wczorajszym wydaniu papierowym. Zachowam na pamiatke ;)
                Tej fotki nie ma na legialive ale moze byc gdzies na forum wiec jak znajde
                to wkleje linka. Teleturnieju nie widzialem. Ciekawy byl? Jak tak to nie kasuj
                to pozycze przy pierwszej sposobnosci.
                • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:17
                  Na legia.net też nie ma. Oj to ja tez zachowam.
                  Jakbys zobaczył to bys spadł z krzesła:) Ale nie dlatego, że az tak smieszny:))
                  • Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:22
                    Dobra, to nie kasuj. A co bylo takiego, ze warto ogladac?
                    Uchyl rabka tajemnicy ;)
                    • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:30
                      Pytanie finałowe (piąte): w ktorym roku po raz pierwszy Legia zagrała w
                      Pucharze Intertoto?
                      • Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:43
                        ???
                        No i co z tym pytaniem?

PS> Tak w ogole to Legia chyba zdobyla kiedys p.Intertoto tylko
                        to sie nazywalo wtedy puchar lata czy cos w tym guscie. Ale to
                        jakas prehistoria ;)
                        • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:47
                          1967

Wygrała, ale wtedy były tylko rozgrywki w grupach.W pierwszym starcie wygrała
                          swoja grupę (10000 franków szwajcarskich nagrody), a w grupie miała Hannover
                          96,Bellinzonę i Frem Kopenhaga.
                          • Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:52
                            No wlasnie. Czyli dobrze kojarzylem. Ale pytanie trudne. Ja bym
                            roku nie pamietal. A ten co odpowiadal wiedzial?
                            • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 12:53
                              Wiedział, wiedział:))))
                              • Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 12:58
                                No to ladnie z jego strony. A co bylo takiego ze "spadlbym z krzesla" ?
                                • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 13:00
                                  No własnie sam się zastanawiam. Ale za to cheerliderki były :))
                                  • Gość: Bonhart Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.acn.pl 11.12.03, 13:07
                                    A tak, to wiem z forum. Ponoc nawet urodziwe. Poszukam w programie tv4 moze
                                    beda powtarzac. A jak nie to skorzystam z twojej kasetki. A swoja droga to milo
                                    ze w tv leci w koncu cos innego niz filmy o zadymach, klatkach etc.
          • Gość: Kiwny Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.chello.pl 11.12.03, 15:34

> Kurczę mam fajne zdjęcie Zylety od Bonharta z meczu Legia - Dynamo Tbilisi z
            > tamtych czasów. Tylko nie wiem jak go wkleić:))
            > Jak ktoś wie to niech powie :)))

jak takie fajne i nigdzie go nie ma to wyslij mi je na maila (kiwny@go2.pl) to
            je gdzieś wrzuce i dam tu linka
            • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 15:35
              Dzięki
              • Gość: Kiwny Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.chello.pl 11.12.03, 16:05
                kiwny.fm.interia.pl/(L)1.jpg
                kiwny.fm.interia.pl/zyleta48.jpg
                oto te zdjęcia
                • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 16:10
                  Jeszcze raz dzieki. To drugie zdjecie to z meczu Legia - Dynamo Tbilisi w
                  ćwiercfinale PZP (wczesna wiosna 1982 r.).
                  "Żyleta" poszatkowana ubekami i wojskiem.
      • Gość: yeti Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:25
        Boże, nawet tak smutna rocznica może być powodem do niewybrednych kłótni...
        Wisła była klubem milicyjnym a Legia wojskowym. Oba kluby czerpały korzyści ze
        swej uprzywilejowanej pozycji... Ale po co to teraz wyciągać??? Zostały nazwy,
        zmieniło się wszystko, warunki, zawodnicy , kibice. A najważniejsza jest kasa..
        Takie czasy. Precz z komuną. Mogę to napisać bez obaw o siebie i moich
        bliskich. Cieszę się z tego. pzdr.
        • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 16:31
          Dzięki za to podsumowanie. Oto mi chodzilo chociaz zdaje się, ze nie podołałem
          zadaniu:))
          Pzdr
          • Gość: yeti Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:39
            Dobrze, że poruszyłeś ten temat. Nie podołali inni. pzdr.
          • Gość: MaciejK Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.radiomerkury.pl 11.12.03, 16:54
            Szacunek dla Legionistów od kibica Lecha. Pewnych rzeczy się nie zapomina...
            Pamietać o naszej historii i tradycji powinni wszyscy nie tylko kibice klubów o
            niekomunistycznej przeszłości.
            PZDR
            • Gość: www Re: Precz z komuną! 13 grudnia... IP: 157.25.125.* 11.12.03, 17:07
              Dzięki. Cieszę się, ze sa sprawy w których kolor barw klubowych nie ma
              znaczenia.
              Pzdr

P.S. Jeszcze żeby to przełozyc na czas obecny - w koncu znowu Anglia "nadchodzi"
      • Gość: doradca Precz z komuną! 13 grudnia... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.12.03, 18:05
        Mnie podzialy wsrod kibicow nie interesuja. Akjce uwazam za wlasciwa. Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka