Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD

14.12.03, 12:04
    Witamy ponownie,

Wg. ostatnich doniesien konkurs z soboty
    przelozono na dzis na godz. 14:00, natomiast
    konkurs zaplanowany na niedziele odbedzie sie
    w poniedzialek rano.

Wyjasniamy wiec watpliwosci co do punktacji:

Konkurs, ktory jako PIERWSZY odbedzie sie
    w Neustadt, uznajemy za konkurs przelozony
    z soboty. Tak wiec licza sie typowania zgloszone do soboty.

Konkurs, ktory jako DRUGI odbedzie sie w
    Neustadt, [o ile w ogole do tego dojdzie],
    bedzie uznany za konkurs niedzielny - licza
    sie w nim typowania zgloszone przez Was do
    niedzieli 14 grudnia, do godziny 13:45.

Pozdrawiamy
    Redakcja
    Obserwuj wątek
      • jaworzno691 Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 13:25
        Można było to troche inaczej zrobić ale tak jest dla Was (redakcji)
        najwygodniej.
        • gonials Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 16:32
          to świństwo ogłosić wiadomoość o 12 gdy mój typ na dzisiaj po sprawdzeniu
          warunków podałam o 10 a wczorajszy konkurs się nie odbył i nie zauważyłam by
          była możliwość poprawy-redakcja mnie oszukała wstyd-okropnie się czuję .
          • redakcja_adam Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 16:43
            gonials napisała:

> to świństwo ogłosić wiadomoość o 12 gdy mój typ na dzisiaj po sprawdzeniu
            > warunków podałam o 10 a wczorajszy konkurs się nie odbył i nie zauważyłam by
            > była możliwość poprawy-redakcja mnie oszukała wstyd-okropnie się czuję .

My tez sie okropnie czujemy ze nie mamy wplywu na warunki pogodowe i
            rozgrywanie zawodow w ustalonym wczesniej terminie.

Pozdrowienia
            Redakcja
      • macso Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 13:25
        i jak tu typować na drugi konkurs, skoro nie wiadomo nawet kto się do niego
        zalapie??, czy moi zawodnicy akurat nie zlapią jakiej kontuzji. nie wiadomo w
        jakiej są formie, tak naprawdę nie bylo skakania na poważnie na tej skoczni.
        czy nie lepiej przedlużyć możliwosc skladania propozycji na "po konkursie"??
        tym pierwszym ???
        • redakcja_adam Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 13:29
          macso napisał:

> i jak tu typować na drugi konkurs, skoro nie wiadomo nawet kto się do niego
          > zalapie??, czy moi zawodnicy akurat nie zlapią jakiej kontuzji. nie wiadomo w
          > jakiej są formie, tak naprawdę nie bylo skakania na poważnie na tej skoczni.
          > czy nie lepiej przedlużyć możliwosc skladania propozycji na "po konkursie"??
          > tym pierwszym ???

Wyjasnialismy to juz wielokrotnie:
          terminy typowan sa nieodwolalne - taki system
          jest sprawiedliwy, bo traktuje wszystkich jednakowo:
          tych, ktorzy typuja z wyprzedzeniem, oraz tych,
          ktorzy odkladaja typowanie na ostatnia chwile.

Pozdrawiamy
          redakcja
          • macso Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 13:56
            tylko kto typuje z wyprzedzeniem ??
            większość czeka jednak przynajmniej na kwalifikacje, jeśli nie nawet na serie
            treningowe w dniu konkursu. To ma przynajmniej sens.
            • redakcja_adam Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 14:11
              macso napisał:

> tylko kto typuje z wyprzedzeniem ??

Np. osoby ktore nie maja stalego dostepu do internetu.
              W poprzednich edycjach proszono nas o mozliwosc
              typowania z wyprzedzeniem - prosily o to zwlaszcza te
              osoby, ktore wyjezdzaly na ferie zimowe.

Pozdrawiamy
              Redakcja
            • lula2002 Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 15:27
              ja typuje z wyprzedzeniem bo wyjeżdżam na weekendy (muszę) i nie mam dojscia
              do kompa. a nawet jak by, mial nie zamierzam ślęczec przed komputerem w
              niedziele !
          • zdzicholo tak dla przypomnienia 26.01.04, 17:44
            jak wyżej
        • ksg5 Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 16:13
          ważny?
      • turturek Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 15:52
        Trąci to jakimś oszustwem! Typowałem dzisiejsze skoki i dzisiaj udało mi się
        zdobyć 205 punktów, a Wy mówicie że to nie ten konkurs????? Jaja sobie robicie?
        Skoki w niedzielę są skokami w niedzielę! W sobotę skoki zostały odwołane, ale
        to nie powód żeby robić takie cyrki. W końcu sobotnie miały być w niedzielę
        rano i też zostały odwołane, a te które się odbyły odbyły się w terminie skoków
        niedzielnych, powinny być uznane zatem za niedzielne. W przeciwnym wypadku to
        powinniśmy je uznać za skoki z ubiegłego tygodnia!
        • tomalik Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 15:58
          Skoki z soboty zostały przełożone na niedzielę rano, a następnie na popołudnie.
          Są to więc skoki sobotnie. Skoki niedzielne odbędą się ewentualnie jutro
          (poniedziałek). Wszystko jest jasno określone i powiedziane. Nie ma tu nic
          dziwnego i zaskakującego. To jedyne logiczne rozwiązanie.
        • redakcja_adam Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 15:59
          turturek napisał:

> Trąci to jakimś oszustwem! Typowałem dzisiejsze skoki i dzisiaj udało mi się
          > zdobyć 205 punktów, a Wy mówicie że to nie ten konkurs????? Jaja sobie
          robicie?
          >
          > Skoki w niedzielę są skokami w niedzielę! W sobotę skoki zostały odwołane,
          ale
          > to nie powód żeby robić takie cyrki. W końcu sobotnie miały być w niedzielę
          > rano i też zostały odwołane, a te które się odbyły odbyły się w terminie
          skoków
          >
          > niedzielnych, powinny być uznane zatem za niedzielne. W przeciwnym wypadku to
          > powinniśmy je uznać za skoki z ubiegłego tygodnia!

Szanowny turturku,

Jest to sobotni konkurs, poniewaz startowala w nim 50-tka zawodnikow wyloniona
          w piatkowych kwalifikacjach. Radzimy uwaznie sledzic relacje z zawodow...

Pozdrawiamy
          Redakcja
          • turturek Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 16:03
            Śledzę relacje szanowna redakcjo, ale jeszcze nigdy nie było tak idiotycznego
            przesuwania zawodów!
            • killerosa Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 16:23
              Ludzie bez przesady
              konkur został przesunięty i koniec
              NIE jest to wymysł redakcji - bo przecież ich to tryka czy punkty maja policzyć
              z soboty czy niedzieli
              Na oficjalnej stronie FIS'U są ogłoszone wyniki konkursu sobotniego i juz
              koniec dyskusji
              Jak ktoś niewierzy to zapraszam do lektury: www.fis-ski.com
              • turturek Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 17:07
                Łatwo Ci mówić, bo to nie tobie 200 punktów szlag trafił!
                • kkkostrzakkk Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 17:20
                  Popieram turturka :D.Też straciłem ze 100pkt przez to głupie przełożenie.
                • rysiu_ko Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 17:22
                  turturku!

Za typowania niedzielnego konkursu nikt nie otrzymał punktów, więc dlaczego
                  miałbyś je otrzymać tylko Ty. Przecież dzisiejszy konkurs to był przełożony z
                  soboty. Naprawdę bardzo słabo śledzisz konkurs Pucharu Świata i nie masz o co
                  się oburzać. Wyhamuj troszeczkę

pozdrawiam
      • aspendos Re: WAZNY KOMUNIKAT - PUNKTY ZA NEUSTADT CD 14.12.03, 17:43
        Proszę o podanie żródła takich informacji, że jakoby jutro mają odbyć się
        zawody przeniesione z dnia dzisiejszego. Według wszystkich innych doniesień
        wczorajsze miały odbyć się disiaj rano.Skoczkowie mieli o 10.00 przeprowadzić
        serię próbną. O 11.00 miała rozpocząć się jedyna seria konkursowa. Na 12.30
        zaplanowano kwalifikacje do drugiego konkursu, a od 14.00 miała toczyć się
        rywalizacja o punkty PŚ (dwie serie). Tak więc nie odbył się konkurs sobotni.
        Zgłaszam oficjalną reklamację i proszę o uwzględnienie poprawek w punktacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka